Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - ConTrari1

#41
Media og politikk / VGD begår harakiri
20.07.2021, 15:11:25
De fleste her kjenner vel til debattforumet VGD, der ikke minst klima har vært et viktig tema, noen har kanskje også vært medlemmer der (jeg ble kastet ut i 2012). Det man finner nå, etter en total omlegging, er for meg helt uforståelig og ubrukelig. Jeg har vanskelig for å tro at det er gjort så håpløst bare på grunn av gale valg, mer nærliggende er at redaksjonen bevisst ødelegger  brukervennligheten  for å kneble offentlig debatt. Jeg kan iallfall ikke finne mine gamle innlegg, og stakkars Trondhjem, som har skrevet om klima der i ca. 20 år, må være helt fortapt.

Den generelle tråden om Corona hadde ca. 133.000 innlegg, og var et oppkomme av informasjon og med balansert debatt, med mange "avvikere" fra det offisielle narrativet. Magefølelsen sier at dette ble for drøyt for tanke-diktatorene i VG. 

Det føyerr seg inn i en serie av stengte kanaler, som Terje Wahs blogg og fjerning av mulighet for kommentarer hos forskning.no. Når folket ikke adlyder, må de tie.

https://vgd.no/t/VG-Debatt/2000240-tilbakemelding
#42
Wikipedia er nå blitt så venstrevridd at det er umulig å stole på, ifølge grunnleggeren Larry Sanger. Han mener dagens utgave har «forrådt» idene dette oppslagsverket opprinnelig bygget på.

Det er Daily Mail som forteller om dette utspillet fra Larry Sanger , som sammen med Jimmy Wales etablerte Wikipedia i 2001.


For oss som står i "klimakampen" er dette gammelt nytt.

https://www.document.no/2021/07/19/kuppet-av-venstreradikale-ingen-kan-na-stole-pa-wikipedia-sier-grunnleggeren-selv/
#43
Generelt / Herlig Hasnes-raljering
19.07.2021, 12:38:06
Geir Hasnes har "Eine Grausame Salbe" på Resett, et synopsis over klimagalskapen som bare er til å nyte i sommersola, ingen kommentar nødvendig:

CO2-fangst og andre måter å redusere CO2-nivået på planeten vil aldri lykkes. Det er som å prøve å tømme en norsk fjord med en bøtte og se bort fra at nytt vann renner inn fra havet for å fylle plassen for det gamle. Det er bare å slå opp Henrys lov på nettet. Alle klimatiltak er rent Sisyfosarbeid. Men Sisyfos hadde i hvert fall gleden av å se steinen rulle ned fra fjellet hver gang han hadde rullet den opp til toppen.

https://resett.no/2021/07/18/de-som-tror-pa-klimakrisen-kan-ikke-lese/

#44
Generelt / Ingen barn før Paris er nådd!
15.07.2021, 11:15:22
Fra mappen "klima-hysteri":

MDG-politikeren Josefine Gjerde kommer ikke til å få barn før hun er trygg på at verden når målene i Parisavtalen, skriver NTB.

– Jeg og livmoren min nekter å gå i fødetjeneste for Erna Solberg så lenge hun ikke gjør nok for å stanse klimakrisen og sikre min og kommende generasjoner en trygg fremtid på en levelig klode, sier Josefine Gjerde til Dagbladet.


Skal ikke gå inn på mulige kommentarer her, damen har jo adskillige "produktive" år igjen, så slektas videreføring er ikke i umiddelbar fare. Men er nå Lan & mann klimaverstinger, som har gått i "fødetjeneste for Erna Solberg"? Ekskludering fra MDG på trappene kanskje?

https://resett.no/2021/07/15/mdg-politiker-nekter-a-fode-for-klimamalene-er-oppnadd/
#45
Paul Homewood skriver på Conservativewoman om hvordan Boris Johnson har forregnet seg en smule i sin iver etter å være minst like "grønn" som Biden i USA.

Johnson's out on a limb after Biden's green climbdown.

