Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Telehiv

#221
Først: Klakørbegrepet krever en forklaring:
Klakør er en person i et publikum som får betaling for å gi applaus. I Paris på 1800-tallet bredte det seg en praksis med å leie personer for å klappe på teaterforestillinger, og eventuelt le på de rette stedene i en komedie, for å gi inntrykk av at stykket ble bedre mottatt enn det som var tilfelle.

Dermed finnes det neppe et bedre ord til å beskrive hvordan IEA (det internasjonale energibyrået) har blitt omdannet fra å være et troverdig infosenter for verdens energitilstand, til nå å fronte klimaalarmismens mest selvskadende planer og tilhørende "klimaregnskaper".

Kent Andersen beskriver denne omstillingen svært treffende hos Document idag:

"Onsdag 19. mai legger det Internasjonale Energibyrået (IEA) fram sin «Grand Plan» for å avvikle fossil energi innen 2050, og erstatte den med energi som ikke eksisterer, til kostnader som vil ruinere verden. «Omstillingen blir svært utfordrende», innrømmer energibyrået. For normalt utstyrte mennesker kan det virke utrolig at IEA flytter fokus fra å sikre verdens energiforsyning, til å bli en miljøorganisasjon dedikert til å realisere grønn drømmepolitikk. Men det er nettopp det som har skjedd."

Her må jeg imidlertid korrigere Andersen;
IEA er ikke omdannet til en "miljøorganisasjon" (reelt natur/miljøvern er nemlig fraværende i de nye planene), men en "klimaorganisasjon". Denne baklengse saltomortalen fra IEA er dermed rystende destruktiv mht. den ødeleggende effekt for verdens energisikkerhet som kan følge i kjølvannet. IEAs opprinnelige oppgave var jo energisikkerhet, mens IPCC og assosierte organer er satt til å oppfylle de politiske klimamålene. Men som Andersen skriver:

"Byrået har imidlertid brutt helt sammen overfor det grønne massehysteriet, og lanserer nå sin virkelighetsfjerne plan før klimakonferansen COP26 i Glasgow i november. Planen er basert på en magisk skråsikkerhet om fremtiden, og slår fast at etter 2021 trengs det ingen nye olje- og gassfelt eller kullgruver etter 2021. «Fornybart» skal ta over.
Det man i praksis forsøker å gjøre, er å «gjenoppfinne» verdens energiforsyning gjennom Science Fiction, selvbedrag, trylletall og fanatisk optimisme, til en pris som vil ødelegge alle land som forsøker det."


Andersens artikkel konkretiserer bl.a. hvilke tall og ambisjoner IEA nå slenger i bordet, som etterlater et inntrykk av at organisasjonen nå må være kuppet av de mest ekstreme aktivistene i den overnasjonale klimaindustrien.

NB: Linken til Andersen artikkel angis nå som "finnes ikke", og jeg slettet derfor linken. Jeg legger ut ny link dersom den dukker opp igjen. Her er uansett link til IEAs rapport:

https://iea.blob.core.windows.net/assets/0716bb9a-6138-4918-8023-cb24caa47794/NetZeroby2050-ARoadmapfortheGlobalEnergySector.pdf
#222
Opp gjennom årene har det tidvis kommet "klimaartikler" i media på et nivå man gang etter gang har trodd ikke kan være mulig å overgå i dumskap og primitiv alarmisme. Men Dagbladet kliner i dag til med en artikkel som flytter milepælene for useriøs journalistikk et hakk til:

"Grønlandsisen smelter
Skremmende funn:
- Umulig å snu"


Her får vi vite at "En ny studie viser at innlandsisen på Grønland er i ferd med å få en irreversibel smelteprosess."
Og videre: "Forskere mener at det kommer til å være umulig å stanse smeltingen av innlandsisen på Grønland."
Og vet dere hva dette flogvitet av en journalist kan slå i bordet med da? Jo: "Det vil føre til at havet stiger."

Derfra er det hele en orgie i gjentatt sludder. Der journalisten Sondre Andreas Wedøe Nodland, når han først ekstatisk har ekset seg opp om disse snarlige katastrofer, korrigerer seg selv med at det hmm hmm vil ta sju tusen år å smelte ned isen, men at prosessen uansett ikke kan stoppes lenger. Som hjelp til å bære fram den snarlige katastrofe har han hentet inn en pålitelig lagspiller: Den unge og karrierestrebende matematiker Martin Rypdal fra Det arktiske universitet i Tromsø (som journalisten presenterer som "klimaforsker" men som har fått mer penger for å studere denguefeber enn klima). Med denne Rypdals hjelp (selv om jeg ikke kan fatte at han har latt journalisten få bruke seg på denne måten?) får Wedøe Nodland virkelig fart på munnlæret om den uavvendelige katastrofe, og bruker Rypdal som bevis for at "vippepunktet" trolig er nådd allerede. Osv. Osv. 


GRØNLANDS STØRSTE: Jakobshavnbreen er Grønlands største isbre. Foto: AP

På slutten kjøres imidlertid Jakobhavnsbreen fram som bevis for den kommende katastrofe, og da blir komikken uimotståelig. Journalisten skriver: "Rundt 2012 trakk isbreen seg tilbake nesten tre kilometer og ble 40 meter tynnere årlig."

Men så kan han ha blitt feilmedisinert, eller noe. For plutselig avsluttes artikkelen slik:
"Men i denne studien kommer det fram at den har vokst nesten like raskt de siste to åra."

Kort sagt: Artikkelens skrivetekniske nivå samt forvirrede og selvmotsigende faglige innhold er nærmest hallusinatorisk elendig i sitt ekstrem-vulgære forsøk på å koke opp et skikkelig saftig klimaskremsel.
Så folkens: Les dette før det trekkes tilbake, og bli mer bekymret for norsk journalist- og realfagsnivå enn for bresmelting.

Link: https://www.dagbladet.no/nyheter/skremmende-funn---umulig-a-snu/73776942


#223
Australske SKY News har litt mer humor enn Smits & Wahl i Dagsrevyens værmelding, og har laget en ellevill vær- og klimaharselas:
https://www.youtube.com/watch?v=oBpl70Wn_Og

Og når de først var i gang, dro de et stunt til:
https://www.youtube.com/watch?v=9fRBdy-6nZ0


#224
Nettavisen har nå et oppslag om hvordan virkeligheten er i ferd med å innhente det man feilaktig kaller "grønne" aksjer, men som egentlig er et knippe spekulative "vekstaksjer" (et annet forskjønnende uttrykk) uten driftsmessig soliditet i bunn.

