Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Amatør1

#1
Quote from: Telehiv on 17.11.2021, 08:41:02
Først, takk for interessant innspill, det er en rekke hendelsesvariable som forsøkes koblet her, så her var det mye å gjenoppvekke av det man måtte ha innabords av gamle kunnskaper om de aktuelle periodene. Skal prøve å henge på :-)

Dernest er det også noteringsverdig at du lanserer andre årsaksforhold for naturendringer enn menneskeskapte, som er blitt den nye tids maniske foretak i kjølvannet av klimanarrativet

Hei og takk for svar! Jeg skal følge opp med mer etter hvert som jeg har tid og energi. Men merk at dette ikke primært er en historie bare om klima, og spesielt er det ikke ment som et innspill for/mot "menneskeskapte" klimaendringer. Dette politisk dogmatiske narrativet har jeg personlig lagt bak meg da jeg har til gode å se troverdige argumenter i den retningen. Så jeg foreslår at det temaet henvises til andre tråder.

Det jeg forsøker å peke på i denne tråden er hva som finnes av faktiske, fysiske observasjoner om hva som skjedde rundt YD, samt hva jeg mener er troverdige tolkninger av disse observasjonene. Dette er altså et forsøk på en vitenskapelig metodikk: etablere hypoteser basert på fysiske og verifiserbare observasjoner, altså å etablere det faktagrunnlaget jeg nevte i åpningsinnlegget.

Ja, det er endel hendelsesvariabler som kobles, og jeg er interessert i å høre hva du og andre mener om observasjonene og hvordan disse kobles. Første fase i denne prosessen er å forsøke å etablere et hendelsesforløp rundt YD. Som det framgår er påstanden i første omgang at jorda ble utsatt for en kataklysme i form av et nedslag av et fragment av en komet eller asteroide på den 3000m tykke iskappen over dagens Michigan, USA for ca 12900 år siden. Før vi går videre med implikasjonene er det interessant å vite om det er enighet om dette faktagrunnlaget.

P.S.: bruk lenkene til Youtube-videoene i åpningsinnlegget, det ser ut til at "embeddingen" ikke virker særlig bra, ihvertfall ikke i min nettleser. Jeg anbefaler sterkt å se igjennom disse 2 videoene. Forøvrig er Antonio Zamora sin kanal med mye relatert info å finne her:  https://www.youtube.com/channel/UCM8bvhhFAB-Wmr-PeEVkGTA
#2
Quote from: stjakobs on 16.11.2021, 21:41:49
Jeg har sett at nedkjølingen for ca. 13000 år siden ble forklart (fra aktivist-forskerhold) med Milankovitch. Dette får jeg imidlertid ikke til å stemme med det som er beregningene, da den siste store kulde-dippen vel egentlig skulle ha funnet sted for ca. 40 000 år siden.
Milankovitch-syklene er en følge av endringer i baneparametre, inklinasjon på jordaksen etc., og skjer ikke over natten som det vi snakker om her. Dersom disse aktivist-forskerne mener dette, kan de jo snakke med aktivist-forskerne hos NASA som mener Milankovitch opererer over mye lengre tidsskalaer. En annen sak er at Milankovitch ikke kan forklare eksistensen av Carolina Bays.

QuoteWhy Milankovitch (Orbital) Cycles Can't Explain Earth's Current Warming
First, Milankovitch cycles operate on long time scales, ranging from tens of thousands to hundreds of thousands of years.

Et asteroide- eller kometnedslag opererer på en helt annen tidsskala som vi ser her. En hypotese er at YD-nedslaget stammer fra et fragment i Taurid Meteor Stream som jordkloden passerer igjennom 2 ganger i året. Encke's komet er en del av dette, og den er antagelig et fragment av en mye større komet, og kanskje var det et slikt fragment vi fikk besøk av for nesten 13000 år siden.
#3
Denne tråden tar utgangspunkt i noe som klimaforskningen har gitt oss: Kunnskapen om et fenomen som kalles Yngre Dryas (YD), en periode med plutselig og kraftig global avkjøling på slutten av siste istid, mens istiden var iferd med å avta og klimaet bli betydelig varmere. Temperaturfallet var kraftig, -10C til -15C, startet ca 12900-12800 år før vår tid og varte i 1200 år før en like rask og kraftig oppvarming fant sted. Dette er et utgangspunkt for en tolkning av hva som skjedde før, under og etter YD og er ment å favne et mye videre tema enn det som har konkret med klima å gjøre. Etter mitt syn er forståelsen av hva som skjedde sentral for forståelsen av vår historie.



