Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#1
Oljefondet er politisk pålagt å investere i selskaper og foretak innenfor "fornybar energi"
Oljefondet har i dag lagt fram resultatet for første kvartal 2024, og helt i tråd med de dysfunksjonelle og ulønnsomme løsninger som foreligger innen det såkalte "grønne skiftet", oppgir nå Oljefondet et tap i første kvartal 2024 på -11,4 prosent for "unotert infrastruktur for fornybar energi".

Fondet tjener heldigvis mye penger på aksjeinvesteringene utenfor den pålagte deltakelsen i "det grønne skiftet" slik at markedsverdien økte til 17.719 milliarder kroner dette kvartalet. Fondet fikk samlet en avkastning på 6,3 prosent, tilsvarende 1.210 milliarder kroner.
– Hovedforklaringen er de ordinære kommersielle aksjeinvesteringene, som hadde en svært god avkastning på 9,1 prosent i dette kvartalet, særlig drevet av teknologisektoren

- Avkastningen på renteinvesteringene var imidlertid negativ, -0,4 prosent
- Investeringer i unotert eiendom fikk også en negativ avkastning, –0,5 prosent
- Avkastningen på unotert infrastruktur for fornybar energi var som nevnt svært negativ, hele -11,4 prosent.

Hvor lenge vil politikerne fortsette å presse fram økende tap på fornybar-området?
En ting er raseringen av norsk natur og havområder og tilhørende fugle- og dyreliv med særlig vindparker, og den tilhørende voldsomme stigningen i kraftprisene.  Foreløpig har Norge nok penger til å subsidiere bort de verste synlige skadevirkningene, men ute i verden ser vi at dette allerede har gitt en omfattende forvitring av industrialiserte statsøkonomier.
Spørsmålet her er om man skal kaste inn ytterligere penger på det dysfunksjonelle grønne skiftet med å kjøpe andres elendighet i utlandet (slik oljefondet nå er pålagt å gjøre)?

Dvs.: Hvor lenge skal politikerne få fortsette å trykke på for investeringer som tegner til å bli mer og mer ulønnsomme etter hvert som skalkeskjulet med offentlige subsidier tørker bort i land etter land som er iferd med å ødelegge sin økonomi på tilsvarende "grønne" og sterkt dysfunksjonelle besvergelser?

Foreløpig må Oljefondet operere med slike besvergelser på sin hjemmeside:
"Slik jobber vi med klima og miljø
Et mål for vår ansvarlige forvaltning er å arbeide for at selskapene fondet investerer i innretter virksomheten slik at den er forenlig med globale netto nullutslipp i tråd med Parisavtalen. Vår ambisjon er at selskapene oppnår netto nullutslipp innen 2050."

"Ansvarlig forvaltning"?!?
Dessverre ser vi at dess mer man kjører på med såkalte "klimatiltak", dess dårligere reelt miljøvern bedrives.
Hvor mye natur og miljø skal raseres før man tar til vett og begynner med reellt miljøvern igjen, herunder økt fokus på rensing av fossile utslipp? Man kan ikke fantasere seg bort fra at høyst funksjonell fossil energi vil verden trenge i mange tiår til dersom man vil unngå sammenbrudd og kollaps i alle sosiale og tekniske infrastrukturer.
#2
Quote from: stjakobs on 16.04.2024, 09:59:30Investorer flykter nå fra grønne investeringsfond på grunn av bekymringer om sektorens evne til å vokse, samt den mulige returen til tidligere president Donald Trump til Det hvite hus, rapporterte Reuters onsdag, med henvisning til analyse utført av et firma kalt LSEG Lipper.

Ja, en rekke analyser viser nå at USAs næringsliv sliter tyngst i de områdene som har satset mest på "grønn" energi. Mønsteret er imidlertid det samme over hele den vestlige industrialiserte verden:
 
WUWT viser i dag i artikkelen "Rise And Fall of The German Economy... Energy Debacle Leading to Economic Meltdown" en enda verre utvikling i Tyskland, som med sin Energiewende har ledet an i den mislykkede "grønne" selvskadingen i Europa.

