Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ConTrari1

Pages: [1] 2 3 ... 16
1
Media og politikk / Re: Isfritt senest 2015
« on: 11.12.2019, 23:20:31 »
Det er fornøyelig å se hvordan Tussen omhyggelig unngår å kommentere de mange håpløse varslene om sommer isens undergang i Arktis :-). Ikke minst fra Samset, som jo tilhører vårt fremste fagmiljø innen klima? Og grafen...ja, den er jo svært så "convenient", hvordan var det med den globale temperaturen på 1970-tallet?

Det er underlig at du skal være så hårsår om nicket ditt. Du har jo selv skrevet:

"Så kall meg gjerne "Komiske Ali,"" (17-11-19)

"Valget av "Emeritus" som nick, er således en sarkasme, da jeg misliker alle disse emeritusene som uten å ha jobbet med klimarelaterte spørsmål, dukker opp og uttaler seg med emerital tyngde." (10-06-15)

Befriende lite selvhøytidelig, vil jeg si :-)
Og du har aldri laget noen vri på mitt nick?2
Media og politikk / Re: Isfritt senest 2015
« on: 11.12.2019, 22:24:22 »
Administrator, jeg har advart Contrari1 om at hvis han  benevner meg "tussen" en gang til, så rapporterer jeg han. Han kan kalle meg tosk og hva som helst annet så lenge det er rene skjellsord og ikke innbefatter beskyldninger mot meg knyttet til mitt virke, person e.l. Men jeg forlanger å bli tiltalt og omtalt med det navn jeg har valgt.

Stakkars Tussen da. Hva er galt med en litt trivelig versjon av Emeritus?? Prøv å roe deg ned nå. Særlig med tanke på dine mangfoldige eskapader i særdeles ufin språkbruk. Snakk om å ha dobbelt standard!

3
Media og politikk / Re: Isfritt senest 2015
« on: 11.12.2019, 22:15:15 »
Å, det var en omhyggelig omgåing av "inconvenient truths" fra Tussen. Og...den grafen...starter...i...ca.1979?

4
Selvfølgelig..det måtte bare skje! Greta er nå utropt til "årets person" av Time.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/12/11/195633386/time-greta-thunberg-er-arets-person

Om noen uker er hun 17, så blir hu-a-e-i?n 18, og 30, og...verden har ikke fulgt hennes kommandoer da heller. Vi får bare håpe hun fortsetter å kjefte løs til sine dagers ende, og ikke går under i angst og depresjon. Å tro at hun innser hvor spinnvill hennes aktivisme har vært, og at hun kommer på bedre tanker, er nok for mye å forvente. Kanskje ville det resultert i et mentalt sammenbrudd også. Men for et naboland vi har fått! Løfwen og Thunberg, symboler på sammenbrudd.

Men her er en tysk jente, Naomi Seibt, 19 år gammel, som på  modig og reflektert vis tar et oppgjør med alarmismen, som hun har befridd seg fra, til tross for årelang indoktrinering på skolen:

https://wattsupwiththat.com/2019/12/09/the-antidote-to-gretathunberg-naomi-seibt-former-climate-alarmist-turned-climate-skeptic/

Hun sier hun ble skeptiker rundt år 2015, det er godt gjort av en jente som da var på Gretas alder. I løpet av disse fire korte minuttene gir hun en suveren oppsummering av skeptikernes argumenter. Og hun er ikke redd for å bruke sterke ord om de stygge aspektene ved "klimakrisen". For en kontrast til Greta! Lytt og nyt! Slike historier gir håp!


5
Media og politikk / Re: Isfritt senest 2015
« on: 11.12.2019, 18:06:13 »
...og, på utallige oppfordringer (fra meg selv :-)), klimaklovnen Bjørn Samset anno 2018:

"– Dette sier meg at vi er midt oppe i en enorm endring av et naturområde som har vært jevnt dekket av is i veldig lang tid – lenger enn vi kan overskue som sivilisasjon.

