Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Bebben

Sider: [1] 2 3 ... 41
2
Alt annet enn lett tilgjengelig denne her...

Artikkelen knytter som nevnt an til Gerlich og Tscheuschners "falsification" artikkel og tester kvantifiseringen av drivhuseffekten til 33 C, noe som synes å være umulig eller meningsløst i seg selv. Konklusjonen er at selve begrepet "effective radiation temperature" ikke er holdbart, ettersom det overforenkler effektene av lokale temperaturer på fluksene i Jordens strålingsbalanse. Dette minner meg vagt om at jeg innvendte en eller annen gang at sanden i Sahara ikke vet hva asfalten i Los Angeles holder på med....

Sitat
It is well known from physics that the mean temperature of a system is the mean of the size-weighted temperatures of its sub-systems. Temperature is an intensive quantity. It is not conserved. On the contrary, energy is an extensive quantity. Energies are additive and governed by a Conservation law. Thus, one has to conclude that concept of the effective radiation temperature oversimplifies the physical processes as it ignores the impact of local temperatures on the fluxes in the planetary radiative balance.

Ouch, som Bishop Hill pleide å si.

3
Media og politikk / Sv: Biskop Samset rir igjen
« på: 02.08.2018, 21:45:29 »
Her feirer meteorologene historisk varmerekord

Må passe på at ingen meteorologer koser seg med varmt vær. 2 dager i skjærsilden for hver øl som nytes i varmen. Ekte meteorologer skal sitte i kjelleren. Regner med biskopen spretter champisen på neste kulderekord.

Ellers kudos til nord-norske meteorologer – I love you all!

Det minner meg litt om H. L. Menckens berømte definisjon av puritanisme (er klimaforskere skappuritanere?)

"Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy."

4
Andre emner enn klima / Dagens korte #8
« på: 02.08.2018, 21:40:32 »
Johan Westerholm rapporterer vedrørende skogbrannene i Sverige (uthevet i original):

Sitat
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig förvaltningsmyndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. MSB sorterar under Justitiedepartementet och tillhör inrikesministerns ansvarsområde.

MSB ersatte 2009 Krisberedskapsmyndigheten, Statens räddningsverk och Styrelsen för psykologiskt försvar.
 

Hybriden av olika verksamheter skapade dock en myndighet utan egentligt fokus. En del av verksamheten, som syftar till att stödja bland annat polis och andra myndigheter om kunskap om radikal islamism, motarbetas aktivt av Ibn Rushd-sfären samtidigt som myndigheten, i sin brist på fokus, blivit ett lätt offer för postmoderna teorier. Sedan 2008 har myndigheten satsat mer än 26 MSEK på olika utredningar och forskningsprojekt inom säkerhetsormådet för att tillföra intersektionalitet, normkritik och genderperspektivet inom bland annat brandförsvaret.

Resultatet av detta är, rent konkret, att bland annat Södertörns brandförsvar numera har en toalett och duschutrymme anpassat för rullstolsbundna icke-binära rökdykare på brandstationen efter att ha inspirerats av MSB:s forskningsresultat.

Vel... hvor mange ikke-binære, rullestolbundne røykdykkere finnes i Sverige? Johan Westerholm tror tallet er 0. Og at man kunne ha fått en god del km etterlengtede skogbrannslanger for 26 millioner svenske ståler. Men han er riktignok halvt finlandssvensk og visstnok ikke PK-sertifisert av Aftonbladet.

Uansett - jeg som trodde svenskevitsene var nettopp det.

Altså vitser.


5
Naomi Klein er et eksempel på aktivister som er motstandere av CO2-utslipp og kapitalisme.

Hennes løsning på dette er å ta fly verden rundt for å maksimere profitten på bøkene sine.

6
Gerhard Kramm, Ralph Dlugi og Nicole Mölders publiserte i fjor en artikkel med tittelen "Using Earth’s Moon as a Testbed for Quantifying the Effect of the Terrestrial Atmosphere", men som i realiteten synes å inngå som det siste innlegget i debatten om drivhuseffekten som sprang ut av Gerlich og Tscheuschners "falsifiseringsartikkel" i 2009.

Artikkelen er fritt tilgjengelig på denne nettsiden.

