Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - translator

#556
Quote from: Telehiv on 21.07.2020, 12:27:10
Grad av skyld her er ikke lett å definere for en utenforstående. Men retten var nokså bastant på at Jensen dekket over grov kriminalitet samtidig som han mottok penger og andre ytelser fra det samme systemet. Men en ting er Jensen og hans eskapader isolert. Jeg er faktisk mer bekymret for det samlede redelighetsnivået i etatens ledelse, som hittil har klart å gli unna nærgående gransking: Jensen må uansett ha vært omgitt av en rekke tvilsomme ledere som lot dette surre og gå i år etter år. Og der er det fremdeles ikke ryddet opp i noe, og de fleste av disse har nå stilt og rolig glidd inn i sin lukrative og tidlige pensjonisttilværelse uten å bli røsket tak i.


Jeg er egentlig mest bekymret for at vi ser ut til å ha et rettsvesen som i sak etter sak setter uskyldige folk i fengsel, basert mer eller mindre etter innfallsmetoden, mens mange av de virkelige skurkene går fri. Når det gjelder "tvilsomme ledere" i politiet, så virker det som at det viktigste kriteriet er: hold deg inne med politikerne og hold deg til det politisk korrekte. Jensen var vel noe av det motsatte i sitt politiarbeid, og det kan tenkes at noen syntes det ble for mye og nå så de en sjanse til å felle ham.
#557
Prinsesse Anne tar bladet fra munnen:

QuoteEnthusing about genetically modified crops and dismissing the effects of climate change and veganism couldn't be further away from the green views of Prince Charles.

But these are the very forthright opinions of his sister, Princess Anne.

Giving a rare interview to mark her 70th birthday next month, the Queen's fiercely independent daughter jokes that her conversations with her elder brother are by necessity 'short' due to their wildly differing opinions.

(...)

The princess was speaking to Australian Women's Weekly magazine via a video call from Gatcombe Park, the 500-acre Gloucestershire estate and farm where she has spent lockdown.

Princes William and Harry as well as Charles have linked last year's devastating Australian bushfires to climate change, but Anne said: 'I don't even go down the climate change route.

'I think the way people manage ground is part of the discussion... Climate changes all the time. It has done so throughout the globe's history, so there's nothing new under the sun.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-8531623/Princess-Anne-blasts-brother-Prince-Charles-views-climate-change-veganism.html
#558
I denne diskusjonen er jeg enig med ConTrari. Det er ikke rimelig at påtalemyndigheten skal feste all sin lit til en opplagt kriminell (Cappelen) som har en egeninteresse (mildere straff for seg selv) av å trekke andre, mulig uskyldige personer, inn i en sak, i dette tilfellet attpåtil en politimann som utvilsomt har gjort mye for å gjøre det norske samfunnet tryggere.

Her er det faktisk en parallell til baneheia-saken: den opplagt skyldige (Jan Helge Andersen) som straks tilsto de grufulle drapene, snakket sin kamerat Viggo Kristiansen inn i saken. Dermed fikk han selv redusert straff, mens Kristiansen ble dømt til 21 års fengsel, hovedsakelig basert på Andersens forklaring og noen tvilsomme DNA-spor.

Historien om norske straffesaker de siste årene inneholder en lang liste med justismord, og det vil ikke undre meg om dette kommer til å bli ett av dem.

#559
De fleste av oss kjenner godt til diskusjonen om sensitiviteten til CO2 (og metan), og har sett kurven som viser at en dobling av CO2 i atmosfæren har liten effekt på temperaturen.

Men i denne presentasjonen (etter 14 minutter) viser og forklarer professor William Happer en annen kurve jeg ikke kan huske å ha sett tidligere. Den er verdt hele foredraget alene etter min mening.



https://www.youtube.com/watch?v=j8KxVQFoyT0


#560
Quote from: Telehiv on 06.07.2020, 10:53:14
Dessverre kan man som europeer ikke komme inn på nettet til The Press of Atlantic City, for da støter man på denne blokkeringen:

*451: Unavailable due to legal reasons
We recognize you are attempting to access this website from a country belonging to the European Economic Area (EEA) including the EU which enforces the General Data Protection Regulation (GDPR) and therefore access cannot be granted at this time. For any issues, contact SubscriberServices@pressofac.com or call 1-877-773-7724.

Tips: Skaff deg en VPN-leser, så unngår du slike blokkeringer. Jeg har denne tilknyttet antivirusprogramvaren på pc-en. Fungerer utmerket så jeg kan se programmer på svt.play osv, og den artikkelen du henviser til  :)
https://www.f-secure.com/no/home/products/freedome
#561
Quote from: Telehiv on 05.07.2020, 09:42:13
Africa: Allegedly warming faster than the global average
Prof Gordon Conway, the outgoing chief scientist at the British government's Department for International Development, and former head of the philanthropic Rockefeller Foundation, said in a scientific paper that the continent is already warming faster than the global average


Jeg vil bare understreke dette poenget, for de som ikke fikk det med seg.
#562
Quote from: Telehiv on 03.07.2020, 13:34:23
Til sammenligning står kull bare for 3 prosent av Frankrikes behov.

Kan legge til at grunnen til at Frankrike bare har 3 prosent kull er fordi de dekker over 70 prosent av sitt energibehov med kjernekraft. Men tyskerne vil verken ha kullkraft eller kjernekraft, og ikke er det særlig muligheter der for vannkraft heller, så da så...

https://snl.no/Kjernekraft_i_Frankrike
#563
Borten Moe vs Rotevatn i dagens Dagsnytt 18

https://tv.nrk.no/direkte/nrk1
#564
Quote from: Telehiv on 30.06.2020, 14:58:19
Quote from: ConTrari1 on 30.06.2020, 14:28:55
Pass på, folkens! I neste omgang gjør de det samme med oss mennesker!

