Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Emeritus

Sider: 1 ... 137 138 [139] 140 141 ... 166
2071
Andre emner enn klima / Marg og Bein
« på: 20.01.2016, 00:47:36 »
KD.com kommer nå med sin første restaurantanmeldelse. Vi er nå i Bergen og i Fosswinkelsgt., der Hanne på Høyden var før. Stedet heter i dag "Marg og Bein," og navnet gir en indikasjon. I kokkefaget er det noe som heter bakpartkokker, dette er de kokkene som kun kan koke deler av låret, noen er i stand til å finne "plommen," og alle kan steke indrefileten, entrecôten, ytrefilèen eller en Tournedos Rossini.

Men hva kan en ikke utføre med noen stykker  kyllinglever, en svinekjake, for ikke å nevne en briscet. En billig og undervurdert parteringsdel, men som krever sin kokk. Resultatet kan bli himmelsk, og langt mer interessant en det bakpartskjøttet en vanligvis får. Her snakker vi om helt nye smakskombinasjoner, en annen tyggemotstand, en ny reaksjon på nesens og ganens smaksreseptorer, og som får kvinnen til å åpne seg.

http://marg-bein.no/

ANBEFALES !

2072
Ja, det håper jeg virkelig at den er, men emperien støtter meg ikke. Og slik at det er nevnt; jeg har personlige økonomiske interesser i at lodden snart kommer tilbake i større volum, og at lodden ikke har gjort det, skyldes at iskanten i de siste årene har lagt for langt nord. That's a fact.

2073
Telehiv, storryen er litt annerledes, jeg leste intervjuet da det kom ut i Kapital i 1993. Geelmuyden benyttet båndopptaker som et rent hjelpemiddel, og avtalen var at Statsministerens Kontor skulle godkjenne teksten før det ble publisert. Teksten gikk frem og tilbake mellom Geelmuyden og StK et utall ganger, og med stadig nye tekstforslag fra StK, som til tider hadde et helt annet innhold enn det hun hadde uttalt i intervjuet. Geelmuyden fikk nok, og valgte å bryte avtalen, og så vidt jeg husker, begrunnet han det med journalistisk integritet. Det var hans jobb å formidle hva intervjuobjektet hadde uttalt, og ikke hva hun mente å uttale, og da kunne det umulig bli feil å gjengi - nøyaktig ord for ord - hva hun faktisk hadde sagt.

2074
Sitat
 
Emeritus;
Steinar har rett i det meste.
Pga ressursmangel så må problemer prioriteres, og globalt klima er for tiden og i nærmeste overskuelige fremtid ikke noe vi kan påvirke.

Petter T. Jeg svarer deg på en annen streng, vi burde ha hatt en egen streng for energi og teknologi, så jeg hang meg på denne.

Jeg har en annen tilnærmingsmåte, menneskeheten har ved flere anledninger vært i stand til å gjøre enorme fremskritt på kort tid. Om CO2 er et problem, er ikke det avgjørende for meg. Men mye av dagens teknologi - og der kommer kullkraftverk i en særstilling - er avleggs teknologi som kun eksisterer fordi det er billig og at vi gjør det av gammel vane.

Selv om en renser disse verkene for sot og partikler, er det likevel et faktum at åpen drift ødelegger naturen og arbeidsmiljøet stort sett er elendig. Det er billig så lenge en lar underbetalte arbeidere utvinne det med en helt uakseptabel risiko. Du har tidligere nevnt Svalbard, og at arbeidsmiljøet der er akseptabelt. Det er jeg ikke enig i, Svaldbardgruvene er sannsynligvis blant de gruver i verden med høyest fokus på sikkerhet, dødstallene er likevel helt uakseptable i enhver sammenheng:


Sitat
17. april 2008 Gruvebrann i Barentsburg april 2008.
3. juli 2005 En mann omkom av oksygenmangel i Svea Nord.
22. januar 2003 En 34 år gammel mann døde etter en gruveulykke i Svea Nord. En steinblokk falt i gruva og traff mannen.
4. juli 2000 En mann omkom i Svea Vest da gruvegangen raste sammen over ham.
18. september 1997 23 russiske og ukrainske gruvearbeidere omkom i en eksplosjon i en gruve i Barentsburg.
Fra 1990 til 1997 omkom til sammen ti mennesker i russiske gruver i Barentsburg og Pyramiden.
I 1991 og 1995 var det to ulykker i norske gruver. En person omkom i hver av ulykkene.
I 1989 omkom fem personer i en kraftig eksplosjon i en russisk gruve i Barentsburg.
5. november 1962 Kings Bay-ulykken. 21 mennesker mistet livet i en eksplosjon.
19. mars 1953 19 mann mistet livet i en eksplosjonsulykke i Kings Bay i Ny Ålesund.
7. januar 1952 15 mann omkom i to forskjellige gruveulykker i Kings Bay i Ny Ålesund.
14. september 1948 15 mann omkom i en eksplosjonsulykke i Kings Bay i Ny Ålesund.
 


Listen er ikke komplett, der i tillegg en rekke mindre ulykker som rammet færre personer og som gjelder alvorlige og invalidiserende skader. Listen går riktignok langt tilbake i tid og omfatter også de russiske gruvene der sikkerheten sannsynligvis ikke er like høyt prioritert. Men en sammenligning med antall dødsfall pr. utvunnet Joul vil sannsynligvis sette endog disse gruvene i et svært dårlig lys sammenlignet med eksempelvis olje og gassindustrien. Og da kan dere tenke der hva som skjer i land med mindre fokus på sikkerhet.

Og Store Norske er for øvrig sjanseløs i dagens marked, gruvedriften på Svalbard opprettholdes av strategiske hensyn, Store Norske har stort sett tapt penger, dog med noen hederlige unntak i de årene gruvedriften ble ledet av Røde Robert (Robert Hermanssen - broren til den tidligere Telenorsjefen)

Vi er sannsynligvis på vei inn i et stort skifte innen energikilder. Kineserne har forstått dette, de har nå innført et tre års moratorium for godkjennelse av nye kullverk, samtidig forsker de på, og bygger kjernefysiske verk i et skremmende tempo, så vidt jeg husker har de 10 - 15 under bygging, mens tallet i Europa og USA er noen ytterst få. I USA og Europa vil de de neste årene bli lagt ned flere verk, enn det bygges nye. Du vet hva jeg mener, og at jeg er enig med James Hansen, bekymrer meg ikke det aller minste. Fikk jeg viljen min hadde vi benyttet en stor slump av oljefondet og satt våre beste folk på massiv forskning og utvikling innen kjerneteknologi, der ligger fremtidens energiløsning. Kjerneenergi har selvsagt sine utfordringer, men som teknologioptimist er disse til for å løses. 

Hvor mange kjernekraftteknologer kunne vi ha utdannet for kostnaden til Månelandingen (jeg tenker selvsagt på den norske)?   

2075
Helt uenig. (som vanlig)

A.

Vi må håndtere mange problemer samtidig. Derfor er argumentet om at IS og alt det der er viktigere enn klima, ikke særlig ansvarlig.

B.

Er det så dyrt? Hva har Tesla gjort med vår forestilling om biler? Jeg er bilidiot og har de siste 20 årene ikke hatt en eneste bil som har brukt under en liter på mila. Men hva er en bil i dag? En hyperbolet innretning med en motor og girkasse som består av et par tusen bevegelige deler. Der ting ryker i ett sett, og selv om en har hatt både Amazon, 144 og 244, så er en hjelpeløs hvis noe ryker. Dagens mest avanserte biler (jeg har en av de) er sluttproduktet av 125 års utvikling og kommer ikke stort lenger - det er SLUTT!

Gi meg en bil med en motor som består av to bevegelige deler (TESLA), jeg vil ha en bil uten girkasse, uten oljekjøling, uten forgasser, uten plugger, uten radiator, uten oljekjøleradiator, uten tannrem, uten oljepumpe, uten kamaksel, uten ventiler, uten ventilfjæringer, uten termostat, uten viftereim, uten ca. 54 pakninger og simringer som kan ryke hvis du har en dårlig dag, og jeg er bare halvveis nede på listen, jeg kan fortsette med obskure deler som en luftpumpe til 14.000 som ikke har noen annen funksjon enn å sørge for en smooth kaldstart, kiss me twice.

