Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ConTrari1

Pages: [1] 2 3 ... 13
1
Energi og miljø / Re: Energisutuasjonen i Chile
« on: 31.10.2019, 17:44:38 »

"Du fortsetter jo å fornekte at du ikke har et snev av dekning for påstanden"

Hørt om dobbel nektelse?

https://snl.no/dobbelt_nektelse

...og resten er bare Tussesurr.

2
Husk at temaet fortsatt er om CO2 avgifter og grønn energi var utløsende for opptøyene i Chile, ikke hva som skjedde året før.

Du/dere har ingenting å slå i bordet med, dog med unntak av de vanlige klimarealistbetraktningene. Og en skal være temmelig indoktrinert og ha mye betong mellom ørene for å overbevise seg selv om at CO2 avgifter er et tungtveiende element. Slike opptøyer har langt dypere sosiale og økonomiske årsaker der ekstrem økonomisk ulikhet alltid er en sikker kilde til uro. Og det mest fantastiske av alt; dere har ikke lykkes med å gi en eneste kilde til disse påstandene, kun selvhenført Klimarealistvrøvl.


Vræl, vræl fra Tussen.

Hva er trådens tema:
"Chile trekker seg som COP-arrangør."

I rest my nutcase.

3
Energi og miljø / Re: Energisutuasjonen i Chile
« on: 31.10.2019, 13:48:42 »
Sitat Contrari1

Quote
Du har "lest deg opp" på Chile, og "glemmer" at 40% av el kommer fra kull? Ha ha. 

Hva er det du ler av? At du ikke forstår hva prosenter er? Når jeg kun omtaler 60% av elektrisitetsproduksjonen i Chile må vel endog du forstå at der er 40% igjen som jeg ikke omtaler?

At Chile har en betydelig andel fossil elektrisitetsproduksjon er jo åpenbart for alle som følger med, eller leser du ikke dine egne linker heller:

https://uk.reuters.com/article/carbon-chile-tax-idUKL6N0RR4V720140927

Quote
Around 80 percent of Chile’s energy is based on fossil fuels, mostly imported oil and coal.     

Dette var i 2014 og gjelder totalt energiforbruk, ikke bare elektrisitet, men at kull fortsatt betyr mye er da for pokker ingen hemmelighet. Du er så vant til å underslå opplysninger at du tar det for gitt at dette er noe alle driver med, og tror du får et kryss i boken av å "avsløre" det åpenbare. Alternativt at du er så vant til å fornekte det åpenbare at du tror jeg er i samme fornektermodus og ikke erkjenner at Chile har en stor andel kull i sin energimix.

Ja en god latter forlenger livet, så takk for det. Ditt ordgyteri klarer dessverre ikke å skjule din "forglemmelse", bedre lykke neste gang.

Svineriet som Tussen bedriver, er en skam for dette nettstedet. Påstander om å underslå og fornekte florerer, og han er ikke snauere enn å antyde at meningsmotstandere er NAV-klienter. Lavmålet er undermåls.


4
Energi og miljø / Re: Energisutuasjonen i Chile
« on: 31.10.2019, 13:18:15 »
Sitat Contrari1

Quote
About 40 percent of Chile's electricity generation comes from 28 coal-fired power stations. The goal is to replace them all by 2040 and become fully carbon-neutral by 2050."

https://www.france24.com/en/20190604-chile-close-eight-coal-fired-power-stations

Der er ikke noe motsetningsforhold mellom det du skriver og det jeg skriver, jeg skriver 60% fra vann og du 40% fra kull og det skulle bli 100. Men det jeg skriver er feil, i følge den kilde jeg benytter er 62% fra fornybar totalt og da må vann være mindre, men det er vanskelig å få ut noe tall da det endrer seg mye fra år til år.

https://en.wikipedia.org/wiki/Electricity_sector_in_Chile

Men så den gledelige nyheten, Chile har et vannkraftpotensial på over 400 TWh, dette i kombinasjon med vind skulle gjøre det realistisk at de er kvitt alt kull innen overskuelig fremtid.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5298288/

Du har "lest deg opp" på Chile, og "glemmer" at 40% av el kommer fra kull? Ha ha.

