Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Telehiv

Sider: [1] 2 3 ... 20
1
Jeg hadde en lang samtale med en god venn forleden, der vi kom inn på det følsomme og kompliserte temaet "integrering", som i Vestens demokratier tradisjonelt er ansett som den beste måten å innlemme innvandrere og flyktninger. Kongstanken med integrering er at man ikke skal tvinges til å gi opp all gammel identitet og betingelsesløst måtte tilslutte seg nytt vertslands kultur (assimilering) men kombinere sin opprinnelige kulturelle identitet og atferd med en respektfull overholdelse av vertslandets lover og kulturelle spilleregler (integrering). Et godt eksempel på integrering er norsk-amerikanerne i USA som i tillegg til sin offisielle amerikanskhet symbolsk dyrker lutefisk og lefser og bunader og snakker med kjærlighet om gamlelandet og kan flere setninger på norsk.

Kanskje har norske myndigheter så langt trodd at det samme kunne skje med våre nye landsmenn i Norge som vi selv ordnet oss i USA? Vel, integrering i Vesten har ofte gått greit i de tilfeller vi snakker om alt annet enn "integrering av de tyngst integrerbare"; dvs. lavt utdannede muslimer fra Nord-Afrika og Midt-Østen, mer styrt av lojalitet til Allahs påbud og klanen og dens patriarkalske æresbegreper framfor vestlige demokratiske og humanistiske verdier. Og som er pålagt å straffe alle frafalne på måter vi ikke skal legge ut i skrift her, men jeg kan legge ut et bilde jeg ble forevist i dag, og som vil få meg til å ligge søvnløs i mange netter framover:


Foto: AP Photo/Yves logghe

Tilbake til min gamle venn, som i samtalens løp tenkte høyt:
"Hva er det man mener med at mennesker som driver med sånt skal "integreres"? Hva er det i så fall som skal integreres? Er det noen av alle disse velmenende integreringsdyrkerne som har gjort seg noen klare tanker om det i det hele tatt? Må vi ikke heller snart sette foten ned og gi klar beskjed om at det er ikke aktuelt å "integrere" noen form for aksept av, ikke engang sympati for, æresdrap, blodhevn, fatwa'er, de groveste former for kvinneundertrykking, groteske omskjæringer, osv.? Må vi ikke snart heller forlange at enten underordner folk fra disse kulturene seg norske lover og regler på linje med alle andre, eller så må de rett og slett finne et annet land å oppholde seg i? Man kan ikke forlange opphold i Norge fordi det var så fælt der man dro i fra, og så er man omtrent villig til å drepe for å kunne drive med de samme uskikker og uhyrligheter her til lands".

Alt fritt etter hukommelsen, så han ville kanskje ønsket å pusse på noen formuleringer. Men min gamle venn, som jeg alltid har ansett som en forsvarer av våre viktigste humane dyder som et sivilisert folk, er jo slett ikke alene med sine fortvilte spørsmål: Hva med alle de andre som tenker de samme tanker?
En ny undersøkelse viser at bare rundt 2 av 10 nordmenn nå har tiltro til at vår såkalte "integreringspolitikk" er noen løsning på disse utfordringene. Dette er svært dramatiske tall, og nå trolig ekstra påvirket av den stadig mer ukontrollerbare utviklingen i Oslo øst, som bærer mer og mer preg av svenske tilstander, og ikke minst styresmaktenes åpenbare famling etter funksjonell håndtering av disse utfordringene. Utviklingen synes dessverre å peke i feil retning også i årene framover.
Vi får derfor komme tilbake til saken om ett år, to år, osv., og se hvordan ting utvikler seg.

I mellomtiden skal jeg forsøke å fortrenge bildet av den nedgravde unge kvinnen som venter på den siste stein.

 

2
En klassiker fra det britiske imperiums glansdager var da en britisk avis arrogant skulle ha meldt at "Tåke i Kanalen - kontinentet isolert" ("Fog in Channel; Continent Cut Off"). Det blir også sagt at britiske værmeldere stadig brukte denne svisken på 30-tallet.

Nå gjentar historien seg i litt mindre skala, der de siviliserte skuer østover fra Vestlandet:
En overivrig sommervikar i NTB (ellers kjent som landets ivrigste AGW-alarmistorgan) har nemlig funnet det høvelig å smelle til med denne meldingen:

"Nysnø i fjellet i Sør-Norge – to dager før sommersolverv"


Fylkesvei 55 ved Sognefjellhytta tirsdag morgen. Statens vegvesen advarer bilister mot å kjøre med sommerdekk over Sognefjellet
på grunn av snøvær og glatte kjøreforhold. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix


Meldingen går videre slik:

I høyfjellet i Sør-Norge er det storm og snø. Statens vegvesen fraråder folk å kjøre over Sognefjellet med sommerdekk.
Det er snøvær og glatte kjøreforhold på fylkesvei 55 over Sognefjellet, opplyser Veitrafikksentralen vest tirsdag morgen.
Det meldes også om nysnø på Valdresflya og andre topper i høyfjellet. I fjellet ligger snøgrensa på 1.400-1.800 metter, opplyser statsmeteorolog Hanne Beate Skattør til Gudbrandsdølen Dagningen.
– Det er ikke unaturlig at det kommer snø på toppene. Det har vært minusgrader om natta. Sognefjellshytta har nå minus en halv grad. Juvasshø har minus tre, sier hun.
Snøværet kommer to dager før årets lyseste og lengste dag. Torsdag er det sommersolverv.