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/04/16/rise-and-fall-of-the-german-economy-energy-debacle-leading-to-economic-meltdown/
#3
En rekke nye studier bekrefter det seriøse forskere har visst i flere tiår:

"Antarctica Is Colder, Icier Today Than At Any Time In 5,000 Years"

Klimaalarmistene har lenge prøvd å lage en historie om at bresmelting i Vest-Antarktis skyldes menneskeskapte CO2-utslipp. Men seriøse forskere har gjentatte ganger korrigert dette med at den lokale bresmeltingen skyldes underjordisk termisk aktivitet/vulkanisme, og at Vest-Antarktis' overflatetemperatur tvert i mot er blitt kaldere. Ytterligere bekreftelse på dette foreligger nå:

Zhang et al., 2023 viser at:
- Vest-Antarktis' overflatetemperatur ble mer enn -1.8°C kaldere (-0.93°C pr. tiår) fra 1999-2018.
- Videre vises at ikke bare Vest-Antarktis, men mesteparten av kontinentet har blitt mer enn -1°C kaldere i det 21. århundre.
- Som eksempel, se fig. nedenfor som viser kaldere trend på ~1°C p. tiår for Øst-Antarktis i årene 2000-2018:



PS: Trenden viser forøvrig et annet forhold; sørlige og nordlige halvkule går i motfaser i takt med 30/60-års syklusene:
- mens nordlige halvkule ble kaldere 1946-76, steg temperaturen i Antarktis i samme periode
- tilsvarende; da nordlige halvkule startet ny oppvarming fra 1976 begynte Antarktis ny nedkjøling (som vist i herværende studier)

Lenker:
Selve artikkelen: https://journals.ametsoc.org/view/journals/bams/104/6/BAMS-D-22-0153.1.xml

Omtale i ClimateChangeDispatch: https://climatechangedispatch.com/antarctica-is-colder-icier-today-than-at-any-time-in-5000-years/

Her finner man også lenker til annen forskning som viser de samme trender.


#4
FACEBOOK sensurerte Steve Koonins bok, gjør nå det samme mot Climate: The Movie
Wall Street Journal reagerte sterkt da de oppdaget at Facebook hadde anklaget deres egen anmeldelse av Koonins bok "Unsettled" for "misinformation", og svarte med artikkelen "Facebook's Book-Banning Blueprint - The company throttles a Journal review on climate science"
Lenke: https://www.wsj.com/articles/facebooks-book-banning-blueprint-11620426021?page=1

WUWT viser hvordan Facebook nå har gjort det samme mot filmen Climate: The Movie:
WUWTs omtale av dette minner samtidig leserne på tidligere behandling av Steve Koonins bestselgende bok:
"Facebook's censorship is totally out of hand, and their "independent and nonpartisan fact checks" are anything but. Now they are censoring "Climate: The Movie." The supposed "fact checks" provided by Science Feedback and Climate Feedback (they are two branches of the same organization) have been shown many times to be both partisan and ideologically driven. The "fact check" of Steve Koonin's bestselling book Unsettled done by Climate Feedback was blisteringly criticized by the Wall Street Journal (WSJ) in a lead editorial by the WSJ editorial staff."

Men Facebooks kampanjer mot alarmismekritisk forskning går langt videre
WUWT trekker også fram dette (og mye mer) i listen nedenfor (lenkene under "here" finner dere i originalteksten i lenken nederst):

1. Climate Feedback's fraudulent and misleading fact check of a famous and well-respected peer-reviewed article by Ronan Connolly, Willie Soon, and 21 well qualified co-authors is refuted here.
2. Climate feedback also gets a fact check of the CO2 Coalition completely wrong, as described here.
3. Finally in their fact check of Gregory Wrightstone of the CO2 Coalition they make 13 wildly incorrect (lies?) about Wrightstone, as described here.


Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/04/14/facebook-censorship-due-to-a-science-feedback-fact-check/
 
#5
#6
Quote from: stjakobs on 12.04.2024, 11:02:46
QuoteDet er å håpe at statdig flere åpner øynene for bedrageriet.
Et eksempel kan kanskje være James Brodell, pensjonert professor i journalistikk.

