Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ConTrari1

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
Denne artikkelen av Henning Maagerud bør alle lese, han skriver fra levra om hvor ekstremt utsatt vi alle er for offentliggjøring av vår antatt private digitale verden. Les og bli skremt.

I den aktuelle saken mot Laila Anita Bertheussen brukes innholdet i en chat mellom henne og noen venninner i det politiske miljøet som bevis av påtalemyndigheten. Mye av denne chatloggen er gjengitt i pressen, og de andre deltagernes bidrag til samtalen blir dermed også eksponert. Ingen av deltagerne kan på forhånd ha sett for seg at den skulle bli gjengitt i mediene slik at hvem som helst kunne lese den. Derfor er sannsynligvis tone og innhold annerledes enn dersom man hadde visst at den skulle bli offentlig. Antagelig hadde chatten da aldri funnet sted.

https://www.digi.no/artikler/debatt-chatten-du-har-med-venninnene-i-dag-kan-vaere-bevis-i-en-straffesak-i-morgen/499748

2
Aktører og hendelser / Extinction Rebellion aksjon i Oslo
« on: 21.09.2020, 09:04:09 »
Egotripperne i Extinction Rebellion har fått sin dose oppmerksomhet i Oslo også, etter at de blokkerte Frederiks gate i sentrum denne morgenen. Gaten har stor busstrafikk, så man kan spørre seg om tidspunktet hadde noe å gjøre med bussjåfør-streiken? Litt ironisk er det også at nærmeste nabo er Kgl. Frederiks Universitet, der klimavettet er like blokkert som i navnebrorgaten utenfor.

Politiet har ryddet opp, og sjældiggerne har selvsagt ikke løpt noen risiko. De bør heller blokkere et jernbanespor, blir mer schwung av en sånn aksjon.

https://resett.no/2020/09/21/extinction-rebellion-aksjonister-pagrepet-etter-ulovlig-demonstrasjon-i-oslo/

Også omtalt her, med sitat fra deres trynebok side:
Vi skal bruke prinsippene for ikkevoldelig sivil ulydighet, med forstyrrelser, respekt, kjærlighet og oppofrelse (inkl. arrestasjon).

Hvor kvalmende selvsentrert kan man bli? Som om noe annet enn fellesskapets ressurser blir ofret.

https://www.document.no/2020/09/21/greta-thunberg-stottede-extinction-rebellion-aksjonerer-i-oslo/

De får liten sympati fra Høyre;
– Dette er ting vi kjenner fra grupperinger fra andre land. Nå skal de ødelegge for vanlige folk i Oslo. Det er bortskjemte pøbler, yrkesdemonstranter som ødelegger for klimasaken. Det sier Stefan Heggelund, stortingsrepresentant fra Høyre.

Men selvsagt er Heggelund på den "riktige" siden i klimasaken, han bare liker ikke aksjoner som stiller "saka" han si et pinlig lys.

https://www.nrk.no/osloogviken/klimaaksjonister-sperrer-gate-i-oslo-_-blir-baret-bort-av-politiet-1.15168490

3
Ny forskning / In vino veritas?
« on: 12.09.2020, 11:27:54 »
OK, dette er i grenseland av å kunne kalles forskning, men det er likevel foretatt en studie. Og kan man tro på at korrelasjon er kausalitet når det gjelder co2 og temperatur, så kan man vel også tro på at klima-moralisme resulterer i dårlig vin.

Denne får terningkast 1:

Ukens bomkjøp
3 Generations of Peace Shiraz Cab Sauv 2019
Pris: Kr 382,10/ 300cl
Terningkast 1

Etiketten på denne rødvinsboksen er full av lovord og tekst om bærekraftige tiltak. Innholdet derimot er det igjen grunn til å rope hurra for.

Vinen dufter av jordbærsyltetøy, gamle urter og sjokolade. Slapp fruktighet, vinen oppleves som emmen i munnen. Ekstremt ubalansert. Varm sviende avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader.

