Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ConTrari1

Pages: [1] 2 3 ... 52
1
Denne artikkelen av Henning Maagerud bør alle lese, han skriver fra levra om hvor ekstremt utsatt vi alle er for offentliggjøring av vår antatt private digitale verden. Les og bli skremt.

I den aktuelle saken mot Laila Anita Bertheussen brukes innholdet i en chat mellom henne og noen venninner i det politiske miljøet som bevis av påtalemyndigheten. Mye av denne chatloggen er gjengitt i pressen, og de andre deltagernes bidrag til samtalen blir dermed også eksponert. Ingen av deltagerne kan på forhånd ha sett for seg at den skulle bli gjengitt i mediene slik at hvem som helst kunne lese den. Derfor er sannsynligvis tone og innhold annerledes enn dersom man hadde visst at den skulle bli offentlig. Antagelig hadde chatten da aldri funnet sted.

https://www.digi.no/artikler/debatt-chatten-du-har-med-venninnene-i-dag-kan-vaere-bevis-i-en-straffesak-i-morgen/499748

2
Blant kommentarene i E24 er det også link til Kjell Erik Eilertsens særs viktige artikkel i Aftenposten 04-03-2020, før verden druknet i Corono-frykt. Den tar et så grundig oppgjør med norsk klimapolitikk at eneste svar er en skamfull stillhet.

Konklusjonen:
Det klokeste velgerne bør gjøre før stortingsvalget i 2021, er derfor å kreve at Norge trekker seg fra Parisavtalen og stemme deretter. Det er siste mulighet for å stoppe et massivt og udefinert pengesløseri som har potensial i seg til å rasere velferdsstaten for generasjoner fremover.

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/pLkAKX/norge-boer-trekke-seg-fra-parisavtalen-kjell-erik-eilertsen

ConTrari1,
takk for at du bringer inn Eilertsens artikkel - den bør jo leses av alle som vil Norge vel.

De kritiske kommentarene er 48 mot 2 sterkt negative til dette prosjektet, og a propos dumme navn;

Magnar Totland
Hva er likheten mellom "det norske hus", "et skip" og "en månelanding"?
Svar: Metaforer på prosjekter fra norske politikere som har en lei tendens til å gå ad undas.3
Blant kommentarene i E24 er det også link til Kjell Erik Eilertsens særs viktige artikkel i Aftenposten 04-03-2020, før verden druknet i Corono-frykt. Den tar et så grundig oppgjør med norsk klimapolitikk at eneste svar er en skamfull stillhet.

Konklusjonen:
Det klokeste velgerne bør gjøre før stortingsvalget i 2021, er derfor å kreve at Norge trekker seg fra Parisavtalen og stemme deretter. Det er siste mulighet for å stoppe et massivt og udefinert pengesløseri som har potensial i seg til å rasere velferdsstaten for generasjoner fremover.

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/pLkAKX/norge-boer-trekke-seg-fra-parisavtalen-kjell-erik-eilertsen

4
Hvem skal fylle opp de norske havhullene med veksthusgass? Norge monner ikke stort, hvis man skal redde kloden med "klima-botox". Noen som vil være med på Langskip-ferden?

Norge satser milliarder av kroner på at Europa skal fange og lagre CO₂ i Nordsjøen. Men det tyske miljødirektoratet mener teknologien ikke har noen framtid.

Å fange CO₂ på fabrikker og lagre gassen under havet kan bli viktig i norsk klimapolitikk. I høst bestemmer sannsynligvis regjeringen seg for å sette i gang.

Drømmen til oljebransjen og NHO er at Nordsjøen skal bli hele Europas CO₂-lager og skape tusenvis av arbeidsplasser.
Men i EUs desidert største land er skepsisen til karbonfangst og -lagring stor.
– Jeg ser ikke at det vil skje, sier Benno Hain.

Han er seksjonsleder ved det tyske miljødirektoratet Umwelt Bundesamt (UBA).

– Det er ganske langt å transportere CO₂ fra kontinentet til Nordsjøen. Hvordan skal man finansiere dette? Og så vil selve transporten kreve masse energi, sier Hain.


