Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Telehiv

#21
COP28 er overstått, og realpolitikken må på banen igjen hvis ikke den vestlige verden skal kollapse under strømmen av selvskadende klimapåfunn og -krav fra aktivistmiljøene og medlallende politikere. Tyskerne har nå innsett at de må ha energi som virker - hele døgnet - til en akseptabel kostnad - og selvsagt måtte de vente med å kunngjøre dette til COP28 var overstått for å slippe å få (flybårne) bortskjemte drittunger fastlimte til talerstolene i Dubai:

Equinor har inngått en stor kontrakt med det tyske statseide energiselskapet SEFE for gasseksport frem til 2039.



Equinor melder i dag om en kjempekontrakt med Tyskland for eksport av gass frem til 2034. Det er snakk om en av de største gassavtalene i selskapets historie.
I henhold til avtalene skal Equinor ifølge meldingen levere 111 terrawattimer (om lag 10 milliarder kubikkmeter) naturgass til markedspris pr. år fra 1. januar 2024 og fram til 2034 til det det tyske statseide energiselskapet SEFE (Securing Energy for Europe).
Avtalene inneholder også en opsjon på ytterligere 5 år, opplyses det. Årlige volumer tilsvarer en tredel av etterspørselen fra tysk industri.
Den femårige opsjonen gjelder leveranser av totalt 319 TWh (om lag 29 milliarder kubikkmeter) i perioden. Selskapene inngikk også en ikke-bindende intensjonsavtale med sikte på at SEFE skal kjøpe lavkarbonhydrogen i stor skala fra Equinor fra 2029 og fram mot 2060.
– Dette er et svar på Europas behov for langsiktig og pålitelig energiforsyning, samtidig som det åpner en mulighet for avkarbonisering av industri i stor skala, sier konsernsjef Anders Opedal i meldingen.
Gassen skal leveres til Trading Hub Europe (THE) i Tyskland, Title Transfer Facility (TTF) i Nederland og National Balancing Point (NBP) i Storbritannia.


#22
Denne videoen snakker utmerket for seg selv, lag deg en kaffe og sett deg ned og bruk et drøyt kvarter av ditt liv til å minnes om igjen treffsikkerheten hos den såkalte "klimaforskningen" de siste 50-60 år.
Dvs, nyt alt det feilslåtte idiotiet som fremdeles får lov å ruinere den vestlige verden:

Lenke: https://youtu.be/E1e5HAZo4iw

Her er også en nyttig påminning om klimaets dynamiske historie:



#23
Turbinene dreper tusenvis av fugler: Fransk domstol stenger vindmøllepark


En fransk domstol har slått fast at en vindmøllepark er ansvarlig for tusenvis av fuglers død. Konsekvensen av rettens kjennelse er at vindmølleparken skal legges ned. Det er første gang noe slikt skjer i Frankrike.

– Kirkegård
I tre år har det rast en innbitt kamp mellom dyreorganisasjoner og vindmølleparken. Tusenvis av fugler, blant dem fredede kongeørner, er blitt drept av vindturbiner de siste årene, men tross dette er turbinene blitt stående.

I begynnelsen av desember kom en dommer med en endelig avgjørelse i den langvarige striden: Vindmølleparken skal stenges innen 15 måneder med dagsbøter på 3000 euro for overtredelse av fristen.

– Det er en riktig kirkegård. Det er funnet minst 1099 døde fugler ved foten av vindturbinene bare i 2019, sa dyreorganisasjonenes advokat.


Lenke: https://www.document.no/2023/12/13/turbinene-dreper-tusenvis-av-fugler-fransk-domstol-stenger-vindmollepark/
#24
Klimaindustriens vindpropagandister har høstet hemningsløst fra kunnskapsløse politikeres subsidievilje.
Svein Harald Øygard har plassert seg i styr og stell i flere energiselskaper i dette systemet, og er en av dem som tydeligvis ser seg nytte av at vindkraften ikke utfordres av planer om kjernekraft i Norge.
I en artikkel i Finansavisen 3. des. langer han derfor ut mot Norsk Kjernekraft, og hevder at "kjernekraft er illusorisk" og ber Norge satse på vindmøller. Han hevder sogar at "Norsk kjernekraft er norske industribygders verste fiende".


FORSKNING KONKLUDERER MED KJERNEKRAFT: En NTNU-rapport konkluderer med at den optimale energimiksen i Norge består av 41 prosent vannkraft, 31 prosent kjernekraft og 28 prosent vindkraft, påpeker artikkelforfatterne. Her fra Slovakia. FOTO: NTB

Nå har Håvard Kristiansen, Operasjonsdirektør i Norsk Kjernekraft, og Jonny Hesthammer, Adm. dir. i Norsk Kjernekraft tatt til motmæle, og argumenterer for at Norge tvert i mot vil være tjent med kjernekraft. De hevder rett ut at "Svein Harald Øygard fortsetter sin harselas mot Norsk Kjernekraft med stråmannsargumenter og villedende påstander"
De to fører en rekke gode argumenter til bords for sin sak, etter min mening.
Les hele artikkelen her:
 
Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2023/12/13/8070746/norge-vil-vaere-tjent-med-kjernekraft
#25
Nå syns jeg denne regjeringen bør ta til vett, eller rævkjøres ut av sine kontorer:
At man i det hele tatt vurderer å legge ned det eneste sykehuset i Lofoten, er en uendelig skam.
Vi snakker om et område med et av de hardeste livsgrunnlagene i landet som ikke skal få lov å hjelpe sin befolkning på en betryggende måte. Sykehuset fungerer som lokalsykehus for de fire Lofot-kommunene Vestvågøy, Vågan, Flakstad og Moskenes.


