Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ConTrari1

Pages: [1] 2 3 ... 37
1
Viktige klimatema / Re: DET ER SOLEN!
« on: 26.05.2020, 19:34:25 »
Okular:
Kommentaren din er på plass nå.
Klimarealistene har begrenset med ressurser for å si det mildt, også til moderering. Vi får ikke millioner av kroner kastet etter oss fra klimahysteriske politikere.

Det samme skjer da også på  WUWT? Du skriver et innlegg, poster det, og så er det borte, og dukker først opp igjen når det har gått gjennom mod-mølla. Ikke noe konspiratorisk i dette.

2
Viktige klimatema / Re: DET ER SOLEN!
« on: 24.05.2020, 15:11:59 »
Bare til opplysning, Petter:

Jeg har nå sett at klimarealistene.no har nektet publisering av en kommentar fra meg hos dem på din nylige tråd kalt "Drivhuseffekten varmer ikke havet"; de har i realiteten bare slettet den uten å underrette meg eller å gi noen grunn. Heldigvis fant jeg den igjen på min egen logg:
https://www.klimarealistene.com/2020/05/15/drivhuseffekten-varmer-ikke-havet/?unapproved=20179&moderation-hash=91e8f6e7871c75bfd6c6c533895003bb#comment-20179

Ikke vet jeg hva det var ved den som man fant så støtende.

Har vel noe å gjøre med at KR krever fullt navn, i likhet med mange andre nettsteder?

Nei, ser nå at det er flere innlegg hos KR som bare er signert med"Kristian", så mitt tips er at dette innlegget  er "awaiting moderation" på grunn av et eller annet uttrykk som programmet har hengt seg opp i. KR har begrensede ressurser, og det tar ofte tid før moderering er oppdatert.

4
Viktige klimatema / Re: DET ER SOLEN!
« on: 24.05.2020, 14:43:09 »
Bare til opplysning, Petter:

Jeg har nå sett at klimarealistene.no har nektet publisering av en kommentar fra meg hos dem på din nylige tråd kalt "Drivhuseffekten varmer ikke havet"; de har i realiteten bare slettet den uten å underrette meg eller å gi noen grunn. Heldigvis fant jeg den igjen på min egen logg:
https://www.klimarealistene.com/2020/05/15/drivhuseffekten-varmer-ikke-havet/?unapproved=20179&moderation-hash=91e8f6e7871c75bfd6c6c533895003bb#comment-20179

Ikke vet jeg hva det var ved den som man fant så støtende.

Har vel noe å gjøre med at KR krever fullt navn, i likhet med mange andre nettsteder?

5
Media og politikk / Re: Klimapropaganda i gammelmedia
« on: 24.05.2020, 12:14:20 »
Tilbake til media; Man kan mene hva man vil om Trump, men han er den som tar opp kampen mot ensrettingen i MSM, og mer spesifikt "Big Tech", altså gigantene som Wikipedia, Google og Facebook. I USA har man jo  en mer differensiert presse enn har hjemme, men de stor tekno-selskapene er sterkt preget av den politiske venstresiden, noe vi jo alle kjenner fra Wikis klima-alarmsitiske slagside og ugjerningene til en viss Conolley. Man tenker selvsagt ikke så mye over hva man er med på å støtte, når man legger ut hyggelige meldinger på FB om venner og familie. Men alt dette blir et skalkskjul for en sterk sensur, og vi skal være glade for at man nå tar fatt i dette problemet.

Trump sendte nylig ut en tweet som ikke etterlater noen tvil om hvor han står.

“The Radical Left is in total command & control of Facebook, Instagram, Twitter and Google,” Mr. Trump tweeted May 16, adding that his administration is “working to remedy this illegal situation.”

Alle de store- Twitter, Facebook, Google – svarer i kor at de er nøytrale og ikke gjør forskjell ut fra politisk synspunkt.

Men publikum mener noe annet. 43 prosent av befolkningen mener Big Tech favoriserer de liberale. 67 prosent av Republikanerne føler seg dårlig behandlet. Når så mange av presidentens parti har en slik oppfatning, har Big Tech et problem.


https://www.document.no/2020/05/23/trump-utvalg-skal-se-pa-fordommer-mot-konservative-hos-big-tech/

Edit; her er artikkel om en grunnlegger av Wiki, som nå kommer med sterk kritikk:

Sanger sier at de som godkjenner Wikipedias redigering av Trumps uttalelser, «må innrømme» at de ikke lenger støtter en nøytral policy på Wikipedia. Det var Sanger som skrev den opprinnelige nøytrale policyen for Wikipedia.

