Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - translator

#526
Faktisk tema i kveldens utgave av Torp også. Anki Gerhardsen sier meget treffende at du kan kritisere høyresiden og synspunkter som mange assosierer med høyresiden så mye du vil uten å "tape ansikt", det gjør du derimot dersom du våger å kritisere venstresidens standpunkter. Utgangspunktet er den tyske studenten som følte seg krenket av en kommentar fra en professor ved universitetet i Bergen og en påstått rasistisk benk i Den botaniske hage. Klima og corona nevnes ikke, men de kunne vært det.

https://tv.nrk.no/serie/torp/2020/NNFA52102120/avspiller
#527
Også meget godt beskrevet i "Confessions of a Greenpeace Dropout" av Patrick Moore. Det var der jeg lærte hva baseload er (grunnlast på norsk). For vannkraft er den 0,95 (dvs. 95 prosent utnyttelse), for vind 0,25 og for sol 0,15. Det forteller det meste.
https://www.adlibris.com/no/bok/confessions-of-a-greenpeace-dropout-9780986480829

For øvrig har Trumphater-kanalen TV2 (verre enn NRK) en ny dramaserie som heter "Motvind". Den handler nettopp om motstanden mot vindkraft, der et norsk vindkraftselskap skal bygge vindmøller i Irland, med ditto forviklinger.
https://tvguide.vg.no/program/motvind-2020
#528
Følg med på Patrick Moores twitterkonto også


QuotePatrick Moore
@EcoSenseNow
·
12t
I have been blocked by the Nazis. Twitter will eventually pay for this. I hope they rot in Hell. Thank you all for sticking with me.

https://twitter.com/ecosensenow
#529
Quote from: Telehiv on 13.10.2020, 12:37:05
Thomas Selzer (bassist i Turboneger) som har noen interessante og grublende turer rundt i USA på NRK for tiden, der han unbiased lar folk snakke fritt i langt større grad enn NRKS og TVs utstasjonerte USA-reportere evner.

Link: https://www.nrk.no/presse/programomtaler/premiere_-uxa---thomas-seltzers-amerika-1.15163469

Helt enig om Selzer. Har nå sett de to første programmene, og det han viser er et usminket bilde av folk som sliter med ettervirkninger av orkaner i Texas, nedgangstider og arbeidsledighet i Kentucky og West Virginia, store problemer med 'drugs' (påtvunget av legevitenskapen!) som er møkk lei av makteliten i Washington D.C. Derfor stemmer de for Trump, som for øvrig holdt en glimrende tale i Pennsylvania sist natt:



https://www.youtube.com/watch?v=NM_hmn_YRqk&ab_channel=FoxBusiness
#530
Quote from: translator on 01.10.2020, 17:32:55
Sett denne dokumentaren?

https://tv.nrk.no/program/KOID21009220/who-hvem-har-kontrollen

For ordens skyld, denne dokumentaren handler om Verdens helseorganisasjon (WHO), både historisk og knyttet til corona. Men den handler også om hvordan Kinas innflytelse brer om seg. For 20 år siden "kjøpte" Kina seg inn i Afrika, bygget havner, jernbane, veier og annen infrastruktur. Dette var selvfølgelig ikke gratis; Kina forventer og krever at de afrikanske landene bruker sin stemmerett til fordel for Kina i alle internasjonale organer der de har innflytelse; WHO, menneskerettsorganisasjoner osv. På den måten får de valgt ledere som er vennligstilte og lojale overfor Kina.
#531
Quote from: ConTrari1 on 03.10.2020, 11:58:34
Prof. Mann er ikke i tvil; fire nye år med Trump vil være kroken på  døra for klimaet -really!



Her synes jeg Mann har et poeng, men du har litt feil overskrift. Biden eller ønsketenkning hadde passet bedre!

For hvis det er noen som kan sette kroken på døra for klimaprofitørene på fire år, så må det være Trump. Men først må han overleve/bli frisk av corona, og deretter må han vinne valget. Men jeg håper fremdeles. Alternativet har jeg ikke engang lyst til å tenke på.

