Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Bebben

#1
Andre emner enn klima / Dagens korte #12
03.07.2020, 20:46:02

Ifølge postmodernistene finnes det ingen absolutte sannheter.

Ja rent bortsett fra den absolutte sannheten at det ikke finnes noen absolutte sannheter, da.
#2
Høyesterettsadvokat Pål W. Lorentzen pådro seg KOKS (kronisk obsessivt klimasyndrom) for mange år siden, og benytter seg nå av faget sitt for å forsøke å tvinge igjennom sine vrangforestillinger meninger på tvers av det som våre folkevalgte har bestemt, altså å tildele letelisenser for olje og gass i Barentshavet. Det handler om den sagnomsuste Århundrets rettssak, som i det minste noen har hørt om. Saken er behandlet og tapt i to rettsinstanser, og med en forutsigbarhet som bare kan sammenlignes med Klimapanelets hockeykølleproduksjon, anket videre til Høyesterett. Hvorfor HS i det hele tatt har besluttet å fremme anken, får man vel spørre dem om.

I en kronikk i Dagens Næringsliv skriver han om sine forhåpninger til den videre behandlingen av aktivismen sin i rettsapparatet - saken kommer "trolig" opp i Høyesterett til høsten. Eller forhåpninger - det ser mer ut til at han allerede nå varsler at saken skal ankes videre til Den europeiske menneskerettsdomstolen. (Man kan spekulere om han har fått noen signaler, for han ringer vel til folk han som de fleste andre i disse tider.)

QuoteEt interessant spørsmål er om rettsutviklingen under EMK allerede har innhentet og passert Grunnlovens §112.

Ja det kan man sannelig spørre om. Får man ikke trumfet gjennom lobbyhobbyen sin her hjemme, finnes det vel alltid noen andere metoden.

Rita Karlsen i HRS er heller ikke imponert, og setter i et høyst lesverdig innlegg aktivismen inn i en større sammenheng:   

QuoteHva skal vi egentlig med Stortinget, eller andre folkevalgte organer, og hva skal vi egentlig med en regjering? Det er jo åpenbart bare et forstyrrende og fordyrende mellomledd, nå når vi har EMK og EMD – og det om det gjelder klima, innvandring eller annet. «Selvråderetten» har dårlige tider.

(Uthevet i original.)
#3
Generelt / Sensurert og plukket fram igjen
20.05.2020, 20:52:16
Nettstedet altcensored.com har spesialisert seg på å publisere slikt som blir sensurert på YouTube og andre steder.

Her kan man finne både hummer og kanari... som svenske nazister, men også en god del videoer av og om for eksempel Tommy Robinson og Carl Benjamin aka Sargon of Akkad. Litt klima finner man også, har ikke sjekket ut noe ennå.

Lesere av klimadebatt.com antas å være laget av robust materiale og utrustet med en god dose skepsis, så de fleste av oss tåler sikkert å ta en titt selv uten å måtte oppsøke trygge soner.
#4
Skråblikk / Intet nytt under solen
09.03.2020, 21:44:59
Eller var det kjolen...

#5
(... eller er det omvendt?)

Forskere ved Universitetet i Uppsala har nå nytolket innskriften på den sagnomsuste runesteinen Rökstenen fra ca. 800, og konkludert med at datidens mennesker led av fremskreden klimaangst, omtrent som Knut Alfsen.

Den fryktede Klimakatastrofen har riktignok noe 70-talls over seg (min utheving):

QuoteStudien utgår från ny arkeologisk forskning om hur hårt Skandinavien drabbades av en tidigare klimatkatastrof med sänkt medeltemperatur, missväxt, svält och massdöd. Bo Gräslund, professor i arkeologi vid Uppsala universitet, pekar på flera anledningar till att människor kan ha fruktat en ny sådan katastrof.

På den lysere siden er jo de stadig oppdaterte assosiasjonene til ordet "klima" - avlingssvikt, sult og massedød - godt ivaretatt, for det er jo en kjent sak at oppvarming og nedkjøling gir omtrent samme resultat. Noe annet kunne jo fort medføre angst av annet slag, som om ikke klimaangsten var mer enn nok å slite med allerede både for de arme forskerne og barna de har skremt.

