Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#1
Nederst er lenket til et intervju med forfatteren av kronikken i trådstarten.

Sitat fra intervjuet:
"For Andøl er klimasaken det viktigste som nå skjer. Ikke nødvendigvis fordi temperaturen stiger, men fordi det han kaller den «altomfattende» politikken rulles ut.
– Tilgang på billig energi er helt avgjørende for siviliserte samfunn. Det er en klar risiko for at politikernes gode intensjoner kan ende riktig så galt, ved for rask utfasing av billige, fossile kilder. Jeg er redd beslutningstakerne ikke har begrep om størrelsesorden på tall og tiden det vil ta å omstille seg. Dette forsøker boka å forklare gjennom relativt enkle tall"


Denne er så midt i blinken at det verker i fornuftige folks sjel:
"– Tilgang på billig energi er helt avgjørende for siviliserte samfunn. Det er en klar risiko for at politikernes gode intensjoner kan ende riktig så galt, ved for rask utfasing av billige, fossile kilder. Jeg er redd beslutningstakerne ikke har begrep om størrelsesorden på tall og tiden det vil ta å omstille seg. Dette forsøker boka å forklare gjennom relativt enkle tall, sier han."

Lenke: https://inyheter.no/24/02/2024/har-skrevet-norges-forste-klimarealistiske-krim-bok/
#2
Quote from: Telehiv on 23.02.2024, 11:30:47Forstår jeg Benz riktig mener han at USA her er under dobbelt press;
a) de indre prosessene i USA som systematisk undergraver tradisjonell ytringsfrihet og forsterker sensurmulighetene i valgprosessene forsterkes nå av
b) andre former for sensurønsker som EU (!) på sin side prøver å tre ned over amerikansk forvaltning

Jeg leste akkurat i en artikkel hos WUWT som faktisk drøfter mange av de samme nye forsøkene på å vedta lover som skal tvinge igjennom de nevnte maktapparats ønsker (ikke minst tvinge gjennom klimapolitiske vedtak), sitat:

Growing censorship, opposition bans
For example, the EU has just enacted the Digital Services Act (Regulation (EU), which is a regulation regarding "illegal content, transparent advertising, and disinformation".
Meanwhile, Germany is pushing to enact a draconian Democracy Security Act, designed to seriously curb online speech and obliterate opposition"
.

Slå opp lenken nedenfor, så vil dere se hvor spot on Benz er på dette i intervjuet ovenfor.

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/02/23/green-movement-is-failingnow-theyre-trying-to-force-citizens-to-love-them/

#3
Quote from: translator on 23.02.2024, 00:14:31Anbefaler å se Tuckers intervju med Mike Benz. Men skynd dere, før det forsvinner fra youtube!

Har lyttet meg gjennom intervjuet. Benz tar for seg så viktige og kompliserte ytringsrettsforhold at man må virkelig skjerpe seg for å få med hovedpoengene.
Jeg har omfattende studier og feltarbeid på nettopp amerikanske forhold bak meg, men måtte faktisk spole tilbake flere ganger for å være sikker på at jeg forstod ham rett, ikke minst fordi han påpeker pågående brudd på ytringsfriheten som er så alvorlige, og samtidig så dyptpløyende, at du knapt tror eller helt forstår hva du hører.
Jeg vil dessverre tro at det ikke er så mange her til lands som er så skolert i slik "politisk" engelsk at de får med seg hele alvoret i Benz' kritikk, jfr. at Benz bl.a. drar brede historiske paralleller mellom dagens angrep på demokratiske grunnprinsipper versus de idealistiske tankene som lå til grunn da de ble utformet og skapt. Det er først når man har arbeidet med denne problematikken på forhånd at man virkelig forstår alvoret i hva Benz sier.

Sagt på en annen måte; jeg er ikke blitt mindre bekymret for amerikanske sivilrettslige forhold etter å ha hørt gjennom dette.

Takk til translator for å ha lagt ut intervjuet, selv om du dermed også har påført meg litt av en gjennomlyttingsjobb :-)

PS: Helt på slutten av intervjuet kjører Benz en introduksjon til Musks X og hvordan EU (som Benz tydeligvis mener representerer de skumleste sensurønskene i NATO) jobber med å innføre sine sensurønsker mot USA. Forstår jeg Benz riktig mener han at USA her er under dobbelt press;
a) de indre prosessene i USA som systematisk undergraver tradisjonell ytringsfrihet og forsterker sensurmulighetene i valgprosessene forsterkes nå av
b) andre former for sensurønsker som EU (!) på sin side prøver å tre ned over amerikansk forvaltning

Som sagt, dette er en skikkelig komplisert munnfull å fordøye på kort varsel!
 