Der klimaskeptikere ofte kritiserer klimamodellen, er dette håndfaste bevis, sier Samset.

– Dette er ikke en klimamodell, men rene målinger fra satellitter. Og ifølge målinger ser det ut til at sommerisen i Arktis vil bli borte om 20 års tid. Vinterisen vil kunne være borte rundt slutten av århundret, sier han."

https://www.aftenposten.no/verden/i/7lAzw4/sjoeisen-i-hele-arktis-slaar-sprekker-og-minker-forskere-har-aldri-sett-mindre-is-rundt-svalbard

Lenger enn vi kan overskue som sivilisasjon? Hvilken sivilisasjon? Det sier han ikke noe om. Kanskje begrepet er litt vagt for ham. Samset er generelt ikke spesielt presis i sine formuleringer:

"– En av effektene av klimaforandringene er at en del vindsystemer rundt omkring på jorden blir slappere. Det kan føre til det vi har sett nå i sommer. En hetebølge skjer når et værsystem blir sittende fast. Det er fordi vindsystemet er blitt slappere, sier han."

For en gapskratt slikt vil utløse blant fremtidens frigjorte forskere.6
Media og politikk / Re: Isfritt senest 2015
« on: 11.12.2019, 10:57:50 »
Denne poppet opp på Facebook: Arktis blir isfritt om sju år (2008)

Quote
Global oppvarming vil føre til at Arktis vil være fri for sommeris senest i 2015.
...
Nærmere 300 forskere fra 15 land har tatt del i prosjektet Circumpolar Flaw Lead System Study, et prosjekt som har kostet totalt 280 millioner kroner.
...
Den nye undersøkelsen gjør at forskerne nå kan beregne det første isfrie året mye mer nøyaktig enn tidligere.

280 millioner! 300 forskere. Money well spent.

Du tenker kanskje på denne artikkelen fra Adresseavisa i 2008? Det er en gammel klassiker :-)

https://www.adressa.no/vaeret/klima/article1205556.ece

"- Arktis blir isfritt om sju år
Global oppvarming vil føre til at Arktis vil være fri for sommeris senest i 2015.

Det er konklusjonen i det mest omfattende forskningsprosjektet som noen gang er gjort om isforholdene i Arktis.

Nærmere 300 forskere fra 15 land har tatt del i prosjektet Circumpolar Flaw Lead System Study, et prosjekt som har kostet totalt 280 millioner kroner.

- Det vil fortsatt finnes vinteris i Arktis, men den flerårige isen vil bli borte. All is vil være tynn førsteårsis, sier forskeren David Barber fra Universitetet i Manitoba.

Den nye undersøkelsen gjør at forskerne nå kan beregne det første isfrie året mye mer nøyaktig enn tidligere. Det minste isvolumet i Arktis så langt ble registrert i fjor sommer, mens årets sommer var like i nærheten av 2007-rekorden."


7


Han var for øvrig en sterk talsmann for å sende straffedømte utlendinger ut av Norge. Melder han seg frivillig?

Kan en utlending være vara-representant på Stortinget?

8
Nettavisen har en god og tankevekkende artikkel av Elin Ørjaseter:

"Hva er viktigst: at voldsforbrytere får en rask reaksjon, eller at NRK får enda en radiokanal?

At promillekjøreren får en rettferdig rettssak, eller at NRK har korrespondent i Afrika? Sammenlikningene er dessverre ikke så søkt som de kan virke.

For mens domstolene sultefôres, så hiver politikerne penger etter mediene.

For 2020 har domstolene, vår tredje statsmakt, et budsjett på 2,6 milliarder kroner. Hva får den fjerde statsmakt, altså mediene? NRK alene får et tilskudd fra staten på 6,4 milliarder kroner samme år."

https://www.nettavisen.no/okonomi/fare-for-rettsstaten-nrk-far-64-milliarder---domstolene-avspises-med-smuler/3423892359.html

Det ligger snublende nær å tro at Staten dynker MSM med penger, for å sikre seg at de er lojale mot Statens ønsker og holdninger, ikke minst innen klima. Domstolene kan Staten ikke styre så lett. Rettsikkerhet? Gir det politisk uttelling?