Vi ønsker sommervikaren lykke til med søkingen etter ny jobb.


3
Til helgen er det duket for den årlige Bilderberg-konferansen. Konferansen er stengt for presse og alle deltagerne signerer på at det som blir sagt ikke skal siteres. Hemmeligholdelsen har alltid lokket fram konspirasjonsteorier over hele verden, dog skal mange avsløringer også sies å ha vært ubehagelig sanne.
I år har den norske kronprinsen heldigvis holdt seg borte, men "fredsfyrsten" Henry Kissinger er jaggu oppe og vaker ennå. Han lever som kjent evig på "power" som sitt sex-afrodisia.


Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg er Bilderberg-medlem og kan ta med seg to gjester.
I år står tidligere klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) og VGs politiske redaktør Hanne Skartveit på deltakerlisten.

Jens Stoltenberg deltar i år som Nato-generalsekretær, tidligere som bestyrer av norsk pengesekk.

Hele deltakerlisten kan studeres her: http://bilderbergmeetings.org/participants.html

Konferansen ble dannet i 1954 som en møteplass mellom Europa og Nord Amerika etter andre verdenskrig. Gruppen fikk navnet etter hotellet i Nederland der det første møtet fant sted. Møtet ble ledet av prins Bernhard av Nederland. Prinsen ønsket velkommen på de hemmelige Bilderberg-møtene i mange år. To av verdens rikeste familier - Rockefeller og Rotschild - har i alle år vært pådrivere i gruppen.

Årets konferanse er den 66. i rekken og holdes i Italia. Deltakerne vil blant annet diskutere populisme i Europa, fremtidens jobber og Russland samt Saudi Arabia og Iran, viser pressemeldingen. Ellers spekuleres det i hva som egentlig skal diskuteres, dvs. det som aldri står på den offisielle agendaen, men som deltakerne kommer gjennomprogrammert med når de vender hjem. Vi husker alle da Gro Harlem Brundtland kom hjem fra Bilderberg-møte og straks opprettet både Cicero og Bjerknes med opprinnelig formålsparagraf å "bevise global oppvarming"

I fjor deltok DNs politiske redaktør Kjetil Bragli Alstadheim på konferansen, en velkjent proponent for klimaalarmisme. Vi har flere ganger de senere år sett at norske deltakere har vært nært assosierte med den norske klimafinansieringen. Opprinnelig var det Høegh og andre redere som var gjengangere fra Norge før vi siste tiåret har sett en dreining mot politikere med tilgang til mange offentlige midler rettet globalt, ikke minst mot internasjonale klimaprogrammer. Til gjengjeld har en rekke norske noksagter som Solheim, Jagland, osv. i tillegg til Gro blitt belønnet med internasjonale topposisjoner av Bilderbergers og Guds nåde.

4
Det er ikke samme kunstner som nylig laget det mye omtalte Sylvi-bildet, men dette nye av åkerriksa henger på samme sted:Det kom i natt, men ansiktet er allerede skrapet bort.
Kanskje ikke så rart; Trine Skei Grande er i dag (onsdag) i Bergen der hun blant annet skal delta under åpningsseremonien for Festspillene i Bergen og overvære verdenspremieren på Jon Fosses teaterstykke «Andvake». Hadde jo vært gøy om en del av teateropplevelsen ble en innlagt tur til hjørnet av Fosswinckels gate i pausen? Det er jo bare rett opp bakken fra Grieghallen.

Jeg syns det er morsomt med disse gatekunstnerne, vårt land har godt av å bli litt mer rampete mot makten - særlig når det er snakk om solide dobbeltmoralister i tillegg. Gi oss mer - jeg spanderer popcornet!

5
Arbeidet med å utvide kabelnettet til utlandet går mye raskere og foregår i et større omfang enn folk flest synes å få med seg, og til kostnader (som kommer tilbake på folks strømpris at the end of the day) som heller ikke synes å være noe politikerne overkommuniserer.


STARTET ARBEIDET: Her legges den norsk-britiske kabelen North Sea Link. Bildet er fra begynnelsen av arbeidet i mai 2018.
Den oppjekkbare lekteren brukes til å ta mot kabelen fra italienske Prysmians kabelleggingsskip Giulio Verne,
som ligger to kilometer ute i havet fordi det er langgrunt. Kabelen fløtes inn til lekteren og vinsjes videre inn til land, der den kobles til.