#4
Håper mange har tatt seg bryet med å lese Tore Andøls konkrete påvisning i trådstarten av den økonomiske og næringspolitiske selvskading som følger i kjølvannet av vestlig klimapolitikk. Som altså satser framtida på energiløsninger som ikke virker og gir stadig mer uakseptable energipriser, raserer miljø og natur, og driver vestlig industri til Kina og India der de fremdeles bruker billig fossil energi, og heller selger de ulønnsomme og dysfunksjonelle sol- og vindproduktene til Vestens klimaforvirrede politikere mens de nynnende rusler til sine bulende banker.

Tyskland med sitt "Energiewende" har vært anførende i Europa med selvskadende klimapolitikk, så vi kan ta et kort eksempel på prisen som nå betales av storkonsernet BASF:


Fra BASFs anlegg i Ludwigshafen i Tyskland

BASF kutter enda flere jobber i Tyskland
Christian Skaug skriver idag i Dokument (bak betalingsmur foreløpig) at:
"Det tyske kjemikonsernet BASF kunngjør milliardinnsparinger i Tyskland, som uunngåelig betyr enda flere jobbkutt enn de 2500 i fjor. BASF tjener penger overalt, unntatt i Tyskland, og vil satse ytterligere i Kina. Hovedproblemet i Tyskland er energiprisene."

Lenke: https://www.document.no/2024/02/23/basf-kutter-enda-flere-jobber-i-tyskland/

#5
Energirealiteter


Tore Andøl er siviløkonom – og forfatter av krim-romanen «At dere våger» som dykker dypt i energiomstillingen og det grønne skiftet

Denne artikkelen er en bearbeiding av materialet i krimromanen "At dere våger".
Jeg kan ikke huske å ha sett en bedre og mer konkret avsløring av hvilken galskap som ligger i målsetningene for "det grønne skiftet".
Les og bli sjokkert!

Lenke: https://inyheter.no/18/02/2024/energirealiteter/
#6
Snømengden for nordlige halvkule har stort sett, som fig. foran i tråden viser, ligget betydelig over referanseperioden siden i høst, noe som gjør at de vanlige klimaalarmistene har sluttet å snakke om snøforhold. Om man da ikke finner et og annet sørvendt skisted i mellom-Europa med mindre snø enn vanlig man kan koke litt suppe på, selv om det stort sett er flotte forhold for de fleste skistedene på nordlige halvkule. 
Det er altså ikke så mye å lage alarmisme av for tiden, så de mest useriøse "klimaforskerne" og alarmistmedia ligger derfor nå stort sett stille til ny "klimamat" kan misbrukes til noe.

Isbreen Folgefonna i Hardanger har rekordmye snø denne vinteren
Noe som selvsagt er ekstra morsomt å bivåne for dem som liker å se stillheten senke seg over norsk "klimaforskning":
Isbreen har så langt i vinter allerede bygd seg opp hele 6-10 (!) meter og man er blitt nødt til å ta i bruk gravemaskin for å få fram skiheisen fra de enorme snømengdene. 


SNØVÆR: På Fonna glacier ski resort i Vestland jobber de nå på spreng med å klargjøre for sommersesongen. Foto: Privat

Vi seriøse bør imidlertid straks tilføye at det selvsagt  bare er snakk om sesongens værforhold enn så lenge, og ikke "klima" som de vanlige søppelforskerne og alarmistmedia bæljer når det er 2-3 ekstra varme dager.
Det skal imidlertid tilføyes at global temp-stigning etter 1998 har roet seg og nærmest flatet ut etter den tydeligere stigningen i 1980-90-åra, helt i tråd med forventningene etter de 30 kalde etterkrigsåra og den påfølgende varmere perioden fra 1976 som toppet ut i 1998. Etter dette har global temp stort sett bare variert i takt med El Nino/La Nina-fasene. Iht. ledende miljøer i solforskningen skal  som kjent et (uvanlig) kaldt Eddy Minimum være under oppbygging nå, som i så fall vil være i tråd med de samme syklusene.