"Grønne" aksjer og "vekstaksjer" står i kontrast til såkalte verdiaksjer:
- Vekstselskaper (herunder "grønne" aksjer) kjennetegnes av lav eller ingen synlig inntjening i dag, men der investorene forventer en formidabel utvikling.
- Verdiaksjer er derimot selskaper som har en synlig inntjening og dokumenterte verdier blant eiendelene

"Grønne aksjer i fritt fall - verdier for titalls milliarder kroner borte"


STORTAP: Komiker Thomas Giertsen har tapt 50 millioner på Kahoot!, mens Kjell Inge Røkke og Jan Haudemann-Andersen har tapt flere milliarder. Foto: Scanpix

Mange av de nye selskapene på børsen Euronext Growth (tidl. Merkur Market) har hatt en nærmest eventyrlig kursutvikling.
Og både rene amatørpregede lykkejegere (re Gjertsen) og mer kyniske investorer (re Røkke & de) har kastet seg over denne hypen - mens myndighetene har hoiet med og delt ut støtte og subsidier i øst og vest.

Men hvor lenge kan man ride en stort sett dødfødt hest, som aldri vil komme i pluss?

Jo, skriver Nettavisen. det er nok ikke evig:
"Ni av ti selskaper notert på denne børsen tjente ikke penger. En fellesnevner er at mange av selskapene er «grønne» aksjer». Selskapene satser på solenergi, vindkraft og hydrogen, som er blinket ut som satsingsområder i en grønn omstilling. Investorene har kastet seg over disse aksjene.

Og nå har utviklingen snudd. Så langt i år er hovedindeksen ved Oslo Børs opp med 11 prosent, mens aksjene på Euronext er ned med nesten like mye. På spørsmålet om realitetene begynner å synke inn, svarer Næss:

- Det enkle svaret er ja. Aksjene på Euronext Growth er ned 6,4 prosent denne måneden, mens hovedindeksen er marginalt opp med 0,4 prosent. Det kan indikere at luften er i ferd med å sige ut av ballongen."

Poenget er, som med dot.com hypen for et par tiår siden, at de proffe stort sett har vett til å hoppe av etter de lavthengende fruktene er høstet inn. Tilbake sitter amatørene og de grønnimpregnerte. Bak forhenget er de like griske som alle andre - bare dummere.

Og en del proffe investorer (skulle man tro) synes å ha satt seg i en vanskelig reverserbar situasjon, og blitt sittende med tunge poster i et økende fall:

Noen med en stjernesmell så langt er bl.a. eierne i selskaper som Scatec (sol og vannkraft), NEL (hydrogen), Everfuel (hydrogen), Quantafuel (avfallshåndtering og Kjell Inge Røkkes Aker Offshore Wind (havvind). Disse har et samlet verditap i år på bortimot 45 milliarder kroner så langt. 

Link: https://www.nettavisen.no/okonomi/gronne-aksjer-i-fritt-fall-verdier-for-titalls-milliarder-kroner-borte/s/12-95-3424125272



#225
På 1970-tallet kjørte TIME skremselsoppslag om kommende istid.



Også den gangen var det slubbertforskning rundt "klima" som var kilden. Og så - på slutten av 1980-tallet - heiv også TIME seg på den nye klimaalarmismen, den som startet med "global warming". Dermed hadde også TIME skiftet "vitenskapelig" ståsted på mindre enn et par tiår:



Og deretter - etter "pausen" begynte å manifestere seg for en tjue år siden - ble "global warming" taktisk nok omdøpt til "climate change". Og da er jo bordet dekket for alt man kan koke opp innenfor rammen "klimaendringer".

Og det trengs for å holde dampen oppe (pun intended):

I skyggen av coronaen har både klimaalarmismen og opplaget hos TIME dabbet av, så dermed har TIME for et par dager siden tatt nye grep, og lansert en framside med skikkelig smell:



Judith Curry har noen refleksjoner rundt saken:
https://judithcurry.com/2021/05/02/climate-is-everything/#more-27418

#226
Den nokså nye studien SATURATION OF THE INFRARED ABSORPTION BY CARBON DIOXIDE IN THE ATMOSPHERE (Schildknecht, 2020) sier at:
"The absorption reaches values close to 100% for a realistic CO2 content of 0.03%, it is concluded that any further increase of (anthropogenic) CO2 cannot lead to an appreciably stronger absorption of radiation, and consequently cannot affect the earth's climate."
Konklusjonen er: "The effect of an anthropogenic CO2 increase on the climate on earth is fairly negligible."
Link: https://arxiv.org/pdf/2004.00708.pdf

En rekke andre studier understøtter disse funnene:
Denne studien ligger i samme sjikt som en rekke andre studier de senere årene mht. "equilibrium climate sensitivity estimate", dvs. 0.5 eller 0.6°C ved en dobling av CO2 fra 380 til 760 ppm. Av disse studiene kan nevnes Stallinga et al., 2020, Ollila, 2019, Smirnov, 2017, Smirnov, 2020, Harde, 2016, Bates, 2016, Kissin, 2015, Abbot and Marohasy, 2017, Gervais, 2016.
Vi kan ta noen stikkord fra disse studiene:

Stallinga et al., 2020: Comprehensive Analytical Study of the Greenhouse Effect of the Atmosphere
Finally, three data sets with different time scales (60 years, 600 thousand years, and 650 million years) show markedly different behavior, something that is inexplicable in the framework of the greenhouse theory.
Link: https://www.scirp.org/pdf/acs_2020011611163731.pdf

Ollila, 2019: Challenging the Greenhouse Effect Specification and the Climate Sensitivity of the IPCC
"The reproduction of CO2radiative forcing (RF) showed the climate sensitivity RF value to be 2.16 Wm-2, which is 41.6% smaller than the 3.7 Wm-2used by the IPCC.  A climate model showing a climate sensitivity (CS) of 0.6°C matches the CO2 contribution in the GH effect, but the IPCC's climate model showing a CS of 1.8°C or 1.2°C does not.Original Research Article"
Link: http://www.journalpsij.com/index.php/PSIJ/article/view/30127/56520

Smirnov, 2017: Infrared Atmospheric Emission
"Doubling of the concentration of   CO2  molecules in the atmosphere that is expected over 130 years leads to an increase of the average Earth temperature by   (0.4±0.2)  K mostly due to the flux towards the Earth if other atmospheric parameters are not varied."
Link: https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-30813-5_10

Harde, 2016: Radiation Transfer Calculations and Assessment of Global Warming by CO2
Harde er et eksempel på dem som lander på at sola betyr mer for global temperatur enn CO2:
"Including solar and cloud effects as well as all relevant feedback processes our simulations give an equilibrium climate sensitivity of  = 0.7°C (temperature increase at doubled CO2) and a solar sensitivity of  = 0.17°C (at 0.1% increase of the total solar irradiance). Then CO2 contributes 40% and the Sun 60% to global warming over the last century."
Link: https://www.hindawi.com/journals/ijas/2017/9251034/

