Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - translator

Pages: [1] 2 3 ... 29
1
Basert på nedtegnelser i kirkebøker og andre relevante kilder presenterer her ungdomsskolelærer Eva Marie Brekkestad en enkel, men grundig gjennomgang av klimaendringer fra 500-tallet og frem til i dag. Den viser at de klimaendringer vi ser i dag er for ingenting å regne sammenlignet med f.eks. overgangen fra 1290 til 1300, der man gikk fra sommer hele året til å kunne gå på isen over Østersjøen bare på et tiår! Nyoppdagede bilder fra 1930-tallet viser at det var mindre is på Grønland enn det er i dag, og klimaløgneren Bjørn Samset blir tatt med buksene nede når han på en NRK-sending sier at "I mange tusen år har vi hatt samme klima. Men det skjer noe nå."

https://www.youtube.com/watch?v=QM03-JdRfVc

Med så mange henvisninger til historiske hendelser er det nesten litt synd at hun ikke tok med den som forandret maktbalansen i hele Norden: I 1658 var det så kaldt at svenskekongen Karl 10. Gustav kunne gå med sin kjempehær på isen tvers over de danske beltene, overrumple danskekongen og diktere fredstraktaten i København.

2
Aktører og hendelser / Re: Diktatur redder klima
« on: 05.12.2019, 23:44:07 »
Er hun virkelig ikke klar over Kinas store kullkraft-utbygging og deres økende co2-utslipp? Eller satser hun på at seerne er uvitende om dette, og bløffer skamløst? Hvis verden skal følge Kinas eksempel, blir det iallfall ingen kutt i utslippene.


Det er nettopp det de IKKE gjør, iallfall ikke de som går i klimademonstrasjoner:
https://www.youtube.com/watch?v=H-jYEGHrc3s

Apropos diktatur, så viser jeg til denne:
http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1198.0

3
Media og politikk / Klimapropaganda i gammelmedia
« on: 01.12.2019, 14:09:25 »
Denne tråden kan muligens bli en oppsamlingstråd nå som det er full gass blant klimaalarmistene i gammelmedia (msm). Først ut er svt.se med denne:

https://www.svt.se/special/zAKJF3EG/

Snyggt laget, som svenskene ville sagt det. Men det som slår meg er at disse propagandistene forstår jo ikke argumentene de møtes med eller de later som de ikke forstår dem. Et par eksempler:

Påstand 1: "Mängden koldioxid ökar inte"

Det er vel ingen som egentlig hevder denne påstanden, hva jeg vet. Det er utelukkende positivt at vi får mer CO2 i atmosfæren, det er faktisk en normalisering.

Påstand 2: "Klimatskeptiker använder ofta den här grafen"

Ja, og det mest interessante er den klart synkende trenden av CO2 i atmosfæren, så dramatisk at vi ville kommet under nivå som plantene kan drive fotosyntese. Da kan vi virkelig snakke om krise.

Påstand 3: "Global uppvärmning är bra för matproduktionen"

Igjen, det er ikke temperaturstigningen i seg selv (dersom vi har noen) som er den viktigste faktoren for økt plantevekst, det er det økte CO2-nivået i atmosfæren. Derfor blir Sahara grønnere med mer utslipp av CO2 uavhengig av hva temperaturen måtte finne på.

4
Generelt / Re: Fergefri E39
« on: 30.11.2019, 15:13:25 »
Her er jeg enig med dere begge. Når det gjelder Bergen (og forsåvidt de fleste andre norske byer), så håper jeg denne hendelsen på E39 mellom Bergen sentrum og Åsane gjør at flere får øynene opp for at vi trenger ringveier rundt byene som har to viktige funksjoner: 1. De tar gjennomgangstrafikken bort fra sentrum. 2. De fungerer som alternative veier når noe uforutsett skjer. For Bergens del bør den opplagte løsningen være en ringvei øst med motorveistandard fra Vågsbotn i Åsane forbi Arna og videre til Nesttun på sydsiden av Bergen.

5
Skråblikk / Re: Ship of Fools and Fools of denial
« on: 30.11.2019, 15:01:01 »
Sitat Contrari1

Quote
Mange så det ironiske i dette dramaet, etter alle skremslene om havis i Antarktis.     

