Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Telehiv

#61
NB: Dette innlegget har blitt noe etterredigert/utvidet med et par nye grafer siden første utkast.

Det har lenge vært kjent at klimamiljøer nærstående til IPCC i flere tiår har produsert (les: omskrevet) global temperaturutvikling for å passe bedre med CO2-hypotesen. Utlagt: Skrive ned tidligere varme perioder og skrive opp kjølige.
Det helt sentrale miljøet bak denne prosessen, i kraft av sin institusjonelle tyngde, er NASA.
La oss se på hvordan de har gitt sine bidrag i denne historieforfalskningen:

1970-tallet: Ny istid stadig mer sentralt hos klimaforskerne - en bommert uten teoretisk forståelse
I tiårene etter andre verdenskrig hadde forskerne registrert et vedvarende temperaturfall etter den varme mellomkrigstiden. Forskernes feilslåtte reaksjon på 1970-tallet - mens man samtidig grovt overså at denne kalde 30-års fasen var ganske i tråd med tidligere 30/60 års sykluser som snart ville snu til det motsatte - var derfor en banal, videre framskriving av denne fallende temperaturtrenden til å hevde at en ny istid var i gang. The National Center For Atmospheric Research (NCAR) publiserte i 1974 denne grafen som bevis på hvor fort vi gikk mot en slik istid:



Grafen viser tydelig
1) uttoppingen av global temperatur på 1940-tallet,
2) den påfølgende raske nedkjølingen fram til 1970-tallet, og
3) den fallende trenden fra 1900-1970.
Dette temperaturmønsteret for perioden 1880-1970 anses av seriøse forskere fremdeles som den mest korrekte.

NCARs 3 fasebeskrivelser i grafen fra 1974 fikk året etter støtte fra The National Academy of Sciences, som publiserte en svært lik graf for nordlig halvkule:



Ca. 1980: James Hansens korstog om global oppvarming basert på CO2-hypotesen
På slutten av 1970-tallet så man imidlertid, etter at etterkrigstidens kuldetrend begynte å snu oppover fra 1976 (akkurat som forventet iht 30/60-års syklusene!), at istidsspådommene hadde vært tatt ut av løse luften
Men hadde man lært noe av bommen med å overse syklushistorikken og istedet skremme folk med en kommende istid?
Å neida, forskernes reaksjon var å atter overse kunnskapen om 30/60-års syklusene og dermed like enøyd som tidligere på 1970-tallet: Med den forskjell at nå begynte man en banal, videre framskriving av en stigende temperaturtrend til å hevde at en ny - dramatisk og menneskeskapt - oppvarming var i gang. Og denne gangen hadde man tydeligvis også ambisjoner om å hurtigere vise at man nå - bl.a. med mer dataressurser - tidligere enn før kunne forutse at et begynnende trendskifte var i gang.

Og ikke minst: Denne gangen hevdet man å vite hvorfor man var i gang med en stigende temperaturtrend: CO2-hypotesen!
For det var nå at hyperaktive og NASA-ansatte James Hansen fant det opportunt å begynne sitt korstog om "menneskeskapt oppvarming" støttet på en "oppgiret" CO2-hypotese og tilhørende produksjon av "reviderte" historiske temperaturdata. Og da ser vi at grafene til NCAR og The National Academy of Sciences får sin første nesestyver, for nå er plutselig temperaturen i 1970 0.1C varmere enn i 1900:



Deretter kom selvbekreftende grafer og publiseringer på rekke og rad. Men erfarne forskere så med en gang at dette var rigget med en skyhøy CO2-sensitivitet som brøt med etablert fysikk (f.eks. 2,8C ved dobling) for å passe med Hansens og NASAs nye ønske om å vise en sterkt nok CO2-drevet trend:



Som en våken forsker kommenterte tidlig:
"NASA have just committed climate fraud, and they seem to get away with it".

Men det skulle bli verre, mye verre:

Michael Mann 1998 leverte den groveste historieforfalskningen: Da forsvant varm middelalder og lille istid
IPCCs første klimarapport i 1990 - dvs. før den maniske promoteringen av CO2-hypotesen skjøt fart - publiserte redelig nok Hubert Lambs graf for det siste tusenåret, støttet av seriøse forskere innen bl.a. arkeologi, historie, geofysikkk, osv. Den varme middelalder og lille istid var på dette tidspunkt nedfelt i all forskning på alle fagområder, også i Lambs graf:



Men dette var jo et soleklart angrep på CO2-hypotesen for alle oppegående å beskue:
- Hvordan kunne en så varm middelalder oppstå på langt lavere CO2-nivåer enn dagens?!
- Og hvordan kunne den lille istid oppstå uten reduksjon i CO2-nivået?!
Michel Mann et al i IPCCs 1998-rapport fant derfor å ta "oppgaven" med å omskrive hele denne klimahistorien ("hockeykølle-grafen") for å forsvare oppskrivingen av CO2-hypotesen som ny forklaringsmodell for klimaendringer:
Som man ser, ikke mye ved "hockeykøllen" som minner om Lambs og andres forskning her:



Men siden ingen konkurrerende fagmiljøer våget å slå tydelig i bordet mot NASA, begynte dette miljøet å strekke datariggingen ytterligere.
Utlagt: Man fortsatte å kjøle ned fortiden ytterligere, slik at deres nyriggede globale trend for 1880-2000 produsert i 2016 nå doblet den tidligere nedskrivingen av de tidligere varme periodene foretatt i 2001: 



Dermed kunne man til slutt hive inn stadig mer manipulerte grafer som støtte for CO2-hypotesen:



Forklaring: Store områder av verden mangler bakkedata, så man modellerte områder som man ønsket
NASA henter sine globale bakkebaserte temperaturdata fra NOAAs GHCN (Global Historical Climatology Network), men disse mangler data for ca. halvparten av jordas overflate inkludert mesteparten av Afrika, Antarktis, og Grønland. I tillegg mangler man jo svært mye av verdens 70% havoverflate, områder man har sett har vært kynisk brukt til å justere inn 0,01-0,02C økning i global temperatur i år det faktisk har vært global nedkjøling. Seriøse kritikere av NASA/NOAAs globale data anslår at ca. 50% av datene er konstruerte uten reelle målinger i bunn ("fake data", som de mest krasse kritikerne sier).

Her ser man hvor langt man på bare 20 år jukset fram støtten til CO2-hypotesen:



Det var derfor kjærkomment at man fikk opp UAHs satelittmålinger fra 1979, som trolig har avverget en mye verre utvikling med datatriksing for landbaserte data. Satelittmålingene setter en viss begrensing i hvor mye man kan tillate seg fri (politisert) modellering. 

Nord-Amerika som et eksempel på hvor langt man dro "fake data" før protestene begynte
De eneste landbaserte målingene for globale data som kan anses kvalifiserte/gode, er Nord-Amerika og Vest-Europa. Ikke overraskende var det i disse dataene, etter at også satelitt/GSM-dataene begynte å tale sitt tydelige språk, at man først måtte begynne å innrømme en fallende temperaturtrend siden 2015.
Og siden 2016, også iht. NASAs egne data, har Nord-Amerika blitt kjølt ned med en rate på 0.93C per tiår:



Dette bare som en kort intro til denne politiserte "forskningen", fremdeles gjenstår det enormt mye historisk datafusk å rydde opp i. Mange forskeres bekymring er om man noen gang klarer å gjenskape de faktiske observasjonskildene som NASA/NOAA-miljøene har forfalsket over flere tiår.


#62
Jeg har to biler: En bobil og en Range Rover Evoque
Begge bilene har gitt meg mye glede, men også rene sjokk over tilstanden hos en del av Bergens bilforhandlere.

