Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Bebben

Sider: [1] 2 3 ... 40
1
Andre emner enn klima / Sv: Dagens korte #7
« på: 16.06.2018, 18:15:02 »
"Vredens gnag" hadde forleden det som formodentlig er tenkt som en satirisk tekst om Tommy Robinson og protestene mot fengslingen av ham.

Det heter blant annet at

Sitat
Robinson var først mest kjent for å bryte loven, men ble senere mer kjent for å bryte loven for å advare om at muslimer bryter loven.

Huff ja, sånt må man jo ikke gjøre. Tenk å filme på gaten og lese opp tiltalen som sto i avisen, når det er strengt forbudt. Slik kan vi ikke ha det, og jeg skammer meg over den fartsboten jeg fikk i 2005, da jeg ikke dopet ned, gruppevoldtok og mishandlet noen 11-åringer.

Satire er enkelt når man har rett, men en betydeligere større utfordring når man har feil eller tilsynelatende befinner seg i en tilstand av permanent, ideologisk betinget neddoping. I slike tilfeller risikerer man at det er en selv som fremstår som rimelig enkel.

Jeg anbefaler i stedet å lese Douglas Murrays kommentar til fengslingen av Tommy Robinson.


2
Andre emner enn klima / Dagens korte #7
« på: 10.06.2018, 15:15:04 »
Det tok britiske myndigheter opptil flere tiår bare så mye som å begynne å etterforske og rettsforfølge ringene av voldtektsforbrytere og barnemisbrukere som har operert og antakelig fortsetter å operere i engelske byer i industriell skala, med tusenvis om ikke titusenvis av ofre ned i 11-årsalderen.

Tommy Robinson klarte de derimot å arrestere, dømme og fengsle i løpet av minutter, så ingen kan påstå at britiske myndigheter er ineffektive når det gjelder å sørge for lov og orden.

Når de bare vil.


3
Generelt / Lennart Bengtsson
« på: 05.06.2018, 22:24:49 »
Mange vil huske den svenske klimaforskeren Lennart Bengtsson, som for noen år siden ble med i det vitenskapelige panelet til tankesmien Global Warming Polcy Foundation. Etter det ble han utsatt for en slik hets fra "miljøet" at han valgte å trekke seg, ifølge ham selv ville han begynne å bekymre seg både for egen helse og sikkerhet hvis han fortsatte.

"Forskersamfunnet" er ikke noen barnehage, altså. Eller kanskje det er nettopp det det er, hvem vet.

Uansett, Lennart Bengtsson lever i beste velgående og skriver på den svenske anti-PK-bloggen Det goda samhället. I siste innlegg snakker han litt om varmen i mai, som også har gledet svenskene. Bengtsson er drivhusist av en eller annen avskygning, men synes å mene at "klimatrusselen" er overdrevet. For noen år siden uttalte han til Jyllandsposten at de klimaendringene som har vært, er så små at ingen hadde lagt merke til dem hvis det ikke hadde vært for klimaforskerne.

Noe som unektelig høres riktig ut. Men det er nok mye annet som også kan passes inn i setningen:

"Hvis det ikke hadde vært for klimaforskningen, .... (fyll ut det som mangler)"4
Fatekunstnere er åpenbart av en mer velvillig sort enn karikaturtegnere. Jeg mener, først Sylvi Listhaug med "bryster som rådyrkalver", og nå Trine Skei Grandes skikkelse med rikelig med dør til overs.

5
Viktige klimatema / Sv: CO2 - en klimagass?
« på: 20.05.2018, 15:14:03 »
Okular siterer Pierrehumbert:

Sitat
Ideen om "Drivhuseffekten" bryr seg til syvende og sist fint lite om denne forskjellen. Det spekulasjonen til syvende og sist hviler på, egentlig, er fra hvilket høydenivå jordas endelige varmetap stråles ut til verdensrommet - den såkalte "effektive utstrålingshøyden". Sitat fra Raymond T. Pierrehumbert:
https://geosci.uchicago.edu/~rtp1/papers/PhysTodayRT2011.pdf

"An atmospheric greenhouse gas enables a planet to radiate at a temperature lower than the ground's, if there is cold air aloft. It therefore causes the surface temperature in balance with a given amount of absorbed solar radiation [ASR] to be higher than would be the case if the atmosphere were transparent to IR. Adding more greenhouse gas to the atmosphere makes higher, more tenuous, formerly transparent portions of the atmosphere opaque to IR and thus increases the difference between the ground temperature and the radiating temperature. The result, once the system comes into equilibrium, is surface warming."

...men verken gjennomsnittet av fluksene av sensibel og latent varme gjennom atmosfæren eller gjennomsnittet av netto utstråling fra jorden i IR-spekteret er, så vidt jeg kan se, funksjoner av overflatetemperaturen.

Dessuten kan en liten "ubalanse" i strålingsbalansen på toppen av atmosfæren lett kompenseres med en av overflatens diverse andre (og mer effektive) måter å kvitte seg med varme på. Som Okular påpeker, å finne noen drivhuseffekt av denne typen avhenger av at alt annet blir holdt konstant. Noe som per definisjon er umulig i et slikt dynamisk system.6
emeritus,

Det er likevel uklart for meg hva den tilrådde rent formelle prosessen for utvelgelse består i, og som fører til at noen forskere blir valgt og andre ikke. Hele arbeidet med disse rapportene fortoner seg som en svært komplisert prosess, eller skal vi si, som et byråkratisk monster.