Jeg kommer plutselig på en linje fra Ulf Lundells "Öppna landskap":

QuoteDå binder jag en krans av löv, och lägger den runt närmaste sten,
där runor ristats för vår skull, nån gång för länge sen

For vår skyld altså, så vi får oppføre oss pent, ellers kommer Klima og tar rotta på oss. Dvs. hvis ikke Greta gjør det først, da.

Se pressemelding fra UiU.

#6
Det nærmer seg 10 års jubileet for Climategate, og det vil ikke gå helt upåaktet hen. BBC vil vise en dokumentar i morgen, der de har intervjuet en rekke sentrale personer, inkludert Steve McIntyre. De har også intervjuet Ross McKitrick, men har gitt ham beskjed om at han ikke vil bli brukt. McKitrick var sentral når det gjaldt publiseringen av kritikken av hockeykøllen, som jo mye av Climategate handler om, men ikke i selve hendelsene rundt Climategate.

De fleste skeptikere holder likevel neppe pusten i håpet om at BBC skal greie å si noe objektivt om klimadebatten. McIntyre har allerede påpekt at de etter å ha snakket med ham en time, ikke har klart å få kronologien riktig om begynnelsen av "Klimakrigen"(først publisering av Mc/Mc kritikk, deretter oppstart av RealClimate, deretter start av Climate Audit). Men det kan jo bli interessant å se hvordan det blir vinklet. Mann kommer garantert til å si sin versjon, hehe.

Judith Curry har en eksellent post der hun både ser tilbake på hendelsene og tar et overblikk over stoda i dag. En interessant utvikling som har skjedd de siste ca. 5 år er jo at identitetspolitikken og "interseksjonaliteten", homo- og transaktivismen osv. har rent over fra amerikanske akademia og flommet ut i mer allmenne samfunnsinstitusjoner og -organer, og ikke minst i næringslivet. Denne ekstremt rettroende og selvrettferdige sekten er selvfølgelig også klimatroende, men det er ikke nødvendigvis det viktigste for dem, det er ikke det de har sin "bredeste fokus" på, for å leke litt med dagens moteriktige (selvskadende?) sjargong.

Fra "studentopprøret" ved Evergreen College for et par-tre år siden ble det rapportert om en kvinnelig student som ble stanset av aktivister på vei til en forelesning. Aktivistene spurte hvor hun hadde tenkt seg, og hun svarte at hun hadde "science class". Svaret var at "we don't need no %&/%¤ science!". Dette kan jo bli rett så fornøyelig hvis de samme folkene skal overbevise folk om klimaapokalypsen, men det er ikke sikkert at det er lurt å undervurdere styrken i disse akademiske klovneriene: Slikt vås kan jo til syvende og sist bare handle om en og bare en ting: Makt.

Uansett, poenget er at klimaet kan havne litt i bakleksa, altså at det blir henvist til å spille andre- eller tredjefiolin som det mest trendy jesusstuntet for filmstjerner, rikmannsfruer og akademikere. Michael Mann liker det åpenbart ikke... Vel, den som lever får se...

Judith Curry:

https://judithcurry.com/2019/11/12/legacy-of-climategate-10-years-later/#more-25412

Også Climate Scepticism har en post om temaet:

https://cliscep.com/2019/11/10/laying-to-rest-the-ghost-of-climategate/

Der blant annet Steven Mosher i kommentarene linker til en podcast fra Red Pilled America med intervjuer av flere sentrale personer:

https://www.youtube.com/watch?v=boWimwLttWg&feature=emb_logo

...sett 493 ganger.... kanskje det kan bli noen flere.


