Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ConTrari1

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13
31
Valgresultatet skyldes to faktorer; en viss regjeringslitasje og fråtsing på Ap-kadaveret. Det er underlig at media i så stor grad trekker linjer fra dette valget til Stortingsvalget om to år. Det vi ser nå, er en polarisering som neppe vil bli like sterk i et nasjonalt valg. Ap skrever allerede i allianse-spagaten, de lefler med MDGs krav om kutt i olje- og gassutvinning, noe som utløser beinhard kritikk fra fagbevegelsen.

I Oslo er bildet klart; de som lever et bekymringsfritt liv, bekymrer seg mest for klimaet. MDG fikk stor uttelling i velhavende vestlige, og hippe østlige, bydeler, mens Bompengepartiet fikk en kald skulder. MDG ble til og med største parti i bydel Grünerløkka med 22%, det samme som i St. Hanshaugen bydel. De har kort vei til urbane gleder i sentrum, Vulkan og Majorstuen. I Frogner bydel samlet MDG 13,8% av velgerne, mens FNB endte på stusslige 2,4%.

I de mest innvandrertette bydelene i nordøst og sør, der pungen er adskillig trangere for mange, er bildet motsatt, Alna bydel: 15,1% for FNB, 6,2% for MDG. Stovner: FNB 13,7%, MDG 3,9%. Et resultat som nok skurrer noe i verdensbildet til mange venstreradikale. Men hvem vet, kanskje det er rike Frogner-folk de drømmer om å være, innerst inne.

Dersom MDG vokser til også å bli en like sterk nasjonal faktor som de nå er i mange kommuner, kan det bli en interessant, og kanskje også sunn, konfrontasjon med virkeligheten, når de fremmer krav om å legge ned olje- og gass-sektoren. Alene det å kutte sterkt i nye investeringer, vil gi et umiddelbart og sterkt negativt resultat for sysselsetting og skatter. Kanskje skal man gi dem en sjanse, og en sag til å sage over bommene sine med.

32
Media og politikk / Re: Miljøaktivist advarer mot diktatur
« on: 28.08.2019, 08:32:29 »
De kan hyle så mye de vil, det svekker bare deres "sak". Jo mer de skriker om udemokratiske inngrep, desto mer motvilje vekker de blant folk, disse ekstremistene krysser nå vippepunktet for hva som kan tolereres av politiske virkemidler. Dette er ikke annet enn en innrømmelse av at de taper "klimakampen". Hva blir det neste? Krav om separate valg for "klima", der stemmerettsalderen senkes til 5 år?

33
I rettssaken der Michel Mann har stevnet Tim Ball for å ha hevdet at Manns Hockeykølle er svindel,
http://archive.is/2B39n, har nå høyesterett avvist anklagene mot Tim Ball og har tilkjent ham de rettslige saksomkostningene.
Dette kan ikke forstås på annen måte enn at retten er enig med Tim Ball i at hockeykølla er et falsum:

https://wattsupwiththat.com/2019/08/22/breaking-dr-tim-ball-wins-michaelemann-lawsuit-mann-has-to-pay/

Dette er gledelig, men husk at "Supreme Court"i Canada ikke er det samme som norsk Høyesterett. Dommen kan ankes, men det spørs om Mann har noe å vinne ved det. Hockeykølla? Er det noen som ennå husker Hockeykølla?

34
Quote
Det er selvsagt helt opplagt at verden ikke er inne i noen energirevolusjon. Et rakst blikk på  IEAs rapporter bekrefter dette. Å tro noe annet er en ønsketenking.

Denne tråden diskuterer elektrisk energi, så jeg tok en titt på den anbefalte kilden din:

The share of renewables in meeting global energy demand is expected to grow by one-fifth in the next five years to reach 12.4% in 2023.

Renewables will have the fastest growth in the electricity sector, providing almost 30% of power demand in 2023, up from 24% in 2017. During this period, renewables are forecast to meet more than 70% of global electricity generation growth, led by solar PV and followed by wind, hydropower, and bioenergy. Hydropower remains the largest renewable source, meeting 16% of global electricity demand by 2023, followed by wind (6%), solar PV (4%), and bioenergy (3%).


https://www.iea.org/renewables2018/

Nå kan en alltid diskutere hva en revolusjon er, men en økning fra 24% til 30% på fem år på noe så tregt og langsiktig som elektrisitetsforsyning kan ikke være veldig langt unna.

