Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Telehiv

#1
Energi og miljø / Klimakvoteskandalene
15.03.2024, 09:32:15
Det rabiate og dysfunksjonelle spillet rundt "klimakvoter" (ensidig basert på at CO2-hypotesen korrekt beskriver klimaregulerende forhold) har utviklet seg i de mest bisarre retninger, og har minst av alt noe med reelt miljøvern å gjøre. Håper flere av dere skarpinger som har bidratt med gode klimaskandalefunn her før, kan slenge inn både gamle og nye klimakvote-skandaler etter hvert.
Først: Hvordan Norge prøver å lappe på energipris-skandalen påført oss av EU:

En av mange Norgestrusler fra EU-systemet: EUs klimakvotesystem slår ut i økte kraftpriser i Norge.
Hva gjør regjeringen? Jo, basert på en stadig mer falsifisert CO2-antagelse har den nå "blitt enig med" LO, NHO, Fellesforbundet, Norsk Industri, IE & FLT om et forslag til en CO2-kompensasjonsordning ifølge en pressemelding i dag. Dvs. at regjeringen øser ut "klimakvotesubsidier" på fullstendig ukontrollerte og ikke konsekvensutredede områder. Ordningen tilfører (offisielt) industrien 6,4 milliarder kroner i år. De faktiske kostnadene er svært mye større, men skjules under en rekke andre paraplyer. Man vil jo ikke risikere at "vanlige folk" skjønner for mye av dette og får apoplektisk anfall.

Eksempel:
Norsk Hydro bøtter inn penger og lederne har sikret seg store millionbonuser. Men likevel har regjeringen latt Norsk Hydro tjene mye på ordningen. I 2022 fikk bare dette selskapet alene 2,1 milliarder kroner i støtte. Støtten var anslått å øke til rundt 4 milliarder kroner i 2023. 6. oktober la regjeringen frem forslag til statsbudsjett. Da ble kompensasjonen svekket, noe som reduserte støtten til Hydro med rundt én milliard kroner. Men denne ukontrollerte "CO2-subsidieringen" ender altså ut i svære milliardsummer i øst og vest til selskaper som tar milliardutbytter, penger som da naturligvis heller kunne gått til "vanlige folk" (husker dere dem i Aps valgtaler?) sin trygghet og velferd. 

Basis for den norske CO2-subsidieringen er altså at ordningen skal kompensere for at EUs klimakvotesystem slår ut i økte kraftpriser i Norge.
Formålet med ordningen er å motvirke karbonlekkasje, som vil si at kraftkrevende industri i Norge flytter produksjonen til land utenfor Europa som ikke har like streng klimapolitikk.

Siden den siste regnekyndige journalist døde med Jon Hustad vil vi heretter dessverre bare få uforståtte/ukritiske NTB-referater om slike saker i norske medier. Man kan jo begynne med å lese hva regjeringen får melde til ukritisk gjengivelse i norske medier:

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/03/15/8110654/enighet-om-co2-kompensasjonsordningen-ut-2030-fjerner-kvoteprisgulvet


ENIGHET (OM NOE MAN IKKE FORSTÅR NOE AV): Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. FOTO: NTB

E24 har forsøkt seg på en omtale utover NTB-infoen, men heller ikke her reises spørsmål rundt den manglende CO2-relevansen for klima, man bare prøver å vise at man klarer å lese regjeringens tall og forslag:

Dette foreslo regjeringen i 2024-budsjettet:
- Støre-regjeringen varslet i 2024-budsjettet at CO₂-kompensasjonen til industrien øker med nesten to milliarder kroner i 2024, til 6,4 milliarder kroner.
- Pengebruken hadde økt enda mer hvis regjeringen ikke hadde strammet inn ordningen. Det gjør den ved å gi støtte bare til den delen av CO₂-kvoteprisen som er over 375 kroner. I fjor var grensen på 200 kroner.
Dette grepet sparer regjeringen for 2,4 milliarder kroner årlig.
- Sparegrepet reduserer den samlede kostnaden for ordningen til 76 milliarder kroner i perioden 2021–2030.
- Med uendret støtte ville kostnaden ha vært hele 116 milliarder kroner i perioden, anslår regjeringen. Dermed går norsk industri glipp av 40 milliarder i kompensasjon samlet over perioden.
Elkem-sjef Helge Aasen sa i oktober til E24 at gulvet burde beholdes på 200 kroner inntil regjeringen og industrien hadde vært i nærmere dialog.
Med et kvotegulv på 200 kroner anslo regjeringen kostnaden for kompensasjonen til 8,8 milliarder kroner i 2024, og 94 milliarder totalt over perioden 2021–2030.
- «Regjeringen vurderer at dette nivået ikke er budsjettmessig bærekraftig», skrev den i 2024-budsjettet.