#7
Morten Jødal og Rasmus Benestad barket sammen på TV2 for noen dager siden. Jeg så ikke programmet, men den kan ses på fjesboka her:

https://www.facebook.com/arildeugen/videos/10157363777526638/

Verken Jødal eller Benestad er store talekunstnere. Benestad var på bærtur i feltet et par ganger der Jødal kunne scoret på åpent mål, men hadde gjerne for dårlig kontroll på ballen. TV2-dommeren kan mistenkes for hjemmedømming, men ødela ikke kampen.
#8
Freelance youtube-journalist Tim Pool leverer et sterkt innlegg om svenske tilstander i anledning fengslingen av rapperen ASAP Rocky etter en episode i Stockholm der de ble plaget av et par typer som CNN kaller "svensker", og som ifølge noen vitner snakket den svenske dialekten dari. Til slutt sprakk det for rapperen og han ga den ene eh... svensken en passelig dose bank. Episoden har ikke gått upåaktet hen i USA, som kjent har selveste The Donald kontaktet den "very talented" svenske statsministeren.

Tim Pool var selv i Rinkeby for et par år siden og sjekket stoda etter Trumps kjente "look what happened in Sweden last night". I denne videoen sier han nå blant annet at

"Sweden, however, is a nightmarish Place, that I recommend no one goes to".

og

"You know the groupthink in that country is creeeepy, creeepy, creeeepy."

Ouch. Noen kommer til å få vondt i Sverigebilden sin.

https://www.youtube.com/watch?v=M06w0xoJguA

#9
Ross McKitrick minner oss i Financial Times om at ekspertene i Klimapanelet har konkludert med følgende:

- Det er ingen trend i oversvømmelser på global skala, ikke engang fortegnet er kjent.
- Det er ikke observert noen trend i tørke globalt siden midten av det 20. århundre. I det sentrale Nord-Amerika er det i stedet en fallende trend.
- Nedbør: Et blandet bilde globalt, ikke signifikante langsiktige trender.
- "Ekstrem" nedbør: Stor regional og subregional variasjon, noen regioner har signifikant økning, mens noen enten ikke har en signifikant trend eller de har en nedgang.
- Tornadoer: "Low confidence" i observerte trender. De vet ikke om det har noe med "drivhusgasser" å gjøre, siden noen endringer kan tenkes å øke antallet tornadoer mens andre kan redusere det.
- Tropiske orkaner og sykloner viser ingen trend.
- Hetebølger: Maksimumstemperaturer har steget litt, men mindre enn minimumstemperaturer. For Nord-Amerika er det muligens ("medium confidence") noen flere områder som har hatt en økning enn det er områder som har hatt en nedgang.

Og dett var omtrent dett.

For å finne klimakrisen må man nok lete i modellene. Eller i Hollywood eller på Kongsberg.

#10
Reuters melder om en rapport laget for NVE som viser at det "sannsynligvis" vil trenges investeringer på 11 milliarder kroner for å oppgradere strømnettet til å kunne møte etterspørselen fra den økende elbilparken i Norge, med overskriften:

QuoteElectric vehicle push in Norway could add $1.3 billion to power bills by 2040: study

Dette må betales av strømkundene (min utheving):

QuoteOSLO (Reuters) - Norway's power grid is likely to need an 11 billion crown ($1.27 billion) upgrade over the next 20 years to meet demand from the country's growing fleet of electric cars, with consumers likely to have to foot the bill, a study has shown.

Henvisningen til at kundene må betale, kommer fra et intervju med en av rapportskriverne:

Quote"If nothing is done, charging every afternoon to evening seems most likely. In that case, the 11 billion ... grid cost is paid by all customers," Poyry's Norway director Kjetil Ingeberg told Reuters.

Artikkelen fra Reuters

Dette er altså hvis ingen ting blir gjort for å endre forbrukeratferden.

NTB refererer til den samme undersøkelsen med overskriften

QuoteRapport: Smart lading av elbil kan spare 11 milliarder kroner

Hvis lading av elbiler skjer når strømforbruket er lavt, trengs det ikke investeringer i ekstra kapasitet i nettet, ifølge en rapport laget for NVE.

Det sies også at

QuoteRapporten anslår også behovet for investeringer dersom ladingen skjer når kapasiteten i strømnettet allerede er anstrengt. Anslagene viser at det da vil være behov for investeringer i strømnettet på om lag 11 milliarder kroner.

...men verken kunder eller strømregninger nevnes. Vi er kanskje ikke så interessante for NTB.

Som gjengitt i Dagens Næringsliv

Der det også vises til NVEs egen nyhetssak, der det sies at det er "endringer i nettleien" som skal få kundene til å endre atferd slik at disse økte kostnadene ikke blir nødvendige.

