Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Telehiv

Sider: [1] 2 3 ... 80
1

Bjørn Samset har en artikkel i Aftenposten i dag med tittelen "Før eller siden vil mistilliten til klimaforskning forsvinne fordi naturen selv vil si ifra":
https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/np2WQ/For-eller-siden-forsvinner-mistilliten-til-klimaforskerne_-fordi-naturen-selv-sier-ifra--Bjorn-H-Samset

Takk for den, Boris.
Og man skulle ikke tro det, men Samsets naive forsøk på selvoverbevisning er nesten på et enda verre nivå enn Benestads. Og hans frekkheter mht å omgå de mest elementære krav til vitenskapelig logikk er nesten så jeg rødmer på standens vegne. Kommentatorene under artikkelen er like rystet.

2
Andre emner enn klima / Sv: Eirik Jensen
« på: 18.09.2017, 21:42:40 »
Telehiv, en lite presisjon. Jeg påstår ikke at det er mot norsk lov at Jensen ikke blir varetektsfengslet, om en tiltalt skal oppholde seg i varetekt må besluttes av domstolene etter at Påtalemyndigheten har begjært fengsling, men her er det ikke en gang begjært. Og jeg kan i de ca. 35 årene jeg har jobbet med dette, ikke huske at en som er tiltalt og blir dømt til 21 år, noe som er i samsvar med påstanden, går rundt som en fri mann i ankefasen.

Jeg er temmelig sikker på at dette er helt unikt i norsk rettshistorie.

OK, det er vel uansett ikke denne type ytterligere slomsete rettspleie/-forfølgelse vi ønsker å se etter at en høyt betrodd politimann og hans vankelmodige overordnede er i ferd med å latterliggjøre hele etaten? 
Og er det ikke nettopp da rettsvesenet skal vise at de samme regler gjelder for politifolk som for meningmann?
Hva i alle dager slags signaler er dette?
 

3
Andre emner enn klima / Sv: Eirik Jensen
« på: 18.09.2017, 21:23:55 »
Nå har man altså blottlagt Jensens korrupsjon i all sin langvarige pinlighet. Og mange spørsmål dukker uvegerlig opp:
- hvor mange flere i etaten måtte nødvendigvis vite noe om dette, men holdt tett? Les: Hvor mange flere er korrupte?
- og hvor dårlig må etatstyringen bak dette være? Les: Hva i alle dager slags katastrofal mangel på etatstyring er det faktisk snakk om her? Hadde sentrale personer i en vanlig bedrift holdt på på denne måten over så lang tid, hadde vi jo ikke hatt et fungerende næringsliv igjen
- Vil vi se noen forvaltningsmessige konsekvenser av denne saken, eller får denne etaten bare ture videre som en parodi på driftsprofesjonalitet?

Mer orker jeg ikke å spørre om, er redd bare Forsvaret klarer å framvise mer slabbedaskkultur enn dette.

Her var mine spørsmål i mai, og hele prosessen har vel vist at de var på sin plass. I tillegg kommer nå Emeritus med sin henvisning til en oppsiktsvekkende forskjellbehandling (frigåing som synes å direkte bryte med norsk lov?) for den tidligere politimann Eirik Jensen ifht. hva et "vanlig" menneske ville blitt utsatt for.
Jeg ser i tillegg fram til at Emeritus bruker sin lange etatserfaring til å dra noen tanker rundt hva som må være de sørgelige fakta for tilstand og etikk i Oslopolitiet: Kan norsk forvaltning leve med en slik avdekking av en fullstendig skakkjørt kultur uten å gjøre noe drastisk?

4
Den politiske utfordringen for statene som Kurdistan befinner seg innenfor, er selvsagt at man kan få et valgutfall med et overveldende flertall for kurdisk uavhengighet, som vil være en brannfakkel inn mot disse enkeltlandenes og hele regionens stabilitet. Vi ser derfor at saken er omfattet med stor bekymring også i FN.

 

5
IRAK: HØYESTERETT SUSPENDERER KURDISK AVSTEMNING OM UAVHENGIGHET - kan vi gå mot krig og nye terrorbilder?

Jeg tar opp denne saken fordi det i siste omgang dreier seg om global stabilitet for oljeleveranser, dvs. de samlede globale enerigiprisregimer: En mulig kommende territoriekrig i dette området kan gi store ringvirkninger for hele oljebildet i Midt-Østen og tilstøtende oljeregioner. Og selvsagt til slutt måtte involvere stormaktsinteressene i ubehagelig grad; vi snakker om noen av verdens viktigste oljeprovinser her.Kurdistan, som omfatter store områder både i Iran, Irak, Tyrkia og Syria, er for øvrig en sentral region for det norske oljeselskapet DNO (her: særlig Irak), og et interessant investeringsobjekt fordi aksjen er nominelt underpriset pga. politisk risiko: Går det bra uten krig framover vil aksjen trolig bli gullkantet, men bryter det ut krig kan det bli tunge dager for investorene.

Irak
Bakgrunnen er at selskapet nylig fikk økt sin eierandel i det svært lønnsomme Tawkefeltet ved at utestående betalinger for tidligere leveranser ble konvertert av de kurdiske eierne til økte eierandeler i feltet. Aksjen er likevel fremdeles omgitt av betydelig risiko, og mindre blir det ikke av at Iraks høyesterett nå melder at de har suspendert folkeavstemningen om kurdiske uavhengighet fra Irak som de kurdiske regionale myndighetene i Nord-Irak (KRG) vil avholde, frem til en endelig kjennelse gjøres.
Det melder den irakisk-kurdiske nettavisen Rudaw i dag.
Folkeavstemningen er planlagt avholdt mandag 25. september.

Tyrkia
Parallelt melder Rudaw også at Tyrkias forsvar har startet en ikke-kunngjort militærøvelse på grensen til Kurdistan-regionen i Irak. Enkelte tyrkiske politikere har indikert at det kan være grunnlag til krig hvis KRG gjennomfører den planlagte folkeavstemningen, og det tyrkiske utenriksdepartementet advarte i forrige uke at gjennomføring av avstemningen «vil ha en pris». Tyrkia har kjempet mot Kurdistans arbeiderparti (PKK) i flere tiår, og de tyrkiske myndighetene i Ankara forholder seg til det kurdiske partiet som en terrororganisasjon.

Iran
I tillegg har Iran, som også har grense til Kurdistan-regionen i Irak, uttalt mandag at landet vil bryte alle diplomatiske bånd til Kurdistan og stenge grensen hvis folkeavstemningen gjennomføres. Det iranske regimet har i tillegg advart om at folkeavstemningen kan føre til iransk militær intervensjon innenfor det som i dag er grensen til irakisk Kurdistan.

Det kurdiske problemkomplekset kan bli et vondt samtaleemne i tiden framover.6
Media og politikk / Sv: Benestad overgår seg selv
« på: 17.09.2017, 23:49:43 »
VG Nett debatt har for øvrig begynt å kommenterer den samme miseren, ser jeg:
http://vgd.no/samfunn/miljoe-og-klima/tema/1841682/tittel/rasmus-benestad-paa-ville-veier


7
Media og politikk / Benestad overgår seg selv
« på: 17.09.2017, 23:36:54 »
Man skulle selvsagt bare oversett dette meningsløse, paranoide, uvitenskapelige og ikke minst akterutseilte sludderet til Rasmus Benestad, men jeg legger ut denne artikkelen i dagens Nettavisen til felles glede:

http://www.side3.no/nordmann-avslrte-klimaskeptikernes-feil/3423370838.htmlPS: Trodde man hadde gjemt Benestad i koksbingen varig etter hvert, i tilfelle det skulle komme fremmedfolk til gards, men han har visst klart å smyge seg en tur ut fjøsluka for en tur til det internasjonale klimafagtidsskriftet Nettavisen...

PS2: Nettavisen har gledelig nok ikke mer orden i klimaalarmismen sin at de samtidig, til glede for de utsultede isbjørnene, legger ut denne artikkelen (den 17. sept må vite):
http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/fare-for-sn-til-uken/3423373204.html


8
Ingen i norsk politikk er mer troløs enn Senterpartiet.

De har sine saker, noen av de er de mer eller mindre alene om, slik som at der bør være en jagerflybase, et meieri, minst tre lennsmannskontorer og en Senterpartiordfører i enhver kommune, og aller helst bør der være enda flere kommuner også.

For øvrig er de veldig pragmatiske så lenge smørprisene er gode, og at de kan få være kapitalister når de selger hyttetomter på snaufjellet, og sosialister under jordbruksoppgjøret. Og skulle det virkelig knipe under forhandlingene, så gi de noen ulver til, det er langt billigere enn en månelanding.   

Syns Emeritus her gjør en (feiende) flott og slett ikke helt feilaktig oppsummering av SPs strategiske posisjonering i en rekke saker. Har likevel en mistanke om at Emeritus syns disse SP-posisjoneringene er forkastelige, mens jeg syns de er utmerkede: SP sørger for, med nettopp slike grep, å sikre at i alle fall en del av verdiskapingen skapt alle andre steder enn i Oslofjordbotnen fremdeles går til det ganske land og ikke bare til de tradisjonelle krigsprofitørene og omvendte distriktsmiddelmottakerne på Oslo vest.

 

9
Tesla Semi skulle iht. tidligere melding bli vist nå i september, men det er altså utsatt.
Ifølge CNN er det også planer for en bil med lasteplan og en minibuss.Men når mener Tesla dette kan komme i kommersiell drift?
Musk uttalte i fjor at Tesla planlegger produksjon av kjøretøyene om under fem år, ifølge CNN. Semitraileren er til for å frakte last, og ble for første gang omtalt av Musk i hans såkalte masterplan fra juli 2016.
– Vi tror Tesla Semi vil levere en substansiell reduksjon av kostnaden for frakt av last, samtidig som den øker trygghet og gjør det veldig gøy å operere, skrev Musk i planen.Link: https://www.dn.no/nyheter/2017/09/14/0711/Motor/tesla-lanserer-beist


10
Frykten for MDG - den egentlige forklaringen bak Aps (og Krf/Vs) elendige valg?

MDGs politiske motiv og program er en kynisk utnyttelse av samfunnsuro forårsaket av medias like notorisk ufaglige og useriøse klimapropaganda, som har ført til at politikere i alle parti føler seg tvunget til å utstøte den ene tåpelige selvskadingsdeklarasjonen etter den andre. MDG arbeider her med å plassere seg som den moralske vokter (og eier) av disse "verdiene" ved å ansvarsløst flytte inn i all motstand som kan etableres mot lønnsomt norsk næringsliv. Oppegående, skikkelige folk ser jo at dette er opportunistisk og uverdig politisk horeri av verste slag, men kvasiraddisene som råder i norske massemedia hindrer en brutal avsløring av galskapen.

Jeg er derfor ikke i tvil om at (særlig) Ap fikk svi langt mer enn man kan tro ved første øyekast for å kunne mistenkes for å ta MDG i hus (selv om Støre mumlet om at de ikke ville bli tatt inn i regjering, derimot var han uklar på om de kunne brukes som flertallsgrunnlag), for la oss tenke oss litt om:

- Faktum er at en ganske høy prosent av befolkningen - enormt mange flere enn de uansvarlige fjolsene som faktisk stemte MDG - har en nagende uro for at disse urbane skvalderkålene, uten den minste forstand og respekt for hva vi skal leve av her til lands også de neste tiårene, bare er begynnelsen på en arrogant bortskjemt og livsfjern urban bølge som har bare forakt til overs for folk som ofrer nattesøvn og helse på ærlig arbeid for å tilføre vårt samfunn de verdier vi trenger for å opprettholde vår velstand og velferd. De vet jo ikke en gang hva som muliggjør NAV-støtten deres! Derfor kan vi faktisk se effekter av en (helt rasjonell) MDG-frykt over hele valgfjøla, med betydning for selv de største partiene.

Den tallmessige betydningen av den (foreløpig) lille MDG-sekten (som gudskjelov ikke kom over sperregrensen denne gangen) står overhodet ikke i forhold til omfanget av den samfunnsfrykten dette selvskadersvineriet bredt påfører hele det politiske registeret: Alle partier, selv Frp, laller nå vettskremt om ulike selvskadinger de skal begå (tenk bare på klima- og regnskogselvskadingen) for at ikke MDG skal overgå dem på dette området. Dette må snart forstås, som et sentral del av terroren mot den fremdeles fornuftige del av norsk politikk

Så la oss derfor se hva som faktisk skjedde:
- MDG fikk selvsagt ikke så mye stemmer som kvasiraddisene i MSM hevdet før valget, de fikk selvsagt det meste av sine stemmer fra den selvskadende delen av mislykkede og kaffelattenippende byposører (alt fra karrieremislykkede SV-ere til andre bortskjemte borgerbarn som har misforstått hva oppgaven for venstresiden egentlig skulle vært, og i stedet kompenserer med at andres elendighet heller ikke er å kimse av).
- Men MSM-haussingen av selvskaderpartiet MDG synes imidlertid å ha skremt den voksne og ansvarlige delen av velgerne såpass at mange lot være å stemme Ap (først og fremst) og Krf/Venstre i frykt for at de ryggesløse lederne der alle skulle begynne å bruke MDG som maktgrunnlag.
- Derfor gikk både Ap, V og KRf på en smell, fordi mange som frykter MDG lot være å stemme på dem
- Folk følte seg tryggere på at H og Frp ikke vil benytte seg av disse selvskaderne i noen større grad, derfor fikk de betale bemerkelsesverdig lite for den brede MDG-angsten i befolkningen: Selv folk som ellers ville stemt Ap stemte blåblått for å sikre nødvendig avstand til MDG.

Ved neste stortingsvalg (2021) vil alle se at min analyse av frykten for MDG her er korrekt, og langt forut for det media foreløpig synes å ha fanget opp. Jeg håper imidlertid at Ap kan fange opp dette, før de flere byposør-forbundene i LO begynner å idiotgjøre AP enda mer.

Håpet er at enda flere ser dette i tide, slik at ikke stortingsvalget i 2021 blir en oppvisning i at tidligere verdige folk i ALLE partier da kryper rundt med rene selvskadingsøvelser for å holde MDG stangen. For det underliggende problemet er at selvskadingen som allerede foregår vil sende stadig flere inn i en urban fattigdomstilstand med stadig sterkere grobunn for å tilslutte seg MDG-selvskadingen - der de fleste stadig mer fordummede Oslofjordbotninger da vil være enige om at fisk yngler ved knoppskyting i frysediskene ikke bare på Frogner (slik som nå) men også i frysediskene øst for Akersælva.

Gud se i nåde til alle ærlige arbeidsfolk.
11
Her er en valgforsker som støtter min teori i prinsippet:
http://www.vgtv.no/video/146438/valgforsker-mener-krf-kan-felle-regjeringen

Men han er nok mer forsiktig om hastverksgraden enn meg; han mener det ikke vil kunne skje med det første:
- Krf har signalisert at det evt. først vil komme senere
- Ap kan ha behov for å reetablere seg i opposisjon en stund før de hopper på regjeringsrollen igjen

Vel, opp mot dette står to av valgets tapere (Jonas og Hareide) som kan reetablere seg selv om de tar grep ganske raskt.
Utlagt: Vil ego trumfe en bredere partistrategi?

12
Meningsmålingene før valget, eller rettere - TOLKNINGENE - ble akkurat så preget av innebygde fordommer hos meningsforvalterne i media (Marie Simonsen- og Omdal-syndromet; kvasiradikal, opportunistisk og SV-sympatiserende konformitetstenkning) at hele bildet om faktisk utfall ble fordreid, og fikk elementer av analyseflausene ifm. Trump og Brexit: Man klarte å drive fram et godt valg for SV, men:
- man antok feilaktig at MDG ville komme over sperregrensen
- man antok feilaktig at det ville bli Ap-ledet flertall mot den blåblå regjeringen
- man antok feilaktig at Frp ville synke dypt på Listhaug-syndromet
- man forutså overhodet ikke Aps dype fall på valgdagen

Faktisk resultat: Erna/Siv synes å få fire nye år

Men nå vil det komme så mange interne skittentøyprosesser og lederutfordringer hos taperne (særlig Ap og Krf) at det er teoretisk mulig med et tronskifte likevel:
- Det haster for Jonas med å komme opp med nye argumenter for å unngå bli kastet
- Det samme gjelder Hareide i Krf

Vi kan derfor se at disse to finner sammen om en felles (personlig) redningsaksjon:
- Hareide sier at Krf må ta konsekvensen av at de ikke vil støtte en regjering med Frp (som de har listet seg rundt så langt)
- Jonas ser at han kan kaste Erna (og dermed foregripe en påbegynt detroniseringsprosess mot ham) dersom han får Krf til å konvertere til en Ap-ledet regjering.

Dermed:
- Ap + Krf + SV + Sp (inkl. moralsk støtte fra Rødt utenfor regjering) kaster de blåblå, der man nå slipper å ta med selvskaderne i MDG, som ville gitt et umulig styringsgrunnlag
- Jonas redder nakken (man kan ikke kaste en som er i ferd med å bli statsminister)
- Ditto for Hareide
   
Hvis de blåblå IKKE kastes raskt, vil det bli kannibalprosesser i Ap:
- Jonas ryker raskt til
- Giske var for maktkåt (usolidarisk) allerede i natt til å kunne få jobben
- Hadia Tajik blir ny Ap-leder

Krf:
- Hareide vil nok overleve, men hvordan vil han takle å støtte en regjering med Frp han har sagt han IKKE vil støtte?

Litt senere kan vi derfor få en regjeringskrise uansett: Krf vil til slutt nekte å støtte de blåblå.

Dette var bare noen frekke spekulasjoner, og jeg tåler greit å ta feil  8)
Det viktigste var uansett at MDG ikke kom i posisjon til mer skading av det vi lever av her til lands.
 

13
Mitt poeng er ikke at stormen ikke gjorde stor skade på bølgeblikkskurene på fattigøyene i Karibia, mitt poeng er denne gjentatte overdrivelsen av hva som skjer når uvær ankommer USA. Hvis det er slik at man er så sikker på at amerikansk fastland reduserer stormen, hvorfor beregner man ikke det på forhånd da? Burde man ikke ha lært noe om slikt nå? Eller vil man ikke? Emeritus, som ren lekmann, angir jo her å være kjent med problematikken om reduksjon ved landkjenning, hvorfor synes ikke de amerikanske sensasjonsmakerne og NRK-rævedilterne å skjønne dette?

Min kritikk er rettet mot massemedia primært og slimålene blant klimaforskeralarmistene, og mht til å bruke CNN som kilde så er det helt uten troverdighet; CNN er den kanalen som mest skamløst har bløffet om IRMA hele veien, til han stymperen som i formiddag stod og viste til 9/11 som eksempel på hvorfor ikke IRMA ble tatt alvorlig nok lenger...

Først og fremst: Hvorfor later man som at dette skulle bli den største/verste stormen ever, når en rekke mer saklige orkanforskere prøvde å roe ned de faste klimatulingene og de mest useriøse media?
- hvor ble det av den komplette overdrevne alarmismen om "drapsbølgene" og stormfloene? Faktum er at bølgene knapt er som under en vanlig tropisk storm.
- hvor er alle forlisene der ute i havet (vi snakker om et av verdens mest skipstrafikkerte områder) som skulle skjedd hvis det virkelig var snakk om styrke 5 der ute?
- osv.

Man kan trygt si at det er feigt/hjelpeløst av seriøse orkanforskere å la være å rykke ut og ta et oppgjør med de typiske klimaforskertullingene og massemedia som har fått herje så langt. Men de vet nok hva som rammer dem om de prøver.
   14
Akkurat nå var det en betuttet CNN-reporter som stod og pep om at "det er fremdeles en dramatisk storm" uten at han hadde så mye dramatisk å vise til utover halmstrået om at 5 mill har mistet strømmen (men det klarer jo India-opplegget deres tidvis uten hjelp av et eneste vindpust). Vi har i timesvis nå sett ryggende sensasjonsjournalister begynne å kjøre gamle bilder fra Cuba og slikt for å få noe til å flagre på bildene.

Men hva skal man med sviktende orkaner i idiotmedia? Man har jo andre metoder for at folk ikke skal miste interessen for en:
For å få skikkelig dreis på "alvoret" begynte denne CNN-stymperen pinadø å dra inn 9/11-tragedien, og at man ikke måtte la seg lure av markeringen av dette i dag til å tro at ikke stormen han skal dekke er like stygge saker. Men nå er det nok ikke mange seriøse klimaforskere de kan hente inn lenger, de må nok rope til Norge og hente inn Samset, Benestad og Hygen. De er eksperter på ting som KAN gå forferdelig galt hvisomatte bare folk slutter med dette griseriet med å sjekke reell orkanforskning, slik bl.a. Anders Valland har gjort i sin elegante påvisning av hva det går i i den helt stupide delen av alarmismerottereiret (se stjakobs link foran her). Spybøtte utleveres ved døren.


15
Skråblikk / Sv: Godt valg!
« på: 11.09.2017, 11:42:48 »
Ja, ingen vits i at MDG-ere skal stresse med sine forurensende privatbiler i dag, de kan ta trikken i morra til valglokalene når det er bedre med sitteplass.

Sider: [1] 2 3 ... 80