Bobilen: Hurra for Kroken Bil på Åndalsnes, fysjom til bergenske bobilforhandlere
Fikk lekkasje på trykkvannet, både i vasken og toalettet. Et enkelt slange og ventilsystem som burde være lett å reparere.
Men neida, etter forespørsel hos 4 (fire) bobilforhandlere i Bergen hadde de verken kunnskap eller vilje til å fikse dette. Standardsvar: "Nei, sånt er det ikke vi som tar oss av". Men da jeg spurte flere rørleggerfirma om det samme sa de at dette må da bilbransjen holde seg med deler til selv.
Traff heldigvis en annen her i Bergen med samme erfaringer, og han sa: Skulle du passere Åndalsnes og Kroken Bil får du fikset det der. Det gjorde jeg for noen uker siden, de kunne ikke forstå at sånt ikke kan fikses i Bergen og tok bilen på rappen rett før stengetid da jeg ankom. Alt ordnet på under 1 time.
Takk til Kroken! 

Range Roveren: Fysjom til Sandven Bil på Kokstad - hurra for Carfix på Midttun!
Varmedekselet under katalysatorpotten på Evoquen datt av i går. 4 små hemper hadde brukket i sveisen.
Tok turen innom Rover-forhandler Sandven Bil på Kokstad for å få tak i de banale delene. Men her kom det virkelig store sjokket:
"Vi leverer kun hele katalysatorpotte-settet, du får ikke enkeltdeler til dette"
Pris? Kr. 32.000 for settet. I tillegg ville det komme "en god del timer" å få det gamle skiftet ut. Sluttregning på nærmere 50.000 måtte påregnes, forstod jeg.
Jeg sa: "Men jeg trenger jo bare å få hektet det enkle dekselet på igjen". Og: "Hadde jeg hatt en bukk skulle jeg fikset dette selv på 10 min."
Nei, selv om de hadde solgt bilen til meg var det ikke mulighet for å få låne en bukk eller noe.   
Advarsel: Kjøp aldri en bil hos Sandven Bil, de gjør alt for å vri seg unna ansvar og garantier. Fått det samme bekreftet hos to kjenninger med de samme erfaringer.
 
Anbefalingen går til Carfix på Midttun:
På vei hjemover fra Sandven Bil i dag tok jeg turen innom Carfix på Midttun. Verdens hyggeligste kundebehandler  ba meg kjøre bilen inn på bukken, fant fram det han trengte for å få festet skjoldet igjen. Midt i ferien!
Prisen: Han ville ikke ta betaling i det hele tatt! Tror han syntes jeg hadde opplevd nok kødding fra bilbransjen idag.
Mitt inntrykk er at hos Carfix på Midttun får du blid og engasjert oppfølging.
Og en helt annen fagkunnskap enn hos guttungene hos Sandven Bil, der en av gutta på serviceavdelingen til og med trodde varmedekselet av tynt blikk var bunnpanna på bilen da jeg la det på disken hans! Trøste og bære.

Håper bileiere i Bergen kan ha nytte av disse erfaringene.

 
#63
Man vet ikke lenger om man skal le eller gråte:



Nesten 16 millioner trær har blitt hugget ned på offentlig eid land i Skottland for å gjøre plass til store vindmøller
"Målet er at Skottland skal bli karbonnøytralt"

Hvordan har verden kunnet ende som et slikt selvskadende galehus?
Hvilke bakspillende krefter er det som får politikere til å bli øko-raserende selvskadingsidioter?
Og erfaringen krever at vi spør: Når begynner man å rive disse vindmøllene igjen og starter ny og livgivende skogplanting?

For i Tyskland er vindmølle-tragikomikken som kjent kommet det steget videre (tidligere rapportert om her på forumet):
I fjor fikk vi vite at man har blitt tvunget til å rive ned et stort område med vindmøller - som med virkningsgrad på under 30% er blitt en økonomisk subsidiekatastrofe for delstaten de står i - for å kunne komme til de store underliggende kulleiene, og slik skaffe seg ny kontroll med det raserte energisystemet.

Lenke: https://www.document.no/2022/10/27/tysk-kullgruve-river-vindmoller-for-a-hente-ut-mer-kull/

Tyske myndigheter har også utsatt stengningen av de resterende tre kjernekraftverkene i landet. Det tyske Energiwende – den forserte overgangen til sol og vindkraft, har fått mye av skylden for energikrisen i Europa.


Bilde av det nedlagte Moorburg kullkraftverket i Hamburg, driftet av Vattenfall. Også her ble rivingen stoppet på grunn av energikrisen i EU. Det som skjer i hodet på klimapolitikerne og deres medier, er ikke det som skjer i virkeligheten. (Foto Markus Scholz/dpa via AP, 28/2-22)

#64
...når man er i fare for å miste troen på at verden styres framover av gode mennesker, kan det kanskje være litt sjelebot i å se denne lille jenta spille for hunden og katten sin?

https://www.youtube.com/watch?v=9nez_Yw0UrY
#65
På det berømte Listhaug-hjørnet i Bergen dukket det opp et nytt storveis bilde i går, denne gang av solbrilletyven Bjørnar Moxnes, signert gatekunstneren Töddel.
I morges var det imidlertid allerede borte:


Gatekunstneren Töddel gjør narr av Bjørnar Moxnes etter solbrille-skandalen. Foto: Eirik Hagesæther (Bergensavisen)

Gatekunstverket av Moxnes er døpt «Eit samfunn av dei heilage/fallen angel». På bildet er Rødt-leder Bjørnar Moxnes malt som en engel med buksene rundt anklene, kommunist-truse og solbriller. Han svever over pressens mikrofoner, Stalins grav og en stor Hugo Boss-pose.
Verket er plassert på samme hjørnet hvor gatekunstneren AFK tidligere plasserte en korsfestet Sylvi Listhaug i 2018. Listhaug-verket ble senere solgt for en halv million kroner.
Töddel har malt verket som en kommentar til stormen rundt Moxnes, etter nyheten om at han stjal Hugo Boss solbriller på Gardermoen.

En englegutt
– Det er mye tung symbolikk. Moxnes er malt som en sort engel. Han har vært en englegutt og stått fremst i rekken for å kritisere alle andre politikere, sier Töddel, og legger til:
– Det står ikke i stil med hva han har gjort.
PS: De franske ordene «mort au roi» betyr «død over kongen» på norsk.

Vel, da har venstresiden også fått "spalteplass" på Listhaug-hjørnet.


Natt til 2. Påskedag i 2018 malte gatekunstneren AFK Sylvi Listhaug på hjørnet mellom Hans Holmboe gate og Fosswinkelsgate i Bergen. Foto: Breistein, Emil Weatherhead
 
Ellers har BT både en presentasjon for kåring av de 5 beste gatekunstbildene i Bergen, samt en interessant introduksjonsartikkel om gatekunsten i Bergen, for dem som vil sette seg mer inn i bakspillet for det som dukker opp i gater og streder i den vakre og tradisjonsrike Hansabyen:

https://www.bt.no/bergensbeste/i/O80WeV/bergens-beste-gatekunst-hvilket-verk-er-din-favoritt

https://www.bt.no/bergensbeste/i/jlg1Mn/mannen-i-40-aarene-sniker-seg-ut-om-natten




#66
Var litt i tvil om jeg skulle legge dette innlegget inn under den mer ironiserende Skråblikk-spalten, men får la nåde gå for rett og holde oss til spalten Modeller eller observasjoner. For tittelen på den spalten blir mer og mer genial etter hvert som vi ser hvordan klimaindustriens forskerlakeier opererer:
- "Observasjoner" der man finner at det ikke skader saken å holde seg til hva som faktisk er målt
- "Modeller" der man finner det motsatte og rigger sine klimadata iht politisk agenda

Utlagt: Når faktiske observasjoner truer CO2-narrativet tyr man til "nødvendige" ny-modelleringer av historiske data.
En klassiker på området er jo Climategate-skandalen i 2009 der man fikk avslørt hvordan Michael Mann et al med sin "hockeykølle" i 1998 bevisst modellerte bort varm middelalder (som hadde mye lavere CO2-nivåer enn i dag) og den lille istid (på høyere CO2-nivåer enn varm middelalder!) som begge selvsagt ødelegger fullstendig for CO2-hypotesens troverdighet om man lar opprinnelige observasjoner få stå i fred.

