Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - translator

Pages: 1 [2] 3 4 ... 41
16
Jeg synes Høyre har blitt et like stort selvskadingsparti som Venstre etter Erna Solbergs nyttårstale om FNs 13 bærekraftsmål (og Jonas Gahr Støre er ikke et hakk bedre, for han hadde gjort akkurat det samme, pluss tatt med SV, som du nevner)
https://steigan.no/2020/01/var-det-norges-statsminister-eller-fns-baerekraftsjef-som-talte/

Senterpartiet er heller ikke et parti man kan stole på. Etter kommunevalget har de "hestehandlet" seg til posisjoner lokalt og stemmer for en politikk som ofte er helt annerledes enn den de lovet i valgkampen. Mange er skuffet over dem, og det er ingen grunn til å forvente noe annet i rikspolitikken; bare vent til etter valget; SV og MDG here we come!

Men Borten Moe er et friskt pust, som våger å si fra der andre tier, det er jeg enig i!


17
Ola Borten Moe, nestleder i Senterpartiet, har i dag en kronikk på nrk.no:
Quote
Norske medier makter verken å forklare oss Trump eller USA. Det er et problem.
Trump har utfordret et stadig mer autoritært Kina - noe som er viktig og riktig, sett fra Norge. Jeg har ikke sett mange interessante refleksjoner rundt dette i norsk presse.

https://www.nrk.no/ytring/vrangforestillinger-om-usa-1.15104269

Jeg kan legge til at dette er første gangen jeg har sett nrk publisere noe som helst som ikke er ensidig sverting av Trump siden Ole Torp i januar hadde med seg Norges ambassadør i USA i programmet sitt, og oppdaget at han hadde et helt annet intervjuobjekt foran seg enn han hadde forventet:

Quote
«Få kjenner amerikansk politikk bedre enn vår ambassadør i Washington, Kåre Aas», innleder Ole Torp.

Regien er satt, teaterstykket kan begynne.

Torp forsøker å få det til å virke mistenkelig og «krigersk» at Trump under sin tale var omgitt av høytstående militære.

Men, vent, hva er nå dette? Her er det noe som skurrer?

For ambassadør Aas kan opplyse at dette er vanlig praksis hos amerikanske presidenter når det er snakk om store sikkerhetspolitiske spørsmål. Da er ofte både generaler og andre størrelser til stede.

Torp kommer så inn på hvor uforutsigbar og uberegnelig han mener president Trump er, og spør ambassadør Aas om hvor mye lit vi kan feste til det som i dag ble sagt fra Det hvite hus.

«Han kan vel forandre mening om dette i neste uke?» spør Torp håpefullt.

«Jo, men han er vel ikke den eneste politikeren som forandrer mening innimellom», svarer en avslappet Aas.

I resten av seansen med Ole Torp leverer ambassadøren det ene svaret etter det andre som ikke ser ut til å være helt i tråd med programlederens forventninger. I denne utgaven av programmet går det rett og slett ikke helt som det pleier.

Ambassadør Aas fremstår ikke på noe vis som en ukritisk og ureflektert «fan» av Trump, men presenterer et balansert og nøkternt syn som er temmelig sjelden vare i norsk offentlighet. Situasjonen i Det hvite hus er kanskje ikke så katastrofal som norske medier liker å beskrive den?
https://finansavisen.no/forum/thread/70596/view

Og her er linken til selve programmet. Døm selv!
https://tv.nrk.no/serie/torp/2020/NNFA52010820/avspiller18
Grad av skyld her er ikke lett å definere for en utenforstående. Men retten var nokså bastant på at Jensen dekket over grov kriminalitet samtidig som han mottok penger og andre ytelser fra det samme systemet. Men en ting er Jensen og hans eskapader isolert. Jeg er faktisk mer bekymret for det samlede redelighetsnivået i etatens ledelse, som hittil har klart å gli unna nærgående gransking: Jensen må uansett ha vært omgitt av en rekke tvilsomme ledere som lot dette surre og gå i år etter år. Og der er det fremdeles ikke ryddet opp i noe, og de fleste av disse har nå stilt og rolig glidd inn i sin lukrative og tidlige pensjonisttilværelse uten å bli røsket tak i.
 

Jeg er egentlig mest bekymret for at vi ser ut til å ha et rettsvesen som i sak etter sak setter uskyldige folk i fengsel, basert mer eller mindre etter innfallsmetoden, mens mange av de virkelige skurkene går fri. Når det gjelder "tvilsomme ledere" i politiet, så virker det som at det viktigste kriteriet er: hold deg inne med politikerne og hold deg til det politisk korrekte. Jensen var vel noe av det motsatte i sitt politiarbeid, og det kan tenkes at noen syntes det ble for mye og nå så de en sjanse til å felle ham.

