Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#16
Quote from: stjakobs on 17.03.2023, 09:46:16Interessant å se er at nå går Tucker Carlson på Fox News åpent ut og setter navn på dette samtidig som han går gjennom en god del av de feilede spådommene

Når man ser på alle de grovt feilaktige klimaskremslene over flere tiår, er det virkelig underlig/påfallende at politikerne fortsetter å utforme "krisepolitikk" iht dette sludderet. De må da se disse grove bommertene like tydelig som oss? "Klimaforskningen" har jo tatt feil i så og si alle spådommer de har levert. 
Eller ser politikerne nytte i å fortsette å spille på dette?
#17
Emerald Bay i California er dekket av is – ikke skjedd på flere tiår
Det er litt morsomt å kunne bringe et oppslag fra The Guardian om ekstrem kulde, snø og tilfrysing. For The Guardian er jo avisen som de siste par tiårene mer enn de fleste har utmerket seg med å være skamløst mikrofonstativ for de mest klimaalarmistiske påstandene såvel som angrep på klimaforskere med kritiske innvendinger. Kanskje de begynner å se behovet for å lirke seg litt diskret tilbake til mer seriøse avisoppgaver?
 

Emerald Bay skal ikke ha vært så tilfrosset siden tidlig på 90-tallet. Foto: California State Parks

Oversatt til norsk går The Guardians oppslag slik:

Californias ekstreme vintervær har medført at Lake Tahoe's Emerald Bay er frosset helt over.
Emerald Bay, skal ikke ha frosset helt til siden tidlig på 90-tallet.
– Det er ganske vanlig at det fryser noe til, spesielt langs breddene, men det er uvanlig at det fryser helt til, slik det er nå, sier Kaytlen Jackson i California State Parks til SFGate.
Jackson dro ut for å få sjekke om det var tilfelle, da hun hørte ryktene om at innsjøen var frosset. Bildet hun tok er trukket fram som ukas bilde i det statlige organets nyhetsbrev.
Sist i 1993 og 1989 antas det at Emerald Bay sist var fullstendig dekket av is.
– Før det må vi helt tilbake til 1950-tallet, sier Jackson, som vedgår at de er noe usikker på dette.

Lake Tahoe-regionen er særlig hardt rammet av det ekstreme vinterværet som herjer California.
Myndighetene har heller ikke klart å rydde unna de kraftige snømengdene som har kommet, noe som har ført til ekstreme veiforhold, begravde byer og takkollapser.
– Det er en veldig tung vinter. Det har nådd et punkt der jeg ser dyp snø på steder jeg aldri har sett dette tidligere, sier Scott Elliot i California State Parks til The Guardian.


Lenke: https://www.theguardian.com/us-news/2023/mar/14/lake-tahoe-emerald-bay-freeze
#18
Quote from: stjakobs on 15.03.2023, 16:36:20Jeg har lenge fulgt med (på Youtube) ei motorsykkeljente, Noraly Schoenmaker, som i fjor dro fra sør i Amerika og nord til Alaska. På sensommeren hadde hun problemer med alt for tidlig snø i et par av midtstatene i USA.

Nå har hun nylig tatt ferja til Marokko, truffet snø i Altlasfjellene, noe som sikkert ikke er unormalt. Men men her er det mengder med snø.

Heisan stjakobs,
ja, uten at vi skal lage "klima" av de få siste årene så begynner det likevel å bli interessant med alle de nye værforholdene som peker mot kaldere tider.
Og det vil i så fall ikke være uventet; iht. 30/60-års syklusene skal vi allerede være flere år inn i en ny kaldere 30-års syklus. Vi får bare holde oss friske, ta vitaminer og kjøre intervalltrening, så vil vi kunne holde ut til det er på tide å trekke ut på gatene med plakaten "Told you so!"#19
Ellers er det flere som har notert seg at St. Greta (du vet, hun som FN sa vi måtte lytte til med stor respekt) har slettet sin egen dommedagstweet fra 2018 der hun skrev at menneskeheten vil bli utslettet om vi ikke stopper all bruk av fossilt brensel innen de neste fem år.
Skrevet i 2018 altså, det er sånn ca. fem år siden? Sjekk at naboen din lever ennå.
Men noen er jo ondskapsfulle nok til å ta kopi før sånne slettinger, da:WUWT har, trolig med en dårlig skjult latter, omtalt saken her:
https://wattsupwiththat.com/2023/03/14/should-have-gone-to-school-greta-deletes-tweet-predicting-disaster-by-2023/
#20
Quote from: Affen on 14.03.2023, 18:35:18Her er en annen av samme format:

Her en fra Dagbladet 1. juli 2017
3.jpg


Ja, det 2017-stuntet var den internasjonale klimapamp-versjonen. For i spissen bak dette stod tidligere klimasjef i FN, Christina Figueres, og fysikeren Stefan Ramstorf fra det beryktede Potsdam-reiret som systematisk har levert tendensiøse alarmistpåstander over flere tiår. I tillegg var det fire andre "prominente forskere og diplomater" som de ble titulert i et "åpent brev til verden", publisert i magasinet Nature. Det var jo intet reelt faglig innhold i dette oppropet, samtidig som det var fullt av forlengst tilbakedrevne påstander. Så saken forsvant stille og rolig inn i listen for maktbaserte klimaindustrielle pinligheter (jfr. den svært ufullstendige listen jeg la inn foran i tråden).

Den verste klimaposeringen i Norge: Da Benestad og andre "klimarakettforskere" ville gjøre statskupp
Diltende bak, våren 2019, kom patetiske aktivister som fagmyggen Rasmus Benestad, samt en rekke andre eksalterte akademiske amatører uten bakgrunn i klimaforskning eller andre relevante fag, med et dypt demokratisk bekymringsverdig opprop.
Lenke: https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/9v53gd/til-de-politiske-partiene-i-norge-opprop-for-systemendring

Oppropet var faktisk så maktpolitisk selvbestaltende og selvforherligende allvitende at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen måtte rykke ut i Aftenposten: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/jP6XGL/ser-de-selv-den-antidemokratiske-retorikken-de-bruker-torbjoern-roee-isaksen

Dermed slo kjernetroppen av disse store klimatenkere til med dette svaret i Aftenposten:
Lenke: https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/yvkyQ2/planetens-fremtid-staar-paa-spill-isaksen-avleder-en-livsviktig-debatt-ni-oppropsforfattere

Akkurat nå, etter flere år fallende global temperaturtrend og med dagens snø- og kulderekorder verden rundt, sitter denne type selvhevdere selvsagt stille og venter på at det tikker inn meldinger de kan koke ny klimasuppe på og skaffe seg litt omtale igjen. 
Ramstorf & de i Potsdam gidder forøvrig ikke engang å vente; de lager sine egne statistikker og kjører på i sin egen verden. Mer om det senere :-)

#21
Quote from: Telehiv on 10.03.2023, 09:40:36Det kan altså synes som avvisningen av Aarstad/Kvitastein 2023 her hjemme og de alternative forklaringene fra våre norske helsetopper kan være noe premature og preget av ensidig forsvarstale? Kanskje de bør stille seg noe mer ydmyke til disse sakene er bedre gjennomgransket?

Nå har prof. Jarle Aarstad levert en ny kommentar til Nakstads avvisning av funnene om overdødelighet i covidvaksinerte grupper (se link nedenfor), inkludert en omfattende litteraturliste som støtter Aarstad/Kvitasteins funn. Men Nakstad (og Aavitsland) vet altså bedre...
Som jeg skrev foran, det skal bli interessant å se utviklingen i disse sakene etter hvert som det tilflyter mer empirisk kunnskap/sikrere data.

https://www.document.no/2023/03/14/nakstad-og-folkehelseinstituttets-slakt/
#22
WUWT har en tankevekkende sak nå om hvordan verden ser ut med bruk av:
a) tendensiøs (oppskalert) anomali (avvik fra normal) versus
b) framvisning av faktiske (absolutte) temperaturmålinger:Det ser ikke ut som man snakker om samme klode, ikke sant?
Det er ikke rart at man lenge har lykkes med å skremme folk som ikke er vant med å arbeide med statistikk, når tankegangen er at den relative sannhet får andre ta seg av...

