Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#16
Quote from: translator on 27.03.2024, 16:29:36Ikke ett ord om hvorfor den sinnssyke boten ble redusert så betydelig. Det var selvsagt ikke for at ankedomstolen skulle være "snill" mot Trump, men det er dette inntrykket som etterlates av NRK. Derfor er dette bare enda et eksempel på hvordan norske massemedier formidler et falskt bilde av virkeligheten.

Hoho, jeg må innrømme at jeg har like store forventninger til Tove Bjørgaas' ukontrollerte ansiktstrekninger også ved dette valget som i 2016, om Trump skulle gå hen og vinne til høsten. NRK påla jo det amerikanske folk å ikke stemme på Trump, og da det amerikanske folk valgte å overse dette og vrake verdens ærligste lys - Hillary Clinton - gikk den godeste Tove selvsagt i apoplektisk sjokk - det hjalp ikke engang å innkalle 97% av de rette klimaforskerne til å tale folk til rette:



Ja, hva er det vi har journalister til, utenom å være ledende i Trump- og klimaforskning?

#17
Det sykliske ENSO-mønsteret med en varmende El Niño-fase kom som forventet i fjor høst (jfr. trådstarten), og like forventet er i ferd med å toppe ut nå. Senere i år forventes at vi vil begynne på noen år med en kaldere La Nina-fase. Det vil forhåpentligvis bremse det verste mediemisbruket om de faktiske forhold rundt ENSO-syklusen.

For selvsagt misbrukes den korte El Nino-varmetoppen av media og de vanlige lurveforskerne til å illudere at dette varmeoppsvinget trekker varig opp temperaturtrenden og skyldes "menneskeskapte klimaendringer". Selv WMO har falt for fristelsen*, og har vist fram grafer som illuderer at det kortvarige El Niño-oppsvinget regnes inn som "klima" (som selvsagt fremdeles krever min. 30 år for å kunne kalles trend) uten at man samtidig motregner mot samlet ENSO-bilde med en kjølende La Nina direkte koblet til samme mønster over typisk 5-7 års sykluser.

*Erik Bye har en korreks til WMO på dette for et par dager siden, der han skriver:
"Det blir feil å vurdere en temperaturmåling i et El Ninjo-år. Gjennomsnittet vil bli utjevnet av den neste La Nina. Det er kun den midlere verdien over tid som sier noe om global temperatur. Trenden er 0.15˚C/pr. 10 år. På basis av 1.07˚C i 2019 (IPCC) tilsvarer dette 1.13˚C i 2O23. Dette (WMO) er misbruk av målte verdier."

Seriøse forskere kommer samtidig ikke lett til i alarmistmedia med en korreks om at ENSO med sine varmere El Niño-faser og kaldere La Nina-faser er naturlige svingninger som opptrer med regelmessige mellomrom.
Selv Rasmus Benestad må erkjenne dette når han siterer etablert forskning om ENSO-systemet i Store Norske:

"Vekslingen mellom El Niño og motsatsen La Niña henger sammen med forandringer i vindmønsteret i den tropiske delen av Stillehavet. Sammen kalles de sammenkoplede vekslingene i atmosfære- og havforhold for ENSO, en forkortelse for El Niño Southern Oscillation. ENSO er den sterkeste av planetens naturlig forekommende vær- og klimavariasjoner fra år til år." 

NOAA/NCEP-grafen nedenfor viser dette vekslingsmønsteret:



#18
Denne tråden har sett mest på snøforholdene på nordlige halvkule, men nå er det oppsiktsvekkende nok betydelige snøfall også på sørlige halkvkule. I Saudi-Arabia er det f.eks. mange som sperrer opp øynene for tiden, for i ørkenen i Afif, vest for Riyadh, har det snødd uventet. Bilder av den snødekte sanden gikk viralt på sosiale medier, og både innbyggere og turister ble sjokkert:



Det betydelige temperaturfallet i kongeriket vil fortsette denne uken og vil bli enda kjøligere på grunn av den sterke nordvestlige vinden. Snøen kan også fortsette å falle.

