Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Bebben

Sider: [1] 2 3 ... 34
1
Andre emner enn klima / Sv: Tragedien i Manchester
« på: 23.05.2017, 22:47:16 »
... og nå regner jeg med at blomsterhattantene er i full gang med å fortelle oss, men først og fremst britene, hva vi/de skal føle. Sorg og kjærlighet... men antakelig ikke raseri, for det kan jo føre til islamofobi og mistenksomhet mot grupper og det som verre er. Blir noen forbannet og føler hat fordi barbarer myrder barna deres, risikerer de jo å være høyrepopulister, rasister og nazister uten noe særlig forsøk på å skille mellom det ene og hitt.

Brendan O'Neill forstår dette som en skjult melding til folket om å forholde seg passive til det som foregår og ikke begynne å tenke ut sine egne løsninger, eller drive politikk for å si det slik:

http://www.spiked-online.com/newsite/article/after-manchester-its-time-for-anger/19849#.WSSbeWewceg

Iranskfødte Jaleh Tavakoli forklarer at musikk er "haram" og forklarer at

Sitat
Hvad skal vi gøre, spørger du? På kort sigt skal vi sikre os med massiv politi, overvågning og kontrol. På langt sigt skal vi bekæmpe de ideer som står bag og motiverer terroren, uanset om de for terroristerne er en religion.

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/jalehtavakoli/ECE9598371/manchester-boern-skulle-doe-fordi-musik-er-haram/

og

Sitat
We will not be intimidated by, nor ignore terror, and we will not stop defending our freedom, values and our way of life. So we should stop pretending that the terror is fought with prayers, thoughts, flowers and candles, and instead get involved in the battle of ideas.

http://www.jaleh.dk/2015/11/13/do-not-pray-for-paris-fight-islamism/

Selvfølgelig. Antiterrorpoliti skal beskytte oss, dette er den viktigste kortsiktige delen, men den langsiktige delen er ideologisk, politisk og kulturell: Vi skal vinne kampen med humanisme, sekularisme og modernitet.

Som også svenske Ann Heberlein sa etter terroren i Stockholm nylig:

Sitat
Vi ska slåss, inte kapitulera.

https://ledarsidorna.se/2017/04/vi-maste-vakna-handla-leva/


2
Aktører og hendelser / Carbomontanus rir igjen
« på: 15.05.2017, 22:19:16 »

Fant en annen artig kommentar der: 


Sitat
pjottr Tævnes /nicola spang.    
 
 15. mai 2017 at 19:52 
 

Ja, det er vel klart. Denne Ellestad setter seg vel selv atter en gang og enda mer ut på sidelinjen i «leiren» sin på den måten her.

Jeg har forlengst slått ham i sekk med gammal skjermet og værnet venstreside på anstaltnivå i fabrikklivet og i barndomsheimen fagforeningen. Det er de intellektuelle på venstresiden, communist manifesto med o ganske enkelt.

Nazisme var ikke lenger prosederbart da han var barn og sto til konfirmasjon så de hoppet over i og lot seg preaaaaage i den «leiren» der. Men det er Ljenins the 21 conditions som skinner igjennom fra katekismeoppdragelsen.

Og Aaslid må jo behandles rutinemessig som en klassisk nazi DDR- messighet i stilling bak muren ved grenseovergangen. Som vel jo er hva han er vinklet til.

Selv en overflatisk stilistisk og innholdsmessig analyse (i den grad et innhold er å finne) viser at her har vi å gjøre med Carbomontanus med nytt nick! Mens jeg av emeritus er utropt til "klimakuk" med "psykiatriske standpunkter", hva det nå kan være, har Carbomontanus tidligere utropt meg til en "communistisk celle"!

Klimadebatt er gøyal folklore!  ;D3
Media og politikk / Sv: CO2-hysteriet er gått av mote
« på: 15.05.2017, 00:41:07 »

[...]


*Klimakuk; en person som lar de fleste eller alle sine politiske, teknologiske, sosiologiske, juridiske, medisinske, psykologiske og psykiatriske** standpunkter, analyser og konklusjoner være styrt av den oppfatningen man har av klimaspørsmålet til enhver tid. 

**OK, jeg innrømmer dobbeltbehandling her siden det "medisinske" også omfatter det "psykiatriske," men i klimasammenheng er denne gjentagelsen ikke bare forsvarlig, men ofte nødvendig.

***Per; siden vi nå er på en utpreget konspirasjonsblogg, og jeg har vært i konfirmasjonsselskap i dag, du er vel ikke den onkel Per alle flasker må gå en omvei omkring? Jeg fikk onkel Per assosiasjoner når jeg leste innleggene dine.

