Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - stjakobs

Pages: [1] 2 3 ... 25
1
Dagens "Klassekampen" nevner dette kort i dag, 13.08.2019.

Her er lenke til DRs artikkel om dette:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/dmi-afviser-varmerekord-i-gronland?fbclid=IwAR0YPRpWdQkyzt9aWqiWFKoqKaRkxscwhWUt8BrBJ-x0na8KGpDNVr7abXA

2
Det virker som man flere steder har flyttet målestasjonene slik at de skal vise høyest mulig temperatur. Personlig har jeg satt føleren til et elektronisk termometer på hytta slik at det står under tak med en treplatting under. Når sola varmer opp treplattingen stiger varmen opp, noe som gjør at temperaturmålingen blir brukbar selv her i Salten.

3
Viktige klimatema / Re: DET ER SOLEN!
« on: 08.07.2019, 20:02:59 »
JoNova skriver også om Svensmark-effekten:

http://joannenova.com.au/2019/07/cosmic-rays-seeded-clouds-during-the-last-geomagnetic-reversal/Med referanse: Yusuke Ueno, Masayuki Hyodo, Tianshui Yang, Shigehiro Katoh.

Intensified East Asian winter monsoon during the last geomagnetic reversal transition. Scientific Reports, 2019; 9 (1) DOI: 10.1038/s41598-019-45466-8

https://www.nature.com/articles/s41598-019-45466-84
Her kan man få en slags oversikt over føreforholdene: https://www.meteoalarm.eu/auto/0/0/EU-Europe.html5
I dag - 24.05.2019 - var det ny "klimastreik", også i Bodø. Der var det også representanter fra "Besteforeldrenes Klimaaksjon" som tydeligvis var sure på oss som prøvde å få folk til å tenke sjøl. Hoved-delen av ungdommene demonstrerte i den overbygde gågata - "Glasshuset" i Bodø. Det var langt færre til stede enn ved forrige aksjon. Enkelte av ungdommene tok seg faktisk tid til å høre på argumenter.

Mange opererte likevel etter prinsippet at den som roper høyest har rett.

Flere av ungdommene hevdet hardnakket at når isen i Arktis smelter ville havet stige faretruende. Det virket som ingen av disse hadde hørt om Arkimedes.

Vi foreslo at de kunne gå hjem, fylle et glass med isbiter og fylle etter med vann til kanten og se om vannet ville renne over når isen smeltet. Nei, vi kom med vranglære. På skola hadde de lært at vannet ville flomme over kanten etter hvert.

Noen av dem stusset litt da en annen ungdom kom til og sa at han hadde sett is-eksperimentet på Newton på NRK og at det vi sa faktisk var sant. Men ikke alle ga seg.

Et annet tema var at CO2-utslipp øker ozonhullet. Dette var "kunnskap" som også var ervervet på skolen, ble det hevdet.

Dette gjelder ungdommer i 12- til 17-årsalderen.


----------------------------
Dette til informasjon

6
Norsk Polarinstitutt - før de begynte å bli klimatroende - utarbeidet en liten rapport som viser isens utstrekning i Norskehavet og Barentshavet fra 1864 til 1998. Her er et sitat fra teksten:

Quote
Vi ser av figuren at det er store variasjoner i isarealet fra år til år, men også en reduksjon
vist ved regresjonslinjene. Regresjonslinjen for tidsserien markert med NS indikerer en
reduksjon på 33% over hele tidsperioden. Nesten halvparten av denne reduksjonen
skjedde før 1900, dvs. før oppvarmingen av Arktis begynte. Denne oppvarmingen
skjedde i følge Vinnikov (1986) i perioden 1900-1930. Tidsserien NS på figuren
indikerer at vårt klima fortsatt er i ferd med å hente seg inn etter 'Den lille istid' hvor
isutbredelsen hadde sitt maximum rundt 1800 både i Islandshavet og i Barentshavet.


Etter de omarbeidet hjemmesiden sin er det vanskelig (umulig?) å finne dokumentet, men det er å finne her:

http://stjakobs.dyndns.org/klima/IsensUtstrekningINorskehavetOgIBarentshavet.pdf7
The Guardian har nevnt saken: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jun/05/peter-ridds-sacking-pushes-the-limit-of-academic-freedom

The Spectator (Australia) har vist til dommen (bak betalingsmur - Try A Month Free):  https://www.spectator.com.au/2019/04/peter-ridd-has-defeated-the-climate-inquisition-thanks-to-you/

Andrew Bolt har tatt opp dette flere ganger (Sky News Australia). Her er ett eksempel: https://www.youtube.com/watch?v=-X3ljAiDSvQ
8
Donald Trump er et lysende eksempel på en statsleder som ikke tror på klimaskremslene.