 

De norske kablene blir større og større
Norge-Danmark: Skagerrak, totalt 1.600 megawatt (men fordelt på 4 ulike kabler)
Norge-Nederland: NorNed, 700 megawatt
Norge-Tyskland: Nordlink, 1.400 megawatt (under bygging)
Norge-Storbritannia, North Sea Link: 1.400 megawatt (under bygging)

- North Sea Link vil bli Norges syvende utenlandskabel for import og eksport av strøm, og vil gå mellom Blyth nær Newcastle i Storbritannia til norske Kvilldal i Rogaland. Dette blir en av verdens lengste undersjøiske strømkabler på rundt 720 kilometer.
- For åtte måneder siden begynte arbeidet med å strekke den sjette, en strømkabel mellom Tonstad i Norge og Wilster i Tyskland.
- Kablene til Storbritannia og Tyskland har en samlet kapasitet på 2.800 megawatt, noe som tilsvarer et par større kull- eller kjernekraftverk. Fra før har Norge kabler med totalt 2.300 megawatt i utvekslingskapasitet med Danmark og Nederland.
- Kablene til Tyskland og Storbritannia er begge beregnet å koste 1,5 til 2 milliarder euro, som betyr at den samlede regningen blir på mellom 28 og 38 milliarder kroner.
- Tidligere har Norges vassdrags- og energidirektorat anslått at kablene til Tyskland og Storbritannia kan øke kostnaden for strømmen i Norge med rundt to øre per kilowattime i 2030.
- Kostnadsestimatene varierer imidlertid sterkt med hvor beregningene kommer fra, og hvilke scenarier som legges til grunn, se for eksempel Hydros advarsler nedenfor.

Hydro advarer mot ny gigantkabel til Skottland
Hydro har for eksempel vært ute og sier de frykter økt kraftflyt med tilhørende økte kraftpriser ifm. samarbeidsprosjektet Northconnect som har søkt om å få bygge en kabel for import og eksport av strøm fra transformatorstasjonen Sima i Hardanger til Peterhead i Skottland. Denne kabelen får en effekt på 1.400 megawatt, noe som vil si at den maksimalt kan transportere 12,3 terawattimer (TWh) strøm på ett år. Til sammenligning er Norges totale strømproduksjon på 149 TWh. Bak prosjektet står Vattenfall, Agder Energi, Lyse og E-co. Energi, som anser Storbritannia som det mest lønnsomme landet for en slik forbindelse.

Aluminiumsgiganten Hydro tar opp flere ting i sitt svar på Norges vassdrags- og energidirektorats høring om Northconnect:
•Kraftprisen kan øke og forsyningssikkerheten svekkes
•Erfaringene fra Statnetts kabler til Storbritannia og Tyskland bør vurderes først
•Brexit gir regulatorisk usikkerhet

Kostnaden for kabelen vil bli på rundt 7,5 milliarder kroner, og nåverdien av prosjektet er beregnet til rundt 14 milliarder kroner.
Northconnect er også beregnet til å løfte strømprisene i Norge med mellom 0,7 og 1,7 øre per kilowattime, ifølge utbyggernes søknad.

Det er imidlertid ikke Northconnect alene som gjør Hydro bekymret, men hensynet til hele kraftsystemet, på grunn av flere utenlandskabler og mer uregulerbar vind- og solkraft. I sitt høringssvar til NVE beskriver Hydro bekymringen for at økt kraftflyt i Norden vil kunne kreve dyre oppgraderinger av nettet også i Norge, noe aluminiumsprodusenten må i så fall må være med å betale for. «Det er avgjørende for industrien i Norge at den samlede effekten av kabelprosjekter, ordningen for CO₂-kompensasjon og en rimelig tarifferingsmodell for industrien ikke svekker konkurranseevnen og muligheten for økt verdiskaping», skriver Hydro.

Link: https://e24.no/energi/stroem/hydro-frykter-ny-gigantkabel-vil-gi-hoeyere-stroempris/24313213

Andre store risikokostnader: Northconnect vil kræsje med Sverdrupkabelen to gangerI følge et kart Statnett har sendt til Kystverket viser det seg at de planlagte kabeltraseene krysser hverandre minst to ganger og muligens flere i området mellom Kvitsøy og Skudeneshavn.

Link: https://www.tu.no/artikler/johan-sverdrup-kabelen-krasjer-med-statnetts-englands-kabel/347481

6
Trump har som kjent lenge drevet utagerende retorikk og trusler mot det faktum at USA taper i handelskonkurransen mot Kina. Det tidligere selverklærte frihandelsfyrtårnet USA griper oppsiktsvekkende nok nå til desperate tollrestriksjoner for å forsvare sin posisjon.Men USA taper også på andre arenaer enn mot Kina alene: e24 skriver f.eks nå at Kina de siste ti årene har investert for minst 318 milliarder dollar i Europa, tilsvarende 2.496 milliarder norske kroner. Dette er 45 prosent mer enn USA har investert i samme periode, ifølge en oversikt som Bloomberg har laget.

