Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Bebben

Sider: [1] 2 3 ... 42
1
Aktører og hendelser / faktisk dot klima
« på: 09.12.2018, 22:34:56 »
Roger Andrews har faktasjekket del 2 av det siste trusselbrevet den den siste klimarapporten om klimaendringer i USA og resultatet må sies å være.... sørgelig.

Sitat
Clearly the Assessment was conducted with little regard for the facts. A disregard for the facts, however, is necessary if one wishes to get the climate change catastrophe message across.

Ouch, som Bishop Hill pleide å si.

2
På sin utmerkede blogg siterer Nina Hjerpset Østlie Dr. Mehari Taddele Maru, som "beskrives som en av Afrikas førende migrasjonseksperter og er ledende rådsmedlem for Den afrikanske union (AU)" (mine uthevinger):

Sitat
For now, the Global Compact will be mainly a political declaration, but in future, it will have significant legal implications. Despite being termed as ‘compacts’, ‘reports’, ‘observations’, and ‘non-binding instruments’, UNGA resolutions and reports of the Secretary-General usually set the agenda, shape the deliberations, determine the normative framework, and significantly influence the allocation of required resources. Beginning with soft, non-binding principles, such UN initiatives (compacts) impose moral obligations that ‘seep’ into global norm-setting and the interpretation of the law. Strategically, such compacts, through time, transform soft norms into binding provisions.

Dette gjelder altså migrasjonsdokumentet, men vi kjenner nok igjen tankegangen fra Paris-avtalen. Den er åpenbar: Bruk manipulasjon og indirekte "strategiske" metoder for med list og lempe å snikinnføre noe som du vet aldri ville ha blitt vedtatt på vanlig demokratisk måte.3
Vel og bra, men det jeg ikke får til å stemme, er det siste bud om "fornuftig måtehold".

Ta f.eks.

All across the world, in every kind of environment and region known to man, increasingly dangerous weather patterns and devastating storms are abruptly putting an end to the long-running debate over whether or not climate change is real.
(Barack Obama, 2006.)

It is not five minutes to midnight. It’s five minutes after midnight. (Angela Merkel, 2007.)

It is irresponsible, reckless and deeply immoral to question the seriousness of the situation. (Gro, 2007.)

The best projections tell us that we have less than 100 months to alter our behaviour before we risk catastrophic climate change. (Prins Charles, 2009.)

Og den foreløpige vinneren er... (fanfare)

Unless we take action on climate change, future generations will be roasted, toasted, fried and grilled. (Christine Lagarde, 2013.)

Vi kan alltid stole på at de kommer til å overdrive, skrev bloggeren Pointman for flere år siden. Og på den måte grave sin egen grav, men når er tiden egentlig inne for helt åpenlyst å gjøre narr av disse narrene?
Har Keiseren noen gang vært naknere?


4
Langtidsvarselet fra FN er dårlig.

Men det er det jo alltid - mediene er fulle av ikke-nyheter om dagen.

Etter de ikke-forpliktende forpliktelsene i Paris-avtalen skal vi nå forresten belemres med nye ikke-forpliktende forpliktelser som har med migrasjon å gjøre.

Det er den samme prosedyren om igjen, der vi ved hjelp av en manipulerende alfabetsuppe av floskler skal lokkes og narres til å tro at vi ikke har noen rett eller mulighet til å bestemme over vårt eget samfunn eller vår egen framtid.

CICERO skrev at Paris-avtalens effektivitet var avhengig av hvor dyktige aktivister var til å bruke den som brekkstang. De ser ut til å ha hatt en viss suksess. Det samme tipper jeg er den egentlige tanken bak Marrakesh-avtalen, vent og se.

Jeg synes jeg kjenner igjen noe som gir assosiasjoner til Nobels fredspris: Den er politisk, og det er jo ikke nødvendigvis problematisk i seg selv. Det som er problemet, er at man ikke vil innrømme det. Tilsvarende gjelder for klima- og migrantavtalene: De er politiske utspill ment å fungere som slike brekkstenger som CICERO snakker om. Jeg tror en del kunne ha vært vunnet i det offentlige ordskiftet hvis man kunne få litt mer gehør for hvor politiserte disse tingene egentlig er, men det synes lite realistisk i øyeblikket. På den andre siden er det mye som tyder på at folk flest faktisk har forstått dette for lengst.

