Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - stjakobs

#31
Ketil Haarstad, Sivilingeniør, Norsk teknisk høgskole, Trondheim, Norge, 1982; Doktor i filosofi i ingeniørfag, Norsk teknisk institutt, Trondheim, 1989 har nå sparket fra med en artikkel i Document.no.

Tittelen er "Klimaet avhenger mye mer av H2O enn av CO2, og er ikke i krise"

Utdrag:

QuoteKlimamodellene feiler, og temperaturer og havnivå stiger langt saktere enn IPCC forutsier (beregner med sine modeller).

Forklaringene stemmer ikke med målingene.

Klimaendringene er ikke farligere enn før.

Det er ingenting som tyder på at 1,5 eller 2 graders temperaturstigning er farlig (en bedre klode opp til + 2 ºC).

Vanndamp er den desidert viktigste drivhusgassen.

Vanndamp og skyer kontrollerer Jordens klima.

CO2 nærmer seg strålingsmessig metning, og litt mer av den betyr derfor lite.

Norske klimatiltak har liten – om noen – effekt på den globale temperaturen.

Kostnadene ved klimatiltakene er enorme.

Sur nedbør-debatten viste at det tar lang tid før media og utvalgte eksperter innrømmer feil i kritiske spørsmål.

Det kan komme klimakriser, men trolig ikke på grunn av menneskelige utslipp av karbon.

Alarmer om klimakriser og katastrofer virker hysteriske, og de blir alltid mindre troverdige over tid, før de til slutt blir nullet ut.

Katastrofefilmer og -fantasier er populære. Jobben nå er å få dem bort fra skoleverket, media og politikken før skadene blir uopprettelige.

Tregheten i media/politikken er så stor at gitt at klimadebatten er på ville veger, vil det ta mange tiår før det innrømmes, og innen da vil mye være tapt.

Det er to ting som kan avsløre hvilke faktorer som styrer klimaet: vitenskap og tid. Den første krever åpenhet og absolutt ytringsfrihet, den andre krever tålmodighet.

Lenke til hele artikkelen
#32
Boka til Eva Marie Brekkestø er også verd å nevne.

"Vårt alltid skiftende klima"

#33
Hetesjokk i Spania – over 60 grader på bakken
Hetebølgen fortsetter å skylle over Europa. - Varmeste ferien vi har vært på, sier norske Camilla i Marbella.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/KnKElX/hetesjokk-i-spania-over-60-grader-paa-bakken

Det er vel neppe uvanlig slike steder om bakken er farget mørk. Jeg har opplevd et tilsvarende fenomen på hytta der lufttemperaturen har vært under 30 grader mens plattingen (lys brun) har holdt en temperatur langt over 40 grader C.

Det er en slik mekanisme som gjør at enkelte kan steke egg på bilpanseret.
#34
stasjon.jpg
 
Basen der temperaturen ble målt ligger like langt vekke fra Sydpolpunktet som Namsos ligger fra Nordpolen.

Jeg har selv vært på seiltur i januar litt sør for Bodø i 13 varmegrader.

Palmer Station 50 km lengre nord enn Vernadsky hadde omkring 8 minusgrader. Jeg vil tro at om man målte nesten 9 varmegrader i området, må det enten være på grunn av føhn-vind, målefeil, eller en varm vind fra Argentina/Chile (som er mye nærmere enn Sydpolpunktet).

#35
University of Maine, ved Climate Reanalyser, har i alle fall tidligere hatt denne ansvarsfraskrivelsen på sin webside:

"We make every effort to provide datasets and visualizations that are error-free. However, information on this site is provided "as-is", and the Climate Change Institute and the University of Maine will not be held liable for errors or inconsistencies if they occur."


De er kjent for veldig aktiv fargelegging av klimakart, der det tilsynelatende kunne fremstå som om Arktis var helt isfri.
#36
Etter jeg la ut dette på bloggen min den 27. juni, har artikkelen vært lest 2039 ganger pr. i dag (4. juli). 

Lenke --> https://stjakobs.blogspot.com/2023/06/lenge-siden-du-hrte-om-ferdsel-i.html

#37
Jeg har tillatt meg å "låne" det meste av denne teksten for videreformidling.

I tillegg til bloggen min prøver jeg meg på lokalavisa (Avisa Nordland). Sannsynligvis kommer den også i derimot.no

Håper det er OK (jeg har referert til klimadebatt.com)!
#38
Sverige har lenge hatt swebbtv.se som har kritisert klima-alarmismen, covidtiltak m.m.