Er du en alvorlig skadet fisker i Lofoten? Ta brevkurs i selvhjelp!

Nå bør alle brøle ut dette spørsmålet: Hva i alle dager er det våre politikere holder på med?!?
Alt dette, mens vi ser en svær delegasjon posere rundt i Dubai og love milliarder i øst og vest til planløst og dysfunksjonelt klimatøv, som stort sett går rett i lomma på kriminelle diktatorer. Men å avse noen skarve millioner til sykehusdrift i Lofoten, nei, det har vi ikke råd til!

Beklager dette utbruddet, men nå håper jeg at nordlendingene, ikke bare de 10.000 fortvilte i Lofoten som har skrevet under på et protestskriv, men absolutt alle sammen nord for Brønnøysund og helt til russegrensen ikke gir en eneste stemme ved neste valg til noen partier som er med på dette sviket mot Lofoten.

Akkurat nå ser vi det som skulle vært en sosialdemokratisk regjering degenerere til lommetjuver og inhabile småsvindlere, mens de glemmer landets innbyggere og istedet bruker våre skattepenger til å kjøpe seg enda flere fete posørjobber i EU, FN, WEF og det som verre er.

Tvi vøre!
#26
COP28-kollapsen viser bare det industri- og finanseliten har skjønt for lenge siden
COP28 synes ikke uventet å ende med et magaplask for dem som trodde de kunne posere og snakke bort verdens behov for fossil energi de neste tiårene.
Det drives i skrivende stund riktignok fremdeles knallharde bakromsovertalelser for å holde poseringsnarrativet i live, men en stor del av deltakerlandene vil fremdeles ikke være med på et sluttdokument som krever utfasing av fossil energi. Vi får se når gjørmeslagsmålet er endelig fullført, og ta det under COP28-tråden.

Realitetene synker uansett stadig tydeligere inn over land som har selvskadet seg på "grønt skifte"
Tegnene kan bl.a. leses ut av at europeiske investorer har i september og oktober trukket over en milliard euro fra fond som satser på alternativ energi, mens halvannen milliard har strømmet til investeringer i olje og gass.

Dette bare som en kort intro til finanssiden av det begynnende sammenbruddet i det grønne narrativet.
Skal komme tilbake med mer etter hvert som dette finansbildet blir enda bedre belyst. MSM-mediene er jo foreløpig ikke akkurat rause med å dele slik informasjon.

 
#27
Vi har allerede en tråd på SNØ-forholdene for nordlige halvkule 2023/24, men vi trenger også en tråd på generelt VINTERVÆR (for hele kloden) 2023/24.

NB: Til forskjell fra selvoppnevnte klimatoppforskere som Ingerid Stenvold i Dagsrevyen og alle våre andre klimastupid-alarmistiske riksmedier, så må det selvsagt skilles mellom 1) KLIMA og 2) VÆR:

1) Iht. WMO er KLIMA observerte værtrender over min. 30 år
Stadig flere forskere sier helst min. 60-90 år for å fange opp typiske sykliske variasjoner, ikke minst for å begrense cherry-pickingen av perioder som passer med eget narrativ:
- Typiske klimaalarmister, også blant såkalte "klimaforskere", liker f.eks. ikke å måtte trekke sine grafer tilbake til før 1979 - akkurat da de tredve kalde etterkrigsårene hadde bunnet ut. Det som faktisk har skjedd siden 1979 er altså bare en tilbakevending til de omtrentlige tilstander i mellomkrigstiden. For følger man trenden tilbake de siste 100 år vil jo alle se at verden ikke er så mye varmere nå enn i mellomkrigstiden.
For ikke å snakke om enda lengre tidsserier:
- Den første IPCC-rapporten i 1990 (før man begynte å trikse med historiske data) presenterte middelalderen som betydelig varmere enn nå:



Og enda verre blir det for "vippepunkt"-alarmistene om man tar for seg enda lengre tidsserier (slik de to første IPCC-rapportene presenterte dem, før Michael Mann m.fl. begynte å systematisk "revidere" historiske data, jfr. Climategate-skandalen):



Men om vi bare holder oss på 1900-tallet:
- Hvordan vil CO2-hypotesen forklare den sterke nedkjølingen de første tredve årene etter andre verdenskrig da den tidens klimaforskere høylydt advarte om ny istid - på STIGENDE CO2-nivåer?

2) VÆR er rett og slett de løpende værforhold fra dag til dag
Så dermed til trådens kjerne: VÆRET denne vinteren
November var ganske varm globalt, men går man inn på de ulike verdensdeler skifter bildet mellom varme og kalde områder.
De siste ukene har f.eks. Russland og store deler av Asia vært en kontrast til varmen andre steder; ikke overraskende blir global totalsum som vanlig ganske utjevnet i det store bildet.

Russland med strømmer av kulderekorder for tiden


Image: Temperature anomalies of up to -30°C below the seasonal average. Cropped at EIKE.

Russland har tredje løpende år med kulderekorder for årstiden, nå kaldeste på 40 år:
Extreme cold set in across most of Russia's 17.1 million km² territory, the third year in a row that the country has suffered from severe frost in early December: -61.1°C in Delyankir on December 8, 2021 and -61°C in Oymyakon on December 12, 2022.
In the vast region of Yakutia (3.1 million km²), half of the weather stations there reported temperatures below -50°C on December 4. In the city of Iema, an early temperature of -58.7°C was recorded on December 5, the lowest December temperature in the city for more than 40 years.