"...more than 70% of global electricity generation growth," enkle sjeler kunne tro det var snakk om total produksjon. Vind og sol vil altså utgjøre 10% av global el-produksjon, ifølge denne prediksjonen. Men tråden handler om Tyskland, og der ser det ikke lyst ut, for klima-alarmistene:

"Emissions last year (2017) were actually higher than in 2009, and have been on the rise again since 2014."

Praktisk talt uendret nivå på co2-utslipp i Europas største nasjon i ti år. Men var det ikke tyskerne som skulle redde klimaet? Er ikke verden nødt til å kutte minst 40% av sine utslipp innen 2030 for å unngå alvorlige problemer? Ikke regn med tyskerne.

https://notrickszone.com/2019/08/09/malfeasant-omissions-german-flagship-ard-broadcasting-one-sided-drama-making-sea-level-reporting/

Globalt har co2 utslippene økt med 9% siden 2010, og;
"It is the usual story, with increased demand for energy, up 2.9% year-on-year driving emissions. Growth in renewable capacity cannot even keep up with increased demand, never mind replace fossil fuels, which continue to grow."

Når det gjelder primær-energi forbruk er vind og sol nede på ubetydelige 4% i 2018. Ikke mye av en revolusjon, gitt.

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2019/06/14/bp-energy-review-2018/

 

35
Det er vel ikke særlig politisk korrekt å gjøre noe kjekt lenger, men det er enn så lenge ikke direkte juridisk ulovlig. Vi får se hvor lenge det varer.

Min atskillig bedre halvdel og jeg har akkurat avsluttet et herlig KJØTT-måltid på en bedre restaurant. Vi nøt måltidet i fulle drag. Under måltidet spurte jeg om hun ikke hadde kjøttskam. «Overhodet ikke» svarte hun. Og så tok vi en skål på det.

Livet KAN være herlig.

Det er duket for drabelige kamper i den vestlige verden mellom landbrukets organisasjoner og klimaredder-mobben. Her hjemme ville jeg ikke satset mye på "Elveblesten" i et oppgjør mot "Slagsmål" Vedum, bøndenes lobbyister har langt bredere erfaring med å få sin vilje og sine penger. "Norsk Kjøtt Fe" blir nok å se på middagsbordene i de tusen hjem i overskuelig fremtid.

"Farm unions accuses media of “inflating” IPCC report"
https://wattsupwiththat.com/2019/08/11/farm-unions-accuses-media-of-inflating-ipcc-report/

36
Skråblikk / Re: Er ikke steinkasting snart umoderne?
« on: 11.08.2019, 15:10:00 »
Life of Brian var forbudt i Norge. Kanskje blir den forbudt igjen, som resultat av den omseggripende frykten for å krenke alt som krenkes kan.

Skam og krenkelse er vår tids "buzzwords".

37
Det er selvsagt helt opplagt at verden ikke er inne i noen energirevolusjon. Et rakst blikk på  IEAs rapporter bekrefter dette. Å tro noe annet er en ønsketenking.

38
Presidenten for det tyske føderale departementet for sivilt forsvar og kriseberedskap (BKK; Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe) er nå ute med en advarsel til det tyske folk, regjering og næringsliv om å forberede seg for større blackouts i energiforsyningen.

Litt malapropos så har en vittig sjel allerede vært ute og kommentert at "Det moderne Tyskland er i ferd med å gjenskape energisikkerheten i det gamle Øst-Tyskland".

Bakgrunnen er at BBKs president Christoph Unger har stått fram i Die Welt og advart om at hans største bekymring i det fremtidige Tyskland er sammenbrudd i kraftforsyningen, i større grad enn spådommene om klimaendringer rundt tørke, hetebølger og oversvømmelser. Unger sier til Die Welt (min oversettelse): "Etter 24 timer uten elektrisitet vil vi få katastrofale tilstander".   

