Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Emeritus

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Her på KD har der vært en rekke debatter om Antarktis, om massebalansen øker eller minker og om der er noe risiko for utglidning av deler av isdekket. Min konklusjon har vært at massebalnsen øker i deler og minker i andre deler. Om massebalansen netto øker eller minker på hele kontinentet gir også svaret på om Antarktis netto bidrar til GMSL, dette under forutsetning av at en legger til grunn at nedbørsmengden er konstant - noe vi vel neppe vet.

Vel, her er i hvert fall en melding de selv betegner som "Alarmerende:"

https://www.dagbladet.no/nyheter/forskere-slar-alarm/72029682

2
Viktige klimatema / Permafrost
« on: 08.01.2020, 14:22:48 »
Tining av permafrost er et annet utslag GW - uansett årsak - som er mye omdiskutert og som det er knyttet mye usikkerhet omkring. Det er nå avdekket begynnende tining på Svalbard, det samme skjer i Alaska, i Canada og ikke minst i Sibir:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/01/08/195639590/permafrosten-pa-svalbard-tiner-det-er-darlig-nytt

I den forbindelse har jeg et spørsmål - og det stilles i ren uvitenhet - er det noen som er kjent med om de samme fenomenene fant sted sist der var en varmeperiode rundt 1930 - 40?

3
Generelt / Nye Freppere i regjering
« on: 18.12.2019, 13:32:42 »
Så kom Søviknes tilbake, og det var bra. Og nå fikk vi også bekreftet at grunnen til at han trakk seg sist var at regjeringen ikke ville ta sjansen på at det ble besluttet å iverksette ny etterforskning mot en sittende statsråd. Selv om de fleste jurister forstod at muligheten for at Riksadvokaten skulle iverksette ny etterforskning var helt minimal, tok de likevel ikke risikoen.

Men hvor blir det av Solvik Olsen? Han er vel ferdig med USA oppholdet?

Og staaakars Sylvi Listhaug, hun får ikke lenger mene hva hun egentlig mener. Ikke en gang i Fremskrittspartiet er det nå rom for å stille spørsmål om klimaendringene i det minste er delvis menneskeskapte, i hvert fall hvis en skal bli statsråd, dette utelukker med andre ord at Carl I. Hagen kan få noen sentral politisk rolle i regjeringssammenheng.

https://finansavisen.no/nyheter/politikk/2019/12/18/7483024/solberg-avviser-at-listhaug-er-klimafornekter

Et tillegg: Populisten Listhaug kommer til å få et par dører i trynet, her er den første:

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/olje-og-energiminister-listhaug-–-vindmøller-er-noe-svineri/ar-BBY7rJ4?ocid=spartanntp

Der er argumenter mot vindkraft på land, men ikke sterkere enn der i sin tid var argumenter mot vannkraft. Men å kalle havvind noe "svineri," er selvskadernivå på linje med MDG og oljen. Jeg er usikker på hvilket departement som skal ta stilling til klagen over den allerede innvilgede konsesjonen til vindkraft på Haramsøya. Der var Listhaug på turnè i høst:

https://www.tv2.no/a/10798643/

Og uansett departement som skal avgjøre denne klagen vil Listhaug ha et enormt problem basert på sine uttalelser fra august i år. Her er etter mitt syn to alternativer:

- anlegget på Haramsøya blir bygget og Listhaug gjenstår med liten troverdighet
- anlegget blir ikke bygget og staten må ut med titalls millioner i erstatning til både grunneiere og konsesjonsinnehavere for å redde ansiktet til Listhaug

Så spørs det om de andre regjeringspartiene går med på det siste alternativet, de begynner vel etter hvert å bli lei av at hun slenger med kjeften i øst og vest og ber andre ta regningen.

Enda et tillegg: Så hun tok den?

https://e24.no/energi/i/Vb2676/listhaug-skal-faa-vurdert-habiliteten-i-sak-om-vindkraftutbygging

Hun synes å forsøke å inhabilisere seg bort fra avgjørelsen. Der er helt andre habilitetsregler for statsråder som statsråder enn for dommere og andre tjenestemenn. At en politiker har gitt uttrykk for generelle synspunkter om eksempelvis vindkraft gjør henne ikke inhabil. Det vil i så fall innebære at ingen MGD'er noensinne kan bli oljeminister. Men kanskje hun redder seg unna ved at hun har forhåndsuttalt seg i enkeltsak, dette kan redde henne og vindkraftanlegget på Haramsøya blir bygget.