19
Prinsesse Anne tar bladet fra munnen:

Quote
Enthusing about genetically modified crops and dismissing the effects of climate change and veganism couldn’t be further away from the green views of Prince Charles.

But these are the very forthright opinions of his sister, Princess Anne.

Giving a rare interview to mark her 70th birthday next month, the Queen’s fiercely independent daughter jokes that her conversations with her elder brother are by necessity ‘short’ due to their wildly differing opinions.

(...)

The princess was speaking to Australian Women’s Weekly magazine via a video call from Gatcombe Park, the 500-acre Gloucestershire estate and farm where she has spent lockdown.

Princes William and Harry as well as Charles have linked last year’s devastating Australian bushfires to climate change, but Anne said: ‘I don’t even go down the climate change route.

‘I think the way people manage ground is part of the discussion... Climate changes all the time. It has done so throughout the globe’s history, so there’s nothing new under the sun.

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-8531623/Princess-Anne-blasts-brother-Prince-Charles-views-climate-change-veganism.html

20
I denne diskusjonen er jeg enig med ConTrari. Det er ikke rimelig at påtalemyndigheten skal feste all sin lit til en opplagt kriminell (Cappelen) som har en egeninteresse (mildere straff for seg selv) av å trekke andre, mulig uskyldige personer, inn i en sak, i dette tilfellet attpåtil en politimann som utvilsomt har gjort mye for å gjøre det norske samfunnet tryggere.

Her er det faktisk en parallell til baneheia-saken: den opplagt skyldige (Jan Helge Andersen) som straks tilsto de grufulle drapene, snakket sin kamerat Viggo Kristiansen inn i saken. Dermed fikk han selv redusert straff, mens Kristiansen ble dømt til 21 års fengsel, hovedsakelig basert på Andersens forklaring og noen tvilsomme DNA-spor.

Historien om norske straffesaker de siste årene inneholder en lang liste med justismord, og det vil ikke undre meg om dette kommer til å bli ett av dem.

 

21
De fleste av oss kjenner godt til diskusjonen om sensitiviteten til CO2 (og metan), og har sett kurven som viser at en dobling av CO2 i atmosfæren har liten effekt på temperaturen.

Men i denne presentasjonen (etter 14 minutter) viser og forklarer professor William Happer en annen kurve jeg ikke kan huske å ha sett tidligere. Den er verdt hele foredraget alene etter min mening.


https://www.youtube.com/watch?v=j8KxVQFoyT022
Dessverre kan man som europeer ikke komme inn på nettet til The Press of Atlantic City, for da støter man på denne blokkeringen:

*451: Unavailable due to legal reasons
We recognize you are attempting to access this website from a country belonging to the European Economic Area (EEA) including the EU which enforces the General Data Protection Regulation (GDPR) and therefore access cannot be granted at this time. For any issues, contact SubscriberServices@pressofac.com or call 1-877-773-7724.

Tips: Skaff deg en VPN-leser, så unngår du slike blokkeringer. Jeg har denne tilknyttet antivirusprogramvaren på pc-en. Fungerer utmerket så jeg kan se programmer på svt.play osv, og den artikkelen du henviser til  :)
https://www.f-secure.com/no/home/products/freedome

23
Africa: Allegedly warming faster than the global average
Prof Gordon Conway, the outgoing chief scientist at the British government’s Department for International Development, and former head of the philanthropic Rockefeller Foundation, said in a scientific paper that the continent is already warming faster than the global average
 

Jeg vil bare understreke dette poenget, for de som ikke fikk det med seg.

24
Til sammenligning står kull bare for 3 prosent av Frankrikes behov.

Kan legge til at grunnen til at Frankrike bare har 3 prosent kull er fordi de dekker over 70 prosent av sitt energibehov med kjernekraft. Men tyskerne vil verken ha kullkraft eller kjernekraft, og ikke er det særlig muligheter der for vannkraft heller, så da så...

https://snl.no/Kjernekraft_i_Frankrike

25
Borten Moe vs Rotevatn i dagens Dagsnytt 18

https://tv.nrk.no/direkte/nrk1

26
Pass på, folkens! I neste omgang gjør de det samme med oss mennesker!

Her må jeg minne om artikkelen jeg la inn tidligere i dag om at forskere skal undersøke bergensbæsjen for å sjekke hvor mye antibiotikaresistens det er i befolkningen.
Men til forskjell fra den tragikomiske målingen av sauerap så er bæsjestudien faktisk både vettug og rettet mot et konkret problem.Svt-programmet vetenskapens varld (glimrende vitenskapsserie forøvrig!) sendte ifjor et program om dette.
https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/patient-dog-efter-bajstransplantation

27
Skråblikk / Re: Hvor er alle skammene blitt av?
« on: 29.06.2020, 17:26:43 »
I fjor på denne tiden var det mye skam ute og gikk blant folk. Vi hadde kjøttskam, flyskam, hytteskam, oljeskam og sikkert mange andre skammer som jeg ikke husker i farten.