Jeg har ikke rukket å lese den, så ingen kommentar fra meg foreløpig. Jeg bare minner om at Gerhard Kramm først ble kjent i "klimakrigen" da han forsvarte GT-artikkelen i diverse nettdebatter, og at han tidligere har publisert artikler sammen med Dlugi om den såkalte drivhuseffekten. Eller i hvert fall om et par av drivhuseffektene, for å alludere til GT.


7
Tja, nå er det vel ingen grunn til at The Donald trenger å logre for en prestemann fra et regime som er mest kjent for å utlyse dusører til verdens leiemordere for å myrde forfattere, forleggere og oversettere i fjerne land. Riktignok kunne han lære av Teddy Roosevelts "speak softly and carry a big stick", men på den andre siden har logring for fanatikere sjelden vist seg spesielt framgangsrikt.

Vedrørende barneselskap har for eksempel Robert de Niro sammenlignet Trump med en "hund og en gris", og har ytret den bejublede kritikken "Fuck Trump". Mens noen i England hengte opp en stor ballong av Donald i bleie. At de Niro kan uttale replikker, visste vi jo fra før, så kanskje det hadde vært bedre om han viste at han også kan lese og skrive. Forutsatt at han kan det, så klart.

Jo da, The Donald framstår mye som en udannet, brautende businessmann fra Junaiten, men jeg må tilstå at jeg ofte finner pressen og den øvrige opposisjonens omvendte persondyrkelse og påtatte sjokkerthet (slikt sier man da ikke i et PKDS [Politisk Korrekt Dannet Selskap]) vel så fornøyelig.


8
Viktige klimatema / Sv: DET ER SOLEN!
« på: 27.06.2018, 22:22:46 »
emeritus,

Sitat
Verken IPPC eller jeg har noen problemet med Henrys lov

Vel, IPPC har visst det: De nevner den ikke (i hvert fall ikke da jeg sjekket AR4). I stedet bruker de den "såkalte" bufferfaktoren. Det er stor forskjell.


9
emeritus,

Sitat
Bebben, hva er poenget med dette innlegget? Det er totalt fritt for fakta, totalt fritt for vitenskapelig argumentasjon - kort sagt nada.

Vel, ditto for ditt foregående innlegg. Å fortelle litt om Nick Stokes og pynte på et etternavn utgjør ikke det du kaller "vitenskapelig argumentasjon".

Men du har rett i at jeg er lat. Eller kanskje lei er et mer passende ord. Denne evinnelige småkjeklingen i den nå etter hvert lavintensive "klimakrigen" har gjort meg en smule drittlei. Imens fortsetter verden som før. Ingen "klimakrise" har materialisert seg, men andre kriser ser desto mer truende ut. Klima ser mer og mer ut som en hobby for rikmannsfruer eller en avledningsmanøver fra virkelige problemer. Klimakrise? Gjesp. Er det noe på TV?

For Hansen sin del beskriver han i sitt Scenario A at dette antar at veksttakten i utslipp av sporgasser fortsetter som i 70- og 80-årene. "Business as usual", altså. Men i stedet er vi altså nærmere scenario C, som svarer til "drastisk reduksjon" av sporgassutslipp.

Så hva har vært virkeligheten mht utslipp av sporgasser som CO2 de siste 30 årene? Jeg tror de fleste kjenner svaret, i hvert fall sånn røffly. Da burde resten si seg selv.

...og forresten, skulle ikke Manhattan ha vært oversvømt nå?

10
Hadde ikke deg i tankene i det hele tatt jeg emeritus. Du vet, det finnes faktisk andre stemmer i verden som sier interessante ting, om enn ikke vektige ord om Samvirkelaget og kjerringer & sånn.

Vi er visst ikke engang uenige, ifølge det du skriver. Bortsett fra at å plukke opp migrantene utenfor kysten av Libya og ferge dem over til Europa, må anses å være å bistå menneskesmuglerne. I hvert fall er det et aspekt ved problematikken, som går ut på at den som klarer å ta seg illegalt inn i Europa, får bli. Slik blir vi gisler for vår egen humanisme, fordi viljen til å gjøre det som må gjøres, ikke er der.