Nå finner du opp skremsler jeg for min del aldri har hørt om. Ved å lese ett av mine innlegg om havisen rundt Antarktis vil de ha lært at havisen rundt Antarktis er omtrent på samme nivå i dag som rundt 1910, noe en kan lese ut av dekksdagbøkene til bl.a. Scott og Amundsen. Antarktis havis har faktiske frem til ca. 2015 vokst i utbredelse, men har i de etterfølgende år minket igjen, sannsynligvis forårsaket av en switch i PDO, altså en naturlig endring. Dette åpenbart i motsetning til havisen i Arktis. I den grad der har vært noe "alarmisme" om Antarktis og is, er det knyttet til smelting av isen på selve kontinentet.

Og hva WUWT mener om havis, drivis og polare ekspedisjoner ignorerer jeg. Så lenge der er havis vil det alltid innebære risiko for en uventet og farlig utvikling. Det er ikke forekomst av is i seg selv som er problemet, men at kortsiktige væromslag kan pakke isen på en slik måte at den utgjør en fare for skip og mannskap.

Synes du at betegnelsen "Ship og Fools" passer på de 78 mennene som i 1952 forsvant sporløst sammen med syv selfangstskuter i Vestisen?

Det du peker på her kalles Antarktis-klimaanomalien, altså at Antarktis oppfører seg motsatt av resten av verden når det gjelder temperaturendringer. Dette skyldes at innlandsisen i Antarktis er de lyseste og mest reflekterende overflatene på jordens overflate, mer reflekterende enn skyer. Når skyene blir flere og avkjøler jorden, blir det en varmende effekt på Antarktis siden det økte skydekket absorberer mer varme enn innlandsisen. Det samme fenomenet er observert på innlandsisen på Grønland, men der bare lokalt.

6

Sverige er i en helt annen posisjon enn Norge.

Jeg synes ikke vi skal bagatellisere situasjonen i Norge. Undertegnede har akkurat kommet hjem fra en forlenget helgetur i Praha. I den tsjekkiske hovedstaden var det rent og pent, jeg følte jeg meg trygg overalt, så knapt noen tiggere, ingen med hijab eller det som verre er, og ingen gjenger.

På veien hjem var det mellomlanding i Brussel. På flyet fra Brussel til Oslo (Gardermoen), som tydeligvis var et transittfly til Norge for folk fra ulike destinasjoner, slo det meg hvor mange innvandrere det var på flyet. Det sier mye om hva slags samfunn vi har skapt også her til lands.

7
Og Norge vil trolig også slippe et ekstremparti som SD fordi FrP har representert en overgangsfase til ytre høyre som svenskene nå hopper over - og går rett på SD. Dette kan derfor bli tunge stunder for svenske romantikere, svermere og idealister, med lommene fulle av rasistkort.
Men som Emeritus også synes å indikere, noe må gjøres, og det ganske så fort.

I dag er det praktisk talt ingen forskjell på SD og FrP (bortsett fra at FrP har en del saker som ikke er like aktuelle i Sverige - f.eks. bompenger og veibygging) etter at Jimmi Åkesson har reformert partiet. I partistemman (=landsmøte?) i Oerebro denne uken ble det vedtatt endringer for å tiltrekke unge kvinner (abortloven) og partiet vil ikke lenger gå imot dobbelt statsborgerskap. SD hadde 21,5 prosent oppslutning på en meningsmåling i svt  i dag og puster sossarna i nakken, klart foran moderatene. Og Åkesson forbereder partiet på regjering.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-s-politiske-kommentator-om-hur-sd-ska-locka-fler-valjare

8
Viktige klimatema / Re: Mer CO2 er bare bra det
« on: 10.11.2019, 15:14:08 »
I intervjuet over nevnes det at vi har fått mer skog på kloden på grunn av mer CO2 i atmosfæren. Dette stemmer med den rapporten som svt-programmet Agenda presenterte for et par måneder siden; en vekst på 7 prosent globalt siden 1983.