Interessant å se er at nå går Tucker Carlson på Fox News åpent ut og setter navn på dette samtidig som han går gjennom en god del av de feilede spådommene


Andrew Bolt i Sky News Australia er også helt klar på hva hen mener. I Australia er de jo plaget på samme måte som i Norge med den ville vindmøllebyggingen, noe som kritiseres kraftig her -->

#39
I dag er været i Salten-regionen tilbake til normalen igjen. 14 m/s med litt mer av og til.normal.JPG
#40
Avisa Nordland 16.03.2023:

"Kjell Setså (72) har bodd i Breivik ved Skjerstadfjorden hele livet sitt. Han har aldri har sett fjorden islagt som nå.

– Jeg har bodd her i 72 år, og jeg har aldri vært borti noe som dette før. Det har kommet små flak før, men aldri noe som dette.

Årsakene til isleggingen, har han en anelse om, uten at han kan fastslå noe sikkert.

– Jeg har jo tenkt litt på om hva det kommer fra. at det har blitt dannet is fra smeltevannet som har rent ut. Inn mot Saltdal har man Saltdalselva, så det kan ha kommet mye ferskvann derfra. Dette kan ha lagt seg oppå det andre, og dermed har det utviklet seg, mener 72-åringen.

Kaldt vær
Seniorforsker og oseanograf André Staastrøm hos Niva påpeker at ikke har studert Nordland spesielt i år.

– Jeg har ikke hatt blikket opp fra Oslofjorden i det siste og der er det også mye is i år, men ikke ekstremt på noen måte. Hele Bunnefjorden er isdekt og isen vokser enda, sier han til Avisa Nordland.

Selvsagt er det kaldt vær som har forårsaket siden.

– Et scenario kan jo være at det først har vært en mildværsperiode med mye elveavrenning, sier han.

Han påpeker at dersom det ligger et tynt ferskvannslag på toppen som ikke er blitt forstyrret av mye vind, etterfulgt av en kaldværsperiode, så kan det bli is.

– Saltstraumen er også en naturlig barriere som holder ferskvannslaget på plass, sier han.

Mest is i mars
Mars er for øvrig den måneden hvor det typisk er mest is, siden vannmassene nedover i dypet da har rukket å bli ordentlig kalde i løpet av vinteren.

– Isen kan da vokse veldig raskt ved at vannet under isen ikke er langt fra frysepunktet. Jeg tror uttrykket er at «isen bunnslår», sier han.

Han legger til følgende på e-post:

– Bodøtraktene er jo kjent for veldig mye vind. Jeg anbefaler å sjekke vindstatistikken. Hvis det har vært lite vind, så kan det være med på å forklare isdekket."

breivik.JPG

Jeg må bare tilføye at det i snitt har blåst kuling (eller sterkere) mer eller mindre i månedsvis, selv om de siste dagene har være relativt stille
#41
Jeg har lenge fulgt med (på Youtube) ei motorsykkeljente, Noraly Schoenmaker, som i fjor dro fra sør i Amerika og nord til Alaska. På sensommeren hadde hun problemer med alt for tidlig snø i et par av midtstatene i USA.

Nå har hun nylig tatt ferja til Marokko, truffet snø i Altlasfjellene, noe som sikkert ikke er unormalt. Men men her er det mengder med snø.
Her er ei lenke som viser litt av dette -->


#42
Tre kvarters intervju med Donna LaFramboise.
"Every time I turn over a rock, I find another scandal"

#43
Document.no har som kjent lenge hatt et avslappet forhold til "klimatrusselen", ofte ført i penn av Kent Andersen.

Helge Lurås hadde i sin tid som redaktør i resett.no en god del aktivist-kritiske artikler om klima. Så vidt jeg kan forstå var det en del uenighet med styret i resett.no som gjorde at han måtte ta sin hatt og gå. Dermed startet han opp som redaktør i iNyheter.no. Også der ser det ut til at han fortsetter med samme holdning til klimaoverdrivelsene. 31. oktober la han ut en artikkel med denne headingen:

Tidligere journalist om "protestantiske" klimaaktivister: - vanvidd å ignorere realitetene

Lenke: https://inyheter.no/2022/10/31/tidligere-journalist-om-protestantiske-klimaaktivister-vanvidd-a-ignorere-realitetene/

#45
Generelt / Utopia
29.10.2022, 23:50:44
Etter den andre verdenskrig har vår kulturkrets hatt en god periode med en positiv utvikling hva angår materielle forhold.. Utdanningsmessig har vesten nytt godt et godt skolevesen, høyskoler og universitet. I de siste tiårene har dette imidlertid begynt å forfalle. De religiøse finner etter hvert en mengde endetids-tegn i den retningen samfunnsutviklingen har tatt.

