Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ConTrari1

Pages: [1] 2 3 ... 12
1
Aktører og hendelser / Gates tar klima-kaka
« on: 01.03.2021, 23:51:12 »
I årenes løp har vi hørt mye tåpelig klima-alarmisme, og spådommene har falt til jorden en etter en. Men som en ennå ikke vindmølle-klasket fugl Føniks reiser de seg igjen, og her er kanskje det mest totalt latterlige jeg har sett NOEN GANG! Av Bill Gates, selvsagt:

“There are points at which when the corals die off, they never come back,” Gates said. “This is acidifying the ocean, and all the aqua ecosystems die off as that acid level goes up. As forests dry out, they are subject to both fires and infestations that kill all the trees, so you get a lot less trees. As the sea level goes up, the beaches go away.”

Ja naturligvis! Alle de flotte sandstrendene blir borte! Naturen er jo ikke i stand til å lage nye på et høyere havnivå. Så da er vel Fisketorget i Bergen i det minste reddet fra en sandig skjebne.

https://wattsupwiththat.com/2021/02/26/bill-gates-climate-change-all-the-coral-and-trees-will-die/

2
Andre emner enn klima / Norges styggeste ansikt
« on: 01.03.2021, 22:39:33 »
Norges styggeste ansikt er umenneskelig, men ikke et menneskes ansikt. Våre ansikter kan være harmoniske, skjeve, merkelige, usymmetriske, morsomme. Men direkte stygge kan noen knapt kalles. Den Norske Stat, derimot, viser oss et ansikt av pur styggedom.

Alt var normalt, jeg gikk i barnehage, på skole og holdt på med diverse fritidsaktiviteter. Det var en flott barndom og jeg tror ikke den kunne vært noe bedre.

Alt var helt normalt og kunne ikke bli noe bedre, hvis man ser bort ifra alle dagene på sykehuset, de 40 daglige pillene og den kronisk dødelige sykdommen jeg fortsatt lever med.

Der ja, det hørtes mer riktig ut.

Sykdommen min er kronisk, som vil si at jeg ble født med den og jeg kommer til å dø med den.

Den brutale sannheten er at jeg ikke bare kommer til å dø med den, men jeg kommer til å dø av den. Men det er heldigvis mange år til, jeg har jo enda halve livet foran meg! Min forventede levealder er 40–50 år, så jeg er godt på vei.


David Instebø Vang har Cystisk Fibrose. Den Norske Stat vil ikke betale for medisin som gir dokumentert bedre livskvalitet.

Dette er ikke en kur, men det er en sjanse for mange å oppleve noe de aldri har gjort før. Puste lettere takket være en forbedret lungefunksjon som uten disse medisinene kan være uoppnåelig.

Så Erna Solberg, hva sier du? Bedre og lengre liv for de ca. 400 i Norge som lider av dette, eller bruke millionene på å sno seg inn i FNs Sikkerhetsråd? Ikke relevant sammenlikning, sier du? Jo der er nettopp det det er. Du har valgt, og du kunne ha valgt annerledes. Du kunne prioritert det landet som en gang var ditt, fremfor egen karriere i den globale sfæren.

En bitte liten del av gigant-budsjettet til klimatiltak ville vært nok. En bitte liten del av subsidiene til el-biler. Norge "må" hente en IS-kvinne med "sykt" barn, hva koster det? Pluss en langdryg rettssak. Alt sammen er symbolsaker som ikke gavner Norges befolkning det grann. Men å lindre menneskers lidelse, de som ikke har råd til dyre PR-konsulenter, det gir ikke uttelling i den bedritne kattedoen som kalles norsk politikk. 

Statens Ansikt kan skremme Fanden på flatmark. Det er kanskje en trøst-

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/jeg-kommer-ikke-bare-til-a-do-med-sykdommen-min-jeg-kommer-til-a-do-av-den/o/5-95-190959


3
Aktører og hendelser / Mann ser russere rund baut
« on: 01.03.2021, 17:45:49 »
Ja så ille er det at klima-alarmister slåss mot hverandre, hevder Mann.