Bates, 2016: Estimating climate sensitivity using two-zone energy balance models
Bates peker på flere svakheter i klimamodellene, herunder at "GCM values of EqCS and EfCS vary widely [Intergovernmental Panel on Climate Change range: (1.5, 4.5)°C] and have failed to converge over the past 35 years."
Videre ankepunkt er bl.a.:
"In particular, any underestimation of the value of the tropical radiative response coefficient by comparison with observations, such as has been indicated by recent studies to exist in current GCMs, can cause the GCMs to give a substantial overestimation of the effective climate sensitivity"
Oppsummeringen blir dermed slik:
The central conclusion of this study is that to disregard the low values of effective climate sensitivity (≈1°C) given by observations on the grounds that they do not agree with the larger values of equilibrium, or effective, climate sensitivity given by GCMs, while the GCMs themselves do not properly represent the observed value of the tropical radiative response coefficient, is a standpoint that needs to be reconsidered."
Link: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/2015EA000154/pdf

Kissin, 2015: A Simple Alternative Model for the Estimation of the Carbon Dioxide Effect on the Earth's Energy Balance
"Within the approximations used in the model, a doubling the CO2 concentration in the Earth's atmosphere would lead to an increase of the surface temperature by about +0.5 to 0.7 °C, hardly an effect calling for immediate drastic changes in the planet's energy policies."
Link: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1260/0958-305X.26.8.1319

Abbot and Marohasy, 2017: The application of machine learning for evaluating anthropogenic versus natural climate change
Denne har jeg kommentert tidligere i andre forbindelser, men den sier altså om CO2 at:
"The ANN models were then used to generate projections of temperatures through the 20th century. The largest deviation between the ANN projections and measured temperatures for six geographically distinct regions was approximately 0.2 °C, and from this an Equilibrium Climate Sensitivity (ECS) of approximately 0.6 °C was estimated. This is considerably less than estimates from the General Circulation Models (GCMs) used by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), and similar to estimates from spectroscopic methods."
Link: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214242817300426

Gervais, 2016: Anthropogenic CO2 warming challenged by 60-year cycle
"...the transient climate response consistent with latest tendencies shown in Fig. 1, here found to be at most 0.6 °C once the natural component has been removed, consistent with latest infrared studies (Harde, 2014)"
Link: https://kin152.gadz.org/climatologie/challenge.pdf

PS: Med "The natural component" menes naturlige sykluser (her: 60-års sykluser), jfr. Michael Manns nylige frenetiske behov for å erklære at disse ikke lenger finnes (slik at all oppvarming kan skyldes på menneskeskapte årsaker).
#227
I 2019 la forskning.no ut en interessant artikkel om katastrofepotensialet for solstormer (eng. solar flares).
Men de klassiske alarmismeaktørene (media, politikere, NGO'er, osv.) var også da mest opphengt i sin ufordøyde og lettsolgte klimaalarmisme og syntes ikke helt å forstå alvoret eller astrofysikken i dette, om det virkelig skulle slå til slik astrofysikerne faktisk har advart om i en rekke sammenhenger. Så siden har det ikke vært all verdens oppslag om dette i vulgærmedia.


Sjefsforsker Tom Arild Blix ved Forsvarets forskningsinstitutt med rapport i 2019
som så på romværs betydning for Forsvaret og samfunnet ellers. – Vi er dårlig forberedt, mente han.


Men til forskjell fra klimamodellbaserte skremsler, så fins det faktisk en masse reelle observasjoner rundt solstormer og deres skadepotensial. Jfr. koronamasseutbruddet den 31. august 2012 som ble fanget opp av tre ulike NASA-observatorier. Disse utbruddene kalles også solstormer og kan skape store problemer for elektronisk utstyr på jorda. Et annet eksempel, tidligere hemmeligholdt, var under Vietnamkrigen da en solstorm førte til at 4000 sjøminer gikk av.

Forskerne har derfor lenge spurt: Hvilken skade kan stormer fra sola føre til i dag og i framtiden?
Forskning.no omtalte i denne sammenheng en rapport fra FFI i 2019 som beskrev risikoen, og noen ideer til hvordan den kan møtes.
Artikkelen hadde den nokså bekymrende tittelen "Stormer fra sola kan slå oss ut", og begynte slik:

"I juli 2012 skjedde det noe på sola som kunne ha gitt verdenssamfunnet store problemer. En plasmasky med tilhørende magnetfelt ble slynget ut i rommet. Fenomenet kalles koronamasseutbrudd, Coronal Mass Ejection (CME).
I dette tilfellet ville store mengder ladde partikler ha truffet jorda. Følgen kunne ha blitt skader og omfattende forstyrrelser i planetens infrastruktur.
Men solstormen bommet med et par dager: Jorda var utenfor skuddlinjen da fenomenet inntraff."


Mye flaks, der altså. Men hva hvis man får en større treffer av sånt? Artikkelen forteller her litt om hvor mye som ble rammet da verden var et langt enklere elektronisk sted enn nå, for å understreke hva en mulig framtidig "fulltreff" av solar flares kan gjøre med vår stadig mer elektronikk-forvaltede klode, sitat:
 
1859: Solstormen kortsluttet telegrafen
Rapporten forteller at solstormen i 1859 er en av de største som hittil er observert. Folk kunne se rødt og grønt nordlys helt sør til Mexico. Den kortsluttet telegraflinjene i USA og i Europa.
Forskjellen fra da til nå, 160 år etter, er at mange av jordas viktigste infrastrukturer er helt avhengige av elektronikk. Mye av denne elektronikken er svært følsom for solvind.
– Vi tar satellitter, strømnett og andre systemer for gitt. Solvind kan i verste fall sette dem ut av spill i lang tid, sier Blix.
Flere skadelige fenomener kan oppstå som følge av koronamasseutbrudd. Ett fenomen er det som rammer kraftforsyning: Solaktiviteten forårsaker likestrømmer som ødelegger elektronikken, spesielt i transformatorer og større anlegg.
– Veldig ofte starter det som en stor puls, en såkalt spiker. Den trenger inn i systemet og gir en voldsom belastning der og da. Så følger det flere større og mindre pulser over lang tid deretter. Dette kan gjentas flere ganger og gjør situasjonen utfordrende.
En annen effekt kan sammenliknes med det lyn og torden gjør med elektronikken vi alle har hjemme.
– Litt forenklet kan vi si at slike utbrudd på sola gir oss her på jorda tordenvær med kraftige lynnedslag overalt, til samme tid. Men du verken ser eller hører dem, i motsetning til lynnedslaget: Lynet er ganske lokalt. Det ødelegger i første omgang elektroniske apparater nær nedslagsfeltet. Solstorm rammer svært store områder. I verste fall rammer den elektromagnetiske pulsen globalt eller på kontinentnivå, som i Europa og Nord-Amerika i 1859."