Merk at dette innlegget ikke favner hele temaet, men forsøker å etablere noen fakta vi kan nøste ifra i kommende innlegg. Implikasjonene er signifikante.  8)

Konvensjonell klimaforskning og historieskrivning forteller at YD hang sammen med fenomener som Lake Agassiz - en enorm innsjø på isbreene i Nord-Amerika og at denne tappet seg ut i Nord-Atlanteren med påfølgende forstyrrelse av golfstrømmen. etc. Men, som vi fårhåpentlig skal se, så er dette i beste fall bare en flik av sannheten.

Videre ser vi av figuren over at 100% av menneskenes sivilisasjon slik vi har lært det, ble etablert etter YD. Faktisk er det vel slik at vi lærte på skolen at Sumererne i Irak og  de Egyptiske faraoene ikke kom til syne før for 5000-4000 år siden, så i praksis var det en periode på nesten 7000 år etter YD før sivilisasjonene ble etablert.

Tilbake til YD: En annen kunnskap vi har om den tiden er at megafaunaen i Nord-Amerika ble utslettet: Store sabeltann-tigre. mammuter, ulver og kameler mm. I det hele tatt en imponerende og eksotisk samling store dyr. Igjen forteller konvensjonell historieskrivning at megafaunaen forsvant fordi de store isbreene i Nord Amerika, Laurentide Ice sheet og Cordilleran Ice Sheet, var på retrett  og etterlot seg en korridor som tillot menneskene å ta seg over Bering-brua (havnivået var ca 120m lavere), gjennom korridoren og inn i nåværende USA, der de gjorde kort prosess med millioner av kjempestore dyr.   ::) 



Men, selvsagt: henger dette på greip? Hva har vi å gå etter som kan bekrefte eller avkrefte dette? Jo det er en hel del viser det seg, og ett fenomen er de såkalte Carolina Bays.

Carolina Bays
Dette er elliptisk formede forsenkninger i terrenget over hele USAs østkyst, samt tilsvarende fenomener i innlandet i Nebraska. Forsenkningene finnes der det er sand og jord nær vannspeilet, og de har typisk en hevet perimetri på et par meter. Når vi sier at det er elliptiske forsenkninger, så mener vi det i matematisk forstand. Det er hundretusenvis av slike forsenkninger, og de har dimensjoner fra noen hundre meter til noen kilometer. De er ikke så lette å få øye på fra bakken, men fra lufta er de lett synlige. Se for eksempel dette fra Google Maps, sør-øst for Fayetteville i North Carolina.



Som man kan se er det en rekke slik "bays" i området, og bruker du Lidar vil du finne at hele øskysten fra Florida og nord til New Jersey er spekket med slike "bays". Igjen forteller konvensjonell vitenskap oss at dette er dannet av vind og vær over tusenvis av år. Men hvordan danner vind og vær matematiske ellipser av ulike størrelser og som overlapper hverandre over hele østkysten og i Nebraska, men ingen andre steder?

Mest sannsynlig er forklaringen en helt annen, og her vil jeg introdusere Antonio Zamora sin hypotese:

Mechanism for the creation of the Carolina Bays



Som dere kan se er hypotesen at dette er sekundærnedslag av isblokker som resultat av et komet- eller asteroidenedslag på den 3000m tykke Laurentide Ice Sheet over Saginaw Bay, Michigan ved de store sjøene mellom USA og Canada. Utslettelsen av megafaunaen kan tilskrives bombardement av isblokker og ikke en liten gruppe sultne Clovis-folk.

Younger Dryas Extinction



Vel dette innlegget skulle være en kort smakebit, men det har jo blitt litt lengde på det. Her er det en hel del å tenke på, og jeg har tenkt mye på dette de siste par-tre år, og finner at dette er en en plausibel og fascinerende hypoteste.

Men det slutter ikke her, for dette handler kun om starten på YD, vi har også temaet hva som skjedde før den tid, samt flere tusen år etterpå. Det får vi komme tilbake til, for det er viktig.
#4
Hei translator og Contrari! Takk for hyggelige tilbakemeldinger!

Ja, jeg er vel med i den ekslusive VGD klubben, det er jo et slags kvalitetsstempel å bli utelukket derfra. Jukstering ja :-) Jeg antar at det er hensikten at man ikke skal finne ut av nye VGD, det har åpenbart vært et mål å nedlegge det hele, slik man kuppet vekk AD den 22. Juli 2011.

Utenlandske nettsider? De jeg deltar på er ikke spesielt klimarelaterte, men mer "geopolitiske". En av dem er Moon of Alabama, som ikke er Amerikansk, men tysk (bloggen er på engelsk). Der har det lenge vært gode analyser av internasjonal politikk, men jeg har vært totalt uenig i linja angående 'covid', jeg opplever det som et rent overgrep.