Men naturens ulydige angrep på CO2-hypotesen kan også hentes ut av hele 1900-tallet:
- CO2-hypotesen takler selvsagt heller ikke at de første 30 årene etter andre verdenskrig var betydelig kalderehøyere CO2-nivåer enn den varme mellomkrigsperioden på lavere CO2-nivåer.

Men NASA modellerte en "løsning" også på dette (har lagt denne ut før, men den er herlig i all sin elendighet):



Ja, vi kan le, men som gammel forsker er det mer nærliggende at gråten tar en...

#67
"Grønne" energiløsninger har manglet seriøse konsekvensvurderinger fra starten
Nå begynner det å demre for selv de mest innbitte/minst opplyste "klimafrelsere" at de har rotet verden inn i en malstrøm av miljøtekniske og økonomiske nederlag med sine alternative "grønne" manier som har manglet seriøse konsekvensutredninger fra dag 1.
For nå må selv den mest ulærde "klimapolitiker" innse at dagens (påstått) "grønne" energiløsninger ikke på noe vis kan erstatte tradisjonelle energiformer, og verre er at de leverer mer miljø- og naturødeleggelse pr kilowatt enn noe annet:

- Den industrielle prosessen bak solceller med bl.a. rovdrift på sjeldne (og ofte også giftige) mineraler er mer forurensende enn det den skal erstatte, og forårsaker i tillegg uholdbare og slavelignende gruvedrift i fattige deler av verden. Og er samtidig ikke i nærheten av å kunne levere et funksjonelt og tilstrekkelig energinivå for selv mindre deler av verdens energibehov uten å bygge ned så enorme områder at selv NRK må lukte lunten.
- Det samme gjelder vindturbiner - bare i enda verre grad, der landvind lenge har blitt møtt med rasende protester fra de områdene som har fått oppleve naturskadene og kverningen av vernede fuglearter. Og fra alle som har fått hårreisende strømpriser i tillegg
- De enorme mengdene petroleumsbaserte (!) komposittmaterialer er mer miljøskadelige enn uprosesserte oljeprodukter; de kan ikke gjenvinnes; de må brennes eller graves ned.

- Dermed har kyniske utbyggere med sine sjarmerte betalende myndigheter på lasset flyktet til havvind. Der er der ikke lokalbefolkning til å protestere, og man ser heller ikke så lett alle fuglene som turbinene dreper.
Men der må man allerede innrømme at havvind havner ut i uholdbare kostnadsnivåer og uakseptable strømpriser dersom dette ikke følges opp med enorme subsidier - vel og merke når turbinene i det hele tatt leverer noe; vindturbiner leverer som kjent minst når det er høytrykk og kaldt/vindstille, altså når man trenger dem mest. Vi ser derfor at en rekke enorme havvindprosjekter nå diskret stikkes i skuffen dersom ikke myndighetene fortsetter å pøse ut titalls milliarder offentlige kroner for å redde situasjonen. Men all reell forskning viser at dette bare har utsettende effekt; selv ikke oljefond-Norge kan fortsette denne galemanns-galeien i all evighet.

Kanskje det mest avslørende:
Skal døgnvarierende solceller og håpløst ustabile vindturbiner fortrenge tradisjonelle energikilder og samtidig unngå å rasere et avansert lands spredningsnett må de tilføres enorme batteribanker, noe som miljømessig og økonomisk bare øker skadevirkningene.

Og kanskje verst: Ingen av disse "grønne" energiløsningene kan slippes løs på et avansert samfunn uten å ha tradisjonelle energikilder (olje, gass, kjernekraft, hydro) i backup, slik at ikke spredningsnettene kræsjer når "grønnheten" svikter.
Utlagt: Dagens "grønne" energiløsninger" krever doble utbyggingsløsninger for ikke å lage nettekniske skandaler. Er det rart det blir dyrt? Og ikke det spøtt mer miljøvennlig enn det man skulle erstatte! 

Alle de andre alternative "grønne" energiløsningene avsløres også i tur og orden som økonomisk katastrofale miljøbomber: Stort sett mer miljøskadelige enn det de skal erstatte, men som man overser fordi de for ulærde øyne synes å levere "mindre CO2", gud hjelpe...

Verdens energivirkelighet er pr. 2023 denne:





- I dag melder forøvrig Oslo Børs at hydrogenselskapet Hyon stuper tosifret etter varsel om "strategisk gjennomgang" (dvs. at de må sondere om det kan hentes mer offentlig støtte til sitt økonomiske havari)
- Det er vel ikke nødvendig å gjenta at en rekke andre "grønne" selskaper forlengst er slått konkurs/lagt ned etter hvert som myndighetenes milde gaver har fått en diskret slutt.

 
 
#68
Da kom meldingen fra selvskader-Sverige som selvsagt skulle kommet for årevis siden, før de begynte å rasere sine kjernekraftverk:

"Sverige åpner for ny atomkraft: Gir opp målet om 100 prosent fornybar energi"
Mer enn førti år efter at Sverige stemte for å fase ut atomkraft, ønsker landet igjen å bygge atomreaktorer. Riksdagen har formelt gitt opp målet om hundre prosent fornybar energi for å nå net zero innen 2045.

Fra «fornybar» til «fossilfritt»
Tirsdag i forrige uke endret Sverige sitt mål fra hundre prosent «fornybar» til hundre prosent «fossilfritt». Det betyr at Sveriges konservative regjering legger til rette for igjen å inkludere kjernekraft i landets energiforsyning.
– Vi trenger høyere produksjon av elektrisitet, vi trenger ren elektrisitet og vi trenger stabil energi, ifølge finansminister Elisabeth Svantesson i Riksdagen.



Den siste reaktor ved Barsebäck kjernekraftverk ble stengt 31. mai 2005. Foto: Jorchr, Wikimedia Commons

Fornybar energi-agendaen kollapser
Net Zero Watch omtaler beslutningen som en implisitt innrømmelse av at vind- og solenergi er for ustabil og setter den i sammenheng med en generell kollaps av tilliten til agendaen fornybar energi. De tilføyer at Storbritannia har all grunn til å følge Sveriges eksempel, men de bør gå enda lenger:

– Inntil videre fortsetter den britiske regjering å leve i en fantasi, men vi nærmer oss oppvåkningen fra drømmen i det grønne. Nuværende britiske klimapolitikk vil mislykkes. Det er også høy risiko for at den skal forårsake dyp og irreversibel samfunnsskade.


Lenke:
https://www.document.no/2023/06/27/sverige-apner-for-ny-atomkraft-gir-opp-malet-om-100-prosent-fornybar-energi/
#69
Joda, i disse dager går vår lille frist ut; for den 21. juni 2018 kunne St. Greta fortelle oss at vi hadde 5 år igjen å leve om vi ikke øyeblikkelig stoppet all bruk av fossil energi:



Så nå er vi altså her:


De av dere som vil ha flere høykvalitets spådommer av denne type til å vurdere hvor lenge dere har igjen, kan jeg anbefale den legendariske nettsiden The Extinction Clock, som gjentatte ganger er forsøkt fjernet fra nettet.
Men som takket være kjettersk teknologi igjen kan studeres her:

Lenke: https://extinctionclock.org/

Advarsel: Om dere ikke ler dere ihjel av St. Greta, er flere av spådommene her direkte livstruende!
#70
Det er vel knapt nødvendig å påpeke at alt det er blitt advart om av dysfunksjonell "grønn" energiomlegging i EU, og særlig i Tyskland, er i ferd med å bli akkurat så ille som man kunne frykte:
 
Tyskland advarer nå om nedstengning av industri uten gass fra Russland
Tyske myndigheter må nå tilstå for åpen skjerm:
Tysklands klima- og økonomiminister Robert Habeck har nå levert denne hjelpeløse advarselen:
"Tyskland kan bli tvunget til å stenge ned industri hvis transittavtalen om gass mellom Russland og Ukraina ikke fornyes ved utløpet av 2024".