I fjor (2023) opplevde deler av Saudi-Arabia sitt første snøfall på 100 år.
Oppmuntret av det økende snøfallet de siste årene (og til tross for de ødeleggende effektene av klimaendringer), jobber Saudi-Arabia for å forbedre sin fjellturisme med sitt eget skianlegg som skal bygges innen 2026. Ingenting sier "global oppvarming" som et skianlegg i Tabuk:


Et futuristisk skianlegg: Trojena Ski Village i NEOM, Akababukten, Saudi-Arabia

I tillegg til Saudi-Arabia har det også snødd i Tyrkia, Syria, Jordan, Irak, Kuwait og Iran. I løpet av uken vil det også snø i Afghanistan, Pakistan, India og Nepal, ifølge de siste prognosene.

Snøfallet de siste dagene fortsetter også i Vest-Europa, slik at snødekket er godt over gjennomsnittet i mange land, fjellkjeder og skisteder, inkludert Spania.

I øst fortsetter snøen i deler av Kina, inkludert Heilongjiang-provinsen.

#19
Quote from: frankolsen on 23.03.2024, 13:44:59Hyggelig å se Isfjorden fullstendig dekket av tjukk is for første gang på mange år, såpass at lasteskipet som kom med forsyninger trenger isbryterassistanse fra MS Polarsyssel :-)



https://lns-spitsbergen.kystnor.no/

Hehe, men det hindrer ikke Dagbladet i å kjøre en pinlig alarmartikkel om permafrostens endelikt på Svalbard (for ordens skyld, det er bare rør; det var varmere på Svalbard i mellomkrigstiden), der de til og med har fått med seg uforbederlige Bjørn Samset til å blåse i klimatestosteronhornet sitt - til han til slutt innrømmer at han egentlig ikke vet så mye om Svalbard, samt at artikkelen til slutt innrømmer at det var egentlig ikke NÅ katastrofen var snakk om, men om noen tiår. Jaja, de får styre på...

Lenke: https://borsen.dagbladet.no/nyheter/den-store-risikofaktoren/81158641

#20
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
22.03.2024, 16:44:57
De innledende skandalene rundt Sørlige Nordsjø II med kostnadsstigning fra opprinnelige 9 til 23 milliarder NOK er nok dessverre bare starten. 

Utenlandskeide Ventyr vant - går mesteparten av utbyggings- og driftsarbeidet til utlandet også?
Nettavisen har nå oppdaget det vi har advart om her på forumet lenge: Norge bruker 23 milliarder kroner uten noen sikkerhet for norske oppdrag.
Auksjonsvinner Ventyr er indirekte japansk eid, med verftskapasitet i Nederland og Belgia og med en havvindbase i Esbjerg, Danmark.
Det mest realistiske er at rotorblader, maskineri og teknologi kommer fra Japan, de tyngre delene blir satt sammen i Nederland/Belgia, mens Wilh. Wilhelmsens NorSea får vedlikehold og forsyning, der mye av jobben kan gjøres fra Esbjerg.

Kontrasten til oljeeventyret er tydelig: Da Norge bygget opp i Nordsjøen, var forpliktelser til å bruke lokale leverandører betingelser i de ulike konsesjonene. Men det var hovedsakelig før EØS-avtalen.

Skal vi summere opp det vi må forvente skjer videre i denne selvskadingen?
Vi får knapt nok strøm til (ytterligere subsidierte og ikke-norsk-eide) batterifabrikker og datasenter:
De 23 subsidiemilliardene sikrer oss kanskje 7–8 terawatt og dermed økt forsyningssikkerhet og billigere strøm, tenker kanskje noen.

Også det er en fjern drøm. Søndre Nordsjø II står kanskje ferdig i 2030 og vil ikke produsere stort mer strøm enn de nye behovene til Morrow Batterifabrikk i Arendal og Googles datasenter i Skien.

Hvis spådommen slår til, er galskapen komplett:
- Norske skattebetalere skal betale 23 milliarder kroner (foreløpig!!) for Søndre Nordsjø II.
- Strømmen er omtrent nok til å dekke behovene til offentlig støttede batterifabrikker og et datasenter for en aktør som ikke betaler skatt i Norge, men som konkurrerer med norske bedrifter (Google).
- Strømmen blir ikke billigere fordi kapasiteten allerede er lovet bort, og det uansett er strømkabler og europeiske kraftpriser som dikterer.
 
Gud se i nåde til oss skattebetalere og forbrukere!

Lenke: https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/blaser-bort-23-milliarder-kroner-uten-a-sikre-norske-interesser/o/5-95-1720485
#21
Det er allerede kommet en rekke anmeldelser og kommentarer til filmen.