IN April Joe Biden pledged to cut US carbon emissions by 50-52 per cent below 2005 levels by the end of this decade, essentially doubling the previous plan. This added to his earlier promise to decarbonise the electricity system completely by 2035.


Men etter motstand fra Republikanerne og neon Demokrater, ble dette høvlet dramatisk ned i Kongressen:

Instead of $2trillion, only $579million of new money has been voted, and this is spread over eight years. In US terms, this is chicken feed.

Much worse for Biden is the fact that nearly all of this spending is going to genuine infrastructure works. Money for green projects has been whittled to the bone.

With most of the world already refusing to be bullied into cutting emissions, this latest news from the US leaves the UK and EU totally out on a limb. How long before it snaps off?


https://www.conservativewoman.co.uk/johnsons-out-on-a-limb-after-bidens-green-climbdown/
#46
For hun skal til FN og gjøre seg enda fetere, må vite. Hun har ingen interesse av hensynet til norske arbeidsplasser når co2 avgiften skrus i været. Fiskere på Sørlandet sparer 200.000 i året på å fylle diesel i Danmark. Med nye norske co2-oppblåste priser ryker arbeidsplassene. Men hei! Hvem bryr seg? Har ikke den samlede norske offentlige sektor seilt gjennom Corona-krisen uten så mye som en eneste tapt arbeidsplass? Slutt å klage, og bli stats-lakei du også.

– Vi kjører til Danmark for å unngå å gå konkurs, sier Lennart Danielsen, leder i Fiskerlaget Sør.
De fleste fiskerne på Sørlandet drar nå til Danmark for å fylle diesel, melder NRK.
Årsaken er avgifter - og særlig den særnorske CO2-avgiften.
Danielsen sier han sparer 200.000 kroner på avgifter i året ved å dra til Danmark, selv om han øker sitt eget dieselforbruk betydelig.


---

– Dette er det vi i Frp kaller et symbolsk klimatiltak. Klimaregnskapet blir penere i Norge, men for verden går utslippene opp, fordi de bruker masse diesel på å reise til Danmark, sier Sylvi Listhaug.

– Det er helt hull i hodet.


Det er ikke hull i hodet, det er elementær offentlig logikk; symbol trumfer virkelighet, utgifter har mer politisk verdi enn inntekter, bobler brister ikke før de ansvarlige er over alle hauger og trygt forskanset i internasjonale organer. Evig eies kun det tapte, som de sa i sin tid på Mongstad.

https://www.nettavisen.no/okonomi/reiser-til-danmark-for-a-unnga-co2-avgiften-helt-haplost/s/12-95-3424148708



#47
Ja, hvor ellers?

MDG-politiker vil gjøre hjemmebrenning lovlig: – Vi må ta diskusjonen nå.
Tommy Reinås i Miljøpartiet De Grønne frykter at den trønderske drikkekulturen er i ferd med å dø ut. Nå vil han fjerne skammen rundt det å lage sin egen sprit.


https://www.nrk.no/trondelag/politiker-tommy-reinas-_mdg_-vil-gjore-hjemmebrenning-lovlig-1.15559996

Noe må nok gjøres, skal man unngå at trønderne henfaller til håndsprit-fyll på Starbucks, som tidligere nevnt.

#48
Energi og miljø / Solkraft fra rommet
25.06.2021, 17:48:46
Er dette løsningen på klodens energi-behov? Sikkert et stykke frem i tid, men prototypen virker lovende.

Pentagon har sendt opp et solcellepanel, like stort som en pizza, i lav bane. Nå har den levert ti watt.

---

I mai sendte Pentagon opp et solcellepanel i lav bane, og nå har de klart å få testriggen til å levere ti watt. Fordelene med sol i rommet handler ikke bare om at panelet tilbringer mesteparten av døgnet i sollys. En medvirkende faktor er at du kan fange masse ekstra energi i form av blått lys, som har kort bølgelengde og reflekteres i alle retninger i atmosfæren.

