Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#1126
Quote from: translator on 15.05.2021, 15:32:45
Du og Mikovits kjemper den samme kampen, Telehiv, bare på litt ulike arenaer.

Hehe, ja, hvis du med det mener at det er nok av dårlig, spekulativ og stønadsfokusert forskning der ute - og tilsvarende mange råtne maktepler som ser businessen i dette og ligger bak og tar inn den virkelig store profitten, så kan det sikkert være mye i det  ;)
#1127
Quote from: Water on 15.05.2021, 07:06:19
Quote from: Telehiv on 14.05.2021, 21:48:28
Quote from: Water on 14.05.2021, 18:18:14
Tankevekkende intervju av Judy Mikovich
https://drjudyamikovits.com/

Jeg har sikkert ikke fulgt godt nok med her, men jeg får ikke helt klarhet i hva hun har gravd i, og hvorfor det er så viktig å stoppe hennes ytringsfrihet? Jeg blir litt mistenksom når jeg ikke får tak i hva hun har sagt/oppdaget som har gitt en så langvarig utestengelse fra forskerarbeidet hennes.
Her er en kritisk gjennomgang av henne og hennes arbeid som viker troverdig og stiller henne i et dårlig lys:
https://debunkingdenial.com/dr-judy-mikovits-conspiracy-theorist/

Water,
takk for linker og nå har jeg lest 8-10 ytterligere artikler i halve natt, og må først takke deg for minst to ting her:
- at du spiller inn en så interessant debatt som kontroversene rundt Mikovits (først nå forstod jeg hvor stor denne saken egentlig er ute i verden), og
- at du så forbilledlig legger inn pro et contra materiale, når vi åpenbart står overfor en kompleks og vanskelig sak. Dette er sunt for ethvert debattforum.

Jeg anbefaler alle å lese Waters link til den kritiske gjennomgangen, da den belyser hele saken bredt. Og som Waters sier, i den kritikken kommer Mikovits dårlig ut. Likevel er det en rekke usikkerhetsforhold rundt vaksinering og immunologi-teori som ikke kan legges døde selv om Mikovits får juling:
- en rekke troverdige (uavhengige) forskningsmiljøer sier at utviklingen og påfølgende ibruktaking av vaksiner har gått altfor fort, trolig drevet fram av det enorme politikerpresset (og ultrarike som Bill Gates, som synes å ha vært en veldig pådriver i å akselerere vaksineprosessen som Mikovits er skeptisk til), og det er et risikoforhold som ikke kan klassifiseres under "konspirasjoner"
- derfor er det også en rekke forskningsmiljøer som er bekymret for at langtidsvirkninger av de nye vaksineteknologiene ikke er tilstrekkelig utprøvd over tid
- jfr. at Mikovits slett ikke er alene om å frykte at komplikasjoner fra de nye vaksinene hun kritiserer kan ligge hvilende i månedsvis før de plutselig kan gi langt større og farligere bivirkninger enn hittil kjent. Om det ligger noe i denne frykten er det selvsagt bare tiden som kan vise.

Jeg syns nevnte kritiske gjennomgang av Mikovits og hele vaksineprosessen hun alarmerer rundt er svært leseverdig.
Og såpass balansert at vi faktisk får presentert de risikoforhold Mikovits er bekymret for, noe jeg syns har vært vanskelig å finne i mer overfladiske avvisninger av hennes påstander. Også noen av artiklene i hennes støttemiljøer er dårlige på å presisere hva debatten egentlig går i.

Som sagt, Mikovits intervju ("Plandemia") som Water viste til innledningsvis har vært en mye større sak på nettet internasjonalt enn jeg har forstått. I tillegg kom Mikovits med en bok som også har solgt som hakka møkk internasjonalt. Alt dette er kommentert nokså grundig i debunking-artikkelen. 