Bl.a. Chris Morrison, som flere ganger har tatt opp de farlige konsekvensene ved den såkalte Net Zero agenda, og han ser den nye filmen Climate The Movie som en viktig kritikk på det området:
Lenke: https://dailysceptic.org/2024/03/21/watch-the-game-changing-new-film-that-explodes-climate-change-and-net-zero-lies/

Portvokterne har rykket ut forlengst
Ellers er selvsagt DeSmog - de maniske angripere av enhver kritikk mot CO2-hypotesen og dens maktapparat - på plass med grov tilskitning av filmen. Der hagler skjellsordene fra første linje, med denne ingressen:
- "Climate the Movie" portrays today's climate denier agenda by rehashing the same old fossil fuel talking points and trolling the left".
Men selvsagt: UTEN Å LEVERE ET ENESTE FAGLIG MOTBEVIS FOR DET SOM HEVDES I FILMEN!
Lenke: https://www.desmog.com/2024/03/21/climate-the-movie-martin-durkin-co2-coalition-heartland-institute-cfact-climate-denial/

Den beste og mest presise beskrivelsen av hva filmen sier er det fremdeles kanskje WUWT som leverer.
Jeg har tillatt meg å punkte opp WUWTs beskrivelse:


Hva filmen gjør:
- This film exposes the climate alarm as an invented scare without any basis in science.

Hva filmen viser:
- It shows that mainstream studies and official data do not support the claim that we are witnessing an increase in extreme weather events – hurricanes, droughts, heatwaves, wildfires and all the rest.
- It emphatically counters the claim that current temperatures and levels of atmospheric CO2 are unusually and worryingly high.
- On the contrary, it is very clearly the case, as can be seen in all mainstream studies, that, compared to the last half billion years of earth's history, both current temperatures and CO2 levels are extremely and unusually low.
- We are currently in an ice age. It also shows that there is no evidence that changing levels of CO2 (it has changed many times) has ever 'driven' climate change in the past.


Hvorfor får vi likevel all denne klimaalarmismen?
- Why then, are we told, again and again, that 'catastrophic man-made climate-change' is an irrefutable fact?
- Why are we told that there is no evidence that contradicts it?
- Why are we told that anyone who questions 'climate chaos' is a 'flat-earther' and a 'science-denier'?


Jo, sier filmen:
- The film explores the nature of the consensus behind climate change.
- It describes the origins of the climate funding bandwagon, and the rise of the trillion-dollar climate industry.
- It describes the hundreds of thousands of jobs that depend on the climate crisis.
- It explains the enormous pressure on scientists and others not to question the climate alarm: the withdrawal of funds, rejection by science journals, social ostracism.


Men er dette alt? Hva er politikken bak?
- But the climate alarm is much more than a funding and jobs bandwagon.
- The film explores the politics of climate.
- From the beginning, the climate scare was political.
- The culprit was free-market industrial capitalism.
- The solution was higher taxes and more regulation.
- From the start, the climate alarm appealed to, and has been adopted and promoted by, those groups who favour bigger government.


Konspirasjon eller viktig avsløring av en maktprosess?
Filmen sier at:
- This is the unspoken political divide behind the climate alarm.
- The climate scare appeals especially to all those in the sprawling publicly-funded establishment.
- This includes the largely publicly-funded Western intelligentsia, for whom climate has become a moral cause
- In these circles, to criticise or question the climate alarm has become a breach of social etiquette publicly-funded Western intelligentsia, for whom climate has become a moral cause.


En film basert på naturvitenskapelige tungvektere kan ikke enkelt avfeies
-The film includes interviews with a number of very prominent scientists, including
- Professor Steven Koonin (author of 'Unsettled', a former provost and vice-president of Caltech),
- Professor Dick Lindzen (formerly professor of meteorology at Harvard and MIT),
- Professor Will Happer (professor of physics at Princeton),
- Dr John Clauser (winner of the Nobel prize in Physics in 2022),
- Professor Nir Shaviv (Racah Institute of Physics), 
- and others.