Europa setter også kulde- og snørekorder for desember
EIKE/WUWT skriver:
Munich's earliest recorded-18°C temperature
This was extremely rare for early December. In fact, this is the earliest -18°C the airport has ever recorded.
Surprisingly, there was frost practically all over Germany on Monday afternoon. The following chart shows low temperatures recorded on December 4th.






Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/12/10/russia-reels-from-60c-cold-blast-and-munich-breaks-december-snow-record/

 
#28
Dette trodde jeg aldri jeg skulle høre i media i 2023:
På en strand i Japan har det hopet seg opp en mengde døde sardiner, men det som virkelig vippet meg av stolen er at en forsker som uttaler seg IKKE sier på standard repeat at massedøden skyldes "menneskeskapte klimaendringer" (i betydningen økt varme), men derimot at de kan ha blitt utkjaset i for KALDT vann.
Hun er vel på jobbsøk nå, den bolde dame?

Lenke: https://tv.vg.no/video/280550/mysterium-i-japan-aldri-sett-lignende   
#29
Allan T. Emrén er den meget erfarne forskeren bak studien "Global temperatures, CO2 concentrations and oceans" i International Journal of Global Warming Vol. 30, No. 4.
Han har sitt doktorarbeid og hovedkarriere innen Physical Chemistry and Nuclear Chemistry ved Göteborg Universitetet og Chalmers University of Technology, og nå sentral i styre og forskning ved Nuchem Research AB. 

I tråd med en hel serie andre lignende studier omtalt her på forumet tidligere, støtter også Emrén påstanden om at først kommer varmen, så kommer økningen i CO2:

"During the past 170 years, temperatures and atmospheric CO2 concentrations have increased. Published data on global temperature, CO2 data, and data on sea ice in the Arctic have been investigated. It is seen that support for human activities causing the observed increases is weak. It is found that the rate of change in CO2 concentration is controlled by global temperature rather than vice versa."

Lenke (bare summary): https://www.inderscienceonline.com/doi/abs/10.1504/IJGW.2023.132276?journalCode=ijgw

Jeg fant imidlertid et preprint fra januar 2023 med hele artikkelen (trykk på boksen Read full text):
Lenke: https://www.researchgate.net/publication/372047312_Global_temperatures_CO2_concentrations_and_oceans

Der er det særlig en figur med forholdet mellom temperatur og CO2-nivå fra 1750 som tydelig viser Emréns hovedpoeng:
- CO2-stigningen fra 1750 er hele veien nokså jevn, mens temperaturen derimot stiger brått fra ca. 1750 (dvs. avslutningen på de kaldeste periodene i den lille istid). Utlagt: Den sterke temperaturstigningen fra 1750 må ha en annen årsak enn CO2.

#30
India nekter å underkaste seg krav til "grønt skifte"
India er det landet som mest tydelig har stått fram internasjonalt de siste årene og insistert på at landet vil fortsette med å bruke kull som basis energikilde for å fortsette den sterke veksten i økonomien. Den sittende regjeringen har her fastslått at "India har den samme rett som andre tidligere framvoksende industriland til å bruke de mest kostnadseffektive energikildene". India er tydelig på at fossil energi (primært kull, og evt. videre kjernekraftutvikling) er den soleklart beste løsningen i dette bildet. Dette gjentas nå på COP28.

Kommentar:
Dette bare understreker hva som har vært hevdet her på forumet i årevis:
- Det er ikke realistisk at de foreliggende alternativene sol og vind løser verdens "grønne" energibehov
- Det beste miljøverngrepet de neste tiårene er derfor en tung satsing på reell rensing av (stadig økende) fossile utslipp til bedre alternativer foreligger.
- Det er her CO2-klimabevegelsen feiler så veldig.: De vil bare legge ned fossile energikilder og lukker øynene for reell rensing, mens verden bare fortsetter å øke bruken.

2047 er viktig for India, som er 100 år siden landet fikk selvstendighet. Målet er at størrelsen på økonomien, målt i bruttonasjonalprodukt, skal ligge på over 30.000 milliarder dollar – nesten en tidobling fra dagens nivå. Det asiatiske meglerhuset CLSA hevder at India vil bli verdens største økonomi i 2052 med et nominelt bruttonasjonalprodukt på 45.000 milliarder dollar.


Feiring av lys og velstand: En aksjehandler og familie ser på handelsterminalen under Diwali-festivalen ved Mumbai-børsen i november. Muhurat -ritualet symboliserer håp og velstand for det kommende året. (Foto: Francis Mascarenhas/Reuters/NTB)

«Kina-vekst» for India
Det er over seks uker siden Kina la frem økonomiske statistikker for tredje kvartal – et par-tre uker etter kvartalet var over. Verdens nest største økonomi fikk en vekst på 4,9 prosent, noe som var svakt bedre enn ventet. India slo alle prognoser og forventninger, viser statistikker fra torsdag.

India er sist ute av de asiatiske økonomiene med å legge frem økonomiske statistikker. Den indiske sentralbankens prognose lå på 6,5 prosent og konsensus fra indiske og internasjonale finansinstitusjoner lå svakt høyere på 6,8 prosent. Men India knallet til med en økonomisk vekst på 7,6 prosent i tredje kvartal, som er høyere enn prognosene og forventningene til internasjonale finansinstitusjoner.