Lenke: https://e24.no/energi-og-klima/i/bg3zEg/kranglet-med-industrien-enighet-om-omstridt-ordning
#2
Energi og miljø / Batteriskandalene
14.03.2024, 21:29:12
"Staten gir ny milliardtildeling til batteriprosjekter: – Galskap, mener Spetalen"
Styret i Innovasjon Norge har besluttet å tildele Vianode, Morrow Batteries, Cenate og Beyonder til sammen 995 millioner kroner i tilskudd til batteriprosjekter.
Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, skryter av seg selv
– Med dette melder Norge seg for alvor på i den europeiske storsatsingen på batterier. Disse fire prosjektene vil bidra til innovasjon i ulike deler av både norsk og europeisk batteriverdikjede, sier han i en pressemelding.


Lenke: https://inyheter.no/14/03/2024/staten-gir-ny-milliardtildeling-til-batteriprosjekter-galskap-mener-spetalen/

Planen er å legge inn nye batteriskandaler etter hvert som de dukker opp.
Og evt. også referere utviklingen i allerede velkjente batteriskandaler.
#3
Roger Pielke Jr. har nå ute en meget informativ artikkel om det skitne og uvitenskapelige spillet bak påstandene om "menneskeskapt ekstremvær":

"How Extreme Weather Became A Climate Change Symbol, Contradicting The Science"



Starten av artikkelen er forøvrig en skremmende introduksjon til hvordan det ble satt i gang prosesser mot Pielke Jr. - fordi han holdt seg til hva som står i IPCCs rapporter om hva som vitenskapelig FAKTISK kan tilskrives menneskeskapte utslipp og de påståtte "klimaendringer" sin betydning for ekstremvær. Som i praksis er omtrent ingenting.

Han forteller om hvordan han ble etterforsket (!!) og anklaget for å være kjøpt av Exxon (motbevist) fordi han ikke var villig til å henge seg på media, aktivisters og de vanlige lurverforskernes påstander om menneskeskapt ekstremvær. Men holdt seg til hva IPCC har sagt i de vitenskapelige delene av rapportene sine. Det er som kjent ikke godt nok for dem som jakter den store klimakaken.

Hele artikkelen bør leses grundig av alle som fremdeles tror at klimaindustriens lurveforskere og deres medlallende aktivister i media, politikken og NGO-miljøene driver redelig omgang med fakta.

Lenke: https://climatechangedispatch.com/how-extreme-weather-became-a-climate-change-symbol-contradicting-the-science/
#4
Energi og miljø / Vindkraftskandalene
10.03.2024, 11:49:58
Det trengs en generell tråd som tar opp de nye vindkraftskandalene etter hvert som de dukker opp, verden rundt.

Vi kan begynne med Tyskland, der man ett sted nå bl.a. vil hogge ned 120.000 trær for å rydde plass til vindmøller.
Som kjent er vindmøller en så ineffektiv og vilkårlig leverende ressurskilde at det trengs enorme landområder bare for å dekke deler av en moderne nasjons kraftbehov. I tillegg til at vindparker som kjent trenger 100% backup som kan slå inn når vindparkene står stille.
Hvor denne backupen-kraften skal hentes fra - og hvilken type kraft det er snakk om - er ikke lett å få sikker informasjon om her heller....

