Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Telehiv

Pages: [1] 2 3 ... 48
1
Det er NRK som i morgentimene nå melder at det seiler opp til en skikkelig batalje mellom vaksineprodusent AztraZeneca og EU:
- EU får ikke avtalt vaksinemengde, og mistenker at AztraZeneca (som i hovedsak produserer vaksinen i Belgia) holder tilbake vaksiner opprinnelig reservert for EU og selger dem i stedet til andre verdensdeler for bedre betaling
- EU utber seg et svar og vil ha "transparens" om hva som faktisk er produsert, og hvor utsendelsene har gått
- EU på sin side har avslørt planer om å blokkere leveranser til UK til saken er avklart og avtalt leveransenivå er på plass

Kort sagt: Det svirrer av anklager og taktiske disposisjoner fra alle leire her.

Nå får vi bare håpe at rapportene om alvorlige bivirkninger (herunder en rekke dødsfall) ved de foreløpige vaksinene ikke baller på seg samtidig. Vi trenger ikke en reprise på skandalene rundt vaksinene mot svineinfluensaen.

I det hele tatt, dette synes å bli en mangesidig og het potet i tiden framover?
Det er lite det blir mer trøbbel av enn når maktmiljøer ikke får viljen sin (eller pengene sine).

Her en liten intro til debatten ute i verden: https://www.euronews.com/2021/01/25/covid-19-vaccine-eu-puts-pressure-on-astrazeneca-over-delivery-delays2
Media og politikk / USA: På vei mot et "romersk" forfall?
« on: 25.01.2021, 13:11:20 »
Sist ute her på berget med en slik konklusjon er Espen Hammer med boka "USA - en supermakt i krise". Espen Hammer er en norsk filosof og professor ved Temple University i Philadelphia, Pennsylvania.Bokens ingress sier at "den amerikanske drømmen er over". Og videre: 
"Tre tiår etter kommunismens fall er stemningsleiet i USA et ganske annet enn da nasjonen sto igjen som seierherre. I dag hersker mismot, uro og til dels kaos. Hva gikk egentlig galt, og hva må gjøres? I boka tegner professor Espen Hammer et skarpt bilde av landets viktigste konfliktlinjer. Mens Donald Trump ofte pekes på som årsak til urolighetene, viser Hammer hvilke større krefter som over tid har virket under overflaten og forvandlet USA fra et relativt trygt folkehjem til en nasjon med enorme sosiale forskjeller, dyp politisk splittelse og et dysfunksjonelt demokrati. Gjennom å rette søkelyset mot økonomien, høyrepopulismen og krisen i det politiske systemet klargjør Hammer de avgjørende skjæringspunktene i dagens Amerika. Dette er blitt en sylskarp bok som går rett til kjernen av USAs viktigste utfordringer."

Nå skal man kanskje ikke bygge alle vurderinger av Hammers arbeid på til dels kvasiradikale anmeldermiljøer, men boka er blitt bredt godt mottatt:

Dagbladet: «Sylskarp analyse ... Den fortjener både mange lesere og å bli grundig diskutert», terningkast 5
Dagens Næringsliv: «Denne boken vil hjelpe deg med å forstå hvorfor USA er i krise. ... stramt komponert, skarp i analysen og klar i talen.»
Aftenposten: «Endelig en klarøyd norsk bok om USA»
Ny Tid: «en av de beste analysene av den pågående amerikanske tragedien jeg kan huske å ha lest. ... utviklingen av det amerikanske dramaet frem mot presidentskiftet i januar 2021 blir forklart med glassklar logikk.»

Litt om forhold Hammer underbygger sin analyse med:

Spedbarnsdødelighet som indisium på sosialt sammenbrudd
Hammer bruker bl.a. spedbarnsdødelighet som et indisium på at USA på flere sentrale områder er "på nivå med mange fattige afrikanske stater". Dette er ikke noe nytt: Den bredt analyserende franske forskeren Emmanuel Todd (historiker, antropolog, demograf, osv.) ble kjent i 1976 da han spådde (og fikk etter hvert rett i) at daværende Sovjetunionen var på vei mot et bredt kollaps, der den sterke økningen i spedbarnsdødelighet ble angitt som en viktig demografisk indikator. USA ligger i dag på 29. plass i spedbarnsdødelighet blant de 35 OECD-landene. I tillegg peker han bl.a. på at de politiske institusjonene som kunne blitt brukt til å snu det generelle sosiale, økonomiske og håndteringstekniske forfallet er mer dysfunksjonelle og selvblokkerende enn noensinne. 