Dette er rett og slett en dårlig vin, styr unna.


https://www.godt.no/anmeldelser/vin/i/x3R89Q/ukens-vintips-septembernyheter?utm_source=vgfront&utm_content=row-11

4
Aktører og hendelser / Ulltveit-Moe inn i nytt tapsprosjekt
« on: 10.09.2020, 20:43:16 »
Denne gang i politikken.

Etter å ha tapt milliardbeløp på «grønne investeringer», vil næringslivsprofilen Jens Ulltveit-Moe se om han kan gjøre det bedre med andres penger – som MDG-politiker. Han vil nå stå på partiets liste til kommende stortingsvalg.

I artikkelen berettes det at UMOE har vært nødt til å kvitte seg med betydelige deler av sin virksomhet, og at regnskapene viser milliardunderskudd. Det har rett og slett gått utforbakke i rasende fart. Bildet av en vellykket forretningsmann ved roret i en slagkraftig bedrift er betydelig falmet.

Dette inntrykket forsterkes ytterligere av E24, som oppsummerer den fiaskoen Ulltveit-Moe har hatt med sine såkalte grønne investeringer. (Finansavisen omtalte saken først.)

«Blant annet har han jobbet med å utvinne fornybar energi og bioetanol fra sukkerrørproduksjon i Brasil, noe som har gitt ham tap på rundt 3,7 milliarder kroner siden oppstarten.»

Samtidig med det som er en tilnærmet økonomisk katastrofe, har Jens Ulltveit-Moe tilkjennegitt et voksende politiske engasjement. Sin politiske innsats har han valgt å gjøre til fordel for den ekstreme «grønne venstresiden», det vil si MDG.


https://www.document.no/2020/09/10/tapte-milliarder-i-naeringslivet-na-prover-ulltveit-moe-seg-som-mdg-politiker/

At en sunnmøring kan synke så dypt! Minner om at han også sitter (eller satt) i styret til CICERO.

5
Extinction Rebellion har foretatt et nytt stunt i Storbritannia, nå blokkerer de adkomsten til produksjonsstedet for Murdoch-aviser. Kan man ikke argumentere, må man sabotere.

Flere titalls demonstranter fra gruppa Extinction Rebellion lenket seg til biler og bambusstillaser for å blokkere veiene utenfor trykkerier i Broxbourne nord for London og Knowsley nordvest i England.

Her trykkes de Murdoch-eide avisene The Sun og The Times, i tillegg til Daily Telegraph, Daily Mail og Financial Times.

– Målet er å fokusere på disse selskapenes uvilje til å rapportere riktig om klimakrisen og den økologiske krisen, og deres vedvarende manipulasjon av sannheten til å passe deres egen personlige og politiske agenda, uttaler gruppen.


https://www.document.no/2020/09/05/70-miljoaktivister-pagrepet-etter-aksjon-mot-britiske-aviser/

6
Energi og miljø / Tesla -snart i fritt fall?
« on: 07.09.2020, 09:09:04 »
Jeg er svært mistenksom overfor alle investeringer som har det minste snev av politisk korrekthet  og moralisme i seg, og holder meg derfor langt unna et firma som Tesla. Faren for å narre seg selv på moralsk grunnlag er altfor stor, risikoen for ønsketenkning likeledes. Nå kommer et kraftig varsko om overprising av Telsa-aksjen (ikke den første, vel å merke) :

Tesla-aksjen har steget 400 prosent i år.

Nå advarer sjef for analyseselskapet New Constructs, David Trainer, mot at Tesla er den farligste aksjen på Wall Street.

Han sier Tesla-aksjen handler til en verdi som er 159 ganger større enn fremtidig inntjening, såkalt P/E (price earnings).

- Vi mener dette er en stor, stor - en av de største noensinne - korthusene som er klar til å kollapse, sier Trainer.

https://investor.dn.no/#!/Oversikt/Direkte/60991

7
Energi og miljø / Nordstream II i fare?
« on: 03.09.2020, 09:52:42 »
Lederen i utenrikskomiteen i den tyske nasjonalforsamlingen mener forgiftningen av Aleksej Navalnyj kan få konsekvenser for gassledningen Nord Stream 2.