 

WUWT har en interessant omtale både av denne saken, og den generelle miljøherpingen og selvskadingen rundt vindparker:

https://wattsupwiththat.com/2024/03/09/germany-begins-felling-120000-trees-from-fairy-tale-forest-to-make-way-for-wind-turbines/


NEDHUGD SKOG FOR Å GI PLASS TIL VINDPARK - MILJØVENNLIG?!
#5
I 2007 kom Martin Durkin med den mye omtalte filmen The Great Global Warming Swindle som åpnet manges øyne om det massive maktapparatet og det forsknings-politiske spillet bak den påståtte "klimakrisen". Det var forøvrig på dette tidspunkt, etter mange år med utflating i "global warming" etter 1998 (the hiatus - "pausen") at klimaaktivistene begynte å bruke det mer uangripelige begrepet "climate change" i stedet. Det hevdes fra enkelte hold at Durkins film var en bidragsyter til dette begrepsskiftet.

Burkin klarte den gangen å hente inn tungtveiende synspunkter fra en rekke høyt rangerte fagfolk, bl.a.:
Tim Ball, Nir Shaviv, Ian Clark, Piers Corbyn, John Christy, Philip Stott, Paul Reiter, Richard Lindzen, Patrick Moore, Roy Spencer, Patrick Michaels, Syun-Ichi Akasofu, Fred. Singer, Eigil Friis-Christensen, Nigel Calder, Nigel Lawson, Bert Boling, Paul Driessen.

Fakta360 melder i dag at snart kommer Durkin med en ny versjon av kritikken han lanserte i 2007: Filmen "Climate: The Movie" og som vil ha premiere i USA den 19. mars. Fakta360 skriver at de vil få tilgang til filmen før den slippes i Norge og vil lage en lanseringsomtale på sin nettside side ca. en uke før den slippes internasjonalt.
Det skal bli interessant å se hvem av det opprinnelige panelet som vil delta denne gangen, samt hvilke nye som vil uttale seg.

I lenken nedenfor vil dere også finne lenke til den opprinnelige 2007-filmen.

Lenke: https://fakta360.no/2024/03/the-great-global-warming-swindle-full-documentary/

#6


I fjor var det 50 år siden jaktforbudet på isbjørn ble satt i verk, etter at en på slutten av 1960-tallet anslo rundt 12.000 isbjørner totalt i Arktis. Resultatet er at det i fjor ble registrert over 32.000 isbjørner, altså nesten en tredobling.

Tross denne faktiske utviklingen har diverse bløffkampanjer om isbjørnbestandene imidlertid vært utnyttet til useriøs og skammelig klimaalarmisme i flere tiår, basert på modellerte scenarier og/eller cherry-pickede data.

Pionerer i sannhetssøking: Susan Crockford (isbjørntilstanden) og Peter Ridd (korallrev-fakta) 
En forsker som har forsøkt å rette opp de verste faktamanipuleringene rundt isbjørnbestandene er dr. Susan Crockford - omtalt mange ganger her på forumet opp gjennom årene, og er slik blitt en slags parallell til australske dr. Peter Ridd som i den berømte saken mot James Cook University ble sparket for å avsløre at universitetets gjentatte skremselsrapportering om et "klimaødelagt" Great Barrier Reef var ren bløff for å få tak i mest mulig både offentlige og private "klimapenger". For ordens skyld: Great Barrier Reef er pr. dato i sin beste tilstand på mange tiår, jfr. at the Australian Institute of Marine Science (AIMS) så sent som ifjor rapporterte "the highest levels of coral cover across two-thirds of the Great Barrier Reef (GBR) in over 36 years".
Lenke: https://no.wikipedia.org/wiki/Peter_Ridd

Tidligere cherry-pickede isbjørntellinger (eg. modelleringer) avslørt i ny rapport
Både i 2011, 2016 og 2021 var Crockford ute og kritiserte "tellinger" (egentlig modellanslag basert på mindre tellinger) som hevdet et fall i bestanden siden 2006, og da selvsagt forklart med at "fallet" skyldtes menneskeskapt "climate change".

Ifjor kom en langt bedre fundert telling i regi av det alarmismekritiske the Global Warming Policy Foundation (GWPF), og WUWT kommenterer:
"Since 2004 we have been told that polar bear numbers in Western Hudson Bay have been steadily declining, but a new study made public in 2023 reveals that this isn't actually true. In the State of the Polar Bear Report 2023, published by the Global Warming Policy Foundation (GWPF) on International Polar Bear Day, zoologist Dr. Susan Crockford provides the details on this explosive news."

"Crockford said the consequences of this survey are enormous.
"It means there has been no statistically significant trend in Western Hudson Bay polar bear numbers since at least 2004. This result absolutely guts computer model predictions of future polar bear catastrophe that assume Western Hudson Bay numbers have been steadily declining.""


