Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - translator

Pages: [1] 2 3 ... 50
1
Det er en NRK-artikkel om effektene av vindkraft også, de psykologiske:

Quote
– Det er forferdelig. Hodet og kroppen får ikke fred. Utsikten er ødelagt. Så det gjør noe med deg. Min mor likte å sitte ved kjøkkenbordet og se utover landskapet. Jeg er nesten glad hun slipper å se hvordan det har blitt.

Isak Andreassen, en annen nabo som bor og jobber på Sand noen få kilometer unna, sier lysforurensningen ødelegger for stjernehimmelen.

Isak Andreassen bor noen få kilometer fra vindturbiner.
– Siden vi ikke har veilys her og dermed mindre lys som forurenser himmelen, så kommer stjernehimmelen og nordlyset sterkere frem.

– Men dette er nå dessverre svekket betydelig av de knallrøde blinkende lysene fra turbinene. Nå er det en lysforurensning som det ikke er mulig å forstå før det oppleves. Det er ingenting annet en tragisk.

Lenger sør i landet har Leif-Harald Horve tatt kontakt. Han bor rundt 15–20 minutter fra sentrum i Sandnes. Han har utsikt mot Vardafjellet vindkraftverk:

– I luftlinje bor vi rundt 6 kilometer unna i et fantastisk område. Vi tenkte ikke at lyset kom til å bli så fremtredende og sjenerende, men det blinkende røde lyset er faktisk et mer inngripende i terrenget enn selve vindturbinene.

– Det blinker rødt, og kroppen reagerer på det. Det er jo en advarselsfarge! Du kjenner på et stress, sier Horve til NRK.

https://www.nrk.no/nordland/mdg-mener-vindturbin-i-vindpark-gir-negative-konsekvenser-pa-naturen-pa-grunn-av-lysforurensning-1.15323885

2
Quote
De neste årene kan Norge ha fått sine tre første gigafabrikker. Lengst har de kommet i Mo i Rana. Der har selskapet Freyr mål om å sende ut de første produktene allerede neste år.

På et område som tilsvarer 25 Ullevaal-fotballmatter skal selskapet produsere battericeller til et marked som virker umettelig.

Fra 2025 skal hele fabrikken kunne lage så mange battericeller årlig at den kan forsyne 800.000 elbiler.

For å klare det kreves det strøm. Mye strøm.

Freyr anslår selv et årlig forbruk på 1,2-1,3 TWh. Mer enn hele Drammen bruker på et år.

Det vil spise opp det som i dag er et overskudd av kraft på Helgeland og sammen med de andre planlagte batterifabrikkene gjøre et innhogg i det norske kraftoverskuddet.

Hva betyr det for deg og meg?

https://www.nrk.no/nordland/freyr-og-andre-batterifabrikker-bruker-sa-mye-strom-at-det-kan-pavirke-stromprisen-1.15359482


3
Aktører og hendelser / Re: Mann ser russere rund baut
« on: 02.03.2021, 10:16:25 »
Vi kan vel konkludere med at det gamle "fylla har skylda" har blitt til "Russia is to blame"!

4
Aktører og hendelser / Re: Gates tar klima-kaka
« on: 02.03.2021, 10:10:39 »
Gates er nå også blitt USAs største jordeier etter massive oppkjøp. For hva?

Quote
Multimilliardæren Bill Gates har kjøpt opp så mye landbruksjord i USA at nå han er landets største jordeier, skriver Forbes. Gates er den fjerde rikeste personen i verden med en nettoformue på nesten 121 milliarder dollar, og er nå altså også blitt en landeierbaron i toppklasse.

Gates har drevet systematisk oppkjøp av landbruksjord og har nå samlet seg 242.000 acres, eller omtrent 98.000 hektar eller 980 kvadratkilometer. Det tilsvarer 11 prosent av all fulldyrka jord i Norge.

Etter mange års rapporter om at han kjøpte jordbruksarealer i stater som Florida og Washington, avslørte The Land Report at Gates, har bygd opp en massiv portefølje av jordbruksarealer som strekker seg over 18 stater. Hans største eierandel er i Louisiana (69 071 dekar), Arkansas (47 927 dekar) og Nebraska (20 588 dekar). I tillegg har han en eierandel på 25 750 dekar overgangsland på vestsiden av Phoenix, Arizona, som utvikles som en ny forstad. I følge The Land Report’s forskning eies jorda direkte og gjennom tredjepart av Cascade Investments, Gates’ personlige investeringsorganisasjon. Cascades andre investeringer inkluderer matsikkerhetsselskapet Ecolab, bruktbilforhandler Vroom og Canadian National Railway.