I tillegg til alle skammene så ble også mange kommuner plutselig rammet av klimakrise. Den ene kommunen etter den andre ble smittet og innbyggerne måtte lære å takle de nye og vanskelige utfordringene.

Men nå ett år senere, hvordan står det til med skammene og de klimakriserammede kommunene?

Du er ikke den eneste som har tenkt på dette. Fra min lokalavis:

K
Quote
Kanskje satt ikke skamfølelsen så dypt likevel? Og ikke bare flyskammen, men kjøttskammen, plastskammen, bensinskammen og de andre skamfølelsene samvittigheten vår skulle tynges ned med for klima og miljø. Språkrådet kåret «klimabrøl» til fjorårets nyord. Klima og miljøvern vekket et voldsomt engasjement før det igjen dabbet av. Vi kan vel trygt si at skamfølelsen skulle smøres tykt på i fjor.

Fra tid til annen oppstår det slike voldsomme folkelige engasjementer. Godt hjulpet av mediene blir det hausset opp interesse for spesifikke temaer som i noen ukers tid er på alles lepper og i alles tanker.

Til det siste: jeg vil vel helst si medienes tanker.

https://www.dt.no/meninger/i-fjor-skulle-man-fole-skam-over-a-sette-seg-pa-et-fly-na-er-det-gladnyhet-nar-flyene-kan-fylles-hva-skjer/o/5-57-1413795


28
Rockstrøm og Schnellhuber med flere av de som er nevnt her representerer temmelig ekstreme (og farlige) tanker, som jeg har redegjort for i Rockefeller-tråden.

Christiana Figueres prøvde også å bli FNs generalsekretær, men fikk ikke nok stemmer. Muligens prøver hun igjen.

http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1290.msg12176#msg12176

29
Andre emner enn klima / Re: Krenkisme
« on: 28.06.2020, 14:25:02 »
I en bok jeg har (om Tyskland) står det:

"I passene står det skrevet: "Hvis du mener at alt er bedre i Tyskland, så bli hjemme. Hvis du mener alt er bedre utenfor Tyskland, så ikke kom tilbake."

Det er tydeligvis en stund siden.

En tid med valutarestriksjoner kanskje, for å støtte økonomien? Som da det var lang ventetid på å kjøpe vestlige biler i Norge (til 1960?), mens biler fra østblokken var tilgjengelige, pga. gunstige valutaforhold.

Siden sitatet ble skrevet etter hukommelsen og derfor også tatt ut av sammenheng, har jeg funnet det frem slik det står:

Quote
Vanene forandrer seg så fort at det ikke lenger er rimelig å generalisere over atferdsmønsteret til tyske ferierende. Det har for eksempel dukket opp en ny rase vest-tyske turister ved de fleste europeiske feriesteder: utstudert uorganiserte unge menn og kvinner, så nonsjalante i atferd og klesvei at de gjør til skamme den gamle forestillingen om den tyske turist som et aggressivt og selvhevdende vesen i sin jakt på fornøyelser. Ikke desto mindre er det et faktum at denne gamle forestillingen - eller frykten for denne forestillingen - fremdeles er så sterk at de vest-tyske myndigheter periodevis iverksetter kampanjer der det oppfordres til høflighet og hensynsfullhet fra de millioner som er blitt landets uoffisielle reisende ambassadører. For noen år siden skjedde det i form av en liste med "Gyldne regler", trykt på innsiden av omslaget på vest-tyske pass. Blant reglene var denne oppfordringen: "Ikke benekt det faktum at du er av tysk herkomst, men sørg for at utlendingene blir behagelig overrasket over det." Og de sluttet med følgende formaning: "Er du av den tåpelige oppfatning at alt utenfor Tyskland er verre, så bli hjemme. Mener du at alt utenfor Tyskland er bedre, så ikke kom tilbake."

Fra bokserien "Verdens land og folk", bind "Tyskland", Time Life Books, 1983

30
Andre emner enn klima / Re: Krenkisme
« on: 25.06.2020, 17:05:29 »
I en bok jeg har (om Tyskland) står det:

"I passene står det skrevet: "Hvis du mener at alt er bedre i Tyskland, så bli hjemme. Hvis du mener alt er bedre utenfor Tyskland, så ikke kom tilbake."

Det er tydeligvis en stund siden.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 41