Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - ConTrari1

#21
Dette gjelder i utgangspunktet Corona, men favner videre, og ikke minst er det gyldig for klimaforskningen. Knebling, nekting av innsyn i datagrunnlag etc., er vi vant med gjennom mange år. Her kommer prof. Ioannidis fra Stanford med en vektige faglige argumenter for åpenhet i vitenskapen, åpenhet og åpen kritikk, de prinsippene som vitenskap opprinnelig er bygget  på.

Et par sitater:

Før pandemien var gratis deling av data, protokoller og funn begrenset, noe som kompromitterte selve fellesskapet som den vitenskapelige metoden er basert på. Det var allerede allment godtatt at vitenskapen ikke var universell, men riket til en stadig mer hierarkisk elite, et mindretall av eksperter. Enorme økonomiske og andre interesser og konflikter fikk vokse seg sterke omkring vitenskapen – og normen om uegennytte ble forlatt.

-----------------

Ærlig, kontinuerlig spørring og utforskning av alternative veier er uunnværlig for god vitenskap. I den autoritære (i motsetning til deltakende) versjonen av folkehelsen ble disse aktivitetene sett på som forræderi og desertering. Den dominerende fortellingen ble at «vi er i krig.» Når man er i krig, må alle følge ordre. Hvis en avdeling er beordret til å gå til høyre og noen soldater prøver å gå til venstre, blir de skutt som desertører. Vitenskapelig skepsis måtte skytes, ingen spørsmål. Ordrene var klare.

Hvem ga disse ordrene? Hvem bestemte at hans eller hennes mening, ekspertise og interessekonflikter skulle bestemme? Det var ikke én person, ikke én gal general eller én foraktelig politiker eller én diktator, selv om politisk innblanding i vitenskapen skjedde – i stort omfang. Det var oss alle, et konglomerat som ikke har navn og ikke ansikt: et vev av halvtygde bevis; frådende og ensidige medier som fremmer kjapp journalistikk og stim-mentalitet; spredning av personligheter på sosiale medier, noen under pseudonym, som fikk selv seriøse forskere til å på nettet bli uhemmete villdyr-versjoner av seg selv, som spyttet ut enorme mengder vås; dårlig regulerte farmasøytiske og teknologiselskaper som bruke all sin kløkt og markedsføringskraft; og vanlige mennesker rammet av den langvarige krisen.

Noen steder finnes nok ennå ekte vitenskap, man kan ikke drive så altfor mye juks innen f. eks. romforskning eller matematikk. Men på svært mange fagfelt er det  pseudo- og følelses-forskning som vinner frem. Vi lever i en mørk tidsalder, og har desperat behov for en ny opplysningstid.

https://steigan.no/2021/09/hvordan-pandemien-endrer-vitenskapens-normer/

#22
Aktører og hendelser / COP 26 -bad COP?
21.09.2021, 08:26:24
Nå ja, det har vel ikke vært så mye good COP, så bad cop - good cop assosiasjonen halter litt. Glasgow lover ikke bra for alarmistene.

Norges statsminister Erna Solberg sier det er dårlig stemning i forkant av klimatoppmøtet senere i høst. Flere av de store landene møtte ikke engang opp på formøtet i New York. De har trolig viktigere ting å gjøre.

Det er kanskje endelig kommet så langt at "the shit hits the fan", aka vindmøllene. Spenningen begrenser seg vel til hvor mange hundre delegater som kommer fra lands om Guinea i år, med gratis FN-betalt (altså betalt av oss) reise med flott hotell og god mat, blir det over 600 denne gangen? Selv i København kunne man snakke om en slags vekkelse, nå er det mer av en seanse for søvngjengere.

Solberg er frekk nok til å mane frem skyld-tårer til fordel for små, fattige land som er de største profitørene av vestlig kunstig skyld.

– Det er påtakelig dårligere stemning før Cop 26, særlig fra mange av landene som står i fare for å få de største utgiftene knyttet til klima, små øystater og fattige land, sier Solberg til VG.

