Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - stjakobs

Sider: [1] 2 3 ... 23
1
Generelt / Sv: Vitenskapens sørgelige utvikling
« på: 10.01.2019, 16:49:24 »
Selv har jeg deltatt i SETI-letingen omtrent siden starten, men jeg er enig i det Crichton forteller.

2
Media og politikk / Sv: Rapport om tørkesommeren 2018
« på: 04.01.2019, 23:10:15 »
Vi som bor i Nord-Norge har merket fint lite til den tørkesommeren.

Optimistisk som jeg er har jeg plantet noen epletrær - restultatet var 6 (eller var de 7) små epler som med et nødskrik kunne puttes i ei eplekake. Litt potet fikk vi på en liten åkerlapp, men det var ripsbær som reddet 2018-sesongen.

Kjølig vår, våt sommer og relativt kald høst. Om vi har klimaendring er den i alle fall ikke varmere!

3
Jeg har absolutt sansen for Kent Andersen.

Jeg har selv skrevet mot "folkeopplysningen": https://debatt1.no/terningekast-1-til-nrks-program-klimakrisa-med-andreas-wahl/


4
Jeg har litt inside-information der det bekreftes at Kartverket er pådyttet dette tøvet ovenfra. Flere ansatte med relevant utdannelse innenfor organisasjonen har prøvd å demme opp for galskapen, men fånyttes til nå.

5
Kartverket har blitt pålagt å legge inn klimamodellenes beregninger når de spår fremtidig havnivå. I beste IPCC-stil er nok dette noe som er politisk pålagt. Det finnes fortsatt fornuftige sjeler innenfor Kartverket som gjør en god og samvittighetsfull jobb, men skjønner at de ikke kan protestere for høylytt mot klimaspådommene, da de rett og slett ville risikere å miste jobben.

Men tendensen for havnivåendringene ser man godt om man betrakter de historiske dataene

6
Andre emner enn klima / Sv: Krenkelsens tid
« på: 28.11.2018, 18:37:13 »
Her kryper rektor ved NTNU til korset og legger seg flat - selv om det er meget sannsynlig at han ikke har hatt så mye med de dårlige vurderingene å gjøre. Noen som vet hvor instituttleder Riina Kiik er nå?

https://www.universitetsavisa.no/politikk/2018/11/28/Rektor-Her-tr%C3%A5kket-vi-feil-76078.ece?fbclid=IwAR3_G90GUUQw_ePXWaQ3JCBR1ddpuln2lSL_9miGpBxpzy8SilJEw_mED6w
7
Andre emner enn klima / Sv: Krenkelsens tid
« på: 28.11.2018, 11:41:23 »
Her er litt mer "inside" informasjon - Minerva - "Vil ikke svare på om klager brukes til å
strupe meningsmangfold ved NTNU":

http://stjakobs.dyndns.org/pdf/Minerva.pdf


8
Andre emner enn klima / Sv: Krenkelsens tid
« på: 28.11.2018, 11:11:27 »
Vi har sett at det ved stadig flere vestlige universitet foregår "krenkelser". Ledelsen ved disse universitetene prøver å unngå at krenkelsene brer om seg. Dette gjør de ved å legge bånd på ytringfriheten og muligheten for fri debatt.

Redselen for at folk skal bli krenket benyttes også til å hindre kritikk av regler, prosesser og oppførsel ved de øverste organer ved universitetene. Ved NTNU har vi en slik prosess som langt fra er ferdigbehandlet - stormen mot Øyvind Eikrem ved Institutt for sosialt arbeid. Dette marxistinfiserte instituttet benytter sleipe metoder for å kunne fortsette å mobbe Eikrem.

For de som ikke registrerte dette, startet det hele ved at Eikrem lot seg intervjue av Resett (resett.no) om det tragiske dobbeltdrapet i Trondheim. Instituttleder Riina Kiik ble fly forbannet, antagelig mest fordi Eikrem hadde latt seg intervjue av den angivelig "nazistiske/facistiske" "bloggen" på nettet som heter resett.no. Nå blir det nok noen ettervirkninger av disse sensurforsøkene. Her er begynner til og med Adressa å våkne opp - "Dette er pinlig NTNU":

https://www.adressa.no/meninger/leder/2018/11/28/Dette-er-pinlig-NTNU-17956898.ece?fbclid=IwAR2Qmu3C3tH75EfgpH3wdfC_5UoUgrx9cx40mYvilWLyv0i6qlA2MBwgWNg


Også Dagbladet har interessert seg her: https://www.dagbladet.no/kultur/ntnu-trenger-en-skole-i-ytringsfrihet/70501104?fbclid=IwAR3YzgwpzoTIK2SBHe2DYvV352WGzT6cp4lw4smhuJNeCFRvz2Nu9p_FCTg
Kanskje noen i media burde finne ut av hvem som ga studentene beskjed om å skrive disse klagebrevene.