JIPPI!

 


4
Generelt / Juletradisjoner og nå er det faen meg nok.
« on: 17.12.2019, 23:50:00 »
"Jul" er det norrøne navnet på den midtvintersfest som har blitt feiret i Nord Europa lenge før Maria lurte Josef. Vi har i stor grad greidd å beholde denne tradisjonen med enorme mengder god feit mat og matchende drikke der vi alle møtes opp til flere ganger og setter våre kvinnelige medarbeidere oppå kopimaskinen og trykker "Copy."

Jól eller jólablót, var så innarbeidet i folkedypet at da Håkon den Gode tvang oss til å delta i kirkens tyveri av julehøytiden til å dreie seg om Jesus, ble betegnelsen "Jul" hengende igjen, noe andre land ikke har lykkes med. Men nå utsettes vi for alvorligere angrep enn noen gang tidligere;

https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/mat-og-drikke/2019/12/17/195633433/ansatt-ved-oslo-radhus-etter-julebord-ingen-politiker-kan-true-meg-til-a-spise-vegansk

Oslo Kommune prøver nå å overgå Håkon den Gode i frekkhet. I stedet for svineribbe og pinnekjøtt skal det nå nytes kålrabibiff og nøttestek. Og de stakkars annerledestenkende som bestilte tradisjonell julemat ble avspist med noen skrinne greier og måtte på MacDonald's etterpå for å bli tilfreds.

For noen år siden hadde Lars Gule et nesten like ille utspill.

https://www.nrk.no/finnmark/islamekspert_-_-dropp-alkoholen-pa-julebordet-1.12678793

Jeg finner ikke det oppslaget jeg lette etter, men der mente han i fullt alvor at hvis der var en eneste muslim på arbeidsplassen burde de øvrige avstå fra alkohol på det samme julebordet.

Alle innser at dette forbannede tullet aldri vil bli akseptert. Men jeg er dypt bekymret for hvor sivilisert og høflige folk er når de utsettes for dette. Rolf Kittelsen blir riktignok sjokkert, men hvis en uvitende kommer på arbeidsplassen julebord, og i dette tilfelle en offentlig arbeidsplass, blir servert kålrabibiff og dette fordi noen jentunger har bestemt dette, er det da ikke på sin plass å markere dette med rått hærverk ved å velte hele buffeen og deretter rope til sjefen at dette går da faen ikke an og deretter forlate stedet? Hvorfor denne tilbakelente høfligheten som svar på slik grenseløs frekkhet?

 

5
Skråblikk / Aurora Aksnes
« on: 16.12.2019, 20:20:54 »
Administrator forteller at han har opplevd "det beste Bergen har gitt planeten vår, Aurora Aksnes." Nå er det neppe noen hemmelighet at jeg bor i Bergen men ikke er bergenser, men jeg jo prøver av og til. Og jeg må med skam medgi at jeg ikke visste at AURORA (som er artistnavnet) er fra Bergen, ja for min del er det enda verre, hun er fra Os* litt utenfor Bergen der vi har avdelingskontor, og der jeg kjenner omtrent det som finnes av musikere, trodde jeg.

Men jeg må begynne å bli gammel, jeg har hørt denne vakre sangen tusen ganger;

https://www.youtube.com/watch?v=06ht9MyJLT4&list=RDd_HlPboLRL8&index=2

Og hadde ingen idè om at dette kom fra Os/Bergen.

Dette begynner nå å bli et mønster for min del, lenge hørte jeg over alt om en GABRIELLE som hadde og har noen skikkelige feite låter som jeg sang med i bilen med min brautende umusikalske røst. Jeg tenkte verken på tekster eller geografi og trodde at Gabrielle var en stor internasjonal artist og hadde ikke peiling på hvordan hun så ut.

