Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#1426
Quote from: ConTrari1 on 16.12.2020, 20:43:39
"Men hva hvis USA går sin skjeve gang videre, og Biden tiltrer iht standardprosedyren?"

USA kommer ikke til å gjøre det, det blir en helt annen og mye skjevere gang som USA vil følge.

Flere deltakere her på forumet (og en rekke lesere, jfr. at tråden nå er oppe i over 3260 lesninger) synes å være både engasjerte og bekymret rundt USAs tilstand for tiden. Det er nå 5 uker siden jeg startet denne tråden med et spørsmål om "Styres det mot en enda større konstitusjonell krise i USA?"
Dessverre har dette blitt sørgelig sannspådd ved at USAs konstitusjonelle tilstand og forfalne/korrupte/uhåndterbare osv (stryk det som ikke passer) valgsystem og -praksis har styrt mot stadig nye elendigheter, med risiko for å sende USA ut i flere forverrende tilstander både politisk, juridisk og sosialt.

At selve valget har vært pill råttent bør ikke overraske noen, jeg bodde f.eks. i USA da Reagan kjøpte en delstat jeg bodde i under primærvalget utpå vinteren 1980 (der man blir utpekt som partiets presidentkandidat). Jeg opplevde med egne øyne helt elleville tilstander i en av nabostatene der folk ble kjørt rundt på lastebiler og stemte i flere counties mot betaling. Noen av gamlekara jeg snakket med lo og fortalte at de hadde gjort det samme tilbake til under Kennedy i 1960, mot hyggelig betaling.

Merk: I den nevnte stat kunne faktisk folk delta i å stemme på en kandidat i primærvalget, men "min" stat hadde derimot såkalt "lukket primærvalg" (se liste nederst) med 18 delegater på statens samling i februar og deretter 12 delegater i selve "primærvalget" (mai), slik at vanlige folk faktisk ikke kan delta i valget av presidentkandidat i det hele tatt. Denne alvorlige demokratiske svikten i en rekke av delstatene for å få fram en (reelt folkevalgt) presidentkandidat er noe som f.eks. våre journalister neppe har forstått til denne dag.

ID-kontrollen var og er en vits å passere for dem som blir "korrekt" instruert til å delta i valgkupp. Årets valg har fremdeles ikke engang avdekket overflaten av disse praksisene i de 20-30 verste statene (f.eks. alle "utkantstatene" der offentlig innsyn er mest vilkårlig) når det gjelder valgtriks.

Men hvordan kan sånt være mulig i et land som kaller seg moderne og demokratisk?
Det har en rimelig enkel forklaring: Primærvalgene har så lite deltakere at man faktisk kan kjøpe hele valget i store jafs med rene bestikkelser. Dvs. at hele "valget" av partikandidaten blir en vits, slik at når man kommer til selve presidentvalget har man et fait accompli; stem på den ene eller andre mulighet som allerede er kjøpt og betalt for i primærvalget. Som Kurt Vonnegut skrev så elegant: "Losers may vote".
Når man så kommer til selve presidentvalget (med mye høyere valgdeltakelse) er mulighetene til rene "valgjafs" betydelig vanskeligere å foreta. Nå hører vi altså om bruk av preprogrammerte dataprogrammer (Dominion, osv.).   

Men disse forholdene, selv om metodene endres med teknologien over tid, har amerikanerne levd med og godtatt innad i generasjoner, mens man på utsiden har slått seg på brystet og snakket om "the great American democracy". 

Trumps utagerende atferd har bidratt til å få problemene mer fram i lyset
Trumps brudd med all statsmannsetikette, sjokkerende personlig tvitring og strømmer av påstander om systemets elendighet (mens han selv selvsagt ble primærvalgvinner på de samme premisser) har, som flere også her har påpekt, ført til at mye av dette er kommet tydeligere fram i lyset.
Så langt tror jeg de fleste vil være enige.