Da Trump overraskende vant for fire år siden, så syntes jeg det var en tragedie. Skal si verden har forandret seg, eller er det bare jeg som har blitt klokere?
#533
Nå kommer galskapen i Bergen også

QuotePris på 4,3 kilometer sykkelveg: 920 millionar kroner
BERGEN (NRK): Ein jernbanetunnel frå 1913, nye tunnelar og ei splitter ny bru for syklande gjer prosjektet kostbart.
https://www.nrk.no/vestland/prislapp-pa-4_3-kilometer-sykkelveg-pa-kronstad-og-mollendal-i-bergen_-920-millionar-kroner-1.15165738
#534
Media og politikk / Galskapens sykkelvei
29.09.2020, 16:01:23
Det har vært mye oppmerksomhet om sykkelveien som bygges mellom Sandnes og Stavanger til halvannen milliard parallelt med E39, som er hovedinnfartsveien til Stavanger. I denne nrk-artikkelen står det at IKEA har tapt en sak fordi sykkelveien skal gå rett over selskapets parkeringsplass. Men se litt nærmere på kartet, så ser du hvorfor den blir så ekstremt dyr. Her krysses både av- og påkjøringsramper til motorveien, kryssende veier og annen infrastruktur, og hvor koselig er det å sykle parallelt med en travel motorvei? Greit nok at man bygger sykkelvei, men hvorfor skal den gå akkurat der? Jæren er jo paddeflat, så det burde finnes mange andre steder man kunne lagt traseen. Jeg mistenker at det er nettopp det symbolske ved at den går langs en motorvei, som gjør at det er nettopp der man vil bygge den!
https://www.nrk.no/rogaland/ikea-tapte-kampen-om-sykkelstamvegen_-mister-parkeringsplassar-1.15177934
#536
Folk ringer inn til swebb-tv om corona. Dette er sterke saker, særlig mot slutten av programmet!



https://www.youtube.com/watch?v=OL7u3JcwWXE&ab_channel=SvenskWebbtelevision
#537
Opptøyene i byen Louisville etter at en svart kvinne ble skutt og drept under i en politiaksjon for et halvt år siden. Jeg hørte først om dette på svensk tv (svt) tidligere i uken, og der ble det fortalt at kvinnens kjæreste hadde begynt å skyte mot politiet da de forsøkte å komme inn i leiligheten. Politiet skjøt tilbake og rammet da den uskyldige svarte kvinnen.

Dette fortelles ikke om på NRK og Tv2. Men document skriver om det:

QuoteIngen av de tre politifolkene som gikk inn i Breoona Taylors leilighet, ble dømt for hennes død. De ble nemlig beskutt av hennes kjæreste, Kenneth Walker.

BLM og hennes forsvarere har hele tiden propagandert en historie om at det var et no-knock-raid. At politiet stormet inn. Det har vist seg å være feil. Det er bekreftet av vitner at politiet høyt og tydelig ga beskjed om hvem de var før de entret leiligheten. Når Taylors kjæeste sier at han trodde de var innbruddstyver, står det ikke til troende.

Når politiet blir beskutt, svarer de. Tragisk nok ble Breonna Taylor truffet og døde. Den ene politimannen, Brett Hankinson, er tiltalt for skjødesløst å utsette andre for fare. Han avfyrte skudd som også gikk inn i naboleiligheten. Hankinson ble sagt opp i juni.
https://www.document.no/2020/09/24/to-politi-skutt-i-louisville-under-nye-blm-herjinger/
#538
Fikk boken i dag. Rask levering!
#539
Lettere spill enn i Norge?

Tja, etter å ha sett dagens første innslag i TV2-nyhetene (21-sendingen), er jeg i tvil.

Ingenting om det på tv2s nettside dessverre. Det handlet om vindkraftutbygging på Stadlandet, der kommuner har gått til sak mot vindkraftselskapene.
#540
Patrick Moore forklarer i dette intervjuet hvorfor brannene i California har lite med klimaendringer og mye med dårlig skogforvaltning å gjøre:

QuoteOn a special bonus episode of Power Hour Alex Epstein interviews Patrick Moore, ecologist and cofounder of Greenpeace, on the realm causes of California's wildfire disaster. Moore pins the blame squarely on "green" forest mismanagement. Topics covered include:

* What are the top policy changes necessary to prevent dangerous, out of control wildfires (not the same as fires)?
* How does private vs. government ownership of land affect the likelihood of dangerous fires?
* What are the major drivers of dangerous, out of control wildfires?
* What places in the world have the best wildfire management?
* How have government policies changed for the worse in the US?
* How do you respond to claims that these fires are inevitable because of climate changes?
* Dr. Moore's forthcoming book on invisible catastrophes.

https://www.youtube.com/watch?v=oiwfR2cqVh0&feature=youtu.be&ab_channel=ImproveThePlanet