Det som slår meg er at med en skog av observatør-organisasjoner, NGO-er, regjeringer, forskere, byråkrater og nær sagt alt som kan krype og gå av potensielle interessenter, samt hensyn til kjønn (hvor mange?) osv., er prosessen atskillig mer komplisert enn den hadde trengt å være.

Det handler jo bare om å sammenfatte de siste utviklingene på ett felt. Tipper at et team sammensatt av en håndfull spesialister kunne ha fikset dette mye enklere og minst like bra, og kanskje utgitt en årlig rapport. Men det er klart, da blir det jo færre gratis reiser til eksotiske steder på svært mange personer.


7
Ett av ankepunktene fra det internasjonale akademiske råd (IAC) som gransket Klimapanelet i 2010, var at utvelgelsesprosessen ikke var dokumentert og transparent.

Vet noen om noe er gjort på dette punktet, eller om IPCC fortsetter å peke nese til kritikerne?


8
La inn denne på VGD, kopierer her i tilfelle den blir slettet:

Haiku for Sylvi

Sexy Sylvi

Sterk. Forlokkende
for små anonyme menn
med en liten pikk.

Dette oppfyller kravet til et haiku-dikt (5+7+5 stavelser) og er således et kunstverk, i ytringsfrihetens navn. Tolkningen av det er fri.

Jeg har selvfølgelig ikke sett mer av pikken til maleren enn han har sett av SL pupper. Men det blir jo akkurat det samme forholdet, eller hva.   ;)

9
Jau emeritus, jeg hadde faktisk selv tenkt å påpeke at kunstneren hadde vært svært så velvillig, eller er det vellystig, når det gjelder den rent fysiske fremstillingen.

Man aner en lengsel etter forbuden frukt her, og mest interessant er det jo dersom det var utilsiktet.
Sterke kvinner er sexy, kanskje de er særlig forlokkende for anonyme menn med liten pikk. Eller får vi se et selvportrett a la Nerdrum? :D

10
Media og politikk / Sv: Norske papiraviser
« på: 03.04.2018, 23:07:47 »
Benestad omtaler interessante og reelle problemstillinger, men greier selvfølgelig ikke å la være å fokusere på seg selv, og sutre over av det er for lite slepphendte penger til klimaforskning. Kunne vært mer interessant å se hva biolog Dag Hessen skriver.

11
Min kamp!? Mener han å insinuere at Knausgård har vært der? Det tillater jeg meg å tvile på.

12
I følge Aftenposten er det slutt med aprilspøker i de ordinære avisene.

https://www.aftenposten.no/norge/i/L0qMw9/Er-du-blitt-lurt-i-dag-Her-er-arets-aprilspoker#xtor=RSS-3

Ja man kan jo fort komme i skade for å krenke noen i disse tider. Det er noe litt talibansk over det... på den andre siden lever vi jo i en litt sprø tid. Hadde nyheten om at norske biskoper støtter bønnerop fra moskeer blitt publisert i dag, for eksempel...

Aftenposten nevner forresten sin egen legendariske vinmonopol-spøk fra 1950. Av andre kjente jeg kan komme på, er BBCs salg av spaghettibusker, med bilde av spaghetti som krøller seg delikat fra busken de eh, vokser på. Den er blitt brukt 2 ganger så vidt jeg husker, en gang på 50-tallet og senere i nærheten av våre dager.

Så hadde NRK tekst-TV, sportssidene, en litt søt en for noen år siden: Drillo trekker seg fra NRKs nye fotballmagasin i protest mot navnet: 4-4-2.

13
Finner ikke i Sumpen? Vel, jeg linket jo...  :D

Men artig den om lensmannen, som åpenbart ikke var omskåret fra resten av Sunnmøre. 

14
Hysj da Boris... ;)

15
Haram kommune på Sunnmøre, rett nord for Ålesund, har besluttet å endre navn til Brattland, etter kommunesenteret Brattvåg.

Årsaken er at navnet "Haram" også er et arabisk ord som er sentralt i Islam, og betegner alt slikt som er forbudt innen religionen, slik som øl og svinekjøtt, utroskap og homofili.

Ordfører Vebjørn Krogsæter (Senterpartiet) sier til Sunnmørsposten at han tror navneskiftet er nødvendig for å tilpasse seg en ny virkelighet.

– Haram er en inkluderende kommune, og vi tar derfor grep for å unngå at mennesker med en annen trosretning ikke skal føle seg velkomne eller hjemme i den storartede kommunen vår.

Biskopen i Møre, Ingeborg Midttømme, gir sin fulle støtte til navneendringen, og sier at det er viktig å uttrykke respekt for [andre] religioner, også gjennom språk og navnevalg, og at endringen innebærer en utstrakt hånd og et ønske om dialog.

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug, som er fra nabokommunen Ørskog, er imidlertid kritisk:
– Jeg ser ikke poenget med at vi her i Norge skal tilpasse oss fremmede kulturer, det er da virkelig mer logisk at det er de som kommer hit, må tilpasse seg oss og lære seg å uttale kommunenavnet på norsk. Norske stedsnavn er et uttrykk for vår egen gamle kultur og språk, og en språklig tilfeldighet mellom norsk og arabisk kan ikke brukes som begrunnelse til å endre dem. Dette er misforstått godhetstyranni og reinspikka islamofili fra kommunestyrets side, sier hun til Sunnmørsposten.


Sider: [1] 2 3 ... 40