Noen er kanskje overrasket over at teknomilliardæren Gates investerer i landbruksjord, men det er helt på linje mad hans satsing på genmanipulerte arter, GMO.

https://steigan.no/2021/01/bill-gates-er-na-usas-storste-jordeier/

5
Takk for fyldig svar. Det virker ikke som du og Okular er så uenige egentlig. Okular er mer direkte og bruker litt større ord. Han mener vi allerede er der og har trukket covid inn i klimanarrativet de har skapt. Du skriver at det er nettopp dette de ønsker å gjøre. Hva er da forskjellen?

JEG tror ikke det er tilfeldig at dette viruset oppsto i en kinesisk by som også inneholder et laboratorium som forsker på virus, outsourcet fra USA der Anthony Fauci drev lignende type forskning inntil den ble forbudt av Obama i 2014, og med en mellommann som nå har reist til Wuhan i spissen for en delegasjon for å fortelle verden at viruset har ingenting med dette laboratoriet å gjøre. Videre har vi et amerikansk valg bak oss hvor presidenten som hadde meldt USA ut av både Paris-avtalen  (som forplikter Kina til ingenting, mens vestlige land skal strupe sin egen økonomi) og WHO (som blir styrt fra Kina siden de har kontroll over nesten alle medlemsstatene ved sine oppkjøp/investeringer i Afrika osv.) ble rigget fra Kina med god hjelp fra MainStream og BigTech. Alt dette henger sammen, og jo tidligere vi (inn)ser det, desto bedre.

https://www.document.no/2021/03/01/notat-trumps-pang/

7
Aktører og hendelser / William Happer
« on: 01.03.2021, 14:17:19 »
Nytt foredrag av den eminente fysikkprofessoren. Det er så ferskt at han har fått med seg frostproblemene i Texas.


https://www.youtube.com/watch?v=CA1zUW4uOSw&ab_channel=HillsdaleCollege

Jeg la merke til i kommentarfeltet på youtube:

Quote
This is a very simplified version of the 38-page technical paper written with Professor Wijngaarden  which explains in detailed mathematics and molecular thermodynamics why we are not in trouble with carbon-dioxide.  For those who disagree with Happer,  let us see your detailed mathematical / scientific rebuttal.  Remember that an attack ad-Hominem concedes that you have no logical rebuttal for the argument presented.

Legg merke til figuren han viser etter 23 minutter. Denne figuren er spikeren i kisten for CO2-hypotesen (for de som forstår den)

Etter 37 minutter forklarer han hvorfor plantene klarer seg bedre med mer CO2 i atmosfæren: Bladene har hull i seg (kapillærer) som slipper inn CO2, men samtidig slipper de ut vann. Dermed får planten et dilemma, for den trenger CO2 uten å slippe ut for mye vann. Men med med mer CO2 i atmosfæren trenger ikke planten så mange hull, og dermed kan den også holde på mer av vannet. Glimrende forklart. Har aldri hørt det slik tidligere!

8

Men at coronahåndteringen inngår i en eller annen samordnet og bakenforliggende konspirasjon på det nivå du synes å indikere her, det blir å strekke dette for langt. Mye for langt.

Hvordan forklarer du denne da?

https://www.weforum.org/agenda/2020/07/covid-19-the-great-reset/

9
Mens jeg hører på Trumps tale (akkurat nå handler den om hvor ødeleggende vindmøllene er), ser jeg at document.no har fått med seg det som ble rapportert på svt tidligere i dag:

Quote
To av Sveriges ledende eksperter på global helse mener restriksjonene mot koronaviruset har tatt livet av like mange mennesker som viruset selv.
https://www.document.no/2021/02/28/svenske-forskere-viruset-og-restriksjoner-dreper-like-mange/

Ukens utgave av vitenskapsprogrammet "Vetenskapens varld" som sendes hver mandag kl. 20.00 på svt2 skal handle om dette. Bare et tips, men du må se på programmet på tv med mindre du har en vpn-leser.

https://www.svtplay.se/vetenskapens-varld

Og det neste han tar tak i (Trump altså) er at nå skal "kvinner" som er født som menn kunne konkurrere i kvinnesport. Dette er også et tema som er blitt nevnt på swebbtv og document. Den mannen har ikke mistet fotfestet!