Det er vel heller snakk om at de ikke har fått oppfylt drømmen om "Cargo" fra himmelen slik de ble lovet. Klart det skaper dårlig stemning. Jeg kjenner den følelsen, ikke en eneste karbonbaron-krone er kommet min vei.

Tore Kristiansen i Documetn kommenerere:
Hun begrunner ikke hvorfor «små øystater og fattige land» skal få store utgifter knyttet til de påståtte klimaendringene. Så langt har de varslede, klimautløste problemene for disse landene stort sett uteblitt helt. Eksempelvis er små øystater ikke sunket i havet, som det er blitt spådd at de skulle være per nå.

Disse landene er derimot tilgodesett med mye oppmerksomhet og støtte, basert på at det hevdes at de en gang i fremtiden visstnok kan komme til å få slike problemer. Disse landene har dermed økonomisk interesse av å fremstille faren ved klimaendringer som størst mulig. Jo større fare de kan fortelle at de er i, jo mer penger kan de klare å få overført fra verdenssamfunnet.
'

Ja, frekkhetens nådegave har i sannhet "dronningen av sammensurium".

Det tegner til et bad COP rund baut. Forvent intetsigende eller svært vag dekning fra MSM.

https://www.document.no/2021/09/20/klimatoppmotet-cop26-ser-ut-som-en-fiasko-for-det-har-begynt/
#23
Morsom raljering med selvmotsigende bortforklaringer av vær som ikke lever opp til narrativet:

Let's get this right: global warming caused the record cold in Texas last winter.  And the climate will be even colder for decades to come because the climate is warming, so let's spend trillions to make it colder.  Global warming is making us cold, so we need to make it colder, or else the Earth will burn up.

Mens St. Greta spiser bananer fra co2-spyende skip som kommer fra fjerne land.

That prediction of colder temperatures, by the way, is backed up by the Old Farmer's Almanac, which has a way of being right more often than not.  The Almanac states that the coming winter will be perfectly horrible, at least in the eastern half of the country, with frigid temperatures and plenty of ice and snow.  Even Florida will be cold — just the sort of weather environmentalists seem to love.  Maybe John Kerry will be able to ski his way through the winter at expensive mountain resorts, but for most of us, it's just miserable.

Men det finnes et saliggjørende begrep som dekker alle slike kontradiksjoner, som har det i selve navnet, og som attpå til er kjent for alle hageeiere: Isbrann. Jepp, det er mulig å kombinere kulde og varme i ett og samme ord! Bli ikke overrasket om MDG snart krever at alle norske hager må bli rammet av Isbrann for å redde klimaet.

https://www.americanthinker.com/articles/2021/09/warming_causes_cooling_says_climate_scientist.html
#24
Det er grønne gærninger som forårsaker de katastrofale skogbrannen i California, ikke din dieselbil. "Tree-huggers" har innført lover som hindrer god og forsvarlig
skogskjøtsel, og som har krevd mange liv de siste årene. Når blir de stilt til ansvar?

Experts: 'Eco-Imperialists' Preventing Forest Management Lead to Wildfires, Not Climate Change

The wildfires raging in the western United States are not caused by climate change but by "eco-imperialists" who oppose forest management that could prevent natural seasonal fires from becoming massive and destructive wildfires, experts said Thursday on a call with reporters.

"The basic problem with our national forests and our BLM [Bureau of Land Management] forest is too many trees," Myron Ebell, director of the Center for Energy and Environment at the Competitive Enterprise Institute, said. "We have thickets, not forests."

"California, they have four times too many trees per acre," Ebell said. "The national forests have about eight times more fuel or fiber every year. So, every year, this problem becomes worse."

The solution is to thin those trees, these experts said — something that happened regularly when forests were logged. However, the logging industry has basically been put out of business by environmentalists opposed to the practice.


https://www.breitbart.com/politics/2021/09/10/experts-climate-change-not-cause-wildfires-eco-imperialists-prevent-forest-management/
#25
Bokstavelig talt, hele veien fra Sverige.