#22
Bare for ordens skyld for å korrigere feilinformasjonen som serveres i bl.a. NRK for tiden:
Isutbredelsen i Arktis har i hele vinter ligget godt over multidekalt gjennomsnitt


#23
Nå har WUWT lagt ut link til filmen:

https://wattsupwiththat.com/2024/03/20/climate-the-movie-watch-here/

Jeg har sett gjennom hele filmen for første gang i dag, og anbefaler alle å gjøre det samme.
Vi som opp gjennom de siste tiårene har fulgt med på kritisk klimaforskning som har klart å passere sensuren er allerede god kjent med svakhetene i narrativet om "klimakrise", men her får vi det hele servert sammenhengende. Inkludert bistand fra flere Nobelprisvinnere (NB: ikke bløffmakere av Michael Mann-typen).
Kort sagt, en suveren kritikk av klimaindustrien. Burde vært obligatorisk i bl.a. norsk videregående skole - og ikke minst Norsk Journalisthøgskole.

Tankekors: Kommer den dagen NRK våger å vise denne filmen med norsk tekst?
Vel, skygger de banen også her, vil de selvsagt en gang for alle vise hvilket tankepoliti-søppelmedie-foretak de representerer med sin selvsnekrede "klimaredaksjon" bestående av folk helt uten naturvitenskapelig kunnskap, men med en overflod av lese- og fattevansker.
#24
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
21.03.2024, 08:49:09
Svenske politikere har skjønt at vindkraft ikke holder - satser stort på kjernekraft igjen
Den svenske regjeringen har nå lagt ut en proposisjon der man er tydelig på at vind- og solkraft er helt avhengig av kjernekraft hvis en såkalt "grønn" løsning skal fungere.

Bekymret for vindkraftens egenskaper
Energi- og næringsminister Ebba Busch peker på at ny industri har søkt om 12.000 megawatt kraft i Nord-Sverige og 4.300 megawatt i Midt-Sverige frem mot 2034, og viser til Svenska Kraftnäts nettutviklingsplan. Og at vind- og solkraft alene ikke vil fungere:
– Det er mye som ligger i søknadshaugen. Vi vet at det går an å bygge denne mengden kraftproduksjon og nett, for det har Sverige gjort de siste ti årene. Kraftsystemet er i dag 11.000 megawatt større enn for ti år siden, sier Busch.
– Men dette er først og fremst varierende vindkraft, som ikke har hatt krav på seg til å levere de egenskapene som kraftsystemet trenger. Det holder altså ikke å bare øse inn en masse ny kraftproduksjon og kraftnett. Kraftsystemet bør bygges ut med riktige egenskaper og robusthet for at ny industri skal kunne elektrifiseres, sier Busch.


Særlig ett spørsmål tvinger seg fram: Hvorfor kan ikke norske politikere være like realistiske om dette, men bare fortsetter å holde det norske folk for narr med forskjønnende uttalelser om sol- og vindkraftens velsignelser?


Sveriges energi- og næringsminister Ebba Busch. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB

Saken er godt beskrevet hos E24:

Lenke: https://e24.no/energi-og-klima/i/wAMV0P/sverige-legger-frem-heftige-kraftplaner
#25
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
20.03.2024, 10:23:47
Regjeringen har kalt inn til pressekonferanse kl 10:45 idag om den forlengede auksjonen for Sørlige Nordsjø II.
En auksjon som regjeringen mente man kunne avslutte mandag.
Her har det nok skjedd mye rart siden dess - ikke minst at aktørene sies å forhandle mer om bedre betingelser (les: større subsidier/garantier) enn å legge inn et nøytralt auksjonsbud.
Det er derfor grunn til uro mht hva regjeringen har funnet på for å sukre pillen og få noen til å by i det hele tatt.

Ut fra ansiktsuttrykkene tyder mye på at norske skattebetalere kan grue seg ytterligere:



Subsidiært har tilbyderne gitt så dårlig tilbud at regjeringen "velger å utsette endelig tildeling", og at man vil "komme tilbake til ny auksjon når nye formalia er på plass", osv.
Å innrømme at slike vindparker er grov miljømessig og økonomisk selvskading og at finansmarkedet forholder seg stadig mer til det, er uansett det siste denne regjeringen vil innrømme.
 
Siste: Belgisk-svenske Ventyr har "vunnet" auksjonen
I pressekonferansen meldes akkurat nå at belgisk-svenske Ventyr har vunnet med å tilby en kilowattpris på 115 øre. Som er langt under halvparten av det seriøse økonomer har beregnet er breakeven....vi noterer at de norske subsidiene (foreløpig 23 milliarder NOK) dermed kan hentes ut av nok et utenlandsk konsortium.