Dagens biler er på nivå med   Class 241P 4-8-2Som etter de fleste jernbaneentusiasters mening er det ultimate damplokomotiv og utgjorde sluttstenen etter ca. 125 års utvikling. Og der er Otto - motoren for lengst kommet, der er ikke mer å hente - PUNKTUM. Og hvor er lokomotivene i dag? Her er ett eksempel;

https://www.youtube.com/watch?v=sE4A0nPjyqQ

Riktignok en test, men en del foran  Class 241P 4-8-2. Og det har tatt ca. 50 år.

Så min oppfordring er; forsk i vei, dagens bruk av energi og teknologi er avlegs, og dette mener jeg helt uavhengig av CO2-debatten.

2076
Media og politikk / Sv: En lysere fremtid
« på: 07.01.2016, 21:11:43 »
Jeg har aldri stemt FRP, men denne dama skal vi følge med;

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Listhaug-Det-er-klart-jeg-er-bekymret-for-mine-barns-fremtid-8308842.html

Først fikk hun en smule fornuft inn i landbrukspolitikken, nå synes hun i stand til å artikulere folkelig, presist og med overbevisning, det Karl I. hagen med vekslende hell har forsøkt å uttrykke i 30 år. Og dette på en uangripelig måte. Det gleder meg at den alltid "ja dette må vi uttrykke på en tydelig måte" Jonas Gahr Støre, står forvirret igjen med tungen ut av kjeften, og ikke vet hva slags feilskjær han skal gjøre neste gang. Og for å kommentere Telehivs siste innlegg; der finnes knapt en person i norsk politisk historie som er så prinsippløs, maktsøkende - for maktens egen del - og kamelionsk som JGS. Han gir lett et par milliarder til klimasaken, regnskogsfondet eller til Instituttet for Kvalknulling ved UiD (Universitetet i Durban,) hvis det kan sikre han en jobb i FN, WHO eller hva han nå har i sikte. Han er nesten like ubrukbar som Erik Solheim. Erik blir i noen kretser fremstilt som en stor fredsfigur etter sin totale fiasko på Sri Lanka. De av dere som har mindreverdighetskomplekser fordi det amerikanske flagg brennes daglig i hele verden, kan trøste dere med at det norske flagg fortsatt brennes på Sri Lanka etter Eriks fredsvirksomhet. Men det er ikke synd på Erik, han ble pent loset inn i en god jobb i FN, og det er kanskje den mest kostbare stilling Norge noensinne har opprettet.

2077
Sitat
Det er uvesentlig at den nye viser mer enn den gamle. Det er fordi det er forskjell på 15 og 30 prosent.
Det som er problemet er at det finnes 2014 data som var mindre enn 2015 dataene for så å bli snudd på hodet.November 2014 og November 2015 har byttet plass.
Det krever en litt bedre forklaring. Den gamle innholder også 2015 data så de er begge brukt om hverandre. Så hvorfor plutselig bytte? 

Det er ikke min oppgave å forklare dette. Jeg er 97 % overbevist om at de i DMI eller andre steder prøver å finne de beste data for å gi oss mest mulig relevant kunnskap. For å svare på de spørsmål som reises, må en vite en masse om telemetri og hva alle disse greiene dreier seg om, noe både jeg og andre deltagere på denne bloggen ikke kan. Jeg har et enkelt og greit forslag. Skriv en e-post til DMI, jeg tipper du finner e-mail adressen til de som arbeider med dette på DMI's hjemmeside, eller ta en telefon.

Slutt å betvil alle tall og alle data fordi de ikke passer inn i den klimateori som for øyeblikket er "riktig." Der finnes mange blogginnlegg fra 2005 og utover som hardnakket har hevdet at arktis enten vokser eller skal vokse, en av de siste var den såkalte Watts recovery som skulle ha påbegynt etter volumøkningen i 2013 og 2014, en økning som nå er smeltet bort. At arktis isutbredelse og volum har vært i kontinuerlig nedgang siden 1979 synes det å være enighet om, dette er en periode på 37 år. Det faktiske forhold at dette har pågått flere tiår lenger. Der er ingen kilder med den minste seriøsitet som eksempelvis påstår at der var like lite is på 30 tallet som nå, det påstås, men jeg har ikke sett en eneste vitenskapleig artikkel som sier noe i nærheten av dette. Det som overbeviste meg om at det faktisk foreholdt seg slik, er Humlums hjemmeside som er praktisk talt taus om det som har skjedd etter 2000, han omtaler et paper som stopper i 2000 og vedlegger denne grafen;
Som viser fire underområder, men altså ingenting etter 2000.