Rundt 360 europeiske selskap har blitt tatt over av kinesiske, fra italienske Pirelli til irske Avalon.
- I tillegg har kinesiske aktører delvis eller fullstendig tatt over minst fire flyplasser, seks havner, 13 fotballag og vindparker i minst ni land. 
- I Norge ble boreselskapet Awilco Offshore kjøpt av kineserne for 2,8 milliarder dollar i 2008.
- I Sverige ble Volvo Cars kjøpt opp av kinesiske Geely for 1,8 milliarder dollar i 2010.

Investeringene har fått EU til å heise det røde flagget.
Tysklands Angela Merkel og Frankrikes Emmanuel Macron etterlyser nå en felles strategi mot Kina.
Frem til det blir tatt grep, slik det er gjort i USA og Australia, tror jeg Europa kommer til å tiltrekke seg store deler av kinesiske investeringer. Jeg forventer en regulering, men akkurat nå er Europa det fremste målet, sier Derek Scissors i American Enterprise Institute til Bloomberg.

7
I påvente av at klimaalarmistene skal få tilbake livsmotet etter årets vinter, kan vi ta også en liten gjenoppfrisking av klimadebatten tilbake i 2010, da BBC spurte Phil Jones:

A - Do you agree that according to the global temperature record used by the IPCC, the rates of global warming from 1860-1880, 1910-1940 and 1975-1998 were identical?

Her er et par av figurene BBC la fram for Jones:


Phil Jones svarte da:
So, in answer to the question, the warming rates for all 4 periods are similar and not statistically significantly different from each other.

Resten av saken kan leses her: http://news.bbc.co.uk/2/hi/8511670.stm

Så kan man jo følge opp med å se på grafene for årene etterpå, helt til nå. Men det blir en annen debatt, der vi må kjøre inn nye grafer.
Syns uansett det var litt morsomt å gå gjennom denne historien en gang til, ref. at IPCC på basis av disse dataene allerede året før (i 2009) hadde lansert 150 mill. klimaflyktninger innen 2050. "Alt henger sammen med alt" som Gro Harlem Brundtland så rundelig vurderte verdenssituasjonen en gang.
 
8
Først, det er svært så lite nytt fra klimaalarmismesiden (det meldes om tilnærmet komatøse tilstander i den leiren etter fimbulvinteren over særlig den nordlige halvkule, men også lenger sør), så vi får fortsette å ta for oss av mer aktuelle og reelle verdenssituasjoner:

Krigsforbrytelsene mot Irak 2003-2010
Som kjent kjørte USA i gang sitt angrep på Irak i 2003 uten FN-støtte, ut fra at det hastet å redde befolkningen fra at Saddam planla bruk av kjemiske og andre masseødeleggelsesvåpen mot egen befolkning. I ettertid påvist å være ren propaganda fra amerikanske nyhetspåvirkere og et rent cover-up for en krigsforbrytersk invasjon i strid med folkeretten, og et rent innbrudd i irakisk oljeindustri der man uten videre tildelte det amerikanske selskapet Halliburton råderetten over de irakiske oljefeltene. Det helt utrolige var at visepresident Dick Cheney kom til det Hvite Hus i 2001 fra stillingen som direktør i dette selskapet!
Rent formelt: Invasjonen begynte uten eksplisitt tillatelse fra FNs sikkerhetsråd og var slik et brudd på FN-charteret. FNs generalsekretær Kofi Annan uttalte f.eks i september 2004 at krigen ifølge FN var ulovlig.

Amerikansk nyhetsbyrå igjen kilde for gasspåstander i Syria
En allianse av USA, Frankrike og Storbritannia, igjen uten formell støtte fra FN men selvsagt med en NATO-Stoltenberg i ryggen, kjørte nylig i gang diverse rakett/bombeangrep mot mål i Syria. Det amerikanske nyhetsbyrået AP skal ha vært hovedkilden for påstandene om gassangrep i byen Douma.


Det istykkerbombede Douma - men gassangrep?!

Men nå kan det altså vise seg at også dette gassangrepet aldri fant sted. Nyhetsreporter John Pearson fra den amerikanske TV-stasjonen OANN reiste til Syria og intervjuet lokalbefolkningen i Douma. Der kunne øynevitner fortelle at de verken så, hørte eller luktet klorgass, jeg siterer fra en artikkel i Resett nå: 

"Grusomme bilder av døde barn og voksne med skum rundt munnen ble spredt i de fleste nyhetskanaler verden rundt 7. april i år. Det angivelige angrepet i Douma skal ha vært en cocktail av klorgass og sarin, droppet ned over byen med fly.
Journalister fra det amerikanske nyhetsbyrået AP hevdet de snakket med øyenvitner både i Douma utenfor Damaskus og i Nord-Syria. Ifølge AP skal mennesker ha ropt «klor, klor», før de segnet om.
– Gassen var så sterk at folk fikk problemer med å puste flere hundre meter unna, skal kilder ha fortalt nyhetsbyrået AP.