Today Russia uses cyberware – bot armies and trolls – to get climate activists to fight one another and to seed arguments on social media. Russian trolls have attempted to undermine carbon pricing in Canada and Australia, and Russian fingerprints have been detected in the yellow-vest protests in France.

And WikiLeaks? Your book suggests they were involved?
I’m not an expert but there has been a lot of investigative journalism about the role they played in the 2016 election. Julian Assange and WikiLeaks helped Donald Trump get elected, and in doing that they did the bidding of Putin. Their fingerprints are also all over the climategate affair 10 years ago. UK investigators have evidence of Russian involvement in that too.


https://wattsupwiththat.com/2021/02/28/michael-mann-russian-web-bots-are-causing-climate-activists-to-fight-each-other/

Revolusjoner eter sin egne. Usmakelig som han er, kan det likevel tenkes at Mann frykter å se sitt navn på menyen?

4
Aktører og hendelser / DNB blir klimadiktator
« on: 28.02.2021, 15:00:10 »
DNB vil tvinge byggeprosjekter over på "grønne løsninger", de som ikke føyer seg blir straffet med dårligere betingelser. På tide å tenke på å skifte bank?

Landets største bank går «all inn» i grønne eiendomslån, og varsler bruk av både gulrot og pisk for å nå sitt nye utlånsmål: 130 milliarder kroner innen 2025.

Det klekkelige beløpet utgjør over halvparten av DNBs samlede utlån i eiendomssektoren, opplyser storbanken til E24 – som i dag har utlån på rundt 250 milliarder, inklusive boligutvikling og næringseiendom.

DNBs nye plan innebærer dermed en markant endring i utlånsporteføljen. Men det betyr også at eiendomsaktører på kapitaljakt står overfor tøffere miljøkrav og endrede lånebetingelser hos storbanken.

Det er anslått at eiendomssektoren alene forbruker 40 prosent av materialressursene og inntil 40 prosent av energien i samfunnet.

– Klimautslippene fra eiendomssektoren har nok blitt litt underkommunisert i Norge, sier DNB-topp Olav T. Løvstad til E24.

– Og eiendomsutviklere som ikke vil eller kan innfri de nye miljøkravene deres – må de belage seg på dyrere lån?

– Ja, svarer Løvstad kontant:

– Å bygge grønt innebærer lavere risiko, sånn vi vurderer det. Derfor skal det også få bedre lånevilkår og betingelser.


Lavere risiko for hva? En grønnere og mer frodig planet?

DNB opptrer som politisk press-aktør her, og det er ikke slik en bank bør fungere. Med stor markedsmakt tvinger de kundene til å være lydige slaver av klimakrise-evangeliet. Og vips, så har man et "grønt skifte innen finansnæringen.

https://e24.no/det-groenne-skiftet/i/1BVQ9q/dnb-vil-trigge-130-groenne-milliarder-straffer-brun-eiendom-med-dyrere-laan

5
Andre emner enn klima / Hallo igjen, doktor Stockmann!
« on: 25.02.2021, 20:32:19 »
En Folkefiende har vært omtalt her før, men jeg anbefaler alle å lese denne kommentaren fra Nina Cappelen, forfriskende og viktig!

Tematikken i En Folkefiende må sies å være like aktuell i dag. Politikere og mainstream media, som stort sett består av journalister på venstresiden, tror de har meningsmonopol og besitter sannheten. Det gjør de ikke! Folk er grundig lei av å bli servert fake news og falske narrativ, og vil vite hva som faktisk skjer. Det er grunnen til at alternative medier som Steigan.no og Document.no får stadig flere lesere. Jeg oppfordrer alle mine lesere til å følge disse mediene. Det er særlig viktig nå i et valgår.

https://steigan.no/2021/02/samfunnets-folkefiender/

6
Energi og miljø / SP-Haga i vinden igjen
« on: 25.02.2021, 09:48:45 »
En gammel Sp-traver vil sikkert  sørge for å desentralisere vindmøllene landet rundt, så ingen skal slippe synet av fugleklaskerne.