Selvsagt vil ikke sol og vind være i nærheten av å løse EUS største industrinasjon sine energibehov.
Nå har de jo stengt ned de siste atomkreftverkene også.

Er det noe vits å kommentere mer på denne tyske tragikomiske selvskadingen?
Annet enn at dette vil sende Støre & de sporenstreks til nye møter med EU/Tyskland om å redde deres selvskapte energikrise, til ytterligere økte kostnader for norske skattebetalere?
For en gjeng.
Klima er dessverre blitt en uhelbredelig europeisk pandemi som angriper og ødelegger sunn vurderingsvevne.
Den eneste "vaksine" som hjelper her er rene ryggmargstransplantasjoner (aka kasting av regjeringer).


 
#71
Altså, det som i AGW-ets navn skulle bli en nordlig helårsrute mellom Europa og Asia?
Flere kjente oppdagelsesreisende som Willem Barents og Vitus Bering lette i sin tid etter denne antatte passasjen. Første gjennomseiling i fulle lengde ble gjennomført av den finlandssvenske oppdageren Adolf Erik Nordenskiöld med skipet «Vega». Han forlot Göteborg 4. juli 1878, og satt fast i isen i begynnelsen av september rett vest av Kapp Chelagskij, noen få dagsreiser fra Beringstredet. I juli 1879 var gjennomseilingen fullført. Gjennomseiling nummer to drøyde førti år. Roald Amundsen seilte fra Oslo 24. juni 1918 med «Maud», og nådde Nome i Alaska 27. juli 1920.

Lite tilfrysing i 2009 lokket kvasiforskerne ut
I august 2009 var passasjen såpass isfri at Trond Aasvoll, Hans Fredrik Haukland og Finn Andreassen gjentok Amundsens bragd, og gjennomførte seilingen med den 36 fot store "RX II". I september 2009 seilte for første gang to lasteskip gjennom passasjen, uten hjelp av isbrytere.



Vel, etter de "isvennlige" årene 2005 og 2007, og til slutt 2009 rykket "klimaforskerne" ut og proklamerte at snart ville Nordøstpassasjen bli seilbar hele året. Og slik forledet de, med god støtte av mediene, en rekke rederier til å satse på dette. Her er noen eksempler på oppslagene:

ABC News, April 27, 2008:
"You know when climate change is biting hard when instead of a vast expanse of snow the North Pole is a vast expanse of water. This year, for the first time, Arctic scientists are preparing for that possibility".

Mark Serreze, senior scientist at the NSIDC, Dec 12, 2007:
Ice-free by 2012: "The Arctic is screaming."

BBC News, Dec 12, 2007:
Arctic ice-free by 2013: "Our projection of 2013 for the removal of ice in summer is not accounting for the last two minima, in 2005 and 2007 ... So given that fact, you can argue that may be our projection of 2013 is already too conservative".

Sierra Club Canada, June 10, 2013:
Ice-free by 2014: I have become even more confident about my prediction of total Arctic sea ice destruction in 2013."

The Guardian, Sept 17, 2012:
Final collapse of sea ice within 4 years: "One of the world's leading ice experts has predicted the final collapse of Arctic sea ice in summer months within four years." (Prof Peter Wadhams of Cambridge University).


Men rederiene lærte snart, etter noen år med rop etter hjelp fra russiske atomisbrytere og tilhørende klager fra forsikringsselskapene, at det var bedre å høre på vettuge gamle sjøfolk enn "klimaforskere". Diskret har f.eks. Wikipedia nå endret sin omtale av Nordøstpassasjen til den gode gamle: "Passasjen er kun seilbar om sommeren på grunn av gjenising om vinteren." Og saken er at den etterhvert heller ikke er særlig seilbar langt ut på sommeren:

Hvorfor er det nå så stille hos "klimaforskerne" og i alarmismemediene?
Jo, selv de største atomisbryterne klarer ikke å komme gjennom så sent som i juni 2023!
Russerne har ikke latt seg lure av "klimaforskerne" og begynte allerede for flere år siden byggingen av 9 nye store atomisbrytere i håp om å kunne nyttiggjøre seg Nordøstpassasjen bedre.

Putins nyeste isbryter, Yevpatii Kolovrat (4,020-long-ton) har nå tatt seg til Stillehavsflåten ved Kamsjatka-halvøya på andre siden av Beringhavet ved Alaska. Men: Den måtte gi opp å ta seg dit gjennom den nordlige ruten fra St. Petersburg der den ble bygget. I stedet måtte den seile ut i Atlanteren, gjennom Middelhavet og Suezkanalen, det indiske hav og så rundt Filippinene for å komme seg til Petropavlovsk i det nordlige stillehavet. En rute som er dobbelt så lang som nordøstpassasjen til Kamsjatka.

Årsaken? Joda, det "klimaforskerene" og mediene er musestille om: Data fra det russiske arktiske instituttet advarte om uvanlig tykk og tett havis i hele passasjen minst ut mai, med to belter av flerårsis både i Laptevhavet og Øst-Sibirhavet som man anså som ikke passerbare selv for de største atomisbryterne. 

Tykk havis i Nordøstpassasjen er blitt vanlig de senere årene:
En rekke vestlige rederier har stilt og rolig gitt opp Nordøstpassasjen de senere årene. Og russerne sliter stadig mer selv med sine superisbrytere: Helt i strid med "klimaforskernes" feilaktige spådommer har man i årevis hatt ca. 10-15 fot tykk is langt inn i smeltesesongen.

Da forstår vi hvorfor selv Yevpatii Kolovrat måtte gi seg på dette: Den klarer ikke mer enn ca. 5 fot massiv is, og måtte derfor ta "den lange veien rundt". Denne flerårsisen er en forlengelse av gjennomseilingsproblemene siden oktober 2022.


Her er det bom stopp for en annen av isbryterne (Arktika).
#72
Dette er en gammel revyklassiker, men om det skulle være noen som ikke har fått med seg denne er det bare å nyte. Vi snakker fort om Norges mest surrealistiske historie her.

https://www.youtube.com/watch?v=9BHVY6sNw0I

Om dere lurer på hvordan denne fantastiske lensmannen så ut i 2013: Her er den samme historien, slik den ble filmet på scenen. Men den har mye dårligere lyd enn første link.

https://www.youtube.com/watch?v=QaNTqtQnpeA&t=14s
#73
Havvindprosjektene sprekker som såpebobler, og utbyggerne truer med stans hvis ikke staten spytter inn mer.
Nå får vi vite at det omdiskuterte havvindprosjektet Sørlige Nordsjø II blir 8 milliarder dyrere enn planlagt. Tidligere mente regjeringen at dette havvind-prosjektet, med navn Sørlige Nordsjø II skulle koste 15 milliarder i statlige subsidier. Nå er taket hevet til 23 milliarder kroner.
Flere i bransjen skal tidligere ha advart om at prosjektet måtte ha høyere subsidier enn planlagt, og  opposisjonen på sin side har klaget på utdaterte kostnadsanslag.

Men fører dette til at regjeringen skjønner at nå må det bokstavelig talt tas rev i seilene?
Å neida, NRK melder - tilsynelatende uten å forstå noe av alvoret i utviklingen - at regjeringen "løser" problemet med å bare jekke opp subsidieanslaget for havvindsatsingen med åtte milliarder.


Sørlige Nordsjø II ligger sør i Nordsjøen nær grensen til Danmark. Området er åpnet for en kapasitet på 3000 MW. Regjeringens ambisjon er imidlertid å innen 2040 tildele områder for 30 000 MW havvindproduksjon i Norge. Områdene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II blir de første områdene som lyses ut for fornybar energiproduksjon til havs. Foto: NVE

Noen som tror denne galskapen ville blitt bedre med Høyre?
Tidligere i dag trakk Høyre seg fra forhandlingene om havvind. De mente det ble for dyrt.
I stedet vil Høyre fremme et forslag om å tvinge regjeringen til å komme med en ny proposisjon om saken – som inkluderer kontroversielle «hybridkabler» for krafteksport til utlandet, i følge DN.