Men hva skal tyskerne fyre opp med, når både kull og atomkraft skal fases ut? På den annen side, hvem ønsker seg en energiforsyning der det kan komme enorme mengder novichok inn i systemet når som helst :-?

https://www.document.no/2020/09/03/tysk-politiker-navalnyj-saken-kan-fa-konsekvenser-for-omstridt-gassledning/

8
Media og politikk / Klimabombe fra Jon Hustad
« on: 01.09.2020, 11:55:15 »
I Dag og Tid kommer Jon Hustad med et knallhardt oppgjør med klimahysteriet og hykleriet. Sjelden vare å få det så kontant og klart i norsk media:

Klimapolitikken er ein form for tilkarringsvirksomhet på skattebetalaranes rekning, meiner journalist Jon Hustad.

«I si enklaste form er det at nokon får politikarane til å vedtaka noko som overfører ressursar til kostnad for fellesskapen til ei sterk lobbygruppe, utan at denne overføringa fører noko godt med seg», skriv Hustad.

Han nyttar Equinor og elektrifiseringa av norsk sokkel som eit døme på korleis tilkarringsvirksomhet gjer seg gjeldande i Noreg.

«Når Equinor no har lova å elektrifisera sokkelen, fell så godt som heile rekninga på norske skattebetalarar, som i byte får ein kraftig nedgang i nasjonale utslepp. Ei mykje billegare løysing som fellesskapen hadde tent på, hadde vore å senda den reine norske straumen som Equinor no skal nytta, direkte til Europa, der straumen kunne ha kome til erstatning for europeisk kolkraft.»

«Equinor vert grønvaska, politikarane kan sola seg i reduserte nasjonale utslepp, skattebetalarane får redusert velstand og velferd, og effekten på dei globale utsleppa vert i beste fall null», konkluderer Hustad som også nyttar som eit døme korleis ein bygger nye hus som skal vera meir klimaeffektive, sjølv om det å byggja nytt har eit stort karbonavtrykk.


Mer av dette takk!

https://resett.no/2020/08/28/klimatiltak-som-gjer-vondt-verre/

9
Media og politikk / Har BBC endelig gått for langt?
« on: 28.08.2020, 18:14:02 »
Watts har en artikkel om BBC; to parlamentsmedlemmer har nå lagt frem forslag til nye lover om BBC, der de blant annet vil miste retten til å kreve inn lisenspenger som idag, der manglende betaling kan defineres som en forbrytelse. Det er tydelig at tålmodigheten med dette meningsmonopolet er tynnslitt, bl.a. som følge av BBCs bevisste slagside når det gjelder klimasaken.

BBC climate bias has been well documented by WUWT, including a recent nasty attempt to smear the reputation of Dr. Willie Soon. This abuse all stems from a meeting a decade ago, in which the BBC accepted advice from a secret panel of experts whose names they refused to release, which concluded that the BBC could ignore their normal charter requirement to be impartial when it comes to discussing climate change.

But trouble for the BBC has been brewing on another front.

The BBC uses license fee collection methods which in my opinion are nothing short of brutal. They enforce their special privilege to collect mandatory license fees even if you don’t watch the BBC.


https://wattsupwiththat.com/2020/08/27/fed-up-with-bbc-climate-activism-tory-mps-table-bills-to-defund-the-bbc/

Et annet forslag handler om å privatisere BBC, slik at de må konkurrere på lik linje med andre media kanaler, og mister dermed sin særstilling også formelt. Reelt sett har de forlengst mistet den, når de skamløst fronter venstrevridd politikk og fornekting av fakta om klima.

These are, at the moment, Private Members Bills – from Peter Bone and Christopher Chope – so not likely to become law unless the government takes them up. Guido reckons the decriminalisation of non-payment of the BBC licence fee is actually likely to happen. This will put the BBC on the same footing as any other creditor in the courts. Some form of beefed-up oversight could happen, if the BBC has any sense they will try and get ahead of the game and stop their own BBC journalists tweeting opinions about politics and giving their partisan lack of impartiality public amplification on social media.

https://order-order.com/2020/08/26/tory-mps-table-bills-to-decriminalise-non-payment-of-licence-fee-privatise-bbc-and-monitor-impartiality/


10
Aktører og hendelser / Isbjørn sulter -spiser turist
« on: 28.08.2020, 09:38:17 »
Ja, det er hva NRK legger opp til at vi skal tro, etter det tragiske dødsfallet der en turist ble drept av isbjørn i natt.