Emmanuel Todd

Nyliberalismen har svekket USA siden Reagan
i det større politiske bildet retter Hammer årsaksfokuset for sammenbruddet mot den markedsliberalistiske (nyliberale) politikken som Reagan dundret inn med allerede fra 1980, jfr. en lignende høyrebølge/tankegods hos Thatcher i UK (med basis i de økonomiske "frislepperne" Friedman, Hayek, osv.) og Willoch-regjeringens ulykksalige etteraping her hjemme på samme tid (jappetiden; som bl.a. endte med rentenivå helt ute av kontroll før han valgte å bli felt på kabinettspørsmål). Hammer bruker her bl.a. sosiologen Ulrich Beck som teoretisk referanse for "risikosamfunnet". Her: Framveksten av et sosialt usikkerhetssamfunn.       


Ulrich Bech

Ulrich Becks "risikosamfunn" herjer amerikanere med svekket sosial trygghet 
Den tyske sosiologen Ulrich Beck (1944-2015) ble særlig kjent for sine utlegninger om "risikosamfunnet", der vår tids "modernisering" og "globalisering" i ubehagelig grad har vist seg å ende med svekkelse av nasjonale velferdsordninger og nedbryting av andre ivaretakingsinstitusjoner, avkollektivisering/individualisering av "sosial risiko" og dermed en dreining mot "eget ansvar for egen skjebne". Vi kjenner lett igjen kritikken mot bl.a. Reagan og Thatcher her.
I USAs tilfelle viser Beck hvordan den "moderniserte" amerikanske borgeren havner i et stadig mer nådeløst "marked", i en kamp alle-mot-alle om de stadig færre smulene. Resultatet er en økende grad av sosial dumping for å holde husholdningsøkonomien gående, og kanskje det aller mest bekymringsverdige: Den gradvise nedbrytningen av den tidligere velstående og "sorgløse" middelklassen til et aggressivt og nødhjelpsøkende blandingsjikt, kanskje det helt sentrale eksempelet på at "den amerikanske drøm er over". Og kanskje en helt sentral forklaring på at uventet mange fallerte i middelklassen prøvde Trump som "løsning" i 2016, og mange fremdeles i 2020. 

Både Hammer og Beck har registrert at slike samfunn med store klasser på nedtur utvikler et stadig mer intenst informasjonsbehov om hvor nye muligheter kan bys: Man trenger rett og slett rask og effektiv viten om hvor de neste smulene kan fås. Til dette - når man ikke har en reell velferdsstat å lene seg på - er de nye sosiale mediene det raskeste og mest effektive hjelpemiddelet som bys mht. å fange opp nye muligheter, noe som kan forklare paradokset at selv de fattigste ofte prioriterer å henge med på disse mediene. Staten har jo i stor grad sluttet å fungere som, eller få tillit som, problemløser.
Med u-lands nivå på bl.a. spedbarnsdødelighet har USA paradoksalt nok samtidig en dramatisk økning i avanserte teknologigiganter, der en stor del av brukerne befinner seg i et fallskjermløst og plutokratisk utrygghetshelvete.

Edit:
Apropos utviklingen av teknologigantene: I neste innlegg i tråden trekker jeg fram en motstemme om USAs forfall i Terje Tvedt. Han skriver dette om teknologigantene:
"I løpet av et par tiår er USA blitt hjem for de fem overlegent mest verdifulle selskapene i verdenshistorien – Facebook, Amazon, Microsoft, Apple og Google. De besitter en makt og innflytelse over våre liv og over andre lands næringsliv som historien aldri tidligere har erfart."

Hammers konklusjon for USA er dyster
Hammers bok slutter med at USAs forfall og sammenbrudd vil fortsette, og at "USA kan meget vel ende opp som en slags gigantisk bananrepublikk med et mikrosegment av offentlig støttede mangemilliardærer stilt overfor et folkehav i fattigdom og ufrihet".

De siste måneders offentlige skandaler og bred sosial uro tyder på at Hammer vil få ubehagelig mye rett i tiden som kommer.