Ikke uventet har Equinor ikke dumpet seg nok til å vinne; analytikere har jo advart at om Equinor tok på seg dette med store tapsutsikter som reelt utfallsrom (om ikke myndighetene putter inn mye mer subsidier) ville det være sterkt svekkende for børskursen.
NB: VI noterer at Equinor begynte å stige på børsen straks etter det ble kjent at de ikke blir part i dette.

#26
Det er skikkelig kaldt i Arktis for tiden, på Grønlandmassivet er det f.eks. målt -57.9C.
Og når John Smits i Dagsrevyens værmelding begynner å stotre og flakke med blikket, og absolutt ikke retter noe entusiastisk blikk på Svalbard, vet vi hvordan det står til der: Selv langs kystene er det over 20 kuldegrader nå, langt kaldere enn normalt, og selvsagt enda kaldere i høyere strøk og i innlandet.

Paradokset med det pågående store, kalde høytrykket over Grønlandsmassivet er lite nedbør, og heller ikke noe særlig mer de første par ukene. Massivet smelter selvsagt ikke, men det vokser heller ikke særlig når det ikke kommer snø fra oven. Normalt er faktisk at april/mai bygger mer på massivet, ved å ha mer skiftende vær og dermed mer nedbør. 

I takt med kulden er imidlertid tallene for arktisk havis nå høyere enn for tilsvarende periode i 2023, 2022, 2021, 2020, 2019,, 2018, 2017, 2016, 2014, 2011, 2009, 2007, 2006, 2005 og 2004.



En del kalde områder i verden forøvrig
Det settes kulderekorder en rekke steder i USA for tiden.
Lenger sør sjokkeres ørkenfolk av snø i Saudi-Arabia, og Australia har en svært kald høst på gang. 
#27
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
18.03.2024, 11:57:16
Akkurat nå: Norges første havvind-auksjon i gang - Sørlige Nordsjø II



Det var innledningsvis 11 påmeldte tilbydere, men de fleste har etter hvert falt fra i takt med signalene om manglende lønnsomhet og lengre vei til mer sanseløst usikret subsidiering.
Som kjent har det vært spekulert i at ingen budgivere ville melde seg, da krav om enda mer subsidiering (utover de 23 sanseløse milliardene som allerede er lovet) ikke har fått det vanlige automatiske "ja" fra myndighetene (foreløpig). Men noen er tilbake, ser det ut som:
Equinor og Aker sammen med Statkraft angis pr. nå som kvalifiserte budgivere i dagens auksjon for retten til å bygge ut vindparken «Sørlige Nordsjø» i Nordsjøen.
Da skal det ikke mye fantasi til å tenke seg flg prosess videre:

a) myndighetene har underhånden signalisert til tvilrådige, men utvalgte, tilbydere at de vil øke subsidieringen uten at dette foreløpig er offentlig kjent. Dermed kan det bli flagget en tilbyder allerede i dag.

b) subsidiært vil myndighetene, hvis de ikke har rukket å selge tilstrekkelig inn en slik ny subsidieøkning, melde at beslutningen utsettes til man har fått vurdert "samlet konsesjonsramme". Der vil man så få banket økt subsidiering mer offisielt, og så åpne auksjonen igjen.

Siste: Det skal være kommet minst to tilbud
Auksjonen skulle formelt begynt kl. 0900. Men det drøyde med et offisielt startsignal. Men BT skrev akkurat nå at "Klokka 11:20 bekreftar Energidepartementet i ei melding til Europower at auksjonen på Sørlige Nordsjø II går føre seg. Det inneber at minst to aktørar har lagt inn bod."

Det vil neppe forbause om vi blir sittende med en statsbasert "løsning", for å redde auksjonsinnbyders ansikt:
- Statkraft og Equinor blir sluttfasit i en improvisert (og ikke konsekvensutredet, selvsagt) pakke som gjør at de stiller opp for å redde myndighetenes klimaforskrudde ansikt. Dvs. at de underhånden har blitt lovet "videre støtte" utover de offisielle 23 milliardene.

Taperne her blir selvsagt strømkundene, som med en slik utbygging drives enda mer inn i den EU-drevne prisspiralen der norske strømkunder har alt å tape ved å bli koblet opp mot.
#28
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
17.03.2024, 10:10:19
En svensk studie er i kjømda som viser miljøraseringen, forurensningen og giftbruken rundt vindparker, og kan bli en bombe i energidebatten:

Forsøkene på å stanse publisering av studien er meget avslørende:
Studien har et særlig fokus på at "vindkraft är förenat med föroreningar i form av höga halter av farliga ämnen runt vindkraftparkerna".