Jeg oversatte artikkelen til Brodell (blanding av Google translate og manuell inngripen). Avisa Nordland har nå lagt den på web-utgaven --> https://www.an.no/massehysteri-for-og-na/o/5-4-1940010


Håper artikkelen din får mange lesere i AN, stjakobs!
Og igjen en takk til Avisa Nordland som, til forskjell fra standard MSM, ikke oppfører seg som feige og krisemedlallende idioter.
Men som det også sies i artikkelen: Alarmismeforsvarerne (les: de mest lurvete "klimaforskerne") har god hjelp av sine mikofonstativer i øvrig MSM til å hindre folk i å bli informert og/eller finne denne filmen.
Det er jo f.eks. direkte skammelig at ikke noe større MSM-organ her til lands har behandlet denne filmen seriøst, eller i det hele tatt omtalt den, så langt?

Derimot har de spaltene fulle av det kommende bryllupet for Durexen og Martha Louise.
Vi er jo et opplyst land!  ;)
 
 
#7
Påstandene om det raskt forsvinnende Arktis sirkulerer snart bare i hodene til de mest primitive alarmistene, jfr. Bjørn Samset som fikk uhemmet spalteplass i Dagbladet i går til å servere en strøm av feilaktige og tendensiøse alarmismer om det meste, herunder å unngå å snakke om at nåværende ekstra varme i tropene skyldes de velkjente og naturlige ENSO-variasjonene.
Lenke:
https://disq.us/url?url=https%3A%2F%2Fwww.dagbladet.no%2Fnyheter%2Fdramatisk-varmt%2F81238917%3Alxw2hQIjTcfslPKJzzuXhaXR_v0&cuid=7372812
 
Sannheten er at mht. arktisk sjøis, så ligger den nå rundt 1996-nivået: 

Noen som ser noen "klimakrise" her?
 

Ellers er det rimelig stille om Antarktis også, der sjøisen - med unntak av det spesielle uværsåret 2016 som røsket uvanlig mye sjøis ut av området - fremdeles holder de høye nivåene som har vært bygget opp de siste 40 år. De mest primitive alarmistene unnlater systematisk å snakke om den stabile/økende utviklingen for hele (fastlands-)massivet, men i stedet funnet et lite område i Vest-Antarktis med vulkansk undervarme som i kontrast til hovedmassivet har fått redusert breomfanget noen år. Men her har seriøse forskere gitt klar beskjed om at dette ikke har noe med "klima" og CO2 å gjøre. Antarktis har jo blitt kaldere i angjeldende periode.


#8
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
11.04.2024, 12:05:19
Ny livsfarlig vindturbinkollaps
Et ferskt skandaleeksempel er fra Nord-Odal, der en gigantisk vinge har brukket av og blitt slengt langt av gårde. Dette er verken et enkeltstående tilfelle, eller uvanlig, som vindmøllepromotørene prøver å hevde:

Anlegget var også i store driftsproblemer og måtte stenges ned i mars
Anlegget i Nord-Odal består av Siemens Gamesa vindturbiner. Det har vært problemer med dette anlegget før. Så sent som 14. mars i år skrev Odal Vindkraftverk at 13 turbiner var ute av drift fordi det var oppdaget skader relatert til en produksjonsfeil på vingebladene.
Og nå skjedde altså en ny livsfarlig situasjon, som heldigvis ikke rammet mennesker - denne gangen.



Når skal myndighetene ta til vettet og få stanset denne økonomiske og miljømessige selvskadingen?!
Det ser ut til å være for mye å håpe, men nå er det på kritisk høy tid at konsesjonsbevilgende - og subsidierende - myndigheter snart foretar en oppsummering over den faktiske summen av kostnader i hele linjen fra opprinnelig produksjon + transport + anleggsarbeid + montering + demontering, herunder:
- omfang og faktisk kostnad ved tekniske sammenbrudd og alvorlige kollapser (jfr. bilde og fersk historie ovenfor)?
- faktisk regularitet/oppetid ifht. bløffingen om det samme?
- faktisk levetid ifht. bløffingen om det samme?
- brutto kostnad per kwt, dvs. ikke bli lurt av subsidietildekningen?
- faktiske miljøskader ved utbygging og sanering av urørte naturperler?