9
Media og politikk / Re: Klimapolitikk ute og hjemme
« on: 10.12.2019, 12:25:04 »
Det ser ut til å bli svakere økonomi neste år, ifølge ny rapport fra Norges Bank. Et element i denne utviklingen er co2 kutt:

"...selv om Norge har en av verdens høyeste levestandarder, så står vi overfor flere utfordringer fremover. Det vil ikke lenger være mulig å fortsette å øke de offentlige utgiftene kraftig, basert på raskt vekst i Oljefondet. Produktivitetsveksten er lav, lønnskostnadene relativt høye og yrkesdeltagelsen svekkes. I tillegg vil vi bli tvunget til å redusere CO2-utslippene kraftig."

Hvem skal tvinge oss, andre enn oss selv? Dette er plukket rett fra Asbjørnsen og Moe. Det er vondt å se media helt skamløst bygge opp et bilde av en virkelighet som ikke eksisterer, for å narre nordmenn til "klimalydighet".

https://www.dn.no/makrookonomi/regionalt-nettverk/norges-bank/statistisk-sentralbyra/-en-klart-skuffende-rapport/2-1-721047


10
Et selling point for 4 felt i tuneller er at man da kan ha det i 2 løp og kjøre begge retninger i samme løp ved vedlikehold og ulykker. I tillegg fungerer løpene som nødutganger for hverandre (ved hjelp av ganger mellom løpene).

Ja, dette er et krav med tunneler over en viss lengde, som E134 Oslofjordtunnelen (nytt løp), og E39 Rogfast.

11
Takk, i så fall er det stigningen fra Bruland til Langeland som krever flere felt, mellom Bruland og Moskog er det rimelig flatt. Og Masfjordtunellen med sine tre felt der det siste er krabbefelt opp fra Matre og alt i en tunell fungerer jo fint.

Ja, tunnelen mot Moskog burde ikke ha behov for fire felt pga. stigning, men illustrasjonen i linken viser så vidt jeg kan se fire felt i begge tunneler.

https://www.vegvesen.no/Europaveg/e39langelandmoskog/Nyhetsarkiv/statens-vegvesen-tilr%C3%A5r-e39-i-tunnel-forbi-f%C3%B8rde

12
Takk, og altså ingen lettelse i overskuelig fremtid. Den store tidstyven i dag er å kjøre rundt hele Nordfjord, alternativet Lote - Anda tar jeg nesten aldri. Det er som kjent i ferd med å bli prosjektert tunell gjennom Utvikfjellet og bro mellom Faleide og Frøholm, men her snakker vi vel om 10 - 12 milliarder, i hvert fall hvis det skal være fire felts motorvei.

Et spørsmål: Etter mitt skjønn holder det med en god tofelts vei, er planene om firefelts forbi Førde et utsalg av at det ikke lenger er tillatt med tofelts vei med motgående trafikk i tunellene? Selv om det snakkes om firefelts så bygges det jo nå bare to felts veier slik som det helt nye strekkene langs Jølstravannet og forbi Sande, på det siste er der endog en ny (kort) tofelts tunell?

Grunnen til fire felt ved Førde er nok ikke primært trafikkmengden, men heller stigningen i tunnelene og lengden på disse, selv om det er en god del lokaltrafikk ved Førde.

Neppe aktuelt med fire felt i Nordfjord, her er det langt enklere terreng (når tunnel gjennom Utvikfjellet er bygget), med litt omlegging på strekningen til Grodås. Man kan selvsagt bygge broen med fire felt for sikkerhets skyld, merkostnaden vil ikke være stor, men veien vil nok være to felt i overskuelig fremtid. 

13
Sitat Contrari:

Quote

Per idag ser det ut til at det bare er ved Førde at man betaler (for fremtidig ny strekning av E39 utenom byen).   