Gratulerer med konfirmasjonen emeritus!!!

4
Emeritus, jeg viser til ditt utsagn om at det er "lavpannet" å tro at "mennesket ikke kan endre naturen".

Jeg kan vanskelig se at det ligger en slik påstand innbakt hos Boris A, og selv har jeg definitivt ikke påstått dette - i stedet er jeg enig! Tråden handler heller ikke om kreasjonistene eller Roy Spencer, men ikke engang i sitatet ditt fra kreasjonistene ligger det at de påstår at menneskene ikke kan endre naturen. Ergo er det en stråmann, og det skinner bare så altfor tydelig igjennom at du er ute etter Spencer og dem som har tillit til UAH-serien.

Men dette er ikke trådens tema, som nok er mer i slekt med "togradersmålet", et slags pragmatisk - men ikke vitenskapelig! - definert politisk mål, og som derfor også stiller seg mye mer laglig til for hogg enn det som seiler under vitenskapens grønne flagg.


5
Urix har en kommentar til det franske valget, og siterer blant annet Jean-Yves Camus, som ifølge NRK er "Frankrikes fremste ekspert på høgrepopulisme". Ifølge Spiked er han muligens mer enn det, han er "head of the Observatory for Political Radicalism (part of the think tank, Fondation Jean Jaurès), in a café in the trendy Marais district of Paris."

Uansett, Camus snakker om hvorfor ungdommen stemte på Le Pen ut fra situasjonen med arbeidsledighet osv. Men i Urix' kommentar virker det som den andre elefanten i rommet ikke kan nevnes. Til Spiked sier Camus dette om multikulturalisme:

Sitat
The multiculturalism agenda also had a role to play in the left’s downfall, argues Camus, especially following the growth of Islamist terrorism. ‘When you are a social democrat and you were told that multiculturalism brings something positive to society and you have those terror attacks carried out by young people, who are Muslim, but who were born here in France… They do not come from any foreign country. They were born here, raised here, went to a public school and they seem to have a kind of hatred for the West, for democracy… I mean that’s a huge challenge to this idea of multiculturalism being something positive, that you have to sell to your voters.’

(Edit: Bommet og trykte Lagre i stedet for Forhåndsvisning...)

Slik uttrykket "høyrepopulisme" brukes til daglig, i hvert fall hos oss, synes jeg ikke er noe nyttig begrep. Jeg for min del tror ikke framgangen for Le Pen eller diverse andre lignende partier er et resultat av at disse ideene deres har fått så mye mer "traction" hos vanlige folk de senere årene, men heller at de er et resultat av at mange er frustrert over at de mer etablerte partiene, støttet av mye av media, later som om problemene de opplever ikke finnes, og vender seg til Front National og lignende i ren frustrasjon og fortvilelse. Selv om de likevel ser at dette ikke er noen farbar vei å gå, eller at høyrepartiene ikke kan stable på beina en realistisk og rasjonell politikk som faktisk vil fungere. Det siste tror jeg er hovedgrunnen til at Le Pen ikke vant.

Eller altså, at den såkalte høyrepopulismen ikke er et resultat av dens stigende kurs på ideenes frie marked, eller av grums i "folkedypet", som noen fra folkedypet kaller det, men i stedet springer ut av reelle forhold i samfunnet, og de styrendes manglende evne, eller enda verre, vilje, til å gjøre noe med dem. 

De underliggende realitetene vil ikke forsvinne som dugg for solen bare fordi Marine Le Pen ikke vant.


6
Emeritus, min eksistensielle tilnærming til problemet som sertifisert klimakuk etter judisiell observasjon, er at når jeg studerer ovenstående lapskaus lapsus

Sitat
Det er kort og godt jævlig lavpannet å tro at mennesket ikke kan endre naturen, bare spør meg

blir det åpenbart at det er et sørgelig fugleskremsel av en stråmann som ingen kråker behøver å være redd for!

Du har rett til dine egne meninger, men ikke til andres!

7

Sitat
- der er ingen idealtemperatur
- der er ingen ideell mengde is
- der er ingen ideell mengde CO2 i atmosfæren
- der er ikke noen ideell GMSL
- der er ingen tilstand der menneskehetens livsbetingelser skal bli så ideelle som mulig

Forsiktig nå emeritus, så du ikke sier det rørsla ikke vil si høyt!

* Togradersmålet har førindustrielle temperaturer som referansepunkt. Med andre ord er de ideelle temperaturene - implisitt - innenfor dette området. Og det i gjennomsnittet for verden, fordi det er det som er metrikken som brukes, uansett hvor interessant den er for folk i Kongo eller Thule.