Det hele er til å gråte blod over. Stadig flere spør seg derfor nå: Kommer både regjeringen og Høyre til å dundre på til siste mann slukker lyset?

Lenker:
https://www.dn.no/politikk/nrk-regjeringen-jekker-opp-subsidieanslaget-for-havvindsatsingen-med-atte-milliarder/2-1-1459183
https://www.finansavisen.no/energi/2023/05/31/8012514/statlig-havvindsatsing-over-50-prosent-dyrere-enn-planlagt

E24 har en fyldig omtale om saken her:
https://e24.no/energi-og-klima/i/Kn1m16/frykter-havvind-blir-unoedig-dyrt-ekstremt-stor-regning?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no
#74
IPCCs politiske ledelse (som godt dokumentert driver og overstyrer forskernes faktiske funn) og klimaindustriens mest kyniske gribber i det politiserte klimagrøtfatet har siden 1990-tallet produsert strømmer av statistiske triks som skal vise at omtrent alle "klimaforskere" støtter påstandene om en i hovedsak "menneskeskapt global oppvarming" (AGW).
Men her leverte IPCC-medlem Dr Mike Hulme en bombe i media om sin erfaring med dette:
"Claims such as '2500 of the world's leading scientists have reached a consensus that human activities are having a significant influence on the climate' are disingenuous ... The actual number of scientists who backed that claim was only a few dozen."

Faktum er også at et svært stort antall tunge forskere går i mot AGW/CO2-hypotesen, jfr. bl.a. den svære Clintel-organisasjonen på ca 1500 forskere (omtrent like mange som IPCC råder over) som nylig leverte en knusende rapport om IPCCs manipulerte policy document-oppfølger til AR6-rapporten (omtalt på en annen tråd her).

"Settled science"?! Når man sjangler fra "global oppvarming" til "klimaendringer"?
For "menneskeskapt global oppvarming" (AGW) på 1990-tallet varte ikke så lenge; ved "the hiatus" (pausen) fra 1998 der de varmkjørte modellene bommet mer og mer mot observasjonene fant man å måtte skifte retorikken til "klimaeendringer". Som bedre sikrer at man kan bruke alle værforhold overfor uvitende medier, politikere og pengekilder.
Som en illustrasjon på dette kan vi gjenta den legendariske uttalelsen fra Timothy Wirth, Former President of the UN Foundation (og medlem i Clintons stab) som avslører hvilke spinndoktor-knep som ligger bak hele klimaindustrien:

"We've got to ride this global warming issue.
Even if the theory of global warming is wrong,
we will be doing the right thing in terms of
economic and environmental policy."


PS: Nå går det forøvrig mest i "klimakrise" i medier og klimapolitiske miljøer, selv om de vitenskapelige rapportene til IPCC ikke noe sted har brukt dette begrepet.

Electroverse har samlet 46 "frafalne" uttalelser som kritiserer både klimavitenskapen og klimapolitikken i filler. Uttalelsene er selvforklarende så vi bare legger ut sitatene ordrett - forhåpentligvis også til glede for dem som leter etter kritiske sitater å slå i bordet med rundt om:

46 'CLIMATE CHANGE DENYING' STATEMENTS MADE BY FORMER IPCC SCIENTISTS
MAY 30, 2023 CAP ALLON

Below is an enlightening list of comments made by former IPCC contributors after cutting ties with the politicized body — so scientists no longer subject to professional repercussions.

Dr Robert Balling:
The IPCC notes that "No significant acceleration in the rate of sea level rise during the 20th century has been detected." This did not appear in the IPCC Summary for Policymakers.

Dr Lucka Bogataj:
"Rising levels of airborne carbon dioxide don't cause global temperatures to rise.... temperature changed first and some 700 years later a change in aerial content of carbon dioxide followed."

Dr John Christy:
"Little known to the public is the fact that most of the scientists involved with the IPCC do not agree that global warming is occurring. Its findings have been consistently misrepresented and/or politicized with each succeeding report."

Dr Rosa Compagnucci:
"Humans have only contributed a few tenths of a degree to warming on Earth. Solar activity is a key driver of climate."

Dr Richard Courtney:
"The empirical evidence strongly indicates that the anthropogenic global warming hypothesis is wrong."

Dr Judith Curry:
"I'm not going to just spout off and endorse the IPCC because I don't have confidence in the process."

Dr Robert Davis:
"Global temperatures have not been changing as state of the art climate models predicted they would. Not a single mention of satellite temperature observations appears in the IPCC Summary for Policymakers."

Dr Willem de Lange:
"In 1996 the IPCC listed me as one of approximately 3000 "scientists" who agreed that there was a discernible human influence on climate. I didn't. There is no evidence to support the hypothesis that runaway catastrophic climate change is due to human activities."

Dr Chris de Freitas:
"Government decision-makers should have heard by now that the basis for the long-standing claim that carbon dioxide is a major driver of global climate is being questioned; along with it the hitherto assumed need for costly measures to restrict carbon dioxide emissions. If they have not heard, it is because of the din of global warming hysteria that relies on the logical fallacy of 'argument from ignorance' and predictions of computer models."

Dr Oliver Frauenfeld:
"Much more progress is necessary regarding our current understanding of climate and our abilities to model it."

Dr Peter Dietze:
"Using a flawed eddy diffusion model, the IPCC has grossly underestimated the future oceanic carbon dioxide uptake."

Dr John Everett:
"It is time for a reality check. The oceans and coastal zones have been far warmer and colder than is projected in the present scenarios of climate change. I have reviewed the IPCC and more recent scientific literature and believe that there is not a problem with increased acidification, even up to the unlikely levels in the most-used IPCC scenarios."

Dr Eigil Friis-Christensen:
"The IPCC refused to consider the sun's effect on the Earth's climate as a topic worthy of investigation. The IPCC conceived its task only as investigating potential human causes of climate change."

Dr Lee Gerhard:
"I never fully accepted or denied the anthropogenic global warming concept until the furore started after NASA's James Hansen's wild claims in the late 1980s. I went to the [scientific] literature to study the basis of the claim, starting with first principles. My studies then led me to believe that the claims were false."

Dr Indur Goklany:
"Climate change is unlikely to be the world's most important environmental problem of the 21st century. There is no signal in the mortality data to indicate increases in the overall frequencies or severities of extreme weather events, despite large increases in the population at risk."

Dr Vincent Gray:
"The [IPCC] climate change statement is an orchestrated litany of lies."

Dr Mike Hulme:
"Claims such as '2500 of the world's leading scientists have reached a consensus that human activities are having a significant influence on the climate' are disingenuous ... The actual number of scientists who backed that claim was only a few dozen."

Dr Kiminori Itoh:
"There are many factors which cause climate change. Considering only greenhouse gases is nonsense and harmful."

Dr Yuri Izrael:
"There is no proven link between human activity and global warming. I think the panic over global warming is totally unjustified. There is no serious threat to the climate."

Dr Steven Japar:
"Temperature measurements show that the climate model-predicted mid-troposphere hot zone is non-existent. This is more than sufficient to invalidate global climate models and projections made with them."

Dr Georg Kaser: "This number [of receding glaciers reported by the IPCC] is not just a little bit wrong, it is far out by any order of magnitude ... It is so wrong that it is not even worth discussing."

Dr Aynsley Kellow:
"I'm not holding my breath for criticism to be taken on board, which underscores a fault in the whole peer review process for the IPCC: there is no chance of a chapter [of the IPCC report] ever being rejected for publication, no matter how flawed it might be."

Dr Madhav Khandekar:
"I have carefully analysed adverse impacts of climate change as projected by the IPCC and have discounted these claims as exaggerated and lacking any supporting evidence."