Oppsummert:
De som vil sette seg inn i disse kontroversene, og dermed sentrale forhold rundt de pågående vaksineprosessene, bør følge Waters link, som jeg gjentar her:
https://debunkingdenial.com/dr-judy-mikovits-conspiracy-theorist/
#1128
Quote from: Water on 14.05.2021, 18:18:14
Tankevekkende intervju av Judy Mikovich
https://drjudyamikovits.com/

Jeg har sikkert ikke fulgt godt nok med her, men jeg får ikke helt klarhet i hva hun har gravd i, og hvorfor det er så viktig å stoppe hennes ytringsfrihet? Jeg blir litt mistenksom når jeg ikke får tak i hva hun har sagt/oppdaget som har gitt en så langvarig utestengelse fra forskerarbeidet hennes.
Testspørsmålet er ofte: Er det andre forskere som har stilt i forsvar for henne, eller er hun helt alene?
Erfaringen fra andre hekseprosesser mot forskere er jo at dersom man fremdeles står alene med sine anklager over flere år, dukker mistanken om konspirativ tankegang fort opp, og kan være berettiget.
Vi har sett noe helt annet med f.eks. revjuks-avslører Peter Ridd, som først fikk sparken for å kreve etterprøvbar forskning men der en rekke andre forskere kom til unnsetning, og James Cook University står tilbake med buksa rundt anklene. 

PS: Det er i alle fall åpenbart at det er strid om hvem som har rett her:
https://www.eg24.news/2020/05/what-is-the-truth-about-the-viral-conspiracy-reported-by-an-american-scientist.html

#1129
I artikkelen EARTH'S MAGNETIC FIELD JUST STRUGGLED WITH A WEAK CME: SIGN OF THE TIMES tar Electroverse.net opp saken med at man hadde en uvanlig (og uventet) G3 geostormeffekt på jorden for bare et par dager siden.
Det forklares bl.a. med at jordens magnetfelt er svekket mer enn både NASA, NOAA, ESA eller IPS har trodd så langt.
Electroverse peker på at ingen forutså at nivå 7 ville bli nådd:



Hele historien kan leses her:
https://electroverse.net/earths-magnetic-field-just-struggled-with-a-weak-cme/

#1130
Hvordan bortforklare de senere års kuldesjokk nedover den nordlige halvkule?
De senere årene har vi sett lange og sterke kuldeperioder lenger sørover enn vanlig. Og lenger utover våren enn vanlig. Og dermed i strid med påstandene om kortere vintre osv. Siden dette skjer på nordlig halvkule, dvs. i store deler av den opplyste verden - og ikke minst hos amerikanere med dårlig isolerte hus og akselererende strømpriser - blir det reist en del spørsmål rundt dette i media.

WUWT har nå lagt ut en informativ artikkel om The usual suspects' mange bortforklaringer på dette.
En av nødhistoriene som skal vise at katastrofemodellene deres likevel er korrekte, er at det faktisk er "global warming" sin skyld(!). Narrativet her blir at den kalde arktiske luften drives sørover av smeltende is og varmere atmosfære (sic). Man begynner raskt å få assosiasjoner til Trenberths parallelle forklaring om at "the missing heat" er forsvunnet i dyphavene...

Arbeidet med å etablere dette narrativet kan særlig spores tilbake til denne studien i 2012:
https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1029/2012GL051000



En rekke mer seriøse forskere har ristet på hodet og prøvd å fortelle fantastene bak disse modellspakene at dette ikke holder vitenskapelig. Innvendinger som også her summarisk avvises med at "konsensus støtter forklaringen".

Nå er det imidlertid levert tyngre og enda mer dokumentert skyts mot denne kvasiforskningen, bl.a. Smith, D. and the PAMIP: Observationally constrained multi-model atmospheric response to future Arctic sea ice loss , EGU General Assembly 2021, online, 19–30 Apr 2021, EGU21-9633, https://doi.org/10.5194/egusphere-egu21-9633, 2021.