Så viste deg seg at vi handlet på samme nærbutikk og at Gabrielle synes det var koselig å snakke med meg siden jeg behandlet henne som et helt vanlig menneske. Og det sa hun etter at vi en tre - fire ganger hadde utvekslet noen typiske bergenske butikkommentarer slik bergensere gjør** og der jeg ikke hadde peiling på at det var Gabrielle jeg snakket med, mens resten av butikken var lammet av ærefrykt og ikke sa et ord.


*  Os for de uinnvidde er dette den kommunen Terje Søviknes har vært ordfører i 15 år. Jeg kjenner litt til fyren og han er en glimrende pragmatiker - positivt ment - som har fått til svært mye, men han har dårligere sangstemme en meg. Administrator har spurt om jeg blir sint. Ja, jeg blir fly forbannet når Søviknes sin politiske karriere blir stoppet av et nå 18 år gammelt feilgrep som 85% av norske gjennomsnittlige mannfolk kunne ha gjort.

** "Bergenske butikkommentarer" fortjener en forklaring. Dette er kanskje det enkeltelement som skiller Bergen fra resten av landet. Jeg har bodd i Trøndelag, jeg har bodd i Tromsø, har vært innom Oslo mer enn en gang, i Stavanger i mange år og er født og oppvokst et sted langt nord på Vestlandet.

Det Bergen har som jeg tør påstå at ingen andre har, i hvert fall ikke på samme måte, er den helt naturlige og selvsagte konversasjon som kan oppstå mellom helt fremmede mennesker eksempelvis i en butikkø, på en trikk eller en buss eller for en del på gaten der to mennesker finner det naturlig og passende og utveksle noen ord.

Hadde jeg begynt å snakke med helt fremmede mennesker foran kjøttdisken på Helgø's i Stavanger hadde noen sannsynligvis tilkalt Securitas. I Bergen derimot kan en stå i kø foran kjøttdisken på Meny på busstasjonen og komme i prat med en dame på 78 år som helt naturlig kan spørre om hva slags planer jeg har med mitt besøk og som bare legger ut "Hva synes De, er ikke de entrècotene aldeles lekre?" Og slik starter praten og ofte har jeg glemt hva som var mitt egentlige ærend men har fått en smak av menneskelig sivilisasjon og vennlighet. 6
Generelt / Fergefri E39
« on: 27.11.2019, 11:22:04 »
Endelig litt fornuft i veiutbyggingen;

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/e8v7Ja/vil-vrake-gigantprosjektet-fergefri-e39-for-klimasatsing?utm_source=vgfront&utm_content=row-1

Nå er det "fornuftige" i dette bildet ikke hva Venstre vil benytte pengene på i stedet, men at dette idiot prosjektet legges dødt så snart som mulig slik at en kan begynne å planlegge og gjennomføre fornuftige veitiltak. Jeg kjører mellom Bergen og Ålesund mange ganger i året, og en del også sørover mot Stavanger. Dette luftslottet der det skal bygges bro over Bjørnafjorden, Sognfjorden og Storfjorden, der den enkelte bro vil bli helt ekstrem i forhold til alt annet som er bygget i verden er bare tragikomisk. Bl.a. fordi trafikkgrunnlaget bare utgjør en brøkdel av det som selv i et hundreårsperspektiv kan gjøre disse broene lønnsomme og det i hvilken som helst betydning av begrepet "lønnsomt."

I dag er vi i den fantastiske situasjonen at Norges nest største by er sperret for adkomst nordfra, og det på grunn av et brudd i et vannrør der vannmengdene truer med å undergrave sydgående E39. Hele Nordhordland, resten av Vestlandet og Åsane må kjøre via Arna og på den knapt fremkommelige bygdeveien mellom Arna og Nesttun for å komme seg sørover eller inn til Bergen. Er ikke dette også en beredskapsmessig risiko når det skal så lite til for å stanse all samferdsel i nord - syd retning?

Og mens Hordaland Vegkontor sitter å tegner 3,7 km lange luftslott over Sognefjorden med sine årlige 800.000 personbilekvivalenter - det skulle bli ca. 100 i timen - kjører vi fortsatt lange strekninger på drittveier mellom luftslottene der det vil koste en brøkdel å utbedre disse slik at en lett kan ta igjen de 10 - 15 minutter en sparer på en bro. Og hva er galt med en kopp kaffe og en svele i ny og ne?