Svakhetene i dagens grid-system
Også Unger er bekymret for et mulig cyber-angrep, i tråd med europeiske terrorvurderinger for øvrig. Men hans hovedanliggende, i tråd med en rekke andre advarsler i den tyske energidebatten, er på det tekniske risikobildet, nemlig at den tyske føderale grid-forvaltningen må intervenere stadig oftere for å kompensere for svingningene i systemet.

Vind og solenergi et voksende fluktueringsproblem
Bakgrunnen for Ungers advarsler er at man har rutet inn stadig mer sol- og vindkraft i spredningsnettet, som har økt problemet med å holde driftsregularitet/driftsfrekvens innenfor det nødvendige spekter. 


Stemningsbilde fra en nylig tysk blackout

Fare for stadig verre multiple sammenbrudd
Det tyske DWN advarte for et par måneder siden at Europas elnett hadde gjennomgått multiple sammenbrudd, der den tyske nettfrekvensen flere ganger hadde falt så mye at hele det europeiske elnettet hadde stått i fare. En del av redningsoperasjonene var bl.a. å nødstenge aluminiumsfabrikker og annen kraftkrevende industri.

Minner stadig mer om historier fra krigen?
Unger går i intervjuet i Die Welt derfor ut med råd når totale blackouts oppstår: "Hold stearinlys og fyrstikker klare".
Og "ha alltid en batteriradio klar for å motta nyheter når elnettet er nede", samt at "hver husholdning bør ha et forråd av mat og drikkevann i beredskap".

Komikken opp i alt alvoret: Kan dieselgeneratorer redde situasjonen?
Unger advarer ironisk nok om å sjekke om der er nok tilgjengelig diesel til å kjøre nødgeneratorer som back-up. Og han spør også om det er klart hvor dieselen kan skaffes fra hvis ikke elnettet er oppe igjen etter to dager, og diesel bare kan pumpes fra anlegg med elektriske (sic!) pumper!?
 
Vi får bare følge med og se hvor lenge og langt selvskadingen kan utarte her før noen voksne må gripe inn.
 
Link: https://www.welt.de/politik/deutschland/article197510203/Blackout-und-Hitzewellen-Wie-die-Deutschen-sich-vorbereiten-sollten.html

Det er nesten helt slutt med nye vindkraft-anlegg på land i Tyskland. Når endel tusen turbiner om få år nærmer seg sin antatte alder for utskifting / omfattende oppgradering, skal det bli interessant å se hvor mange av disse som går ut av bruk. Det kommer stadig strengere restriksjoner på nye turbiner i Tyskland, både av hensyn til helse (primært infralyd) og miljø. Nå viser det seg også at vindmøller i nærheten slår negativt ut på  eiendomspriser. Tyskerne betaler dyrt får sitt "Energiewende".

"German news site iwr.de here reports that the expansion of wind energy in Germany has “come the a stop” as the government has scaled back subsidies and enacted stricter permitting laws.

“As in April 2019, only nine new wind turbines went into operation nationwide in May,” IWR reported. “The year 2019 threatens to be a disaster for the wind industry in Germany.”

The IWR reported further: “In the first five months of 2019, only around 60 new onshore wind turbines went into operation nationwide. This is the result of an IWR evaluation of data from the market master data register of the Federal Network Agency (BNetzA).”"

https://notrickszone.com/2019/06/11/wind-energy-woes-german-expansion-collapses-to-near-zero-2019-threatens-to-be-a-disaster/

39
For sjette året på rad har Google nå avholdt sin årlige "klimasommerleir" som sitt eget svar på det mye omtalte toppmøtet i Geneve.
Sakset fra Aftenposten i dag:
"Prins Harry ble fløyet inn i privatfly og skal ha holdt en flammende klimatale barbeint på stranden.
Kjendisparet Katy Perry og Orlando Bloom ankom i en dieseldrevet luksusyacht. «The Rising sun» er den 12. største yachten i verden, 138 meter lang og med en prislapp på 2 milliarder kroner.
Leonardo di Caprio skal ha ankommet i sin eget yacht.
Helikoptre har denne uken gått i skytteltrafikk mellom Palermo og til luksusresorten på sørsiden av Sicilia med prominente gjester."