Men nå kan det vise seg at gassangrepet aldri fant sted. Nyhetsreporter John Pearson fra den amerikanske TV-stasjonen OANN reiste til Syria og intervjuet lokalbefolkningen i Douma. Der kunne øynevitner fortelle at de verken så, hørte eller luktet klorgass.
– Jeg har ikke sett eller hørt at noen ble skadet som følge av et gassangrep. Jeg tror det er et show og ikke ekte, sier mannen i intervjuet med OANN.

Pearson sier i reportasjen at han hadde intervjuet et titalls personer og at ingen hadde sett noe som tydet på at det var et gassangrep i nærheten.
– Ingen av de jeg snakket med hørte eller så noe som helst. De så at det ble snakket om på TV, men ingen øyenvitner som oppholdt seg hvor det angivelige gassangrepet skal ha funnet sted har sett noe, sier Pearson."


Vel, dere kan se mer av argumentasjonen øverst på siden i denne linken:
https://resett.no/2018/04/20/lokalbefolkningen-i-douma-hevder-gassangrep-aldri-fant-sted/


9
Det lille afrikanske kongeriket Swaziland bytter navn til Kongedømmet eSwatini. Første statsnavn tilpasset dataalderen?Uansett, Kong Mswati III annonserte navnebyttet under landets feiring av 50 år med uavhengighet fra Storbritannia. Til dette trengte han ikke å spørre noe storting, for Kong Mswati III er en av Afrikas siste nær eneveldige konger*. Han kritiseres ofte (merk: fra utlandet) for at han bruker det fattige landets ressurser til å finansiere sin egen luksuriøse livsstil

*Etter tradisjonen styrer kongen sammen med sin mor (Indlovukazi, direkte oversatt "Store hunnelefant")

Spesielt har ritualet der kongen velger seg ut stadig nye dronninger fått oppmerksomhet:
Hvert år danser Swazilands jomfruer toppløse for kongen, og synger sanger med tekster som «vi vil ikke ha politiske partier i Swaziland» og «jeg er jomfru, vær snill å sjekke at jeg er ren.» Tradisjonelt har kongen plukket seg en brud fra de opptil 80 000 dansende kvinnene. .
I 2013 hadde Mswati III 13 dronninger. Nå skal tallet ha økt til 15.

Det store spørsmålet her på forumet vil selvsagt likevel være:
- Hvor står Kong Mswati III klimapolitisk?
- Har Norge vært inne med velvillige og målrettede (sic) "klimamidler" her allerede? For her er nok midlene i like trygge hender som i regnskogen, vil jeg tro.
- Kunne det evt. vært lurere om Norge her bidro med litt mer målrettet bistand enn "klima", jfr at rundt 39 % av landets voksne er smittet av HIV/AIDS.

Sist, men ikke minst: I disse #metoo-tider må vel eSwatini være det nær perfekte tilbaketrekningsland for norske politikere med tilbøyeligheter, ja, kanskje bedre og rimeligere å kjøpe seg en posisjon her enn i FN, NATO, Verdensbanken, Regnskogsfondet, egne freds- og klimainstitutt betalt av den norske staten, osv.?
Med HIV-rate på 39% kunne dette kanskje til og med virket litt oppdragende og redusert frekvensen av åkerrulling o.l.?   

Link: https://www.dn.no/nyheter/2018/04/20/0526/Utenriks/swaziland-bytter-navn

10
Det har vært reist tvil om at det kan være sant hva IPCC faktisk har prestert å finne på i sine rapporter om "klimaflyktninger", bl.a. de 150 millioner "klimaflyktninger" verden ville oppleve innen 2050. Vel, det begynner å haste skal man nå disse "settlede" vitenskapelige målene: Som kjent er det ikke påvist noen reelle klimaflyktninger ennå, når man har gått saken nærmere etter i sømmene. Man har f.eks lenge kjørt på at øystaten Tuvalu ville synke i havet grunnet sterkt økende havnivå. Statens leder har visst fått en del penger til å evakuere også. Årets siste målinger viser imidlertid et økt areal for øyene over de siste tiårene. Som bl.a. Mørner i årevis har blitt hånet for å hevde av det klimaortodokse IPCC-miljøet.   

Vel, tilbake til 2009. Da IPCC kom med sine 150 millioner klimaflyktninger, hengte Kirkens Nødhjelp seg begeistret på og så sin verdi stige i takt med flyktningemillionene. De klarte også å beregne at Norges andel ut i fra størrelse på pengebingen og historisk ansvar ville være på 0,4 prosent, altså 600 000 mennesker som vi måtte ta imot og redde fra "hjemmeklimaet" deres.


Eksempel på fotodokumentasjon av klimaflyktning

Dagbladet ble ikke mindre begeistret for mulighetene til å redde verden fra IPCCs vitenskapelig funderte klimaflyktninge-åsgårdsrei og la ut denne artikkelen (slik at ikke noen atter en gang tror dette er noe jeg har funnet på):

https://www.dagbladet.no/nyheter/ma-ta-ansvar-for-600-000-klimaflyktninger/65178697

Dagbladet legger til og med stolt ut en "faktaboks" for IPCCs vitenskapelige beregning av 150 millioner klimaflyktninger innen 2050, jfr. samme type faktaboks man la ut for nedsmeltet Himalaya allerede i 2035. Vitenskapen må som kjent ut til den innerste krok av det uvitende folket.
Yiiiihaaaaa!