EU har plutselig fått det travelt med å finne ut hva de nå skal gjøre, fordi migrasjonsspørsmålet er i ferd med å rive unionen i filler. Det burde de kanskje ha tenkt på litt før. Som man reder, så ligger man, som kjent.


11
Syns ikke det norske barnevernet er noen god parallell. Det kan kanskje heller europeisk migrasjonspolitikk være.

Europeisk politikk består i å bistå samvittighetsløse menneskesmuglere på sørsiden av Middelhavet og på den måten oppmuntre migranter til å sette livet på spill i ikke sjødyktige farkoster. Det har kostet tusenvis av liv hittil.

Jeg vil ikke forsvare å skille foreldre og barn uten at det er helt nødvendig, men det kan være på sin plass å påpeke at amerikanernes politikk ikke medfører tap av menneskeliv på den måten europeisk politikk de facto gjør det. Så enkelte av humanismens fanebærere kunne kanskje med fordel reflektere litt over egen praksis før de gyver løs på andre.


12
Ny forskning / Sv: Ny forskning: Hansens spådommer er 30 år
« på: 23.06.2018, 16:34:54 »
Nick Stokes, som opptil flere her på forumet hevder er en alarmist, er en av de få kompetente som diskuterer på WUWT. Jeg vet ikke helt hvem dette er annet enn at han har en doktorgrad i matematikk fra tidlig 70 - tall, så han er sannsynligvis nå pensjonist. Bloggen hans er etter hvert blitt mye besøkt. Grunnen til at han blir benevnt alarmist er sannsynligvis at han stort sett alltid har rett, at han kan sine kilder og parkerer alle de uvitende slaskene på WUWT, slik som her;

https://wattsupwiththat.com/2018/06/19/happy-30th-birthday-gorebal-warming/

Ikke uventet forsøker David Middelmådig på WUWT og latterliggjøre Hansens nå 30 år gamle spådommer. Han fusker der det er mulig å fuske, men blir plukket i stykker av Nick Stokes.

Hansen opererte med tre mulige utslipsscenarier, A, B og C, der han i artikkelen hevder at B er den mest plausible. Videre bygget han på den temperaturserien som i dag benevnes GISS T (se nærmere forklaring hos Stokes)

https://moyhu.blogspot.com/2018/06/hansens-1988-predictions-30-year.html

Stokes har nå oppdatert grafen med temperaturer ut 2017, trykk på GISS T, og se hva som dukker opp.


Nick Stokes har en historikk som argumentatorisk kverulantisk kontorsjonist på diverse klimablogger, som eksellent portrettert av Josh.

Nick Stokes:

Sitat
I agree we are between [scenario] B and C.


Som altså skulle tilsi en rask nedgang i "klimagasser" fra 1990-årene av. Og til tross for at det motsatte har vært tilfelle, er vi langt unna de ca. 1,5 gradene over 1960 som Hansen spådde. For å kunne påstå at Hansen har fått rett, må man nesten gjøre noen underlige krumspring.

Sitat
Ikke uventet forsøker David Middelmådig på WUWT og latterliggjøre Hansens nå 30 år gamle spådommer.

Oversettelse: Voff! Voff!13
Steining? Man kan nesten bli islamofob*) av mindre.

*) Islamophobia: A word invented by fascists, used by cowards to manipulate morons - Christopher Hitchens

Mot dette kan det hevdes at mange muslimer ikke vil støtte en slik praksis, men vi husker at en lærd muslim som Tarik Ramadan hadde store problemer med å ta avstand fra det på belgisk TV for noen år siden.

Steining er likevel bare ett av de grimme utslagene av denne æreskulturen. Akkurat hva denne æren skal bestå i, er vanskelig for en utenforstående å fatte - og dette bringer tankene inn på en debatt mellom Torbjørn Jagland og Terje Tvedt i Dagbladet for noen år siden, der Jagland åpenbart tror at alle mennesker, uansett bakgrunn, vil bli slik som oss og omfavne våre verdier bare de får sjansen til det. Jagland er nok er en eksponent for denne universalismen, altså den ideologien som har preget norsk bistands- og innvandringspolitikk de siste 40-50 årene, og som har ført frem til den situasjonen vi har i dag. Problemet er at det finnes mennesker og kulturer som nettopp ikke omfavner disse verdiene, men anser sine egne verdier som overordnet. For islam sin del er disse verdiene nedfelt i sharia.