9
De som fortsatt tror Maldivene synker i havet kan sjekke webkamera fra Meeru Island Beach her:

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/maldives/north-male-atoll/meerufenfushi/meeru-island-beach.html

10
Kary Mullis - nobelpris i kjemi 1993 - er en av de som undersøker selv - han stoler ikke på autoriteter.

Her holder han et morsomt TED-foredrag der han både beskriver barndom og oppvekst (jeg kjenner meg faktisk igjen), men ikke minst, han avslutter med å avkle hele klimaskremselen.11
Ny forskning / Om kvaliteten på temperaturmålingene
« på: 24.10.2018, 23:42:37 »
Kvaliteten på temperaturmålingene har vært diskutert i mange år. De stadige justeringene av sentrale temperaturserier går ofte igjen - noe som de fleste IPCC-forsvarerne forsvarer - av en eller annen merkelig grunn. Jeg har ved flere anledninger prøvd å gjengi noe av dette, delvis plukket fra blogger som Wattsupwiththat, klimaforskning.com  o.l. Dette har jeg lagt ut på bloggen min, og delvis også på debatt1.no:

https://debatt1.no/den-globale-temperaturen-har-ikke-steget-sa-mye-som-mange-tror/

Det er verd å merke seg rapporten fra John McLean, som påpeker en rekke mangler ved temperaturdataene:

https://stjakobs.blogspot.com/2018/10/alvorlige-mangler-ved-sentrale-klimadata.html12
Media og politikk / Sv: Folkeopplysningen om klima
« på: 19.10.2018, 17:56:36 »
Jeg har nå fått svar fra Andreas Wahl:

Sitat
Hei Steinar,

Du har rett i at vi brukte deler av e-posten fra deg som eksempel på ønskene om at vi skulle ta for oss klimaendringer. Vi tok din, og andres, oppfordring på alvor. Vi sjekket ut, med de samme metodene og kravene vi benytter i de andre episodene.

Vi har nok et annet syn enn deg på hva som er god forskning Jeg kan forstå at du er skuffet når vi ikke konkluderer i tråd med dine oppfatninger.

Vennlig hilsen
Andreas Wahl13
Media og politikk / Sv: Folkeopplysningen om klima
« på: 11.10.2018, 17:20:17 »
Jeg har skrevet en ny epost til Wahl der jeg sier meg skuffet over det han og TeddyTV har fått til om klimaet. Samtidig har jeg lagt det ut på debatt1.no under tittelen "Terningekast 1 til NRKs program KLIMAKRISA med Andreas Wahl"

Lenke: https://debatt1.no/terningekast-1-til-nrks-program-klimakrisa-med-andreas-wahl/


14
Media og politikk / Sv: Folkeopplysningen om klima
« på: 08.10.2018, 20:37:47 »
Petter B

Jeg skjønner fremdeles ikke hvorfor du blåser deg opp slik. Jeg har forklart - for de som har tungt for det - at jeg skrev en epost som ble sitert i programmet og at jeg la ved ytterligere info. Epost har den egenskap at man kan legge ved vedlegg. Det kan være et bilde, et dokument eller et regneark (+ mye mer). Det var et dokument jeg la ved.

Epost kan være vanskelig å forstå for noen, og jeg ser at du har et slikt problem. Men ikke ta det tungt, du får bare tro på det jeg forteller. Det er nok best for blodtrykket ditt.

Det Wahl presenterte var ikke naturvitenskap, men mistenkeliggjøring av kritikerne, rykter og konspirasjonsteorier. På toppen av det hele brukte han et par "klimaforskere" som faktisk lever av å opprettholde alarmismen, som sannhetsvitner.  Det han burde ta tak i var all forfeilet propaganda, overdrivelser, dikt og fanteri som journalister, aktivister og scientivister driver på med. Det er nok av eksempler.

15
Media og politikk / Sv: Folkeopplysningen om klima
« på: 08.10.2018, 11:16:15 »
Ja. Det er en stor forskjell på å referere og å opphøye. Det er to vidt forskjellige meninger. Det jeg mente var at du tar æren for at programmet ble til gjennom mailen din (det er å opphøye seg selv). Wahl refererte - gjenfortalte - ikke din mail. At du i etterkant så refererer det Wahl sa på TV etter å ha hørt det viser hvor tullete innlegget ditt var.


Jeg skjønner ikke hvor du vil hen med dette tøvet. Jeg tar ikke æren for noe som helst. Men faktum er at Wahl refererte min epost og at jeg hadde lagt ved et vedlegg der jeg prøvde å gi ham noen idéer til hva som burde undersøkes nøyere. Men han undersøkte ikke. Han valgte minste motstands vei - alarmismens vei.


Sider: [1] 2 3 ... 23