De fleste av vestens politikere ser nå ut til å ha gitt seg klimahysteriet i vold. Noe lignende har vi ikke sett siden hekseprosessene, selv om nok de samme psykologiske mekanismene  var i sving ved Bjugnsaken. Vi har en tilbakevendende klimaperiode på omkring 60 år som gir oss vekselvis kaldere og varmere klima. Siste gang man var redd for en ny istid var på 1970-tallet.

Nå kappes politikerne med å kaste milliarder av våre skattepenger etter det å minke CO2-utslippene i den tro at dette skal til for å hindre at jorda kommer til å koke om få år.

I og med at vi har hatt en rimelig stabil temperaturforbedring siden den lille istiden (fra midten av 1500-tallet til midten av 1800-tallet ), er det jo slett ikke noe grunnlag for panikk om temperaturen skulle fortsette å gå opp en tidels grad eller to pr. tiår – noe den ikke gjør mer.

Lenke: https://www.woodfortrees.org/plot/hadcrut4gl/from:2015/to:2023/plot/hadcrut4gl/from:2015/to:2023/trend

I avkarboniseringens navn fjerner man nå her i vesten de fleste, ja kanskje alle stabile energikilder, og prøver forgjeves å erstatte disse med upålitelig kraft fra vind og sol. Dette gjør at bedrifter går konkurs og/eller legges ned eller flytter til steder der politikerne har et mer realistisk syn på hva som trenges for å holde industri oppegående og folk i live. Man skal ikke være svært klarsynt for å se at slik ustabil energiforsyning vil gi oss uoverstigelige problem  hva angår matproduksjon og transport. Dette vil igjen kunne forårsake kuldedød, hungersnød og alvorlig varemangel i årene som kommer.

Om man skulle fundere  på hvilke mekanismer som står bak en slik ødeleggelse av vestens samfunn, kommer jeg i hu en rottestudie som ornitologen John B. Calhoun startet i 1947. På 1960-tallet konstruerte han imidlertid "a Paradise of Mice", et spesialdesignet rom hvor mus hadde overflod av mat og vann, samt et stort oppholdsrom. I begynnelsen plasserte han fire par mus som i løpet av kort tid begynte å formere seg, noe som resulterte i at bestanden deres vokste raskt. Etter 315 dager begynte imidlertid reproduksjonen deres å avta betydelig.

Da antallet gnagere nådde 600, ble det dannet et hierarki mellom dem, og da dukket de såkalte «vrakene»  ("wretches") opp. De større gnagerne begynte å angripe gruppen, med det resultat at mange hanner begynte å "kollapse" psykologisk. Som et resultat beskyttet hunnene seg ikke og ble nå aggressive mot ungene sine. Etter hvert som tiden gikk, viste hunnene mer og mer aggressiv oppførsel, isolasjonselementer og mangel på reproduktivt humør. Det var lav fødselsrate og samtidig en økning i dødelighet hos yngre gnagere.

Så dukket det opp en ny klasse mannlige gnagere, de såkalte "vakre musene". De nektet å parre seg med hunnene eller å "kjempe" om plassen sin. Alt de brydde seg om var mat og søvn. På et tidspunkt utgjorde «vakre hanner» og «isolerte hunner» majoriteten av befolkningen. Etter hvert som tiden gikk, nådde ungdomsdødeligheten 100 % og reproduksjonen nådde null. Blant de truede musene ble homoseksualitet observert og samtidig økte kannibalismen, til tross for at det var rikelig med mat. Til slutt var den siste musen i universet 25 død. John Calhoun gjentok det samme eksperimentet 25 ganger til, og hver gang var resultatet det samme.

Dette vitenskapelige arbeidet har blitt brukt som en modell for å tolke sosial kollaps, og denne forskningen fungerer som et samlingspunkt for studiet av urban sosiologi.

 

Det er visse likhetstrekk med det som skjer i vesten i dag.