Men her kommer mer: Patrick Moore forteller i dette foredraget hvordan livet på kloden gjennom millioner av år gradvis har tatt mer og mer CO2 ut av atmosfæren slik at det ville nærmet seg eksistensnivå (ca 150 ppm), hvis ikke vi mennesker hadde begynt å brenne fossile energikilder for 150 år siden. På den måten har vi begynt å gjenopprette "balansen" slik at CO2-nivået i atmosfæren kommer opp igjen på et nivå der planter trives og kan drive fotosyntese under bedre betingelser. Derfor bør vi glede oss over at det blir mer CO2 i atmosfæren og ikke tro at det peker mot noen dommedag, det er nemlig tvert om!

https://www.youtube.com/watch?v=S6sKPSKkvVs (ca 15 minutter, resten er svar på spørsmål/debatt)

9
Viktige klimatema / Mer CO2 er bare bra det
« on: 10.11.2019, 14:53:45 »
Swebb-tv fortsetter å intervjue personer fra det svenske næringslivet om klima:

Quote
I detta program får vi höra P-O Eriksson, en mycket framgångsrik företagsledare, förklara varför han anser att klimatlarmen är väldigt överdrivna.
P- O Eriksson var VD för Sandvik 1984-94. Han höjde börsvärdet på bolaget med mer än 25 gånger under sin tid som VD. Efter karriären på Sandvik deltog han i styrelsen för Volvo, Handelsbanken, Assa-Abloy och många andra av Sveriges mest framgångsrika bolag. Efter sin karriär gick han ut offentligt och ifrågasatte klimatlarmen utifrån sin kompetens inom fysik.
Det är framförallt klimatfrågan som programmet handlar om men först ger P-O Eriksson en kort presentation av sig själv. Han kommer från Degerfors i Värmland och utbildade sig till civilingenjör i Teknisk Fysik på KTH. Därefter kom han till Sandvik där han efter ca tio år som chef för ett dotterbolag blev VD för koncernen. Vi diskuterar tiden på Sandvik och hur bolaget kunde nå en så stark ställning internationellt.

Sen talar vi om hur det är att sitta i styrelsen för dessa internationella bolag. Innan vi kommer in på klimatfrågan får P-O kommentera aktuella affärshändelser: Kinas anbud på tunnelbanebygget i Stockholm, elförsörjningen i Sverige, börsnoteringen av den saudiska oljan mm.

Han har också suttit med i styrelsen för Svenska Kraftnät och har en speciell insikt i detta område. De förnyelsebara elproducenternas osäkerhet skapar stora problem. Dessutom har de nya skatterna gjort att kraftverk i storstäderna har stängt ner vilket skapar bristsituation i vissa lägen med nedstängning av förbrukare.

P-O kommenterar också Preems planer på att bygga ett raffinaderi där han menar att det vore dumt att inte tillåta detta. Det blir ju inte mer koldioxid globalt för av att raffinaderiet finns i Sverige. Han kommenterar också Assa-Abloy och andra bolag där han varit med i styrelsen.

Han berättar att han var skeptisk till att Sverige skulle gå med i Eurosamarbetet och idag är han tveksam även till att EU-samarbetet  kan fungera i längden utan att skapa någon form av nivågruppering. Han tycker också att EU har varit för njugga i avtalet kring Brexit. Det skulle vara bättre om de försöker skiljas som vänner.

Han berättar att han skrev ett "avskedsbrev" när han lämnade styrelsen i Volvo där han förklarade att koldioxid är en livsviktig gas och att larmen är överdrivna. Brevet publicerades i Dagens Industri 2008 men när han tio år senare vill ge en uppdaterad bild är det nobben i Dagens Industri och alla andra traditionella medier som han kontaktar.

Vi går över till att diskutera koldioxiden där P-O visar att koldioxiden kanske ger en grads temperaturhöjning medan alarmisterna menar att det finns en förstärkningsfaktor som gör att det blir en betydligt högre temperatur. Men det har inte varit möjligt att påvisa att det finns en förstärkningsfaktor. Tvärtom har klimatmodellerna varit helt fel i sina förutsägelser. P-O menar att vi kan fortsätta släppa ut koldioxid utan speciell oro. Skulle det visa sig att den har en negativ effekt har vi tid att kompensera detta.