Link: https://forskning.no/energi-forsvarets-forskningsinstitutt-partner/stormer-fra-sola-kan-sla-oss-ut/1570064

Grunnen til at jeg tar opp dette temaet fra 2019 nå, er at det er kommet en artikkel som tar for seg de samme utbruddsforholdene, og som beskriver hva som kan skje med jorden om et mulig kjempestort flare fra verdensrommet i 2023 ikke bommer på jorden denne gangen.  Omtalen kommer i mitt neste innlegg på tråden.

#228
Den ikke-eksisterende "Klimakrisen" er skapt av en kombinasjon av:
- avgifts- og maktkåte politikere (Al Gore/frelse verden-syndromet) og tilhørende aktivistmiljøer som vegeterer på dette;
- en gruppe useriøse/PR-kåte forskere (Mann/narsissisme-syndromet), og
- en stor gruppe mikrofonstativer i mediene (de banale økonomiske motiver-syndromet). 

Hadde disse ukritiske/clickbait-hungrige mediene orket å lese mer enn slagordene fra aktivistmiljøene, ville de ikke funnet dekning for slik alarmisme i IPCCs tekniske rapporter (WG1, WG2 og WG3, men særlig Arbeidsgruppe 1 (WG1) som arbeider med klimasystemet og klimaendringer).

Synteserapporten er et seriøsitetsproblem for IPCC
Problemet for de seriøse vitenskapsleverandørene til IPCC er den vedhengte Synteserapporten (Synthesis Report) som tilbys "politikere og beslutningstakere" og som dessverre trekker ut - og forvrenger - hovedelementer fra de tre arbeidsgruppenes rapporter i retning "klimakrise". Dette sammendraget bryter derfor i stor grad med det forskerne sier i de tekniske arbeidsgruppene. Derfor har vi særlig siden den andre rapporten i 1995 (1990-rapporten holdt seg i større grad til forskernes faktiske input) sett en rekke forskere trekke fra seg fra videre IPCC-samarbeid når de har sett sine opprinnelige forskningsresultater bli endret og tilpasset en overordnet klimapolitisk agenda.

For å finne hva IPCCs egentlige forsker-input sier om denne "klimakrisen" må man altså til de tekniske rapportene, som slett ikke driver med klimaalarmisme. Den finner man bare i den politisk redigerte Synteserapporten. Og som er max. av det en journalist kan forventes å sjekke. Og da har man mediesjauen gående...

"Klimakrise"?! IPCC-arbeidsgruppene viser tvert i mot en lang liste av "low confidence"
Vi skal ta en titt på hvordan useriøs klimaalarmisme bryter direkte med IPCCs konfidensvurderinger.
Det gjør vi lettest ved å sitere ordrett hva IPCC faktisk har sagt om "klimakriser" på de områder som hevdes av de nevnte politikere, (useriøse) forskere, NGO-miljøer, aktivister og media:

Skremslene om økt flom, styrtregn, stormer, ekstremvær, tørke, osv.:
IPCC Section 3.5.2:
- "There is low confidence in projected changes in flood magnitude or frequency."
- "There is low confidence in observed precipitation trends"
- "There is medium confidence in projected poleward shifts of mid-latitude storm tracks but low confidence in detailed regional projections"
- "There is low confidence in the level at which global warming could lead to very high risks associated with extreme weather events in the context of this report."
- "There is low confidence in an observed global-scale trend in drought or dryness (lack of rainfall) since the 1950s, due to lack of direct observations, methodological uncertainties and choice and geographical inconsistencies in the trends"
- "There is low confidence in attributing changes in drought over global land areas since the mid20th century to human influence owing to observational uncertainties and difficulties in distinguishing decadal-scale variability in drought from long-term trends."
- "There is low confidence in the level at which global warming could lead to very high risks associated with extreme weather events in the context of this report."


Siste IPCC-rapport (AR5) sa forøvrig at:
- "there is low confidence in the sign of drought trends since 1950 at the global scale"
- "There is low confidence in the attribution of global changes in droughts
" og
- (global climate changes) "does not provide assessments for the attribution of regional changes in droughts" (Bindoff et al., 2013a)

I de minst seriøse/mest aktivistiske klimaforskermiljøene misbrukes modellsimuleringer til å hevde det motsatte av det som IPCCs tekniske rapportseksjoner sier om ovennevnte og/eller en kanskje enda mer brukt faktamanipulering:
Man plukker ut "low confidence" estimater og framstiller dem som langt mer sannsynlige enn hva seriøse forskere har landet på. En rekke eksempler på dette kan gis.

IPCC WG1 sier f.eks. at man ikke kan påvise noen "anthropogenically induced trends in very intense tropical cyclones" (Bender et al., 2010; Knutson et al., 2010, 2013; Camargo, 2013; Christensen et al., 2013, Klotzbach and Landsea (2015) osv.).
- "There is low confidence in the conclusion that the number of very intense cyclones is increasing globally."

Dette har blitt misbrukt av de nevnte aktivistmiljøer til å bli fremstilt som at "forskningen har vist at tropiske sykloner er på vei til å komme helt ut av kontroll", osv.

Slik kan vi fortsette med dusinvis av eksempler på at seriøs forskning (også i IPCC-miljøene) står i direkte kontrast til det som hevdes som "klimaforskning" av aktivistmiljøene, og som media og politikere danser rundt med grådige blikk.

Jeg skal følge opp videre i denne tråden med en del grafer som illustrerer kontrasten mellom fakta og de konstruerte påfunnene om "klimakrise". 
#229
I en tankevekkende artikkel hos Xstra skrives:

"Troll er noen som brått kommer inn i samtaler på nett for å forstyrre eller skape uro.
Blant troll er sadister mest vanlig, og det på grunn av oppførsel. Sadister er de som oftest svarer på at trolling er deres interesse på nett. Forskningen viser at forbindelsen mellom sadisme og trolling var så sterk, at de tror at nettroll er prototypiske-hverdags-sadister."




Videre sier artikkelen:
"Det er noen likheter mellom de som troller på nett, og personer med sadistiske, psykopatiske eller machiavellianistiske personligheter.
Dette begrunner forskerne med at trollene bruker andre til sin egen fordel. Men på forskjellige måter, noen trekk er tydelige, som for eksempel de som søker beundring, det er noe man gjenfinner i narsissisme. Eller individer som er ufølsomme og mangler evne til tenke på andre, det er vanlig blant psykopater. Noen kan fremstå som manipulerende og utnytter andre, det kan falle under diagnosen machiavellianisme. Og ikke mist de som er ufølsomme og onde, det er vanlige trekk hos sadister, skriver NHI."


Løsningen mot nettroll?
I artikkelen sies at "Et trolls hensikt er å være plagsom, og reaksjoner gir dem glede. Det som som irriterer troll mest er å bli oversett, da mister de interessen og forsvinner."

Vel, trolling er jo noe ingen ønsker i debatter, så da har vel de som utsettes for dette en fornuftig oppskrift der, da?