Da aktivistene i Extinction Rebellion (XR) lenket seg fast i Hausmannsgate, var det til en 21 år gammel lastebil med en umoderne dieselmotor som spyr ut opptil 90 prosent mer klimagasser enn dagens moderne dieselmotorer. Etter at de først hadde kjørt den fra Sverige.

Og det endte riktig galt for de svenske aktivistene som kom til hovedstaden for å demonstrere for et renere klima forrige uke:

Oslo-turen endte avskiltet på ei inntauingstomt for den tilårskomne og litt rustne «aktivist-lastebilen».


Ikke bare co2, men ekte og farlig forurensning spys ut fra en gammel dieselmotor. Kanskje ER-folka tror at deres ekstremist-ideologi  på magisk vis renser avgassen fra lastebilen? De kan jo sjekke selv med sniffing av eksosrøret, da kan de oppnå litt extinction, om ikke rebellion.

https://www.ao.no/klimaaktivister-kjorte-fra-sverige-til-norge-med-dieseldrevet-utslippsversting-sa-aksjonerte-de-for-et-renere-klima/s/5-128-164927

#26
Som i California kommer det nå frem at store skog- og gressbranner i Norge skyldes mangel på rydding og vedlikehold, 

Flere store lyng- og skogbranner i Norge knyttes til dårlig vedlikehold, slår SSB fast. Sotra-brannen i sommer skapte enorme ødeleggelser. Nå vil beredskapssjefen ha fokus på opprydning i inn- og utmark.

Lyngbrannene på Frøya og Flatanger i 2014, flere storbranner i 2018 og Sotra-brannen i 2021, knyttes alle til slike landskap der det finnes lett antennelig materiale som dødt gress, gammel lyng, og einer- og skog.


Rydding og vedlikehold i disse områdene vil kunne redusere faren for storbranner, slår rapporten fast.

Men selvsagt må NRK fiske etter litt klimakrise;
– Det ventes mer ekstremvær, og med det flere ekstreme hendelser i fremtiden – hva tenker du om det i et område det er vanskelig å operere i?

Brannsjefen glir unna og holder seg for god for å gi seg inn på noe propaganda, og sier egentlig bare at de trenger beder koordinering av ressursene, som i seg selv tydeligvis er gode nok til å takle det som måtte komme;
– Denne brannen kan være et forvarsel på hva som kan komme. Hele Vestland er vanskelig å operere i med fjell- og fjordlandskap. Vi har ressursene til å takle det, men vi må bli enda bedre koordinert for å kunne forsvare befolkningen best mulig, sier Hestad.

https://www.nrk.no/vestland/stor-brannfare-i-norske-lynglandskap_-krever-opprydning-etter-sotra-brannen-1.15636326

PS Det er kommet et svært dårlig fylkesnavn etter sammenslåingen på Vestlandet. "Hele Vestland" er lett å tolke som en feilstaving av "hele Vestlandet", men er altså navnet på fylket. "Bergen med omegn" hadde vært mer passende :-)
#27
Eller skal vi kalle det kullseiling?

Etterspørselen etter kull har økt kraftig det siste året, og med det har også prisen steget og produksjonen av kull gått opp.

På en viktig referanseindeks for det asiatiske markedet er kullprisen mer enn tredoblet på ett år, melder E24.

Newcastle-indeksen (NEWC) har steget fra et bunnpunkt på 46 dollar i september i fjor til å nå ligge på hele 170 dollar tonnet.


Det er den høyeste kullprisen på over et tiår.

"– Det som sannsynligvis driver kullprisen oppover er at forbruket av strøm vokser formidabelt i Kina. Det er helt enormt, og bare hittil i år tilsvarer veksten i termisk kraftproduksjon hele Tysklands kraftforbruk i løpet av ett år, sier Sigbjørn Seland, sjefanalytiker hos Stormgeo Nena (Nordisk Energianalyse)."

Her hjemme går fanatikerne helt bananas, nå skal vi betale Kina for å ikke bruke mer kull!

Thina Saltvedt, som er sjefanalytiker for «bærekraftig finans» i Nordea, tar til orde for støttepakker for å få land som Kina og India til å gå bort fra kull.