Og CO2-hodene spesielt bør snart spørre seg selv:
- Hvor mye CO2 produseres i hele linjen fra produksjon av nye turbiner + transport + montering + påfølgende redningsaksjoner for kollapsede installasjoner over hele levetiden?
- hvordan forsvare CO2-utslippene ved ikke-resirkulerbare møllevinger som må brennes eller graves ned?
- Hvor mye CO2 produseres for å veilegge og bygge ned svære fjellområder?

Og da har vi ikke engang begynt å snakke om de enda større problemene, den forkortede levetiden og de derav enda mer uholdbare kostnadene pr. kwt for havvindinstallasjoner....
#9
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
10.04.2024, 14:19:15
Man får velge om man skal le eller gråte over disse miljøbombene:


PROSJEKTLASTER: Et tungoljefyrt Peak Group-skip på vei fra Italia til kontinentet lastet med 36 vindmølleblader.  FOTO: PEAK GROUP

Før vi snakker om alle kjemikalier og (reell) forurensing knyttet til vindmølleindustrien, så bør man også lure på hvor mange tonn CO2 som slippes ut bare på denne skipingen.
Samt at man skal huske at disse enorme kompositt-vingene ikke kan gjenvinnes; de må brennes eller graves ned.
Men Støre var i sin tale til landsmøtet klar på at dette skal vi bli stadig større på....



#10
Jeg bare viser til saken, orker ikke noen videre kommentar:

Lenke: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zERwOr/andre-oliveira-15-og-sofia-oliveira-18-faar-naa-svar-paa-om-norge-kan-holdes-ansvarlig-for-klima-i-portugal

Den nye "klimaforskningen":


VIL HEVE STEMMEN: Det var katastrofale skogbranner i hjemlandet som fikk Sofia Oliveira til å engasjere seg. Foto: CARLOS COSTA / AFP
#11
Quote from: stjakobs on 05.04.2024, 10:48:22Avisa Nordland, som delvis ikke kommer på papir mer, har i dag  lagt ut «Filmen Climate the Movie» – hevder at klimakrisen er ren svindel" på webutgaven.

https://www.an.no/filmen-climate-the-movie-hevder-at-klimakrisen-er-ren-svindel/o/5-4-1937427


Her er det vel bare å sende en skikkelig takk til Avisa Nordland som holder sine spalter åpne for denne viktige informasjonen.
Og takk til deg, stjakobs, for at du holder koken med saklige og korrektive bidrag til den ellers så skamferte klimadebatten!

 
#12
Vinteren ser ut til å bli både lang og kald i Arktis i år.
Rundt Svalbard har isen etterhvert beveget seg godt over langtidssnittet for 1991-2020:



NSIDC Masie data viser at isen i Barentshavet har økt i hele mars:






#13
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
03.04.2024, 21:00:40
Her drøftes hvorfor det er fysisk og teknisk umulig å få konkurransedyktige energipriser fra vind og sol:

Lenke: https://climatechangedispatch.com/destroying-the-myth-of-cheap-wind-and-solar/



PS: Bjerkreimsklynga: Her snakker vi "miljøvennlig klimaredding", dere:


#14
Det kan bli trangt i NRKs klimabøttekott de neste dagene, der det allerede er observert nedgnagd bitepinne etter den langvarig kalde vinteren, for nå skal vinteren være på vei tilbake igjen.

Svenskene har allerede snøproblemer en rekke steder, og brøytemannskapene finner ikke veien igjen:



Stora problem på vägarna: Bilar har kört fast

Lenker:
Dagens Nyheter: https://www.dn.se/sverige/smhi-varnar-orange-for-sno-och-vind/
Dagbladet: https://www.dagbladet.no/nyheter/krisemote-totalt-snokaos/81204281
VG: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/y6eO7A/snoekaos-i-sverige-nej-nu-javlar



#15
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
31.03.2024, 17:44:44
Quote from: translator on 31.03.2024, 16:56:47Svensk serie i tre deler om vindkraft, anbefaler å se alle:

Glimrende, translator!
Hørte at disse filmene var sterke saker, gleder meg til å se gjennom dem.
Igjen må vi spørre: Hvor langt skal denne selvskadingen få utvikle seg før voksne, teknisk forstandige folk finner å måtte komme på banen?