Men vi synes å skilles ad når det kommer til konsekvensene av all denne demokratiske uhumskheten:
- flere av dere synes å mene at Biden vil bli stanset fra å bli president pga. av alle hans og Dems misdåder ifm. valget
- jeg hevder at prosessen og utnevnelsen av Biden som ny president vil overleve protester og jukspåvisinger - som i generasjoner foran
- slik vil det dessverre bli også denne gangen - og ingenting vil bli ryddet opp i denne gangen heller
- av den enkle grunn at USA har hatt en rekke dypt urovekkende valg før, som alltid har endt med at the establishment har fått gjennom sin kandidat hver gang (med unntak av Jimmy Carter i 1976, da nasjonen var såpass i sjokk etter Watergate at man faktisk klarte å stemme fram en kandidat som ikke var notorisk kriminell, men så varte han da også bare en periode til the establishment fikk satt skapet på plass igjen)

"Losers may vote" - men i mange stater får de ikke det en gang:

Stater med lukket primærvalg
Arizona – Lukket primærvalg (5. februar).
Connecticut – Lukket primærvalg (5. februar).
Delaware – Lukket primærvalg (5. februar).
Georgia – Halvåpent primærvalg (5. feb).
Kentucky – Lukket primærvalg (20. mai).
Maryland – Lukket primærvalg (12. feb).
Massachusetts – Delvis lukket primærvalg (5. feb).
New York – Lukket primærvalg (5. februar).
Ohio – Halvåpent primærvalg (4. mars).
Oklahoma – Lukket primærvalg (5. februar).
Oregon – Lukket primærvalg (20. mai).
Pennsylvania – Lukket primærvalg (22. april).
Sør-Dakota – Lukket primærvalg (3. juni).
Texas – Halvåpent primærvalg (4. mars) og lukket caucus (begynner 4. mars, tidsrammen er basert på partiets regler).
Utah – Lukket primærvalg (5. februar).
Vest-Virginia – Lukket primærvalg.

#1427
Quote from: frankolsen on 16.12.2020, 17:55:23
Heller ikke i USA har man fått med seg at "snow is a thing of the past".

Stakkars været, som ikke forstår "settled science", og retter seg etter det....


Og en vakker dag skjønner yr-folket at det ikke lønner seg å skremme bare med varmeproblemer lenger:



#1428
Quote from: ConTrari1 on 16.12.2020, 17:30:02
Vel Telehiv, med all respekt så tror jeg du ikke forstår situasjonen her. Det er ikke noe å innrømme, hele verden vet nå om jukset og at det har foregått i en hittil ukjent skala.

ConTrari1,
hvis jeg forstår deg riktig er jukset så monumentalt at Biden ikke kan bli president. Dvs. at Trump vil fortsette.
Okular synes å dele ditt syn, når han skriver at "Slik det ser ut pr i dag er det mer eller mindre en umulighet at Biden ender opp som president."

Vel, det betyr at dere to mener at Trump vil vinne bataljen og Biden til slutt ryke ut.

Men hva hvis USA går sin skjeve gang videre, og Biden tiltrer iht standardprosedyren?
Slik jeg tillater meg å hevde.
Fordi å komme til et stadium der man velter et presidentvalg er noe helt annet enn å lage et helvetes liv over valgjuks alle har visst om i generasjoner.

Hvem har forstått situasjonen best da?  ;)

Som mitt forummotto sier: Qui vivra verra (den som lever, får se) - selv om det helst er rettet mot klimaoppkoket 



#1429
Quote from: translator on 16.12.2020, 16:01:46
Quote from: Telehiv on 16.12.2020, 15:02:46
Men mitt poeng er at det neppe er konstitusjonelt mulig å omgjøre valget. Det foreligger ikke knusende nok dokumentasjon til at USA må innrømme at de er en administrativ bananrepublikk.

Jeg skjønner ikke hvordan du kan hevde dette, det er nesten som å høre et ekko av våre egne massemedier.