Tirsdag ble det klart at den erfarne Senterparti-politikeren og tidligere statsråd Åslaug Haga tar over jobben som administrerende direktør i vindkraftorganisasjonen Norwea. Haga var leder av Senterpartiet fra 2003 til 2008, og var olje- og energiminister i Stoltenberg II-regjeringen. Hun kjenner derfor både politikken og menneskene innen norsk energisektor godt, og slik vil hun bli en nøkkelperson for å presse igjennom enda mer vindkraft i Norge.

I en pressemelding sier Haga:

– Jeg gleder meg til å bidra til å fortsette å utvikle norsk vindkraft, til gode for klima, miljø og norske arbeidsplasser. Vindkraft vil spille en helt avgjørende rolle i omstillingen av den norske økonomien, og jeg ser frem til å tiltre i rollen som administrerende direktør i Norwea.


https://www.document.no/2021/02/25/vindkraft-industrien-ansetter-tidligere-olje-og-energiminister-aslaug-haga-som-direktor-for-norwea/

7
Ny forskning / Ursus maritimus redux
« on: 24.02.2021, 16:34:20 »
Et eller annet sted her er det sikkert en tråd eller to om isbjørner, men de finner jeg ikke nå, så på'n igjen.

New research (Bengtsson et al., 2021) suggests marine animals and polar bears have both been far more active and abundant in recent years compared to the past as their habitat expands around Svalbard. Not only have seal and walrus sightings risen by 50-100% since 2005, but polar bears were nearly 80% more likely to be spotted by observers during 2012-2018 when compared to sightings from 2012-2018.

https://notrickszone.com/2021/02/22/new-study-finds-a-79-rise-in-polar-bear-sightings-since-2005-as-their-arctic-habitat-dramatically-expands/


8
Media og politikk / Norsk regjering med "politisk" klimavalg
« on: 24.02.2021, 10:51:23 »
I følge Paris-enigheten kunne Norge ha oppført skog og utmark som co2-deponier, men det vil regjeringen ikke gjøre. Da kunne begrunnelsen for landeødende klimatiltak bli svakket. Vi tilbereder virkeligheten akkurat som vi vil, ser de ut til at de tenker, og  folket må bare føye seg.

Fremskrittspartiet har lest et brev regjeringen har sendt til Stortinget. Der står det at hvis vi hadde brukt EUs regnemåte, «kunne Norge ha regnet med et CO2-opptak på om lag 10 millioner tonn fra skog- og arealsektoren» i årene 1990 til 2030. Det er omlag halvparten av de kuttene på 50 og opp mot 55 prosent som regjeringen har stilt opp som mål.

Så hvorfor rapporterer ikke Norge inn disse tallene for skogen, som altså skyldes at det er plantet mer skog og kommet til utmark? Dermed tar skogen opp CO2, som kompensasjon for det som slippes ut. Selv Cicero sier ifølge NRK at Norge selvfølgelig kunne rapportert dette inn og dermed fått det godtkjent i forhold til Paris-avtalen.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier regjeringen har gjort «et politisk valg» ved å holde det fulle CO2-opptaket i norsk skog unna det overordnede norske klimamålet.

– Det er klart det er et politisk valg, men det har vi valgt å gjøre, sier han til NRK.


https://resett.no/2021/02/23/regjeringen-ofrer-norges-omdomme-for-a-lure-sin-egen-befolkning/

9
Komikken feirer nye seire:

En skole i Howden, East Yorkshire, har besluttet at bygninger ved skolen ikke lenger skal være oppkalt etter britiske historiske skikkelser som Francis Drake, Walter Raleigh og Lord Nelson, skriver Daily Mail.

Bygningene ved Howden Junior School vil heretter kalles opp etter den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, den afghanske menneskeretts­aktivisten og fredspris­vinneren Malala Yousafzai samt den amerikanske aktivisten og poeten Amanda Gorman, som leste et dikt under innsettelsen av Joe Biden som amerikansk president.


https://www.document.no/2021/02/24/historiske-skikkelser-fjernes-som-navn-pa-skolebygninger-i-england/

10
Dette er vel helt motsatt den alminnelige oppfatningen av nytten av veiprosjekter, og kamp om midler til bedre veier er jo en bærebjelke i norsk distriktspolitikk. Men det har liten betydning for utkantstrøkene viser denne rapporten, derimot gir det god effekt for sentrale strøk.