---

– Den unike fordelen solenergisatellitter har over alle andre typer kraftkilder er muligheten for en global overføring. Du kan sende energi til Chicago og en brøkdel av et sekund senere kan du, om nødvendig, sende strømmen til London eller Brasil, sier Paul Jaffe, som er en medutvikler bak prosjektet.

https://www.tu.no/artikler/har-tatt-forste-steg-mot-solenergi-som-hentes-i-verdensrommet/511503
#49
Igjen gjør Steigan en prisverdig jobb, med å avdekke det "mørke" nettverket bak faktisk.no, dette er politiske aksjonister, ikke journalister. De gjør alt for å kunne assosierer alle menings-kjettere med SIAN;

«Facebook-grupper styrt av SIAN-medlemmer, er sentrale i ekkokammeret som gjør alternative medier til vinnere i sosiale medier. En anonym profil som har uttrykt «forståelse» for 22. juli-terroristen, styrer andre viktige grupper.»

«Kartleggingen avdekket også et kjernenettverk som sprer artikler fra alle de fem alternative mediene vi har undersøkt: Rights.no, Document, Resett, Steigan.no og Lykten.no

Steigan:
Dette er naturligvis søppel opp og søppel i mente. Det nettverket disse «gruppene» har felles heter internett, og der er vi alle deltakere. SIAN er en ubetydlig gruppe på en håndfull personer. De setter sikkert pris på å bli løftet fram av «faktasjekkeren» Faktisk på denne måten. Men de er ikke kjerne i noe som helst, og aller minst i et nettverk av den typen de halvstuderte røverne i Faktisk innbiller seg.

Det at noen få folk frenetisk deler en masse lenker gjør dem ikke til noe nettverk.


Det er jo sjarmerende at Steigan slås i hartkorn med Document :-) Det viser at for faktisk.no er fienden ikke høyre-ekstremister, men frie, tenkende mennesker. De er medlem av Poynter, en organisasjon for "faktasjekkere", der ikke minst Bill Gates er involvert. Både klima, ytringsfrihet og Corona dekkes av hans skygge.

Og som vi vet var jo Bill Gates ikke bare en god venn av den pedofilidømte milliardæren Jeffrey Epstein, Gates er også en stor sponsor av WHO, og Faktisk.no gjør så godt de kan for å forsvare både Gates og WHO fra kritikk.

Steigan viser hvordan de største investeringsselskapene dominerer media i flere land. Mange har nok en ide om at slike selskaper bare er passive eiere, men det er vel liten tvil om at disse oligarkene, med tilnærmet ubegrensede midler, bruker sin økonomiske makt også til politiske formål. Faktisk.no har Schibsted som største eier, som igjen har et slikt selskap som største aksjonær. Man må jo spørre seg om hvilke ordrer som blir gitt nedover i rekkene. Jeg skal ikke gå helt over i anti-kapitalismen her, men som Telehiv nettopp har omtalt, så er kartell-virksomhet et ikke ukjent begrep, og "faktisk" et stort hinder for sunn kapitalisme.

https://steigan.no/2021/06/se-det-morke-nettverket-bak-faktisk-no/


#50
Øystein Steiro Sr., vaktmester, skriver i Nettavisen:

For et par måneder siden tok Odd Petter Magnussen, Martines far, kontakt med meg i forbindelse med et varsel til Stortinget om Utenrikdepartementets unnfallenhet i Martine-saken. Han så klare likheter mellom min kritikk av UD i artikler jeg har skrevet om Rød Larsen-saken og privatiseringen av norsk utenrikspolitikk, med hans egne erfaringer med UD i løpet av de tretten årene som er gått siden Martine ble funnet brutalt voldtatt og drept i en kjeller i London i 2008.

---

Det er historien om en standhaftig far som kjemper for rett og rettferdighet, men som blir stående alene overfor et kafkaiansk byråkrati som sier de skal hjelpe, men som gjør lite for å få fremdrift i saken, og som ved flere anledninger direkte har motarbeidet ham og gjort vondt verre.

Vektig innlegg som er verdt å lese, og som UD bør ha ryggrad nok til å gi et seriøst svar på.