Høy vekst og børsfest – vil bli større enn Tyskland og Japan: – En glohet økonomi
Den indiske økonomien har altså mer enn innfridd og slått de allerede optimistiske prognosene og levert verdens høyeste vekst. Det kommende valget er imidlertid en risiko for den økonomiske veksten – og for investorer.

Videre utvikling
- Den indiske økonomien ventes å vokse med syv prosent i årets siste budsjettår og 6,3 prosent i 2024, ifølge analytikere.
- Den høye veksten skyldes økt offentlig forbruk og private investeringer, men det er bekymring for svak etterspørsel på landsbygden og i landbruket.
- Det kommende valget i 2024 er en risiko for den økonomiske veksten og for investorer, da et mulig regjeringsskifte kan føre til endringer i reformpolitikken og dårlig investorsentiment. Utlagt: Frykt for at også India begynner med å utvikle selvskadende energikrise iht. den vestlige klimaindustriens krav.

Lenker:
https://www.dn.no/utenriks/india/borsnoteringer/narendra-modi/feier-til-side-advarsel-om-irrasjonell-begeistring-i-aksjemarkedet-festen-vil-fortsette/2-1-1565236

https://www.dn.no/utenriks/india/narendra-modi/kina/hoy-vekst-og-borsfest-vil-bli-storre-enn-tyskland-og-japan-en-glohet-okonomi/2-1-1563575

#31
Nedenfor er lenket til en podcast jeg tror alle politisk interesserte vil ha glede av:

Trond Giske har siden han sterkt metoo-rammet trakk seg tilbake som nestleder i Ap i 2018 bygd opp landets største Ap-lag (Nidaros), gitt ut boken Verdt å slåss for, og tatt mastergrad i statsvitenskap på politiske makt- og konfliktforhold med arbeidet "Nærvelgere og globalvelgere som politiske skillelinjer", blant annet med utgangspunkt i Stein Rokkans analyse av konfliktlinjene i politikken.

Det er lenge siden jeg har hørt så frittstående og gode analyser av hvordan politisk makt fungerer, styrkes og brytes ned. Giske leverer rett og slett en imponerende klar introduksjon til en rekke overraskende politiske mønstre som ikke ligger klart i dagen. 
Eller for å si det sånn: Man trenger ikke å like dagens Ap for å finne dette interessant  ;)



Lenke: https://radio.nrk.no/podkast/trygdekontoret/l_0360995c-f703-479b-a099-5cf703979b1b 
#32
Professor Jam Emblemsvåg har skrevet en kort, men så viktig og avslørende artikkel om svakhetene i det grønne skiftet at jeg legger den ut i sin helhet. Med tanke på hvilken energiteknisk uvitenhet som avdekkes mht. våre politikeres programmer for "grønt skifte", og hvor knusende selvskadende dette er både økonomisk og miljøteknisk, anbefaler jeg alle som er interessert i REELT MILJØVERN (ikke klimademagogi) å lese denne artikkelen nøye: 



Klimapolitikkens maskeradeball leder ingen vei
Historieprofessor Zelikow, en tidligere amerikansk diplomat med sentral stilling i 9/11 kommisjonen og bakgrunn fra 5 amerikanske presidentadministrasjoner, beskriver dagens klimapolitikk med levende bilder. Han skriver rett ut i den anerkjente journalen Foreign Affairs at «The world's response to climate change, then, has been the geopolitical equivalent of a masque: a form of sixteenth-century aristocratic court entertainment, a dramatic performance featuring poetry and dumb allegorical shows, usually culminating in a ceremonial dance joined by spectators". Det er ikke vanskelig å forstå hva han mener. Mange land nekter å ta høyde for enkle fysiske realiteter som er like udiskutable som gravitasjonsloven.

Eksemplene er deprimerende mange. Ta for eksempel ideen om generell elektrifisering.
Fra termodynamikken vet vi at elektrisitet er den mest høyverdige typen energi vi har, og bruken av elektrisitet til alt mulig gir derfor unødig energitap totalt. Da vil noen påstå at de elektriske kildene er uten tap. Så enkelt er det ikke – der er alltid tap. Når en vindturbin utnytter vinden, er der vesentlige tap fra vindens kinetiske energi til levert elektrisitet. Vindkraften mister også delvis kraft ved at anleggene påvirker hverandre med tap på 20% om de står for nært hverandre (nærmere enn 50 km). Sol- og vindkraft krever også balansekraft. Fordi fornybarkraften produserer ut ifra vær og vind er resultatet stor arealbruk med ditto naturødeleggelser.


De krever også storskala gruvedrift med enda større, negative miljøpåvirkninger
fordi disse energikildene bruker mye materialer per produsert mengde energi. Malmen fra gruvene prosesseres til metaller og mineraler nesten utelukkende med fossil kraft fordi man trenger 100% pålitelighet. Ikke nok med det; IEA skriver at mot 2050 må gruvedrift og prosessering av mineraler og metaller øke med inntil 20-40 ganger.