7
Generelt / Grunnrenteskatt
« on: 04.11.2019, 19:13:00 »
For et par dager siden skrev jeg et innlegg som generelt omhandlet fenomenet grunnrenteskatt.

http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1344.msg10320#msg10320

Nå så jeg på nyhetene at et utvalg har anbefalt å innføre slik skatt på oppdrettsnæringen. Der er flere grunner til at jeg tviler på at det blir innført, for det første er flere regjeringspartier i mot, men i denne saken kan en ikke stole på Ap. Men den viktigste grunner ligger her:

https://www.nettavisen.no/na24/satser-fire-milliarder-pa-lakserevolusjon-i-florida/3423425637.html

Vestnesingen Johan Andreassen har selv bakgrunn i oppdrett og er nå i ferd med å bygge et landbasert lakseanlegg i Florida med enorm kapasitet, han benytter stort sett norsk teknologi, ja endog norske håndverkere. Nå er det ondsinnet å håpe det går dårlig med Andreassen og hans prosjekt. Men lykkes dette kan salmo salar likegodt oppdrettes i Normandie og China, og den naturgitte fordelen vi har langs norskekysten er ikke lenger like åpenbar.

Der er etter hvert også utviklet teknikker der en kan ligge i åpent hav, i prinsippet utenfor norsk territorium. Blir det innført grunnrenteskatt tror jeg at mye av norsk oppdrettskapital fordufter.

8
Andre emner enn klima / Østling
« on: 31.10.2019, 14:29:29 »
Selv om Østling ikke vet så mye om el - biler og batterilevetid så er det jo andre saker han forstår seg mer på:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/10/31/195623072/svensk-naeringslivstopp-med-sjokkuttalelser-kan-fa-borgerkrig-tilstander-i-Sverige

Borgerkrig er et sterkt uttrykk, men jeg vil ikke utelukke at vi om noen år tilbyr innvandrerfamilier store en gangs pengebeløp for å flytte tilbake til hjemlandet. Store grupper av innvandrere - også fra fremmedkulturelle land - greier seg faktisk bra hvis de ikke blir pakket sammen med hele slekta og slik sett kan isolere seg. Dette har jeg personlig sett mange eksempler på, men det er på den norske landsbygda der de ikke har noen annet valg enn å gå på arbeid og integrere seg. Men 40% av de arbeidsledige i Norge har nå innvandrerbakgrunn og tallenes tale blir klarere og klarere, mange av disse vil koste millioner i generasjoner. Hva skjer når oljeinntektene faller, når eldrebølgen slår inn og vi står og ser på at tabbene på 80, 90 og 2000 tallet tar kanskje 1/6 av statsbudsjettet? Blir det da stuerent å antyde noe slikt? Og hvor blir det av Arbeiderpartiet i dette? Har Ap allerede så mange velgere med fremmedkulturell bakgrunn at de begynner å ta hensyn, eller gjør de det allerede?


9
Energi og miljø / Energisutuasjonen i Chile
« on: 31.10.2019, 11:46:11 »
Jeg har med tårer i øynene lest alle klimaskeptikernes dype bekymring for at en 4% økning i metrobilletten i Santiago - som tilsynelatende ikke har noe med CO2 avgifter å gjøre - har satt hele landet i en krisesituasjon.

Siden jeg ikke vet så mye om Chile så har jeg lest meg litt opp. Hvem visste at det helstatlige norske selskapet SN Power er en aktør i Chile og bygger nå et 155MW vannkraftanlegg. Chile får i dag ca. 60% av energien fra vannkraft, men da denne har vært ustabil har de importert en del fra gasskraft fra Argentina. Men siden også denne har vært ustabil bygger de nå ut mer vann og vind. Chile er ikke ulikt Norge i så henseende med store både vann og vindresurser som i kombinasjon forhåpentligvis kan gjøre landet selvforsynt med fornybar energi. Og da slipper alle klimaskeptikere å ligge nattevåkne med omtanke for de stakkars fattige i Chile som ikke må betale CO2 avgift.