Den omfattende studien finner at påstandene (at polarfrontene påvirkes i særlig grad av arktisk smelting og oppvarming) ikke holder: Selv ved å hensynta de mest alarmistiske studiene om forholdene om flere tiår indikeres svært liten effekt på polarfrontene.   

Saken diskuteres i WUWT her:
https://www.sciencemag.org/news/2021/05/landmark-study-casts-doubt-controversial-theory-linking-melting-arctic-severe-winter

#1131
WUWT har nå en artikkel om geomagnetiske forhold relatert til solstormer, som vi har diskutert her før.
Dette i forbindelse med "hundreårsjubileumet" for solstormen som rammet jorden i mai 1921, og særlig kraftig i New York-området:



Den gangen hadde man ikke så avansert registreringsutstyr som nå, men det skrives at:
"Research in recent years has suggested that this super solar storm of May 1921 was equally as intense as the granddaddy of all super storms in recorded history – the "Carrington Event of 1859"."

De som vil lese mer om denne historien, finner litt av hvert her:
https://i2.wp.com/wattsupwiththat.com/wp-content/uploads/2021/05/image-101.png?w=752&ssl=1


#1132
E24 har nå en artikkel som bekrefter denne trådens tema:

"Såkalte grønne vekstaksjer har falt mest. Ifølge Næss utgjør disse halvparten av markedsverdiene på Euronext Growth og har en negativ avkastning på 28 prosent."

Da må vi vel vente nye skatter som skal dekke tapene til grønt-profitørene?

Link: https://e24.no/boers-og-finans/i/AlonPA/beregning-viser-euronext-growth-knekk-38-milliarder-barbert-bort-siden-nyttaar
#1133
Australske SKY News har litt mer humor enn Smits & Wahl i Dagsrevyens værmelding, og har laget en ellevill vær- og klimaharselas:
https://www.youtube.com/watch?v=oBpl70Wn_Og

Og når de først var i gang, dro de et stunt til:
https://www.youtube.com/watch?v=9fRBdy-6nZ0


#1134
Interessant sak du tar opp her, Contrari1.
Det vi ser er at det etter hvert har oppstått en miljøverningstanke i kinesisk samfunnsdebatt. Hvor mye kineserne tror på "klimakrise", AGW og CO2-hypotese og tilsvarende svevende kriseprek er ikke lett å si, men de er blitt stadig mer bevisste på udiskutabel forurensing; at de store industribyene og de tettest befolkede områdene omgis av ved- og kull-smog og klassisk industriforurensing vi ikke har sett i Vesten på mange tiår.

Vil tro kineserne, akkurat som Vesten i sin tid når toppfolkets unger fikk hul hoste, kommer til å rette mer innsats mot konkret miljøvern, og samtidig holde Vesten med godt prat om "klimakrise"-sirkuset. De er jo ennå ikke blitt så generelt velfødde at de kan produsere større mengder selvskadere av MDG-typen ennå.



#1135
Judith Curry drøfter flere nye klimarelaterte bøker på sin hjemmeside nå, inkl. Koonins siste bok:

• Unsettled: What climate science tells us, what it doesn't and why it matters (Steve Koonin)

• Adapting to climate change: Markets and management of an uncertain future (Matthew Kahn)

• Green fraud: Why the Green New Deal is worse than you think (Marc Morano)

Currys kommentarer rundt disse bøkene, og hennes tidligere kommentarer til Bill Gates' og Michael Manns bøker (dere finner linker i teksten), er verdt å ta en titt på!

Link: https://wattsupwiththat.com/2021/05/10/climate-book-shelf/


#1136
Quote from: ConTrari1 on 11.05.2021, 10:08:29
Så hva er vitsen med vasksinen? De garanterer ikke annet enn at den hjelper mot milde symptomer.