Og da står man vel igjen med at FN og etablissementet nå pisker opptil flere døde hester på en gang. Dette påpekes av franskmennene om dagen, men Makronens ryggmargsrefleks er å doble innsatsen, akkurat som da H. Clinton kalte halvparten av amerikanske velgere for deplorables. Det kan straffe seg, politisk, og vår del av verden ser ut til å seile inn i urent farvann. Det kan bli ruglete etter hvert, for det er ikke nødvendigvis alltid smart å tro at man vet så mye bedre enn vanlige folk om hva som er best for dem. George Orwells ord dukker opp, riktignok tangentielt til dette temaet men dog:

Sitat
I have heard it confidently stated, for instance, that the American troops had been brought to Europe not to fight the Germans but to crush an English revolution. One has to belong to the intelligentsia to believe things like that: no ordinary man could be such a fool.

Fra Notes on Nationalism, 1945 (anbefales for øvrig, og min utheving).

5
Skråblikk / Sv: Spansk polit arresterte Mennesker fra Sted
« på: 27.11.2018, 15:41:50 »
Re narrespill så finnes det vel ikke mange svensker igjen som ikke forstår hva det betyr når det står om diverse sprell begått av "ungdomar" i avisene. Heller enn direkte å ville lure noen, virker det mer som et krampaktig forsøk på å holde fast ved et narrativ som er ideologisk betinget, og som dersom det skulle bryte sammen, ville innebære at det må få konsekvenser, kanskje drastiske sådanne.

Uten sammenligning for øvrig, litt som når Bill Clinton "ikke hadde sex med den kvinnen" - alle forsto jo at det var tull og tøys og løgn og eventyr, men "offentligheten" måtte late som det var sant, for ellers ville det jo få konsekvenser i form av f.eks. riksrett.

Slike tilstander er neppe sunne. Som Malcolm Kyeyune skriver:

Sitat
En av de mest dramatiska scenerna från de senaste årens Sverige är för mig alla de bilder där uppenbart vuxna människor – män med fru och barn i sina hemländer – ömsint plåstras om av sina svenska  värdfamiljer. Den grad av tillgjordhet som kunde skapa ett sådant läge – där vuxna män låter sig bli behandlade som femtonåringar, och där vuxna personer lägger alla tvivel åt sidan och går in i rollen som ömma fosterföräldrar – kan inte ha varit bra för någon.

Tilgjorthet er ordet.

6
Skråblikk / Spansk polit arresterte Mennesker fra Sted
« på: 27.11.2018, 00:16:15 »
En artikkel i Expressen forteller at spansk politi nå har arrestert et ettersøkt bandemedlem fra Stockholm, og forteller samtidig om en voldsbølge skapt av kriminelle svensker på den spanske Solkysten.

Sitat
Spansk polis larmar om en våldsvåg – med svenska gatugäng i spetsen

En spansk politimann forteller om et brokete kriminelt miljø fra mange land (min utheving):

Sitat
– Utan tvekan kan man säga att Marbella och dess omgivningar har den högsta koncentrationen i Spanien av kriminella gäng. Det är algerier från Marseille, bulgarer, danskar, colombianer och svenskar, säger polismannen

Så... har Janne og Patrik nå begynt å gå amok i utlandet? Vel, ikke akkurat Janne & Co, et minutt eller to med søking bringer kjapt opp en spansk avisartikkel om "Operasjon Dajir", der man kan lese om den arresterte at (min oversettelse og utheving):

Sitat
Den unge mannen inngikk i det som var tjent som "dødspatruljen", en voldelig kriminell organisasjon som består av svenske borgere av somalisk opprinnelse og som driver med narkotikahandel, hvitvasking og gjengoppgjør og er under etterforskning for sju drap i Stockholm, ifølge en pressemelding fra Guardia Civil.

Så det finnes altså algeriere fra Marseille, men ikke somaliere fra Stockholm. Who would of thunk.

