Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Knuta

Pages: [1]
1
Hei folkens.

Jeg lodder litt stemning da jeg har kommet til et punkt i utviklingen av et program. Skal jeg fortsette utviklingen eller stopp det opp? Tidligere hadde jeg et program jeg kalte for ghcn-viewer, hvilket jeg har kastet på hylle. Denne hadde mye rare funksjoner, men det ble tungvindt å lage et program for hver eneste ting man skal ha til. Nå har jeg startet med Climate Explorer (CE).

I dag dekker programmet GHCN data. Jeg hadde tenkt å utvide det til USHCN, CO2, Gridded Hadcrut, Griddet GISS m.m. men siden jeg har lagt vekt på funksjoner har det stoppet litt opp med serier. CE har kommet så langt at den kan sammenligne 2 serier uavhengig om det er fra samme database, juster/ujustert eller samme stasjon. Gjennomsnitt av min/max og differanse mellom to serier er en enkel operasjon. Det er lagt vekt på en statistikkmodul som viser statistikken for pr. måned hvis f.eks Januar er temaet i gjennom 100 år. 2 Typer hovedrapport er laget, en tabell format og en løpende verdier. Man kan velge og vrake i forskjellige formateringer og skilletegn ved import/export til andre program. Autosaving av rapporter og Autocopy til utklippstavle er selvfølge med CE. Siste modul jeg har lagt til er en enkel graf. CE er allerede ferdig med alle temperaturskalaer som finnes (de jeg har funnet 8 stykker så langt) + konvertering til "Watt/meter^2" dersom man godtar de begrensningene til korrekthet det har.

Fremtidige funksjoner jeg hadde tenkt til er Moving average, Smooting( ikke moving averager), Removing av Sesongsvigninger, Normalisere seriene, Offset, detrend, legge til trender og Rekonstruere manglende data/interpolering. Bare for å ha nevnt noen.

Her er det bilde av en gammel versjon: http://pubadmin.ostfold.net/data/downloads/966/ClimateExplorer.GIF
Her er hvor langt det er kommet i dag: http://pubadmin.ostfold.net/data/downloads/966/ClimateExplorer.PNG

Så kommer spørsmålet, er det interesse for et komplett produkt som tar alt?Pages: [1]