 

   

3
Rent bortsett fra at bilbatterier er svære miljøbomber (med en ekkel barnearbeidshale hengende etter seg), er de også tidvis rene bomber:

En Tesla har eksplodert i et parkeringshus i Shanghai
Ikke første gang
Dette er ikke den første meldingen om Teslaer som har eksplodert. Tilbake i april 2019 skal en parkert Tesla eksplodert. Også denne i Shanghai.
Kinesiske myndigheter er heller ikke imponert over Teslas autopilotsystem som ifølge Economic Information Daily har resultert i 10 ulykker som følge av at selvkjørende biler ikke har fungert som de skal.

Link: https://finansavisen.no/nyheter/bil/2021/01/21/7612152/tesla-eksploderte-i-garasje-ingen-mennesker-ble-skadet4
Det har vært mye skumling rundt Biden-familiens diverse tvilsomme økonomiske engasjementer, som toppet seg med Joes sønn Hunter og hans "forretninger" bl.a. i Øst-Europa.

I går så vi Joe gråte på TV, mens han skamroste sin lille idylliske hjemstat Delaware med knapt 1 mill. innbyggere.
Jeg har selv vært et par ganger i denne nest minste delstaten, og kan underskrive på at staten har mye å skryte av, både historisk og mht. å greie seg godt i vår tid (bl.a. høy gjennomsnittinntekt; har unngått de fleste andre delstaters nedgang).   


Delawares hovedstad Wilmington, med bare 70-80.000 innbyggere

Men går vi litt under overflaten, finner vi en nokså betenkelig økonomisk og skatteteknisk "spesialtilpasning" som kan forklare mye av delstatens suksess, og kanskje også litt av hvor the Bidens kan ha hentet sin inspirasjon til ekspansive økonomiske foretak fra. Delaware har nemlig mange av trekkene fra de mest fordekte skatteparadisene rundt om i verden.
Av ren latskap siterer jeg bare kort fra Wikipedia:

"Over 50% av de børsnoterte selskapene i USA er offisielt registrert i Delaware. Årsaken til dette er at Delaware har en selskapslovgivning som er svært fordelaktig for bedriftene. Som en følge av det høye antallet selskaper som er underlagt Delawares jurisdiksjon er selskapsretten svært utviklet i denne delstaten, noe som gjør at den ofte er mer forutsigbar enn i andre delstater.
Delaware har fremdeles under en million innbyggere, men over en million registrerte aksjeselskaper. I tillegg er det registrert mange personlige selskaper med begrenset ansvar, LLC (limited liability corporation). Hvor mange det finnes av disse i Delaware, er vanskelig å finne ut, og hvem som eier dem, er umulig å finne ut, siden det ikke er noe generelt krav i USA om å oppgi den reelle eieren av et selskap, ikke engang til myndighetene. Dermed finnes det heller ikke noe offentlig aksjonærregister. I mars 2019 skrev Global Financial Integrity at «mer personlig informasjon kreves for å få lånekort på et bibliotek enn for å opprette en juridisk enhet som kan brukes til skatteunndragelser, hvitvasking, svindel og korrupsjon»
."

Dette bare som en liten påminnelse om at økonomisk suksess i dagens stadig mer haltende USA ofte er koblet til (litt for) smarte finans- og skattetekniske grep. Hvorvidt man klarer å klistre noe mer grums på the Bidens enn det som allerede har vært ute i media gjenstår å se.

For meg er det ikke så interessant, da det neppe vil ha noen betydning for hans posisjon i presidentstolen uansett. Når man åpenbart ikke klarer å naile the Clintons pillråtne og Epsteinkoblede fondssvirksomhet (med Norge som tenåringskåt bidragsyter), Bush-klanens, o.a., innser nok de fleste at dette er mønsteret og ikke unntaket.   

Det bør interessere mer om Biden vil klare å løfte USA og et helt folk inn på et bærekraftig spor igjen.
Der er det i alle fall lettere å se hvordan ting foregår. 
 

5
Pr. i dag er det en rekke avtaleforhold, ikke minst med EU, som vanskeliggjør at Norge foredler mer av egen fisk på egen grunn.
I dagens DN leverer Marit Norheim et velskrevet angrep på de siste tiårs politikere fra Høyre og Ap som har skuslet bort en rekke muligheter til å opparbeide mer av fiskeriverdiene i Norge.