Femte drepte siden 1971
– På denne tiden av året har isbjørnen ekstra utfordringer med å skaffe seg mat. Det er lenge siden det har vært is i området som bjørnen kan jakte på. Det er heller ikke så mye tilgang på sel. Dermed bruker isbjørnen mer tid på land for å finne alternativ føde, sier Aars.

Ifølge Aars kan mennesker være bytte for isbjørn.

– Men vi står ikke øverst på ønskelista, sier han, og understreker at han foreløpig vet veldig lite om nattens hendelse.


Vi vet altså veldig lite, men "vet" at våre co2-utslipp får isbjørn til å "bamsemumse" turister, det er vel hva NRK ønsker å antyde. Men hvorfor tillater man camping turisme i Longyearbyen? Folk som har råd til å fly dit, bør også ha råd til å bo i hus.


11
Rull to år tilbake, til tørkesommeren 2018; noen som husker Samsets utsagn om klima og matproduksjon?

Men, legger Samset til:
– Været tar også utgangspunkt i et klima, og når klimaet har endret seg, så blir også været litt annerledes. Nå ser vi en type varme og tørke som vi ikke har hatt på mange, mange tiår i Norge. Det går ut over landbruket, det går ut over vannforsyninger, det skapes skogbranner.

– Veldig mange forskere med meg gjør det. Den globale oppvarmingen har ikke gått raskere enn vi trodde, den har gått omtrent som vi har forutsagt i flere tiår. Men konsekvensene, og endringene i hetebølger, endringene i ekstremregn, endringene i vilkår for matproduksjon, de ser ut til å gå raskere enn det vi har trodd.


https://www.nrk.no/norge/cicero-forsker_-_-klimaendringer-har-gjort-ekstremsommeren-verre-1.14131828

Men...to år senere er det kronår for kornet:

Kornbønder i Innlandet, landets nest største kornfylke, rapporterer om rekordstore avlinger.

– Det er kanskje tidenes beste. For oss er det helt topp, sier Oddvar Pettersen i Romedal i Stange.

Kollegaen i Ringsaker, Mikkel Stafsberg Snarud er enig. Han har snart trøsket halvparten av sine 1300 mål med hvete og bygg.

– Jeg har aldri hatt så store avlinger før, så det ser ut til å bli et rekordår for min del.

Så langt i år har innhøstingen gitt over 700 kilo korn per mål. Det har ikke skjedd før. Det beste året han har hatt ga et snitt på 605 kilo per mål. Det var i 2015.


https://www.nrk.no/innlandet/mot-tidenes-beste-kornhost-pa-ostlandet-1.15134930

I Viken og Trøndelag er det godt til normalt år, så totalt sett ser det meget bra ut. Men hvordan kan det være mulig? Vi har jo ikke kuttet i co2-utslippene.

12
Paul Homewood (og Anthony Watts) har en fin oversikt over noen av de utallige varsler om SISTE SJANSE!! til å redde klimaet som vi er blitt velsignet med gjennom flere årtier:

New York 1989

The Grandaddy of Climate Last Chances? In 1989 the United Nations gave us 10 years to save the world. WUWT celebrated the 30th anniversary of this 10 year warning last year.

A senior U.N. environmental official says entire nations could be wiped off the face of the Earth by rising sea levels if the global warming trend is not reversed by the year 2000. …


https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2020/08/25/guardian-warns-last-chance-on-climate-change-after-many-other-last-chances/

Det kan vel bli en egen sjanger innen klimakrisens historie, det å finne ut av hva som var den aller "first last chance".

13
Ikke ukjente Kent Andersen er nå klar med ny klimabok, mye stoff er nok velkjent for deltakerne på dette nettstedet, men skal likevel bli morsomt å lese den.

Det som er nytt, er at en giftig kombinasjon av politiske og økonomiske interesser på klimafeltet nå er i ferd med å fremkalle enorme politiske og økonomiske konsekvenser. Utopiske ambisjoner om å gjennomføre et «grønt skifte» til et samfunn uten fossile energikilder, har skapt en kolossal svindeløkonomi med vindmøllene som det synligste utslaget, der offentlige midler ender i lommene på et klimaindustrielt kompleks som kan le hele veien til banken så lenge moroa varer. Og du betaler. Du bør helst også vise botferdighet og være rede til personlige ofre for saken.

https://www.document.no/2020/08/24/document-utgir-boken-klima-antiklimaks-av-kent-andersen/

14
Slik kan det se ut, men hva da med El Nino?

NASA scientists (Loeb et al., 2018) used satellite data to assess the 2014-2017 warming was driven by a +0.83 W/m² shortwave forcing due to the downward trend in cloud cover.