Dr Hans Labohm:
"The alarmist passages in the IPCC Summary for Policymakers have been skewed through an elaborate and sophisticated process of spin-doctoring."

Dr Andrew Lacis:
"There is no scientific merit to be found in the Executive Summary. The presentation sounds like something put together by Greenpeace activists and their legal department."

Dr Chris Landsea:
"I cannot in good faith continue to contribute to a process that I view as both being motivated by pre-conceived agendas and being scientifically unsound."

Dr Richard Lindzen:
"The IPCC process is driven by politics rather than science. It uses summaries to misrepresent what scientists say and exploits public ignorance."

Dr Harry Lins:
"Surface temperature changes over the past century have been episodic and modest and there has been no net global warming for over a decade now. The case for alarm regarding climate change is grossly overstated."

Dr Philip Lloyd:
"I am doing a detailed assessment of the IPCC reports and the Summaries for Policy Makers, identifying the way in which the Summaries have distorted the science. I have found examples of a summary saying precisely the opposite of what the scientists said."

Dr Martin Manning:
"Some government delegates influencing the IPCC Summary for Policymakers misrepresent or contradict the lead authors."

Steven McIntyre:
"The many references in the popular media to a 'consensus of thousands of scientists' are both a great exaggeration and also misleading."

Dr Patrick Michaels:
"The rates of warming, on multiple time scales, have now invalidated the suite of IPCC climate models. No, the science is not settled."

Dr Nils-Axel Morner:
"If you go around the globe, you find no sea level rise anywhere."

Dr Johannes Oerlemans:
"The IPCC has become too political. Many scientists have not been able to resist the siren call of fame, research funding and meetings in exotic places that awaits them if they are willing to compromise scientific principles and integrity in support of the man-made global-warming doctrine."

Dr Roger Pielke:
"All of my comments were ignored without even a rebuttal. At that point, I concluded that the IPCC Reports were actually intended to be advocacy documents designed to produce particular policy actions, but not a true and honest assessment of the understanding of the climate system."

Dr Paul Reiter:
"As far as the science being 'settled,' I think that is an obscenity. The fact is the science is being distorted by people who are not scientists."

Dr Murry Salby:
"I have an involuntary gag reflex whenever someone says the science is settled. Anyone who thinks the science is settled on this topic is in fantasia."

Dr Tom Segalstad:
"The IPCC global warming model is not supported by the scientific data."

Dr Fred Singer:
"Isn't it remarkable that the Policymakers Summary of the IPCC report avoids mentioning the satellite data altogether, or even the existence of satellites — probably because the data show a slight cooling over the last 18 years, in direct contradiction of the calculations from climate models?"

Dr Hajo Smit:
"There is clear cut solar-climate coupling and a very strong natural variability of climate on all historical time scales. Currently I hardly believe anymore that there is any relevant relationship between human CO2 emissions and climate change."

Dr Richard Tol:
"The IPCC attracted more people with political rather than academic motives. In AR4, green activists held key positions in the IPCC and they succeeded in excluding or neutralising opposite voices."

Dr Tom Tripp:
"There is so much of a natural variability in weather it makes it difficult to come to a scientifically valid conclusion that global warming is man made."

Dr Gerd-Rainer Weber:
"Most of the extremist views about climate change have little or no scientific basis."

Dr David Wojick:
"The public is not well served by this constant drumbeat of alarms fed by computer models manipulated by advocates."

Dr Miklos Zagoni:
"I am positively convinced that the anthropogenic global warming theory is wrong."

Dr Eduardo Zorita:
"Editors, reviewers and authors of alternative studies, analysis, interpretations, even based on the same data we have at our disposal, have been bullied and subtly blackmailed."
#75
Det dyptfavnende utsagnet i trådtittelen kommer fra Nvidia-grunnleggeren Jensen Huang. Nvidia er selskapet som siste året har gjort et sensasjonelt comeback ved å satse på kunstig intelligens og anses nå som ledende på området.

Kunstig intelligens – Artificial intelligence (AI)
- Kunstig intelligens er datasystemer som er designet til å løse problemer selv eller analysere store datamengder, innenfor en ramme. Det kan analysere store mengder data langt raskere enn mennesker og derfor finne mønstre og sammenhenger det er krevende å finne manuelt.
- Maskinlæring er en type kunstig intelligens som har vært i bruk lenge, men ny AI-teknologi tar nå dette til et helt annet nivå.
- I dag er all kunstig intelligens i praksis maskinlæring, men begrepene brukes om hverandre.


Databrikkeselskapet Nvidia, som er mest kjent for å utvikle avanserte grafikkort, avsluttet forrige uke med en kursoppgang på over 25 prosent. Børsverdien på selskapet økte med 200 milliarder dollar. Dette kom etter selskapet knuste alle forventninger i siste kvartal. Etter en stjernesmell i 2021 har Nvidias aksjekurs nå eksplodert og dermed mer enn hundredoblet seg på ti år. Det gjenstår bare en fire prosent oppgang før det amerikanske selskapet blir en del av den eksklusive klubben av selskaper med en børsverdi på over 1000 milliarder dollar, der Apple, Microsoft, Alphabet og Amazon allerede befinner seg.


Nvidias konsernsjef Jensen Huang holdt en tale på Computex i Taiwan på mandag. – Selskaper som drar nytte av kunstig intelligens vil styrke posisjonen. De andre vil gå til grunne, sa grunnleggeren. (Foto: Ann Wang/Reuters/NTB)

Jensen Huang var klokkeklar overfor sine tilhørere:
– Verden er på vei inn i en ny, viktig epoke som kan sammenlignes litt som begynnelsen av internett og pc-er. Endringene som kommer fra kunstig intelligens er langt viktigere. 1984, da jeg gikk ut fra universitetet, var et perfekt år. Det vil være det samme med 2023.

Han snakket åpent om veien fra å være et selskap som sto på randen av avgrunnen til å være verdt nesten 1000 milliarder dollar. Nvidia ble kritisert for å ikke kaste seg på smarttelefonbølgen i 2010.
Det var en strategisk beslutning som lønnet seg. Ved å forlate smarttelefonmarkedet åpnet det tankesettet vårt til å finne opp et nytt marked, forklarte han.

Spist – eller bli spist
Dette markedet er kunstig intelligens. I fjor lanserte Nvidia dataprosessoren H100. Timingen ble sett på som elendig. Teknologiselskapene var i ferd med å stramme inn og få var interessert i å betale en halv million kroner for H100-prosessoren. Nvidias aksjekurs stupte med to tredjedeler i 2022.

En mer brukervennlig og avansert versjon av språkroboten Chat GPT, som er basert på kunstig intelligens, ble imidlertid lansert i november i fjor. Nvidias aksjekurs har steget med 172 prosent siden nyttår da selskaper kjøper flere H100- prosessorer samtidig. Jensen Huang hevder at:
"De neste ti årene vil tradisjonelle datamaskiner verdt over 1000 milliarder dollar bli erstattet med nye og mer avanserte KI-datamaskiner".
Mye tyder på at han vil få rett i dette, og at verden står foran en datarevolusjon vi foreløpig bare skjønner noen fliker av potensialet i.

Noen refleksjoner rundt dette:
- hadde jeg vært ung i dag og siktet mot en karriere ville nok AI fristet veldig, ikke minst siden AI-teknologien vil gi en voldsom akselerasjon i håndtering av alle fagområder, tekniske som humanitære og samfunnsvitenskapelige.
- hadde jeg fremdeles vært aktiv bedriftsleder i et krevende kompetansemiljø ville jeg satt himmel og jord i bevegelse for å sikre at vi ikke ble hengende etter i denne teknologiutviklingen

Til slutt er det bare å håpe at tilstrekkelig mange og dyktige nok norske miljøer henger seg på og holder Norge i front av denne utviklingen i årene framover. Hvis ikke kan det gå troll i ord ifht. Jensen Huangs advarsel:
- "Selskaper som utnytter kunstig intelligens vil styrke posisjonene sine, mens de andre vil gå til grunne".