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/hva-er-det-utenriksdepartementet-prover-a-skjule-i-martine-saken/o/5-95-253759
#51
I NRKs søvngjengeraktige klima-framhaldssoga kjører de menyen rundt og rundt, nå er tiden kommet til den gamle traveren korallrev.

Men her er det noe nytt! Australias regjering protesterer mot at UNESCO vil erklære GBR som truet, og sier dette er noe Kina står bak -ikke helt usannsynlig vil jeg si, i lys av den bitre konflikten mellom landene. Men nå fokuseres det altså på politikk, ikke bare klima-undergang.

– Vi har hatt et møte med Unesco der vi ga uttrykk for vår skuffelse og overraskelse. Det sier Australias miljøvernminister Sussan Ley, som sier landet vil slåss mot at det kjente korallrevet skal havne på farelisten.

---

Steder som havner på denne listen kan få økonomisk støtte fra Verdensarvfondet. Men det vil også kunne begrense tilgangen til revet. Og det er et populært turismålet som skaffer Australia mange tusen jobber.


Ifølge en Unescorapport fortsetter den negative utviklingen i havet, til tross for Australia innsats for å bedre forholdene

– Men våre opplysninger viser at revet er på bedringens vei, sier Ley.


Så sklir det ut i vanlig krise-fraser, men ikke like skråsikkert som før, virker det som.

– Korallene får fargene sine fra alger som leverer mat til korallene mot beskyttelse. Algene på Great Barrier Reef tåler opp mot 30 grader i vannet. I år har havet på Australias østkyst vært over 30 grader i lengre tid. Da forsvinner algene og korallene mister fargen og matfatet sitt. Det forklarte Trond Amundsen, professor ved institutt for biologi ved NTNU til NRK en av de mange gangene det har blitt advart om ødeleggelsene ved revet.

https://www.nrk.no/urix/fn-vil-ha-great-barrier-reef-pa-fareliste-1.15547476

Men dør korallene? Ser ut til at Amundsen omhyggelig unngår å si det. Men det er mange som tror at korallbleking = koralldød. Som om ikke havet har vært varmere flere ganger tidligere i klodens historie. Den gamle VGD-traveren trondhjem har i mange år varslet om en snarlig undergang for GBR, her fra 2017: "Great Barrier Reef i terminal fase":

https://vgd.no/samfunn/miljoe-og-klima/tema/1837747/tittel/great-barrier-reef-i-terminal-fase/side/1

Alt skulle vært borte for lengst hvis slike kriseskrikere hadde rett. Legg merke til endringen hos NRK, i 2016 skrev de;

Verdens største korallrev er døende
Et av verdens undere blir det kalt, korallrevet Great Barrier Reef utenfor Australia. Nå sørger folk på sosiale medier over at det er dødt, men ekspertene mener det bare er døende og at det fortsatt er håp.


https://www.nrk.no/urix/verdens-storste-korallrev-er-doende-1.13181687

Håp for noe som er døende? Vel, NRK er jo ikke akkurat noen tungvekter når det gjelder korrekt språkbruk. Og i 2021 ikke et pip om det dødsdømte GBR.



#52
Generelt / Noe så smart som en termostat
21.06.2021, 17:23:19
...har du aldri sett, gett. Du behøver ikke gjøre noe selv for å forhindre en energikrise. For termostaten er fjernstyrt til å øke temperaturen, slik at air condition først slår inn når huset er skikkelig varmt.

Texas residents had the temperature in their homes raised on their web-connected smart thermostats without their permission during a heat wave.
Prior to their home temperatures being raised to 78 degrees (25,5 C), the state's electricity operators had warned of another round of power shortages due to people running their air conditioners too much.


Man kunne melde seg på en konkurranse der premien var ett års gratis strøm.

The report continues on to explain that "it turns out, people had handed over control of their thermostats – at least some people not realizing it – when they signed up for a sweepstakes called 'Smart Savers Texas' operated by a company called Energy Hub. The sweepstakes entered them into a contest to win free electricity for a year."