Nok en dose klimaalarmistisk faktasvindel er havnet på søppelhaugen, altså.

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/02/27/state-of-the-polar-bear-2023-w-hudson-bay-polar-bear-numbers-have-not-declined-since-2004/
#7
Det er full stopp for Finnmark-selskapet H. Sjøgren & Sønner etter et uventet skattekrav
Vi er nok mer underlagt EU enn de fleste synes å forstå, inkludert norske revisjonsselskap:
I Finnmark er det ingen arbeidsgiveravgift, men dersom et selskap går med underskudd og mer enn halve egenkapitalen går tapt, kan skattemyndighetene kreve full arbeidsgiveravgift på 14,1 prosent (!!!), i henhold til EU-regelverket.

Merk: Et slikt skattekrav er selvsagt fullstendig på tvers av all norsk næringslivsfornuft, men slik er EU-kravet, som Norge like selvsagt har underkastet seg uimotsagt.



For dette kravet har myndighetene kjørt nådeløst overfor selskapet - men uten at et slikt krav innledningsvis har blitt formidlet verken til dette selskapet eller andre i lignende situasjon, sitat:
"Revisjonsfirmaer har ikke vært klar over det, det har ikke vært formidlet til bransjen. Hadde informasjonen vært gitt, og de hadde hatt et bevisst forhold til det, kunne man ha justert for å tilpasse seg, sier advokaten."

"Kroken på døren var da vedtaket fra Skatteetaten ble rettskraftig", sier bostyreren.

EUs retningslinjer er "forbud mot å gi støtte til foretak som anses å være i økonomiske vanskeligheter" (!!)
Det er litt skremmende å høre seksjonssjef Lene M. Ringså i Skatteetaten forklare saken via sin kommunikasjonsavdeling. Hun viser til at den såkalte differensierte arbeidsgiveravgiften er i tråd med EU-reglene. Etter disse retningslinjene er det forbud mot å gi støtte til foretak som anses å være i «økonomiske vanskeligheter». Begrunnelsen for forbudet er hensynet til at det indre marked skal fungere effektivt, skriver Ringså.

Man må jo spørre: Skal vi bare fortsette å heie på våre norske globalister?
Er alt glemt om at hovedårsaken til generasjoners klok sikring av norsk velferd og utvikling er at man før man overlot alt til Brussel har kunnet foreta tilpassede støtteordninger for å overleve her i steinrøysa?

Lenke: https://e24.no/naeringsliv/i/76bQR4/nesten-80-aar-gammel-bedrift-konkurs-veldig-tungt
#8
Energirealiteter


Tore Andøl er siviløkonom – og forfatter av krim-romanen «At dere våger» som dykker dypt i energiomstillingen og det grønne skiftet

Denne artikkelen er en bearbeiding av materialet i krimromanen "At dere våger".
Jeg kan ikke huske å ha sett en bedre og mer konkret avsløring av hvilken galskap som ligger i målsetningene for "det grønne skiftet".
Les og bli sjokkert!

Lenke: https://inyheter.no/18/02/2024/energirealiteter/
#9
Wiese har observert og rapporterer hvordan norsk samfunnsøkonomi og den generelle sunne fornuft brytes ned i et skremmende tempo under klimaindustriens absurde og villedende mantra "det grønne skiftet".


Morten Wiese. FOTO: PRIVAT

Mange her på forumet har rettet mange harde angrep mot denne grønnjævlige selvskadingen, men den salven Morten Wiese leverer i et debattinnlegg i Finansavisen idag, overgår det meste av harselas med vår enøyde klimafanatiske regjering:

"Norges grønne industriløft – luft og kjærlighet ved første havblikk"

Det er interessant å notere at stadig flere forskere såvel som oppegående næringslivsfolk kobler det grønne sammenbruddet, energiskandalene og de påfølgende økonomiske kriser stadig tydeligere mot en uholdbar CO2-hypotese. Det gjør også Wiese, i en ramsalt kombinasjon der han ikke levner noen tvil om at han anser både karbonhysteriet og de "grønne" løsninger som rent "visvas":

"Drivhuseffekten har beviselig ikke varmet hele den nordlige halvkulen ennå. Det er sent, men fortsatt tid til å redde verden. Alle landets bærekraftsgründere bør derfor forsøke å klekke ut nye, lønnsomme, klimavennlige idéer. Den menneskelige respirasjonen er som kjent en del av karbonsyklusen, der vi puster inn oksygen og puster ut CO2 som en del av naturlige metabolske prosesser. Et sted å starte er å gjøre som norske politikerne, utøve klimavennlig pustekunst og gjøre hvert åndedrag til en grønn investering. Pust ut karbonnøytralt visvas. Pust inn penger."