 

11
Jeg skynder meg å fortelle at vi går mot et helt regulært lemenår som oppleves med en del års mellomrom her til lands, før klimaalarmistene får kokt opp sitt alternative narrativ om at en "unprecedented" vekst i antall lemen, ja helt "unormalt" mange nye lemener sett av turgåere, KAN skyldes klimaendringer (menneskeskapte), og KAN være et tegn på mer alvorlige forandringer i naturen (menneskeskapte), osv. You wait and see; så snart forskningsrådet har delt ut noen nye kroner til en ny doktoraspirant i lemenkatastrofeklimaforskningsanalysespekulasjon så vil dette komme med store oppslag på forskning.no. Første kildematerialet vil selvsagt være basert på bunnsolide vitneobservasjoner fra selveste marka der ute. Lille Ole kommer trolig til å bitt i fingeren av et illsint lemen han ville pirke på, som da vil bli tolket til at "klimaendringer KAN ha gjort lemen psykisk ustabile og KAN bli farlige for små barn".

Joa, vi har å glede oss til her også: Forumets hederspris KAN gå til første person som linker til årets første klimaidiotartikkel om lemen. Men i virkelighetens verden så hadde vi kjent som siste "lemenår" i 2011. Vi hadde også den gangen bekymrede lemenklimafjotter på plass, men jeg tror årets fjotter vil komme til å overgå alle tidligere.

Link: https://www.adressa.no/nyheter/trondelag/2018/04/18/Kan-g%C3%A5-mot-nok-et-lemen%C3%A5r-16504302.ece

12
Venezuelas har verdens største oljereserver men også oljeproduksjonen er rammet av landets brede sammenbrudd og er nå nede på 1,6 mill. fat/dag. Norge produserer i sammenligning litt over 2 mill. fat/dag (olje, NGL og kondensat). Venezuelas oljeproduksjon er dermed nå på det laveste nivået siden midten av 1980-tallet. Siden februar 2016 har produksjonen falt med 35 prosent, og det er ikke urimelig å anta at produksjonen kan være nede på 1 mill fat/dag i løpet av høsten.
Landet har fire raffinerier og tre av disse ser p.t. ut til å måtte stenge. Ifølge IMF har den en gang så lovende søramerikanske økonomien blitt redusert med 50 prosent i løpet av noen få år."Skitten olje"
Norge har en av verdens minst miljøskadelige oljeindustrier, både rent petroleumskjemisk og også driftsmessig, og det hadde vært bra for miljøet om norsk oljeproduksjon kunne erstattet bl.a. den venezuelanske. For de eneste som kan glede seg over sammenbruddet i Venezuela er de som bekymrer seg over at oljen fra Venezuela er svært tung med et høyt svovelinnhold. For å gjøre den salgbar i det internasjonalemarkedet må den derfor først tynnes ut med lettere olje importert fra for eksempel USA. Men landet har ikke lenger penger til dette. Man er i flere utvinningssammenhenger også avhengig av relativt avanserte kjemikalier (inhibitorer) landet ikke produserer selv, med samme økonomiske problemstilling. Vi kan se på noen årsaker:

Oljepampene utenfor politisk kontroll - statlig vekslingssystem feiler
Landets regjering har mistet politisk kontroll over det statlige oljeselskapet PDVSA, der toppene driver sin egen "motkultur" og korrupsjon. Seriøse fagfolk har derfor forduftet til utlandet særlig det siste tiåret. Det totale tallet på ansatte i landets statlige oljeselskap PDVSA var i 2016 146.000.

Da oljeprisene begynte å falle sommeren 2014 fikk regjeringen problemer. Men den fallende oljeprisen kan ikke tilskrives skylden for alle landets problemer. De økonomiske problemene preget Venezuela allerede da oljeprisen lå på godt over 100 dollar. En sentral årsak til Venezuelas problematiske økonomi er det statlig regulerte vekslingssystemet for landets valuta bolivar. Dette ble innført av daværende president Hugo Chávez i 2003. Målet var å hindre kapitalflukt og beskytte nasjonal industri og kjøpekraft, og bakgrunnen var en nasjonal økonomisk sabotasje åpenbart støttet av USA men "offisielt" utført av tidligere oljeindustrieliter og deler av næringslivet. Deres formål var å legge press på Chavez-regjeringen og få dem fjernet.

Økonomien ble kraftig svekket som følge av sabotasjen. Men med vekslingskontrollen begynte pilene å peke riktig vei; i flere år pekte økonomiske indikatorer oppover og landet var i kraftig vekst. Men sensommeren og høsten 2014, samtidig som oljeprisen falt, ble det i Venezuela lukrativt å spekulere i statssubsidierte dollar rettet mot importsektoren som er helt vital for økonomien i landet: Venezuela er driftet på å eksportere olje og importere alt annet.