Andre sider og temaer som Larry Sanger mener heller langt til det politiske venstre er sidene om Hillary Clinton, abort, klimaendringer, legalisering av narkotika og LGBT adopsjon.

https://www.document.no/2020/05/23/wikipedia-ikke-er-politisk-noytral-sier-medgrunnlegger/

6
Aktører og hendelser / Hvit gammel kvinne er sint
« on: 24.05.2020, 11:13:59 »
Gamle hvite men er som kjent klimaverstinger (når de ikke heter Hansen eller  Randers), gamle hvite kvinner hører vi mindre om. Men i ABC Nyheter -som ser ut til å ha fått en leder-rolle i å publisere laaange klimafrykt-artikler, møter vi en 77 år gammel miljøaktivist-dame.

Hun vil redde fremtiden til barnebarna, til og med Ernas eventuelle sådanne. Hun klager over at det er færre insekter enn da hun var liten. Og alt er politikernes skyld, som dreper klimaet. Og alt hun misliker bli sauset sammen i kjent stil:

Men så har Norge – og alle andre land – fjernet natur. Litt og litt. Hele tiden. Nye motorveier. Nye hyttefelt. Nye boliger. Nye kraftanlegg. Nye gruver. Nye dyrkningsmåter og sprøytemidler. Klimaendringer er enda en trussel mot natur og artsmangfold, på toppen av omfattende, menneskelige arealinngrep.

– Jeg har sett det selv. Det er ikke bare det at det har blitt mindre natur. Det har blitt dramatisk mindre. Når så du sist en svale?


Ja når så jeg sist svaler? I fjor høst, på hytta. Jeg gleder meg over hver svale jeg ser, de er sjefen over alle fugler. Men så var det dette med omfattende, menneskelige arealinngrep. Har hun ikke hørt at vindkraft må til for å redde klimaet? Men er hun bare en menig kvinne som ikke har vært mye ute i samfunnet? Slett ikke, og dette skremmer meg:

Bente Marie Bakke har mangeårig politisk erfaring bak seg. Hun satt på Stortinget mellom 1981-1989 for Høyre, og var partiets miljøpolitiske talsperson de siste fire årene av perioden.

I 1990 utga hun boken På bakerste benk om sin tid som stortingsrepresentant. I boka kritiserer hun den offentlige forvaltningen generelt for at den tar for lite hensyn til miljøvern i alle ledd. Videre langer hun ut mot sitt eget parti for at de ikke tok ansvar for miljøpolitikken.

Det er ganske utrolig at journallisten lar henne ture frem uten å konfrontere med det himmelropende misforholdet mellom påstått engasjement for miljøvern og fravær av kritikk mot naturødeleggende vindkraft. Kanskje er journalisten bare vennlig mot en person som fremstår som usedvanlig naiv, eller kanskje det er etter ordre fra ledelsen. Det bisarre ved dette laange intervjuet, er at hun snakker nesten bare om miljøvern, klima kommer ikke inn annet enn som innskutte honnørfraser. Man får inntrykk av at hun stoppet opp en gang på slutten av 1980-tallet, og har ennå ikke oppdaget at "miljø" nå er et tomt vedheng til "klimakamp".

Sånne folk er det flust av i Besteforeldrenes Klimaaksjon og i MDG, hun er med i begge. Hun er sint. Å, så sint! Sinte hvite gamle kvinner skal man passe seg for, særlig de i Bergen, som er permanent utstyrt med paraply.

https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/livet/2020/05/23/195677713/bente-jobber-for-at-barnebarna-til-erna-skal-bo-pa-en-levedyktig-klode


7
Viktige klimatema / Re: DET ER SOLEN!
« on: 23.05.2020, 20:20:03 »

Det er ikke TSI (altså solinnstrålingen) som DIREKTE styrer jordas klima; det er ASR (hovedsaklig styrt av jordas (sky)albedo; jf den øverste figuren i mitt forrige innlegg), altså hvor mye av solinnstrålingen som til enhver tid slipper igjennom og absorberes av jordsystemet. TSI har IKKE økt siden midten av 80-tallet; ASR har, til dels kraftig.

Det er alt jeg sier. Jeg sier IKKE at sola ikke trekker i trådene. Bare at den gjør det ad omveier. Omveier som fortsatt er noe uklare ...

Vel Okular, hadde du vært på den andre siden kunne du sikkert fått midler til å  forske på denne teorien, kanskje under navnet "Solens Tråmveier"?

8
Media og politikk / Re: Ole Mathiesmoen rir og rir og rir
« on: 22.05.2020, 10:28:38 »
Var innom Klimarealistene og fant denne artikkelen:

https://www.klimarealistene.com/2020/05/16/aftenposten-med-fordummende-klimaomtale-av-isforhold-i-arktis/

Det er både absurd og utrolig at denne spinnville klimaalarmistene får holde på slik som han gjør i Aftenposten, men det viser jo med all tydelighet hvor ille det har gått med den avisen. Jeg angrer i hvertfall ikke på at jeg avsluttet abonnementet for noen år siden. Og det ser heller ikke ut til at det er noen grunn til å gjenoppta det.