Jeg blir nok dessverre misforstått her;
- jeg er ikke så opptatt av jukset (det har det alltid vært i USA), men om det denne gangen er slik at hele valget vil kunne omstøtes pga. juks
- mitt poeng er at det kan det ikke, fordi det ikke vil være statsteknisk eller statspolitisk mulig: Verdens største supermakt kan ikke innrømme at valg i USA avgjøres med bananrepublikkjuks
- derfor vil selv republikanere i hopetall tre til hvis det kan bære i den retning, for da brytes selve "gamet" i stykker; og da vil dagens maktelite (både demokrater og republikanere) selv ryke med i en borgerkrigslignende kataklysme av sivil vold og opprør

Derfor vil de formelle (avsluttende) valgøvelser og tiltredelser foretas også denne gangen, uavhengig av grad av juks.
Husk: Vanlige folk i USA får bare lov å stemme (Kurt Vonnegut: "Losers may vote") - de har ingen ting med den reelle maktutøvelse å gjøre.
De vil derfor heller aldri klare å gripe inn i elitens eget ludospill.

Vent og se  8)

 
#1430
Quote from: Okular on 16.12.2020, 12:04:49
Sier meg enig med ConTrari1 her, Telehiv. Slik det ser ut pr i dag er det mer eller mindre en umulighet at Biden ender opp som president.

Vi er neppe uenige om at amerikanske valg er et lurvete foretak. Det har alltid vært jukset i øst og vest, og stemmer kjøpt og trikset med.
Det er ikke noe nytt for dette valget. Muligens har jukset vært betydelig mer omfattende denne gangen.
Men mitt poeng er at det neppe er konstitusjonelt mulig å omgjøre valget. Det foreligger ikke knusende nok dokumentasjon til at USA må innrømme at de er en administrativ bananrepublikk.
Derfor er altså min vurdering at Biden vil tiltre som skissert i januar.
Alt tilhørende spetakkel både før og etter er en helt annen sak, der man selvsagt vil finne mer skitt dess mer man graver.
Men ikke slik at valget kan omstøtes. Da er i så fall USA gjort til en FORMELL bananrepublikk uten administrativ seriøsitet, som jeg sier foran.

#1431
Quote from: ConTrari1 on 16.12.2020, 09:42:23
Siste stadium? Nei, det er nå ballet åpner :-)

Vel, man skal ikke utelukke at mye uventet vil komme opp fremdeles, men kan ikke se at hovedproduktet av all denne tragikomikken - valget av Biden som president - vil endres.
Skal det skje og man må vrake et helt valg vil USA bli hele verdens latterobjekt - og det tror jeg selv flertallet av republikanerne vil søke å unngå.

Det vil si: På et visst nivå vil det nok bli tverrpolitisk flertall for å unngå at USA både KONSTITUSJONELT og FORMELT blir en ny bananrepublikk.
SOSIALT har man sikret seg posisjonen for lengst.



#1432
Men vi er vel i siste opposisjonsstadium nå, hvorpå alle rettsinstanser avviser de siste forsøkene på å få omstøtt valget?
Og deretter: Bidens overtar som det skulle vært et vanlig valg.

Utlagt:
- Trump personlig vil være spilt av banen (i alle fall for de fire neste årene)
- mer usikkert hva som vil skje i en evt. utenomparlamentarisk, parallell protestprosess ved hans følgere, men mest sannsynlig vil vel også dette dø ganske raskt ut
- slik virker det beståendes maktspillerom, om man er enig eller ikke
- Trump har ikke klart å endre på det fundamentale i dette, så ting vil nå begynne å gå i sin gamle tralt igjen
 
#1434
Quote from: ConTrari1 on 14.12.2020, 16:54:00
Beklager hvis det oppfattes som at jeg spammer forumet her med USA-stoff, men situasjonen utvikler seg raskt nå. Solar Winds software settes i sammenheng med Dominion - maskinene, nå kommer det ordre om å stanse all bruk:

Kan da ikke se noe problem med at du holder forumet oppdatert på dette, det er jo nærmest uvirkelige tilstander som foregår der borte: Tenk om Norge hadde oppvist lignende galskap rundt å få gjennomført et valg?!
Bare flott at forumbrukerne forfølger sine saker - antallet lesninger (over 2600) på denne tråden viser at temaet fenger.
 