Det skal ikke store fantasien til å forvente at nye knallharde angrep på denne galskapen vil øke og øke år for år nå, etter hvert som verden rammes av de komplett dysfunksjonelle, miljøskadelige og økonomisk selvskadende "grønne" energialternativene man tror man skal redde "klimaet" med.

Lenke: https://www.finansavisen.no/politikk/2024/02/12/8093648/norges-gronne-industriloft-luft-og-kjaerlighet-ved-forste-havblikk
#11
50 år med klimamodelloverdrivelser og -skremsler
Dr. Roy Spencer (han som er hovedansvarlig for UAH satelittmålingene) har blitt spurt av Heritage Foundation om å skrive en artikkel om de overdrevne globale varmetrendene i klimamodeller produsert de siste 50 år. Ett av forholdene Spencer har tatt en nærmere titt på er "the U.S. Corn Belt near-surface air temperatures in summer".

Dette er et interessant område siden det er produsert mye modellerte oppvarmingsskremsler om at Vestens viktigste kornområder skal bli ødelagte av "unprecedented warming". Reelle målinger har imidlertid glimret ved sitt fravær i oppslagene om dette. Sannheten er jo at dette området fremdeles har sin varmeste målte periode under den dramatiske Dust Bowl i 1930-årene som drev Midt-Vestens befolkning på flukt i horder.
Lett sarkastisk skriver Spencer om nedenstående figur: "These are the models being used to guide energy policy in the U.S. and around the world":



Figuren ovenfor viser altså betydelige feilmarginer for alle de 36 undersøkte klimamodellene - i betydningen at de ALLTID overdriver kommende oppvarming.

Hva med GLOBALE klimamodeller?
Spencer har tidligere lagt ut en mye sitert graf som viste GLOBALE klimamodellers store overdrivelser.
Her er en ny oppdatering, som fremdeles viser signifikante og systematiske overdrivelser - selv etter at man har revidert ned de verste overdrivelsene etter hvert som modellene har feilet så grovt mot faktiske observasjoner (vi må forøvrig også registrere at modellene ikke har vært i nærheten av å fange opp utflatingen det siste tiåret, tvert i har modellene her forutsatt en signifikant oppvarming):



Så Spencer må igjen konstatere det alle tidligere sjekker av klimamodeller har vist:

KEY TAKEAWAYS
1) The observed rate of global warming over the past 50 years has been weaker than that predicted by almost all computerized climate models.
2) Climate models that guide energy policy do not even conserve energy, a necessary condition for any physically based model of the climate system.
3) Public policy should be based on climate observations—which are rather unremarkable—rather than climate models that exaggerate climate impacts.


Lenke:
https://www.heritage.org/environment/report/global-warming-observations-vs-climate-models

#12

REKORDMYE: Frem mot 2026 vil atomkraftproduksjonen økte med 3 prosent årlig, ifølge IEA. FOTO: BLOOMBERG

Verden begynner å ta fornuften fatt, dvs. ta konsekvensen av dysfunksjonelle sol- og vind-fantasier som har sendt hele den vestlige verden ut i en utarmende energikrise:

Det er ventet at produksjonen av atomkraft globalt vil nå rekordnivåer til neste år, viser de seneste prognosene fra Det internasjonale energibyrået (IEA).

Energibyrået mener at rene energikilder vil dekke all verdens ekstra elektrisitetsbehov i løpet av de neste tre årene, og viser til at fornybar energi vokser raskt mens kjernekraft er på vei til å nå en ny all-time high neste år. Dette mener IEA er nok til å at lavutslippsproduksjon vil overgå den kraftige veksten i etterspørselen etter elektrisitet.