"Den ännu inte publicerade studien höll på att inte se dagens ljus. Starka såväl politiska som ekonomiska krafter vill inte att bilden av vindkraften som det miljö- och klimatvänliga alternativet att producera el solkas av ytterligare negativ publicitet.
Därför utövades påtryckningar så att finansieringen av studien drogs in. Forskarna vid Göteborgs och Linköpings universitet lyckades emellertid hitta pengar på annat håll och nu är studien klar. Och innehållet skvallrar om varför vissa varit beredda att gå långt för att stoppa den."


Les denne artikkelen, den er skremmende!
Og følg gjerne Samnytts linker til tidligere videoer om samme problematikk.
Lenke: https://samnytt.nu/studie-visar-vindkraftverk-kan-vara-stora-miljobovar


#29
Ja, nå går det unna: Fakta360 har nå lagt ut youtube-lenke til filmen i en ny artikkel.
Filmen kan sees fra 21. juni.



Lenke: https://fakta360.no/2024/03/climate-the-movie-en-fullstendig-avkledning-av-klimahysteriet/

Fakta 360 sparer ikke på kruttet i sin omtale av "klimasvindelen":

Denne siste filmen til Martin Durkin går gjennom alle aspektene ved den verdensomfattende svindelen vi utsettes for gjennom den oppdiktede klimakrisen. Den klimatiske historien gjennomgås og her tilbakevises enhver påvirkning av klima via CO2.
- Korrupsjonen av vitenskapen er så omfattende og total at du vil ikke tro det.
- Forskere blir både utestengt og sparket om de ikke spiller på lag.
- Aktivistforskere som var tidligere kollegaer sender eposter og kontakter andre universiteter der de advarer mot å ansette bestemte vitenskapsfolk.
- Aktivismen og politikken bak er pill råtten og sjarlataner sitter nå ved det akademiske roret og styrer.
- De vitenskapelige journalene er infisert med portvoktere som sørger for at klimakritiske publikasjoner ikke blir publisert i deres journaler, og i mange sammenhenger er det karrieremord å forsøke seg med kritikk.
- Det er ikke før vitenskapsfolkene blir pensjonister at de kan snakke fritt, og da er det mange som står frem som såkalte «fornektere».
- Nobels prisvinner i fysikk, John Clauser, er en av mange som forteller at klimahysteriet er svindel.

Her er noen kraftsalver fra forskere og journalister som uttaler seg i videoen.
Patrick Moore: Klimakrise er en løgn. CO2 og temperatur har variert mye mer før
Steven Koonin: De offisielle data viser ingen klimakrise
John Clauser: Der er ingen kobling mellom CO2 og klimaendringer
Tony Heller: Det er intet i de historiske data som støtter en klimakrise
William Happer: Klimakrisen er nonsens, det er en bløff, det er en svindel
Willie Soon: Klimaforskerne er kjøpt og betalt
Roy Spencer: Folk som meg er avhengig av penger til klimaforskningen
Richard Lindzen: De vil ikke publisere noe som benekter klimaendringene
Mathew Wileicki: Det er slik man bygger konsensus. Ved å sparke ut de som motsier deg

Ellers så påviser filmen det som IPCC, Fakta360 og alle andre forskere sier om de virkelige data rundt klima og ekstreme værhendelser:

Det er en stabil eller nedadgående trend innen nesten alle parametere som vi har virkelige data for.
- Globale skogbranner er nedadgående
- USA: Orkaner er stabilt eller nedadgående siste 120 år
- Globalt: Orkaner er stabilt siste 40 år
- Temperatur i Antarktis siste 40 år har ingen endring
- Global tørke siste 70 år har ingen endring
- Antall Isbjørner siste 50 år har markant oppgang
- The Great Barrier Reef har ny rekord i tilvekst

#30
Energi og miljø / Klimakvoteskandalene
15.03.2024, 09:32:15
Det rabiate og dysfunksjonelle spillet rundt "klimakvoter" (ensidig basert på at CO2-hypotesen korrekt beskriver klimaregulerende forhold) har utviklet seg i de mest bisarre retninger, og har minst av alt noe med reelt miljøvern å gjøre. Håper flere av dere skarpinger som har bidratt med gode klimaskandalefunn her før, kan slenge inn både gamle og nye klimakvote-skandaler etter hvert.
Først: Hvordan Norge prøver å lappe på energipris-skandalen påført oss av EU:

En av mange Norgestrusler fra EU-systemet: EUs klimakvotesystem slår ut i økte kraftpriser i Norge.
Hva gjør regjeringen? Jo, basert på en stadig mer falsifisert CO2-antagelse har den nå "blitt enig med" LO, NHO, Fellesforbundet, Norsk Industri, IE & FLT om et forslag til en CO2-kompensasjonsordning ifølge en pressemelding i dag. Dvs. at regjeringen øser ut "klimakvotesubsidier" på fullstendig ukontrollerte og ikke konsekvensutredede områder. Ordningen tilfører (offisielt) industrien 6,4 milliarder kroner i år. De faktiske kostnadene er svært mye større, men skjules under en rekke andre paraplyer. Man vil jo ikke risikere at "vanlige folk" skjønner for mye av dette og får apoplektisk anfall.

Eksempel:
Norsk Hydro bøtter inn penger og lederne har sikret seg store millionbonuser. Men likevel har regjeringen latt Norsk Hydro tjene mye på ordningen. I 2022 fikk bare dette selskapet alene 2,1 milliarder kroner i støtte. Støtten var anslått å øke til rundt 4 milliarder kroner i 2023. 6. oktober la regjeringen frem forslag til statsbudsjett. Da ble kompensasjonen svekket, noe som reduserte støtten til Hydro med rundt én milliard kroner. Men denne ukontrollerte "CO2-subsidieringen" ender altså ut i svære milliardsummer i øst og vest til selskaper som tar milliardutbytter, penger som da naturligvis heller kunne gått til "vanlige folk" (husker dere dem i Aps valgtaler?) sin trygghet og velferd. 

Basis for den norske CO2-subsidieringen er altså at ordningen skal kompensere for at EUs klimakvotesystem slår ut i økte kraftpriser i Norge.
Formålet med ordningen er å motvirke karbonlekkasje, som vil si at kraftkrevende industri i Norge flytter produksjonen til land utenfor Europa som ikke har like streng klimapolitikk.

Siden den siste regnekyndige journalist døde med Jon Hustad vil vi heretter dessverre bare få uforståtte/ukritiske NTB-referater om slike saker i norske medier. Man kan jo begynne med å lese hva regjeringen får melde til ukritisk gjengivelse i norske medier:

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/03/15/8110654/enighet-om-co2-kompensasjonsordningen-ut-2030-fjerner-kvoteprisgulvet


ENIGHET (OM NOE MAN IKKE FORSTÅR NOE AV): Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. FOTO: NTB

E24 har forsøkt seg på en omtale utover NTB-infoen, men heller ikke her reises spørsmål rundt den manglende CO2-relevansen for klima, man bare prøver å vise at man klarer å lese regjeringens tall og forslag:

Dette foreslo regjeringen i 2024-budsjettet:
- Støre-regjeringen varslet i 2024-budsjettet at CO₂-kompensasjonen til industrien øker med nesten to milliarder kroner i 2024, til 6,4 milliarder kroner.
- Pengebruken hadde økt enda mer hvis regjeringen ikke hadde strammet inn ordningen. Det gjør den ved å gi støtte bare til den delen av CO₂-kvoteprisen som er over 375 kroner. I fjor var grensen på 200 kroner.
Dette grepet sparer regjeringen for 2,4 milliarder kroner årlig.
- Sparegrepet reduserer den samlede kostnaden for ordningen til 76 milliarder kroner i perioden 2021–2030.
- Med uendret støtte ville kostnaden ha vært hele 116 milliarder kroner i perioden, anslår regjeringen. Dermed går norsk industri glipp av 40 milliarder i kompensasjon samlet over perioden.
Elkem-sjef Helge Aasen sa i oktober til E24 at gulvet burde beholdes på 200 kroner inntil regjeringen og industrien hadde vært i nærmere dialog.
Med et kvotegulv på 200 kroner anslo regjeringen kostnaden for kompensasjonen til 8,8 milliarder kroner i 2024, og 94 milliarder totalt over perioden 2021–2030.
- «Regjeringen vurderer at dette nivået ikke er budsjettmessig bærekraftig», skrev den i 2024-budsjettet.


Lenke: https://e24.no/energi-og-klima/i/bg3zEg/kranglet-med-industrien-enighet-om-omstridt-ordning