Olemann er norgesmester i tårepersing, og hans samlede verk av sentimental klima-alarmisme kunne blitt en innertier i ufrivillig komikk i fremtiden. Aftenposten er ikke annerledes enn resten av norsk MSM, jeg er rimelig sikker på at ikke alle i redaksjonene er totalt hjernevasket, men de har sine instrukser fra øverste hold, og i Norge betyr det de som sitter på pengesekken til mediastøtte, og det er Staten. Og i Staten sitter det er stor gjeng med aktivister -når de ikke jobber i  NGO'ene- og alle bukkene er vidunderlig enige om hvem som skal få stikke mulen i havresekken.

Det spiller ingen rolle lenger hva MSM skriver om klima, både de og politikerne kan dekke seg bak bortforklaringen om at de "forholdt seg til forskerne", dersom vinden skulle snu. Det vil aldri komme noen unnskyldning, bare en talende taushet. Media løper ingen risiko med sin feilinformasjon, de stilles aldri til ansvar, fordi det ville også implisere samfunns-eliten, som er uangripelig. Derfor går media på autopilot om klima, det er mer forutsigbart enn ikke å vinne i Lotto. Det spiller ingen rolle hvor mye Mathismoen og hans kumpaner remjer om -den kontinuerlig tidsforskjøvede-  katastrofen, for taler man til menigheten, så taler man til åpne ører og lukkede øyne; "Eyes Wide Shut". Pengene er der, og da har det ingen betydning hvor stort eller lite markedet er; omsetningen er garantert.

Men der USA går, følger Europa etter. Nå er det bare 2% av amerikanerne som setter klima øverst på  bekymrings-toppen. I Norge lever klima-alarmismen et kunstig dobbeltliv; mange liker å bekymre seg, få vil ta følgene av sin bekymring. Det Mathismoen eventuelt bør bekymre seg for, er sitt ettermæle. Men hvis han har Hallesby som ideal, kan han ta det med ro.

https://www.document.no/2020/05/21/ny-maling-kun-2-prosent-av-amerikanere-mener-klima-er-viktigst/https://www.document.no/2020/05/21/ny-maling-kun-2-prosent-av-amerikanere-mener-klima-er-viktigst/

Edit; ryddet litt i et par setninger.

9
Andre emner enn klima / Re: Corona igjen
« on: 21.05.2020, 22:39:02 »
Den nye korrekte Corona-hilsen vil være å dra munnbindet litt ut, si "Nice to meet you", og slippe det tilbake igjen.

Jeg var en tur og fisket langs fjorden her en dag. Da jeg støtte på en annen i samme ærend klinket vi stenger og sa "skitt fiske!"
Da jeg traff samme fyren i båt dagen etter, nubbet vi baugene sammen og viftet med termosene til hverandre.
Det danner seg løsninger i alle situasjoner!

Men er denne sosiale distansen så uvanlig i Norge, da?
Utenlandske stipendiater og forskere sliter med å forstå norsk kultur. Det har blitt rakettforsker Julien Bourrelles levebrød og resultert i flere bøker.Jeg trodde folk på Vestlandet hadde Corona-hilset hverandre på den måten fra gammelt av?

Eg rodde meg ut på seie-grunnen,
det var um morgonen tidleg.
Då kom han Olav frå Kåremunnen,
og lagde båten for ile.
Då dreiv eg til han med fiskestongi,
so’n datt i uvitet bak i rongi.
Eg vart so glad, tok til og kvad;
eg rådde grunnen åleine.
Sudeli sudeli sudeli dei – ho!


NB. Dette er en folkevise, ikke Jakob Sande i fri dressur.
https://www.nynorsk.no/eg-rodde-meg-ut/

10
Klimaforskningen gjør stadig nye framskritt og når stadig nye erkjennelser om hva global oppvarming kan gjøre med f.eks. fugler:
Et klimaforskerteam har f.eks. nettopp funnet ut at en liten fugleart i løpet av bare et par fuglegenerasjoner (vi snakker da vel om maks 5-10 år - på flat temperatur?!) har utviklet kortere vinger pga. klimaendringer. Stakkars fugler, som var ganske puslete fra før. Det antas at det med "klimaendringer" refereres til global oppvarming. Evolusjonsteorien utvikles som kjent meget raskt i klimaforskningsmiljøer. Likevel: De trenger visst mer penger for å underbygge funnene. Jaja, bare det ikke blir kaldere mens de søker?
 