Contrari fremstår som usedvanlig velinformert. Jeg kjører som nevnt langs E39 opp til flere ganger pr. måned og har i 20 år forbannet Førdingene for at de ikke legger veien rett gjennom fjellet og forbi Førde da dette er en av de mest irriterende strekningene på hele E39. Men jeg har tenkt at de vil vel ha all handelen så det vil aldri skje. Men så søkte jeg litt på nettet:

https://www.vegvesen.no/Europaveg/e39langelandmoskog

Fantastisk! Denne stubben vil alene mer enn kompensere for en bro over Sognefjorden. I dag er dette et helvete særlig i sydgående retning da en i ni av ti tilfeller må kjøre i kø bak trailere fra Førde sentrum og opp til Langelandsvatnet, forbikjøringer er praktisk talt umulig og hjelper heller ikke da det ligger en ny trailer rundt neste sving, og de er det mange av.

Vet Contrari når dette prosjektet påbegynnes?

Det har lenge vært planlagt omkjøringsvei rundt Førde. Nåværende plan ble vel vedtatt allerede i 2013. Men dette er et meget omfattende prosjekt, meste på grunn av stigningsforholdene. Kostnad er beregnet til 4-5 mrd, og det skal bygges fire felts vei.

https://www.vegvesen.no/Europaveg/e39langelandmoskog/Nyhetsarkiv/statens-vegvesen-tilr%C3%A5r-e39-i-tunnel-forbi-f%C3%B8rde

Men det ser ut til at E39 ikke er med i bompengeprosjektet i Førde, dette er lokale tiltak i byområdet:
https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/fordepakken/sp%C3%B8rsm%C3%A5l-og-svar

Så da virker det mer usikkert når oppstart ny E39 kan skje. SVV skriver i Firda 2018:

"Skulle dei nødvendige tiltaka i sentrum og omlegging av E39 gjennomførast i eitt og same bomprosjekt ville bomtakstane bli veldig høge. Uansett kva trase ein vel, vil ein ny E39 forbi Førde få ein slik kostnad at den ikkje kan vere eit delprosjekt i ein bompengepakke. E39 Langeland-Moskog var heller ikkje blant dei 20 prosjekta som vart vedteke av Stortinget i 2015."

https://www.firda.no/synspunkt/samferdsle/e39/fordepakken-og-e39-utanom-forde/o/5-15-552638https://www.vegvesen.no/Europaveg/e39langelandmoskog/Nyhetsarkiv/statens-vegvesen-tilr%C3%A5r-e39-i-tunnel-forbi-f%C3%B8rde

14
Jeg er redd vi ikke bare har et FrP-oppheng her, men også et nytt "Opseth-syndrom"*; ministeren som klarte å legge veien til Østlandet fra Bergen en tur nordover innom hjemfylket Sogn og Fjordane før man snudde i retning Oslo igjen...

*HESTEHANDLAREN KJELL OPSETH (etter en boktittel av Dag H. Nestegard)

Men folkens, man skal ikke kimse av gode gamle Opseth, det var gutt som fikk ting unna: Nestegards bok har denne ingressen:

Mannen som forma Noreg
Samferdselsminister Kjell Opseth (f. 1936) var mannen som etter fleire tiår med prat fekk Stortinget til å vedta ein flyplass på Gardermoen med eit toppmoderne flytog på den første høgfartsbanen her i landet. Det var også han som etter ein hestehandel med SV fekk bygd den lengste vegtunnelen i verda på 24 kilometer gjennom Sogn.