Så spørs det vel om strømforbruket fortsetter å være lavt om natten hvis det er da alle skal lade elbilene sine, særlig hvis det er elbil alle har. Eller hvis det hele sammenfaller med stabilt kaldt vintervær? Ikke vet jeg, men jeg har da litt erfaring på hva "endringer i nettleien" betyr.
#11
John Christy har skrevet en både kort og lettfattelig rapport om hvordan de fleste klimamodellene feiler og finner for mye oppvarming i kaffegruten sin simuleringene sine.

Det berømte tropiske troposfæriske "hotspottet" som ifølge Klimapanelet (2007) skulle være "fingeravtrykket" for menneskeskapt global oppvarming, later til å glimre med sitt fravær.. fremdeles.

Rapporten er som sagt kort, konsis og lettfattelig og kan finnes på sidene til GWPF.
#12
Media og politikk / Dagens klimalink
18.05.2019, 22:33:36
Siden det er litt laber aktivitet her, tenkte jeg at det kunne være OK å rett og slett dele noen linker til interessante ting man finner på nettet...

Jeg begynner denne tråden med Paul Homewood, som gjør oppmerksom på at redaktøren i den britiske avisen The Guardian har gitt journalistene noen nye retningslinjer for hvordan klima skal beskrives, slik som

"Use climate emergency, crisis or breakdown in stead of climate change"

... nokså trøtt altså, klimakrise noen? *gjesp*, noe på TV? mer kuriøst er

"Use fish populations in stead of fish stocks"

... for mer empati med torsken kanskje? Hvem vet...

... og sa jeg klima? Det er en instruks om å omtale medmennesker også:

"Use climate science denier or climate denier in stead of climate sceptic"

Bombe... dette har jo vært terminologien til Klimate Konsensus Kommunity i mange, mange år allerede.

se

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2019/05/17/guardian-hacks-told-to-use-scary-language/


#13
Marcel Crok har utarbeidet en rapport sammen med tre andre forskere om hvordan KNMI har "forsvunnet" en stor del av hetebølgene i perioden 1901-1951 fra den offisielle statistikken.
Funnene ble lagt fram 7. mars, men jeg har ikke sett noen vie oppmerksomhet til denne rapporten i pressen eller bloggosfæren utenfor Nederland (her kan jeg godt ha gått glipp av det, følger ikke like godt med nå til dags som før).

Før "juksteringene" var det 23 hetebølger i perioden 1901-1951, og 19 hetebølger i perioden 1951-2018, som er et godt hakk lenger. Etter "juksteringene" hadde 16 av de tidligere 23 hetebølgene [blitt] forsvunnet, slik at det nå offisielt var 7 hetebølger i perioden 1901-1951 mot fortsatt 19 i perioden 1951-2018.

Endringene er begrunnet med flytting av en (1) målestasjon med 300 meter. Deretter foretas det en koking pasteurisering homogenisering av dataene, slik at klimaforskerne kan vite hva som egentlig skulle ha vært målt den gangen man altså målte noe annet. Dermed kan klimaforskerne fortelle, på grunnlag av data produsert av klimaforskerne, at det har vært en dramatisk økning i antall hetebølger i landet siden 1951.

De uavhengige granskerne gjorde en rekke funn som stiller KNMIs metoder i et noe underlig lys. De er heller ikke i stand til å reprodusere homogeniseringen fullt ut ved hjelp av de metodene KNMI har beskrevet. "Konklusjonen er at homogeniseringen av KNMI har resultert i en sterk overkorrigering av temperaturen på varme dager." og

QuoteDet faktum at tilsynelatende vilkårlig valg i metoden (percentilberegning, gjennomsnittlig, lengde av sammenligningsperioden) har stor innflytelse på resultatene av homogeniseringen, viser at denne metoden ikke er egnet til å korrigere daglige verdier med en pretendert nøyaktighet på 0,1 grader.

QuoteForskerne anbefaler å reversere homogenisering og lage en ny start med et bredere team (inkludert forskere fra utenfor KNMI). KNMI bør for tiden avstå fra krav om en påstått økt trend i hetebølger i Nederland.