Attest på at man er vaksinert blir vel den nye "standarden" for å få bevege seg rundt i verden.
Uavhengig av hva man mener om generell risiko ved covid og hvor gode (evt. skadelige) de ulike vaksinene er, er nok dette en "nyttefaktor" de fleste vil benytte seg av. Ikke minst siden forsikringsselskapene nå sier de ikke vil dekke sykehjelp i utlandet hvis man ikke har vaksinen.

Så hvis man ikke tar vaksinen sin blir man fort sittende i skorfeste her hjemme mens andre danser på strendene i Snyden.


 
#1137
Skagenfondene gjorde i sin tid enorm suksess med såkalte verdiaksjer, men begynte å slite med denne filosofien for et lite tiår siden etter hvert som mer og mer luftige "vekstaksjer" (herunder "grønne" aksjer) tok mer og mer oppmerksomhet, og ble politisk backet i tillegg.

Porteføljeforvalter i SKAGEN Focus Jonas Edholm mener imidlertid at man igjen ser en lysning for verdiaksjer, og på Skagens hjemmesider ser han nærmere på hvorfor verdiinvesteringer kan være på vei tilbake i varmen.

Han oppsummerer:
- For et år siden kunne det se ut til at den verdibaserte investoren var i ferd med å bli utryddet. Nå er situasjonen annerledes, og vi ser en klar medvind for verdiselskaper i en mellomlang investeringshorisont.
- Mega-cap-selskapenes æra fra 2010-2020, som i stor grad ble drevet fram av kvantitative lettelser, førte til aksjehamstring og et rekordstort gap mellom vekst- og verdiaksjer.
- Selv om rotasjonen mot verdi føles dramatisk akkurat nå, er den i et lengre tidsperspektiv knapt nok synlig. Det innebærer et stort potensial for ytterligere vridning mot verdiselskaper i de globale aksjemarkedene.
- Den enorme kapitaltilstrømmingen til passivt forvaltede produkter, bort fra aktive fond, har redusert markedets effektivitet og skape gode muligheter for aktive verdiinvestorer med en lengre tidshorisont. Vi begynner allerede så smått begynt å se resultatene av disse mulighetene og markedets ineffektivitet.
- Det er motvind for vekstaksjer generelt og mega-cap teknologiselskaper spesielt. Det er økende antall anti-trust lovgivning (lover mot monopolrisikoen som disse selskapene utgjør), ikke bare i USA, men over hele verden.
- Etter hvert som kapitalstrømmene snur og indeksnære mandater begynner å underprestere, er vi overbevist om at markedet blir mer balansert og at skjevheten i de globale aksjemarkedene forsvinner.

Konklusjon:
Etter hvert som verdsettelser igjen får betydning i selskapsplukkingen er det et betydelig potensial for fortsatt rotasjon fra dyre vekstselskaper og mot attraktivt prisede verdiaksjer. Vi bør kunne se frem til en mer avbalansert tilnærming til investeringer mellom hva som har fungert de siste hundre årene og hva som har fungert de siste ti årene.


Kommentar:
Det Edholm egentlig sier, på en dannet måte, er at markedet er i ferd med å gjennomskue at mesteparten av de såkalte "grønne" alternativer er ikke økonomisk bærekraftige.
Jeg er redd han får ubehagelig rett i fortsettelsen, og at verden må kaste av seg de dårlige "grønne" løsningene som foreløpig foreligger, og begynne å tenke mer fritt og faglig fundert.
Tiden for de store naivistiske og feilslåtte klimabesvergelser bør snart være omme.


#1138
Nettavisen har nå et oppslag om hvordan virkeligheten er i ferd med å innhente det man feilaktig kaller "grønne" aksjer, men som egentlig er et knippe spekulative "vekstaksjer" (et annet forskjønnende uttrykk) uten driftsmessig soliditet i bunn.