A new study (Ollila, 2020) affirms this analysis and suggests the 2018-2020 temperature changes can also be explained by shortwave cloud forcing.

“…the pause was over at the end of 2014, and the major cause was not the anthropogenic forcing, but it was the SW [shortwave] radiation forcing”

“Decreases in low cloud cover were the primary driver of the decrease in reflected SW…”


https://notrickszone.com/2020/08/17/new-study-the-post-pause-global-warming-after-2013-was-not-caused-by-co2-but-shortwave-radiation-forcing/

15
Aktører og hendelser / Viktig aktør lite bekymret
« on: 15.08.2020, 21:08:01 »
Veldig lite bekymret. Og dette er ingen hvemsomhelst, det er Dr. Jochen Marotzke ved Max-Planck Institute for Meteorology (MPIM), fra NTZ:

In an interview with flagship daily Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ here), Max-Planck Institute for Meteorology (MPIM) Director Dr. Jochen Marotzke said predicting how many degrees of warming we need to prepare for was like reading tea leaves and that he is not worried about “climate tipping points”. (min utheving)

Det er oppsiktsvekkende hvor mange varmluftballonger han stikker hull på. Klima-katastrofe, vippepunkter....NO PROBLEM!

Om klimamodeller og klimafølsomheten:
When asked about the results of the French model released earlier this year, which assumes five degrees of warming for a doubling of atmospheric CO2, Marotzke expressed his amazement, telling the FAZ what he thought of the French scientists: “My God, what are you doing? Because it is very, very unlikely that the true climate is as sensitive as these new models show.”

Om vippepunkter:
Later in the interview, the FAZ touched on the so-called “tipping points in the climate system”, which are “threshold values that set irreversible processes in motion that, once started, can no longer be stopped.” Possible tipping points named by some scientists include the Greenland Ice Sheet, Gulf Stream, West Antarctica:, coral reefs, Amazon dying etc.

On whether they could happen, Marotzke views it as “conceivable” and that it “cannot be ruled out” and with “almost all of them we don’t know where we stand.”

When asked which one is most worrying, he replied: “None”.


Om Grønland:
And not even the melting of the Greenland ice sheet worries the MPIM Director. He told the FAZ:  “It’s gonna take so long – a couple thousand years. I don’t see any risk with Greenland.”


Om permafrost og metan:
He is also not worried about the permafrost thawing, saying the contribution to warming “is relatively small.”

“Besides, even if the permafrost thaws, it is uncertain how much of the methane actually reaches the atmosphere,” said Marotzke. “Methane can be converted by bacteria to CO₂. I am not worried about methane.”


Så hva -om noe- er han bekymret for? Jo, det er Gretas mantra og krav, "I want you to panic":
When asked about what he is worried about, he replies: “That the panic will backfire.” Marotzke warns against spreading panic: ” It can become incendiary. The question is, at what point do the risks of climate protection measures exceed the risks of climate change? Panic does not help here, only relatively sober analysis and weighing up – and a democratic discussion will help.”

The question is, at what point do the risks of climate protection measures exceed the risks of climate change?

Er det sånn det går når man ikke kan reise på COP-møte hvert år? Fornuften melder sin tilbakekomst? Dette er en alvorlig kalddusj for "het klode-hoder". For tysktalende kan FAZ artikkelen anbefales, det er enda flere "fornektelser" av de vanligste skremslene der, ("Ja, Hamburg finnes fortsatt i år 2100") selv om han holder fast ved behovet for reduserte utslipp, etc. Men det spiller ingen rolle, en kjetter er han likefullt, for det er bare ved hjelp av krisemaksimering at alarmismen kan vinne frem. Her blir den klippet til vingeroten. Dette må være et av årets viktigste innlegg i klimadebatten, Marotzke kan man ikke ignorere.

https://notrickszone.com/2020/08/14/max-planck-institute-for-meteorology-director-not-worried-about-climate-tipping-points-worried-about-panic/
Pages: [1] 2 3 ... 6