Det verste er dog å bruke elektrisitet til ikke-elektriske formål slik som produksjon av drivstoff.
Et eksempel er beskrivende: Et skip som i dag bruker 1 TWh i året med tungolje vil trenge 2,2 TWh elektrisk kraft til produksjon av grønn ammoniakk. Resultatet er at elektrifisering via grønn ammoniakk av internasjonal shipping, som bruker 300 millioner tonn med tungolje i året, vil kreve 2,7 ganger all kraften i EU i 2022. Tilsvarende vil norsk innenriksshipping sine 2,8 millioner tonn dieselolje kreve 58 TWh! Legg så til befolkningsvekst, global flyindustri, lastebiltransport, industrianlegg, etc. Det finnes bare en eneste energikilde som har skala til å klare dette, og det er kjernekraft fordi den leverer elektrisitet og termisk energi samtidig med over 80% effektivitet i de beste tilfellene. Ingen andre energikilder klarer dette, og bruk av utslippsfri termisk restenergi gir store reduksjoner i behovet for elektrisitet i utgangpunktet.

I en bok som kommer ut neste år internasjonalt,
gjør jeg et anslag av hva det vil kreve å dekarbonisere 25% av verdens utslipp (ca 9 mrd tonn CO2 ekvivalenter) ved bruk av restenergien fra kjernekraftanlegg. Svaret er 6500 kjernekraftanlegg med 200 MW installert kapasitet hver. Grunnen til at små kjernekraftanlegg (50-300 MW) er bedre enn store (1000-1600 MW) i denne sammenhengen er at et stort kjernekraftanlegg kort og godt leverer for mye termisk restenergi.

Denne analysen sier mye om skalaen, og med kun elektriske kilder er skalaen så stor at det er fysisk umulig. Det vil kreve omtrent hele Europa dekket med vindmøller, og like mye i balansering-/back-up kraft fra pålitelige energikilder. Overføringslinjene kommer selvsagt i tillegg.


Batterier er flotte til riktig bruk, men ikke i denne sammenhengen.
De globalt 500 GW som er forventet innen 2031, vil (om alt var samlet i EU) holde EU med kraft i ca 90 minutter før batteriene måtte laddes som krever ditto overskuddskraft. Om vi ser på total primærenergien i EU vil et slikt batteri i beste fall klare 16 minutter.

Hydrogenøkonomien er et nytt minefelt.
Hydrogen har mange flotte egenskaper, men også noen svært utfordrende egenskaper. Hydrogengass penetrerer sveiser og metallstrukturer med stor fare for lekkasje. Siden 1 kg hydrogengass under trykk har samme sprengkraft som 1 kg TNT, gir detten formidabel risiko når statsoverhoder snakker om å eksportere hydrogengass mellom land i rørledninger. Småskala transport er mulig, men det blir for lite og for dyrt til nasjonalt relevant skala.

Likevel, hovedproblemet med hydrogenøkonomien drevet av elektrisitet er mangelen på elektrisitet – det andre kan sikkert løses. Eventuelt overskudd fra vind- og solkraft er altfor lite til å ha relevant betydning. Hydrogenøkonomien avhenger altså av kjernekraft i det store bildet.

Disse fysiske forholdene tilsier at et grønt skifte vil kreve stor skala og en helt annen holdning til kjernekraft enn i dag. Heldigvis er flere land i gang med å harmonisere dagens lisensieringsprosess angående kjernekraft som gjør at utrullingen av kjernekraft vil gå mye fortere enn hittil.


Et grønt skifte er gjennomførbart, men ikke ved å ignorere fysiske lover.
Et grønt skifte vil kreve systematisk bruk av fakta og vitenskap. Derfor må politikerne snarest bestemme seg for om vi skal fortsette maskeradeballet, eller om vi skal gjøre noe som betyr noe selv om det rokker ved dogmer, myter og følelser.

PS: Vi noterer at Emblemsvåg vil komme med bok neste år om disse sakene. Den ser i hvertfall jeg fram til med spenning.

Lenke: https://fakta360.no/2023/10/klimapolitikkens-maskeradeball-leder-ingen-vei/

#33
Det er ikke mye glede å spore i ansiktene på NRKs værmeldere for tiden, mens de jobber så godt de kan med å ikke legge ut altfor avslørende illustrasjoner på de rekordartede vinterforholdene ennå før siste høstmåned har ebbet ut. Men her unner vi oss luksusen med å illustrere de faktiske forhold:



"NRKs klimabøttekott"?!?
Jo, det er et metaforisk begrep for sinnstilstanden - eller heller ønsket gjemmested - for pinlig berørte klimaalarmistiske værmeldere og deres allierte i nyhetsdesken i NRK (aka "Det Stenvoldske Klimainstitutt")  som tennerskjærende igjen og igjen må vise fram den absolutte ødeleggelse av deres tidligere klimaspådommer etter hvert som de rakner i tur og orden.
John Smits er selve fyrtårnet i dette bildet, og topper all ufrivillig komikk med sine avsporinger når uønskede vinterforhold egentlig burde dominert skjermen. Sist vinter den 23. januar begynte han f.eks. å konkurrere med Bjørn Samset som nasjonens mest selvnytende klimaorakel - og klarte selvsagt å dumme seg ut han også. For her var hans "klimaanalyse" da:



Men ooops, først ble våren 2023 den lengste snøvinteren i moderne tid (da en skigåer meldte at han gikk skitur i marka den 10. mai ble det umulig å finne igjen Smits til å kommentere dette den gangen, jfr. klimabøttekottet), og enda verre har det blitt for ham nå i høst:
Et av hans ofte lojale med-alarmistreir - VG - la nylig ut disse usolidariske faktaforholdene, så her er Smits' også høstlige helvete for tiden:



iNyheter har denne tørre kommentaren til dette:

"Ikke med
Hva statsmeteorolog Jon Smits har å si til forrige sesongs avslutning og denne sesongs begynnelse, forteller ikke VG oss noe om.
Det er mulig Smits var ute på ski..."