Så hvilket navn skal vi gi galskapen? Hvis Stoltenbergs prosjekt er "Måneplasket" (milliard-mageplask), kan vel Solbergs hete "Langforliset"? Hvem er det som klekker ut disse pinlige salgs-ordene? Sikkert en gjeng med overbetalte kommunikasjonsrådgivere. "Langskip" assosierer til vikingferd, tror regjeringen at andre land lar seg true til å betale dyrt for å levere gassen til Nordsjøen, i stedet for f.eks. å selge den til gartnere? Olav Tryggvason kommer ikke tilbake. Og Erna Solberg som skjoldmøy flankert av Rotevatn med hornhjelm og sverdet holdt feil vei inngir ikke den nødvendige frykt i Europa, men derimot velbegrunnet frykt hos norske skattebetalere.

https://www.nrk.no/klima/det-tyske-miljodirektoratet_-_-karbonfangst-er-ingen-teknologi-for-framtiden-1.15017157

5
Takk for dette, stjakobs! Flott at denne informasjonen kommer ut på Resett, selv om mye er "pyntet vekk". Skremmende å se at MSM holder kjeft om"manglende " Corona-katastrofe i land som bruker malaria-medisinen. Det er vanskelig å se noen annen forklaring enn at de gigantiske legemiddelprodusentene har lagt lokk på saken.

6
Aktører og hendelser / Extinction Rebellion aksjon i Oslo
« on: 21.09.2020, 09:04:09 »
Egotripperne i Extinction Rebellion har fått sin dose oppmerksomhet i Oslo også, etter at de blokkerte Frederiks gate i sentrum denne morgenen. Gaten har stor busstrafikk, så man kan spørre seg om tidspunktet hadde noe å gjøre med bussjåfør-streiken? Litt ironisk er det også at nærmeste nabo er Kgl. Frederiks Universitet, der klimavettet er like blokkert som i navnebrorgaten utenfor.

Politiet har ryddet opp, og sjældiggerne har selvsagt ikke løpt noen risiko. De bør heller blokkere et jernbanespor, blir mer schwung av en sånn aksjon.

https://resett.no/2020/09/21/extinction-rebellion-aksjonister-pagrepet-etter-ulovlig-demonstrasjon-i-oslo/

Også omtalt her, med sitat fra deres trynebok side:
Vi skal bruke prinsippene for ikkevoldelig sivil ulydighet, med forstyrrelser, respekt, kjærlighet og oppofrelse (inkl. arrestasjon).

Hvor kvalmende selvsentrert kan man bli? Som om noe annet enn fellesskapets ressurser blir ofret.

https://www.document.no/2020/09/21/greta-thunberg-stottede-extinction-rebellion-aksjonerer-i-oslo/

De får liten sympati fra Høyre;
– Dette er ting vi kjenner fra grupperinger fra andre land. Nå skal de ødelegge for vanlige folk i Oslo. Det er bortskjemte pøbler, yrkesdemonstranter som ødelegger for klimasaken. Det sier Stefan Heggelund, stortingsrepresentant fra Høyre.

Men selvsagt er Heggelund på den "riktige" siden i klimasaken, han bare liker ikke aksjoner som stiller "saka" han si et pinlig lys.

https://www.nrk.no/osloogviken/klimaaksjonister-sperrer-gate-i-oslo-_-blir-baret-bort-av-politiet-1.15168490

7
Rune Valaker slår nå om seg i debattfeltene til Avisa Nordland. Så vidt jeg har kunnet registrere, startet det med en artikkel der Ole Julian Eilertsen etterlyste kvalitetssikring i klimasaken. Deretter ble det en mengde kommentarer og innlegg. Man kan få en slags oversikt ved å gå hit:

https://www.an.no/debatt/klima

Hehe, han er nok litt desperat etter at hofforganet Terje Wahls blogg ble lagt ned :-)

Og stilen er den samme, gamle:

Hevder du fortsatt at temperaturen har vært stabil de siste 20 år, i så fall antar jeg at Norsk Blindeforbund vil ta i mot deg med åpne armer. Ja du mottar sannsynligvis Blindeforbundets sympatipris som mannen som hadde synet i behold, men gikk rett inn i en åpen heissjakt.

8
Den sauen ser ikke blid ut -forståelig nok. Men stammer den fra Reodor Felgen, eller fra Star Trek? "Beam me up, Sheepie" (med gassene i de påmonterte beholderne).

Det er noen påfallende mangler i dagens klima-propaganda, ja. Nylig passerte vi  årets sjøis-minimum i Arktis, og det var faktisk nest laveste måling etter 2012. Hvor var hylekoret? Derimot er metan fortsatt trendy. Nå hyles det opp om de katastrofale lekkasjene fra gamle oljefelt i Nordsjøen.

Her piplar det bobler av den kraftige klimagassen metan opp frå havbotnen. Greenpeace har dokumentert utsleppet frå eit 30 år gammalt oljefelt i Nordsjøen. No krev dei ei omfattande kartlegging for å sørgje for at lekkasjar blir tetta.

https://www.nrk.no/norge/krev-full-kartlegging-av-metanlekkasjar-fra-oljeverksemda-1.15156604

Naturlige metan-utslipp fra havbunnen nevnes ikke, det vil bare forvirre flokken å vite sånt.