Nå har det også skjedd noe med politikken i Finland. Ved riksdagsvalget i Finland på søndag var det med et nødskrik at ikke Sannfinnene (finsk: Perussuomalaiset, forkortet PS, svensk: Sannfinländerna) ble det største partiet. De har utmerket seg med å gå mot klimahysteriet.

Artikkel om dette: https://resett.no/2019/04/15/sannfinnene-gjorde-brakvalg-i-riksdagsvalget-i-finland/


10
I 2008 skrev den australske filmskaperen Ian McFadyen en artikkel om «Klimakirken». Jeg har - etter fattig evne - prøvd å oversette (og tillempe litt) den.

"Klimakirken står ikke for vitenskap": https://stjakobs.blogspot.com/2014/04/klimakirken-star-ikke-for-vitenskap.html11
Media og politikk / Re: BT vil undervises av 15-åringer
« on: 25.02.2019, 18:51:55 »
Her er en liten kommentar om de klimastreikende ungdommene (Geir Hasnes i resett.no):

https://resett.no/2019/02/25/nrk-innrommer-de-er-redde-for-klimarealistene/

12
Hvis kommentaren ikke vises, må det være programvaren som kun viser det til meg selv - pluss kanskje til de jeg er venner med på Facebook. Har vært borti lignende tilfeller før. Det er mulig den ligger til moderering.

Jeg prøvde å se på Hegnarsiden med en nettleser der jeg hadde resatt alle passord og cookies. Det stemmer - da ser jeg heller ikke kommentaren. Det er nok det som heter "Facebook Comments Plugin" som lurer folk til å tro at man har liggende en vellykket kommentar selv om ingen andre (eventuelt bare Facebook-venner) ser kommentaren.

Uansett er det noe jeg har skrevet for en god stund siden, og har den liggende på bloggen min:

https://stjakobs.blogspot.com/2018/09/trump-har-ansatt-en-ny.html14
Redaktøren for debatt1.no sendte meg dette i dag:

Quote
Steinar Jakobsen: "De “klimareligiøse” sier at all isen er i ferd med å forsvinne, og det er vi, menneskene, som har skylden på grunn av våre syndige utslipp av den livsnødvendige plantematen CO2. "

En gruppe som betegner seg som klimarealister mener at klimaendringer kun følger en naturlig syklus som er uavhengig av menneskets påvirkninger. Den store majoriteten oppfatter slike syn som useriøse, og de færreste medier publiserer slike synspunkt.
På fb har innlegget til Jakobsen blitt spredd og fb indikasjonen viser i skrivende stund hele 704 likes. Finnes det motstemmer her, eller er alle likes og alle enige? Og er det en fordel med motstemmer selv om en mener påstandene som kommer er skadelige eller helt håpløse, eller er det best å ignorere dem eller å ikke slippe dem til i det hele tatt?

Nå er Debatt1 et debattforum, og det er andre prinsipper for det enn for et medie der alt innhold bestemmes av noen få i en redaksjon, men det er klart en legger merke til at en kan få en lavere status i medieverdenen om en `slipper til ` slike syn. Dessuten er det viktig med motstemmer der det kan få konsekvenser for liv og helse ift klimaendringer.

Med dette i tankene tok redaktør for D1, Elisabeth Hoen, kontakt med Naturvernforbundet, og spurte om noen fra dem ville kommentere Jakobsens artikkel på D1. Svaret som kom var: "Vi pleier ikke å gå inn i debatt med klimafornektere – siden det jo ikke er noe debatt lengre (med mindre vi også skal «debattere» om jorda er flat osv.), vi har begrensede ressurser og vi vil helst ikke legitimere innlegg som klart ikke forholder seg til vitenskapen/fakta."

Er det riktig av naturvernforbundet å avstå, synes du?

Les og diskuter på D1:

Det gjaldt altså dette innlegget: https://debatt1.no/sommerisen-som-skulle-forsvinne-i-arktis/


15
Spørsmålet er hvem dytter disse skoleelevene foran seg?

Ved "Münchner Sicherheitskonferenz - Rede von Bundeskanzlerin Merkel am 16.02.19"  penses talen til Merkel inn på at det godt kan være russere som står bak. Dette gjør de sannsynligvis for å lette forholdene for eksport av russisk gass vestover.


https://youtu.be/77ldCeytas0?t=2484


Pages: [1] 2 3 ... 25