10
Energi og miljø / Debatten med Fredrik Solvang 24.10.19
« on: 24.10.2019, 22:26:35 »
Jeg antar at flere så den nettopp avsluttede debatten om vi politisk skulle beslutte å avvikle norsk gass og oljenæring. FrP var vel de eneste av partiene som var klare? Ap er i en fryktelig skvis mellom LO og den grønne siden i partiet med Espen "The Weasel" Bart Eide* i spissen.

Solvang gjorde etter mitt syn en dårlig jobb ved å presse frem enkle ja/nei svar på spørsmål det er umulig å svare enkelt på. Det eneste lyspunktet var klimaforskeren fra CICERO (?) som hadde noen realpolitiske betraktninger. Norge er ingen stormakt og vil aldri bli det, og om vi stopper med olje i morgen vil ikke det bety en skitt for verdens forbruk.

Tvert i mot manglet et viktig sikkerhetspolitisk argument. Om Norge stopper produksjonen blir Tyskland og store deler av Europa prisgitt russerne. Det som også manglet var teknologiaspektet, som jeg har påstått tidligere - men der få synes å være enig - er vi står midt i en teknologirevolusjon der vi ikke har den fjerneste idè om hva de par millioner ingeniørene Kina utdanner hvert år vil finne på.

Men det viktigste, steinalderen sluttet ikke på grunn av mangel på stein. På ett eller annet tidspunkt vil prisen på olje gå så langt ned at Norge vil bli sjanseløse mot land der produksjonskostnadene ligger på noen dollar fatet. Jeg tipper vi kan holde gass gående mye lenger da infrastrukturen langt på vei er bygget og det koster lite å holde det gående i mange tiår enda, dette i kombinasjon at resten av Europa er villig til å betale litt ekstra for sikkerhetsaspektet, i den grad det er et tema om 50 år.

https://steigan.no/2017/08/usas-ambassade-om-barth-eide-royskattaktig-fremmer-egne-interesser-men-nyttig-for-usa/

11
Hvor blir det av debatten? Med unntak av mine avsluttende kommentarer om fibromyalgikjerringene synes jeg at innlegget mitt var informativt og en brukbar balanse til denne "vindhat" holdningen som har preget KD.com i mange år. Et hat som nå er bortenfor alle proporsjoner og som virkeligheten er i ferd med å falsifisere.

Disse dokumentene inneholder en del vesentlige fakta:

https://energifaktanorge.no/norsk-energiforsyning/kraftforsyningen/

https://www.tu.no/artikler/her-er-norges-nye-vindkraft-mester/223177

Ca. 25% av den norske vannkraftproduksjonen er "nonintermittent" i den forstand at de ikke har magasiner og dermed har en begrenset kapasitetsfaktor, jeg finner ikke tallet men mener at et grovt snitt ligger på rundt 3000 timer av årets 8760 timer som blir rundt 33%. Dette er litt høyere enn snitt landvind, men under de beste landvindprosjektene og godt under det som hittil er erfart på Equionors Hywind prosjekt utenfor Peterhead i Scotland.

Norsk magasinkapasitet er enorm, om det sluttet å regne i dag, vil vi i prinsippet ha nok vann i magasinene til å opprettholde energiforbruket i syv - åtte måneder. Det er dette som gjør ikke magasinert vannkraft like verdifullt som magasinert, i motsetning til kull og gasskraftverk, kan et vannkraftverk startes og stoppes raskt, og en kan hele tiden utnytte kraften der den er tilgjengelig.

I denne sammenheng vil vindkraft komme i akkurat samme posisjon som uregulerte vannkraftverk, magasinverkene går når vindturbinene står stille og vice versa.

For flere år siden hadde vi her på KD.com en debatt om hvor mye av den norske kapasiteten som kunne benyttes som "batteri" for Europa, ulike anslag lå på rundt 30TWh. Men dette skulle altså utveksles med kabel fra Danmark/England, og norske vannkraftverk skulle da benytte overskuddsvind og pumpe vannet tilbake til magasinene osv.

Med land eller havvind spredt langs hele landet blir dette regnestykket totalt annerledes siden en kan benytte all magasinkapasitet i hele landet, dette i stedet for kun den som ligger på Sørvestlandet som var scenariet ved 30TWh.

Dette kan gjøre det mulig å kanskje doble den norske kraftproduksjonen av 100% fornybar nonintermittent energi, hvilke muligheter gir ikke det?