"Grønne" aksjer og "vekstaksjer" står i kontrast til såkalte verdiaksjer:
- Vekstselskaper (herunder "grønne" aksjer) kjennetegnes av lav eller ingen synlig inntjening i dag, men der investorene forventer en formidabel utvikling.
- Verdiaksjer er derimot selskaper som har en synlig inntjening og dokumenterte verdier blant eiendelene

"Grønne aksjer i fritt fall - verdier for titalls milliarder kroner borte"


STORTAP: Komiker Thomas Giertsen har tapt 50 millioner på Kahoot!, mens Kjell Inge Røkke og Jan Haudemann-Andersen har tapt flere milliarder. Foto: Scanpix

Mange av de nye selskapene på børsen Euronext Growth (tidl. Merkur Market) har hatt en nærmest eventyrlig kursutvikling.
Og både rene amatørpregede lykkejegere (re Gjertsen) og mer kyniske investorer (re Røkke & de) har kastet seg over denne hypen - mens myndighetene har hoiet med og delt ut støtte og subsidier i øst og vest.

Men hvor lenge kan man ride en stort sett dødfødt hest, som aldri vil komme i pluss?

Jo, skriver Nettavisen. det er nok ikke evig:
"Ni av ti selskaper notert på denne børsen tjente ikke penger. En fellesnevner er at mange av selskapene er «grønne» aksjer». Selskapene satser på solenergi, vindkraft og hydrogen, som er blinket ut som satsingsområder i en grønn omstilling. Investorene har kastet seg over disse aksjene.

Og nå har utviklingen snudd. Så langt i år er hovedindeksen ved Oslo Børs opp med 11 prosent, mens aksjene på Euronext er ned med nesten like mye. På spørsmålet om realitetene begynner å synke inn, svarer Næss:

- Det enkle svaret er ja. Aksjene på Euronext Growth er ned 6,4 prosent denne måneden, mens hovedindeksen er marginalt opp med 0,4 prosent. Det kan indikere at luften er i ferd med å sige ut av ballongen."

Poenget er, som med dot.com hypen for et par tiår siden, at de proffe stort sett har vett til å hoppe av etter de lavthengende fruktene er høstet inn. Tilbake sitter amatørene og de grønnimpregnerte. Bak forhenget er de like griske som alle andre - bare dummere.

Og en del proffe investorer (skulle man tro) synes å ha satt seg i en vanskelig reverserbar situasjon, og blitt sittende med tunge poster i et økende fall:

Noen med en stjernesmell så langt er bl.a. eierne i selskaper som Scatec (sol og vannkraft), NEL (hydrogen), Everfuel (hydrogen), Quantafuel (avfallshåndtering og Kjell Inge Røkkes Aker Offshore Wind (havvind). Disse har et samlet verditap i år på bortimot 45 milliarder kroner så langt. 

Link: https://www.nettavisen.no/okonomi/gronne-aksjer-i-fritt-fall-verdier-for-titalls-milliarder-kroner-borte/s/12-95-3424125272



#1139
Quote from: Okular on 10.05.2021, 15:48:22
Så hva var egentlig argumentet igjen for at selv friske - asymptomatiske - mennesker skal gå med maske samt ikke ha lov til å samles, handle eller spise/drikke ute ...? Her har vi det jo tross alt fra den aller største hestens egen munn: Fauci om asymptomatisk spredning

For som alle fritt tenkende vesener jo burde vite:



Det er dessverre imidlertid fortsatt ikke særlig mye fri, kritisk tenkning å spore der ute i samfunnet for tida ...

Herlig bilde!
#1140
..og MDG vil stanse alle større veiprosjekt her til lands.
Ja, hva skal vel de med biler, der de poserer fra kaffebar til kaffebar i oslogryta, mens skikkelige folk må kjøre til arbeid i det øvrige land for å fø på disse slynglene:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Ga9429/varsler-stopp-i-hele-landet-her-er-veiprosjektene-mdg-vil-skrote

PS: Du tok vel for f... ikke fossilbil til fødehjemmet?!