Selv om noen land faser ut atomkraft eller pensjonerer kraftverk tidlig, er det ifølge IEA ventet at atomkraftproduksjonen vil øke med rundt 3 prosent årlig frem til 2026, og komme opp til 2,915 TWh i 2025. Det vil i så fall være en ny all-time high etter den forrige rekorden som ble satt i 2021 var på 2,809 TWh. Videre forventes det ytterligere en vekst på 1,5 prosent i 2026.

Kina og India står bak veksten
Veksten blir hovedsakelig drevet av Asia, og det er ventet at verdensdelens andel av den globale atomkraftproduksjonen vil komme opp i 30 prosent i 2026. Asia ser ut til å overgå Nord-Amerika som regionen med største installerte atomkapasitet ved utgangen av 2026, ettersom det er et stort antall kraftverk som for tiden er under oppføring og som ventes å bli fullført innen den tid.

Mer enn halvparten av de nye reaktorene i prognoseperioden er i Kina og India.
- Kina står nå for 16 prosent av den global atomkraftproduksjon, opp fra 5 prosent i 2014.
- Det er imidlertid ikke bare Kina som har styrket posisjonen sin innen sektoren. For også Russland tjener på den nye atomkraftbølgen, ettersom de, sammen med Kina, leverer teknologien til 70 prosent av reaktorene under bygging, skriver Financial Times.

Et malapropos til slutt:
Det må vel anses nokså tragikomisk at Kina og India leder utbyggingen av atomkraft mens de samtidig tjener store penger på å selge utstyr til "grønn" energi til Vesten....jeg syns jeg hører klukklatteren helt hit.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/01/24/8086942/iea-venter-rekordar-for-atomkraft-globalt
#13
Saken begynte for et par dager siden, uten at jeg har klart å finne ut så mye mer om utviklingen så langt.
For dette er, selvforklarende nok, en lang og omfattende sak etter hvert som Mann-stabens advokater har tårnet opp nye angrepsvinkler. De som er interesserte i å følge med utviklingen vil finne et godt startpunkt hos WUWTs oppslag her:

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/01/17/mann-v-steyn-goes-to-trial-after-12-years/




#14
Jeg har tidligere lagt inn flere lenker til arbeider fra Willie Soon om solens betydning for globalt klima. Willie Wei-Hock Soon er en malaysisk astrofysiker og romfartsingeniør med en stor publikasjonsliste, bl.a. fra hans tid ved Solar and Stellar Physics Division ved Center for Astrophysics ved Harvard. Etter hva jeg forstår leder han nå en stor frihetlig forskergruppe ("totally independent" som Soon sier, jfr. de tallrike forsøkene på å anklage ham for å være betalt "klimafornekter") som betyr en betydelig vitenskapelig utfordring for den politiserte IPCC-prosessen.



Men Soon er ikke bare en merittert forsker, han er også en meget engasjert/engasjerende og fryktløs taler. I et intervju hos Tucker Carlson rett etter COP28 dro Willie Soon en herlig råkjøring mot klimaindustrien og IPCCs ufaglige alarmisme, dårlig klimavitenskap generelt, og alt annet som har ledet verden ut i en energikrise uten den minste miljøgevinst i sikte.

Intervju:
This Is What They Don't Want You to Know About the Climate Agenda:

Lenke: https://rumble.com/v462w0x-this-is-what-they-dont-want-you-to-know-about-the-climate-agenda.html
#15
Skråblikk / Uten de gode råd fra MDG....
06.01.2024, 13:35:29
...hadde vi nok frosset splett ihjel!

#16
Skråblikk / Rasmus rides again...
30.12.2023, 12:07:52
"Klimaforsker" (han kaller seg noen steder også "klimatolog") Rasmus Benestad har vært til stor ufrivillig moro et par tiår blant mer lærde vitenskapsfolk, med sine klumsete, språklig ubehjelpelige og faglig mindreverdige angrep på all seriøs vitenskapelig kritikk mot svakhetene i alarmistmiljøenes CO2-narrativ.
Dessverre har Rasmus aldri avansert i reelle forskningsmiljøer, ikke minst fordi han ikke har levert stort annet enn refuserte publiseringsforsøk. Hans høyst ustabile reaksjoner på nødvendige irettesettelser av hans faglige villfarelser og utspill har også vist at han ikke kan settes til mer overordnede administrativt/organisatoriske funksjoner - ikke engang i rene støtteorganisasjoner.