Lenke: https://www.dagbladet.no/nyheter/her-graver-de-fram-skitrekket/80980693

De svært dekkende amerikanske målingene hindrer den mest vulgære alarmismen å operere der
De som ser noen "klimakrise" i de landbaserte dataene for USA for de siste 20 år (som i tillegg antas å vise litt for mye varme pga. urban heat-feilkilder) har ikke mye å fare med:

U.S Surface Temperature
January 2024 | -0.14°F (-0.08°C)

US Climate Reference Network (data updated 10-15th of month)
#7
Det ser ut som tapene i "det grønne skiftet" i USA nå tvinger enorme klimaindustri-kapitalbaser i kne
Noen av verdens største finansinstitusjoner er allerede på vei ut bakdøren. Ikke så rart, kanskje; aktørene bak kan nå også risikere å bli stevnet for brudd på anti-trust lovgivningen, og da er man på virkelig farlig grunn i USA.Financial Times skriver om svære selskaper som rygger ut av klima-businessen:
"Two of the world's biggest asset managers are quitting an investor group set up to prod companies over global warming and a third is scaling back its participation, in a major setback to the ambitions of Climate Action 100+.
JPMorgan Asset Management and State Street Global Advisors both confirmed they were leaving Climate Action 100+. BlackRock, the world's largest money manager, is pulling out as a corporate member and transferring its participation to its smaller international arm."


Lenke til Financial Times-artikkel: https://www.ft.com/content/3ce06a6f-f0e3-4f70-a078-82a6c265ddc2

WUWT skriver:
"Several of the largest asset managers in the U.S. are withdrawing from a major coalition of companies focused on advancing green investment strategies and climate-sensitive corporate management.

JPMorgan Asset Management (JMAM) and State Street Global Advisors will not be renewing membership in Climate Action 100+, a coalition of investors and asset managers with a combined $68 trillion under management that pushes corporations to reduce emissions and adopt climate risk disclosure practices, according to Financial Times. Climate Action 100+ and Ceres — a green shareholder activist group that co-founded the coalition — are currently under investigation by the House Judiciary Committee, which is alleging that the coalition's advancement of progressive Environmental, Social and Corporate Governance (ESG) policies may constitute non-competitive activity in violation of U.S. antitrust law."


Enda mer tyder på at markedskreftene kan stanse klimagalskapen
Dette er helt i tråd med det jeg argumentert for lenge; det som kan stoppe "galskapen satt i system" (Ola Borten Moe om "det grønne skiftet" i gårsdagens Debatten) er ikke forskere, men markedskrefter som ikke vil følge klimaalarmistene ut i et voksende økonomisk mareritt.

Lenker:
WUWT: https://wattsupwiththat.com/2024/02/15/major-american-financial-institutions-withdraw-from-global-climate-investment-org-in-blow-to-green-agenda/

Originalkilde/Daily Caller:
https://dailycaller.com/2024/02/15/jp-morgan-state-street-withdrawing-climate-investment-group/
#8
De som så gårsdagens Debatten så en energiminister med bare tomme floskler, mens Borten Moe erklærte "det grønne skiftet" for "galskap satt i system". Hvorpå han selv med en rekke konkrete eksempler viste hvorfor.

Nettavisen har en grei oppsummering her:
https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/borten-moe-slo-klimaministeren-ned-i-stovlene/o/5-95-1646288#9
Quote from: translator on 15.02.2024, 19:09:10Ola Borten Moe går ut mot sine tidligere kolleger i regjeringen på Debatten i kveld

https://tv.nrk.no/serie/debatten/202402/NNFA51021524/avspiller

Det kan bli interessant, men midt i en Bodø-Glimt kamp?!

Her oppstår det uansett en klassisk "Kill your Darlings"- situasjon*
- må Borten-Moe slakte sine gamle partifeller for å få fram at klimaalarmismen er på vitenskapelig bærtur?

*Begrepet "Kill your Darlings" tilskrives ofte den amerikanske forfatteren William Faulkner (1897–1962), men et lignende uttrykk ("murder your darlings") var allerede levert av Arthur Quiller-Couch (1863-1944) i boken On the Art of Writing (1920), for her finnes det populære ordspråket for forfattere, "murder your darlings", eller "kvitt deg med dine yndlinger", dvs. ikke end opp med å gjenta dine kjepphester hele veien.
I  nyere tid har også Stephen King (1947-) skrevet seg inn i samme begrep.

#10
I kommentaren foran skrev jeg lett ironisk at regjeringen hevder at den "følger disse sakene nøye".
Som vi har sett: Markedskreftene og finansmarkedet har forlengst begynt å rygge ut av "fornybar", og ikke minst vindsatsingene. Vi må jo da anta at også regjeringen vil hensynta at storstilt utbygging av vindmølleparker er:
- ulønnsomt,
- krever svære subsidier for i det hele tatt å få noen til å delta,   
- landskaps- og dyre- og fuglelivsraserende
- komposittbaserte møllevinger er ikke gjenvinnbare; de må brennes eller graves ned.
- strømleveransene er så ustabile og virkningsgraden så lav at det må kjøres et fullt løpende back-up nettverk basert på andre energikilder for å unngå sammenbrudd i spredningsnettet, som dobler basiskostnadene i utgangspunktet
- osv.