Jeg skulle likt å vite hvor mye såkalte "klimagasser" denne gatheringen har spydd ut.
https://www.aftenposten.no/verden/i/RREg5O/De-superrike-dro-pa-hemmelig-sommerleir-for-a-redde-klimaet-Det-gikk-ikke-helt-som-planlagt
"Det gikk ikke helt som planlagt" skriver Aftenposten....
Vel, det kommer vel an på øyet som ser.
For deltakerne har det nok vært riktig så hyggelig og så kan man jo lure på hva som egentlig var planlagt.
Jeg mistenker vel at for de aller fleste av disse fiffene betyr klimaet absolutt NADA.
Det viktigste er nok å vise seg fram så får budskapet komme i andre rekke.
Flott gjort av Aftenposten å sette fokus på svindelen og la menigmann få innblikk i hva det egentlig dreier seg om !
Men hvor er Ole Mathismoen ?

Aftenposten har med stor nidkjærhet fortalt oss hvor mye co2-lidelse dette arrangementet har påført klimaet:
"En flytur på første klasse fra Los Angeles til Palermo genererer 12.3 tonn CO₂-utslipp pr. person. Et privat jetfly fra London til Sicilia slipper ut 3 tonn CO₂. Dersom man legger sammen alle flyene som skal ha landet i Palermo, skal det samlede kardonfotavtrykket har vært over 700 tonn."

Og disse flyene skal nok ta av også...de rike og berømte har et konstant behov for  å redde et eller annet, men dette er et typisk vestlig fenomen, det skrives ikke mye om super-rike kinesere eller arabere på Sicilia. De har nok andre måter for å nyte sin rikdom, kanskje på en mer ærlig måte også.

40
Olemann stakkar når nok ikke opp til slike eleverte kretser. Kanskje pusler han rundt på Maldivene ennå, i desperat håp om øyrikets undergang.

Den engelske prinsen (som kanskje var føre-var i forhold til plutselig havnivåstigning da han holdt sin berrføtt-tale) må plante 190 trær for å gjøre bot for sin synd, skriver en miljøorganisasjon. På barneskolen ble vi utkommandert til å plante uhorvelige mengder grantrær, men noen betaling for strevet fikk vi aldri, selv om det må ha vært en pionerinnsats for å redde klimaet. Kanskje datidens heroiske klimaredder-barn bør gå sammen om å kreve kompensasjon fra staten? Vår innsats bør kvalifisere til minst en transatlantisk flybillett på første klasse per snute. Fra liggesetet kan vi da se ned på Gretas basking i bølgene, og nyte tanken på at vi også var klimahelter.

41
Media og politikk / Re: Visjonært om "vippepunkter"
« on: 11.08.2019, 12:51:01 »
"Klimakrisen " handler i stor grad om overføring av penger, god gammel utjamningspolitikk:

""This is  probably the most difficult task we have ever given ourselves, which is to intentionally transform the economic development model, for the first time in human history," UNFCCC Executive Secretary Figueres stated at a press conference in Brussels Tuesday."

http://theclimatescepticsparty.blogspot.com/2015/02/unfccc-chief-our-aim-is-not-to-save.html

Nei, det er ikke så lett å tyne penger fra "rike" nasjoner, skammen rekker ikke helt frem til pungen. Fremdeles er det dørgende stilt i norsk MSM om FNs Klimafond, det kan vel kalles en slags taus gravskrift. Og 100 milliard-dollar-året 2020 stormer mot oss, fremdeles tynt besatt med milliarder. Det er blitt stille om denne"lovnaden" også.

42
La oss ønske henne lykke på reisen med denne videoen av Det Norske Sjømannskor:
https://www.youtube.com/watch?v=p_CLIleLA9w

Det er jo noen som fikser sjøen bedre enn andre da: https://www.youtube.com/watch?v=P8s2zqGhwRI

DET ER CO2 I DET ØLET!

43
Greta er snart klar til å kaste loss:

"Det er ikke toaletter om bord, ei heller senger, kun smale køyer.

I løpet av rundreisen i Amerika skal Thunberg delta på en et klima-toppmøte i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York og flere klimaprotester i september. Hun skal også til Canada og Mexico før hun deltar på årets FN-konferanse om klima i Santiago i Chile i desember. Dit reiser hun med tog og buss."