Hun peker på at det særlig er fremvoksende økonomier, som Kina og India, som nå øker produksjonen av kull kraftig for å få en rask oppsving i økonomien. De fornybare alternativene er fremdeles ikke konkurransedyktige her, fremhever Saltvedt.

– Der det ikke er konkurransedyktig så må vi komme med støttepakker som gjør at land velger fornybart, mener hun.


Tror hun oppriktig Kina ikke er konkurransedyktige på f. eks. solenergi? Hvor nedsnødd er hun?

https://www.document.no/2021/08/30/verdens-produksjon-av-kull-oker-med-hoyere-stromforbruk-i-kina/
#28
Meir enn halvparten av dei under 30 år fortel at dei er «ganske eller veldig uroa» over klimaendringane. – Unge ringer og seier at dei ikkje vil ha barn, seier generalsekretær i Kirkens SOS.

Tidlegare var folk redde for sur nedbør og atomkrig. No er det klimaendringane som tek pusten frå folk.


Ferske tal frå Senter for klimaforsking, Cicero, viser at litt over 50 prosent av dei spurte under 30 år er «er ganske eller veldig uroa» over klimaendringane.

Dei som har minst klimafrykt er i aldersgruppa 45–59 år, der 30 prosent er «veldig eller ganske uroa».


Så er spørsmålet; blir dagens skremte mer eller mindre unge mindre angstfylte med årene? Eller vil de som snart skal overta makten lede oss over kanten av massehysteriet til et økonomisk, mentalt og sosialt mageplask? Må vi få det skikkelig ille før denne giften forsvinner fra vårt samfunn? Det handler om følelser, og de kan heldigvis fort skifte. Men hvor mange hundre, eller tusen, milliarder risikerer vi å kaste bort før fornuften seirer?

https://www.nrk.no/vestland/sigrid-har-klimaangst_-_-det-gjer-vondt-1.15612828
#29
Nå skjer det! Glem Afghanistan, glem valget, glem alt! Extinction Rebellion skal ha flere aksjoner, vil Samset, som bedyret at han skulle begå sivil ulydighet- bli med? Eller får han munnkurv og fotlenke av ledelsen? Eller kanskje han ikke har guts nok til å gjør noe konkret for å redde klimaet.

Aktivistgruppen Extinction Rebellion planlegger store aksjoner i Oslo kommende uke. I årets trusselvurdering advarer PST mot potensiell radikalisering i aktivistgrupper som fokuserer på klimasaken.

Oooh, så redde vi blir!

– Vårt krav er at vi skal sette liv fremfor profitt. Vi kommer til å aksjonere på forskjellige måter og på forskjellige steder. Det kommer til å være aksjoner mot departementer, institusjoner som er ansvarlige for klima- og naturkrisen og det kommer også til å være veiblokader veldig sentralt.

Noen av aksjonsplanene er annonserte, mens andre blir en overraskelse, ifølge Kolstø.


Får vi se noe a la aksjonen på undergrunnen i London, der rasende passajerer dro ER-ekstremister ned fra vogntaket?

MDG er selvsagt med på leken:

– Radikalitet er helt nødvendig i natur- og miljøpolitikken fordi den politikken som har vært ført til nå ser jo alle at har vært for lite radikal - i betydningen for lite handlingsvillig. Så bruker Extinction Rebellion kraftige virkemidler som vekker oppsikt, men så lenge de holder seg langt unna vold, sjikane og ødeleggelser og bruker sine virkemidler på en ikkevoldelig måte, er det innafor det samfunnet kan akseptere.

No vert det ækksjn, folkens! Fylgj med på framhaldssoga.

https://www.nrk.no/norge/klimaaktivister-planlegger-masseaksjoner_-_-radikalitet-er-helt-nodvendig_-sier-mdg-1.15616387
#30
Skråblikk / Imagine...2030
12.08.2021, 18:54:20
Her kommer New World Order, med lånte musikalske fjær fra John Lennon:

"Imagine all the people, living short lifespans..."

https://www.youtube.com/watch?v=Cg1ISl2u5Lg
#31
Media og politikk / Equinor-og-ned
07.08.2021, 10:56:33
Jan Herdal er utrettelig i sin kamp mot klima-sløsing:

For 50 milliarder kroner reduserer Equinor den globale oppvarmingen med ca. 0,00004 grader. Halleluja!