Men her er hva Støre - vindmøllenes siste heroiske Don Quijote - fremdeles presterer å si:

"Støre vil ikke ha kjernekraft i Norge – vil satse på vindmøller"


Støre demonstrerer vindmølleprinsippet i Oslos gater


Les her og bli fortvilt:
Lenke: https://www.document.no/2024/02/15/store-vil-ikke-ha-kjernekraft-i-norge-vil-satse-pa-vindmoller/
#11
Røkke har vært en av storaktørene i å spekulere i myndighetenes inkompetente utdeling av grønne subsidier de senere årene. Spørsmålet er når noen vil se nærmere på hvilket faglig grunnlag FOLKETRYGDFONDET har hatt for å kaste inn store investeringssummer her?!? Og i andre "grønne" selvskadingsselskaper, for den del.
Husk at det er VÅRE skattepenger de spiller bort!

Aker Horizons fungerer som et paraplyselskap for Kjell Inge Røkke-kontrollerte Akers grønne investeringer.
Aker er største eier med 67 prosent av aksjene, mens Folketrygdfondet (!!) er nest største eier med rett over tre prosent.

Her er den grelle utvikling i verdiene: Over 90 prosent kursfall fra toppen
At aksjemarkedet ikke tror på de regnskapsførte verdiene gjenspeiles i at Aker Horizons kun er priset til 2,7 milliarder kroner på Oslo Børs etter et kursfall på over 90 prosent fra toppen. 

Bakgrunn
Akers fornybarselskap Aker Horizons fløy høyt da den grønne bølgen skyllet over Oslo Børs for noen år siden, men de to siste årene har vært et rent mareritt for aksjonærene. Økte renter på gjeld i kombinasjon med fallende verdier har altså senket aksjekursen med over 90 prosent fra toppen.
Men fortvil ikke; regjeringen "følger saken nøye", og vil sikkert ta de nødvendige grep når nødvendig (ironitegn unødvendig).
#12
Quote from: Telehiv on 13.02.2024, 21:47:02Er det de økonomiske konsekvensene - og ikke feige forskere - som vil stoppe klimaalarmismen?
Flere finansanalytikere stikker nå hodet fram med en advarsel om at de økonomiske skadevirkningene av "det grønne skiftet" vil tvinge påstanden om "klimakrise" og dens falsifiserte CO2-hypotese stadig mer ut av markedet etter hvert som de vestlige samfunns eksistensgrunnlag knekkes stadig mer ned.


STOREIER: Øystein Stray Spetalen er største eier i Saga Pure som tapte rett under 100 millioner kroner i fjor. FOTO: IVÁN KVERME

De som posisjonerte seg for å høste av myndighetenes grønne subsidierings-idioti rømmer nå skuta
Endret handlemønster hos kyniske børs-spekulanter er nå en god indikator på at markedskreftene skjønner når leken er slutt: Omtrent alle "grønne" børsnoteringer, som ennå ikke har gått konkurs etter at statens innledende subsidieorgier har tørket inn, står nå med enorme tap og  investorene flykter over hals og hode.

Det eneste selskapet som fremdeles har oppsamlet pluss siden børsnoteringen er Øystein Stray Spetalens Saga Pure. Men det er bare et tidsspørsmål her også:

Saga Pure tapte 99 millioner i 2023
Tap på gjenværende grønne investeringer gjorde at Øystein Stray Spetalens børsnoterte investeringsselskap Saga Pure gikk 99 millioner i minus i fjor. Dette er selvsagt småpenger mot de virkelig store tapene, jfr. Equinors bortsøling av mange hundre milliarder allerede. Hvor mye det blir før Equinor klarer å luske seg ut av det verste gjenstår å se.

Men Saga Pure er et godt eksempel på regjeringens anføring for grønn dårskap, som har ført en strøm av selskaper ut i tap og konkurs: Saga Pure ble nemlig, som mange andre, opprettet med formål om å ri den grønne bølgen i aksjemarkedet, men har vridd seg over til å investere i kriserammede selskaper etter at investorsentimentet rundt fornybarinvesteringer surnet.