Men det er mer dramatiske saker på gang enn som så pga. klimaendringene:

Nyere amerikansk klimaforskning viser at det tar knapt et døgn fra en delfin ankommer et akvarium til den har trent opp de lokale menneskene til å mate seg - daglig!
Etterpå holder de på å le seg ihjel.

Varmt bassengvann gjør at delfiner trener opp mennesker til å mate seg!
De erfarne, men oppspilte klimaforskerne som har sett dette med egne øyne (flere fra den samme gruppen så også isen smelte så det rant på Grønland i fjor sommer under en ukes ekspedisjon) sier at dette ikke kan bero på tilfeldigheter, og må anses svært skremmende om dette utvikler seg videre:

Det samme har nemlig skjedd i alle basseng de har undersøkt der temperaturen er høyere enn i de omkringliggende havområdene som delfinene kommer fra. Talsmenn for forskergruppen sier i en bulletin til Ap og Reuters at dette viser en klar statistisk signifikans og at de frykter for at dersom bassengtemperaturene stiger med mer enn 2 grader Celsius fram til 2050 kan det bli utviklet en psykopatisk delfinstamme som vil misbruke menneskene til "matemaskiner" i stadig større grad.

Samset er meget bekymret
Her hjemme har den unge og entusiastiske klimakommunikatoren Bjørn Samset sett på forskningen, og ser ytterligere farer utvikle seg:
Samset uttrykker stor bekymring for at delfiner som går lei av menneskekost og vender tilbake til havet kan lære opp f.eks. spekkhoggere til å innta de samme bassengene og holde store flokker av mennesker som mater dem, slik at de til slutt ikke gidder å oppholde seg i storhavene mer.     
- Det hele kan ende med et fullstendig marint sammenbrudd hvis vi ikke makter å stanse klimaendringene - og ikke minst en dramatisk omfordeling av mat fra de fattige i Afrika til rike og overvektige spekkhoggere i bassenger over hele verden, uttaler Samset.
- Og alt grunnet de snikende klimaendringene, legger Samset til og avslutter:
- Verdens regjeringer må virkelig åpne pengepungen nå, selv om vi fagfolk frykter det allerede er for sent.

Ypperlig ironi her, i grenselandet mellom parodi og troverdighet. Mange sarte alarmist-sjeler ville svelget dette like rått som delfinen svelger fisken.

11
Høner er et skremmende eksempel på klimaskadde fugler. De klarer ikke å lette lenger. Aukrust har en historie fra Østerdalen i gamle dager, da en bonde under en lokal hjemmebrent-razzia i ren skrekk tømte satsen bak låven der hønene gikk og pikket. Det ble total katastrofe, de skulle vise at de var fugler de også! Take-off forsøkene endte i stygge buklandinger, og hønene sluknet helt. Bonden trodde de var døde og ribbet alle som en, men så våknet flokken igjen, i en fryktelig bakrus og olme i blikket, fjærløse som de var. Disse kreaturene ble en lokal attraksjon, men de var naturlig nok ikke vennlig innstilt mot mennesker.

Hadde man hatt en Samset den gangen, kunne historien blitt enda bedre.

12
Takk, svært nyttig! ;D

13
Takk for fin oversikt. Hadde vært nyttig med linker, men det blir vel for mye for programmet å håndtere? Kanskje mulig å linke til en tekstfil?

14
Aktører og hendelser / Re: Naomi Seibt trenger hjelp!
« on: 20.05.2020, 10:55:55 »
Jeg kommer heller ikke til å sende penger, men saken virker reell nok. Den aktuelle delstats-institusjonen er identifisert, og dette er et meget alvorlig angrep på  ytringsfriheten, som man ikke kan akseptere. Heldigvis har Seibt en advokat på saken, dette må være ren bamsemums for en dyktig jurist. Det lovmessige grunnlaget for denne boten på 400 euro virker helt eksepsjonelt tynt, noe Lord Moncton beskriver grundig i sitt brev, som nå også er sendt til sentrale myndigheter i Berlin, etter at flere henvendelser til delstaten ikke ble besvart. For sitt gode ryktes skyld må Tyskland rydde opp i dette.

15
Jeg har prøvd meg på en kortfattet beskrivelse av Zharkovas arbeid i resett.no

https://resett.no/2020/05/19/ja-hva-har-sola-egentlig-a-si-for-klimaet/

Nå mangler det bare at man finner en sikker sammenheng mellom økt intergalaktisk kosmisk stråling og økt mengde vulkanutbrudd og jordskjelv. Jeg ser at det letes etter en slik sammenheng.

Flott skrevet og gratulerer!

Pages: [1] 2 3 ... 37