To enter the sweepstakes, customers had to opt-into in to a program that allows the power companies to remotely adjust their home thermostats when energy demands are high.

Deer Park resident Brandon English told KHOU that when he got home from work his house was unbearably hot. He has a three month old baby and was also concerned about her safety as they were taking an afternoon nap when the three hour "energy saver" event began.

Spebarn er svært følsomme overfor slik varme og kan lett bli dehydrert. Så denne mannen droppet ut av programmet. Termostater er skumle saker, det så vi i presidentvalget, der Dominion-tellemaskinene som det ble hevdet ikke var knyttet til nettet, var nettopp det, via en termostat.

https://www.thegatewaypundit.com/2021/06/texas-residents-temperature-raised-smart-thermostats-without-knowledge-heat-wave/

Edit: Og lyspærer, kan ikke stole på de heller. Jeg kaster et mistenksomt blikk på mitt gamle stearinlys. Kan det være hacket?

We've all heard the horror stories of hackers remotely steering smart cars off the road, but even the smallest of smart devices can lead to big problems if they're not monitored carefully.

This was on full display when a flaw was discovered that exposed the home networks of people using the very popular Philips Hue smart bulbs. Researchers from cyber security firm Check Point revealed how a bug enabled them to infiltrate the bulbs with a drone that hovers outside a building. They were able to gain access to the bulbs as well as the control bridge that leads to the users' network, which means it is possible to compromise a person's home network or even that of a business or smart city using the bulbs.


https://www.naturalnews.com/2021-06-21-philips-hue-smart-bulbs-hacked.html
#53
Energi og miljø / Kina-kutt i solenenergi
21.06.2021, 16:33:46
Steigan igjen:

Kinesiske energimyndigheter, finansdepartementet og kommisjonen for nasjonal utvikling har bestemt at subsidier til nye solkraftanlegg skal stanses med umiddelbar virkning.

Kina står for 50 prosent av verdens solkraftmarked, så dette vedtaket sender sjokkbølger gjennom hele industrien. Kinas installerte kapasitet på solkraft er 130 GW, mens USAs er på 60 GW. Kina har også hatt de mest rundhåndede subsidiene i verden, noe som har ført til at det er blitt bygd store solkraftanlegg også i områder som fra før av har rikelig med energi.


(---)

Kinas vedtak har alt rystet solcelleindustrien, som allerede sliter med tynne marginer. Bransjen regner med at det vil bli konkurser, nedskalering av kapasitet og oppkjøp.

Kina vil de nærmeste årene satse mer på utbygging av kraftlinjer for å utnytte kapasiteten bedre. Om solcelle-bonanzaen noen gang kommer tilbake, er uvisst. For 16 år siden fikk jeg og mine tyske kolleger en privat omvisning av gründeren for en solcelle-fabrikk nær Braunschweig. dert var en fantastisk opplevelse, og dette er fremtiden, tenkte jeg. Få år senere var den konkurs og nedlagt.

https://steigan.no/2021/06/kina-stanser-subsidiene-til-nye-solenergianlegg/
#54
Og den nye lederen er...den samme gamle! I disse plandemiske tider var det nok for skummelt å skifte rormann.

The U.N. General Assembly waived a democratic vote Friday and simply re-appointed Secretary General Antonio Guterres unopposed to another five-year term leading the peak globalist body.

The veteran socialist stood as the sole candidate and was anointed by "acclamation" in the chamber of the U.N.'s New York headquarters, thus ending the hopes of seven lesser-known contenders, including two women, who had been put forward for the position but were told to withdraw in favor of the incumbent.


"Anointed" er ordet; paven er sikkert fornøyd. Salvet og velsignet og innsmurt med folkets surt opptjente midler fra gavmilde klient-regjeringer.

https://www.breitbart.com/politics/2021/06/20/job-for-life-u-n-chief-guterres-granted-new-unopposed-five-year-term/

#55
Camera manufacturer Canon has invented a new way to boost workplace morale — installing AI cameras in its offices that force workers to smile to enter the building.