Link: https://xstra.no/forskning-nettroll-er-prototypiske-hverdags-sadister/


#230
Skråblikk / Vindkraftens magi
06.04.2021, 08:23:21
Karlson på taket var et første varsel om hva vi ville oppleve rundt den magiske vindkraften når man ikke har noen klar ide om hva som er de fysiske og økonomiske energiprinsippene men likevel mener at Karlson (og lille Greta, for all del) skal fly med magisk propell samma søren:
- Man skriver en roman, også kjent som "klimanarrativet", og vipps - Karlson flyr!



PS: Hvem bryr seg når vinden stanser og lille lubne Karlson faller ned og slår seg i hjel? Det vil jo være det endelige beviset på en "klimakrise", der forfatterroyaltiene vil vel helst bare øke, og flere avgiftsbaserte tiltak må settes i verk.



#231
Den pillråtne alarmismen rundt Great Barrier Reef er en tilbakevendende klassiker av de helt store (inkludert fjerningen av kritiske forskerrøster som Peter Ridd). Den helt sentral bakspiller i dette siden 1998 har vært selvoppnevnt revekspert Ove Hoegh-Guldberg, med budskapet "we must change our life styles - or the reef will go".


Ove Hoegh-Guldberg

En etterprøving av hans alarmisme viser imidlertid bare en mangeårig strøm av feilaktige spådommer, og nå er han altså i gang igjen med skrekkblekka "The risks to Australia of a 3°C warmer world":

Linker:
https://www.science.org.au/news-and-events/news-and-media-releases/risks-australia-warmer-world
https://www.science.org.au/supporting-science/science-policy-and-analysis/reports-and-publications/risks-australia-three-degrees-c-warmer-world

Mediepresentasjoner:
VG: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/WOM2l2/rapport-dommedag-for-verdens-stoerste-korallrev
VG siterer fra Sydney Morning Herald: https://www.smh.com.au/environment/climate-change/barrier-reef-doomed-as-up-to-99-percent-of-coral-at-risk-report-finds-20210331-p57fng.html

De som leser denne nye rapporten vil finne at den gode gamle alarmistklikken denne gangen har utvidet alarmismen til å omfatte ikke bare Great Barrier Reef, for nå skal hele Australia (og verden for den del) iht denne forskningen gå under i et dundrende Thermageddon i 2100 (det "trygge årstallet" for sånn "forskning" der man i verste fall bare vil kunne oppleve at det kjøres latterfestivaler på deres grav).

Det er kanskje ikke så taktisk dumt av denne revalarmisme-klikken å utvide "klimakrisen" til hele verden og ikke bare Great Barrier Reef - siden rev-alarmismen har endt med pinlig fiasko og magaplask i over tjue år vedvarende. For å få et bilde av denne alarmismegalskapen kan vi ta et kvikt tilbakeblikk i mine tidligere gjennomganger av Hoegh-Guldberg-eskapadene.

F.eks. hva oppsamlet bommertstatus var allerede i 2014, da han - etter betydelig sårslikking gjennom noen år - plutselig dukket opp igjen med en rapport han hadde gjort for WWFs såkalte "green group" som promotering for denne måneds Earth Hour.

Og jaggu fikk han full mediedekning igjen, uten at noen gadd å sjekke hva som faktisk var status for hans tidligere krisevarsler siden 1998. Komplett ukritiske Sydney Morning Herald (som også i dag tar jobben som hans mikrofonstativ) omtalte f.eks. Hoegh-Guldbergs 1998-skremsel helt ukritisk:

"The Great Barrier Reef will be irreversibly damaged by climate change in just 16 years, according to leading reef researcher Ove Hoegh-Guldberg".

Og de siterte visdomsord som dette by the numbers: "By mid-century, the Great Barrier Reef may have shrunk to 10 per cent or less ..."

The Guardian Australia hang på:
"The Great Barrier Reef will suffer 'irreversible' damage by 2030 unless radical action is taken to lower carbon emissions, a stark new report has warned".

"Co-author Ove Hoegh-Guldberg, director of the Global Change Institute at the University of Queensland, (said) that current climate trends signal 'game over' for the Great Barrier Reef."

Lite skjedde med revet de neste årene, men Hoegh-Guldberg kjørte ufortrødent på og nyhetsstasjonen ABC rapporterte (helt uten observasjonsfakta) i 2002 at "the Great Barrier Reef is as good as dead already".

TV-verten Kerry O'Brien fant også ut at han ville få masse oppmerksomhet ved å henge seg på klimaalarmismen, og stod fram med at "our once-spectacular reef" nå var "threatened by global warming" og at "up to 10 per cent of the reef has been lost to bleaching since 1998", slik at det nå var blitt "bone white".

Bak dette oppdaget man alltid revestrekene til revforsker Hoegh-Guldberg. Så mens verden fremdeles trodde på dette, opparbeidet Hoegh-Guldberg seg raskt omdømmet som "the world's most influential reef scientist" innenfor oppvarmingskretsen; han fikk svære regjeringsstipender, fikk lede en $20 million Verdensbank-studie om oppvarming, og - selvsagt - ble lead author i IPCC. Alt mens hans krisevarsler ikke var blitt utfordret med oppdaterte observasjoner.

Etterprøvingen av Hoegh-Guldberg "treffsikkerhet" siden 1998:
En gjennomgang av hans totale mangel på faglige troverdighet og treffsikkerhet siden 1998 (som bl.a. førte til at Peter Ridd ble sparket fra GBR-alarmisesentralen James Cook University) kan dessverre studeres som et typisk eksempel på "kvaliteten" til IPCC lead authors på dette området.

1) I 1998 hevdet han at "the reef is under pressure from global warming, and much has been bleached white".
Status?
Ikke lenge etterpå, konfrontert med andres observasjoner, måtte han medgi at det var ikke helt slik; "the reef has made a surprising recovery".....

2) I 1999 var han på 'an igjen: Oppvarmingen av havene ville bli så ille at "mass bleaching of the reef would occur every second year from 2010".
Status?
Første observerte "mass bleaching" (i et mindre område og uten påvist kobling til oppvarming i det hele tatt) var i 2006. Og det har ikke vært observert noen massebleking av det format Hoegh-Guldberg har skremt med etter 2010 heller.

3) I 2000 var meldingen at: "we now have more evidence that corals cannot fully recover from bleaching episodes such as the major event in 1998" og "the overall damage is irreparable".
Status?
Andres observasjoner tvang ham igjen til en kommentar, og i 2009 var han plutselig blitt "overjoyed to see how much the reef had recovered" (da the Australian Institute of Marine Science sa at "most reefs" nå hadde "recovered fully from the 1998 bleaching".

4) Som saltvann i såret: En AIMS-studie fant at "the previous 110 years of ocean warming were good for coral growth".