Her må jeg minne om artikkelen jeg la inn tidligere i dag om at forskere skal undersøke bergensbæsjen for å sjekke hvor mye antibiotikaresistens det er i befolkningen.
Men til forskjell fra den tragikomiske målingen av sauerap så er bæsjestudien faktisk både vettug og rettet mot et konkret problem.



Svt-programmet vetenskapens varld (glimrende vitenskapsserie forøvrig!) sendte ifjor et program om dette.
https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/patient-dog-efter-bajstransplantation
#565
Quote from: Boris den nye on 27.06.2020, 08:52:26
I fjor på denne tiden var det mye skam ute og gikk blant folk. Vi hadde kjøttskam, flyskam, hytteskam, oljeskam og sikkert mange andre skammer som jeg ikke husker i farten.

I tillegg til alle skammene så ble også mange kommuner plutselig rammet av klimakrise. Den ene kommunen etter den andre ble smittet og innbyggerne måtte lære å takle de nye og vanskelige utfordringene.

Men nå ett år senere, hvordan står det til med skammene og de klimakriserammede kommunene?

Du er ikke den eneste som har tenkt på dette. Fra min lokalavis:

K
QuoteKanskje satt ikke skamfølelsen så dypt likevel? Og ikke bare flyskammen, men kjøttskammen, plastskammen, bensinskammen og de andre skamfølelsene samvittigheten vår skulle tynges ned med for klima og miljø. Språkrådet kåret «klimabrøl» til fjorårets nyord. Klima og miljøvern vekket et voldsomt engasjement før det igjen dabbet av. Vi kan vel trygt si at skamfølelsen skulle smøres tykt på i fjor.

Fra tid til annen oppstår det slike voldsomme folkelige engasjementer. Godt hjulpet av mediene blir det hausset opp interesse for spesifikke temaer som i noen ukers tid er på alles lepper og i alles tanker.

Til det siste: jeg vil vel helst si medienes tanker.

https://www.dt.no/meninger/i-fjor-skulle-man-fole-skam-over-a-sette-seg-pa-et-fly-na-er-det-gladnyhet-nar-flyene-kan-fylles-hva-skjer/o/5-57-1413795

#566
Rockstrøm og Schnellhuber med flere av de som er nevnt her representerer temmelig ekstreme (og farlige) tanker, som jeg har redegjort for i Rockefeller-tråden.

Christiana Figueres prøvde også å bli FNs generalsekretær, men fikk ikke nok stemmer. Muligens prøver hun igjen.

http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1290.msg12176#msg12176
#567
Andre emner enn klima / Re: Krenkisme
28.06.2020, 14:25:02
Quote from: ConTrari1 on 25.06.2020, 17:20:40
Quote from: translator on 25.06.2020, 17:05:29
I en bok jeg har (om Tyskland) står det:

"I passene står det skrevet: "Hvis du mener at alt er bedre i Tyskland, så bli hjemme. Hvis du mener alt er bedre utenfor Tyskland, så ikke kom tilbake."

Det er tydeligvis en stund siden.

En tid med valutarestriksjoner kanskje, for å støtte økonomien? Som da det var lang ventetid på å kjøpe vestlige biler i Norge (til 1960?), mens biler fra østblokken var tilgjengelige, pga. gunstige valutaforhold.

Siden sitatet ble skrevet etter hukommelsen og derfor også tatt ut av sammenheng, har jeg funnet det frem slik det står:

QuoteVanene forandrer seg så fort at det ikke lenger er rimelig å generalisere over atferdsmønsteret til tyske ferierende. Det har for eksempel dukket opp en ny rase vest-tyske turister ved de fleste europeiske feriesteder: utstudert uorganiserte unge menn og kvinner, så nonsjalante i atferd og klesvei at de gjør til skamme den gamle forestillingen om den tyske turist som et aggressivt og selvhevdende vesen i sin jakt på fornøyelser. Ikke desto mindre er det et faktum at denne gamle forestillingen - eller frykten for denne forestillingen - fremdeles er så sterk at de vest-tyske myndigheter periodevis iverksetter kampanjer der det oppfordres til høflighet og hensynsfullhet fra de millioner som er blitt landets uoffisielle reisende ambassadører. For noen år siden skjedde det i form av en liste med "Gyldne regler", trykt på innsiden av omslaget på vest-tyske pass. Blant reglene var denne oppfordringen: "Ikke benekt det faktum at du er av tysk herkomst, men sørg for at utlendingene blir behagelig overrasket over det." Og de sluttet med følgende formaning: "Er du av den tåpelige oppfatning at alt utenfor Tyskland er verre, så bli hjemme. Mener du at alt utenfor Tyskland er bedre, så ikke kom tilbake."

Fra bokserien "Verdens land og folk", bind "Tyskland", Time Life Books, 1983
#568
Andre emner enn klima / Re: Krenkisme
25.06.2020, 17:05:29
I en bok jeg har (om Tyskland) står det:

"I passene står det skrevet: "Hvis du mener at alt er bedre i Tyskland, så bli hjemme. Hvis du mener alt er bedre utenfor Tyskland, så ikke kom tilbake."

Det er tydeligvis en stund siden.
#569
Ross McKitric er absolutt verdt å høre på! Her et intervju av relativt nyere dato (november 2019)


https://www.youtube.com/watch?v=0-l3ZxUvwAs