Marit Norheim - "Sp-velger i Oslo"

Ingressen i artikkelen sier at "Jobbene i nordnorsk fiskeri- og sjømatnæring trues ikke av Senterpartiet, slik fiskeriministeren påstår. Hans eget Høyre har derimot flyttet arbeidsplasser og verdiskaping bort fra kysten i Nord-Norge."
 
Ikke minst får den famøse tidligere fiskeriminister (og pedofilidømte) Svein Ludvigsen  passet påskrevet mht. å spille bort Norges ressurser til utlandet, jfr. dette:

"I 2003 ignorerte fiskeriminister Svein Ludvigsen (H) havressursloven ved å gi fiskebåtrederne anledning til å kjøpe evigvarende kvoter og leveringsplikten ble til tilbudsplikt. Fisken kunne nå fryses på feltet og sendes til Kina for videre bearbeiding/filetering.
Slik ble arbeidsplasser og verdiskaping flyttet bort fra kysten i Nord-Norge.
I dag sendes nær halvparten av all torsk ubearbeidet ut av landet. Vi som har ambisjoner om å bli verdens miljøfyrtårn, sender torsken på følgende rundreise: Fra Båtsfjord til Nederland, ni dager, og så fra Nederland til Kina, 28 dager. Etter tining, filetering og ny innfrysing er det samme rute tilbake."


Anbefaler alle å lese Marit Norheims artikkel, man blir ikke dummere av det!

Link: https://www.dn.no/innlegg/fiskeri/fiskekvoter/politikk/innlegg-hvem-er-det-som-gambler-med-jobber-og-ressurser/2-1-944813


6
E24 skriver at:

"Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) har en gladmelding til byrådene i Oslo og Bergen: Nå blir det tillatt med bysoner der fossilbiler forbys."

Dette er en del av innholdet i den nye "Klimaplanen" som brettes ut for tiden. Hvor "glade" vi blir avhenger imidlertid av flere forhold:

Selvsagt vil det være hyggelig å slippe miljøforringelsen ved eksosutslipp i de store bysentraene, selv om det ikke har noen klimamessig betydning. Spørsmålet er imidlertid hvor stor samfunns-funksjonell selvskading også dette vil representere inntil vi har mer bærekraftige og miljøvennlige alternativ til batteribilene: Jeg regner med de fleste som så gårsdagens "Sløseri"-program på NRK fikk seg en øyeåpner, der omtrent nye batteribiler skrotes selv ved mindre skader fordi forsikringselskapene sier det ikke lønner seg å reparere ved at bl.a. (svindyre) batterirelaterte skader ikke kan risikoklareres for gjenbruk?
 
Link: https://e24.no/norsk-oekonomi/i/9Obeql/nullutslippssoner-faar-groent-lys


7
De fleste har vel fjorårets 60 tiltak i "Klimakur 2030" fremdeles friskt truende i bakhodet, tross den opplyste allmues fortvilte forsøk på selvmedisinering for å få sove litt om nettene. For latterlighetene og viljen til selvskading i denne "Klimakuren 2030" spratt jo ut av alle mugne og grådige klimaposer. Men er det noen som tror at de klimaposerende akter å slutte der? 
 
Om få dager legger regjeringen frem sin plan for å halvere norske utslipp i løpet av bare ni år

Joda, dette er ikke noe en halvfull standupkomiker lirer av seg fra scenen på Latter. Nei, Norge, ikke minst under regjeringen Solberg med alle småparti-klimaskrotnissene med på lasset, har bygget seg opp til å bedrive en stadig økende nasjonal selvskading gjennom sin katatoniske* dilting etter FNs klimakoryfeer.

*Katatoni er en form for forstyrret atferd hvor personen i perioder kan være ubevegelig og stivne i ulike posisjoner eller stillinger i flere timer, såkalt katalepsi, eller virke ukontaktbar for omgivelsene, også kalt kataton stupor. I en slik periode responderer ikke personen på samtaler med andre. Disse tilstivnede kroppsholdningene beholdes ofte selv om andre forsøker å endre dem.