Kanskje like greit å kalle dem Mennesker fra sted. Danskene har skjønt det.
 

7
Danske forskere var på besøk i Vietnam og Indonesia for en tid tilbake og rapporterte at det ikke var mulig å finne noen effekt av regnskogmilliardene i det hele tatt, bortsett fra at en gruppe vietnamesiske byråkrater hadde fått seg et fint kontor. (Vel og bra det, men for milliarder?) Jeg tror jeg skrev om det her et sted og på VGD, og samtidig tipset jeg noen potensielt skeptiske norske journalister om den danske artikkelen. Respons: 0, nilch, nada. Jeg var visst den eneste i landet som skrev om det.

Jeg husker imidlertid at noen forskere hadde et prosjekt på gang for å granske REDD+, så det blir nok ikke det siste vi hører.

8
Aktører og hendelser / Limerick til Klima-Erik
« på: 20.11.2018, 23:01:05 »

En frelser fra FN med ripe i lakken
Han lurer vel nå på om dette er takken?
for å fly høyt på klima 
Fra Larvik til Lima
og så skal man rett og slett settes på bakken?

Hva skal verden gjøre nå (igjen)?

9
I en sen nattetime blir Troll-plattformen tauet ut og senkes langsomt i havet på NRK2.
En side fra The Times vises, der en artikkel har overskriften "Kandidat til verdens 8. underverk".

Et bilde av Eiffeltårnet klippes inn sammen med plattformen for å illustrere høyden, som slås med god margin.

Så... jammen om vi ikke fikk månelandingen vår. Denne norske teknologiske triumfen var fullbyrdet da plattformen sto trygt på havbunnen og begynte å pumpe milliarder inn i det norske fellesskapets kasse.

Men merkelig nok er det ikke slikt som dette vi er stolte av. På lignende måte som at svenskene (offisielt, vel å merke) ikke ser ut til å være stolte av alt de har oppnådd i Volvo, Saab, AstraZeneca, Atlas Copco osv. I stedet er de mer stolte av fiaskoer som Rinkeby og Rosengård. De rådende elitekulturene ser ut til å ha snudd verden opp ned.

Jeg har en viss sympati for djervheten i Jensemann sin annonserte månelanding. Problemet er imidlertid at den var poengløs, og at den neppe hadde hatt noen tjangs til å matche Troll uansett. Månelanding? Kanskje snarere verdens, si, 34.416. underverk.

For 1000 år siden krysset våre forfedre de barske Nord-Atlantiske havstrekningene. I dag driver etterkommerne deres høyteknologisk utvinning av olje og gass der til beste for både oss landkrabber og verdens utvikling generelt. Til dels med spissteknologi som våpen - som for 1000 år siden.

Uansett, den innbilte månelandingen på Mongstad kan kanskje tjene som en god illustrasjon av hva det grønne skiftet egentlig handler om: Å bytte ut velfungerende, velprøvde og effektive ting med uprøvde og ineffektive drømmer. Og helst i stor skala, så alle de grønne konsulentene kan få betalt sine honorarer fra fellesformuen vår. For det var vel ikke alle som ble noe merkbart blakkere av at månelandingen buklandet? Eller hva?10
Media og politikk / Stjakobs med innlegg på Resett
« på: 12.11.2018, 22:34:32 »
Steinar Jakobsen har et fint lite innlegg om forskeraktivistene i NASA GISS på Resett:

https://resett.no/2018/11/12/nasas-aktivistiske-klimaforskere/

... og mens jeg husker det, Kent Andersen fillerister Høyre og deres "grønne skifte" så den benskjøre ryggraden bytter plass med ørene:

https://www.document.no/2018/11/12/nei-hoyre-bla-klimapolitikk-virker-like-darlig-som-rod-og-gronn-klimapolitikk/

11
men men..... vil ikke dette være kulturell appropriasjon?!

12
Good find, stjacobs!

Herlig og pratsom fyr!

Ikke alle forskere er motivert av nysgjerrighet nei...Back to the basics!

13
Man blir unektelig en smule nostalgisk når Steve McIntyre rir igjen og demonstrerer hva hockeykøllesekten holder på med.