Men hva i alle dager skal distriktspolitikere bruke tiden til dersom de ikke kan slåss som løver for hver sin lille veistump?

Troen på at veiprosjekter gir vekst og verdiskaping, er sterk. En ny studie viser at det oftest skjer i befolkningssterke områder i vekst. I spredtbygde strøk er det få tegn til at bedre veier kan snu tilbakegangen.

Ingen positive effekter for befolkningssvake områder
Det ser ut til at bedre veier kun fører til økt befolkning i mindre kommuner som knyttes sammen med en større kommune. Vi fant flere eksempler på at befolkningen gikk ned i den største kommunen og økte i den mindre kommunen. Det er et tegn på at det først og fremst er byspredning som skjer.

Veiprosjekter som knytter sammen befolkningssvake områder, har ikke positive effekter på bosetting.


https://www.veier24.no/artikler/mening-bedre-veier-berger-ikke-distriktene-men-kan-forsterke-veksten-rundt-byene/506985

11
Energi og miljø / "Brannfakkel" fra Øystein Noreng i TU
« on: 22.02.2021, 11:30:20 »
Ikke for første gang går Øystein Noreng inn i "løvens hule" med sitt innlegg i TU om oljeutvinning og energipolitikk. TU er jo en klima-alarmisme bastion så det holder. Verdt å merke seg er hvor totalt sprikende regjeringens anslag er mht. energi bruk, så mye at det ikke kan tas seriøst som et redskap for noen politisk kurs.

Fredag 12.februar presenterte Regjeringen perspektivmeldingen om Norges økonomi fram til 2060. Budskapet er i korthet at Norge nå møter krevende utfordringer gjennom blant annet endrede internasjonale rammebetingelser, klimaendringer, endringer i befolkningen og arbeidslivet og endrede økonomiske forutsetninger.

Meldingen er prisverdig åpenhjertig om uvissheten ved behovet for å kutte i bruken av fossil energi, som i dag står for 84 prosent av verdens energiforbruk. I 2050 anslås fornybar energi å ville stå for mellom 28 og 88 prosent av verdens energibehov. Anslaget er at verdens utvinning av olje må reduseres med mellom 0 og 93 pst. fra 2020 til 2050 for å begrense global oppvarming til 1,5 °C. For naturgass viser beregningene et sprik mellom en økning på 99 prosent og en reduksjon på 88 prosent. Dette er jevngodt med å medgi at vi mangler konkret innsikt.

https://www.tu.no/artikler/det-er-slett-ikke-sikkert-at-oljeindustrien-skal-trappes-ned/507057

12
Energi og miljø / Post-Texas
« on: 22.02.2021, 09:20:41 »
Clarice Feldman har en bitende kommentar om virkelighetsflukt, Green New Deal og Bidens tilstand:

Energy issues are boring to many people, full of the sort of things the current wizards of academia and the press consider “white privilege” and “patriarchal” thinking -- you know, the kind of thing in which correct answers matter more than subjective feelings. Significant numbers of people escape into fantasy worlds rather than consider reality, which is not only boring, but often harsh enough that it requires us to make hard choices. Escapism seems preferable.


https://www.americanthinker.com/articles/2021/02/fantastical_energy.html

13
Media og politikk / Facebook får seg en på trynet
« on: 19.02.2021, 18:39:41 »
Polen står opp for ytringsfriheten, og foreslår å ilegge Facebook store bøter dersom de sensurerer polakker:

It may be that Poland is again taking the lead in bringing down a dictatorship.  This time, it's not a government the Poles are challenging, but tyrannical, supranational private entities:

Social media companies that censor users or remove posts for ideological reasons could soon face fines in Poland in a world-first attempt to curb the power of Big Tech through legislation.


Speaking to Fox News, the architect of the law, Deputy Polish Justice Minister Sebastian Kaleta, said social media companies have for too long been targeting conservatives, Christianity and traditional values by banning them and removing posts and the Polish government is saying "enough!"

"We see that when Big Tech decides to remove content for political purposes, it's mostly content which praises traditional values or praises conservatism," he said, "and it is deleted under their 'hate speech policy' when it has no legal right to do so."