PS: Det sies at Smits p.t. står trippende utenfor klimabøttekottet med nyspikket bitepinne og alt (den gamle gnagde han jo opp allerede i april i våres) og vil i dekning, men NRKs legendariske klimakrisetoppforsker Ingerid Stenvold nekter å åpne døren...
#34
Først enorme avskrivninger, så konkurser og sammenbrudd i EUs energikrevende industrier
Et ferskt eksempel nå er den (enn så lenge) tyske giganten ThyssenKrupp som i dag informerte om en gigantnedskrivning på 2,1 milliarder euro – 25 milliarder kroner – av sin stålavdeling, på grunn av det de omtaler som en dyster fremtid, ifølge Reuters.


NEDSKRIVNINGER: En stålarbeider som jobber for ThyssenKrupp. FOTO: REUTERS

EU utkonkurrreres pga. selvpåført energimangel
Den grønne selvskadingsaktivismen i Europa, ikke minst i Tyskland, erklærer som kjent notorisk all nødvendig industri basert på funksjonelle energikilder som klimakriseskapende. Verden skal tvinges til å godta at bare dysfunksjonelle, utilstrekkelige, ustabile, ulønnsomme og miljøraserende fuglekverner, solceller og batterier kan aksepteres. Andre energikilder må motarbeides og fjernes så raskt som mulig. Det vi naturligvis nå kan observere, er at grunnsteinene i EUs næringsliv bryter sammen i tur og orden.

Uten tilstrekkelig tilgang på funksjonell energi ser vi f.eks. at billig kinesisk stålimport utkonkurrerer EU-markedet totalt, ikke minst siden asiatiske konkurrenter ikke må bære kostnadene ved CO2-utslipp, noe som setter europeiske aktører i en ulempe.

Kina står nå for over halvparten av verdens råstålproduksjon
Verdens råstålproduksjon var på 150 millioner tonn i oktober 2023, en oppgang på 0,6 prosent fra samme måned året før, ifølge World Steel Association.
Kinas stålproduksjon var 79,1 millioner tonn, ned 1,8 prosent sammenlignet med samme måned året før. India produserte 12,1 millioner tonn, opp 15,1 prosent på årsbasis, mens Japan produserte 7,5 millioner tonn, opp 2,5 prosent på årsbasis.

Lenke: https://www.finansavisen.no/industri/2023/11/22/8062166/global-gigant-tar-nedskrivning-pa-25-milliarder


#35
Klimaindustrien bak klimatoppmøtet COP28 i Dubai i De forente arabiske emirater 30. november - 12. desember 2023 er forlengst i gang med å fore medias ukritiske mikrofonstativer med serier av tendensiøs klimaalarmisme. Eksemplene er legio, men det spørs om det er bryet verdt å bruke tid på å gjengi alle de spekulative pre-produserte alarmismene media mottar og sender ut i strømmer nå før møtet.



De institusjonelle driverne bak CO2-narrativet er FN/IPCC og WMO som i oppkjøringen til COP28 nå spyr ut sine sedvanlige daglige skremselsdoser til mediene, under dekke av sin vanlige konsensus-argumentasjon. Et typisk eksempel er siste tendensiøse melding fra WMO, som NTB via AP viderefører trofast til norske medier - og her er det underveis ikke foretatt mye faktasjekk av rene løgner om historiske klimaforhold:

"Rekordhøy konsentrasjon av klimagasser
Klimagasser som bidrar til global oppvarming, har igjen nådd nye høyder. Det viser en ny rapport fra Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).
- På tross av tiår med advarsler fra det vitenskapelige miljøet, tusenvis av sider med rapporter og titusener med klimakonferansen, styrer vi fortsatt i feil retning, sier generalsekretæren i VMO, Petteri Taalas.
I 2022 var konsentrasjonene av CO₂ i atmosfæren for første gang 50 prosent høyere enn førindustriell tid. Økningen har fortsatt inn i 2023.
Ifølge Verdens meteorologiorganisasjon er det 3–5 millioner år siden jordas atmosfære hadde like høye CO₂-nivåer som nå. Da var det 2–3 grader varmere og havnivået var 10–20 meter høyere enn nå.
Også konsentrasjonen av metan fortsatte å vokse gjennom fjoråret, og den tredje hovedgassen, som er lystgass, har aldri før hatt en så stor økning som den hadde fra 2021 til 2022.
Om litt over to uker starter FNs årlige klimaforhandlinger. I år blir klimatoppmøtet arrangert i Dubai. Verdens land har satt seg mål om å begrense oppvarmingen til under 2 grader, helst til 1,5 grader."


Vesten bruker "klima" for å bremse asiatisk ekspansjon
Det er også interessant å se på de rene storpolitiske drivkreftene bak det hele, der Vesten åpenbart mener at de - ved hjelp av klimapolitiske argumenter - kan stanse bl.a. Kinas og Indias økende industrielle verdensherredømme ved å nekte dem å bruke de billigste og mest driftssikre energiformene (dvs. kull og annen fossil energi). Se f.eks. på denne ferske meldingen fra Reuters:

"Frankrike og USA vil på klimatoppmøtet COP28 foreslå å forby privat finansiering av kullkraftverk.
Frankrike legger fram planen med støtte fra USA, ifølge nyhetsbyrået. India ble orientert om saken tidligere i november. India og Kina er sterkt imot forsøk på å hindre bygging av kullkraftverk, som de er sterkt avhengige av."