Lenke:
https://www.dn.no/utenriks/nvidia/jensen-huang/taiwan/nvidia-grunnleggeren-advarer-selskaper-utnytt-kunstig-intelligens-eller-ga-til-grunne/2-1-1457944
#76
Først: Medienes og useriøse forskeres bruk av vær som klimaargumenter må snart opphøre
Før vi begynner å drøfte klimautvikling, må vi som vanlig minne om at det iht. internasjonal standard (WMI) kreves min 30 års kvalifiserte/standardiserte værobservasjoner for å kunne etablere en vitenskapelig holdbar klimatrend. Noen forskere hevder sogar at minst det dobbelte er nødvendig, ikke minst pga. de velkjente 30/60-års syklusene som er særlig tydelige for den nordlige halvkule. Jfr. varm mellomkrigstid, 30 kalde etterkrigsår, og så ny varmere periode på 1980-90-tallet, så "pausen" fra 1998 før vi nå har hatt en svakt fallende trend de siste 8 år.

I et slikt perspektiv blir dagens "klimadebatt" dessverre en stadig større farse med sin useriøse miks av kortere væropplevelser som gis tendensiøse og historieløse tolkninger som sannhetsvitne på egne "klima"-påstander. Mediene er selvsagt verst, men dessverre er det ikke få overivrige klimaforskere som synder gang på gang med å dytte pressen foran seg, jfr. Bjørn Samsets pinlige eskapader i disse dager om "kommende krisesommer" i 2023, jfr. kommentar om dette nedenfor. Selvsagt har han ingen faglig dekning for slike påstander.

Trenden for global temperatur forteller en annen historie enn alarmistiske klimamodeller:
Snart får vi status for mai 2023, pr. april 2023 ser vi at global temperatur har sunket noe de siste 8 år:





Som man ser av NOAAs graf ovenfor: Når Samset i disse dager er ute i media og forteller at "verden blir litt varmere for hvert år som går" så er ikke det sant. Men ingen i media synes å gå ham etter i sømmene her heller. I en svært useriøs alarmistartikkel i Dagsavisen 27. mai 2023 siteres han bl.a. på dette (min understreking):

"– Klima- og miljøminister Espen Barth Eide uttalte nylig til NRK at han tror vi står overfor den mest dramatiske klimasommeren i manns minne. Deler du hans syn?
– Ja. Høyst sannsynlig gjør vi det. Med forbehold om at det er stor variasjon i nøyaktig hvor ille det blir et bestemt år. Det vi vet er at verden blir litt varmere for hvert år som går."


Lenke: https://www.dagsavisen.no/nyheter/2023/05/27/klimaforsker-om-framtidsutsiktene-det-er-ikke-dommedag-det-er-verre-enn-som-sa/


Solforskernes funn matcher globale observasjoner
En begynnende fallende trend fra 2016 faller godt sammen med resultatene hos sentrale solforskere som Zharkova, Scafetta og Soon og faktisk også NASAs fagfolk på området, som alle er enige om at vi nå er på vei inn i en solfase som kan gi flere tiår med kaldere global temperatur:



Omslag til varm El Niño i 2023 skal redde krisepåstandene?
Midt oppe i den seriøse forskningen som relaterer seg til langvarige trender basert på observasjoner av konkrete fysiske parametre, kjører alarmistpropagandaen ufortrødent videre: Nå er det at vi skal få en El Nino i 2023 som vil sette varmerekorder og "klimakriser" i bøtter og spann. Og at dette selvsagt da skal skyldes menneskelige CO2-utslipp. Slik man feilaktig hevdet også ifm. den kraftige El Niño i 1997/98.
Her hjemme ser vi bl.a. en skamløs Bjørn Samset som håper å kunne bruke samme skremmestrategi nå ved å spille på at vi får en kraftig El Niño i 2023. Vær trygg på at han også denne gangen, når neste El Niño måtte dukke opp, vil prøve å illudere at dette er "menneskeskapte klimaendringer". Ufaglige medier gir ham fremdeles ukritisk spalteplass trass i at han har bommet på alle skremsler om "kriseår" han har servert hvert år de siste 10 år.

En rekke mer seriøse/nøytrale forskere uttrykker imidlertid stor usikkerhet om og når en ny El Niño vil utvikles. Det skiftende værmønsteret bestående av fasene El Niño og La Niña og det såkalte ENSO-mønsteret er ikke et stabilt klimaforhold, men relativt kortvarige og naturlige temperatursvingninger i overflatevannet i den tropiske delen av det østlige Stillehavet med to til syv års mellomrom - i sum et slags nullsum-spill over de min 30 år som kreves for å snakke om "klima".
Framskrivende modeller har derfor feilet på både tid og omfang for alle de siste fasene, så bare videre observasjoner vil vise hvordan dette utvikles i årene framover. Ikke alle områder i verden påvirkes, men generelt merkes ENSO i Stillehavet, Atlanterhavet og Det indiske hav.     

   
Kart over temperaturavvik fra normaltemperaturen under den uvanlig kraftige El Niño desember 1997, jfr. varmetoppen som fulgte i 1998  (og som en del useriøse klimaforskere kalte "menneskeskapte klimaendringer"

#77
Med Ukraina og en rekke andre konflikter rundt om i verden der stormaktene har såkalt "vested interests", er det mange spekulasjoner om styrkeforholdene. Det som de fleste trolig er mest bekymret for er om vi vil se en eskalering til atomvåpenbruk. En analyse av styrkeforholdene på det området er ikke akkurat beroligende:
De fleste synes f.eks. å tro at USA er verdens største atomvåpenmakt. Det er feil mht. rene tall, før vi evt. diskuterer evne og effektivitet i bruken.
Dessuten er det mange land som har mer enn nok atomvåpen til å skape svært alvorlige globale situasjoner.
Atomvåpnenens ulike rekkevidde og sprengkraft kan, og skal, her selvsagt diskuteres.
Men la oss uansett ta en titt på det rene antall fordelt på de 9 land som har flest (der rabiate Nord-Korea selvsagt utgjør en ekstra usikkerhet om den videre utvikling):

1) Russland (5977 kjernefysiske stridshoder)
2) USA (5428 kjernefysiske stridshoder)
3) Kina (350 kjernefysiske stridshoder)
4) Frankrike (290 kjernefysiske stridshoder)
5) Storbritannia (225 kjernefysiske stridshoder)
6) Pakistan (165 kjernefysiske stridshoder)
7) India (160 kjernefysiske stridshoder)
8 ) Israel (90 kjernefysiske stridshoder)
9) Nord-Korea (20 kjernefysiske stridshoder)


#78
Advarsel:
De som fremdeles tror at klimamafiaen i IPCC bedriver nøytral og redelig informasjon om klimaforhold, det være seg globalt eller regionalt, må lese dette innlegget nøye. Særlig folk i våre klimaforvirrede medier. Deretter nytter det ikke å komme og hevde at man ikke kunne vite hva det lyves om. Verst er trolig NRKs "klimaredaksjon", som allerede har produsert flere alarmistiske innslag rundt disse temaene som viser at de har gått på bløffingen med søkke og snøre. 