Jeg er enig i at vi har et problem knyttet til forbrukerne og kraftprisen, men det er jo for pokker ikke forbrukerne vi lever av, og uansett kan dette løses innenfor nasjonale rammer hvis der er politisk vilje til det.

Hvor blir det av entusiasmen og fremtidshåpet. Er dere andre her på bloggen en gjeng kullkuker som ikke ser at vi først fikk vannkraften, så fikk vi oljen, så får vi faen meg en tredje gullkalv servert i fanget der vi kan kombinere våre magasinresurser i vannkraften med vår teknologiforsprang i oljen knyttet til havvirksomhet, og dermed få en tredje energiboom i landvind og havvind  som verden skriker etter?

Og dere tyter om Quislinger?

12
Generelt / Orange Blossom Spesial
« on: 11.10.2019, 19:33:34 »
Dette innlegget burde ha vært skrevet av en helt annen bloggdeltager enn meg. Det de fleste her på bloggen er ikke er oppmerksom på at vi faktisk har en fagmann på amerikansk folkemusikk her på bloggen. Og ikke bare en fagmann, han kan slå i bordet med et hovedfag fra det universitet som den gang kunne mest innen denne fagdisiplinen. Men nå har altså denne bloggdeltageren sendt meg en rekke e-poster som bare tvinger meg til en liten revy over temaet "Orange Blossom Spesial." Og 90% av det jeg skriver er bare en viderefortelling av det jeg har lært av denne fagmannen.

The "Orange Blossom Spesial" er opprinnelig navnet på en jernbanestrekning mellom New York og Miami som den gang som nå er ca. 2.300 kmDet var en ren luksus sak som kun gikk om vinteren og kunne allerede før krigen reklamere med å være den første "all electric" langdistanselinje. Det var det selvsagt ikke da de benyttet dieselelektrisk fremdrift, det de mente var at her var ikke damp og kull involvert, dette var i de dager amerikanerne forstod at elektrisk var fremtiden (og her fikk jeg jaggu inn noe klimarelevant også.)

Så til saken. The Orange Blossom Spesial dannet grunnlag for en sang/melodi med samme navn. Det var denne togstrekningen langt fra alene om. Leadbelly's "Midnight Spesial" er minst like kjent, og der er flere hundre sanger hentet fra jernbane eller spesielle jernbanestrekninger:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_train_songs

Men så var det denne Blossom Spesial, Johnny Cash har en de fleste kjenner;

https://www.youtube.com/watch?v=n4-uoUpN1c4

Men denne er nesten en bløff da det ikke skal være så mye sang i The Orange Blossom Spesial. The Blossom Spesial er først og fremst en instrumental låt, og som etter hvert har blitt en metric på hvor kjapp en er med fela, vi har en søt en her:

https://www.youtube.com/watch?v=eCAFfX_va_I

(sjekk hoftebevegelsene til hun søsteren til høyre)

Vel, der er tusenvis av de på You Tube, men så kom altså denne frekke hovedfagskandidaten med denne e-posten:

Quote
Den ekvilibristiske Dutton-familien har ei dame med ei rumpe jeg tror er helt etter Emeritus smak:

https://www.youtube.com/watch?v=cNukkrzJS9o

Er det noe galt i det også nå da?

Det er garantert stor uenighet om hvem av alle disse versjonen som er best, men alle Orange Blossom fagfolk er enig om at James Last sin versjon er verst (min mor kaller han konsekvent The Last James uten at hun ser den ufrivillige komikken i det)

https://www.youtube.com/watch?v=bTnKDRqWyHY13
Andre emner enn klima / Tyrkia/Syria, Europa og Brexit
« on: 10.10.2019, 15:08:27 »
Det som nå skjer i Tyrkia/Syria er et glimrende eksempel på hvorfor Brexit og en fragmentering av Europa vil være svært skadelig for nettopp Europa.

Først har vi denne herren:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2019/10/10/195617560/erdogan-truer-med-a-apne-porten-til-europa

Som truer med å sende 3,5 mill nye muslimer til Europa. Så har vi denne herren:

https://www.axios.com/trump-isis-escapees-syria-turkey-kurds-a74c803c-6b5b-4006-af45-6ff750b29a68.html

som kan fortelle oss at de flere tusen IS krigere som kurderne har i fangeleirer vil stikke til Europa, ikke til USA, så da er det ikke så farlig.