I havet bobler metan naturlig opp fra havbunnen, hvor de naturlig er bundet i såkalte hydrater. Når disse «smelter» på grunn av endrete temperatur- eller trykkforhold, frigjøres de, og kan trenge opp i atmosfæren. Biogeokjemikeren John Pohlman og hans team fra USAs geologiske undersøkelser i Woods Hole har nylig studert gassmengdene i vannmassene over slike hydrater utenfor Svalbard på sommerstid. De ble overrasket over hvor lite metan de kunne måle. Det henger nok sammen med at metan er mat for bakterier. Enda mer overrasket ble de imidlertid over det faktum at CO2-mengdene på disse stedene falt markant. Det er knyttet til at metanboblene bringer med seg næringssalter fra havbunnen, som går inn i næringskjeden. Denne «upwellingen» bringer altså kaldt og næringsrikt vann til overflaten, som starter en algeoppblomstring. Algene forbruker CO2 og næringssalter, og frigjør oksygen.

https://miljomytene.no/2017/05/09/metan-spokelset-skutt-ned/

9
Ny vending i slaget om Haramsøya, denne gang til det bedre, får vi håpe:

Fylkesordfører Tove-Lise Torve i Møre og Romsdal krever umiddelbar stans i utbyggingen av vindkraftverk på Haramsøya.

Torve fremmer kravet i et brev til olje- og energiminister Tina Bru etter initiativ fra fylkesutvalget, skriver Sunnmørsposten.

Et enstemmig fylkesutvalg og fylkesting i Møre og Romsdal har krevd stans i utbyggingen på Haramsøya i påvente av at organisasjonen «Nei til vindkraftverk på Haramsøya» har fått avklart saken i retten. Organisasjonen har krevd midlertidig forføyning mot utbyggingen.


https://www.document.no/2020/09/14/fylkesordforerens-krav-regjeringen-ma-stanse-utbyggingen-pa-haramsoya/

10
"Ser du sola du Ola,
ser du måna du Pær.
Det lyser bak løa,
det blir annaslags vær."

-er vel hva man kan si med sikkerhet om dette.

Mulig jeg ikke tolker deg rett her, men blir litt usikker på hva du og Pær & de tenker om solforskningen og et nytt GSM?
Jeg trodde du tilhørte dem som holder sola som sentral klimaregulerende faktor?

Ola og Pær og jeg mener at den som lever får se, men ser du for mye på sola, kan  du bli blind :-)

11
"Ser du sola du Ola,
ser du måna du Pær.
Det lyser bak løa,
det blir annaslags vær."

-er vel hva man kan si med sikkerhet om dette.

12
Ettersom vi er stort sett enige, bør man dyrke det lille som finnes av uenighet ;)

Jeg stusser litt på din begrepsbruk her; finnes det ingen studenter ved NHH som har "arbeiderklasse" bakgrunn (i den grad dette fortsatt eksisterer)? Eller er disse per definisjon ikke bortskjemte? Og er alle ungdommer med bakgrunn i "borgerskapet" (og hvordan definerer du det??) bortskjemte? Her skjæres alle over en kam i så sterk grad at den blir helt tannløs og ikke kan gre ut noe som helst.

13
Ny forskning / In vino veritas?
« on: 12.09.2020, 11:27:54 »
OK, dette er i grenseland av å kunne kalles forskning, men det er likevel foretatt en studie. Og kan man tro på at korrelasjon er kausalitet når det gjelder co2 og temperatur, så kan man vel også tro på at klima-moralisme resulterer i dårlig vin.

Denne får terningkast 1:

Ukens bomkjøp
3 Generations of Peace Shiraz Cab Sauv 2019
Pris: Kr 382,10/ 300cl
Terningkast 1

Etiketten på denne rødvinsboksen er full av lovord og tekst om bærekraftige tiltak. Innholdet derimot er det igjen grunn til å rope hurra for.

Vinen dufter av jordbærsyltetøy, gamle urter og sjokolade. Slapp fruktighet, vinen oppleves som emmen i munnen. Ekstremt ubalansert. Varm sviende avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader.

Dette er rett og slett en dårlig vin, styr unna.


https://www.godt.no/anmeldelser/vin/i/x3R89Q/ukens-vintips-septembernyheter?utm_source=vgfront&utm_content=row-11

14
Skråblikk / Re: Stakkars sauer: Galskapen har ingen ende
« on: 11.09.2020, 10:08:09 »

15
Hehe, flott å bli minnet om Langangen-omvendelsen :-) Det er ufattelig hvor mye man kan bli tilgitt for bare man gjør de riktige botsøvelsene. Det viser at vi lever i et fiktivt samfunn, der harde realiteter er mindre viktige enn opplevde emosjoner.

Pages: [1] 2 3 ... 52