Hans troverdighet har heller ikke blitt styrket av hans maniske alarmismeframstøt i den beryktede aktivistbloggen Realclimate.org, som bl.a. fostret den faglig ukvalifiserte og datakriminelle William Connolley som endret mange tusen wiki-artikler til ønsket alarmisme før han ble stoppet.


"The sayings of Rasmus"
Den nitidig nøyaktige statistikeren Steve McIntyre, den legendariske knekkeren av Manns svindel-hockeykølle og som ikke har latt seg true bort fra å levere vedvarende viktig kritikk av dårlig klimaforskning, lo til slutt så godt av Benestads Realclimate-aktivisme med hjelpeløs språkbruk og tilhørende lurvete logikk og metodikk at han la ut sitat-serien "The sayings of Rasmus" - en herlig eksegese i dårlig, upresis og hjelpeløs språk- og databruk - som fikk hele den engelskkyndige klimaforskningsverden til å le hjertelig.

Mange har påpekt Benestads ulike aktivistroller i uredelig klimagrums



Det er naturlig nok lenge siden profesjonelle forskere har giddet å verken debattere eller kommentere noe av det Benestad plutselig kan dukke opp med i tilfeldige medier der han får en historieløs redaksjon til å gi ham ny spalteplass. Men fremdeles er det av og til noen som er snille med ham og åpner døren han klorer på; f.eks. ABC Nyheter i dag, der han uimotsagt får slenge rundt seg med alarmistisk våsprat i øst og vest:

"Været i 2024: Klimaforsker advarer mot sydenferie"
Ikke noe i oppslaget bærer preg av noe vitenskapelig grunnlag. Vi serveres bare våsprat som dette:

"Men det er større risiko for kraftige hetebølger, og mer nedbør som kan gi ekstremvær i Norge i årene som kommer.
– Men hva som kommer hvilket år er vanskelig å si, sier Benestad.
I 2018 opplevde store deler av Norge tørke som blant annet ødela for avlingene til bøndene. Dit var vi også på vei i år, forteller Benestad, men så snudde det. Eller rettere sagt, jetstrømmen snudde."


Osv., osv., med rent sludder og hans pinlige behov for å få litt medieoppmerksomhet.
De som følger med vet at Benestad i to tiår har bedrevet fullstendig feilslåtte skremsler av denne typen hvert eneste år. Som sagt, ingen seriøse vitenskapsfolk gidder verken å krangle eller debattere mot sånt kontinuerlig sludder. Han får bare holde på.
Som de gamle kloke cowboyene pleide å si:
"Give him enough rope, and he'll hang himself sooner or later".

Vi får heller bare ønske alle i Sør-Norge lykke til med håndteringen av sprengkulden og de kommende veldige snømassene, snøen som vi iht. Benestads 20 år gamle skråsikre spådommer stort sett skulle vært kvitt fra 2013....

Lenker:
ABC-oppslaget: https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2023/12/29/195967226/vaeret-i-2024-klimaforsker-advarer-mot-sydenferie

https://fakta360.no/2023/12/hvordan-ipcc-og-rasmus-benestad-svindler-dere-alle-om-klima/

#17
Det er FrP som stiller dette spørsmålet i en kronikk i Finansavisen i dag.
- Ledergruppen og styret er de eneste som hittil er vinnere i «batterieventyret» Freyr, sier de. Et symptom på regjeringens såkalte «aktive næringspolitikk», skriver Hans Andreas Limi og Sivert Bjørnstad i Fremskrittspartiet.

Men dette spørsmålet burde selvsagt helst vært reist i Ap.
For hver gang FrP stiller et meget godt spørsmål om landets ve og vel hyler hele venstresiden mot dem og vil ikke høre det. De klarte f.eks. å sparke Sylvi Listhaug for å advare om risikoen for "svenske tilstander" også her til lands.
Når Sylvi nå er i ferd med å få blodig rett, er det ikke snakk om å be henne om unnskyldning. Nei, nå løper den samme venstresiden skamløst rundt og snakker om "vårt ansvar" (les: ukorrekte nordmenns skyld) for nettopp "svenske tilstander", men selvsagt uten å faktisk gjøre noe med det.