Vi kommer in på istiderna där P-O förklarar att istid är ett normaltillstånd och att vi statistiskt sett går mot en ny istid vilket styrs av jordens förhållande till solen oberoende av våra aktiviteter.

Han visar diagram över koldioxidkoncentrationen i relation till temperaturen där man inte kan se någon speciell korrelation. Temperaturen har dessutom i stort sett varit konstant de senaste 20 åren.

P-O berättar om sin medverkan i Expressen nyligen där en agronom sedan får recensera hans uttalanden. Han skulle föredra att göra tvärtom, att få recensera alarmisterna.

Han menar att även de akademiska institutionerna har gripits av klimatalarmismen. Han berättar om sitt föredrag på KTHs alumniförening där han gav sin syn i klimatfrågan. Efter mötet blev föreningen uppläxad av KTHs styrelse.
Han menar att klimatfrågan har blivit en religion och att han är beredd att debattera med vem som helst i klimatfrågan utifrån ett vetenskapligt perspektiv.


Han har suttit med i Ingenjörsvetenskapsakademin, IVAs styrelse. Där ordnades en debatt i klimatfrågan men idag är det bara alarmister som Johan Rockström som förekommer i dessa sammanhang.

I USA finns en debatt i klimatfrågan, något som inte förekommer i Sverige trots att vi tror att vi har en fri debatt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3585&v=hlSgKE09ZpQ&feature=emb_title

10
Aktører og hendelser / Re: Jødal vs Benestad på TV2
« on: 29.10.2019, 23:54:52 »
Den boken har vært utsolgt lenge (grunnen til at jeg ikke har lest den :-), men ved å vise til konkret forskning kunne han tatt initiativet i debatten på en helt annen måte. Da hadde det ikke vært så lett for Benestad å påstå at han ikke har forskningen bak seg.

11
Media og politikk / Re: Cicero spår mild vinter
« on: 29.10.2019, 00:36:11 »
Hørte på Dagsnytt i kveld at Cicero spår en mild og våt vinter. Men har de noensinne spådd noe annet?

Da starter de iallfall dårlig. Uvanlig lave temperaturer på Finnmarksvidda nå (ned i 27 minus) kunne meteorologen i Dagsrevyen opplyse, nå som det ennå er oktober.

12
Aktører og hendelser / Re: Jødal vs Benestad på TV2
« on: 29.10.2019, 00:29:03 »
Ser debatten nå. Litt overrasket over at Jødal, som er biolog, tilsynelatende ikke har fått med seg den rapporten som nylig ble publisert om at det er har blitt 7 prosent mer skog på kloden de siste 30 årene. Første gangen jeg hørte dette var i svt-programmet Agenda for noen uker siden. Der viste de også et verdenskart som viste at dette skjer i land over hele kloden, ikke bare her i nord. Altså, mer CO2 gjør kloden grønnere. Mindre CO2 betyr det motsatte og FOR lavt CO2-nivå (lavere enn 150 ppm) vil bety at plantenes fotosyntese vil opphøre totalt. Da kan vi virkelig snakke om katastrofe. Denne presentasjonen av Matt Ridley er riktig bra.

Og her er svt-programmet (de siste fem minuttene):
https://www.svtplay.se/video/23352674/agenda/agenda-15-sep-21-15?start=auto
 

13
Gjesp

14
Det finnes muligens tråder om dette temaet fra før. Jeg har tidligere skrevet om hvordan tysk tv har tatt opp hvordan jakten på litium til elbilbatterier utarmer befolkning og natur i Sør-Amerika. Denne gangen er det den tidligere sjefen i lastebilprodusenten Scania, Leif Ostling, som har gitt et intervju til Swebb-tv. Jeg lenker til youtube for å få eksakt tidspunkt, men hele intervjuet er nok av interesse.

https://www.youtube.com/watch?v=qyRvmnd8W-M&t=16m5s 

15
Til det siste, jeg kom på et foredrag med Willie Soon der han sier (om klimaalarmistene og deres feilaktige klimamodeller):

Give me a stronger computer, and I will bring you the wrong data a lot sooner!

Pages: [1] 2 3 ... 29