Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - PetterT

Sider: 1 ... 31 32 [33]
481
Emeritus; jeg gjentar meg selv:
"satellittmålinger fra 1974 viser like lite is som nå, se fig. 10.1 og 10.2 her https://db.tt/vgGzMm3W.  Det var sannsynligvis også like lite is noen ganger på 1950- og 1960-tallet."
I notatet mitt er det flere referanser som du må klikke på, men jeg har ikke vært flink nok til å referere til alle, eks. fig. 10.2 fra en artikkel på http://realclimatescience.com/

482
Viktige klimatema / Sv: Arktisk isdekke - kommer og går
« på: 17.09.2015, 20:16:27 »
En lur måte å omgå "sainnheta" på, som mange AGW-advokater gjør, er å velge start og stopp for tidsserier.  Derfor refererer de til 1979 da det var mye is i Arktis.  Men, satellittmålinger fra 1974 viser like lite is som nå, se fig. 10.1 og 10.2 her https://db.tt/vgGzMm3W.  Det var sannsynligvis også like lite is noen ganger på 1950- og 1960-tallet.
Dessuten var hele jorden isfri for 55 millioner år siden, se fig. 1 her http://wattsupwiththat.com/2015/09/16/antarctic-refrigerator-effect-climate-sensitivity-dformation-professionnelle-lessons-from-past-climate-change-part-2/.
Jorden har både vært "snowball earth" og isfri, mest sannsynlig uten at noe av dette kan relateres til mye eller lite klimagasser.
Jim Steele, author of Landscapes & Cycles: An Environmentalist’s Journey to Climate Skepticism, skriver i artikkelen referert over:
"the global sensitivity to varying levels of CO2 is relatively insignificant."
Og ikke minst viktig:
"if researchers whose funding and status has been driven by a paradigm that CO2 drives all climate change, any contrary evidence will be reinterpreted to maintain that viewpoint."
Is i Arktis kan ikke brukes som mål på om vi står foran en menneskeskapt global klimakrise.

483
Generelt / Klima-konspirasjoner og klima-profitører
« på: 01.09.2015, 15:55:14 »
Klima-konspirasjon og klima-profitører

Klimarealister blir ofte beskyldt av klimaalarmister for å spre konspirasjonsteorier når vi setter fokus på at alarmister fra forskjellige leire har sammenfallende interesser, det være seg klimahysteriske miljøaktivister (Haltbrekken, Hasj-Hauge, WWF-Jensen m.m.), aktivistforskere (eks. Benestad og Samset), aktivistjournalister (Mathismoen m. fl.), kunnskapsløse politikere (stort sett alle sammen), smarte og mindre smarte forretningsfolk (Stordalen med frue som skal tjene penger på klimasaken, Ulltveit-Mo som har tapt mye på «grønne» investeringer), skuffede 68-ere som ønsker en ny økonomisk verdensordning, anti-kapitalister (pave-rådgiver og forfatter Naomi Klein) m.m.fl. 
En representant for yrkesgruppen «som studdere i sju år for å lær sæ å omgå sainnheita» (Nils Arne Eggens karakteristikk av advokater)  var raskt ute med konspirasjonskortet i kommentarer på klimarealistene.com.  Vedkommende prøver seg også som psykoanalytiker av meg på klimadebatt.com.  Psykoloi og jus må vel være de mest u-eksakte fagområder som finnes, fordi svært få innen disse fagområdene er enige med hverandre.  Nok om det.

En post hos Scottishsceptic handler om at alarmister har lett for å henge seg opp i konspirasjonsteorier:  Why are climate-extremists so obsessed with conspiracy theory? 
http://scottishsceptic.co.uk/2015/08/27/why-are-climate-extremists-so-obsessed-with-conspiracy-theory/