Det har i årenes løp kommet mange dyktige hestehandlere fra Sogn og Fjordane. De har lykkes i å holde fylket nærmest bomfritt, som man ser på dette kartet over bomstasjoner i Norge:

https://bomstasjon.no/

Per idag ser det ut til at det bare er ved Førde at man betaler (for fremtidig ny strekning av E39 utenom byen). Store nye veianlegg, som i andre deler av landet er bompengebelagt, er i dette unntaksfylket gratis. Som f.eks. ny bro og vei med lange tunneler ved Dale (vei 609 / 57), eller E 39 Kvivsvegen. Her har Møre og Romsdal fordelen av å ha halve veien på sin side og slipper dermed bompenger. Det samme gjelder E 16 i Lærdal, flere mil ny vei helt gratis, og ettersom prosjektet strekker seg ned til Øye i Valdres, får også Oppland fylket glede av naboskapet med Sogn og Fjordane. Men lenger sør på samme vei, på den nye parsellen Fønnhus-Bagn og videreføringen Bagn-Bjørgo, er man langt fra S&F og må pent betale.

Gigantprosjektet Lærdalstunnelen, og de eldre prosjektene Gudvanga- og Flenjatunnelen, er likeledes kjemisk fritt for brukerbetaling. Ombygging / utbedring av Rv. 5 Førde-Florø, bompenger? Null. Noen få steder har det tidligere vært innkreving, som Rv. 5 Sogndal-Fjærland-Skei, men er altså nå forlengst gratis.

Det er også interessant at det per idag -ifølge kartet- bare er to steder med bompenger i Møre og Romsdal; E39  Tresfjorden pluss strekningen i retning Åndalsnes, og Fv 64 Averøya-Kristiansund, men her kommer det snart nye bompengeprosjekter, ikke minst E 39 Møreaksen.

Men i Hordaland og Rogaland kommer bomstasjonene tett som hagl. Dette er selvsagt mye på grunn av de store bypakkene, men det er også flere lokale initiativ der man har akseptert bompenger mot å få fortgang i arbeidet.

Dersom man definerer Vestlandet som området mellom Agder og Trøndelag, er det ikke riktig å si at det jevnt over er dårlig vei standard. Smale svingete veier er for eksempel langt mer vanlig i Hordaland og Sogn og Fjordane enn i Møre og Romsdal. Dette skyldes topografien i strandsonene, der M&R har mye mer flatt og åpnet terreng langs fjordene. Det samme gjelder selvsagt Rogaland.

15
Aktører og hendelser / Re: Diktatur redder klima
« on: 06.12.2019, 19:26:37 »
Er hun virkelig ikke klar over Kinas store kullkraft-utbygging og deres økende co2-utslipp? Eller satser hun på at seerne er uvitende om dette, og bløffer skamløst? Hvis verden skal følge Kinas eksempel, blir det iallfall ingen kutt i utslippene.


Det er nettopp det de IKKE gjør, iallfall ikke de som går i klimademonstrasjoner:
https://www.youtube.com/watch?v=H-jYEGHrc3s

Apropos diktatur, så viser jeg til denne:
http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1198.0

Hvem er det som IKKE gjør?

Flott Swebb tv video, takk! Tragisk å se den hjernedøde fornektelsen hos mannen som tror at å kutte bensin forbruket i Sverige til null, vil stabilisere klodens temperatur ("stoppe klimakrisen"). Han sier det; da vil det ikke bli varmere, men heller ikke kaldere. O hellige enfold!

I Madrid har Erna Solberg gått ned i den store klima-spagaten.

"Erna Solberg sier hun vil vente med å bruke «de største ordene» for å beskrive situasjonen for klimaet i dag. Likevel bruker hun nettopp slike ord for å advare mot for lite ambisiøse utslippskutt."

Det er nesten kryss i taket når NRK våger seg til å være aldri så lite kritisk til vår krise-lojale statsminister. Solberg høres ut som et lite barn som er blitt lovet iskrem dersom hun klarer å lese opp en lang tekst uten å snuble i ordene. Vel, hun klarer det nesten. Men hun snakker som en robot. Har hun ikke kikket over Kjølen, og oppdaget hva ekte klima-angst kan utløse av edder og galle?

For et syn det ville vært med Solberg mirakuløst ikledd Gretas flammende sinne! Hjertestoppende komikk!

https://www.nrk.no/urix/erna-solberg-bekymret-for-apningen-av-klimakonferansen-i-madrid-1.14804448
Pages: [1] 2 3 ... 16