5) Men Rocambole var ikke død:
I 2006 advarte Hoegh-Guldberg enda mer alarmpreget om at "high temperatures mean between 30 and 40 per cent of coral on Queensland's Great Barrier Reef could die within a month".
Status der da?
Nei, ikke lenge etter måtte han inrømme at "this bleaching had a minimal impact" og at hans team var "genuinely surprised/relieved about how quickly some of these coral colonies had recovered".

6) Men i 2007 advarte han igjen om at "temperature changes are again bleaching the reef".
Status for det da?!
Nei, året etter meldte Global Coral Reef Monitoring Network om "no net decline in coral cover over the previous four years".
Professor Peter Ridd, revforsker ved James Cook University, insisterte samtidig på at revet var i "bloody brilliant shape" og pekte på den virkelige verkebyllen ved at visse forskere (han oppga ikke navn) "are crying wolf" — and get funded".

Hvor får disse alarmistene frekkheten fra?
i 2011 kom Hoegh-Guldberg med et nytt skrekkvarsel: "a large-scale mortality of reef-building corals on West Australian reefs from Shark Bay to Exmouth within three months".
Status?
Etterpå, da dette viste seg som tomme påstander, bortforklarer han med at f.eks. det berømte Ningaloo Reef (det største av dem) hadde faktisk hatt "a narrow escape". Joda, heldigvis.....

7) Hvorfor bommer Hoegh-Guldberg så mye faglig?
Hoegh-Guldberg synes, som de fleste klimaalarmister på andre områder, å ha fullstendig - og gjentatt - undervurdert naturens (her: korallers) evne til å tilpasse seg endringer. Jfr. at revet har allerede overlevd 15,000 år i sin nåværende form.

8 ) Ridd hadde så rett i sin kritikk at han til slutt måtte sparkes
Men dagens påståtte klimaendringer, da, er der ikke noe der som ødelegger revene, da?, spør de siste håpefulle alarmister:
Vel, i desember 2013 meldte the Great Barrier Reef Marine Park Authority at de registrerer "a bloom in coral growths since the devastation caused by Cyclone Yasi three years ago" (merk: ikke pga. oppvarming!), med "quite good recovery in fast-growing species particularly".   

9) I 2014 fant Hoegh-Guldberg det likevel betimelig å skremme igjen, og brølte i media: "Revene dør- enden er nær"!
Men deretter, i suveren mangel på understøttende (og etterprøvbare) observasjoner fra andre enn den indre krets (Australias usual suspects, som noen sier) ble det rimelig spakt fra alarmistene i de påfølgende årene, selv om de fortsatte å pumpe ut skremsler via sine egenkontrollerte peer reviews og lojale medier som Sunday Morning Herald..

10) Men nå, før laget skal trimmes til AR6 i slutten av 2021, er det igjen på gang, og enda verre - "Hele verden dør - enden er nær"

Dette får holde i denne omgang, det er ikke bryet verdt å snakke så mye mer om hva han og hans følge har dummet seg ut med de siste årene. Men nå er det altså kjørt fullt pådrag i alarmismebelgen igjen. Alle skjønner vel motivet: Å få en ny sentral rolle i den kommende AR6.

Bare stol på en ting: Mediene kommer til å spise dette vitenskapelige kvakksalveriet enda en gang. Click-baits går aldri av moten.
Samme hvor lurvete "vitenskapen" bak er.

 

#232
Amerikanere som har vært delvis innesperret av coronatiltak i ett år, ser ut til å være ivrige etter å få luft under vingene. Søndag var det over 1 million reisende på flyplassene i USA for 18. dag på rad.


American Airlines selger flere billetter enn på lenge.

Flygiganten American Airlines opplyser at billettsalget nå ligger på rundt 90 prosent av nivået det var på i samme periode i 2019. I takt med at flere blir vaksinert, drar flere ut på reise igjen.

Det er først og fremst innenlandsreiser som bestilles, og korte internasjonale flyginger. Også selskaper som Delta og Southwest melder at billettsalget begynte å bedre seg i midten av februar.

Skal bli interessant å se hvordan de norske aktørene klarer seg i dette bildet. Det jobbes jo bl.a. med å etablere ny drift i asken etter Norwegian, og Braathen-arving er også på banen med selskapet Flyr.


Det nye flyselskapet Flyr med Erik Braathen (fra høyre) som fødselshjelper er klar med en slagplan. Her med påtroppende sjef Tonje W. Frislid og finansdirektør Brede Huser – og i bakgrunnen er flyene slik det blir et innslag på norske flyplasser før sommeren. (Foto: Elin Høyland)

#233
Khrono er en nettavis etablert i 2013 som utgis av Oslomet (det idiotiske nynavnet på "storbyuniversitetet" og ikke en klynge rusmisbrukere under ei bro over Akerselva, som navnet minner mer om). Selv kaller Khrono seg "en uavhengig nyhetsavis for høyere utdanning og forskning" og gir tidvis interessante innsyn i norsk akademia på godt og vondt, instituttsladder og -intriger inkludert. 

I oktober i fjor gjorde de et intervju med kjemiprofessor Olav Martin Kvalheim som, tross journalistens åpenbare knefall for klimamakta i bunn, har mange spreke og utfordrende synspunkt å bidra med (se link nederst).


Forskerparet Tarja Rajalahti Kvalheim og Olav Martin Kvalheim ved sitt hjem i Sunnfjord. Tarja er sivilingeniør i kjemiteknikk og har doktorgrad i bruk av avansert data-analyse for medisinsk diagnose, Olav er kjemiprofessor med kjemisk analyse og multivariat data-analyse som hovedkompetanse.

Kvalheim er bl.a. nestleder i Klimarealistenes vitenskapelige råd, og er kjent som en sentral kritisk røst i klimadebatten i en årrekke, og var tidlig tydelig på at politikken forlengst har overstyrt det som må ha eksistert av forskningsetikk i klimarøyrsla innledningsvis. Det var nok derfor en viss skadefryd bak hans kommentar til BT da Climategate-skandalen ble rullet ut i alle verdens media fra nov 2009:
https://www.bt.no/nyheter/innenriks/i/R1goO/klimaforskere-forfalsker-og-manipulerer 

Khronos intervju med Kvalheim finner dere her:
Link: https://khrono.no/heime-hos-professor-klimakrisa-finst-ikkje-journalistane-er-hjernevaska-og-greta-thunberg-er-indoktrinert-av-mor/525015

#234
Til alle dere som egentlig er varme og spontane og kontaktsøkende, men som nå er tvunget til å sirkle i smalere og smalere sosiale handlingsrom og ikke vet hvilke regjeringsinnsnevringer dere skal omfattes av neste gang, unn dere noen minutter og nyt hvordan det var for få år siden - da alt det vakre og nærhetssøkende i oss kunne tas ut i en fellessang på banen:

https://www.youtube.com/watch?v=xctzp0dp9uc

En vakker dag skal vi få det slik igjen. Hold ut!