The Guardian tar forresten kaka på dette området, ved at de oppskalerer anomalien ytterligere, sitat WUWT:
Sometimes, media outlets such as the daily-doom newspaper known as The Guardian, will take that data and make their own graphs, making them look even steeper and scarier, such their highly statistically amplified graph from their 2019 article as seen in Figure 2.Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/03/12/new-wuwt-global-temperature-feature-anomaly-vs-real-world-temperature/

KORRIGERENDE/REALITETSORIENTERENDE FIGURER:
UAHs anomali (satelittmålinger) for perioden fra 1979 - snakker vi samme klode!?Og der det er en masse folk som passer på hva som måles og illustreres - f.eks. USA, til forskjell fra fri-fantasi-estimatene til NOAA/GISS fra verdenshavene som man finner i de globale "landmålte" oversiktene - ser USA slett ikke ut til å plages av en "klimakrise" akkurat:

US Surface Temperature:
February 2023 | 1.10°F (0.61°C)
US Climate Reference Network (data updated 12th to 17th of the month)#23
Quote from: frankolsen on 13.03.2023, 17:35:39Har noen sett John Smits i dag ?  ;D

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Ll9qj1/tre-vogntog-staar-fast-full-stans-paa-e6

Nei, si det. Det er jo naturlig å tro at NRKs gode gamle klimabøttekott m/klimavennlig bitepinne i ask er i bruk igjen.
Ellers har man i Lovisenbergt i Oslo opprettet et senter for såkalt "kognitiv terapi/kognitiv atferdsterapi" som anvendes i stadig nye sammenhenger. Senteret sier at terapiformen er godt dokumentert som en god og fornuftig behandlingsform der man "identifiserer og registrerer negative automatiske tanker".
Vi vet jo nå at en del klimafanatikere har utviklet nettopp en slik "automatisk negativ" reaksjon ved å se eller høre om snø og kulde, da dette bryter så sterkt med det forventede verdensbildet at sinnet ikke klarer å absorbere denne utfordringen raskt nok. Jfr. at bitepinne kan være et effektivt hjelpemiddel mot akutte anfall på kort sikt, mens en mer varig hjelp kan bestå i mer langsiktig kognitiv terapi/kognitiv atferdsterapi.
Jeg ringte senteret i dag for å høre om noen av våre mest innbitte nixofober (av nix, snø på latin) var inne til behandling hos dem, men de opplyste at de ikke hadde anledning til å opplyse noe om sine klienter.
Så lenger kommer vi ikke der.


#24
Siden vi er på Skråblikk-tur, la oss ta hele idiotleksa med det samme (alt er tatt fra reelle forskerutsagn med stor mediedekning):

#25
I en skrekkartikkel på kosmisk idiotnivå påstår NTB at de siterer fra "forskning", men jeg nekter å tilstå noe bedre spalteplass enn forumets Skråblikk:

For idag leverer NTB en melding som trolig må overgå det meste av idioti selv når det er snakk om klimaalarmisme, der man ikke minst siterer forskere på den groteskt idiotiske påstand at når polisen smelter stiger havet (selv 6-klassinger vet at smeltende havis ikke forandrer havnivået). Trøsten får være at det er en svensk dame som er hovedforfatter for det verste mølet her. NTBs artikkel starter råflott:

"Forskere advarer mot at Arktis varmes opp raskere enn ventet
Havisen i Arktis smelter mye raskere enn tidligere antatt fordi dagens klimamodeller regner feil, og situasjonen kan bli kritisk, ifølge ny forskning.
– Oppvarmingen går mye raskere enn hva klimamodellene forespeiler, de klarer rett og slett ikke å fange opp de raske endringene, sier havforsker Morven Muilwijk fra Norsk Polarinstitutt."


Det går over stokk og stein hos NTB også denne gangen, nyt f.eks. denne:
"Dersom havisen i Arktis smelter advarer forskere mot at det vil få konsekvenser for hele jordkloden. Det kan føre til at dyrearter som isbjørnen dør ut, samtidig som havet stiger."

Og det blir verre:
"Det kan også føre til mer ekstremvær, økt global oppvarming og at land som Nederland og Maldivene risikerer å havne under vann."

Altså pga. smeltende havis!!

Den svenske damen er ikke bare smålåtent idiotisk, hun nærmest brøler ut sin stupiditet, sitat:
"Konsekvensene av at polisen smelter er viktige fordi det bidrar til at det globale havnivået stiger."

Det nedre nivå for idioti var altså ennå ikke nådd...
Må ikke pressens faglige utvalg gripe inn snart her?

Lenke: https://direkte.dn.no/nyhetsstudio/#130072

PS: For vi er jo på dette nivået fremdeles:


NTB husker kanskje ikke denne?

#26
Kaldeste dag i Bergen siden 1947Det har ikke vært så kaldt på denne dagen på 76 år, skriver Bergens Tidende
(Bergens Tidende er forøvrig avisen som på redaktørnivå har meldt at de ikke vil ta inn innlegg fra "klimafornektere").