Når det gjelder samlet for begge poler viser han til denne;Humlums hjemmeside er taus om arktis samlet før ca. 1980, og Humlum er is - mann og kjenner selvsagt de danske registreringene tilbake til før forrige århundreskifte. Og de som kan litt arktisk historie vet at der var langt mer is i hele den periode vi har historiske kilder, enn etter 1980.

Se på disse kartene fra august måned i perioden 1931 til 1946 (krigsårene unntatt,) Svalbard omringet av is og Hudson Bay isdekket i august?


   

2078
Jeg vil anbefale dere å lese de to grafene og sidene en del grundigere. Den nye siden - som etter det jeg vet, var "ny" i 2012, viser en utbredelse nå på omtrent 13.500' km2, mens den gamle viser i overkant av 10.000 km2, så den nye - som i følge dere underrapporterer - viser altså mer enn den gamle. De to grafene viser også ulike verdier, den gamle 30 % utbredelse, den nye 15 % utbredelse. Videre fremgår det at den gamle kan bli

Sitat
  viewed here for a while. 

altså den er avdanket.

Sitat
  Personlig reagerte jeg bl.a. på at når DMIs opprinnelige måleobjektsområde begynner å vise tydelig økning mot trend, så begynner man plutselig å bruke et helt annet områdegrunnlag enn tidligere, som først effektivt fjerner denne ubehagelige vekstgrafen i "gamlemodellen", samt at vi mister den historiske tråden i sammenligningsgrunnlaget. Som kjent er det jo flere forskere som i ulike debatter etterpå har påpekt det samme, og etterlyst motivet. Så i mitt innlegg om dette gjentar jeg egentlig bare andres tidligere kritikk, som DMI meg bekjent ikke har svart noe på ennå. 

Og hvilke forskere har kritisert DMI for dette? Der er stadige forsøk på å finne irrelevante målinger og satellitter som skal vise en recovery, jeg kommenterte for en tid tilbake et innlegg på KR som benyttet MAISE, en satellitt som ikke er designet for å måle utbredelse, men noe annet, og der KR hadde en cherrypickingextragavanca uten sidestykke, kopiert fra en eller annen obskur blogg.

Gullstandarden er og blir NSIDC, og først om en del år kan andre målinger ha en så lang tidsserie at de blir av stor verdi. Der er ingen vesentlig uenighet om arktisk isutbredelse, dette måles nå av så mange ulike institusjoner, personer og miljøer, at dette har vi rimelig god kontroll på.

2079
Media og politikk / Sv: En dyster framtid
« på: 02.01.2016, 12:35:10 »
http://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2016/01/02/195191456/flertall-av-flyktninger-jobber-lite-til-fa-opphold

Nå begynner denne debatten å få et innhold der en ser på realitetene, og der det blir vanskelig å svare med rasismekoret og andre lettvintheter. En gjennomsnittlig innvandrer fra Syria og tilsvarende kulturer, uten adekvat utdannelse og kulturell ballast og som blir i Norge permanent, vil koste det norske samfunn flere millioner i løpet av livsløpet. I statsministerens tale i går opplyste hun, i samme åndedrag som hun sa at det hadde kommet 30.000 flyktninger i fjor, at det årlige fødes ca. 60.000 nye nordmenn. Enhver borger med en smule ansvarsfølelse og evne til å tenke litt fremover, vil se hvor en slik utvikling vil føre oss.

2080
Sitat
  Et interessant spørsmål av klimamaktpolitisk art kan for derfor være: Hvem har fortalt DMI at de tidligere har "underestimated" tidligere istutbredelsesestimater - når de enkelt og greit bare har dokumentert selve polisen? Og hvor henter de tilleggsdataene for "randsonen" fra?

Og hva er galt med å ha en graf som viser selve polisen og en annen som viser randsonen i Arktis? Da kan man jo vurdere begge forhold hver for seg? Er det noen som ikke ønsker at man skal gjøre det lenger?

Det er ikke vanlig å snakke om "selve polisen," mener du Nordishavet eller mener du Polhavet, eller det samlede havområdet nord for de eurasiske og nordamerikanske kontinenter. Dette området deles vanligvis opp i;

CAB - Central Artic Basin
Beufort
Cuckchi
Bering
ESS - East Siberian Sea
Laptev
Kara
Barents

I tillegg har en egne målinger for Grønnlandshavet, Hudson og Baffin etc. som ligger utenfor det en tradisjonelt omtaler som Nordishavet. Og der er altså egne detaljmålinger og historiske statistikker for alle disse underområdene, så der er absolutt vilje til å vite mest mulig om alt, herunder også "randsonen."