#235
NTB melder at etter drøyt to måneder som president holder Joe Biden sin første ordinære pressekonferanse i dag.
Da satser vi på at han har kommet seg etter snublingen i flytrappen!



Mange lurer på hvorfor det har tatt så lenge å få denne pressekonferansen
NTB skriver videre:
"Han ble tatt i ed som president 20. januar, og har brutt med tradisjonen ved å vente så lenge med å holde en ordinær pressekonferanse med journalister.
Amerikanske medier både på venstre- og høyresiden har kritisert presidenten for å ha drøyd så lenge.
Ifølge  CNN holdt hans 15 forgjengere egen pressekonferanse innen 33 dager etter at de ble tatt i ed. For Biden har det gått 64 dager.
Det hvite hus har forsvart Bidens avgjørelse. De sier at fokuset hans har vært å sikre nok covid-19-vaksiner for amerikanerne, og å få vedtatt krisepakken som skal bidra til å gjenreise USAs økonomi etter koronapandemien.
Vaksinestrategien er noe av det som Biden trolig kommer til å få spørsmål om, i tillegg til krisepakken på 1.900 milliarder dollar. I tillegg ventes det at presidenten får spørsmål om håndtering av det store antallet enslige barn som prøver å krysse grensen fra Mexico. Her har journalister blitt stoppet fra å besøke interneringssentre for migranter i sør i USA"


Vel, det blir vel ikke færre spekulasjoner om hans tilstand etter dette. Regner med de fleste observatører vil fingranske ham i kveld. Så sant teleprompteren virker går det nok bra. Min frykt er heller at han kommer joggende inn til seansen, og denne gangen slår seg skikkelig kraftig.


#236
Dagbladet skriver at vaksineekspert og forskningsgruppeleder ved immunologisk institutt ved Universitetet i Oslo, Gunnveig Grødeland, frykter at flere vaksiner enn AstraZeneca kan gi blodpropp.



Som bakgrunn presenterer hun fire mulige forklaringer på de alvorlige antatte bivirkningene av AstraZenecas coronavaksine. I verste fall vil de kunne knyttes til mer enn én vaksine. Dagbladet skriver bl.a. dette:

Alle de godkjente coronavaksinene inneholder en del av et spike-protein - eller «pigg» - fra et coronavirus. Vaksinene skiller seg imidlertid fra hverandre i teknologien de bruker til å «pakke» dette proteinet inn og levere det til kroppens celler.

Pfizer og Moderna bruker en såkalt mRNA-teknologi. AstraZeneca, Janssen (Johnson & Johnson) og russiske Sputnik bruker et adenovirus - et forkjølelsesvirus - som leveringsmekanisme.

Grødeland frykter at årsaken til de antatte bivirkningene kan ligge i denne adenovirus-teknologien. I så fall vil man i verste fall kunne se liknende bivirkninger også som følge av Sputnik og Janssens vaksine.
Dagbladet har vært i kontakt med Janssens kontor i Norge. De ønsker ikke å kommentere Grødelands uttalelser.


Vel, det hadde vært hyggelig om noen kom opp med en dokumenterbar forklaring på problemet.
Kanskje Grødeland og hennes miljø vil ha mer å komme med etter hvert? Mange andre miljøer synes jo å være mer opptatt av å føyse bort risikoen for kobling mellom vaksine og alvorlige former for blodpropp.

Link: https://www.dagbladet.no/nyheter/frykter-flere-vaksiner-kan-gi-blodpropp/73559089


#237
Equinor har sammen med partnerne Vår Energi, Idemitsu Petroleum og Neptune Energy gjort årets hittil største funn på norsk sokkel, i det såkalte Blasto-prospektet rett ved Fram-feltet. Foreløpige beregninger er mellom 12 og 19 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende 75 – 120 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Fram-feltet og det nærliggende Blasto-prospektet ligger i en av sokkelens mest modne provinser, med kostnadseffektiv adgang til de fleste støttefunksjoner for utbygging og drift. Og siden dette er et "klimaforum" kan vi anføre at Equinor mener at dette kan anføres på den positive siden i deres "klimaregnskap", jfr. sitat fra deres hjemmesider:

"Kvaliteten på ressursene og nærheten til eksisterende infrastruktur sørger for at funnene kan utvikles og produseres i tråd med Equinors klimamål. Ambisjonen er å redusere klimagassutslippene fra egenopererte felt og landanlegg i Norge med 40 prosent innen 2030 sammenlignet med 2018."



Equinor skriver på sine hjemmesider videre at funnet revitaliserer et av de mest modne områdene på sokkelen:
- Med funn i fire av fire prospekt i Fram-området det siste halvannet året har vi påvist volum som samlet vil gi betydelig verdiskaping til fellesskapet, sier Nick Ashton, Equinors letedirektør for norsk sokkel.

#238
Jeg har på en annen tråd vist til at the usual suspects, som input til CMIP6 som skal komme senere i år, nå modellerer fram enda verre utsikter enn i den forrige IPCC-rapporten (AR5 2013). Dette kan vi lese om i rapporten "Climate model projections from the Scenario Model Intercomparison Project (ScenarioMIP) of CMIP6".

Link: https://esd.copernicus.org/articles/12/253/2021/

Dette er tungt og for mange sikkert kjedelig lesestoff, der forskjellen fra AR5 i praksis er at man her og der har skrudd litt ekstra på sensitivitetsknotten for CO2. Men hvis flere enn meg gidder å lese hvordan man fortsetter å lage skremsler for 2100 så ligger hele rapporten i ovenstående link.

Kritikk mot modellenes teori- og metodegrunnlag:
Prof. emeritus Jan-Erik Solheim har nylig kommentert om problemet med at slike klimamodeller underlegges en "Justering for observasjonsmaskering". Her sier han bl.a.:

"I den forrige IPCC-rapporten (AR5 2013) var det påpekt at 97% av klimamodellene (CMIP5) viste for stor oppvarming det siste tiåret til fram til 2010. Det var kun en serie russiske modeller som korrekt viste utflatingen av global temperatur etter årtusenskiftet. Dette er nå korrigert. Siden klimamodeller er ufeilbarlige er det de observerte data som må korrigeres. Det kalles demaskering. Siden modellene viser høyere temperatur må det bety at det mangler noen varme steder i observasjonsmaterialet. Det er derfor beregnet en korreksjon på +17% oppvarming for siste tiår, mens den er beregnet til 6% for hele serien. Den demaskerte serien kalles GSAT og viser 1,1 grads oppvarming som skal testes mot modellene. Den russiske modellen som i forrige klimarapport (AR5) ga riktig oppvarming de siste tiår uten demaskering, er ikke lenger med blant de modellene som presenteres av Gillett & co. Kanskje den gir for beskjeden oppvarming i forhold til 1,5-gradersmålet, som vi skal skremmes med?"
Link: https://www.klimarealistene.com/2021/03/08/menneskelig-bidrag-til-global-oppvarming-alt-eller-intet/

Vel, om dere leser den nevnte studie og kommer til oppsummeringen, finner dere at man nå har utvidet ytterligere det store usikkerhetsspennet fra max og min temperaturutslag som framkommer av modellkjøringen, her et kort sitat:

- Ensemble mean trajectories of global temperature under the Tier 1 and the 1.5 ∘C scenarios (SSP1-1.9, SSP1-2.6, SSP2-4.5, SSP3-7.0 and SSP5-8.5) span values between
- 0.7 and 4.0 ∘C above the historical baseline (1995–2014) (1.5–4.8 ∘C above 1850–1900 average),
- but individual models reach significantly larger warming levels under SSP5-8.5, above 5.5 ∘C (6.4 ∘C from 1850 to 1900).