The legislation would impose a $13.5-million fine on platforms that ban users from exercising their right to speak in ways that are not otherwise prohibited under Polish law.  According to Kaleta, the tech companies had wrongfully set themselves up as the arbiter of what speech is permissible in Poland.

https://www.americanthinker.com/blog/2021/02/poland_fights_back_against_big_tech_censorship.html

Samtidig varsler FB strengere sensur av alle som tviler på  den eneste sannheten  om CAGW:

Big Tech fremstår mer og mer som en trussel mot demokratiet. Nå er det den frie debatten om klimaet som skal stanses. Utrolig nok er pressen med og fremmer den totalitære utviklingen.

Av en eller annen grunn har en klikk mennesker som jobber innen Big Tech, fått det for seg at de sitter på en allmenngyldig fasit i ulike spørsmål. Dermed innbiller de seg at de har en rett til å opptre som globale sensorer over andres synspunkter.https://www.document.no/2021/02/19/facebook-utvider-sensuren-vil-forhindre-apen-debatt-om-klimaet/

Og det er full strid mellom den australske regjeringen og Tryneboka. Og Canada har kommet med skarp kritikk. Det er også kontakt mellom flere land, bl. a. Mexico, om å gripe inn overfor dette meningstyranniet. Det er nesten noe Ikaros-aktig over aktører som Zuckerberg nå. Han flyr svært nær solen.

14
Andre emner enn klima / Samrøret mellom elite og NGO
« on: 19.02.2021, 13:36:44 »
Spiked har en meget tankevekkende artikkel om samrøret mellom det store antallet NGO'er i vestlige samfunn og den politisk-økonomiske eliten. Det er forbausende å se hvordan slike grupper har endret seg fra å være små samfunn av idealister, til å bli frontfigurer og angrepstropper for aktører som holder seg mer tilbaketrukket.

Roslyn Fuller beskriver her hvordan en milliardær støtter et stort nettverk av slike organisasjoner, og disse har igjen diverse underbruk. Det er rett og slett vanskelig å nøste opp i alt dette for utenforstående, og det kan utarte til undergraving av demokratiet, når så mye opinionspress styres av enkeltpersoner som holder seg unna offentlighetens søkelys.

(NB sitatene er utdrag, de følger ikke etter hverandre i teksten)

As the founder and operator of a pro-democracy civil-society organisation, I’ve often been astounded at calls to give NGOs a greater say in rule-making, more visibility during negotiations and privileged access to decision-makers. Because I know what few people do – that small, member-driven, self-funded NGOs are relatively rare.


Instead, the kind of organisation that tends to drive the political agenda is generally billionaire (or at least multimillionaire) funded.

 To illustrate this, I am going to show how just a tiny fraction of a small slice of one funding network starts, but definitely does not end, with eBay billionaire Pierre Omidyar.

And that is exactly what we’re going to do here: just wonder at the concentration of power behind a bazillion different brand names and hope people understand how it affects their lives.


Så følger en enorm liste over slike organisasjoner, vi bør være på vakt overfor disse utenom-demokratiske kreftene, enten de går mot høyre- eller venstresiden.
https://www.spiked-online.com/2021/01/29/the-billionaire-takeover-of-civil-society/

15
Skråblikk / Bamse biter i baken
« on: 19.02.2021, 12:19:43 »
Hjelp! Dette er alle utedo-gjengeres verste mareritt:

In the wilderness, you need to watch your butt sometimes.

An Alaska woman camping with her brother near Chilkat Lake over the weekend nearly had to kiss hers goodbye when she encountered a bear in the outhouse, she told a local radio station.

"I got in there and sat down on the toilet seat, and something just immediately bit me in the butt," Shannon Stevens told the Haines, Alaska-based KHNS Wednesday. "I jumped up and screamed."

"I take the headlamp and I grab the lid of the toilet seat and I lift it up," he told the station. "Right at the level of the toilet seat, maybe an inch or two below, is a gigantic bear face looking right back up at me."


https://www.foxnews.com/us/alaska-woman-outhouse-bear

Pages: [1] 2 3 ... 12