Spekuleringen foregikk på flere måter. Det kunne for eksempel skje gjennom at bedrifter søkte om og fikk subsidierte dollar uten faktisk å importere varer, eller at varer ble solgt til svartebørspriser i Venezuela eller smuglet til Columbia. Statlige subsidier av bensin og basisvarer gjorde denne handelen ekstra lukrativt, samt at de økonomiske sektorene som ikke ble tilgodesett med statssubsidierte dollar presset prisene på svartebørsmarkedet opp. En omfattende svartebørsbasert valutaøkonomi vokste frem og inflasjonen økte, til en ond spiral nå kjører landet stadig mer i grøfta:
- Den venezuelanske bolivaren har kollapset helt fordi myndighetene, i desperate forsøk på å få tak i mer penger, har latt seddelpressen gå, som bl.a. The Washington Post har skrevet utfyllende om
- På svartebørsen har kursen falt 99,1 prosent mot amerikanske dollar siden starten av 2012, ifølge samme avis.
- Samtidig er landet i ferd med å gå tom for dollar, og siden Venezuela ikke selv har seddelpresse, er resultatet ironisk nok at Venezuela ikke har råd til penger.
- Antallet oppsigelser har skutt i været i 2018. Noen steder har personalkontorene på anlegg stengt – og hengt opp skilt der det står: «Vi tar ikke mot oppsigelser».
- Noen arbeidere har ikke lenger råd til å reise til arbeidsplassen. Transport kan koste opp til 55.000 bolivar – som bare utgjør 10 cent, men det er så mye som arbeidere tjener på en dag.

Oppsummert
Manglende investeringer, problemer med å skaffe nok elektrisitet, skyhøye kostnader man ikke har klart å få ned når oljeprisen falt samt driftsproblemer har alle vært bidragsytende faktorer til krisen.
En feilslått vekslingspolitikk har også bidratt. Som eksempel på det skakkjørte landet har man kunnet se bilder av opptøyer, tomme butikkhyller og rasjonerte varer.
Blant annet har man måttet bytte olje med dopapir med en av sine få gjenværende allierte, Cuba.
Det politiske sammenbruddet har medført at det ikke er mulig å få inn utenlandsk kapital eller utenlandske oljeserviceselskaper til å drive oljesektoren bedre.

Unntakstilstand, strømrasjonering, mat- og medisinmangel, fallende oljeinntekter og skyhøy inflasjon er bare noen stikkord fra de siste årenes mediedekning av situasjonen i landet. Samfunnsvitere er derfor stort sette enige om at før man kan begynne å diskutere økt oljeproduksjon i Venezuela, må a) den politiske krisen, b) den sosiale krisen og c) krisen i industrien løses. Og man må d) få tilbake folk med kompetanse fra utlandet.


13
Norge er i en unik situasjon for elbiler i den vestlige verden: En rekke avgiftsfritak og andre fordeler har gjort at salget av elbiler har steget sterkt i flere år.
Men hva skjer når det begynner å spises i disse fordelene?
I disse dager kjøres det nemlig fram diverse planer om å begynne å beskatte elbiler med både bompenger og fjerne diverse goder på den andre siden. Overrasket?Oslo har jo lenge sett etter flere fiskalinntekter, og denne uken ble det vedtatt at takstene i bomringene reduseres, men det innføres samtidig toveis innkreving.
Og fra og med mars 2019 er det slutt også for elbilistene i Oslo-regionen. Da må de betale for seg. 56 nye bomstasjoner skal opp, og elbilistene slipper ikke lenger unna. Det er Oslopakke 3 som ligger til grunn for den massive økningen i bompenger, en avtale mellom Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og staten. Totalt øker regningen for bilistene med én milliard kroner – selv om en enkeltpassering altså blir billigere.

Link:
https://www.nrk.no/ostlandssendingen/70-kroner-i-bompenger-for-elbiler-1.14001977

Ellers har det jo åpenbart vært et underliggende ønske mange andre steder i landet også om å få tak i mer elbilavgifter enn hittil. I fjor høst kunne vi lese om følgene av at fra 1. januar 2017 åpnet regjeringen for at kommunene kunne velge å ta betalt for parkering av elbiler. Mange innførte umiddelbart full betaling. Det har dermed oppstått stor forvirring for forbrukerne, og man jobber nå febrilsk på etterskudd for å lappe dette sammen til en mer helhetlig og tydelig pakke.
https://elbil.no/ny-elbil-regel-i-2018-maks-halv-takst-for-parkering-ferge-og-bom/

Neste skritt, når elbilene er mange nok, er selvsagt at man påberoper seg at elbiler nå er blitt "helt vanlige biler" og at alle gjenværende lettelser også må vekk.
Spørsmålet er da hvor mye vi begynner å tape vekst i elbilsalget? USA med sin enorme bilpark, men uten statlige goder for elbilene, er jo i den andre ekstreme ytterkant for utbredelse av elbiler:
14
Her må det for en gangs skyld deles ut kred til en ærlig reporter: Journalisten Erik Stephansen i Nettavisen (han nevner til og med at også Nettavisen ble med på denne stinkende saken) tar et saftig oppgjør med en av de siste dagers mest skitne medieprosesser mot Trond Giske:


Den siste ærlige journalist?