En annen side er The Duran som drives av to grekere Alex Christoforou og Alexander Mercouris. De snakker engelsk med hhv. Amerikansk og Britisk dialekt. Spesielt Mercouris' sine analyser er noe jeg lytter til. De finnes på Youtube i 3 kanaler: The Duran, Alexander Mercouris og Alex Christoforou. På grunn av Youtube-sensuren finner du dem også på bitchute.com, superu.net odysse.com. Disse sidene er alle åpne og gratis, men endel ekstra materiale finnes på https://theduran.locals.com/ om du abonnerer, noe jeg gjør.

I tillegg er jeg innom et par andre steder av og til.

Når du nevner Fauci og våre lokale kloner må jeg si dette er noe jeg er ekstremt sensitiv på, jeg opplever det som det det er: En krig mot oss. Dette var dette klimaalarmistene drømte om for 10 år siden, for motivasjonen er den samme. Men nå er metodene mer åpent totalitære.

Du har nok rett translator, angående hvordan jeg ser på hva som skjer. Jeg tror noen av oss så dette tidlig, mens for andre har det vært en prosess. Jeg må innrømme at selv om jeg har vært blandt de mer skeptiske til klimaalarmismen mm., så hadde jeg ikke trodd at vi skulle havne i den dystopien vi befinner oss nå. Og jeg tror det blir verre før det blir bedre.

----

Litt konstruktiv avslutning av dette innlegget: Hva tenker dere om en tråd med titel ala "Yngre Dryas, hva skjedde?" . Dette tar tilsynelatende utgangspunkt i klimadebatten, for Yngre Dryas er jo sentralt der, men det jeg tenkte å diskutere går betydelig lengre enn det, så jeg tenker det må skje på forumet "andre emner enn klima". Høres det ut som noe interessant?
#5
Takk for hyggelig mottagelse, Telehiv!

Jeg deltok på VGD inntil for et år siden, da jeg ble kastet ut fordi jeg linket til verifiserbare fakta som handlet om det valget du vet. Vel, det er åpenbart som jeg har sagt i mange år at MSM ikke er verdig til å være vert for offentlig debatt, det er helt sikkert. Det vi har erfart i klimadebatten har desverre blitt enda mye verre på "andre områder", og det hele henger sammen.

For tiden deltar jeg på utenlandske fora da jeg opplever det har større effekt enn hva man får (fikk) på sider som VGD, men på den andre siden er det jo viktig å ha et holdepunkt her hjemme. Kanskje kan dette forumet fylle en slik rolle. Jeg skal være forsiktig med å love mange bidrag, men det er godt å se at forumet lever, så jeg skal forsøke å sjekke innom av og til. Mitt fokus er idag noe mer rettet mot generell politikk, samt vår verden sett i lys av virkelig gammel historie (det var vår felles kjente Jostemikk som tente den ilden). Men klimadebatten er et element i alt dette.  Vi får se.
#6
Hei folkens, er det lov å stikke innom her og si hei? Mange kjente navn fra AD her, sånn ca 7 år siden sist jeg var innom her....
#7
Media og politikk / Sv: Klima i Lima
14.12.2014, 17:26:32
QuoteGWPF Welcomes Non-Binding And Toothless UN Climate Deal

â??The Lima agreement is another acknowledgement of international reality. The deal is further proof, if any was needed, that the developing world will not agree to any legally binding caps, never mind reductions of their CO2 emissions.â?
â??As seasoned observers predicted, the Lima deal is based on a voluntary basis which allows nations to set their own voluntary CO2 targets and policies without any legally binding caps or international oversight.â?

Kvelden har kommet for alarmistene.
#8
Media og politikk / Klima i Lima
14.12.2014, 15:37:36
SV-Leder og øyensynlig klimaforsker fastslår nå at det blir katastofal global oppvarming.

Quotehttp://www.nrk.no/nyheter/sv-skuffet-over-klimaforhandlingene-1.12100729

SV skuffet over klimaforhandlingene

â?? Enigheten i Lima viser først og fremst hvor handlingslammet verdens politikere er i møte med klimaendringene. Med sÃ¥ liten vilje til rask forandring gÃ¥r vi mot en katastrofal global oppvarming, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Vi bør derfor slutte å snakke om AGW, men holde oss til det mer korrekte CAGW = Catastrophic Anthropogenic Global Warming

Dette må vi minne alarmistene på framover, etter hvert som pausen i den globale oppvarmingen fortsetter.
#9
Generelt / Er elbil-perioden over toppen?
20.11.2014, 18:34:09
Her har vi bÃ¥de en modell og en observasjon:  :P

QuoteStore problemer for Tesla: MÃ¥ fly inn 300 motorenheter i uka til Norge
Motoren svikter for mange norske Tesla-eiere.

