Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - frankolsen

Pages: [1] 2 3
1
Hvor er liker-knappen ?

2
Aktører og hendelser / Den store klimakvotesalgsvindelen.
« on: 25.03.2019, 09:49:18 »
Var det noen gang noen som trodde at klimakvoter hadde noe for seg ?
(Jeg trodde ærlig talt at dette var et glemt kapittel i klimasvindelhistorien)

Vel, det er tydeligvis fremdeles noen som tjener seg søkkrike på enfoldige sjelers klimafrykt.
Som det norske selskapet Choose som selger klimakvoter som en abonnementsordning.
Her kan du altså, for kostnaden av en kaffekopp i måneden, "betale avlat" for dine klimautslipp.
Men har det noe for seg ?
https://www.dagbladet.no/kultur/kjope-klimakvoter-dagbladet-fant-alvorlig-rusk-i-maskineriet/70907733#_ga=2.74719250.1249319237.1539701661-746277334.1539701661

3
Mars i år ligger faktisk an til å bli den første måneden på 87 måneder med temperatur under normalen på Longyearbyen målestasjon  :D

4
Akkurat dette med hyppigere ulykker og mer skader på elbiler tror jeg du skal ta med en klype salt Telehiv.
Dette dreier seg kun om Tesla.
Og når vi ser på hvem som kjører Tesla så skjønner vi hvorfor.
(Det hadde vært artig å se statistikken på ulykker med Ringaser og Bare MakkWerk-biler opp mot statistikken for Teslaer)

5
Skråblikk / Re: Die perfekte Klimaaktivistin
« on: 16.03.2019, 23:11:04 »
Glemte link til brevet fra de 25 "klimaredderne":

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/Mg4pMM/25-kulturpersonligheter-og-akademikere-Vi-stotter-skolestreiken

"Klimasammenbruddet er begynt. Det vil komme flere skogbranner, uforutsigbare ekstremstormer, økende hungersnød og tørke. Økosystemer vil kollapse, og tilgangen på mat og ferskvann vil bli svekket. Dette vet vi. Vi vet også at vi kun kan bruke en brøkdel av kjente reserver av fossil energi, om global oppvarming skal holdes under to grader Celsius."

Dette skriver altså bl.a. Samset og Benestad.

Og de gjør åpent opprør mot landets myndigheter:

"Når myndighetene og loven ikke kan garantere tilstrekkelig beskyttelse av etterslektens livsbetingelser, er det borgernes rett å forsøke å gjenopprette et ansvarlig folkestyre og fremskynde de løsningene som er nødvendige for å avverge katastrofen. Det er ikke bare vår rett, men vår plikt å gjøre opprør.

Med dette erklærer vi samfunnspakten for å være brutt, ugyldiggjort av myndighetenes vedvarende mangel på nødvendig handling. Vi oppfordrer enhver prinsippfast og fredelig borger til å gjøre ikkevoldelig opprør sammen med oss.

Vi krever å bli hørt; vi krever at gjennomtenkte løsninger på de pågående økologiske krisene raskt blir iverksatt. Og vi krever at det dannes et råd som skal føre tilsyn med at tiltakene som er nødvendige, blir gjennomført, slik at vår nåværende katastrofale kurs endres."

Det er helt normalt at kunstnere og forfattere har sine "tipping points" og vel så det, det har vært en fast del av kunstnermyten siden romantikkens tidsalder startet for drøye to hundre år siden. Men nå har altså presumptivt seriøse naturvitenskapelige forskere også bikket over.
Hadde mine døtre kommet hjem med kulerunde øyne og skrikende stemme og fortalt at nå var verden på vei til å gå under så hadde jeg f*** meg anmeldt disse idiotene for grove trusler og grov uforstand i tjenesten !

6
Media og politikk / Enda en klimaløgn avslørt !
« on: 10.03.2019, 00:18:00 »
Hvem husker vel ikke historien om alle isbjørnene som vandret rundt i gatene på den russiske øya Novaja Selja i desember og "skremte vannet av folk" ?
https://www.nrk.no/urix/over-50-isbjorner-gar-rundt-i-gatene-pa-novaja-zemlja-1.14424177

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/bK0b2v/russland-erklaerer-unntakstilstand-etter-isbjoerninvasjon

Selvfølgelig ble hendelsen koblet mot "den katastrofale menneskeskapte globale oppvarminga" i MSM rundt i den store verden;her fra  The Guardian:
https://www.theguardian.com/environment/shortcuts/2019/feb/11/polar-bears-russian-apartment-block-climate-crisis

Og fra Washington Post:
http://www.washingtonpost.com/nation/2019/02/11/mass-invasion-polar-bears-is-terrorizing-an-island-town-climate-change-is-blame/?utm_term=.dd9102ec5b9d


Vel, løgner har en lei tendens til å bli avslørt. Også klimaløgner. Så også denne:
https://polarbearscience.com/2019/02/09/polar-bears-have-been-terrorizing-a-russian-town-on-the-barents-sea-since-december/


https://www.tv2.no/nyheter/10465503/

7
En ny rapport i Nature, gjengitt på Forskning.no, slår nå fast med 99,99997 % sikkerhet at den globale oppvarmingen er menneskeskapt. Det er i følge rapporten bare 1 til 3,5 millioners sjanse for at oppvarmingen er menneskeskapt.
Allikevel, sitat: "Mens den nye studien tydelig angir at mennesket med 99,99 prosents sikkerhet har ansvar for den globale oppvarmingen, kan det ikke avgjøre hvor stor del av oppvarmingen som er menneskeskapt."
Vel, dersom man er så sikre så burde de jo kunne anslå hvor stor andel av oppvarmingen som er menneskeskapt....
 
https://forskning.no/klima-naturvitenskap-statistikk/ny-studie-9999-prosent-sikkert-at-global-oppvarming-er-menneskeskapt/1299742?fbclid=IwAR3YYy74xBCljpcrg2ZiDNKhiY2nNPWl5i7avtP9L25DUStYvccUP4315mI

https://www.nature.com/articles/s41558-019-0424-x

Roy Spencer er imidlertid ikke enig:
http://www.drroyspencer.com/2019/02/new-santer-study-97-consensus-is-now-99-99997/


8
Vi har i flere år sett oversikter fra danske DMI som viser at Grønlandsisen (hovedmassivets massebalanse*) har økt, selv om det lenge har vært presentert på en måte som ikke akkurat har vært egnet til å vekke MSMs interesse - eller forståelse, for å si det som det er. Dermed har falske klimaprofeter i Samset-klassen uimotsagt av media kunnet løpe rundt og fortelle om smeltende breer på Grønland så vel som i Antarktis, og presentert cherry-pickede framstilinger for formålet (modellbaserte framskrivninger, ikke basert på reelle observasjoner).

Her et typisk eksempel i Aftenposten i et opprinnelig NTB-oppkok fra 2015 der omtrent alt som hevdes er løgn og grunnløs alarmisme. Verre er imidlertid samme løgnene Samset og hans like har servert helt til nå (det er bare å google frekkasen for dem som gidder), lenge etter at nye observasjoner tydelig sier det motsatte: 
https://www.aftenposten.no/verden/i/yR0R/NASA-Trolig-uunngaelig-at-havet-stiger-1-meter

*Massebalanse iht. DMIs definisjon: The surface mass balance is calculated over a year from September 1st to August 31st (the end of the melt season).

Fra 2015 meldte imidlertid DMI en omlegging av presentasjonsformen for isutviklingen på Grønland, der vi fort lærte at massebalansen på Grønland økte og ikke minket (se figurene for 2016/17 og 2017/18 nedenfor).

Som dere ser av foreløpig figur for inneværende sesong (2018/19) så er det altfor tidlig å trekke endelige konklusjoner der, siden det er den andre halvdelen (nedsmeltingsfasen fram til 31. august) som er viktigste indikator på isens utvikling:
Etter at DMI lanserte sin nye webside har jeg ikke klart å finne igjen den daglige grafen over massebalansen: https://www.dmi.dk/groenland/maalinger/indlandsisens-massebalance/
Er det noen som vet hvor man finner denne nå ?
Jeg har sendt mail til DMI for mange uker siden men har ikke fått svar....kun en mail om at "Vi har ikke glemt dig. Der er for øjeblikket lidt længere ekspeditionstid end normalt. Din henvendelse vil blive besvaret så hurtigt som muligt."

9
I desember kom den sedvanlige spådommen fra North American Ice Service angående de forventede isforholda på de store sjøene "over there" til og med februar.
Den gjennomgående tonen var jo slik:

Lake Superior
 
Winter temperature and ice forecasts.  Above average air temperatures are forecast from December 2018 to February 2019.  Below normal ice coverage is expected.

Lake Michigan

Winter temperature and ice forecasts. Above normal temperatures are expected from December to February. Below normal ice conditions are forecast.

Lake Huron and Georgian Bay.

Winter temperature and ice forecasts. Near normal to above normal temperatures are expected over Lake Huron and Georgian Bay from December to February. Below normal ice conditions are forecast.
 
På de andre sjøene ventet man litt under eller omtrent normale isforhold.
Hele rapporten kan leses her:
http://publications.gc.ca/collections/collection_2018/eccc/En55-5-2018-eng.pdf

Nå midtveis i februar kjenner vi jo fasiten som ser slik ut:
https://ice-glaces.ec.gc.ca/prods/CVCSWCTGL/20190211180000_CVCSWCTGL_0010451328.pdf
 

10
Jeg skrev noe på bloggen min om temperaturen i Arktis. Artikkelen er godt besøkt.

https://stjakobs.blogspot.com/2019/02/sommerisen-som-skulle-forsvinne-i-arktis.html

Jeg sendte samme artikkelen til resett.no, men fikk dette avslaget:

Quote
Hei,

Denne blir litt for anekdotisk. Vi takker derfor nei til akkurat denne.

Mvh
Helge Lurås
Du kan jo plusse på denne også da, volumet av isen i Arktis siden 2011:
http://psc.apl.uw.edu/wordpress/wp-content/uploads/schweiger/ice_volume/cryosat_piomas_awi_ts.2011.2019.Jan.png

11
Den klimautsatte isbjørnen invaderer russisk landsby:
https://resett.no/2019/02/10/russland-erklaerer-unntakstilstand-etter-isbjorninvasjon/
Og det er selvfølgelig den menneskeskapte globale oppvarminga sin skyld:
"Isbjørner påvirkes av den globale oppvarmingen, og smeltende is gjør at de må tilbringe mer tid på land for å finne føde."
https://sol.no/nyheter/aggressive-isbjorner-jager-folk-i-russland---tar-seg-inn-i-boliger/70751080

12
Ny forskning / Det finnes ingen klimavirkning av elbilene !
« on: 09.02.2019, 20:48:59 »
Som ventet så har ikke elbiler noen innvirkning på det såkalte klimaregnskapet her i landet.
Tvert i mot; Om du tar vekk effekten fra biodrivstoff, går CO2-utslippet fra veitransporten opp.
Billigere biler generelt og mer bruk av stadig bedre "fossilbiler" gjør at utslippene fra vegtrafikken ikke går ned selv om det selges stadig flere elbiler. Når bilene blir billigere og mer komfortable så sier det seg selv at folk kjører mer og lengre enn tidligere.
https://www.tu.no/artikler/klimaforsker-ikke-mulig-a-se-noen-klimavirkning-av-norske-elbiler/457143

13
Media og politikk / 2018 fjerde varmeste år i historien !
« on: 07.02.2019, 13:52:15 »
I henhold til NASA og NOAA var 2018 det fjerde varmeste året i historien, bare slått av 2016, 2015 og 2017.
Og det er jaggu litt av en graf de presenterer hos den godeste Jeff Masters:
https://www.wunderground.com/cat6/Earth-Had-Its-4th-Warmest-Year-Record-2018-Say-NOAA-and-NASA?cm_ven=cat6-widget

14
Eh, bare en liten korreksjon til den nederste grafen din Telehiv: Den viser temperaturen i Arktis nord for 80 grader, ikke isutbredelse.
Isutbredelse kan du finne her, og legge inn ønsket årstall som sammenligning:
https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/
Isvolumet finnes her: http://ocean.dmi.dk/arctic/icethickness/images/FullSize_CICE_combine_thick_SM_DK_20190203.png

15
TV2 presenterer i dag en artikkel der det påstås at verden KOKER og fryser samtidig.
https://www.tv2.no/storm/10386358/
Kuldebølga i USA har vi hørt om, men at det skal være, eller har vært, dødelig varmt i både Afrika (Sør-Afrika og Namibia) og Sør-Amerika (Argentina/Brasil) denne uken var nytt for meg. Men stemmer dette ?
La oss se på litt fakta:

Den siste ukes temperaturer i Cape Town: https://www.wunderground.com/history/weekly/za/cape-town/FACT/date/2019-2-1
Gjennomsnittstemperaturer i Cape Town: https://www.holiday-weather.com/cape_town/averages/
Som vi ser så er gjennomsnittlig makstemperatur for både januar og februar 26 grader, mens høyeste målte temperatur denne uker er på 34 grader. Neppe dødelig og trolig heller ikke uvanlig.

Den siste ukes temperaturer i Windhoek, Namibia:
https://www.wunderground.com/history/weekly/na/windhoek/FYWE/date/2019-2-1?cm_ven=localwx_history
Gjennomsnittstemperaturer i Windhoek: https://www.holiday-weather.com/windhoek/averages/
Som vi ser er gjennomsnittlig makstemperatur 31 grader i januar og 29 grader i februar, mens høyeste målte temperatur siste uka er 35 grader. Heller ikke dette er dødelig, langt fra kokepunktet, og sannsynligvis ganske vanlig.

Vi drar til Sør-Amerika:
Den siste ukes temperaturer i Rio de Janeiro:
https://www.wunderground.com/history/weekly/bz/praca-da-bandeira/SBRJ/date/2019-2-1?cm_ven=localwx_history
Gjennomsnittstemperaturer Rio de Janeiro: https://www.holiday-weather.com/rio_de_janeiro/averages/
Gjennomsnittlig makstemperatur i både januar og februar er 30 grader, høyeste målte makstemperatur siste uke 35 grader.
Neppe dødelig og trolig helt vanlig om sommeren.

Den siste ukes temperaturer i Buenos Aires: https://www.wunderground.com/history/weekly/ar/ciudad-autonoma-de-buenos-aires/SABE/date/2019-2-1?cm_ven=localwx_history
Gjennomsnittstemperaturer i Buenos Aires: https://www.holiday-weather.com/buenos_aires/averages/
Gjennomsnittlig makstemperatur i januar er 29 grader, i februar 26, høyeste målte temperatur siste uke er 34 grader.
Jeg tror heller ikke Argentinerne dør av 34 grader, og det er nok slett ikke en uvanlig temperatur i Buenos Aires i januar.

Å kalle dette for "hetebølger langt over det normale" og "glohett" blir bare for dumt !

Det finnes heller ikke noe tegn til noen hetebølger noe sted på kartet til Climate Reanalyzer: https://climatereanalyzer.org/wx/DailySummary/#t2anom

Pages: [1] 2 3