Equinor tar grep og vil redusere "den globale oppvarmingen" med noe sånt som 0,00004 grader. Kostnaden er anslått til 50 milliarder kroner. Oljeselskapet skal redusere sine CO2-utslipp med 5 millioner tonn innen 2030. Hvor mye CO2 er dette egentlig?

Equinors "klimakutt" fram til 2030 utgjør vel 1 prosent av Kinas økning bare i 2018. Kinas totale årlige utslipp er på ca. 10 milliarder tonn CO2. Norges samlede utslipp utgjør ca. en halv prosent av det. Equinors kutt igjen utgjør ca. 10 prosent av Norges totale utslipp.


https://derimot.no/ikke-for-en-neve-dollars-enormt-norsk-pengebruk-for-a-redde-klimaet-uten-effekt/
#32
Kineserne må more seg kostelig over vestlig idioti og naivitet. Venstresiden har utnevnt dem til klimareddere, så de er immune for enhver kritikk, selv når de nekter innsyn i sine oppgitte opplysninger om utslipp. Er man på den "riktige" siden, lukkes øyne, ører og munn.

Solceller kommer for det meste fra Kina, de har visse fordeler:

Most of the solar panels installed in the U.S. and Europe are produced with coal-burning plants in China.


There have been concerns that the solar industry's reliance on Chinese coal will increase emissions over time. Manufacturers rapidly scale up the production of solar panels to meet the demand of the public, making the solar industry one of the most significant polluters in the world.

China's low-cost, coal-fired electricity gave the country's solar-panel manufacturers a competitive advantage that allowed them to dominate global markets. Chinese factories supply over three-quarters of the world's polysilicon, which is essential in the production of solar panels.


Producing solar panels in China creates much more carbon dioxide than in Europe, said Cornell University energy systems professor Fengqi You. He also said that in countries or regions that don't rely heavily on fossil fuels, such as Norway and France, installing a high-carbon, Chinese-made solar panel might not reduce emissions at all.

Hvilken herlig ironi!

https://www.naturalnews.com/2021-08-06-solar-panels-made-in-coal-burning-plants.html
#33
https://no.wikipedia.org/wiki/Ved_Rundarne

kan anda, skrev Vinje.

Og noen meter under Golfstrømmen kan det være tungt å puste ja. Men nå går strømmen! Sin vei! Hjelp!

Ny studie slår alarm: Golfstrømmen kan kollapse
Det livsviktige havsirkulasjonssystemet i Atlanterhavet kan være i ferd med å stoppe helt opp. – Dette er skummelt, sier forsker.

– Tegnene på destabilisering er allerede synlige. Det hadde jeg ikke forventet. Dette er skummelt, sier klimaforsker Niklas Boers, ifølge The Guardian.

Boers er forsker ved Potsdam-instituttet for klimaforskning i Tyskland. Han har ledet og forfattet den ferske studien, som torsdag var oppslag i flere av verdens største aviser.


Guardian og Potsdam, synonymt med "scroll on, nothing to see here."

https://www.vg.no/nyheter/i/8B313A/ny-studie-slaar-alarm-golfstroemmen-kan-kollapse

#34
Vi har sett enkelte tilløp, men her kommer the real thing, ekte sammensuriering av de to undertrykkende kvasi-religionene i vår tid:

Do you remember when Democrats used to accuse Republicans of using the politics of fear to advance their agenda? Chuck Schumer doesn't.

He recently claimed that if the Democrat infrastructure bill isn't passed, that climate change is going to be worse than COVID.

That doesn't even make sense. What does an infrastructure bill have to do with climate change?


Senate Majority Leader Chuck Schumer, D-N.Y., said Wednesday that the climate crisis will be worse than the coronavirus pandemic and that Democrats are ready to respond with "big, bold action" unlike anything the U.S. and "this world has ever seen before."