Grunnen til at jeg fremhever  NSIDC, er at den måler all havis på den nordlige halvkule. Herunder Østersjøen eller om der skulle være noen km2 i Sognefjorden. Jeg har ikke nok kunnskaper til å si noe detaljert om de enkelte underområder, men på denne tiden av året er Polhavet vanligvis fult dekket av is, og det som kan gjøre forskjell fra år til år, er hvor langt sør isen strekker seg i de enkelte underområder. Eksempelvis er der usedvanlig lite is i Barents og Cuckchi hittil denne sesongen, altså de havområder som møter Atlanterhavet og Stillehavet.


2081
Til dere alle; Godt Nytt År med håp om en fortsatt frisk men saklig debatt.

Hva angår Dizzie Tunes, må jeg bare nevne at jeg i 1996 kjøpte Ingvar Nummes Mercedes 300 SE brukt, og kjørte den i mange år, før jeg parkerte den i en kjeller på Sunnmøre med den overbevisning at jeg en dag skulle pusse den skikkelig opp, og ha den som veteran, noe den er i 2018. Jeg har den enda, er det noen som vil ha den?Dette bildet er av samme type bil, min har fargen rauchsilber, som denne (grusomme felger);


men jeg har gitt opp å restaurere den, har ikke tid,  jeg gir den bort til enhver KD.com'er som henter den. Den står i dag ved Bertel O. Steens anlegg i Ålesund. For ordens skyld; jeg mener alvor.

2082
Det er vel ingen som hevder at arktis smelter nå, isen skal vokse noen måneder til før det snur. At der er plussgrader på Nordpolen har skjedd før. Men at det generelt er svært varmt i deler er arktis er ikke tvilsomt;Her temperaturene på Svalbard i 2015.

Den grafen Telehiv viser til er en avdanket og forlatt kilde, noe som står nederst på den aktuelle side, den riktige graf fra DMI er her;og viser at utbredelsen ligger under med over ett standardavvik i forhold til snittet for 1979 - 2000. Det samme viser den japanske satellitten;

https://ads.nipr.ac.jp/vishop/vishop-extent.html?N

Her er 30. desember 2015, tredje lavest etter 2012 og 2007.

Gullstandarden hva angår isutbredelse er imidlertid NSIDC;

http://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

ikke fordi den måler mest nøyaktig, men fordi dette er den lengste måling med samme oppløsning og metode som finnes, og siden dette er tale om langsiktige trender, må en måle epler mot epler, og ikke skifte mellom andre frukter avhengig av hva som viser lavest eller høyest.

Når det gjelder antarktis så har denne i deler av 2015 lagt lavere enn de siste 15 - 20 år, utbredelsen der har i de siste måneder lagt på eller litt over normalen for 1979 - 2010. Men dette er vær, og det er ikke grunnlag for å hevde at arktis nå øker og antarktis minker, for å trekke en slik konklusjon må en ha langt flere år å bygge på. Og der er overhode ingen gode kilder på noe trendskifte i arktis, det beste en kan håpe på er en økning på atlantisk side de neste år som følge av endringer i AMO. Eksempelvis er den økning vi hadde i volum i 2013 og 2014 smeltet bort.Når det gjelder samlet for begge polområder så er jeg redd for at denne grafen dere har vist til ikke er særlig trofast, her er dagens;Som viser at samlet utbredelse er langt under normalen og nærmer seg to standardavvik under normalen. Samlet isutbredelse er etter mitt syn ikke særlig relevant, dette er to vidt forskjellige klimasystemer. Og når det gjelder denne påstanden;

Sitat
Ikke noen gang etter år 2000 har det vært så mye is som det er nå på denne dato. Dermed er det fullført en halv 30 års klimaperiode uten vesentlige endringer i vinter is!

Så er det riktig hvis en ser bort fra bl.a. 2009, 2011, 2013, 2014 pluss, pluss.