Erna Solberg sa visstnok for noen år siden at vi burde få mer sharia. Et slikt utsagn burde være nok til å overbevise de fleste om at problemet ikke er islamofobi, men derimot langt fremskreden islamofili blant våre ledere.

Ta for eksempel en sak fra Tyskland her forleden, der en irakisk asylsøker voldtok og myrdet en 14 år gammel jente. (Deretter ble han flyktning - han flyktet til Irak.) Det har kommet fram at drapsofferet var jødisk, og da skal drapsmannen ifølge mine kilder (f.eks. Gad Saad) etter sharia ha mildere straff enn dersom drapsofferet hadde vært en muslimsk jente. (Jeg vet ikke om f.eks. en kristen eller en av en annen tro er mer verd enn en jøde, eller om det går for det samme.) Er dette et rettsprinsipp som kan integreres inn i vårt eget?

Så dersom man nå skal ha en dialog, slik landets kristne ledere vil, hva er det egentlig man skal ha dialog om? Skal det forhandles om vestlige/norske rettsprinsipper og verdier? Hva er formålet i så fall? Mer religion, uansett hvilken? Norske biskoper støtter bønnerop fra moskeer i Sverige, og dermed i vårt eget land. Altså at kreti og pleti skal bli påtvunget andres 1400 år gamle overtro uten å kunne slå det av. Om ikke det blir over mitt lik, blir det i hvert fall over mitt stereoanlegg.

Rotete tanker, og hulter til bulter... debatten om innvandring og integrering er i ferd med å bane seg vei i mye større grad enn før i samfunnet, ikke bare i Norge. Mye takket være Internett. Det er økende misnøye blant folk i mange land etter masseinnvandring og de mange islamistiske terrorangrepene.

Masseinnvandring er ordet - en eller annen mente forleden at vi godt kunne ha integrert en håndfull kannibaler fra et eller annet sted, hvis de fremdeles finnes, men ikke 50.000. Med tanke på det såkalte sigøynerprosjektet for en del år siden, der det var snakk om et par familier og ikke 50.000, kan man jo likevel lure. Resultatet etter en milliard eller to var visst at 1 person hadde fått seg jobb og bolig.

Så må det selvfølgelig nevnes at mange innvandrere, både enkeltpersoner og grupper, er svært godt integrerte og ikke noe problem i det hele tatt, snarere tvert imot, noen kan fullt ut representere den berikelsen som det humanitærpolitiske komplekset sier de er. Det finnes innvandrere og det finnes innvandrere... men noen kulturer er dårligere rustet til å både danne og fungere i et moderne samfunn som vårt. Det er populært blant de "politisk korrekte" å gi Israel skylden for konfliktene og situasjonen for palestinerne, men det er nå en gang slik at det finnes bare ett land i regionen som synes både å fungere demokratisk og tolerant (hadde jeg vært homo på Gazastripen, hadde jeg flyktet til Israel), og til å fungere slik at det kan skapes velstand. Man kan stilles seg spørsmålet om ikke det hadde vært slik at hvis det ikke hadde vært for oljen, hadde alle de andre landene i nabolaget sett ut slik som Jemen. Og i et land som Libanon - som var et kristent land for 100 år siden - fungerer de kristne som "limet" som holder landet sammen.

Ikke at jeg skriver dette for å forsvare kristendommen, som jo springer ut av den samme gudsforlatte (unnskyld uttrykket) steinrøysa i den samme regionen, i likhet med jødedommen og islam. Stamfaren Abraham måtte vise at han var beredt til å drepe sin eneste sønn for å bevise sin lojalitet - det sier noe om hva slags samfunn det hele springer ut av. Ut fra historien om Abraham er det ikke vanskelig å se for seg gud som en skjeggete, halvsenil gammel patriark som utlover dusør til verdens leiemordere for å myrde forfattere og forleggere i fjerne land - les: Ayatollah Khomeini.