Målestokken viste – 9,1 grader i Bergen. Folk må skrape is på innsiden av rutene. For å finnne så lave temperaturer 9. mars eller senere i mars måned, må man helt tilbake til 1947.
Og før det må man igjen tilbake til 1888 for å finne dager etter 9. mars som var kaldere enn dagens temperatur.
At det er uvanlig kaldt i Bergen, bekreftes av Anne Solveig Andersen i Meteorologisk institutt.
– Det er ikke så vanlig. Det er veldig kalde luftmasser som ligger over oss nå. Det er sirkulasjonen i stratosfæren som påvirker dette, forklarer hun til BT.

#27
Quote from: Okular on 12.03.2023, 12:47:19Selv har jeg falt litt ut av hele klimasirkuset de siste par årene, i hvert fall av den aktive deltakelsen i den.

Føler rett og slett at det ikke er så mye mer jeg kan bidra med, tatt i betraktning at jeg alltid har vært mest interessert i den rent vitenskapelige delen av den. Og siden det nå er blitt så grundig slått fast og synlig for alle og enhver at dette jo aldri har dreid seg vitenskap i utgangspunktet, men om en ren ideologisk agenda som for enhver pris skal pushes på 'oss vanlige folk', for liksom å 'skremme' oss til underkastelse (de storskala politisk-økonomiske samfunnsendringene man ønsker å innføre har vært målet hele veien), så gidder jeg liksom ikke å diskutere med folk lenger. Det har selvsagt alltid vært poengløst å snakke vitenskap med de hjernevaskede, men i starten var det litt artig allikevel, med den parallelle intensjonen om å lære seg opp om temaet underveis og i sin tur også formidle det man lærte til andre.
Okular,
takk for både hyggelige ord og interessant refleksjon rundt "klimadebatten".
Det er ikke vanskelig å forstå at også du gikk lei av å prøve snakke fornuft på et tidspunkt - i en ikke-eksisterende debatt der de alarmist-ortodokse (om aldri så faglig svake og falsifiserte) i praksis gis enerett til mediene og tilnærmet uimotsagt kan spille "kyndige" med dekning i overnasjonal ideologi og pengestrøm.
Mens en langt sterkere faglig opposisjon deplattformes av de kunnskapsløse mikrofonstativene i media og i de maktpolitisk lydige forskningsrådene under FN-paraplyen.
 
Jeg har selv stort sett gitt opp å diskutere klimaproblematikk i de norske fora der det fremdeles kunne vært en viss debatt, men som har endt opp med å stenge debattforaene etter hvert som alarmismen har blitt umulig å holde til troende. Her til lands er det vel snart bare klimarealistenes nettsted som har en viss debatt gående utenom her, dvs. der man tillates å vise til kritisk forskning uten å bli slettet på rappen. Men verken KR eller kd kan skryte av mange deltakere og brukere. Tror folk er både mette og preges av en viss oppgitthet over at politikerne, tross gjentatte bevis for at "grønn" energi i form av vind og sol ikke hjelper mht miljøvern (snarere tvert imot), bare kjører på videre med sin klimaselvskading av det ultrakostbare slaget. Elektrifiseringen av sokkelen er f.eks. ultrakostbar selvskading på et svært alvorlig nivå, og helt uten miljøgevinst i et samlet bilde.

Jeg har imidlertid glede av å følge med i de internasjonale forskningsfora og de nye studiene som hakker stadig større hull i CO2-hypotesens velfødde leirføtter. Og prøver å dele mine funn her jevnt og trutt. Jeg kunne jo bare lagt dette i skuffen etter egen gjennomgang, men det koster meg lite (som nyslått pensjonist) å dele med andre. Håper det er en del lesere der ute som har glede av det, om de ikke skriver så mye her.

Til slutt: Løsningen på å få slutt på den stupide og selvskadende klimaalarmismen (som setter reelt miljøvern helt i skyggen) vil ikke komme fra forskerne, men fra udiskutable signaler fra Moder Jord herself. Dvs. når selv en journalist ser på bildene de får tilsendt at de har blitt lurt og manipulert med hele veien.
 