5
Energi og miljø / Re: Energisutuasjonen i Chile
« on: 31.10.2019, 11:53:35 »
Jeg har med tårer i øynene lest alle klimaskeptikernes dype bekymring for at en 4% økning i metrobilletten i Santiago - som tilsynelatende ikke har noe med CO2 avgifter å gjøre - har satt hele landet i en krisesituasjon.

Siden jeg ikke vet så mye om Chile så har jeg lest meg litt opp. Hvem visste at det helstatlige norske selskapet SN Power er en aktør i Chile og bygger nå et 155MW vannkraftanlegg. Chile får i dag ca. 60% av energien fra vannkraft, men da denne har vært ustabil har de importert en del fra gasskraft fra Argentina. Men siden også denne har vært ustabil bygger de nå ut mer vann og vind. Chile er ikke ulikt Norge i så henseende med store både vann og vindresurser som i kombinasjon forhåpentligvis kan gjøre landet selvforsynt med fornybar energi. Og da slipper alle klimaskeptikere å ligge nattevåkne med omtanke for de stakkars fattige i Chile som ikke må betale CO2 avgift.

Krokodilletårer fra Tussen?

"About 40 percent of Chile's electricity generation comes from 28 coal-fired power stations. The goal is to replace them all by 2040 and become fully carbon-neutral by 2050."

https://www.france24.com/en/20190604-chile-close-eight-coal-fired-power-stations

6
Sitat Contrari1:

Quote


Denne avisen skriver i klartekst at co2-skatt er det mest effektive virkemiddelet i kampen mot klima-endringer. Her i Norge har vi hatt co2 avgift siden 1991, og det har sikkert dempet global oppvarming?

og

Tussen har sikkert fått med seg at disse avgiftene beskrives som "dråpen som fikk begeret til å flyte over".Sitat Emeritus:

Quote
  Husk at temaet fortsatt er om CO2 avgifter og grønn energi var utløsende for opptøyene i Chile. Og jeg understreker at jeg ikke benekter at det er tilfellet, jeg bare etterlyser en kilde som faktisk sier at det var slik.   

Det var jeg som skrev at økningen i prisen på metroen i Santiago var dråpen som fikk begeret til å flyte over, så ikke prøv deg på å stjele mine nyanseringer. Det lille jeg har lest om opptøyene i Chile har lite eller ingenting med CO2 avgifter å gjøre men en generell sosial uro som bl.a. skyldes at Chile har enorme forskjeller mellom rik og fattig, et fenomen som for øvrig generelt er egnet til å skape slike opprør. 

Men nå bare venter jeg på at noen skal dokumentere at prisstigningen på metroen fra $ 1,12 til $ 1,16 var spesifikt knyttet til CO2 avgifter eller lignende, og ikke en generell prisstigning eller tilsvarende.

Dette kan da ikke være så vanskelig?

Og for all del; ikke bland inn Frankrike, YouTube innslag fra Heartland og fandens oldemor. Husk hvem som skal oppfatte og ta til seg denne kunnskapen, det er folk som påberoper seg at handlinger som fant sted i 2014 er årsak til et opprør som finner sted i 2019, og i beste fall greier å utgyte noen generelle betraktninger om hvor irriterende CO2 avgifter og annen elendighet er som årsak/virkning.

Dette må gjøres enkelt!

Surr og tøys fra Tussen som vanlig:

"Men dette var kun den siste dråpen som ikke bare fikk begeret til å renne over, men til å revne."

https://agendamagasin.no/debatt/dagliglivet-handelsvare-demonstrerer-chile/

Hehe, helt patetisk når Tussen kommer med anklager om å stjele hans formuleringer!

Prisstigningen på metroen henger sammen med landets klimapolitikk; vind og sol skal nå skaffe strøm til banen:

"Next year (2018), Latin America’s second largest subway system, will source 60 per cent of its energy from solar and wind projects.

In a statement Metro de Santiago said that it had signed two 15-year agreements, one with a solar energy provider, and another with a wind power company.

According to The Wall Street Journal, California-based SunPower’s will supply 42 per cent of the subway system’s power with a 100-megawatt (MW) solar plant using 254,000 panels covering an area the size of 370 football fields, located in northern Chile’s Atacama Desert.