2083
Skråblikk / Norsk militær tattoo
« på: 31.12.2015, 02:21:19 »
Hei alle mine venner og uvenner, jeg har tilbragt den siste timen med å se på Norsk Militær Tattoo, som i vår verden er en ganske fjern sak. Men enda fjernere i Saudi - Arabia og der omkring. Jeg er frelst. Neste års Tattoo bør finne sted i Mecca, og der vi viser at vi er i stand til å gå i takt. Og hvis noen kødder med oss, så kan vi gå i takt så jævlig at det vil bringe GUDS VREDE til disse tullkukene. Sorry, men mine humanitære grunnverdier tilsier at dette må håndteres først med Kongens Grade, og hvis de ikke forstår det, kommer konsekvensene.

 

2084
Ja, og det siste jeg har hørt, er at de nylig fant ti overlevende fra Titanic som har drevet i 114 år på et isfjell i Atlanteren
og først ble oppdaget av Mike van Biezen som er en betydelig You Tube person. Dette i tillegg til at han har et grunnfag i kvalknulling fra Universitetet i Durban, eller var det Johannesburg. Van Biezen som for øvrig ofte er omtalt i Google Scholar;

http://scholar.google.no/scholar?start=0&q=Mike+van+Biezen&hl=no&as_sdt=0,5

men det er riktignok bare etternavnet, Mike synes å være ubeskrevet. Men når mannen tross alt har en rekke poster på eller i;

Sitat
Mike Van Biezen er adjunct professor ved Compton College, Santa Monica College, El Camino College, og Loyola Marymount University   

Så må jo han - på lik linje med enhver folkehøyskolelærer i Norge - vite litt av hvert slik at han kan levere det

Sitat
"The Most Comprehensive Assault On 'Global Warming' Ever" 

Og hvis ikke det stemmer skal jeg spise hatten min.

Ikke en gang Jo Nova er overbevist;

Sitat
Once I started reading it was easy to keep going. He  has quite the knack for writing.

Van Beizen’s other points essentially were that modern temperatures are not unprecedented — it’s all been hotter before. The pattern of warming in satellites doesn’t fit the supposed “forcing”. The world cooled after WWII when it was supposed to warm. The urban heat island effect is real.Warming temperatures cause rises in CO2 (but not necessarily the other way around). (Quite a few of his points are the same as in the skeptics handbook. I too found the logarithmic curve of CO2 impact an eye-opener — at modern concentrations CO2 has little extra effect — it’s mostly already saturated.

He claims the 1980s were the coldest decade, which doesn’t sound right to me. I’d like to know more about that.

It’s well worth the read. Good on him
 


Er dette det Most Comprehensive bevis på at HVPU-reformen endelig har nådd klimaforskningen?


 

2085
Godt juleblot til dere alle. Jeg benytter anledningen til å minne om det dårligste innvandringspolitiske innlegg i dette årtusen. Som dere kanskje husker, oppfordret Lars Gule oss alle til ikke å nyte alkohol på bedriftenes julebord dersom der var muslimer til stede, dette var i følge Bombelars* som å pisse muslimene i ansiktet.

Som vi vet er julefeiringens opprinnelse ikke kristen, men en eldgammel bl.a. germansk tradisjon der en feiret overgangen til lysere tider og som på 900 tallet ble flyttet til den 25. desember. Under dette blotet var mjød et helt sentralt innslag, og inntak av store mengder mjød var ansett som en plikt etter norrøn religion. Så vi skal altså avstå fra våre religiøse plikter, for at en annen religion ikke en gang kan se at vi, i vårt eget hjemland, praktiserer vår egen religion? Nå må det faen meg være nok.

En av de morsomste julekvelder jeg kan huske, var da jeg feiret jul i Budapest sammen med en seks syv andre. Jeg var den eneste som kom fra en protestantisk tradisjon, de øvrige var katolikker, jøder og muslimer. Jeg stod for matlagingen. Det ble svineribbe det året også, presentert som tradisjonell norsk elgsteik, og det gledet meg ekstra at jødene og muslimene ikke kunne få nok av den.

* På 70 og 80 tallet, ved Universitet i Bergen, studerte den senere terrorspesialisten Lars Gule under kallenavnet "Bombelars," han ble i sin tid arrestert på flyplassen i Beirut på vei til Israel med en bombe i ryggsekken og satt flere måneder i fengsel.     

Sider: 1 ... 137 138 [139] 140 141 ... 166