Den høyeste religiøse og moralske sammenstimling av noksagtargumenter oppstår hver gang regjeringen skal legge fram en ny klimaplan. For da strømmer siklende aktivister og NGO'er til mulige honningpotter som trøndere til et hjemmebrentselskap. Og ytrer sin fortvilelse over at regjeringen ikke utøver sin nasjonale selvskading raskt nok, og omfattende nok:
Hvis vi mener alvor med klimamålene, så må vi eskalere tiltakene kraftig, sier Naturvernforbundets leder Silje Lundberg.

Leder Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender vil ha en kombinasjon av pisk og gulrot:
Det kan for eksempel være et varsel om forbud mot fossile drivstoff i transporten fra 2030, sammen med varsel om høyere avgifter og tilrettelegging for blant annet ladeløsninger. En slik kombinasjon av pisk og gulrot tror jeg kan fungere, sier Riise.

Riise er selvsagt hinsides enhver form for virkelighetsorientering:
- "Forbud mot fossile drivstoff i transporten fra 2030" er knapt verdt å kommentere. Riise kan ikke vente med å ødelegge Norge. Jeg sier som Cæsar da hans sønn Brutus var med på drapet av ham: "Har jeg gjort deg noe, eller?"
- Og hvordan "varsel om høyere avgifter" havner blant gulrøtter må man være klimasinnslidende for å få til 

Leder Therese Hugstmyr Woie i Natur og Ungdom vil ikke havne i bakleksa når det gjelder selvskading, og mener at "politikerne må ta upopulære valg". 

Hvis dere er nær medisinskapet kan dere les mer om dette og hist her:

Link: https://e24.no/den-groenne-oekonomien/i/56bOvX/naa-kommer-regjeringens-store-klimaplan-kommer-nok-til-aa-bli-staahei

Et eksempel på utagerende klimaselvskadingsprofeter:
Framtiden i våre henders leder Anja Bakken Riise, Naturvernforbundets leder Silje Lundberg og Natur og Ungdoms leder Therese Hugstmyr Woie
.8
Jeg er opptatt av reelt miljøvern og ikke selvskadende klimaposering. Derfor tillater jeg meg å levere disse sørgelige og pågående miljøfakta:
 
Trump-administrasjonen trakk USA ut av Parisavtalen, bl.a. fordi man mente at det bare var de vestlige landene som skulle bidra, mens storforurensere (tradisjonell miljøforurensing) som Kina og India får fortsette å bygge ut "sotanleggene" sine som før. Ja, til og med i økende tempo. Hør på hva Parisavtalen og dens våpendragere faktisk har lukket øynene for:

- Trump trakk altså USA ut av Parisavtalen, men mellom januar 2017 og mai 2019 stengte USA ned 50 kullkraftverk, og har annonsert at ytterligere 51 skal stenges ned. Samlet har USA dermed 289 nedstenginger siden 2010. Det betyr at under 200 vil fremdeles være operative. Mesteparten av dette energitapet har blitt erstattet av mye mer miljøvennlige gasskraftverk, slik at USA har mye bedre kuttstatistikk (både for ordinær forurensning - og CO2, for den del) enn landene som er med i Parisavtalen.   

- Kina!? I 2019 hadde Kina 2.363 aktive kullkraftverk og hadde under bygging 1.171 nye i selve Kina. Samt hundrevis flere i Afrika, Asia og andre steder der Kina etablerer seg med ny industri i økende tempo.

Alt dette mens vestens klimaposører velger å se et annet sted, mens de samtidig utpiner sine egne land med dyre, ustabile, ulønnsomme og miljøfiendtlige alternative energiløsninger som de fremdeles driver og kaller "grønne".

Litt mer om Kinas kullsatsinger
Vestens politikere - og velgerne som sjokkerende lydig har underkastet seg klimaindustrien - synes ikke helt å forstå, i alle fall ikke gjøre noe med det, hvor mye Kina benytter nettopp vestmaktenes Parisavtale-selvskading til å overta verdens industrihegemoni:
- Edward Cunningham ved Harvard har lagt ut analyser som viser at Kina bygger, planlegger og/eller finansierer mer enn 300 kullkraftverk i bl.a. Tyrkia, Egypt, Vietnam, Indonesia, Bangladesh, og Filippinene.