Men det var en digresjon - både kristendommen og andre religioner kan fritt kritiseres, med ett unntak, som alle vet. Det finnes en åpenbar grunn til det, og denne aritmetikken er enklere enn atmosfærefysikk: "masse", som i masseinnvandring. Hvis det ikke er masseinvasjon. Resultatet blir da innvandring til egne enklaver, og ikke til "Norge" eller f.eks. "England" i egentlig forstand. Dette har ingen påstått at de ønsker, men det er det nødvendige og empiriske resultatet!

Det politiske svaret på alt dette burde være åpenbart, men det sitter merkelig nok nesten ufattelig langt inne. Vi europeere har - i likhet med alle andre folk i verden, krav på et sted, et land vi kan kalle "hjemme". Når deler av landet blir til forveksling lik Bagdad eller en gate i en fjellby i Pakistan, hvor er hjemme da? Som en franskmann sa da en jødisk kvinne erklærte at hun ville flytte til Israel, siden hun ikke lenger følte seg trygg i Frankrike: "Jeg har ikke noe Israel".

Til slutt, har dette noe med klima å gjøre? Koblingen kan virke søkt, men det pussige er at hvis jeg vet hvilken mening person x har om klima, er sjansen stor for at jeg kan forutsi hvilken mening vedkommende har om Israel, om innvandring / åpne grenser osv. I bunnen av alt sammen synes å ligge et særegent vestlig - ja vestlig, jeg har ikke hørt om det fra noe annet sted i verden  - skyldkompleks, der det rådende paradigmet er en slags masochistisk holdning til egen kultur og verdi, koblet til en slags forestilling om at sadister ikke finnes. Mange tar det rett og slett for gitt, for selvinnlysende. Eller ideologisk, altså. Men har vi ikke lov til å måle andre kulturer mot vår egen, uten å late som vi synes visse andre er dårligere? Bevares, hvis vi finner noe som vi synes er bra, så kan vi jo bare gjøre det til vårt eget.

Hvilket assosieres videre til det tåpelige begrepet "cultural appropriation"... Det nyeste på "venstresiden" er identitetspolitikk, der ingen objektive sannheter spiller noen rolle og at alt handler om maktfordeling mellom grupper: hvite og svarte, kvinner og menn osv. Hvite gamle menn er selvfølgelig siste sort. "Antirasister" definerer deg nå på grunnlag av hudfarge! Man får vel si som Brendan O'Neill: Jeg har ikke forlatt venstresiden, men venstresiden har forlatt meg.

Tenkende mennesker trenger sårt til en nyorientering, og jeg er søkende.
Men nok for i dag.

14
Andre emner enn klima / Sv: Dagens korte #7
« på: 16.06.2018, 18:15:02 »
"Vredens gnag" hadde forleden det som formodentlig er tenkt som en satirisk tekst om Tommy Robinson og protestene mot fengslingen av ham.

Det heter blant annet at

Sitat
Robinson var først mest kjent for å bryte loven, men ble senere mer kjent for å bryte loven for å advare om at muslimer bryter loven.

Huff ja, sånt må man jo ikke gjøre. Tenk å filme på gaten og lese opp tiltalen som sto i avisen, når det er strengt forbudt. Slik kan vi ikke ha det, og jeg skammer meg over den fartsboten jeg fikk i 2005, da jeg ikke dopet ned, gruppevoldtok og mishandlet noen 11-åringer.

Satire er enkelt når man har rett, men en betydeligere større utfordring når man har feil eller tilsynelatende befinner seg i en tilstand av permanent, ideologisk betinget neddoping. I slike tilfeller risikerer man at det er en selv som fremstår som rimelig enkel.

Jeg anbefaler i stedet å lese Douglas Murrays kommentar til fengslingen av Tommy Robinson.


15
Andre emner enn klima / Dagens korte #7
« på: 10.06.2018, 15:15:04 »
Det tok britiske myndigheter opptil flere tiår bare så mye som å begynne å etterforske og rettsforfølge ringene av voldtektsforbrytere og barnemisbrukere som har operert og antakelig fortsetter å operere i engelske byer i industriell skala, med tusenvis om ikke titusenvis av ofre ned i 11-årsalderen.

Tommy Robinson klarte de derimot å arrestere, dømme og fengsle i løpet av minutter, så ingen kan påstå at britiske myndigheter er ineffektive når det gjelder å sørge for lov og orden.

Når de bare vil.


Sider: [1] 2 3 ... 41