#28
Quote from: Okular on 11.03.2023, 13:31:19Så hva står bak det generelle globale oppvarmingsmønsteret siden 70-tallet? Du sa det, Telehiv: SOLA. Eller, rettere sagt: En endring i jordas storskala sirkulasjonssystem som omorganiserte det globale skydekket på en slik måte at jordsystemet i sin helhet har mottatt vesentlig mer av solas innstråling pr år enn tidligere. Dette viser strålingsdataene fra ERBS-CERES helt klart.

Mest sannsynlig, uten at det er noe vi har definitive data på, er det sola som i sin tur INDIREKTE forårsaket dette skiftet i global sirkulasjon rundt midten av 70-tallet. Det er i hvert fall nokså trolig at den har en finger med i spillet. Men det finnes også gode grunner til å anta at vårt globale sirkulasjonssystem også i stor grad simpelthen styres av interne oscillatoriske mekanismer, hvor det mer eller mindre naturlig og av seg selv over tiår svinger mellom klimatiske ytterpunkter, som i f.eks. effektiviteten av varmetransporten fra tropene mot polene. Bl.a. Lindzen har vel nylig diskutert akkurat dette fenomenet. Tror også Eschenbach har hatt en del tråder på WUWT om det ...

Hei okular,
så hyggelig å se deg i spaltene her igjen! Godt å se reelle observasjoner bli satt opp mot de stadig større avvikene for CO2-hypotesen.
Sagt på en annen måte: Du har vært savnet, ikke minst siden det er så mye feilaktig "klimaforskning" som avdekkes i disse tider, som bare holdes i live gjennom institusjonell makt. En makt som gjør at forlengst falsifiserte hypoteser som forsvares gjennom omfattende datamisbruk og cherrypicking, alarmistisk modellering som ignorerer empiriske fakta, osv. kan fortsette uten at tungtveiende kritikk får slippe til. Dette har du vært en av de tålmodige kritikerne av i en årrekke. Så det er nok mange som håper at du blir hyppigere å se her i spaltene - det er nok klimavås å gå løs på :-)

   
#29
Vi må nok bare gjenta grafen for "den forsvundne snøen", som manifesterer seg med nye snørekorder år etter år for tiden...vi får samtidig sende en varm (hmppfff) hilsen til finnene som ennå ikke har latt seg tvinge av konsensustyranniet til å revidere grafene sine:


#30
Dette er en tråd om VÆR, så vi må koste på oss litt mer moro med alarmistvrøvlet:
Se nøye på dette bildet, for dette er noe våre barn iht. den hellig ufeilbarlige klimaforskning på 1990-tallet aldri skulle få oppleve på 2000-tallet: SNØ.
Så dette blir jo bare dummere og dummere. For dette er Bergen, midt i mars 2023. Skulle ikke "klimakrisen" begynne å markere seg snart, da? Vi har jo fremdeles bare helt vanlig vær her til lands, dog en ualminnelig kald mars.


Glem hot spot-bommerten, nå er det "atmosfærisk oppvarming" som forklarer uvanlig kalde tilstander
Trøst dere med at den samme ufeilbarlige klimaforskning kan fortelle at vinteren som herjer over store deler av den nordlige halvkule for tiden - midt i mars - skyldes "atmosfærisk oppvarming". Akkurat som da det gode gamle "hot spot'et" (noen som husker den feilaktige spådommen ennå?) skulle bevise CO2-hypotesen en gang for alle. Men det sluttet man å snakke om for over ti år siden, siden det ikke lot seg påvise. Tvert i mot. Men nå er det en ny variant. Noen gir aldri opp :-)

PS: Men klimaalarmistene kan fort måtte slutte å snakke om "atmosfærisk oppvarming" som forklaring på uvanlig kalde perioder også, for hvis de hadde gjort så noe så formastelig som å lese hva som faktisk forårsaker "atmosfærisk oppvarming", så er det SOLEN:

"Atmosfæren oppvarmes av flere komplekse prosesser, men kilden til nesten all atmosfærisk oppvarming er solen. Lokalt kan luft oppvarmes av prosesser som ikke stole direkte på solen, for eksempel vulkanske utbrudd, lynnedslag, skogbranner eller menneskelig aktivitet, som kraftproduksjon og tung industri, men disse varmekildene er ubetydelige i forhold til solstråling."

Ooops, hvor mange ganger har ikke IPCCs løpegutter understreket at "solen har ingen betydning for endringer i jordens klima, det er det bare CO2 som har". Nei, det skal ikke være lett å holde keiseren påkledd....
 
Lenke: http://no.scienceaq.com/Natur/100904343.html