The remaining 18 per cent will be provided by a recently developed wind farm located just north of the SunPower solar project, The Wall Street Journal said."

http://www.climateaction.org/news/chiles-largest-metro-network-to-be-powered-by-solar-and-wind
 

7
Det blir spennende å se hvem som tar jobben med COP25. Latin-Amerika står for tur til dette "ærefulle" vervet, ifølge vår klima-minister, men er noen klare til å ta imot 25.000 delegater og andre tilreisende, som neppe vil like å bli tildelt køyeplass i en sovesal? Kanskje Venezuela føler seg kallet? Eller må man -O skrekk!- kutte ned på co2-utslippene til COP-konferansen ved å redusere antall deltakere? I Katowice var det 406 utsendte fra det lille afrikanske landet Guinea. Alle utgifter betalt, får vi tro, av deg og meg, via FN;

"It would have been easy to turn the conference into an internet meeting with live streaming and online commenting. But then the long wonderful “business trip”  with all its receptions, daily allowances and pre-Christmas meetings with fellow climate rescuers would have been missed. This time more than 22,000 participants have made their way to Poland, most comfortably by plane. The largest delegations to the Climate Conference came from Africa.

Guinea is sending 406 delegates this year, the Democratic Republic of Congo is there with 237 participants, and the Ivory Coast is sending 191 compatriots to Poland. The list of participants is available on the homepage of the conference as a pdf and is 1084 pages long."

https://notrickszone.com/2018/12/11/cop24-in-large-part-an-expensive-taxpayer-funded-junket-for-third-world-delegates/

8
Sitat ConTrari1

Quote
20 døde hittil under opptøyene i Chile. Joda, co2 krever liv, ingen tvil om det.   

Så var det dette med kilder og forståelse for den mest elementære logikk. Det du har limt inn er et Reuters oppslag fra 24. september 2014, eller som det også heter: For over fem år siden.

Er de så jævlig trege i oppfatningen i Chile at de først begynner å demonstrere fem år etter at lover blir innført?

Tussen har sikkert fått med seg at disse avgiftene beskrives som "dråpen som fikk begeret til å flyte over". Tror Tussen det er en naturlov at opptøyer oppstår umiddelbart?
Det er et mønster fra flere land, det at co2-skatter utløser protester. Som vi kjenner det fra Frankrike, her en artikkel fra Washington Post for et knapt år siden:

"The single most effective weapon in the fight against climate change is the tax code — imposing costs on those who emit greenhouse gases, economists say. But as French President Emmanuel Macron learned over the past three weeks, implementing such taxes can be politically explosive.

On Tuesday, France delayed for six months a plan to raise already steep taxes on diesel fuel by 24 cents a gallon and gasoline by about 12 cents a gallon. Macron argued that the taxes were needed to curb climate change by weaning motorists off petroleum products, but violent demonstrations in the streets of Paris and other French cities forced him to backtrack — at least for now."

https://www.washingtonpost.com/world/europe/frances-protesters-are-part-of-a-global-backlash-against-climate-change-taxes/2018/12/04/08365882-f723-11e8-863c-9e2f864d47e7_story.html

Denne avisen skriver i klartekst at co2-skatt er det mest effektive virkemiddelet i kampen mot klima-endringer. Her i Norge har vi hatt co2 avgift siden 1991, og det har sikkert dempet global oppvarming?

9
Som vanlig, ren drittslenging fra Tussen. Har du vurdert en ny karriere som møkkaspreder i landbruket? En skreddersydd brun fremtid for deg.

10
20 døde hittil under opptøyene i Chile. Joda, co2 krever liv, ingen tvil om det.

"President Michelle Bachelet of Chile enacted new environmental tax legislation on Friday making the country the first in South America to tax carbon dioxide (CO2) emissions.

Part of a broad tax reform, Chile’s carbon tax will target the power sector, particularly generators operating thermal plants with installed capacity equal or larger than 50 megawatts (MW).

These installations will be charged $5 per tonne of carbon dioxide (CO2) released. Thermal plants fueled by biomass and smaller installations will be exempt.

The new tax is meant to force power producers to gradually move to cleaner sources to help reduce the country’s greenhouse gas emissions and meet its voluntary target of cutting these gases 20 percent from 2007 levels by 2020.

Earlier this year, Mexico imposed a tax on the sale of several fossil fuels, based on their carbon content, averaging $3 per tonne of CO2."

https://uk.reuters.com/article/carbon-chile-tax-idUKL6N0RR4V720140927

11
Jeg setter stor pris på Translator og ConTrari, og i enkelte gode øyeblikk kan jeg også sette pris på kverulanten Emeritus.