En kjenning har trolig nailet dette fenomenet ganske presist: "Nå bruker venstresiden begrepet "svenske tilstander" som om de har funnet på det selv".


SIRKELSUBSIDIERING: Regjeringens «grønne industriløft» krever at staten først skal subsidiere en næring, for så å skulle subsidiere mer ulønnsom vindkraft for å ta unna konsekvensene, skriver artikkelforfatterne. Fra venstre: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). FOTO: NTB

Lenke: https://www.finansavisen.no/politikk/2023/12/27/8076222/mener-ap-at-vi-skal-leve-av-subsidier-etter-oljen
#18
COP28 er overstått, og realpolitikken må på banen igjen hvis ikke den vestlige verden skal kollapse under strømmen av selvskadende klimapåfunn og -krav fra aktivistmiljøene og medlallende politikere. Tyskerne har nå innsett at de må ha energi som virker - hele døgnet - til en akseptabel kostnad - og selvsagt måtte de vente med å kunngjøre dette til COP28 var overstått for å slippe å få (flybårne) bortskjemte drittunger fastlimte til talerstolene i Dubai:

Equinor har inngått en stor kontrakt med det tyske statseide energiselskapet SEFE for gasseksport frem til 2039.



Equinor melder i dag om en kjempekontrakt med Tyskland for eksport av gass frem til 2034. Det er snakk om en av de største gassavtalene i selskapets historie.
I henhold til avtalene skal Equinor ifølge meldingen levere 111 terrawattimer (om lag 10 milliarder kubikkmeter) naturgass til markedspris pr. år fra 1. januar 2024 og fram til 2034 til det det tyske statseide energiselskapet SEFE (Securing Energy for Europe).
Avtalene inneholder også en opsjon på ytterligere 5 år, opplyses det. Årlige volumer tilsvarer en tredel av etterspørselen fra tysk industri.
Den femårige opsjonen gjelder leveranser av totalt 319 TWh (om lag 29 milliarder kubikkmeter) i perioden. Selskapene inngikk også en ikke-bindende intensjonsavtale med sikte på at SEFE skal kjøpe lavkarbonhydrogen i stor skala fra Equinor fra 2029 og fram mot 2060.
– Dette er et svar på Europas behov for langsiktig og pålitelig energiforsyning, samtidig som det åpner en mulighet for avkarbonisering av industri i stor skala, sier konsernsjef Anders Opedal i meldingen.
Gassen skal leveres til Trading Hub Europe (THE) i Tyskland, Title Transfer Facility (TTF) i Nederland og National Balancing Point (NBP) i Storbritannia.


#19
Denne videoen snakker utmerket for seg selv, lag deg en kaffe og sett deg ned og bruk et drøyt kvarter av ditt liv til å minnes om igjen treffsikkerheten hos den såkalte "klimaforskningen" de siste 50-60 år.
Dvs, nyt alt det feilslåtte idiotiet som fremdeles får lov å ruinere den vestlige verden:

Lenke: https://youtu.be/E1e5HAZo4iw

Her er også en nyttig påminning om klimaets dynamiske historie:



#20
Turbinene dreper tusenvis av fugler: Fransk domstol stenger vindmøllepark


En fransk domstol har slått fast at en vindmøllepark er ansvarlig for tusenvis av fuglers død. Konsekvensen av rettens kjennelse er at vindmølleparken skal legges ned. Det er første gang noe slikt skjer i Frankrike.

– Kirkegård
I tre år har det rast en innbitt kamp mellom dyreorganisasjoner og vindmølleparken. Tusenvis av fugler, blant dem fredede kongeørner, er blitt drept av vindturbiner de siste årene, men tross dette er turbinene blitt stående.

I begynnelsen av desember kom en dommer med en endelig avgjørelse i den langvarige striden: Vindmølleparken skal stenges innen 15 måneder med dagsbøter på 3000 euro for overtredelse av fristen.

– Det er en riktig kirkegård. Det er funnet minst 1099 døde fugler ved foten av vindturbinene bare i 2019, sa dyreorganisasjonenes advokat.


Lenke: https://www.document.no/2023/12/13/turbinene-dreper-tusenvis-av-fugler-fransk-domstol-stenger-vindmollepark/