Klimaalarmismen med tilhengere fra mange grupper er nok ingen styrt konspirasjon, men det er mange med sammenfallende interesser. 
Når klimabusiness nå har en verdens-omsetning på 1500 milliarder USD/år så er det opplagt at mange vil ha sitt sugerør i slike pengestrømmer (Jo Nova: Spot the Vested Interest: The $1.5 Trillion Climate Change Industry fra  Climate Change Consulting Report ).
http://joannenova.com.au/2015/07/spot-the-vested-interest-the-1-5-trillion-climate-change-industry/
Klimabusiness omfatter slikt som: everything from carbon markets to carbon consulting, carbon sequestration, renewables, biofuels, green buildings and insipid cars.
Mesteparten av denne virksomhet er like unyttig som å skuffe sand fra en haug til en annen og tilbake, men som sagt;  det er mange med felles interesser om å opprettholde skremslene, ellers vil de være uten inntekter.  Inntektene kommer fra oss vanlige skatte- og avgifts-betalere.  Næringsdrivende kan bare lempe ekstrautgiftene over på oss i form av høyere priser på varer, energi og tjenester.  De fattige vil lide mest under et "grønnt" regime.

Gro Harlem Brudtland har utbasunert at «det er umoralsk å tvile» på klimaalarmismen, men egentlig er det klimaalarmistene som er umoralske med sin omvendte Robin Hood opptreden: Se omtale av studie fra Energy Institute of the Haas School of Business in Berkeley, California, 
http://www.klimarealistene.com/2015/08/30/robin-hood-politikk/

484
Når selv temperaturjukstererne i NOAA bekrefter at realistisk havnivåstiging er 1,8 mm/år så må vel til og med folk fra en yrkesgruppe som "studdere i sju år for å lær sæ å omgå sainnheta" (sitat Nils Arne Eggen) være enig (?):

Sea Level Rise Alarm Turned Off? NOAA website: '...The absolute global sea level rise is believed to be 1.7-1.8 millimeters/year.'
http://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/globalregional.htm

Langtrend kan man se på fig. 11.3 (s. 99) i notatet «Realistisk om CO2, global temperatur og klima» tilgjengelig på Dropbox her:
[url]https://db.tt/vgGzMm3W[url]

485
Media og politikk / Sv: Presidentvalget 2016
« på: 24.08.2015, 10:02:27 »
Al Gore “ærlig”???
Det er 35 usannheter i Gore’s film «An inconvenient thruth».  9 usannheter ble påpekt i en britisk domstol, og dommen lød på at disse måtte korrigeres for skolebarn hvis de skulle se filmen.  Avsløringene av disse usannhetene og den uriktige «hockeykøllegrafen» til M. Mann var årsakene til at jeg ble klimaskeptiker (ref. boken «Klima, vitskap og politikk» av Per Engene, engasjert miljøforkjemper). Før det var jeg tilhenger av Gore som presidentkandidat.  Gore har tjent seg søkkrik på de subsidier «grønn» teknologi og energi får.  Gore’s handlinger de senere år ligner korrupsjon.  Advarer mot havstiging, men kjøper selv luksusvilla i strandkanten i California.  Dette minner om G. Soros som har nedsnakket kull-energi, men som kjøper seg opp i kull-gruver nå som aksjeprisen har falt dramatisk.
Men, advokater kan vri på alt og er eksperter i kverulering.  Min gamle norsklærer, bedre kjent som suksessfull fotballtrener for Rosenborg, Nils Arne Eggen, sa noe lignende på NRK TV for noen år siden:  «Addvokata e dein einaste yrkeskgruppa æ veit om som studdere i 7 år for å lær sæ å omgå sainheta» (fritt etter hukommelsen da jeg knakk sammen av latter). 
Nok sagt. I rest my case.

486
Generelt / Realistisk om CO2, global temperatur og klima
« på: 13.08.2015, 12:19:59 »
I all ubeskjedenhet vil jeg opplyse om at jeg har redigert og oppdatert notatet mitt
«Realistisk om CO2, global temperatur og klima» 2015-08-13
tilgjengelig på Dropbox her: https://db.tt/vgGzMm3W

Notatet inneholder bidrag fra medlemmer her på forumet som stjakobs, okular, amateur2, smiley m.fl.
Konstruktive kommentarer som kan brukes til forbedring er velkomne.

Sider: 1 ... 31 32 [33]