Stephansen tar tyren ved hornene, og spør:

"Var virkelig Trond Giske på AUF-fest?"

Han svarer selv:

"Spoiler-alert: Nei, han var ikke det. Han var på en årlig middag for eldre, tidligere AUF-ledere. I kjellerstua på Stortinget."

Jeg blir faktisk litt uvel av å lese det Stephansen avdekker her:
Hvordan skal et evt. HELT skikkelig menneske skulle kunne forsvare seg mot noe så bedritent og forjævlig utpønsket som det som avdekkes her?

Les Stephansens artikkel grundig og bli like uvel som jeg ble:
https://www.nettavisen.no/meninger/erikstephansen/var-virkelig-trond-giske-pa-auf-fest/3423439203.html

15
Statoil har en skrekkelig historie med rent blårusspregede feilsatsinger i utlandet, som tok helt av under Helge Lund. Mest kjent er de amerikanske gigatapene i hundremilliarders klassen. Mindre kjent er en rekke andre, svære feilsatsinger på flere kontinenter, bl.a. i Afrika og Sentral-Asia. Grunnet pinlig svakt journalistnivå i Norge har Statoil gang etter gang kunnet trekke seg ut av svære tapsprosjekter uten å få den kritiske omtale hos norske media og politikere som burde fulgt i kjølvannet. Og dessverre har også alle de senere regjeringer latt blårussen i Statoil ture fram med det ene dårlig funderte tapsprosjektet etter det andre i utlandet. Jeg kunne snakket om disse flausene i dagevis, men det får ligge. Nå begynner man imidlertid å se litt mer av hva Statoil har rotet seg bort i nå - helt unødvendig, siden de har bedre prospekter på norsk sokkel de heller kunne fått i gang: Marinerfeltet på britisk sokkel. Med svært lite miljøvennlig oljekvalitet.   

Man er derfor i ferd med å konkludere slik i noen oppslag i dag:

"Statoil har brukt 55 mrd. på lite lønnsom klimaversting"


Utbyggingen av Mariner-feltet på britisk sokkel er et av de mest kompliserte Statoil noensinne har satt i gang med

Statoil har lenge massert pressen med samme leksa som da de feilregnet fullstendig på "asfaltfeltene" i USA, jfr. hva TU skrev for omtrent ett år siden:
"I over 30 år har forskjellige oljeselskap jobbet for å få ut oljen på Mariner-feltet på britisk side av Nordsjøen. Problemet har vært at de om lag 250 millionene fat olje har vært så tung og seig, at flere har vært nødt til å gi opp. Men Statoil klarte å knekke koden. Tidligere i mai ble de første modulene til plattformdekket lastet ombord på Dockwise Forte, og er nå på vei til Nordsjøen."

Både politikere og media må snart stille selskapet noen spørsmål:
- hvorfor kan dere ikke la være å gå løs på slike prosjekter, som har mye lavere lønnsomhet enn felt dere har tilgang til på norsk sokkel, og som uansett vil tiltrekke seg negativ oppmerksomhet fra miljøorganisasjonene?
- hvorfor klarer dere ikke å kvitte dere med denne selvskadende tendensen til å alltid måtte til utlandet - IKKE MINST Å INNGÅ KATASTROFALE KONTRAKTER SOM NORSKE LEVERANDØRER VILLE GJORT FOR HALVE KOSTNADEN OG PÅ RETT TID - for å vise at dere har "knekket koder", osv.? Hittil har sånt stort sett gått ut på å knekke nakken....

Her er den mer korrekte virkelighet:
Mer enn halve Norges svært dyktige leverandørindustri er nå kjørt på dunken fordi selskapet i årevis har hentet inn skandaløst dårlige og kostnadsoverskridende kontrakter fra utlandet i stedet. Når alle leveringsskandalene fra utlandet ikke lenger var til å komme forbi, har de begynt å bruke norske leverandører igjen. Etter at halve næringen er ruinert og en enorm mengde know-how er rasert og/eller spilt over til utenlandske konkurrenter som på denne måten har fått tilnærmet fritt innsyn i norsk ekspertise.
 
Dette i all korthet, jeg gidder ikke å utmale ytterligere hvor feil det er at styresmaktene har latt Statoil få holde på slik altfor lenge.
Kan bare kort legge til at den meningsløse kostnadssløsingen med å komme opp med nytt navn - åpenbart kun for å fjerne "stat" i navnet, er bare ytterlig et pinlig eksempel på en frigang de aldri skulle fått lov å holde på med.
 
PS: Og hvor bestilte Statoil modulene til Mariner? Joda, i Korea.....

Sider: [1] 2 3 ... 20