En større pengepresse og en verre tåreperse enn verden noen gang har sett før, med andre ord. Det er slikt som må til for å ødelegge USA og alt landet har stått for.

Hvorfor står det så lite i norsk MSM om den slags? De burde  jo være fra seg av glede. Har de fått kalde klima-føtter?

https://www.thegatewaypundit.com/2021/07/chuck-schumer-says-climate-crisis-will-worse-covid-unless-dems-pass-infrastructure-bill-video/
#35
Det sier mye om hvilket latterlig mikrofonstativ for klima-fanatikerne TU er blitt, når de ukritisk gjengir en rapport som hevder at Tyskland kan dekke hele sitt energi forbruk -ikke bare el-produksjon, men hele energiforbruket!- med fornybar energi.

Nordstream 2 blir forbigått i taushet. Ikke ett ord om hvor mange km2 som må dekkes av nye vindmøller, for ekspansjonen skal visstnok skje i hovedsak med landbasert vindkraft, særlig i sørlige deler av landet. Ikke ett ord om den massive motstanden mot nye vindmøller på land, eller om de strenge reglene nå gjør det svært vanskelig å bygge ut mer av dette.

TU er en ynkelig svada-blekke, rett og slett.

Ifølge de beregningene som er gjort i rapporten vil ikke bare behovet for elektrisitet, men hele energibehovet, kunne dekkes med fornybare kilder.

Spesielt vil landbasert vindkraft spille en viktig rolle, og utvidelse av vindparker, spesielt sør i landet, vil være essensielt.


https://www.tu.no/artikler/rapport-hele-tysklands-energibehov-kan-dekkes-med-fornybare-kilder-om-10-til-15-ar/512178
#36
Trodde aldri NRK ville skrive dette!

Grønne aksjefond var blant fjorårets store vinnere. Nå er situasjonen snudd på hodet. Ekspertene er skeptiske, og ser likheter med dotcom-boblen i 2000.

Investeringsdirektør og fondsforvalter i Nordea, Robert Næss, er tydelig på hvorfor de populære grønne fondene nå har fått seg en knekk. Han mener mange av selskapene i fondene plasserte penger i var svært høyt priset i fjor – og at de fortsatt er dyre.

– Jeg er skeptisk til de grønne vekstselskapene. Selv om mange av de grønne selskapene har hatt svak kursutvikling i det siste så er det ikke sånn at de har blitt råbillige. De har fortsatt ikke noe særlig inntjening, sier Næss.


Gjør som Ulltveit Moe, kast bort penger på det som gir deg moralsk hjertevarme. Du finner alltid noen som vil bære byrden for deg. PS Jeg har en pent bruk pyramide sentralt beliggende i Egypt til salgs for en venn, interessert?

Det virkelig komiske er billedteksten med bilde av det typiske propaganda motivet; utslipp av vanndamp fra en fabrikk, tatt i solnedgang så dampen ser skittenbrun ut, med teksten : "Grønne fond hadde en kjempevekst i fjor. I år sliter de med å levere like god avkastning."

De går helt på autopilot.

https://www.nrk.no/norge/gronne-fond-1.15580742?fbclid=IwAR2b1JNl60FO5mO0fNImdtRBhmenwEEQ0_ZR1bchwXQfTIw5ohCFCsioGWg
#37
Knut Lindtner har en utmerket blogg, mye klimastoff også. Her om en prognose om havnivå stigning som kan koste svenske kommuner skjorta:

Dette innlegget er hentet fra det svenske nettstedet Klimatsans. En trenger ikke føye til så mye av kommentarer, men vi ser her et eksempel hvordan en prognosert utvikling ikke bare forteller om hvor langt fra virkeligheten en kan komme. Det skremmende er at den fører til store samfunnsmessige omkostninger, fullstendig unødvendige.

Og den fører til en almen skepsis mot etablert vitenskap fordi det passer noen å bruke den til politiske formål. Det er ingenting i den grafen som vises som tilsier en slik utvikling som grafen spår. Den er kun basert på prognoser og ikke på observasjoner.