Bloggposten er på nederlandsk, men Google Oversetter gjør en nesten forbausende god jobb.

https://www.destaatvanhet-klimaat.nl/2019/03/07/persbericht-historische-hittegolven-ten-onrechte-geschrapt-door-het-knmi/
#14
Professor Willam Helland-Hansen ved Universitetet i Bergen har fått vondt i klimaet og forteller proklamerer i Nettavisen at han slutter med forskning rettet mot å lete etter olje fordi det ikke er "etisk forsvarlig" og han "har ikke samvittighet" til å drive med det lenger.

Han sier blant annet at

Quote- Vi må strupe tilbudet og slutte å lete. Noen må gå foran, og med så mye økonomisk, teknologisk og intellektuell kapital og mulighet for omstilling som vi har i Norge, så bør det være oss, sier Helland-Hansen.

Hva han skal drive med nå, og om han har sluttet i jobben, står det ikke noe om. Heller ikke hva slags "omstilling" han har tenkt å bruke sin økonomiske, teknologiske og intellektuelle kapital til. (Det er ikke spydig ment fra min side.)

Men hva er det med dette klimaklimaet som får folk til å bytte ut realistiske syn på verden med ønskedrømmer og luftspeilinger? Hvordan har for eksempel professoren tenkt at "vi" skal få med "oss" Russland, Kina, India og Saudi-Arabia på slike masochistiske selvskadingsøvelser? Vi er sikkert en noenlunde betydelig oljeprodusent, men bortsett fra det er vi ikke akkurat Goliat i verden. Noen tror sikkert fortsatt vi er hovedstaden i Sverige. Ikke fordi de er dumme eller uinformerte, de har bare konsentrert seg om hvem som er viktig og tatt lettere på dem som ikke er det.

Det ser også ut til å ligge et mye oversett premiss til grunn for det professoren sier her, nemlig at dersom klimavitenskapen er sann, er også politikken det. Så enkelt er det neppe, men det snakkes det øredøvende lite om, og Bjørn Lomborg er en kjetter og hvis ikke vi klarer å brenne ham selv, så kommer nok klimaet og tar ham.


#15
Et lite interessant intermezzo fant sted på Dagsrevyen i går kveld:

Nyutnevnt beredskapsminister Ingvil Tybring-Gjedde ble intervjuet på Dagsrevyen av NRKs Ingerid Stenvold.

Hun har tidligere vært skeptisk til journalister og kalt enkelte av dem ondsinnede, men glatter nå åpenbart over det og sier at hun har tillit til journalister og at de bør fortsette å "utfordre makten".

I intervjuet ble hun "utfordret" på om "klimaendringene" var menneskeskapt, og svarte relativt nyansert, i lys av sin rolle som beredskapsminister. Dette var imidlertid ikke godt nok for NRKs klimaprestinne, som enten ikke var villig til eller i stand til å forstå hva som ble sagt, og som dermed ikke ga seg før hun fikk avkrevd Tybring-Gjedde troserklæringen:

"Men er de [klimaendringene] menneskeskapt?"

"Ja, det er de",
svarte Tybring-Gjedde. Og da var prestinnen omsider fornøyd. Den mistenkte klimahedningen hadde krøpet til korset!

Så det er makt og det er makt, fru Blom. Det var ikke åpenbart i dette tilfellet og i denne saken at det er beredskapsministeren som innehar den, eller som utøver den.

Den ble i hvert fall ikke utfordret av ministeren.

Kan fortsatt ses her:
https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/201901/NNFA19012219/avspiller
ca. 14 minutter

#16
Bergens Tidende hyller på lederplass en svensk 15-åring som har gjennomført en såkalt "streik" for "klimatet", med begrunnelsen

QuoteDet er all grunn til å ha trua på ungdomen. Blant folk over femti er 24 prosent usamde i påstanden «klimaendringane er menneskeskapte», medan talet berre er 12 prosent for dei under 30 år, viste ei NRK-undersøking i fjor. Dei som skal vere her lengst, tek det største ansvaret.