* Forskere sier de er "bekymret" for issmeltingen i Arktis. Hvis det ikke finnes en ideell mengde is, hvorfor bekymre seg? Det er implisitt at det finnes en ønskelig ismengde!

* For ideell CO2-konsentrasjon i atmosfæren gjelder også førindustriell tid. Målinger fra denne tiden spriker i alle retninger, men rørsla har valgt indirekte data fra iskjerner framfor direkte målinger. På dette punktet finnes det forresten en organisasjon kalt 350.org, som jeg mener å huske ledes av Sofie-prisvinneren Bill McKibben. Denne organisasjonen har som målsetning å få CO2-nivået i atmosfæren ned på 350 ppmv, blant annet med propagandavideoer der de fantaserer om å myrde skolebarn som stiller spørsmål.

* For havnivået sin del så stiger det her og faller det der. Jeg regner med at status quo er ideelt. Som i Bergen, altså.

* Livsbetingelser: Vel, vi skulle jo få 50 millioner klimaflyktninger innen 2010... da må det ha vært bedre før?

Bors A har sin egen vinkling på disse spørsmålene, som er en annen enn din foretrukne. Og som er lett satirisk, er det dette som er problemet?

Sitat
Jeg har jo rett for faen.

Såså, innlegget ble skrevet på VGD og var neppe ment som en majestetsfornærmelse!


8
Andre emner enn klima / Sv: Klovnen Torp og Johan Galtung
« på: 20.04.2017, 20:27:55 »
For noen år siden ble det observert russiske krigsfartøyer utenfor Australia da Putin skulle på et besøk dit.

På spørsmål fra australierne om hva de skulle der, kunne den russiske ambassaden opplyse at de skulle forske... på klimaendringer.

Noe for Trump?

9
Andre emner enn klima / Sv: Kan han ikke bare daue
« på: 11.04.2017, 23:18:09 »
Vel, i anledning ettårsjubileumet tilbyr jeg denne;

http://pluss.vg.no/2017/04/11/2759/2759_23968099

Og for de som mener jeg fortsatt er ufølsom, tilbyr jeg denne;

http://www.nettavisen.no/nyheter/2800261.html

I Nettavisen sier Fugelli at "klimakrisen", hva den nå er, kan skape massepsykose. Sitatene fra "NGO Working Group on the Impact of Climate Change on Mental Health and Psychosocial Well-Being: Guidelines for Action" tyder på at psykosen allerede er et faktum, i hvert fall for noen.

Det skjer ganske mye i verden om dagen, med terror, migrasjonskrise, Brexit, Trump med raketter, den såkalte høyrepopulismen og en masse annet. Du skal se noen av disse NGO-ene savner oppmerksomhet, relevans og penger. Dette gir kreative innspill, slik som de grønne i Sverige, som har funnet ut at terroren skyldes bilene, og ikke en barbar med forestillinger fra 600-tallet. Ja og så har visst Great Barrier Reef dødd nå igjen. Det pleier jo å dø hver gang det blir litt stille om klima. I mellomtiden sitter kanskje noen og biter negler og håper på et eller annet de kan kalle rekord, for eksempel isutbredelsen i Arktis i september. Den som lever, får se.

Uten at dette siste var rettet til Fugelli.

10

Sitat
På kysten langs Vestlandet hadde man fint bygde og rikt dekorerte utedasser allerede i middelalderen, etter hvert pyntet med bilder av kongefamilien og Toralv Maurstad, der ekskrementene inngikk i et nøye uttenkt økologisk kretsløp rundt husene som aldri er blitt tilfredsstillende kopiert selv av moderne økofriksamfunn.

Jeg har hørt om noen folk som er folk som visstnok er flinke til dette, også i byen?

11
Hvis du søker på Kina og kull, eller India og kull (på engelsk) vil du finne at realiteten er motsatt av det du hevder. Likeså Japan, de har nå ratifisert avtalen.

Når det gjelder USA så anbefaler jeg denne;

http://www.climatecentral.org/news/coal-companies-ask-trump-to-stick-with-paris-deal-21322?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+climatecentral%2FdjOO+Climate+Central+-+Full+Feed

De våte drømmene høyreekstremisten og konspirasjonsfanatikeren Steve Bannon bragte inn i Trump administrasjonens første dager begynner nå å fremstå som fantasier.

Og dette med friheten osv. som du er så opptatt av. Hva gir mest frihet i India. Å ha et eget eiet solkraftverk på egen eiendom, eller å kjøpe kraft fra et kullkraftverk. De som faktisk motarbeider forbrukernes frihet er jo nettselskapene og kullkraftindustrien i USA som mener at solcellepaneler bør belastes med en avgift.