Men slik er det blitt. Når observasjoner erstattes med spådommer og kunnskap erstattes med tvilsom politikk, da får vi grafer som den under.

Knut Lindtner


https://derimot.no/i-sverige-ma-kommunene-forberede-seg-pa-store-utgifter-utgiftsokningene-baseres-pa-spadommer-om-kommende-havniva/
#38
Det kan være at de har klart det i Tyskland. Hittil meldes om 150 døde etter flommen, og den brukes selvsagt for alt den er verdt til å gnåle om klimakrise.

Men den kunne ha vært unngått. Mange demninger har stått breddfulle i flere uker i en regntung periode i landet, og det var meldt mer regn god tid i forveien. Så hvorfor ble ikke demningene tappet ned?  Kan det virkelig bare skyldes inkompetanse, eller har dette vært en villet politikk for bygge opp om ekstremvær-påstandene?

Innbyggaren i ein overfløymd region fortel Welt-reporteren om korleis han kvar veke syklar sin mountain bike langs med dammane som held attende vatn i dalane.

«Eg la merke til at alle dammane dei siste 3 vekene var fulle til toppen – opp til berre 20-30 cm frå kanten. Desse dammane er der for å halde tilbake vatnet. Korfor slepte dei ikkje ut noko av vatnet på kontrollert vis mykje tidlegare? For meg er det utenkeleg. Heile denne saka skulle aldri ha hendt viss det hadde vore 10 eller 20% meir tilgjengeleg volum i dammane.»

Journalisten svara: «Den kritikken har eg høyrt om og om igjen i dag.»


Pliktforsøming?

I tre lange veker stod dammane fulle til toppen, sjølv med langtidsvarsel (14 dagar) som viste at meir og meir regn var på veg. Det har vore ein regnfull sommar, og der var ingen teikn på at det ville endre seg med det første.


Så varsla metorologane, 4 dagar før katastrofen slo ned, om at oppimot 150 mm regn var på veg. Dei fylde dammane var ei tikkande bombe som skulle ha vore uskadeleggjort – og sjansen var der til å gjere det. Men av ein eller annan grunn, sette ikkje autoritetane i verk noko som helst av kontrollerte utslepp for å skape kapasitet og seinke dei nedstrøymande vassflaumane.

https://derimot.no/flommen-i-tyskland-ikke-klimaendringer-men-forsommelse/
#39
Jo Nova igjen, skrekk og gru bilder av isflommer i den lille istiden. Bare som en liten motvekt til den nylige flommen i Tyskland, som forresten ser ut til å ha blitt uvanlig lite  klima-hypet?

In the Little Ice Age, the floods were vast, common, and very, very cold.

https://joannenova.com.au/2021/07/a-world-protected-by-windmills-in-1717-christmas-floods-in-germany-killed-14000/

#40
Næh! "Dekningsgraden" av koraller på GBR går i været som en hockeykølle, etter et brått dykk tidlig i dette århundret. Ikke forvent at Mathismoen gjør gråtende avbikt av den grunn.

120 millioner år gamle - nå dreper vi dem Olemann i 2008.
https://www.aftenposten.no/norge/i/ePQBg/120-millioner-aar-gamle-naa-dreper-vi-dem

Fra Joanne Nova:
The Great Barrier Reef has had a good year. 2020 might have been the hottest or the second hottest year on record, but it was a bonanza year for reef recovery.

The reef covers 344,400 square kilometres, survived the Holocene Optimum, the Minoan warming, the Roman warming and the Medieval Warming, and is already recovering from a streak of few nasty El Nino's and a cyclone or two.

But the bottom line is that coral deaths are not easily relateable or predicted by hot weather or high CO2. If sea level changes or temperature volatility are the real culprits, the ocean currents or cloud cover may be the driver, and not the number of cars or solar panels in Australia.

NB. En rekke gode lenker på slutten av artikkelen.

https://joannenova.com.au/2021/07/what-a-recovery-hottest-ever-year-causes-coral-reefs-to-grow/