EU holder følge:
NTB kunne i går opplyse dette fra de høye herrer i Brussel:
"EU lover betydelig bidrag til klimaskadefondet.
EU kom mandag med løfte om å gi et vesentlig bidrag til et klimaskadefond for sårbare nasjoner på det kommende COP28-toppmøtet i Dubai.
Fattige nasjoner har i årevis understreket at et slikt fond er nødvendig for å hjelpe dem å komme i gang igjen etter naturkatastrofer drevet av klimaendringer."


NTB har selv(!) tenkt ut denne kommentaren til EUs melding:
"Kunngjøringen vil sannsynligvis ha stor innflytelse på resten av COP28-forhandlingene, med nasjoner som kjemper for energiomstilling og krav om utfasing av fossilt brensel. EU har ikke oppgitt noen tall for hvor stort bidraget kan bli."

PS: Her hjemme forbereder 60(!) norske klimaaktivistiske organisasjoner sine flyreiser til Dubai med å kreve "styrket handling" på klimatoppmøtet
Under en markering i Oslo i går ettermiddag mottok klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) en koffert fylt med innspill knyttet til klimatoppmøtet i Dubai.
– Budskapet er at Norge må ta en lederrolle både under forhandlingene og på hjemmebane for å sikre økt klimahandling, skriver Naturvernforbundet, som var en av initiativtakerne til markeringen, i en pressemelding.
Kravene gjelder blant annet at Norge skal støtte en mest mulig ambisiøs avtale i Dubai som er tydelig på behovet for utfasing av alle fossile energikilder.

Kort sagt: Sett all fornuft til side, og nyt haraballet mens det ennå er strøm til TV'en!
#36
Hans Geelmuyden klinker til med en imponerende klarsynt artikkel i dagens Nettavisen, og fastslår at "Når forskere slutter å tvile og blir troende, mister de troverdigheten sin".

"Når klimaforskere blir svovelpredikanter"



Artikkelavslutningens kontante diagnose på dagens "klimaforskere" er som manna fra himmelen for folk som ikke har latt seg kue av enøyde kvasivitenskapelige krisepåstander:

"Når forskere slutter å tvile og blir troende, mister de troverdigheten sin.
Det skal være forskjell på Bjerknessenteret og Maran Ata."


Amen!

Lenke: https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/nar-klimaforskere-blir-svovelpredikanter/o/5-95-1463624

#37
Anders Magnus i Nettavisen har tatt et oppgjør med dette i en artikkel som viser hvordan det politikerne hevder er "et grønt skifte" i stedet kjennetegnes av sleip grådighet kombinert med et sjokkerende fravær av reelle konsekvensutredninger og økonomisk kontroll:

"Grådige, grønne ledere"


FRA 0 TIL 99 MILLIONER: Tidligere administrerende direktør i Freyr, Tom Einar Jensens formue økte fra null til 99 millioner kroner i 2022. Foto: NTB

Ingressen er nådeløs:

"Det grønne skiftet skal redde kloden.
Foreløpig er det grådige pengefolk som blir «reddet» med millionbeløp."


Det er vettløse forhold som avdekkes: I tillegg til ledernes og styremedlemmenes skammelige tilfisking av penger fra Freyrs subsidiekasse, får også Duracell-kaninen Vestre sitt pass påskrevet.

Anbefaler alle å lese hele artikkelen!
OG: Les de mange illsinte kommentarene - nå begynner folk endelig å forstå noe av galskapen!!
 
https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/gradige-gronne-ledere/o/5-95-1450188
#38
Taxi-kriminaliteten: 10.000 til Gardermoen, 2500 for bagasje
Taxibransjen er i stor grad blitt overtatt av utenlandske kriminelle elementer, eller rettere: Flere er norske statsborgere, men nesten alle med utenlandsk bakgrunn. I hovedsak fra MENA-landene, Somalia, Pakistan, og Øst-Europa.
Solberg-regjeringen slapp djevelskapet løs, mens dagens regjering i beste woke-ånd tillater disse å fortsette å bedrive den svindel de finner for godt, uten tegn til å gripe nødvendig inn.



Som vanlig er det Høyres naive tro på markedets usynlige hånd som står bak djevelskapet:
1. november 2020 ga Solberg-regjeringen frislipp av drosjeløyver, det ble ikke lenger krav om å tilhøre en taxisentral, og det ble lettere å kjøre drosje som sidejobb. Kommunene fikk heller ikke sette tak på hvor mange drosjer de skal ha. Solberg-regjeringen fjernet også behovsprøvingen som frem til da begrenset antallet aktører i markedet. Hensikten var å la markedet styre drosjenæringen.

Alarmerende overskrift i Dagens Næringsliv viser hva som er virkeligheten nå:

"Flytoget slår alarm om kjemperegninger på taxi fra Oslo til Gardermoen: – Ren svindel"
Flytoget forteller om krav på inntil 10.000 kroner for å kjøre fra Oslo til Gardermoen. En annen sjåfør krevde 2500 kroner ekstra for bagasje.

https://www.dn.no/samferdsel/drosjemarkedet/taximarkedet/flytoget/flytoget-slar-alarm-om-kjemperegninger-pa-taxi-fra-oslo-til-gardermoen-ren-svindel/2-1-1544581

Støre-regjeringens forsøk på å stanse denne vanvittige utviklingen er foreløpig til å gråte av, men de har jo dristet seg til å fremme krav om taklampe, og dokumentasjonskrav på at taksameteret er godkjent - som om denne gjengen bryr seg om sånt når offeret er alene og hjelpeløst!
I fjor hevdet samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding at "Regjeringen skal stoppe frislippet i drosjenæringen". 