Hvor finner man denne konstant lykkelige tilstanden? I Kina, selvsagt. Ingen sure miner der, ellers kommer du ikke inn på arbeidsplassen. Hadde de hatt råd til det, ville systemet sikkert blitt innført i Nord-Korea også. Men teknikken kan vel benyttes på andre områder? Smil pent for å komme inn i egen bolig, for å gå på bussen, for å betale i matbutikken. Bare husk at å smile er meget smittsomt, så bruk alltid maske. Da kan du geipe så mye du vil så lenge øynene smiler, for ingen ser det og alle er glade.

https://www.breitbart.com/tech/2021/06/19/say-cheese-china-office-uses-ai-to-only-let-smiling-workers-enter-building/
#56
Som med Wuhan-virusets opphav, som med bruk av forbyggende og lindrende Corona-medisiner, så også nå med skogbranner: Trump hadde rett!

Å tynne ut vegetasjon i skogbunnen ble regnet som miljøfiendtlig -sikkert også rasistisk- fordi Trump anbefalte dette.

Som med Corona er det sannsynlig at liv kunne vært spart dersom man hadde tatt mer hensyn til virkeligheten enn til å følge et blindt Trump-hat.

Trump was RIGHT! California will spend $500 MILLION this year to thin its 33 million acres of forests to lessen the chance of wildfires - after former president was laughed at in 2018 for suggesting raking the woodland floor

[snip]

California is adopting former Donald Trump's plan to thin out the state's 33 million acres of forests with controlled burns and raking the woodland floor - after state officials essentially laughed off the former president's idea a few years ago.

Trump had suggested in 2018 that the Golden State start sweeping its forest floors of debris that often aids in the spread of wildfires.

But by Aug. 2020, at the peak of the state's wildfire season, his suggestion became an ultimatum when he withheld wildfire financial aid on the basis of California's failure to clear its forests of dead trees, branches and leaves, Politico reported at the time.

Now, California is putting Trump's plan into practice statewide as groups of 12-person crews set about a $500 million effort to thin the state's forests with controlled burns and sweeping the forest floors of pines, redwoods and firs, according to a recent Bloomberg report.


https://www.americanthinker.com/blog/2021/06/the_daily_mail_headline_trump_was_right.html

TDR -Trump Derangement Syndrome- vil kanskje bli regnet som en sær form for mental lidelse av fremtidens psykologer. Det er en slags ironisk rettferdighet at flere amerikanske medier har fått en sterk nedgang i popularitet, når de ikke lenger kan legge skylden for alt galt på Trump. 51% av amerikanerne mener nå at det var valgjuks ved presidentvalget. Det alene burde være nok til å iverksette omfattende granskning fra regjeringens side, men det er selvsagt utelukket at de vil skyte seg selv i foten på den måten.

And let me remind you of one more thing: There was nothing "abnormal" about Trump's presidency. He didn't speak in polished, orotund, meaningless, and dishonest phrases like his immediate predecessor, but he was a spectacularly good president who put the American people first. What was abnormal was the Democrat response to him – especially the response by the drive-by media, which deliberately and dishonestly painted him as a madman, even as they're working now to take the derelict and demented Biden and pretend he's a statesman.
#57
Nei å nei, gresset var visst ikke grønnere på den andre siden av skiftet likevel:

Den åtti år gamle papirmøllen Whakatāne Mill på New Zealand bekreftet tirsdag at den ville stenge etter å ha mistet nøkkelkunden og ikke funnet en kjøper, noe som resulterte i tap av  210 arbeidsplasser. Flere andre industriselskap i New Zealand sliter med det samme problemet, etter at den røde regjeringen omfavnet grønt skifte for ti år siden, og stengte ned landets kullkraftverk for å redde kloden.

(---)

Det er Norske Skog som eier fabrikken, og en talsmann for avdelingen Norske Skog Tasman uttalte nylig til stuff.co.nz at produksjonen er redusert med 25 til 30 prosent, ettersom fabrikken begrenser eksponeringen for høye spotpriser på kraftmarkedet.