Ikke mye elektriske tog eller busser på den turen. Og ingen skriver om hvordan hun har tenkt å komme seg tilbake til Sverige.

https://resett.no/2019/08/09/greta-thunberg-klar-for-klimanoytral-batferd-til-usa-neste-uke/

La oss ønske henne lykke på reisen med denne videoen av Det Norske Sjømannskor:
https://www.youtube.com/watch?v=p_CLIleLA9w

44
Energi og miljø / Re: A decline you can't hide
« on: 09.08.2019, 08:45:22 »
God bruk av offentlige midler? 233 millioner til en papirfabrikk for å kompensere for co2-avgifter:

"Norske Skog Saugbrugs AS i Halden får full CO2-kompensasjon og vil få ekstra utbetalinger på over 30 millioner kroner i 2019. Klima- og miljødepartementet har vedtatt at papirfabrikken Saugbrugs i Halden skal gis kompensasjon fullt ut, noe som betyr at selskapet vil få ekstra utbetalinger på omtrent 31 millioner kroner i 2019, 82,5 millioner kroner i 2020 og estimert 120 millioner kroner i 2021.

– Dette er et svært gledelig budskap, og jeg vil gi honnør til regjeringen som her har utnyttet det juridiske handlingsrommet til å gi en av verdens mest klimavennlige papirfabrikker CO2-kompensasjon på lik linje med øvrig kvalifisert industri, sier styreleder og konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt.

CO2-kompensasjon er støtte til konkurranseutsatt industri som trenger mye strøm. EUs klimakvotesystem har ført til økte strømpriser i Europa, inkludert Norge. CO2-kompensasjonen skal motvirke såkalt karbonlekkasje – altså at industri flytter ut av Europa til land som har billigere strøm fordi de har en mindre ambisiøs klimapolitikk."

https://www.tu.no/artikler/gir-papirfabrikk-233-millioner-i-co2-kompensasjon-de-neste-tre-arene/471166

Eller penger fra statskista rett ut i Tista?

45
Det er ikke håp lenger:

"Ny metastudie: Klimaendringer vil spre nye sykdommer også i vesten"

Nøyaktig hvilke, står det ikke noe om. Kanskje de prøver å blåse liv i det gamle malaria-skremselet igjen?

Paul Reiter, en ledende ekspert på malaria, knuser dette tøyset:
https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/05/08/paul-reiters-damning-assessment-of-the-ipcc/

"Coleman sier til avisen at det særlig er én konsekvens av økte temperaturer og økt CO2-konsentrasjon vi ikke er nok oppmerksomme på, nemlig at dette i løpet av de nærmeste årene vil gi avlinger som er opptil 30 prosent fattigere på det viktige vitaminet folat."

De nærmeste årene må bety noe sånt som innen ti år, det blir interessant å sjekke. Selvsagt nevner man ikke med et ord at årets avlinger ser ut til å bli rekordstore.

"Både underernæring, lavere intelligens, blodmangel og hemmet utvikling generelt vil øke som følge av global oppvarming – også i vesten – ifølge den nye studien som primært retter seg mot Australia og stillehavsregionen."

"– Konsekvensene av manglende handlinger
Selv om rapporten fra Monash University konsentrerer seg om Australia og stillehavsregionen er professor i internasjonal ernæring og helse ved Universitetet i København, Henrik Friis, ikke i tvil om at rapporten er av global interesse."

"– Du skremmer meg litt. Er det grunn til det?, spør Informations journalist forfatter Misha Coleman.
– Fint. Det er jeg glad for. Hver eneste dag er det isbreer som kollapser eller en klimarelatert ekstremhendelse. Jeg tror folk er blitt mindre følsomme fordi de tenker at det er så stort og vanskelig å gjøre noe med, avslutter hun."

https://www.dn.no/klima/klimakrise/klimatrusselen/australia/ny-metastudie-klimaendringer-vil-spre-nye-sykdommer-ogsa-i-vesten/2-1-650856

Når skal disse forskerne lære at å skremme / true forlengst er et utbrukt virkemiddel? Men så lenge de får pneger for det...

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13