For det første økte kullforbruket i Japan med ca. 5 % etter tsunamien og ulykken med kjernekraftverket. De har visst summet seg igjen når det gjelder kjernekraft, men planlegger like fullt flere kullkraftverk, ifølge diverse kilder, inkludert Greenpeace (OK, upålitelig kilde).

For India sin del er rundt 60 prosent til 2/3 (avhengig av kilde) av elektrisiteten generert av kullkraft. En hel del nye kraftverk er under bygging og en hel del er planlagt. Selv om de nå sier at de skal satse på fornybar (utenom hydro) er det lite som tilsier at denne prosenten vil endre seg vesentlig de neste 10-20-30 årene. De trenger ikke bare solpaneler og vindmøller, men også et distribusjonsnett som kan ta seg av utfordringene som intermittente strømkilder innebærer, og det har de ikke - det er ikke en gang bra nok i dag.

Se for eksempel

http://instituteforenergyresearch.org/analysis/coal-will-remain-a-major-global-generating-fuel-particularly-in-china/

http://news.nationalgeographic.com/news/energy/2014/09/140919-india-modi-renewable-energy-science-world-wind-solar/

http://www.lcnewsgroup.com/japans-energy-at-crossroads-developing-coal-fired-thermal-power-through-technological-innovation/

Bannon har jeg ikke nevnt, så jeg vet ikke hva du prøver å si. Cartago må ødelegges?

For friheten sin del kunne jeg godt ha tenkt meg mitt eget kraftverk! Hva kan være grunnen til at jeg ikke allerede har det?12
Skråblikk / Dagens korte #3
« på: 08.04.2017, 15:52:12 »

Terrorangrepet i Stockholm har gjort mange svensker urolige.

Det de frykter mest, er ikke flere forrykte islamistiske mordere, men at Sverigedemokratene kan stige ytterligere på meningsmålingene.

Det minner meg vagt om en gammel finskevits om den stora olyckan på Enaresjøn.


13
Sitat Bebben;

"3. Han kan drite i den."

Kan han drite i at Kina, Japan og EU foreholder seg til Paris og legger sin energipolitikk opp etter Paris?

Dette er kanskje det eneste område - energi - verdens eneste supermakt ikke kan drite i hvis de skal være en supermakt.

Hva med veddemålet? Er du med eller.....

Det siste først: Jeg vil ikke vedde om hva Trump gjør eller ikke gjør. Til det virker han en smule for uforutsigbar.

Hva andre land gjør eller ikke gjør, er jo opp til dem og ikke til Trump. Merk at Japan meldte at de ikke kunne oppfylle Kyoto-avtalen. De er også på vei bort fra kjernekraft etter tsunami-ulykken og må derfor ha økt kullkraft.

Kina har haugevis med kullkraftverk og etter avtalen med Obama trenger de ikke gjøre noe drastisk før 2030. Innen den tid har de åpnet mange nye kjernekraftverk - kjernekraft var den raskest voksende energikilden i Kina i 2015, ifølge Wikipedia. At kullverstingen Kina nå tar på seg en moralsk forarget mine som kan få den verste vestlige klimapopulist til å bli politisk korrekt grønn - av misunnelse, er ikke annet enn det ser ut som: skuespill. Men de grønne har jo alltid digget diktatorene i Kina, særlig på grunn av ettbarnspolitikken, virkeliggjøringen av den våte øko-drømmen om å detaljstyre vanlige folks liv. Og hvem andre kan tvangsflytte hundretusenvis av mennesker med et pennestrøk for å gjøre plass til et kraftverk?

India satser på kullkraft ifølge deres egne nettsider.

EU er alvorlig bekymret for støvsugeren min og prøver å finne ut om jeg skal ha lov til å ha elektrisk varmtvannsbereder.
Hårføneren er heller ikke trygg, heldigvis trenger jeg den ikke lenger. :D14
Vedrørende Paris-avtalen så hadde Trump 3 valg, som forklart av intelligente folk, som Lucia Liljegren:

1. Han kan si den opp.
2. Han kan fremlegge den for Kongressen for ratifisering.
3. Han kan drite i den.

Politikken som hittil er ført, tyder vel mest på at han har valgt alternativ 3.


15
Viktige klimatema / Sv: Intermittent og hva faen betyr det
« på: 29.03.2017, 17:35:31 »
Sitat Bebben:

"lav ERoEI er veldig grunnleggende"

Jeg for min del vil hevde at det er bedre å være rik og frisk, enn syk og fattig.

Skulle du ved en tilfeldighet ha noe meningsfylt å bidra med i spørsmålet om energi og den slags, er jeg lutter øre.

Oversettelse:

- EROEI??!! Hold grisepraten Deres for Dem selv!

 :P

Sider: [1] 2 3 ... 34