(---)

Også Finansavisen har omtalt «grønt skifte»-katastrofen (bak mur) som er i ferd med å ramme New Zealands næringsliv. Norske næringslivsledere pleier ellers å konkurrere i å rope hurra for alle grønne tiltak, og følger lydig NHOs grønne MdG-linje rundt Merkel og Solbergs «Energiwende» – men i et usedvanlig ærlig intervju skylder Norske Skogs Konsernsjef Svein Ombudstvedt direkte på det grønne kraftmarkedet New Zealand for at Norske Skog må legge deg industrivirksomheten i New Zealand.

Nei, det er ikke gull alt som grønn-glitrer.

https://www.document.no/2021/06/13/norske-skog-sjef-med-klar-advarsel-om-gront-skifte-etter-konkurs-i-new-zealand/

Vi har vår egen grønne klima-konkurs-klovn:

Etter å ha tapt milliardbeløp på «grønne investeringer», vil næringslivsprofilen Jens Ulltveit-Moe se om han kan gjøre det bedre med andres penger – som MDG-politiker. Han vil nå stå på partiets liste til kommende stortingsvalg.

https://www.document.no/2020/09/10/tapte-milliarder-i-naeringslivet-na-prover-ulltveit-moe-seg-som-mdg-politiker/
#58
Klima-dekning, ikke utslipp, kuttes i svensk avis.

Klimadekningen til svenske Expressen skal nå bli en del av det ordinære nyhetsarbeidet til de øvrige redaksjonene. Dermed blir også klimaredaksjonen splittet opp, skriver Journalisten.no.  Det siste året har klimaredaksjonen angivelig ligget på is som en følge av koronasituasjonen, men først nå er den blitt formelt nedlagt.

I et intervju med svenske Journalisten forteller redaksjonssjef Magnus Alselind om bakgrunnen:

– Våre analyser viser at mange av artiklene om klima ikke blir mye lest. Dette betyr selvfølgelig ikke at vi skal slutte å skrive om emnet, men vi tester ut nye måter å gjøre det på.

Dette er litt paradoksalt, for da Journalisten intervjuet daværende klimaredaktør Emma Boëthius i januar 2020, sa hun at avisen hadde opp mot én million klikk på klimasakene, og kort tid etter er dette altså ikke tilfellet lenger.


https://www.document.no/2021/06/10/svenske-expressen-legger-ned-sin-klimaredaksjon/
#59
Nå må alle kroppsåpninger på alle kuer sys igjen snarest!

En rettelse i statistikken viser at Norge slapp ut 1,4 millioner tonn mer klimagasser 2019 enn tidligere trodd. Det påvirker også tallene for 2020 – og gjør at klimamålet nå henger i en tynn tråd.

– Det er flaut og nå er det full alarm, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet.

Han kommenterer SSBs nybakte tall over norske klimagassutslipp, som i 2019 på 51,7 millioner tonn.

Dette er 2,7 prosent mer enn tidligere trodd. Da var tallet 50,3 millioner tonn.


Og folket må tvinges til å bruke helt tette Corona-masker slik at ikke noe co2 slipper ut.

https://www.nrk.no/norge/norske-utslipp-hoyere-enn-antatt_-_-utrolig-flaut-1.15521302
#60
Å unnskyld, jeg trodde et øyeblikk at man hadde funnet den endelige metoden for ufeilbarlige klimamodeller.

Nordmenn elsker kaffe. Så mye faktisk at av alle nordmenn over 18 år så drikkes det ifølge statistikk over fire kopper kaffe per person om dagen.

Men hva gjør vi stort sett med det som blir igjen, nemlig kaffegruten? De fleste kaster den, men her er noen gode grunner til ikke å gjøre dette.


Men det var altså ikke Cicero eller Bjerknes som ga oss en gladnyhet om at hver og en av oss kan spå fremtidens klima i våre egen kaffekopp. Må nok skaffe meg litt gikt likevel, gitt.

https://xstra.no/ikke-kast-kaffegruten-din/