Solheim skriver om denne sprikproblematikken her:

"Ved nærmere undersøkelser viser det seg at modellene spriker med mer enn 3 grader, dvs. det dobbelte av 1,5 graders grensen. Det får vi ikke vite (KN44). Takket være demaskeringen gir klimamodellene en lavere temperatur enn den observerte for hele perioden 1930-2000."

Det man så kommer fram til presenteres uansett som (Gillett & co) at vi nå har fått «robuste konfidens-intervaller for aerosol-og drivhusgasspåvirkning».
Solheim skriver: "Dette følges opp med at det er null-deteksjon av naturlig påvirkning. De konkluderer derfor med at all oppvarming siden 1850-1900 skyldes antropogen påvirkning. Dette stadfestes ytterligere ved å sjekke resultatet mot andre temperaturserier som HadCRUT5, GISEMP og NOAAGlobalTemp, som avvek høyst 0,12 grader."

I figuren nedenfor ser vi en framstilling av variasjon av temperatur i de nevnte CMIP6-simuleringerene fordelt på tre komponenter: klimagasser (grått), aerosoler (blått), naturlige variasjoner (grønt), deres sum (brunt) og observerte verdier (sort)  (fra Gillett & co. 2021):



Opp mot alle antakelser, forutsetninger og variasjonsutgangspunkt i modellene anser jeg det for umulig på et debattforum som dette å debattere særlig inngående rundt dette. Mitt hovedpoeng er at modellene i sum fram mot neste IPCC-rapport legger opp til en ytterligere økt klimaalarmisme ved å strekke modellenes immanente "kriseparametre" en omgang til.
Så får hver enkelt tro og mene hva de vil. Men selg ikke snøskuffa ennå...

Judith Curry etterspør hvor peer review'en er
Det er i dette bildet (at tidligere tydelige varmeperioder glattes (demaskeres) stadig mer bort i modellene) man må se Judith Currys nylige angrep på at Michael Mann har fulgt opp med å hevde at AMO egentlig ikke eksisterer - siden man altså er i ferd med å fjerne sporene etter de sykliske (og naturlige) varmeperiodene i denne sammenheng. Vi unner oss å sitere Currys nådeløse kommentar til Manns siste stunt en gang til:

"Relying on global climate models, which don't adequately simulate the multi-decadal internal variability, to 'prove' that such multi-decadal internal variability doesn't exist, is circular reasoning (at best).  How does this stuff get published in a journal like Science?  Peer review is sooooo broken."

https://judithcurry.com/2021/03/06/canceling-the-amo/
#239
Det er sikkert mange som syns det er fristende med alt snakket om å gjøre formuer på kryptovaluta.
Men Spetalen dundret til mot Bitcoin under gårsdagens investorkveld hos DnB, og blir bl.a. sitert på dette:

"Investor Øystein Stray Spetalen omtaler bitcoin som tull og tøys og en tullevaluta. Han har også laget en analyse som viser at bitcoin er ekstremt ressurskrevende.
– Bitcoin konsumerer i dag like mye energi som hele Norges energiforbruk. Det er jo ekstremt miljøfiendtlig, så hvis man virkelig mente noe om bitcoin så burde i alle fall myndighetene og EU forby dette med en gang. Da kutter man jo CO2-utslippet betraktelig, hvis man kutter det, for det er jo bare en tullevaluta. Det er bare tull og tøys. Vi klarer oss fint med de betalingssystemene som er i dag, sa Spetalen på DNBs investorkveld torsdag.

Han fortalte også at hvis man skal betale med bitcoin et sted, så koster det 100 - 150 kroner i energi bare på å overføre den betalingen.
– Så overføringskostnadene i energi er enorme. Det er bare tull og tøys. Jeg orker ikke å se på det, sa Spetalen."


Jeg syns dette var såpass klar tale at da Finansavisen nå la ut artikkel om dette, så bør det deles med flere:

Link: https://finansavisen.no/nyheter/finans/2021/03/18/7644532/spetalen-myndighetene-og-eu-burde-forby-dette-med-en-gang



Her finner du et utvalg temaartikler om Bitcoin som Finansavisen har kjørt:
https://finansavisen.no/tema/bitcoin


#240
I en fersk undersøkelse hos tyske FOCUS sier 55% at elbil er helt uaktuelt, og bare 29% kan tenke seg å vurdere elbil i utgangspunktet. Bare 9% oppga positiv interesse for å kjøpe elbil de neste tre årene.



Nedenfor skal vi se litt på de mest typiske problemer tyske forbrukere assosierer med elbiler, men det uvanlig tydelige fallet i oppslutning rundt elbiler i Tyskland kan i det kortere bildet kanskje også ha noe med den uvanlig kalde vinteren å gjøre, og en strøm av rapporterte drifts- og ladeproblemer i den forbindelse.
Men det er flere forhold tyske forbrukere er skeptisk til:

- batteriproduksjon og gjenvinning av elkjøretøy viser seg å være langt mindre "grønt" enn opprinnelig hevdet
- mer enn halvparten av de spurte har nå betenkeligheter rundt dette
- selv 57% i Partiet De Grønne uttrykte tvil om miljøvennligheten til elbiler - bare ytre høyre partiet AfD var like kritisk

Meningsmålingsinstituttet Allensbach kaller resultatene oppsiktsvekkende.

Videre oppga de tyske respondentene dette som særlig problematisk:
- mangel på ladestasjoner, herunder mangel på tilfredsstillende spesifikasjoner/kapasitet 
- kort rekkevidde før nytt ladebehov (sterkt forverret av kaldt vintervær)
- høye innkjøpspriser (Norge er jo i en særstilling i Europa med sin subsidiering av elbiler)

Link: https://www.focus.de/auto/elektroauto/news/image-problem-mehrheit-will-kein-elektroauto-und-zweifelt-stark-am-oekologischen-nutzen_id_13086190.html

PS: Undersøkelsen kommenteres på engelsk her:
https://notrickszone.com/2021/03/16/electric-cars-lose-attraction-among-germans-results-of-new-allensbach-survey-astonishing/