Ren datakriminalitet: IPCC jukser med datamodellering for å illudere havstigning i Skandinavia
Jeg har tidligere vist til den tendensiøse datamanipulasjonen som er avslørt i IPCCs siste Summary for Policy Makers (kortversjonen avledet fra AR6 hovedrapport som skal "orientere" media og politikere), som på flere områder og i oppsiktsvekkende grad bryter med dataene angitt i den vitenskapelige hovedrapporten. Datamanipulasjonene er bl.a. vist i Clintels ferske rapport som avdekker grove feil i IPCCs AR6-rapport:

https://clintel.org/thorough-analysis-by-clintel-shows-serious-errors-in-latest-ipcc-report/

Men la oss se på helt konkrete eksempler som kan illustrere hvordan IPCC bløffer og direkte svindler med dataene for havstigningen i vår egen skjærgård. Se på denne galskapen, som prof.em. Ole Humlum viser i ovennevnte Clintel-rapport. Vi kan sitere litt fra Electroverse' gjennomgang av dette:

IPCC DEFY DATA TO CLAIM SCANDINAVIAN SEA LEVELS ARE RISING
For more than a century, sea levels have been dropping across the Northern European cities of Oslo, Stockholm and Helsinki — that was, until 2020 when the IPCC's new AR6 Sea Level Projection Tool inexplicably promoted an all-round sea level rise.
The discovery has baffled Ole Humlum, Emeritus Professor of Physical Geography at the University of Oslo. To him, it appears that this tool was not produced to test the validity of a scientific idea. It was instead an attempt to "alarm the user".
Since this new IPCC computer modelling was released in 2020, 'alarm' has indeed been the prevailing messaging, with apocalyptic 'flooding projections' infecting every corner of the mainstream media.


Bløffen om havstigning i Oslo - kommer våre media til å se og melde om dette?!
However, when focusing on his home city of Oslo, Professor Humlum found fatal errors within the IPCC's modelling.
The Norwegian capital, in line with other Scandinavian cities, was once buried under a massive ice sheet that only started to lift some 20,000 years ago. Even today, the area experiences an ongoing 'isostatic' land rise of several millimeters a year.
Oslo's observed rate of sea level decline can be seen in the below graph (purple line). What the data clearly show is a 100+ year observational trend of falling levels, set to deliver a fall of 28cm (11 inches) by the end of the century.


Men hva er det de datakriminelle narrativprodusentene i IPCC nå har konstruert om dette?
Frekkheten er nærmest ikke til å tro: IPCCs graf nedenfor illuderer at Operaen i Oslo etter hvert vil stå under vann...mens alle reelle observasjoner tilsier at vannstanden vil fortsette å synke i Oslofjorden hele resten av dette århundret. Hvorfor tar ikke våre medier affære og spør om hva som foregår i IPCCs løgnfabrikk?!?



Inexplicably, IPCC modelling (blue line on the above graph: 'scenario ssp245') projects a rise in sea levels by 2100, of 17cm (6.7 inches). On delving deeper, Humlum found similar IPCC patterns and disconnects for the capitals of Sweden and Finland.
It is "extremely surprising", observes Humlum, that this modeled change should first appear in 2020 as a rather marked step change in the relative sea level. Humlum suggests that if the modelers had produced data going back to 1950, "the conflict between measured and modeled data would immediately have become apparent". In Humlum's view, "it is highly disappointing that such a simple quality –or sanity check– was apparently never requested or performed by the IPCC."
Humlum's evaluation features in the recently-published Clintel Report —The Frozen Climate Views of the IPCC— and is part of a critical examination of the UN organisation's Sixth Assessment Report (AR6).
Clintel accuses the IPCC of emphasizing worst-case scenarios, of rewriting climate history, and of having a "huge" bias in favor of bad news while keeping good news out of their Summary for Policy Makers.


Lenke: https://electroverse.info/lows-outstripping-heat-2-1-ipcc-defy-data-carbon-credit-scam/
#79
Sju selskaper eier halvparten av norsk vindkraft – bare to er norske
Skandalen er snart fullkommen: Våre politikere har i tillegg til å sterkt subsidiere dem, gitt bort store deler av norsk natur til utenlandske eiere.
For nå er 69 prosent av norsk vindkraft eid av utlendinger.
- Sju selskaper eier over halvparten av den installerte effekten, bare to av de sju selskapene er norske.
Det viser en analyse gjort av Europower, som har gått gjennom eierskapet i norske vindparker med utgangspunkt i NVEs vindkraftdatabase.



De 65 norske vindparkene er eid to tredeler av utenlandske selskaper.
- Den norske tredelen er ganske jevnt fordelt mellom staten, kommunene og private.
- De to norske selskapene er Statkraft og TrønderEnergi/Aneo.
- Statkraft eier eller kontrollerer til sammen 13 prosent av den installerte effekten for norsk vindkraft. Om alle kraftverkene produserer normalt, utgjør Statkrafts eierandel knapt 12 prosent av den faktiske vindkraftproduksjonen.

- På andreplass kommer et offentlig eid tysk selskap: Stadtwerke München GMBH. Dette selskapet har eiermajoriteten i ti norske vindparker; åtte i Trøndelag og to i Innlandet.

- På den siste plassen på pallen finner vi Oyfjellet Wind Holdco SARL, et investeringsfond med adresse i Luxembourg. Selskaper med adresse i Luxembourg eier 19 prosent av norsk vindkraft, regnet som andel av total kapasitet.

Lenke: https://www.europower.no/vindkraft/sju-selskaper-eier-halvparten-av-vindkraften-to-av-dem-er-norske-her-er-eierlisten/2-1-1450256
#80
Midt under det amerikanske flåtebesøket i Oslo sjangler USA videre i sin kaotiske politiske skjebne med et tragikomisk gammelmannsstevne med Biden og Trump i hovedrollene - inntil videre?
For nå spør analytikerne seg om den republikanske Florida-guvernøren Ron DeSantis - egentlig en slags Trump-klone politisk - kan være i ferd med å seile opp som republikansk presidentkandidat til valget neste år. Nettavisen drøfter saken litt her:   

Lenke: https://www.nettavisen.no/presidentvalget-2024/ron-desantis/donald-trump/donald-trump-er-truet-for-forste-gang/s/5-95-1116203

Gjeldstaket - atter en reprise på primitiv statsforvaltning
USA har større forvaltningstekniske problemer enn tragikomiske og høyst tvilsomme presidenter og presidentkandidater: Det amerikanske gjeldstaket.

Gjeldstaket er et begrensningsbeløp for hvor mye den amerikanske regjeringen kan ta opp i gjeld.
For å betale kreditorer og for å bruke penger på alt fra helseforsikring til offentlige lønninger, må regjeringen ha mer penger, og da må gjeldstaket økes. Det nåværende gjeldstaket er på 31.400 milliarder dollar, omtrent 336.435 milliarder kroner etter dagens kurs. Det tilsvarer nærmere 23 norske oljefond. USAs finansdepartement har satt 1. juni som en endelig frist for at partene skal komme til enighet om gjeldstaket – som har blitt hevet hele 78 ganger siden 1960.


HVER DAG: Kevin McCarthy sier han og Biden vil snakke hver dag frem til en enighet er i havn. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Gjeldstaket er en politisk og forvaltningsmessig anakronisme som ble introdusert i 1917 og må økes med avstemning i både Senatet og Representantenes hus. Dette forplikter ikke regjeringen til å ta opp flere lån, men øker bare grensen for hvor mye regjeringen kan ta opp for å betale for forpliktelser allerede godkjent av Kongressen.

Hva skjer hvis gjeldstaket ikke blir hevet?
At USA misligholder gjelden sin, ville være helt utenom det vanlige og hatt en ødeleggende effekt på nasjonens økonomi, såvel som å skape stor uro og brede problemer i verdensøkonomien. Finansminister Yellen og økonomiske eksperter har sagt at det kan bli «katastrofalt».
Og mens forhandlingene om gjeldstaket pågår, venter finansmarkeder verden rundt i spenning.
Det er ikke helt opplagt nøyaktig hva som kan skje, men det vil ha vidtrekkende effekter. Yellen har uttalt at det ville være ødeleggende for arbeidsmarked og bedrifter, og ramme millioner av familier som er avhengig av offentlige utbetalinger.

Mer enn åtte millioner mennesker kan miste jobben, ifølge statlige myndigheter og den amerikanske økonomien kan gå inn i en resesjon. Forstyrrelser i offentlige statlige operasjoner vil påvirke lufttrafikktjenester og lovhåndhevelse, grensesikkerhet og nasjonalt forsvar, og matsikkerhet.

Så folkens, vær greie med marinegastene som p.t. trasker rundt i Oslo og betaler 150 NOK for en øl og håper å få et smil fra den norske befolkningen!