Nostalgisk fordi det var betydelig mer futt i "klimakrigen" for en ti års tid siden - neste år er år 10 etter Climategate, og er det ikke også år 10 etter Drangegate, da en hockeykølle-havstigning skulle drukne Bergen?

Problemet er imidlertid det samme nå som den gang: Retorikken er at kritikk = klimaskepsis = fornektere. Preller av som vann på gåsa, eller som taletid på Bjørn Samset. Men retorikken er selvfølgelig en "Proxy" for trussel mot egne posisjoner. Jeg stiller meg sterkt tvilende til at forskere innenfor paleoklima er så dumme at de ikke forstår McIntyres kritikk. Men noe skal man jo leve av, som det het i en avisartikkel jeg leste en gang, som handlet om amerikanere som hadde vært bortført av aliens og utført eksperimenter på. Og hadde denne erfaringen som levebrød, så klart. Dette er selvfølgelig et sjeldent yrke, og klima er mer standard, litt mer som, si, elektriker, men nettopp derfor trenger man jo ikke gjøre de eksepsjonelle funnene eller vitenskapelige gjennombruddene (eller erfaringene fra utenjordiske laboratorier) for å holde det gående og betjene pantelånet. Gjennomsnittsyrker krever ikke mer enn gjennomsnittsprestasjoner, listen ligger ikke like høyt.

Imidlertid blir det for en gjennomsnittlig forsker i en gjennomsnittlig disiplin litt problematisk å komme ut for en kritiker, når oppgaven er å forsvare det eksepsjonelle, slik som hockeykølletemperaturer eller usynlige aliens. Eller magiske trær. Det kan umulig være lett, men nå må vel barna for pokker snart være voksne og huset nedbetalt?

Hockeykølleillsjonen er sånn sett en grei indikator for hvor seriøse klimaforskere egentlig er, rent vitenskapelig sett, akkurat som 97-prosents tullballet: Der valget står mellom vitenskap og propaganda, velger de nokså konsekvent det siste. Jeg lurer på om ordet ettermæle noen gang streifer dem.


14
Andre emner enn klima / Dagens korte #10
« på: 21.10.2018, 20:02:11 »
Tenkte jeg bare skulle sjekke inn, i det minste med en kort melding:

Vedrørende analogier mellom klima og medisin, har jeg kommet til at klimahypokonderne forlanger at verden skal beskyttes mot en sykdom som ingen har hatt, ved hjelp av en vaksine som aldri har vært prøvd, på grunn av noen modeller som aldri har blitt validert og en "effekt" som aldri har blitt observert!

Bra jobbet, eller hva.

15
Media og politikk / Sv: Folkeopplysningen om klima
« på: 08.10.2018, 12:20:38 »
Jeg kikket på dette programmet i går, og fant det temmelig overflatisk. Ingen av påstandene fra Klimarealistene blir grundig undersøkt, i stedet blir de motsagt av Samset og Benestad og da er det liksom ferdig. (Benestad trakk like godt fram sin egen studie, som så godt som ingen ville publisere, som stort sett er forbigått i forlegen taushet i klimadebatten og som selv en amatør som jeg kunne finne åpenbare feil i.) Men dette var åpenbart ikke nok, i tillegg måtte klimaskeptikere og -kritikere mistenkeliggjøres etter alle kunstens regler med Oreskes og professor i pejorativ psykologi himself, Stephan Lewandowsky i første stridslinje.

Problemet for NRK et al er at når de kommer trekkende med dette 97 prosent-våset og Big Oil-konspirasjonsteoriene så behøver ingen ta dem seriøst. Hvis dette er kvalitetsstandarden de opererer etter, hva skal man da tro om klimaforskningen generelt?

Dette var bare nok et politisk innlegg i klimakrigen og langt fra objektiv sannhetssøking. Og i dag er det på an igjen med ny rapport fra Klimapanelet, med brask og bram: Hopp når vi sier det. Hopp! Og betal, så klart.

I mellomtiden rapporteres det fra USA at heller ikke demokratene kjører fram klima som noe tema i valgkampen: De har gjerne begynt å forstå hva folk bryr seg om og hva de gir seg en god dag i.
Sider: [1] 2 3 ... 42