Men dette er et vanskelig spill når de fleste av disse fallerte selskapene fortsetter mot bunnen:
- Saga Pure økte tapet til 99 millioner kroner i fjor fra 24 millioner året i forveien. Ved slutten av fjerde kvartal hadde investeringsselskapet kortsiktige investeringer til en verdi av rett over 93 millioner kroner, og investeringer i assosierte selskaper med en bokført verdi på 73 millioner kroner.

Lenke: https://www.finansavisen.no/finans/2024/02/15/8097667/saga-pure-tapte-99-millioner
 
#13
Nå begynner Equinors pinlige posering for det grønne skifte-tyranniet å koste skremmende mye:
Dagens Næringsliv påpeker at 111 Equinor-milliarder er skylt bort på børsen på syv dager, etter at markedet ser at såkalte "grønne" prosjekter blir økonomiske katastrofer i tur og orden.

Lenke: https://www.dn.no/bors/oslo-bors/olje/equinor/ny-nedtur-for-equinor-aksjonarene/2-1-1597523

"Kaster bort eiernes penger"
ABG-analytiker John Olaisen sier i dag at "eiernes penger sløses bort på grønn moralisme", og at "uten oljen må Equinor si opp 5 til 10 prosent av sine 20.000 ansatte hvert år fremover".


KRITISK: John Olaisen har vært kritisk til Equinors fornybarsatsing. Nå mener han selskapet tvinges til å investere i nye energikilder. FOTO: THOMAS BJØRNFLATEN

Er det de økonomiske konsekvensene - og ikke feige forskere - som vil stoppe klimaalarmismen?
Flere finansanalytikere stikker nå hodet fram med en advarsel om at de økonomiske skadevirkningene av "det grønne skiftet" vil tvinge påstanden om "klimakrise" og dens falsifiserte CO2-hypotese stadig mer ut av markedet etter hvert som de vestlige samfunns eksistensgrunnlag knekkes stadig mer ned.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/02/13/8096187/equinor-slakt-kaster-bort-eiernes-penger#14
Wiese har observert og rapporterer hvordan norsk samfunnsøkonomi og den generelle sunne fornuft brytes ned i et skremmende tempo under klimaindustriens absurde og villedende mantra "det grønne skiftet".


Morten Wiese. FOTO: PRIVAT

Mange her på forumet har rettet mange harde angrep mot denne grønnjævlige selvskadingen, men den salven Morten Wiese leverer i et debattinnlegg i Finansavisen idag, overgår det meste av harselas med vår enøyde klimafanatiske regjering:

"Norges grønne industriløft – luft og kjærlighet ved første havblikk"

Det er interessant å notere at stadig flere forskere såvel som oppegående næringslivsfolk kobler det grønne sammenbruddet, energiskandalene og de påfølgende økonomiske kriser stadig tydeligere mot en uholdbar CO2-hypotese. Det gjør også Wiese, i en ramsalt kombinasjon der han ikke levner noen tvil om at han anser både karbonhysteriet og de "grønne" løsninger som rent "visvas":

"Drivhuseffekten har beviselig ikke varmet hele den nordlige halvkulen ennå. Det er sent, men fortsatt tid til å redde verden. Alle landets bærekraftsgründere bør derfor forsøke å klekke ut nye, lønnsomme, klimavennlige idéer. Den menneskelige respirasjonen er som kjent en del av karbonsyklusen, der vi puster inn oksygen og puster ut CO2 som en del av naturlige metabolske prosesser. Et sted å starte er å gjøre som norske politikerne, utøve klimavennlig pustekunst og gjøre hvert åndedrag til en grønn investering. Pust ut karbonnøytralt visvas. Pust inn penger."

Det skal ikke store fantasien til å forvente at nye knallharde angrep på denne galskapen vil øke og øke år for år nå, etter hvert som verden rammes av de komplett dysfunksjonelle, miljøskadelige og økonomisk selvskadende "grønne" energialternativene man tror man skal redde "klimaet" med.

Lenke: https://www.finansavisen.no/politikk/2024/02/12/8093648/norges-gronne-industriloft-luft-og-kjaerlighet-ved-forste-havblikk
#15
Quote from: stjakobs on 09.02.2024, 15:17:34Det er helt tydelig at juryen må være sterkt forutinntatt.

Mann klarte ikke å sannsynliggjøre noen av påstandene sine.

Veldig merkelig dom!


Roger Pielke Jr.

Den generelt respekterte Roger Pielke Jr. leverer her etter min mening den hittil beste orienteringen og forklaringen på hvordan Mann kunne hale i land en seier i denne saken:

Lenke: https://climatechangedispatch.com/false-equivalence-making-sense-of-michael-manns-win-after-defamation-trial/