Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Ryddegutt

Sider: [1] 2 3 ... 14
1
USAs tidligere energiminister, Ernest Moniz, fremstår som en lallende idiot i et intervju med CNN. Selv Trump kan mer om klimaforskning enn denne såkalte "utdannede kjernefysikeren". Har denne gjøken virkelig vært energiminster i USA:

Sitat
- Det er ikke bare meg. 97 prosent av verdens klimaforskere er enige om at mennesket har vært en pådriver for global oppvarming siden den industrielle revolusjonen, påstår den tidligere energiministeren i intervjuet med CNN.

Her viser han trolig til en undersøkelse utført av blant andre John Cook, grunnleggeren av siden Sceptical Science.com. Den tar utgangspunkt i forskning på emnet, og ikke innhenting av enkeltforskeres meninger.

(...)

Han hevder også at Trump-administrasjonens retorikk er med på undergrave demokratiet. Dette gjennom å ikke forholde seg til fakta.

- Dette dreier seg om demokratiets kjerne. Hvis vi ikke skal ha en faktabasert offentlig samtale, er det veldig, veldig dårlige vilkår for et informert samfunn, uttalte Ernest Moniz overfor CNN.

http://www.dagbladet.no/nyheter/tidligere-energiminister-om-trump-regjeringens-forhold-til-vitenskapen---svaert-urovekkende/67413423

Nå man har slike lavpanner fra Obama-tiden som står på sidelinjen og bretter ut sin enorme uvitenhet og hinsides uvitenskapelige holdninger så blir det en walk in the park for Trump å snu energipolitikken tilbake til riktig retning.

Selv Dagbladjournalisten Karl Martin Jakobsen er forsiktig med å støtte Moniz. Vanligvis er journalister 100% enig med alle som støtter CAGW og formulerer seg alltid slik at det skal høres ut som man slår fast fakta. Og særlig støtter jurnalistene alle som er negative til Trump.  Men her bruker journalisten formuleringer som "påstår den tidligere energiministeren" og "Artikkelforfatterne oppgir at 97 prosent av studiene".


2
Media og politikk / CO2-hysteriet er gått av mote
« på: 18.03.2017, 11:42:33 »
Resten av verden er også lei av CO2-hysteriet:

Sitat
A G20 official taking part in the meeting said on Friday that efforts by the German G20 presidency to keep the wording on climate change financing had run into resistance.

"Climate change is out for the time being," said the official, who asked not to be named.

(...)

Asked about climate change programs, Mick Mulvaney, Trump's budget director, told reporters on Thursday "we consider that to be a waste of (Americans') money."

"I think the president is fairly straightforward. We're not spending money on that," he said.

http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN16O1S1


Kilde: Homewood


Selv norsk media begynner å bli lei av dritten:

Sitat
Det er sjelden vi trekker frem konflikten mellom by og land på denne plassen, men når man hører de livsfjerne og monomane angrepene på Norges viktigste næring fra SV, MDG og deler av miljøbevegelsen, så mistenker man dem for å ha vært veldig lite utenfor sine egne andedammer og ekkokamre.

http://www.vg.no/nyheter/meninger/olje-og-energi/oljen-gir-penger-og-jobber-fremdeles/a/23951961/

3
Media og politikk / Sven Egil Omdal og sensur
« på: 17.03.2017, 15:37:49 »
Neket Sven Egil Omdal ble avkledd som løgner i forrige uke da han skulle "bevise" at Listhaug brukte et smykke med et kors som politisk bedrageri. Han har også publisert synsing om Listhaug før dette. I 2013 dreide det seg om at hun var klima- og holocaust-fornekter. Løsningen hans var klar som glass: Sensurer bort alle som ikke tror på dommedag fra CO2!

Sitat
I 2010 SA SYLVI LISTHAUG til VG: «Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. Det er først og fremst en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter.» Hun sa det mens hun fylte bensin på familiens 2003 Ford Expedition, som bruker 1,5 liter på mila. Siden onsdag har hun forsøkt å gjemme seg bak regjeringsplattformen, men den er ikke stor nok til å skjule hvor enorm hennes inkompetanse er.

DEN ENESTE LOGISKE KONSEKVENS av beslutningen i Los Angeles Times er at de også må stenge nettdebattene for folk som insisterer på at Obama er muslim, at tobakk er sunt, at Elvis lever eller at menneskeskapte klimaendringer ikke er bevist. I motsatt fall sier de at papirutgaven representerer et høyere utviklingsnivå enn nettutgaven, og det er ikke akkurat noen vinnerformel i den digitale transformasjonen som avisbransjen gjennomlever.

Jeg anbefaler sterkt norske aviser å gjøre det samme. Hvis realitetsfornekterne ikke slipper til på papir, er det ingen grunn til at de skal få gjøre det på nettet.

(...)

I 2010 Sa Rasmus Hansson, som da var generalsekretær for Verdens Naturfond Norge, og som nå er stortingsrepresentant for De grønne, at «hadde Listhaug påstått at Danmark er større enn Kina, ville de fleste tenkt «for noe vås». Det Listhaug sier om klimaforskning er like tullete».

http://www.aftenbladet.no/meninger/Ingen-plass-for-antifakta-463195b.html

Der er ikke rart at de klassiske mediene sliter med økonomien når man bruker retarder som kommentatorer...

4
Energi og miljø / Batteri med futt
« på: 15.03.2017, 21:01:53 »
Her er en liten påminnelse om sikkerhetsproblemene som batteri kan skape. Dette var noen få gram med batteri, en batteribil har hundrevis av kilo med batteri.