10
Energi og miljø / Re: SP-Haga i vinden igjen
« on: 25.02.2021, 23:56:30 »
Lundteigen som plutselig spretter fram og hiver seg på mantraene om at vi må bedrive mer pengesløsing på klimaposering.
https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/Kyjq36/sp-topper-etterlyser-klarere-klimaprofil

Det hjalp visst ikke at jeg fikk sønnen hans til å lese denne boken   :o

https://www.klimarealistene.com/produkt/den-oppblaste-tenaringen/

11
Energi og miljø / Re: Post-Texas
« on: 24.02.2021, 17:54:46 »
nrk.no om situasjonen i Texas:

Quote
Heather Zichal, leder bransjeorganisasjonen American Clean Power Association, som jobber for fornybar energi.

Hun anklager nå motstandere av fornybar energi for å prøve å få oppmerksomheten bort fra svikten andre steder i systemet og «bremse overgangen til renere energi».

– Det er skammelig at motstandere av ren energi – som angriper det enten det regner, snør eller solen skinner, lurer amerikanere ved å fremme en agenda som ikke har noe å gjøre med å skaffe strøm til samfunn i Texas, sier hun.

Også Microsoft-grunder Bill Gates har tatt til motmæle mot de som prøver å legge skylden på fornybar energi.

I et intervju med CNN sa Gates at siden klimaendringer ligger til grunn for ekstreme værhendelser, er fornybar energi det som kan forhindre enda verre katastrofer i fremtiden.

https://www.nrk.no/urix/republikanere-la-skylden-for-stromkutt-i-texas-pa-vindkraft-__na-viser-tallene-hva-som-sviktet-1.15387513

12
Energi og miljø / Re: Post-Texas
« on: 22.02.2021, 23:43:00 »
I NRK-reportasjen mener jeg Anders Magnus sa noe om at texanerne ikke har vært like smarte(!) som vi i Norge med å ha oppvarming på vindmøllene for å unngå at de skal fryse. Er dette sant, og i så fall må du det jo bruke ganske mye strøm!

Det må i så fall virkelig være å fyre for kråkene, de kan sitte godt og varmt på tuppen av propellen og rase rundt i 300 km/t.

Her traff du bokstavelig talt med det berømte munnhellet  8)

https://tegninger.no/produkt/fyre-for-kraka-miljo/

Men Anders Magnus' fortelling om oppvarmede vindmøller er bare tull, hvilket denne artikkelen viser:

https://www.nettavisen.no/vindturbin/ising/helikoper/her-er-historien-bak-det-utrolige-bildet-hvor-helikopter-sprayer-en-vindturbin-med-is/f/5-95-179770


13
Energi og miljø / Re: Post-Texas
« on: 22.02.2021, 16:13:29 »
I NRK-reportasjen mener jeg Anders Magnus sa noe om at texanerne ikke har vært like smarte(!) som vi i Norge med å ha oppvarming på vindmøllene for å unngå at de skal fryse. Er dette sant, og i så fall må du det jo bruke ganske mye strøm!

14
Media og politikk / Re: Facebook får seg en på trynet
« on: 20.02.2021, 11:15:47 »
Dette begynte som en konflikt mellom Facebook og australske myndigheter. Men nå følger andre land etter, inkludert Canada.

https://journalisten.no/canada-facebook-google/canada-vil-folge-australias-facebook-krav/449658

15

Svenskene må ha blitt inspirert av Potsdam:

German research news site Forschung und Lehre here reports how climate researcher Professor Stefan Rahmstorf of the Potsdam Institute concedes: “cold waves like the one currently occurring in Europe may become more frequent.”

Til orientering: Stefan Rahmstorf er Tysklands svar på Rasmus Benestad, og i likhet med ham en av de ivrigste skribentene på realclimate (hvis den siden fortsatt eksisterer)

Pages: [1] 2 3 ... 50