USA stenger altså samtidig ned mer kull enn noen andre industriland.
Men er folk klar over at også land som India, Sør-Korea, Japan, Sør-Afrika - og til og med Tyskland - bygger hundrevis av kullkraftverk i takt med at de har skjønt at den tidligere så lovprisede "grønne" energien ikke kan levere en brøkdel av deres reelle energibehov i tiårene framover?!
I sum gjør dette at det samlede kullregnskapet bare øker, trass USAs omfattende nedstenginger.

En annen studie fra Boston University sier at Kina har investert over 50 millarder dollars i nye kullkraftverk de siste årene, og at over en fjerdedel av alle nye kullkraftverk utenfor Kina er sponset/finansiert av kinesiske finansinstitusjoner.

De som fremdeles ikke har komplett CO2-skadede hoder vil raskt forstå at verdenskontrollen med energikrevende industri snart er styrt av kinesiske interesser i urovekkende grad.
 


Afrika sør for Sahara - med enorme mineralrikdommer - har 1.1 mrd. innbyggere nesten uten elektrisk kraft
Noen som har et forslag til hvem som vil være de nye (kullfyrte) koloniherrene her om 20-30 år?

Og til slutt: Den lokale befolkning som ikke vil innordne seg dette, vil bli sendt nordover til europeisk grønn ivaretakelse til hul, kullfyrt kinesisk latter.

Noen andre kilder som som ser med bekymring på denne utviklingen og/eller ikke forstår en døyt og serverer verdensfjerne FN-floskler (se nederste link):

https://www.npr.org/2019/04/29/716347646/why-is-china-placing-a-global-bet-on-coal
https://wattsupwiththat.com/2020/07/24/democrats-green-new-deal-would-make-us-reliance-on-china-much-worse/
https://www.thegwpf.org/content/uploads/2020/12/Green-reds.pdf

https://theconversation.com/african-countries-cant-industrialise-yes-they-can-125516


9
Andre emner enn klima / GOD JUL!
« on: 24.12.2020, 09:11:24 »
Ønsker alle meddebattanter en virkelig GOD JUL!
Og i rent overmot over de nyeste mulighetene til å se en slutt på coronaelendigheten i 2021, ønsker jeg også alle et GODT NYTT ÅR!


10
Her er link til domsavsigelsen:

https://www.vgtv.no/video/210343/direkte-naa-kommer-dommen-fra-hoeyesterett-i-klimasoeksmaalet

Bakgrunn for saken:
Greenpeace og Natur og Ungdom hevdet at åpningen av ti oljetillatelser i Barentshavet under 23. konsesjonsrunde i 2016 var lovstridig, og tok saken til retten. Men miljøorganisasjonene tapte saken i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett.

Høyesterett vil derfor ta stilling til om staten brøt Grunnloven da de tildelte nye oljelisenser i Arktis. Blir svaret ja, kan det bety slutten for all ny petroleumsvirksomhet i Barentshavet.

11
Bladet Motor har en interessant artikkel om at Toyotas ofte frittalende toppsjef Akio Toyoda sier at elbiler egentlig øker CO2-utslippene, og ikke minst: Frykter energimangel og problemer for økonomien i Japan, hvis det innføres forbud mot bensin- og dieselbiler.Vel, hvis flere elbiler vil være så problematisk i Japan, er det vel ingen grunn til å tro at det blir bedre her i Vesten?
Det er vel samme oppdagelse man vil gjøre her, om man skraper vekk fernissen av klimaretorikken og begynner å bruke vitenskapelige kriterier for å vurdere saken i et samlet energi- og miljøbilde??
 
Link: https://motor.no/billig-e-up-elbil/jo-flere-elbiler-vi-bygger-jo-verre-blir-co2-utslippene/186931?utm_campaign=2020_12_22_Motor_Nyhetsbrev_uke_52a&utm_medium=email&utm_source=Eloqua&elqTrackId=0A995B4FAAA1BC8BB3F66CB47FCDC17D&elqTrack=false&elq=0cb5c38e68ae45bb84c00ccd7f0217f5&elqaid=1997&elqat=1&elqCampaignId=2151

 

12
Anthony Watts skriver i dag:

"With the likely installation of a Biden administration comes a renewed and likely vicious climate war.