Åja?!? Så langt har de bare politikerpratet hele veien. Å ta tak i den systematiske kriminaliteten og loppingen av eldre og forsvarsløse taxikunder er fremdeles helt i det blå. Regjeringen ytret f.eks. at de ønsket seg også krav om fagkompetanse for løyvehaver. Et slikt krav forutsetter imidlertid en lovendring, og Samferdselsdepartementet har ennå ikke sendt inn forslag om lovendring til Stortinget. Men tenk, dere: Dette har departementet planer om å gjøre.

– Vi trenger et krav om kompetanse for løyvehavere. Det er i dag ingen kompetansekrav til disse, kun til sjåfører. Det er problematisk. Hvilke krav som stilles til løyvehavere, har avgjørende betydning for å sikre at vi har seriøse aktører i næringen. Vi ønsker å få dette på plass så tidlig som mulig i 2023, sa samferdselsminister Nygård tidligere i år.
Og status? Please report de som vet.

For egen del er det selvsagt ikke snakk om å nærme seg en taxi i Osloområdet. Til Gardermoen er det kun Flytoget som kan brukes. I Bergen har jeg også funnet det nødvendig å stanse bruk av taxi, ikke minst det reinspikka krim-foretaket Norgestaxi der sjåførene knapt vet hvor de kjører, og prøver seg på alle slags betalingstricks. Verre dess mer forsvarsløs kunden virker.
Konkurrenten Bergen Taxi har en del norske sjåfører som ikke synes å bedrive kriminell virksomhet, men det kan man ikke vite sikkert der heller før tur og betaling er avsluttet.

PS: Mitt oppgraderte fokus på denne elendigheten nå, skyldes nok at jeg forleden snakket med en offentlig ansatt i arbeidsmyndighetene (det får være tilstrekkelig presisjonsnivå), og hun sa at hovedgrunnen til at myndighetene ikke griper inn er at taxiyrket er omtrent det eneste de aller fleste av disse kjeltringene vil drive med uten at de går direkte over på fulltids NAV for å bli der. Men faktum er, sa hun, at mange likevel drar utbetalinger fra NAV mens de samtidig kjører svart taxi. Uansett: Myndighetene lukker øynene også for dette, og håper rett og slett at dette "innvandreryrket" ("et av de mest velegnede integreringsyrker" som en entusiastisk SV-er hevdet forleden) kan fortsette i stor stil, men da helst med litt mindre kriminalitet. "Ordne opp" betyr altså bare å flikke på elendigheten.
Offentlighetspersonen som opplyste dette ønsket selvsagt ikke å bli navngitt. 
#39
Ble litt oppmuntret av at det fremdeles finnes folk i ledende posisjoner som tør å synge ut mot grønngærningenes akselererende selvskading. Dette sier den godeste Julie til Finansavisen :

Julie Brodtkorb: – Det grønne skiftet har sklidd inn i en fantasiverden
– Regjeringens klimapolitikk vil «slå av lyset» i store deler av vinternasjonen Norge, mener Julie Brodtkorb, administrerende direktør Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

Dette må da svi, når det kommer fra tidligere statssekretær ved Statsministerens kontor?!?


Julie Brodtkorp kan nesten ikke tro at regjeringen vil forby dieseldrevne maskiner fra 2035. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lenke: https://www.finansavisen.no/samfunn/2023/10/26/8050690/julie-brodtkorb-det-gronne-skiftet-har-sklidd-inn-i-en-fantasiverden

#40
Det er jammen ikke lett å skille rett fra galt i den tragiske konflikten mellom islamske terrorister/Hamas og Israel. Norske hovedstrømsmedier (MSM) gjør ikke saken enklere hver gang de finner nye unnskyldninger for Hamas' misgjerninger og samtidig forsterker inntrykket av Israel som ond okkupasjonsmakt. Norske medier var f.eks. lynraskt ute med å tilslutte seg Hamas' påstand om at det var Israel som stod bak den tragiske eksplosjonen ved sykehuset i Gaza. Etter hvert fikk vi høre at Israel hevder det motsatte; at det var en mislykket granatavfyring fra Hamas. Vi får håpe at den reelle sannhet kommer for en dag til slutt, og at rett aktør stilles til ansvar.

Mer balanserte observatører enn norske MSM vil vel heller anse at Israel er i en kronisk og tidvis desperat forsvarsposisjon, omringet av sterkt radikaliserte (islamske) land og organisasjoner. Så må man i hvert enkelt tilfelle vurdere hvor humant Israel forvalter sin overlegne militære stilling i sine tilsvar når de angripes.
 
Jeg håper ikke det skyldes frykt for islamsk terror at norske medier legger seg så langflate for den islamske siden i disse sakene? Men mye tyder på at flere av våre nordiske styringspartier, ikke minst i Sverige, etter den siste terrorsaken i Belgia nå vil renonsere på lovfestet ytringsfrihet (herunder koranbrenning og annen religionskritikk) for å unngå utvidet terror mot sine innbyggere.

Norsk MSM synes dessverre allerede, i langt større grad enn den vanlige fornuftige mann i gata, allerede å ha blitt skremt eller forledet til å havne i dette tendensiøse rapporteringsprinsippet: