Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - stjakobs

#1
Document kom i dag (22.09.2013) med en artikkel - "Et glimt av klimahysteriets syltynne faglige grunnlag".

Foreløpig bak betalingsmur - men den løses vel opp etter hvert.

Artikkelen tar utgangspunkt i Steven Koonins bok og intervju på Youtube.


Avlutningen av artikkelen er slik -->

"Man skal ikke dykke så langt ned i denne materien før man innser at det å forsøke å revolusjonere energisystemene, økonomien og hele samfunnet på bakgrunn av en avansert lek med tall som ikke er ordentlig vitenskap, er et komplett galehus.

Men nå er det engang et slikt vi lever i. Og jo før vingene smelter på både de kvasivitenskapelige og de politiske Ikaros'ene, jo bedre."


Lenke til artikkelen --> https://www.document.no/2023/09/22/et-glimt-av-klimahysteriets-syltynne-faglige-grunnlag/
#2
I Bodø skal man også satse for fullt på hydrogen, blant annet for å drive ferjetrafikken mellom Bodø og Lofoten (Bodø - Moskenes - Røst). Det har av den grunn vært et møte mellom pådrivere, politikere og fylkesadministrasjon. Jeg fikk inn en kommentar til dette i lokalavisa - Avisa Nordland.

AN_12_09_2023.JPG

#3
Inyheter.no kan i dag melde at Siri Kalvigs "Nysnø" har tapt over 100 mill. på norsk solaksje.

"I 2018 gikk den nystartede statlige investeringsfondet Nysnø Klimainvesteringer inn med 100 millioner kroner i Otovo. Otovo operere i markedet for solcellepaneler på boliger og har rullet ut i flere europeiske land. De har tapt penger verdt år siden oppstart i 2016.

Nå skrives også verdiene ned etter et bratt aksjefall i 2023. Otovo var den første «klimainvesteringen» Nysnø gjorde. Grunder og Otovo-sef Andreas Thorsheim har sett sine aksjer stige voldsomt i verdi med emisjonene, ikke minst fra Nysnø.

Men nå har pilene smudd. Forrige uke falt aksjekursen til 7,70 kroner. Fra toppen på 30 kroner i fjor sommer, er kursfallet på hele 73 prosent, skriver Finansavisen."

Lenke --> https://inyheter.no/11/09/2023/statlig-klimafond-har-tapt-over-100-mill-pa-norsk-solaksje/
#4
I Bodø skal vi nå være foregangsmenn/kvinner ved å kaste enorme summer etter et hydrogendrivstoffs-eksperiment.

I midten av august i år bekreftet selskapet Green H at de vil bygge en hydrogenfabrikk til nesten en milliard kroner på Langstranda i Bodø. Fabrikken skal primært forsyne Torghatten Nords nye hydrogendrevne ferger over Vestfjorden.

Men det stopper ikke der for Green H.

Tirsdag (5. september ettermiddag) fikk selskapet et møte med olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Temaet i møtet var hvordan Bodø kan bli en internasjonal testarena for nullutslippsfly. I praksis fly som bruker hydrogen som drivstoff. Nøkkelen er nettopp den nye hydrogenfabrikken som ligger tett inntil den flyplassområdet. Dette er noe sjefen for Widerøe har snakket om en stund - sikkert i håp om å bedre selskapets økonomi ved bruk av flere subsidier.

Her har vært et skrytemøte som ble avsluttet med at ordfører Ida Pinnerød Ap, benyttet anledningen til å peke på at Nordlandsbanen helt åpenbart kan benytte tog som bruker hydrogen. Elektrifiseringen av Nordlandsbanen har aldri blitt fullført og per i dag kjøres det dieseltog.

– Derfor tok jeg oppe dette i dag med statsråden, kommenterte Pinnerød dette siste initiativet.

Lenke --> https://www.an.no/hydrogen-pa-langstranda-dette-var-helt-umulig-for-inntil-to-ar-siden/s/5-4-1824647

#5
De siste årene har jeg tatt meg turer til Engabreen for å undersøke om der er store forandringer.

Her fra høsten 2017

H2017_liten.JPGHer fra høsten 2023

H2023_liten.JPG

Så vidt jeg kan se, har tykkelsen økt i høyden.


#6
Den 21. august la "Hoover Institution" ut et intervju på Youtube med Steven Koonin - "Hot or Not: Steven Koonin Questions Conventional Climate Science and Methodology| Uncommon Knowledge".

Steven Koonin er en av USAs mest fremtredende vitenskapsmenn, med flere tiår med erfaring, inkludert en periode som undersekretær for vitenskap ved Department of Energy i Obama-administrasjonen. I denne omfattende diskusjonen, delvis basert på boken hans fra 2021, Unsettled: What Climate Science Tells Us, What It Doesn't, and Why It Matters, gir Koonin et mer raffinert blikk på vitenskapen bak klimaspørsmålet enn media vanligvis tilbyr, veileder oss gjennom bevisene og dens implikasjoner. Som Koonin forklarer i dette intervjuet, ble han "rystet over erkjennelsen av at klimavitenskapen var langt mindre moden enn jeg hadde antatt" og at de "overveldende bevisene" på katastrofale implikasjoner av menneskeskapt global oppvarming ikke var så overveldende likevel.

Han forklarer ganske greit at klimatruslene har lite med vitenskap å gjøre, men helt klart med politikere, aktivister og subsidiesøkere å gjøre.

#7


"Orkanen" Hilary, som absolutt ikke ble noen orkan, gjorde det vått enkelte steder i California. Jeg betraktet web-kamera-sendinger fra San Diego og LA mens regnet sto på. Knapt noe vi ville kalle mer enn frisk bris her i Bodø. Men det regnet.

Kip Hansen skriver i Watts Up With That:

QuoteCalifornia Tried but Failed to Have an Extreme Weather Disaster


Lenke til artikkelen


Orkaner glimrer fremdeles med fravær både i Atlanteren og Stillehavet pr. 23. august


#8
Ser vi på juli måned 2023, var dette i gjennomsnitt en relativt kjølig måned på den nordlige halvkule. Dette vises blant annet her -->Det er rett og slett for kaldt til at orkaner kan dannes. Hele verden er kaldere ann vanlig. Den globale "kokingen" som Guterres prøver å skremme oss med. Det er jamen på tide å våkne opp og stoppe all skremselspropagandaen.

Her er oppdatert væroversikt - fremdeles bare antydning til orkandannelse pr. 18. august

Lenke --> https://www.nhc.noaa.gov/gtwo.php?basin=atlc&fdays=7#9
Nå har NRK sluppet til informasjon som vanligvis blir undertrykt.

Det gjelder Carlo Aall, klimaforsker ved Vestlandsforsking, som faktisk har besøkt steder i utlandet der de plages av skogbranner. Og hva finner han? Jo:
«Debatten i Portugal dreier seg nå vel så mye om hvordan skogen drives som hvordan klimaet utvikler seg.»


Lenke: https://www.nrk.no/ytring/klimaskeptikerne-har-litt-rett-1.16502454
#10
Ketil Haarstad, Sivilingeniør, Norsk teknisk høgskole, Trondheim, Norge, 1982; Doktor i filosofi i ingeniørfag, Norsk teknisk institutt, Trondheim, 1989 har nå sparket fra med en artikkel i Document.no.

Tittelen er "Klimaet avhenger mye mer av H2O enn av CO2, og er ikke i krise"

Utdrag:

QuoteKlimamodellene feiler, og temperaturer og havnivå stiger langt saktere enn IPCC forutsier (beregner med sine modeller).

Forklaringene stemmer ikke med målingene.

Klimaendringene er ikke farligere enn før.

Det er ingenting som tyder på at 1,5 eller 2 graders temperaturstigning er farlig (en bedre klode opp til + 2 ºC).

Vanndamp er den desidert viktigste drivhusgassen.

Vanndamp og skyer kontrollerer Jordens klima.

CO2 nærmer seg strålingsmessig metning, og litt mer av den betyr derfor lite.

Norske klimatiltak har liten – om noen – effekt på den globale temperaturen.

Kostnadene ved klimatiltakene er enorme.

Sur nedbør-debatten viste at det tar lang tid før media og utvalgte eksperter innrømmer feil i kritiske spørsmål.

Det kan komme klimakriser, men trolig ikke på grunn av menneskelige utslipp av karbon.

Alarmer om klimakriser og katastrofer virker hysteriske, og de blir alltid mindre troverdige over tid, før de til slutt blir nullet ut.

Katastrofefilmer og -fantasier er populære. Jobben nå er å få dem bort fra skoleverket, media og politikken før skadene blir uopprettelige.

Tregheten i media/politikken er så stor at gitt at klimadebatten er på ville veger, vil det ta mange tiår før det innrømmes, og innen da vil mye være tapt.

Det er to ting som kan avsløre hvilke faktorer som styrer klimaet: vitenskap og tid. Den første krever åpenhet og absolutt ytringsfrihet, den andre krever tålmodighet.

Lenke til hele artikkelen
#11
Boka til Eva Marie Brekkestø er også verd å nevne.

"Vårt alltid skiftende klima"

#12
Hetesjokk i Spania – over 60 grader på bakken
Hetebølgen fortsetter å skylle over Europa. - Varmeste ferien vi har vært på, sier norske Camilla i Marbella.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/KnKElX/hetesjokk-i-spania-over-60-grader-paa-bakken

Det er vel neppe uvanlig slike steder om bakken er farget mørk. Jeg har opplevd et tilsvarende fenomen på hytta der lufttemperaturen har vært under 30 grader mens plattingen (lys brun) har holdt en temperatur langt over 40 grader C.

Det er en slik mekanisme som gjør at enkelte kan steke egg på bilpanseret.
#13
stasjon.jpg
 
Basen der temperaturen ble målt ligger like langt vekke fra Sydpolpunktet som Namsos ligger fra Nordpolen.

Jeg har selv vært på seiltur i januar litt sør for Bodø i 13 varmegrader.

Palmer Station 50 km lengre nord enn Vernadsky hadde omkring 8 minusgrader. Jeg vil tro at om man målte nesten 9 varmegrader i området, må det enten være på grunn av føhn-vind, målefeil, eller en varm vind fra Argentina/Chile (som er mye nærmere enn Sydpolpunktet).

#14
University of Maine, ved Climate Reanalyser, har i alle fall tidligere hatt denne ansvarsfraskrivelsen på sin webside:

"We make every effort to provide datasets and visualizations that are error-free. However, information on this site is provided "as-is", and the Climate Change Institute and the University of Maine will not be held liable for errors or inconsistencies if they occur."


De er kjent for veldig aktiv fargelegging av klimakart, der det tilsynelatende kunne fremstå som om Arktis var helt isfri.
#15
Etter jeg la ut dette på bloggen min den 27. juni, har artikkelen vært lest 2039 ganger pr. i dag (4. juli). 

Lenke --> https://stjakobs.blogspot.com/2023/06/lenge-siden-du-hrte-om-ferdsel-i.html