#1435
Et gigantisk offshore vindprosjekt i USA blir utsatt i lengre tid etter søknadstrøbbel.
Vineyard Winds søknad om å bygge en vindmøllepark til havs utenfor kysten av Massachusetts i USA har fått status som «offisielt tilbaketrukket» av U.S. Interior Department. 1. desember sendte selskapet inn en egen søknad om utsettelse for å endre på vindturbinene, men hovedsøknaden er nå ikke lenger gyldig, melder Bloomberg.

Utsettelsen er et stort skudd i baugen for prosjektet på 800 megawatt, som er anslått til å bli den første storskala vindparken i amerikanske farvann. Prislappen på parken var i søknaden satt til 2,8 milliarder dollar.

Reglene til U.S. Interior Department tilsier at en eventuell ny søknad nå må sendes inn som en helt ny søknad, som kan utsette prosjektstarten i alt fra 12 til 18 måneder. Prosjektet, som er en joint venture mellom Avangrid Renewables og Copenhagen Infrastructure Partners, skulle i utgangspunktet starte i 2023.



Vet ikke noe mer om hvorfor man har valgt å bremse dette prosjektet.
I USA har jo vindmotstanden (på land) begynt å spre seg til stadig større områder som har sett sine tidligere naturperler bygges ned av svære turbinanlegg.
Men at at et havvindsprosjekt dyttes ut i tid på denne måten må nok skyldes også andre årsaker. Martha's Vineyard og Nantucket er forøvrig spekket med landssteder for den ypperste elite, bl.a. Kennedyklanen. Kanskje de ikke vil se denne styggedommen i horisonten?
Det kan jo også være at de godkjennende myndigheter fryktet en nykvernet havørn i hodet under synfaringen?
Eller rettere: At det vil skje under åpningsfesten og sjampisknusingen mot et turbintårn? Med FOX News til stede med kamera....

#1436
ConTrari1,
Du summerer mye vondt som vil kunne ramme USA under jogge-Biden, der vi får håpe at det meste ikke inntreffer.
Men uansett vil 4 år under Biden bli en lidelse på mange måter. 

PS: Siden dette er en Skråblikktråd:
Det hadde trolig vært gøy å være på nachspiel med Donald. Han synes, i alle fall på sine beste dager, å være i stand til å sjekke de grommeste voksne damene på storkar-måten. Sånn som reale mannfolk tilstreber. Selvsagt uten å bedrive noen form for metoo-tendenser. Hvis han har falt for den fristelsen ville jeg gitt ham ris på rompa. Og var han et ekte mannfolk, ville han godtatt det.

Når det gjelder Biden er visst han mer en gammel klåtass på vergeløse ungjenter og sånt, altså en ekte metoo'er.
Samt at han er langt mer troendes til å ta igjen sitt stakkarslige pusleri med å starte en krig før du får sagt kake. Som han var med på under Obomba og Bombary, der særlig Libya er noe av det styggeste Vesten har gjort etter andre verdenskrig.

#1437
Jeg regner med de fleste nå har forstått hva Trumps EGENTLIGE plan har vært hele tiden:
- la verden gjennomleve 4 gråtriste år og to kriger i Midt-Østen med jogge-Biden før han kommer tilbake i 2024 to make politics fun again:



#1438
Det er ikke bare verdens klimaforskere som har fått ærefrykt for vårt forum.
En av våre største fans har sendt egen julehilsen:

#1439
Denne tråden har virkelig utviklet seg en stund.
Den illustrerer godt hvor mange uavklarte forhold som råder rundt amerikanske valgtilstander og rikets tilstand rent generelt.
Det skal bli meget interessant å se hvor dette ender til slutt!



#1440
Jeg har tatt en titt til på det hårreisende saksforholdet som translator legger ut i trådstarten.
Og sitter igjen med ett sentralt spørsmål: Hvor skal dette ende før denne galskapen har sendt landet ut i en ikke-reversibel hengemyr av selvskading?

PS: Forøvrig har vi vel ikke lov å havne i en hengemyr heller, for der vil våre subbende skritt utløse CO2 slik at isbjørnene dør i hopetall.