Dette burde Europa hatt kontroll på selv, det gjelder både egne grenser og ikke minst hva slags faenskap USA steller til i våre nærområder for så å velte belastningen over på Europa i form av flyktningestrømmer og infiltrasjon av terrorister. Det "klassiske" Europa har større befolkning og større BNP enn USA, like fullt lar vi oss herje med av Putin, Erdogan og Trump, hadde Europa stått samlet og der en ikke tillot at bl.a. Trump og Putin aktivt går inn for Brexit nettopp for å hemme utviklingen av et selvstendig og sterkt Europa, kunne vi i de minste ha gitt de en smekk i våre umiddelbare nærområder.

Fuck Brexit og de krefter som arbeider for at Europa ikke kan bli herrer i eget hus.

14
Viktige klimatema / Karbonsyklusen for barneskoletrinnet
« on: 29.09.2019, 09:08:52 »
Basert på en forklaringen funnet på Naturvernforbundets hjemmesider mener Translator ikke bare å ha avslørt meg, men han slår virkelig på stortromma og tar med Naturvernforbundet, IPCC og resten av verden i samme slengen:

http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1310.msg10058#msg10058

https://naturvernforbundet.no/sporsmal-og-svar-om-klima/13-vare-co2-utslipp-utgjor-en-minimal-del-av-atmosfaren-article36369-3927.html

Quote
Cirka 750 gigatonn CO2 går gjennom det naturlige karbonkretsløpet hvert år. Utslippene fra forbrenning av fossilt brennstoff og industrielle prosesser var i 2014 på 35,9 gigatonn CO2. Avskoging bidrar med enda noen gigatonn, men mengden blir liten sammenlignet med det naturlige kretsløpet. Men: CO2 akkumuleres i atmosfæren. Rundt 40 prosent av det vi slipper ut tas opp i en av de naturlige prosessene. Resten blir værende i atmosfæren, og bidrar dermed til økt global oppvarming.   

Av dette konkluderer vårt lokale klimageni:

Quote
Tallet 410 ppm omfatter alle karbondioksidmolekyler som finnes i atmosfæren. Omregnet til tonn blir det 3202 gigatonn CO2. Ingen bestrider dette. Hvert år tilføres det 750 gigatonn (750 milliarder tonn) CO2 til atmosfæren totalt, hvorav 36 gigatonn fra kull, olje og gass. Tror du ikke på tallene? Vel, da tror du vel ikke på Naturvernforbundet heller?   

og

Quote
Men hvordan kan "resten" (dvs. 60 %) av CO2 "bli værende i atmosfæren" når atmosfæren allerede har nådd 410 ppm i løpet av fire år med tilførsel av CO2? Det er jo fysisk umulig! For at nivået skal være (tilnærmet) konstant må den da også tømmes på fire år. Det vil si at CO2-utslipp ikke oppholder seg i atmosfæren mer enn fire år.   

Ja hvordan er det mulig at atmosfæren blir tilført 750 Gt hvert år som til alt overmål "blir værende i atmosfæren," på ti år skulle det jo bli 7500 Gt, eller mer enn det doble av de ca. 3000 Gt som befinner i atmosfæren? Har CO2 den egenskapen at det bare forsvinner sporløst og blir borte for alltid?

Når slike oppsiktsvekkende funn blir gjort, ville de fleste lene seg litt tilbake og tenke seg om. En kunne stille seg selv spørsmålet:

Quote
Er det mulig at jeg, som så ofte før har tatt feil i de mest grunnleggende spørsmål har misforstått noe? Har jeg kanskje lest feil? Burde jeg ha sjekket dette bedre før jeg utbasunerer at jeg nok en gang har tatt knekken på IPCC?

La vi begynne med det helt elementære, fra hvor har Translator at disse 750 Gt som blir tilført atmosfæren hvert år og "blir værende i atmosfæren?"

Jo det har han herfra (Naturvernforbundets forklaring for kids:)

Quote
Cirka 750 gigatonn CO2 går gjennom det naturlige karbonkretsløpet hvert år.   

