Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Telehiv

Pages: [1] 2 3 ... 167
1
ConTrari1,
det spørs om ikke det er en genial observasjon!

2
Ja men det bør bli såpass kaldt at vi kan le alarmistene ut av vitenskapshistorien. Som vi gjorde på slutten av 70-tallet med istidsalarmistene

3
MDG mot norsk fornuft: 40 ordførere har signert et felles opprop mot videre planlegging av vindkraft

Parallellt med MDGs forsøk på nedbygging av norsk natur til fordel for vindmøller reiser det seg en stadig sterkere proteststorm i norske kommuner.
Og nå har 40 ordførere så langt signert et felles opprop mot videre planlegging av vindkraft.Resett har meldt om dette tidligere, og viser nå i en redaksjonsartikkel til Klassekampens oppslag om det samme:

Ordførerne mener at prosjekterte vindkraftutbygginger må stanses og konsesjoner må avslås der hvor kommunen selv har sagt nei til utbygging, skriver Klassekampen.
Jan Kristensen (H) som er ordfører i Lyngdal som har fått med seg 39 andre ordførere i et felles opprop. Han regner han med at mange flere ordførere vil signere.
– Kommunen føler seg fullstendig handlingslammet, sier han og melder at engasjementet er enda større nå enn for et halvt år siden første opprop.

Ordførere ber nå om at demokratisk fattede vedtak blir respektert og krever at «statsråden umiddelbart griper inn og stopper all videre planlegging av nye vindkraftprosjekt i våre områder».
Flere steder i landet koker det nå, skriver Klassekampen.
– Det står stor respekt av ordførerne som er med på dette oppropet. Det viser at vindkraftmotstandere kommer fra alle partier og står samlet om denne saken, sier Hildegunn Flengstad, aksjonsleder i Tysvær.


Link: https://resett.no/2020/06/02/ordforere-mot-vindkraft-forener-seg/
4
Galskapen og den nasjonale selvskading de forskrudde MDG-ungene klarer å koke opp vil ingen ende ta:

MDGs programkomité går inn for full stans av hyttebygging utenfor allerede eksisterende hyttefelt for å hindre tap av natur.Fra dagens NTB-melding har Resett merket seg bl.a. dette:

– Vi mener at de hyttefeltene som skal komme, må komme i eksisterende områder der det er mulig å fortette og bygge hyttene på en annen måte, sier nestleder Arild Hermstad til NRK.
Han mener også at man må dele mer på de hyttene man har. Da får man mer ut av ressursene.
– Kan vi ha flere ordninger der man leier seg inn, istedenfor at alle skal ha egen hytte, spør Hermstad.
MDG vurderer også et sette et tak på hvor store hyttene kan være. Det er NTB som melder dette.
Forslaget sendes nå ut på høring i partiet. Det nye programmet skal vedtas i mars 2021.


MDG vil "forhindre tap av natur" - er det virkelig det som er motivet?!
Det er nok andre "klimapolitiske" strategier som ligger bak her: 
- Et enkelt overslag viser at arealene MDG ønsker å avsette til vindmøller langt overstiger arealet nye hyttefelt vil kreve.
- Forskjellen på et hyttefelt og en vindmøllepark er i tillegg at hyttefelt ikke trenger å subsidieres over nettleie, og heller ikke kverner opp våre mest verneverdige fuglearter.

Konklusjonen synes åpenbar:
- MDG vil forebygge at nye hyttefelt kan konkurrere med muligheten til å avsette nye areal til vindmølleparker etter hvert som folk krever de naturødende utbyggingene stoppet i kommune etter kommune.

Link: https://resett.no/2020/06/02/mdg-vil-stanse-nye-hyttefelt/
5
Skråblikk / Re: Skråblikk på Klimakur 2030
« on: 01.06.2020, 21:41:54 »
ConTrari1,
akkurat når vi tror at det blir en klimatrist og forutsigbar 2. pinsedag, dukker du opp med nok en fornøyelig sviske!6
Ja, det begynner å samle seg opp en del observasjoner på at en ny kald periode står foran oss, som omtalt på en rekke tråder og innlegg her nylig.
Vi har siste tiåret allerede sett noen enkeltår som på ulikt vis har pekt fram mot det samme, men som ved tidligere skifter fra varmt til kaldt og omvendt er det typisk en del uklare signaler fra år til år som trenger noen år på å vise en klar trend. Historisk ser vi typisk en 8-10 års periode ved avslutning og start på 30-års syklusene før mer klar trend kan erklæres. Slik at det egentlig bare er en 20 års periode av 30-års syklusene som skiller seg tydelig fra forrige 30-års syklus.

Eks:
- 1940-årene var statistisk "overgangsrotete" og skiftende (på veien ut av hhv. den varme mellomkrigsperioden og inn i den kalde etterkrigsperioden) mens 1950- og 60-årene var jevnere og mer utpreget kaldere enn 1920-30-årene
- 1970-årene og tiden etter 1998 (på veien ut av hhv. den kalde etterkrigsperioden og inn mot en antatt ny kuldeperiode) har på samme vis vært mer uklare og statistisk "overgangsrotete" enn 1980-90-årene som var tydelig varmere enn 1950-60-årene

Disse syklisk tilbakevendende mønstrene har ikke gått NASAs solforskere hus forbi selv om resten av NASA-miljøet rundt dem (de mest notoriske IPCC-kollektsamlerne) er bortimot helt "solfornektende" mht. klima. NASAs solforskere begynte som kjent for flere år siden (helt på linje med de  "klimafornektende" solforskningsmiljøene andre steder!) å indikere at vi kunne få en ny kald periode, videre utlagt av Zharkova; Scafetta, Soon,  m.fl. som enda tydeligere hevder at vi står foran en kuldeperiode som kan bli kaldere enn etterkrigstidens kuldeperiode:Som en illustrasjon på den usikkerhet - ja, direkte meningssprik - som råder mellom mainstream klimaforskere og bl.a. solforskerne viste jeg nylig dr. Easterbrooks figur på en annen tråd. Som figuren illustrerer, vi kan om ikke altfor mange år nå være på vei mot en bedre og observasjonsbasert avklaring hvorvidt det er naturlige (særlig soldrevne) faktorer som styrer jordens klima, eller om CO2-hodene kan hente ny støtte for sin hypotese i tiårene framover.
Utlagt: Blir det nå kaldere og ikke varmere så vil IPCC-kurven stå ut som en sår tommel for deres påståtte "settled science":
7
Høyesterettsadvokat Pål W. Lorentzen pådro seg KOKS (kronisk obsessivt klimasyndrom) for mange år siden

Vel, om den godeste Lorentzen skulle kaste inn håndkleet har man alltids MDG som alltid er klar til å ta et nytt tak for nedbrytningen av norsk økonomi.

PS: Beklager at jeg ikke vedlegger bilder og linker til dette selvskadingsmirakelet av et parti.
Jeg har bare ikke overskudd til slik service i dag. Dere får heller bare danne dere bilder i hodet selv, av norske enker og faderløse med (den økologisk korrekte) tiggerkoppen i hånda.


 

8
Jeg har tidligere vist både NASAs graf for fallende solaktivitet de neste tiårene, og Zharkovas tilsvarende med indikasjon på flere tiår med fallende temperaturer foran oss.
Dr. Don Easterbrook, Professor of Geology ved Western Washington University i Bellingham, WA, har nå fulgt opp med en figur som illustrerer ulike utfallsrom for den forventede kuldeperioden:I forbindelse med dette uttalte dr. Easterbrook på en konferanse nylig bl.a. dette:
"Expect global cooling for the next 2-3 decades that will be far more damaging than global warming would have been. Twice as many people are killed by extreme cold than by extreme heat."

Vel, igjen: Den som lever, får se.9
I dagens dagsnytt 18 presterte den samme oljeministeren å kalle livets gass CO2 for "søppel". Jeg er ikke imponert.

Nei, når det kommer over til den daglige retorikk, så er det like håpløst hos ministeren som hos resten. Det er jo en slik vilje til "tilpasning" som gjorde at hun fisket inn ministerposten innledningsvis, for å si det slik.
Men hun skal uansett ha kred for at det sprakk for henne da MDGs selvskadingsforsøk slo ut i sin grelleste form.

PS: Men nå spørs det om vi noen gang blir kvitt disse kleggene rundt anklene:
Først har Valglovutvalget (etablert i 2017) lagt fram utkast til å la 16-åringer få stemme. Som har fått MDG, Venstre og SV til å juble som lerker mot sky. Det er jo der de mest lettlurte befinner seg.

Men kanskje enda verre: Et flertall i utvalget ønsker også å senke sperregrensen fra 4 til 3 prosent.
Dermed klarer vi VOKSNE neppe å stemme ut de nevnte partier ved å få dem under nåværende sperregrense på 4%.
Som trolig vil føre til at disse partiene vil øke sin vilje til selvskading ytterligere, i forvissning om at de ikke utraderes fra stortinget uansett.
 10
I dag har konflikten toppet seg ytterligere, der lokale folk stormet ferja og to politibiler grep inn.
Fremdeles klarer likevel lokalbefolkningen å hindre trailere med fuglekvernutstyr å kjøre i land på øya.
Jeg tror dette bare er begynnelsen, når folk i stadig flere kommuner oppdager at disse vindmøllene er et rent ran av lokalsamfunnene mens bakspillerne tar kapitalen ut av landet. Sunnmøringene på Haramsøy har vært ute ei vinternatt før på de sju hav og har såpass næringsvett at de ser hvor pengene går - alle andre steder enn i lomma på dem som får lokalmiljøet sitt herpet.Link: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/2GrwEx/aksjonister-stormet-ferge

PS: Ut fra det man kan finne i Sunnmørsposten klarte omsider en lastebil med politiets hjelp å komme i land. Men pga. den håpløse betalingsmuren til og med uten angivelse av klokkeslett for innrykk er det umulig å fastslå om denne bilen også måtte snu igjen?

 

11
NASAs Solar Dynamics Observatory meldte i des 2019 at de hadde observert svært kraftige utslag på sola; "a magnetic explosion the likes of which have never been seen before". Det snakkes om en "magnetic reconnection" som var kjent fra før, men ikke i kombinasjon med et større utbrudd på soloverflaten.
 
Dette kan ha relevans for den solforskningen jeg har presentert foran på denne tråden (med antatt relevans for jordens klima) fordi denne observasjonen kom som en bekreftelse på en ganske fersk teori en 10-15 år tilbake rundt solas atmosfære og dens betydning for "space weather", og kan også få gjennomgripende betydning for eksperimenter rundt kontrollert fusjon og lab-plasma. NASA siteres slik:

“This was the first observation of an external driver of magnetic reconnection,” said Abhishek Srivastava, solar scientist at Indian Institute of Technology (BHU), in Varanasi, India. “This could be very useful for understanding other systems.  For example, Earth’s and planetary magnetospheres, other magnetized plasma sources, including experiments at laboratory scales where plasma is highly diffusive and very hard to control.”

Jeg tillater meg å undres om disse observasjonene etterhvert også kan kobles til mer sykliske prosesser i sola, jfr. trådens hovedtema.
Den som lever får se  8)


 
Link til publisert artikkel: https://iopscience.iop.org/article/10.3847/1538-4357/ab4a0c
Link til omtale på WUWT: https://wattsupwiththat.com/2019/12/19/nasas-sdo-sees-new-kind-of-magnetic-explosion-on-sun/


13
Sunnmørsposten skriver (dessverre bak betalingsmur) at aksjonister mot vindkraftutbygging på Haramsøya igjen - de gjorde det samme forrige uke - har stoppet anleggsbiler på ferga fra å komme i land på øya. Her liker vi selvsagt særlig den klare lokale melding: "Stikk av!"Så får vi se etterhvert, om klimamakta klarer å true også disse til lydighet mot denne massive selvskadingen?

14
Det kommer stadig flere signaler om at vottene bør holdes klare hos folk på nordkalotten i årene framover:
En ting er den mangeårig observerte nedkjølingen av Nord-Atlanteren, så Barentshavet, årets sjøisutbredelse langt sør for Bjørnøya, flere ships of fools faste i polisen, og den tunge tilfrysingen av bl.a. Hudsonbukta i Canada. Men Norge har faktisk ikke hatt større snømengder siden 1958, altså midt i den kalde 30-årige etterkrigsperioden som varte til slutten av 1970-tallet:Men snømengdene gjelder altså ikke bare Skandinavia; hele den nordlige halvkule har denne vinteren registrert blant de høyeste registrerte snømengder med rundt 500 Gigatonn over 1981-2012 gjennomsnittet:Kort sagt, som jeg har vist til i flere tråder nylig, så meldes det fra ulike forskerhold (jfr. mine spesifikke henvisninger til solforskere som Zharkova, Scafetta, Soon m.f.l.) at en ny kuldeperiode antas å overta for de siste tiårs varmere periode på de lavere breddegrader (særlig nordområdene).
Og vi begynner å se de samme mønstre vi så i den kalde etterkrigstiden; "low solar activity", "cloud-nucleating Cosmic Rays", og en "meridional jet stream flow".

Men akk, nå gjelder det å stålsette seg for vårflommene, som selvsagt blir en del av CO2-narrativet om vi vil eller ikke  :o
Ekte klimaforskning er jo nå noe bare maktesløse tullinger fremdeles holder på med. De røyker sikkert også, sponset av Phillip Morris.

15
Ja, da er det ikke bare nordkalotten som opplever en kald mai, det ble faktisk også så kaldt - ja, faktisk kaldere - i Australia i helgen som meteorologene spådde:

THE STATE OF QUEENSLAND JUST AVERAGED ITS COLDEST MAY DAY ON RECORD

Electroverse.net skriver:
"Following an historically-chilly weekend ACROSS the Australian continent, the Bureau of Meteorology (BOM) has warned the record-cold will linger well into the week — welcome, Australia, to the onset of the next Grand Solar Minimum."

Link: https://electroverse.net/the-state-of-queensland-just-averaged-its-coldest-may-day-on-record/

Pages: [1] 2 3 ... 167