Selv vil jeg likevel påpeke at 15-åringer hører hjemme på skolebenken, og at det er en grunn til det: De har mye å lære. Som påpekt av Jordan Peterson, uten en solid dose kunnskap, innsikt og forståelse nytter det ikke å ha et ønske om å gjøre verden bedre, du risikerer i stedet å gjøre den dårligere. 15-åringen skal ta ansvar for seg selv og sin utdannelse først og ha rommet sitt i orden. Hun har temmelig langt igjen før hun kan kalle seg voksen.

Men BT mener altså at det er 15-åringene (hvorfor ikke like gjerne fjortisene, når vi først er i gang?) som skal lære oss noe, og ikke omvendt:

QuoteSjansen er stor for at det sit ein femtenåring ved bordet i eitt av årets juleselskap. Lytt og lær.

En mulig konklusjon på dette er selvfølgelig at BTs lederskribent intellektuelt befinner seg på 12-års stadiet, og dermed kan ha utbytte av å høre på en 15-åring.

En mer sannsynlig tankerekke er imidlertid at denne 15-åringen er et produkt av nettopp pressen. Hun har ikke blitt kjent på grunn av sin dype innsikt i naturvitenskap eller politikk, men fordi media har gjort henne til heltinne og talsmann for sine egne meninger.

Så når BT mener vi skal lære av 15-åringen, er selvfølgelig sirkelen sluttet: Det er i realiteten Journalistpartiet De Grønnes meninger de vil vi skal lære av.

Ikke at jeg tror BTs lederskribent på noen måte er seg dette bevisst, en slik sluhet vil jeg ikke mistenke høn(s) for.

Dette mens vi venter på klimajulenissen. God jul!
#17
Svenskene har i en tid nå vært opptatt av "Sverigebilden", hvordan Sverige oppfattes i andre land, blant annet etter Trumps utsagn om "last night in Sweden" og vårt eget vanlige "svenske tilstander".

Her forleden ble imidlertid seks portugisere kontrollert i Rødbyhavn i Danmark, på vei til Sverige. De hadde papirene i orden og kunne fortsette, men det de forklarte om formålet ved reisen fikk nok politifolkene til å klø seg litt i hodet:

QuoteMen til politiet forklarede de, at de var på vej til Sverige, hvor de skulle plukke bananer.

Så hvilket bilde er skapt av Sverige i Portugal... eller vent litt, det er jo klimaendringer på gang, må vite. Så fort som det går, ifølge forskere, aktivister og mediene, er det kanskje ikke så rart at de forventer å kunne plukke bananer i Sverige - i desember?

Eller kan de ha misforstått uttrykket "bananrepublikk"? For Sveriges del må det vel bli "bananmonarki"?

Se
http://www.lokalavisen.dk/112/2018-12-19/-Seks-personer-standset-i-R%C3%B8dbyhavn-Vi-skal-bare-til-Sverige-og-plukke-bananer...-3786330.html
#18
Den svenske klimaforskeren Lennart Bengtsson leverer en Limerick til Miljøpartiets (MP) talskvinne Isabella Løvin:

En skräckslagen kvinna från MP
som babblade på som en LP
Klimat ur balans
och helt utan sans
Och felet berodde på SD


Inte illa alls Lennart. De norske forfatternes klimaaksjon er likevel antakelig ikke noe for deg.  ;)

#19
Skråblikk / Dagens korte #11
19.12.2018, 18:43:48
I en melding fra NTB i dag leser jeg at både Ap og Frp sier nei til visum til "klimaflyktninger", som foreslått av Flyktninghjelpen.

Det framgår ikke av meldingen hvorvidt de benyttet anledningen, når de først var inne på det, til også å si nei til visum til Bigfoot, Den avskyelige snømannen eller Julenissen.
#20
Aktører og hendelser / faktisk dot klima
09.12.2018, 22:34:56
Roger Andrews har faktasjekket del 2 av det siste trusselbrevet den den siste klimarapporten om klimaendringer i USA og resultatet må sies å være.... sørgelig.

QuoteClearly the Assessment was conducted with little regard for the facts. A disregard for the facts, however, is necessary if one wishes to get the climate change catastrophe message across.

Ouch, som Bishop Hill pleide å si.