Når det gjelder det avlyste COP-møtet i Chile så var den første tanken som slo meg da jeg leste nyheten i går at dette arrangementet kommer Norge til å ta på seg på kort varsel. Og jeg hadde ikke før tenkt tanken før jeg leste om at, joda, Raymond & Co syntes det var en god ide.

Takk Boris :-)
To brød og fem fisker er barnemat når det gjelder mirakler, når Rør-Raymond steller til fest for 25.000 delegater, kjøttfritt selvsagt og tissing i dusjen:

"I Noreg forsvinn mange tusen liter vatn på grunn av eldgamle vassrøyr. Men vi sjølv kan også spare, og Oslo kommune råder folk til å tisse i dusjen."

https://www.nrk.no/trondelag/noreg-slosar-med-vatn-_-slik-kan-du-spare-1.14735501

12
Kanskje du også skulle forsøke å analysere hvorfor Emeritus så ofte "kverulerer."

Det hevdes at årsaken til opptøyene i Chile skyldes:

Quote
……..de massive demonstrasjonene der borte (skyldes) misnøye med CO2-avgifter på trikkebilletter og strøm.   

Noe MSM angivelig ikke skriver noe om.

Fra hvor stammer i så fall denne opplysningen? Så langt jeg har fått med meg ble det annonsert en prisøkning fra $ 1,12 til $ 1.16 på metroen i Santiago som ble reversert av myndighetene for mer enn 10 dager siden, men likevel fortsetter opptøyene.

Og alt jeg leser så var denne annonserte prisøkningen bare dråpen som fikk begeret til å flyte over og at det underliggende problemet er enorme økonomiske ulikheter der Chile ligger på topp (eller på bunn om en vil) blant OECD landene.

https://data.oecd.org/inequality/income-inequality.htm

Siden der er så mange lettlurte lesere på KD.com bør en faktisk ikke spre slikt vrøvl. Nå bare venter jeg på at en eller annen Klimarealist påstår at klamydia skyldes økte CO2 avgifter.

Ikke noe med klima å gjøre, sier Tussen;

"Climate activists and the United Nations are suffering a major black eye this week as protests and riots resulting from high energy prices have erupted in Santiago, Chile.

Chile, which will host a major U.N. climate conference in December, earned praise from climate activists for recently imposing a carbon dioxide tax on conventional energy sources and switching the Santiago Metro system to renewable power. Now, the people of Chile are rising up and firing a shot across the bow of other nations considering similar energy taxes and expensive renewable energy programs."

https://www.theepochtimes.com/expensive-climate-policies-sparked-the-chile-riots-just-like-the-yellow-vest-protests-in-france_3127717.html

Tussen får trøste seg med at Greta nå kan fortsette med sin "California Dreamin'".

13
Vi skal alle sette pris på at vi har slike begavede mennesker som ConTrari1 og Translator her på forumet.


Kontraster beriker livet vet du, Tussen.

14
Problemer i Chile? Ikk'no problem! Oslo tar jobben! Rørlegger Raymond sier det er fullt mulig å ta på seg dette mega-arrangementet. Pyttsan, et byråd som kan male rundinger på asfalt, klarer dette som ingenting. Det var ventet 25.000 personer til Santiago, det kan man fint stappe inn på Ekeberg Camping. Alle skal med! Eneste problem kan være tilgang på limousiner, som ikke var helt tilfredsstillende da man skulle redde klimaet i København i 2009, men byrådet kan sikkert stille med el-sykler for et friskt møte med lokal-klimaet i desember.


https://resett.no/2019/10/30/raymond-johansen-klimatoppmotet-kan-legges-til-oslo

15
Det er helt uproblematisk å karakterisere klimasituasjonen som en "krise" selv om en ikke ser spor av endring i dag. Nå mener jeg at det ikke bør/kan kalles krise, noe jeg nylig har kommentert i et annet innlegg, men nå kommenterer jeg det rent språklige.

Hvis det en dag oppdages en meteoritt med en diameter på 12 km som vil treffe jorden om tre år, så er det språklig sett uproblematisk å kalle det en krise, selv om det ikke er spor av noe som helst mens den oppdages.

Og da kan Tussen sikkert love oss klimakrise i diverse norske fylker og kommuner om tre år. Popcorn!

Pages: [1] 2 3 ... 13