Det står ingenting om at disse 750 Gt blir tilført atmosfæren og blir værende der. Det som beskrives er at den samlede mengde CO2 som sirkulerer gjennom hele biosfæren på ett år, er på ca. 750 Gt, altså det som utveksles mellom hav, atmosfære, jordsmonn, planter etc. i løpet av ett år.

Og når det til alt overmål står svart på hvitt at disse 750 Gt "går gjennom det naturlige kretsløpet hvert år." Hvordan kan en da greie å konkludere med at dette endog blir "blir værende i atmosfæren?"

Her er et diagram over karbonkretsløpet utarbeidet av det amerikanske energidepartementet, diagrammet viser den hurtige karbonsyklusen som viser bevegelsen av karbon mellom land, atmosfære og hav i milliarder tonn per år. Gule tall er naturlige strømmer, mens rød er menneskelige bidrag og hvitt indikerer lagret karbon, dette har jeg hentet fra Wikipedia.15
Andre emner enn klima / Føtrste smak av ansvarspuverisering
« on: 11.09.2019, 20:02:10 »
Forsvaret har de siste årene vært ansvarlig for to svært alvorlige ulykker. For noen år siden kjørte det helt nye Hercules flyet "Siv" rett inn i toppen på Sveriges høyeste fjell og tok med seg fem liv og verdier til langt over en milliard kroner. Den siste kjenner vi alle og smakebiter av granskningsrapporten begynner nå å lekke ut slik at det norske folk skal være forberedt;

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2019/09/11/195609909/marinen-mener-de-vet-arsaken-til-helge-ingstad-ulykken


Quote
– Det har vært en kjede av faktorer. En lang rekke hendelser som sammen førte til at det gikk som det gikk. Det er noe vi også kjenner igjen fra andre store ulykker, sier marinesjef Rune Andersen på Haakonsvern til avisa.
Nå ruller de ut flere tiltak for å forhindre nye ulykker innen de seks ulike feltene: Sikkerhetskultur, navigasjon, dokumentasjon, kompetansestyrking, teknisk trygghet og håndtering av avvik.     

Helt uenig, og her er det en gammel sjømann som utaler seg (som om det skulle bety noe.) De kan gjerne forsøke å skylde på losen på tankbåten, de kan skylde på trafikksentralen på Fedje, men denne ulykken som koster det norske samfunn minst 10 milliarder kroner skyldes at ansvarshavende offiser på broen ikke har gjort jobben sin, sannsynligvis fordi han ikke hadde tilstrekkelig trening og/eller hadde de personlige egenskaper til å håndtere situasjonen. Punktum.

Og hvorfor trekker jeg inn Siv? Jo, fordi der hadde vi litt av samme situasjon der fem offiserer inklusiv sjefen for hele skvadronen (han var ikke ansvarshavende, han var bare med i cockpiten) skulle fly "taktisk," de skulle leke seg og se hvor nær toppen av Kebnekaise de kunne komme, men så møtte de kraftige neddragende strømmer rett før toppen som gjorde at de ikke sneiet toppen som planlagt, men kjørte inn i fjellet rett under toppen. Men for all del, sos det inn i svenske flygeledere og annet tyt. Det hører med til historien at de visst nok ikke hadde kart som viste hvor høy Kebnekaise var:

https://www.klassekampen.no/article/20190322/ARTICLE/190329989

Men bare ro dere ned, alt ordner seg:

Quote
Forsvarsstaben skriver også at «Luftforsvaret har de siste årene jobbet målrettet med å forberede sitt styringssystem og prosesser, med fokus på organisering, ansvar og styringslinjer. Oppfølgingen gitt i revisjoner og tilsyn følges opp for å sikre effektiv drift og operasjoner på en forsvarlig og sikker måte».     

Jeg glemte forresten å lime inn noe fra den seks år nyere Helge Ingstad saken:

Quote
Nå ruller de ut flere tiltak for å forhindre nye ulykker innen de seks ulike feltene: Sikkerhetskultur, navigasjon, dokumentasjon, kompetansestyrking, teknisk trygghet og håndtering av avvik.

Pages: [1] 2 3 ... 10