"Eiere av den populære elbilen Model S skal ha meldt om sirkelsaglyder og klunkelyder fra motoren. Flere skal ha havarert. "

Mye tyder på at toppen av elbil-epoken er nådd. 300 motorenheter i uka. I hvor mange uker da? Er det feil på alle bilene?

QuoteMotorproblemene er større i Norge enn i øvrige markeder, opplyser Tesla. Dette skal være fordi produksjonen av motorer med feil tilfeldigvis sammenfalt med et tidspunkt da en stor mengde norske biler ble produsert.

Kanskje fordi "øvrige markeder" knapt eksisterer?

Tesla med store motorproblemer i Norge
#10
Sjekk denne videoen fra den globale oppvarmingen i USA

Drone footage of Storm West Seneca NY 4K Aerial
#11

Hva skal man si, sier ikke grunnloven noe om at kongefamilien ikke skal blande seg opp i politikk?

Quote
Mette-Marit om klimautfordringar

Under Statkrafts rundebordskonferanse om klima, tek kronprinsesse Mette-Marit opp utfordringar knytt til klimaendringane og korleis næringslivet og kvar enkelt kan hjelpe.
#12
Quote from: Knuta on 17.11.2014, 01:34:17
Jeg brukte Embarcadero Delphi XE5 som ble oppgradert til Rad-studio XE7 Enterprice med maintenance, en svinedyr lisens for oss hobbyprogrammere (vi snakker ~40k). Foreløpig bruker jeg Delphi-delen men kommer etterhvert til å implementere C++ builder biblioteker. C++ ligger en god del nærmere maskinkode og er noe raskere har jeg erfart. Men så er det overgangen fra et kjent språk til et annet. Blir litt som om jeg skulle lære med alle finesser i Svensk når jeg behersker kun dårlig Norsk.

Jeg anbefaler Ã¥ lære C++, selv om det ikke er gjort over natten.  Jeg vil anbefale utviklingsverktøy som er 100% gratis pÃ¥ bÃ¥de Windows og Linux, og som er minst like bra, eller bedere enn det man lett betaler i dyre dommer for

Code::Blocks   http://www.codeblocks.org/   
Dette er en IDE (Integrated Development Environment) som kan sammenlignes med MS Visual Studio, men som er mer fleksibel, 100% gratis, og kan benyttes under Windows, Linux & Mac (jeg bruker den selv under Windows og Linux). Code::Blocks inneholder et utmerked RAD-verktøy for utvikling av brukergrensesnitt med wxWidgets (se under).

wxWidgets http://wxwidgets.org/
Suverent C++ bibliotek for grafisk brukergrensesnitt mm. 100% gratis og kan benyttes under Windows, Linux & Mac (jeg bruker det selv under Windows og Linux)

Quote from: Knuta on 17.11.2014, 01:34:17
Det med sertifikater er ikke markedsføringstriks, men dessverre en dyd av nødvendighet i disse ulvetider.

Nix.... det er lureri

Quote from: Knuta on 17.11.2014, 01:34:17
I det siste har det vært litt dødt med programmering. Jeg har ikke hatt tid, har mistet litt av lysten etter at jeg startet på USHCN data. Blir litt som å begynne på nytt. Men jeg tipper at på nyåret er jeg i full gang igjen, alt avhengig av høyden. Koden er på over 20000 linjer så langt og det tar på litt det å holde oversikt.

Gjør det på den måten som passer deg, men det er flott at noen gjør noe på dette! Som sagt vil jeg foreslå verktøyene over, men regn med å investere tid i å lære seg å bruke det.
#13
Climate Audit - Steve Mcintyre (Canada) http://climateaudit.org/
Dette er den aller mest sentrale klima-bloggen etter mitt syn, om enn til tider veldig teknisk.

Bishop Hill - Andrew Montford (UK) http://www.bishop-hill.net/
Vesentligste klima-blogg i UK, omtaler både vitenskapelige og politiske tema. Anbefales.


#15
Det er godt vi har en søkende presse....men noen ganger mener jeg den burde søke hjelp.

QuoteGjøk og sisik, spurv og stær, alle går tilbake

Du innbiller deg det ikke: Småfuglene forsvinner faktisk. Bestanden av vanlig småfugl er på kort tid redusert med 350 millioner. Men det skyldes ikke global oppvarming.

Jaså? Ikke det?

QuoteDisse endringene skyldes ikke global oppvarming, men menneskets endringer av kulturlandskapet og økt urbanisering. 

Det er ALLTID din og min skyld. Det er det viktige.


http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/h/hlmencke101109.html