I have inside information that Sen. Sheldon Whitehouse (D-R.I.) will be pushing the Biden administration, calling for prominent climate skeptics, and climate skeptical organizations to be put on investigations and “show trials” for daring to question the consensus. There may be worse than that coming, as he seems to genuinely believe we’ve committed some sort of crime and should be punished for it. Make no mistake, it’s coming.

I suspect I’ll be personally targeted as well."WUWT ruster seg altså for det verste av forsterkede angrep mot dem som ikke bukker i støvet for klimaindustrien, og skal samtidig lansere oppdaterte websider. Vi får ønske dem lykke til med det!

Link: https://wattsupwiththat.com/2020/12/16/wuwt-big-changes-returning-to-a-war-footing-on-climate/


13
Et gigantisk offshore vindprosjekt i USA blir utsatt i lengre tid etter søknadstrøbbel.
Vineyard Winds søknad om å bygge en vindmøllepark til havs utenfor kysten av Massachusetts i USA har fått status som «offisielt tilbaketrukket» av U.S. Interior Department. 1. desember sendte selskapet inn en egen søknad om utsettelse for å endre på vindturbinene, men hovedsøknaden er nå ikke lenger gyldig, melder Bloomberg.

Utsettelsen er et stort skudd i baugen for prosjektet på 800 megawatt, som er anslått til å bli den første storskala vindparken i amerikanske farvann. Prislappen på parken var i søknaden satt til 2,8 milliarder dollar.

Reglene til U.S. Interior Department tilsier at en eventuell ny søknad nå må sendes inn som en helt ny søknad, som kan utsette prosjektstarten i alt fra 12 til 18 måneder. Prosjektet, som er en joint venture mellom Avangrid Renewables og Copenhagen Infrastructure Partners, skulle i utgangspunktet starte i 2023.Vet ikke noe mer om hvorfor man har valgt å bremse dette prosjektet.
I USA har jo vindmotstanden (på land) begynt å spre seg til stadig større områder som har sett sine tidligere naturperler bygges ned av svære turbinanlegg.
Men at at et havvindsprosjekt dyttes ut i tid på denne måten må nok skyldes også andre årsaker. Martha's Vineyard og Nantucket er forøvrig spekket med landssteder for den ypperste elite, bl.a. Kennedyklanen. Kanskje de ikke vil se denne styggedommen i horisonten?
Det kan jo også være at de godkjennende myndigheter fryktet en nykvernet havørn i hodet under synfaringen?
Eller rettere: At det vil skje under åpningsfesten og sjampisknusingen mot et turbintårn? Med FOX News til stede med kamera....


14
Skråblikk / Trump med julehilsen til Klimadebatt!
« on: 14.12.2020, 12:45:44 »
Det er ikke bare verdens klimaforskere som har fått ærefrykt for vårt forum.
En av våre største fans har sendt egen julehilsen:


15
Den europeiske investeringsbanken (EIB) har kjørt sin tredje store undersøkelse av holdninger til klimaspørsmålet, og godtfolks kraftig reduserte bekymring for "klimaendringer" denne gangen vil trolig avføde nye alarmismebehov for klimaindustriens pushere.

Eller sagt på en annen måte:
Det er bare å stålsette seg for de nye alarmismer som snart kommer til å bli spredt i MSMs mikrofonstativer, for i Europa ser listen over de største bekymringene slik ut:

1. Håndteringen av koronapandemien
2. Økonomiske og finansielle bekymringer
3. Frykt for å miste jobben
4. Klimaendringer

Det er klart klimaindustrien ser tidligere lett innhentede penger truet her, for i gjennomsnitt for de 27 medlemsstatene i EU er det nå kun 33 prosent av de spurte som anser klimaendringer som en av de tre største utfordringene for sitt eget land. De tilsvarende andelene for Spania og Ungarn er henholdsvis 18 og 22 prosent, opplyser Die Welt. I Europa er det faktisk bare i Tyskland og Østerrike at klimaendringene kommer så høyt som på andreplass over de største bekymringene.

Som vanlig er ikke slike begredelige nyheter populære i MSM men Christian Skaug i Document har gravd litt i saken her:
https://www.document.no/2020/12/10/klimasaken-er-ikke-sa-bekymringsfull-for-europeere-lenger/
Pages: [1] 2 3 ... 48