Sitat
Hodetelefoner eksploderte under flyturhttp://www.tv2.no/nyheter/8996625/

Med stadig mer energitetthet vil også risikoen øke. Det stadige jaget etter å lage billigere batteri er heller ikke noen høydare for å holde kvalitetskontroll i produksjonen, og dermed sikkerhet, i høysetet. Et batteri som brenner pga egen energi kan ikke sløkkes og er sammenlignbart med krutt. Tenk på en situasjon med hundrevis av batteribiler dypt inne i en norsk tunnel med en ulykke og påfølgende brann. (En liten sidetanke, hvorfor har man ikke overrislingsanlegg i veitunneler? Det ville hjelpe både mot røyk og brann der vanlige biler er involvert)

Sitat
The big fear is that the more energy-dense a battery pack is, the bigger the risk that there could be a fire if there's an accident. Tesla needs to be careful, because—like with internal combustion cars—cars can catch on fire and Tesla needs to assure its customers that its cars are safe.

"It's been quite a challenging development," Musk said.

http://fortune.com/2016/08/24/tesla-100kwh-battery-pack/


5
Erik Tunstad har sluppet til med en bokanmeldelse på forskning.no. Vi får telle minuttene før denne artikkelen forsvinner fra forsiden:

Sitat
All slik informasjon kan selvsagt diskuteres – vitenskapelig. Det er ikke gitt at den ene eller den andre forklaring er den rette. Det er da også biologen og miljøverneren Morten Jødal oppmerksom på. Hans ærend i denne boka er ikke å dunke det rette svaret i hodet på leseren – men å stille spørsmålstegn ved hvordan samfunnet – ikke bare forskere, men også «aktivistforskere», politikere, miljøaktivister, kjendiser og medier velger side.

Gang på gang – enten det handler om ozonlag, skogsdød, dødsalger, sur nedbør, biedød, DDT, økosystemiske sammenbrudd eller menneskeskapte klimakatastrofer – ser vi at de ovenfor nevnte – i samlet flokk – skriker Katastrofe! Verden går under!

Gang på gang ser vi også at de tar feil.

Hvorfor? Fordi de ikke har sett på den samlede bevismengden – de har bare forholdt seg til dataene som skriker katastrofe. Å trekke inn angstdempende informasjon, som for eksempel at det i dag er langt mindre ekstremvær enn i tidligere tider – blir ansett som umoralsk.

http://forskning.no/meninger/kommentar/2017/03/hvor-ble-det-av-verdens-undergang-miljomytene-tunstad-jodal

Boken kan kjøpes her:

http://miljomytene.no/kjop-boken

6
Andre emner enn klima / Krenkelsens tid
« på: 11.03.2017, 22:44:16 »
"Mimisbrunnr " er et pseudonym for en av bidragsyterne på nettstedet Document.no. Han er sannsynligvis en eldre akademiker i en posisjon som umuliggjør menings utfoldelse i det offentlige som fraviker fra det politiske korrekte. Jeg har lest en del av det hans skriver og vil varmt anbefale andre å også gjøre det. Han håndterer pennen bedre enn noen annen nålevende personer i Norge der han stikker både til høyre og venstre. Her er hans seneste bidrag:

Sitat
«Samholdskraft» kom i fokus like før jul for seks år siden. Arbeiderpartiets programkomite, eller hvem det nå var, hadde lett etter nytt øye-og-øregodt, godord som kunne målbære partiets visjoner så vel som innerste vesen inn i en ny tid – det er alltid en ny tid for disse menneskene, selv om noen tider er enda nyere enn andre – og kom i den anledning på det nevnte ordet som man syntes hadde riktig god klang; det skulle fremover utgjøre étt av tre språklige grunnelementer i partiretorikken, besluttet man. Lanseringen holdt en dag eller to før en historiekyndig påpekte at ordet slett ikke var så nytt som de hadde trodd. Tvert imot, det var Quisling og Nasjonal Samling som midt under krigen hadde begynt å bruke det som språklig fokus for den spesielle type nasjonalisme partiet stod for. Ikke før var dette farskapet blitt oppdaget og offentliggjort, så trakk Jonas Gahr Støre og hans kumpaner til seg følehorn så vel som tunge og kvittet seg med ordet som om det hadde brent dem: Et slikt språkfellesskap hadde overhodet ikke vært tilsiktet. Det hele var en lapsus, en beklagelig feil og intet annet; Ap ville aldri bruke ordet mer.

(...)

At nazister i Tyskland, kommunister i Russland, nasjonalister i Norge og mange, mange andre viftet med flagg og satte pris på bilder av flott, innsatsfylt og oppglødd ungdom, kan umulig være god nok grunn til å tabubelegge samme fenomener og kvaliteter også i dag, hverken i virkelighetens eller reklamens verden. For å illustrere dumheten i denne typen stråmanns- eller assosiasjonsargumentasjon: Hitler likte schäferhunder, men schäferhunder blir ikke av den grunn nazistiske, ei heller hefter det noe upassende ved å sette pris på eller være spesielt glad i akkurat dem. Man blir heller ikke nazist av å like Wagner eller Quisling-beundrer av å mene at Stiklestad skal være et symbol på kristningen av Norge, ikke på allmenne menneskerettigheter eller interreligiøst samarbeid.

Hele posten her:

https://www.document.no/2017/03/11/fintfolelse-krenkelse-patriotisme/

Nå det gjelder Document.no så har Bjørn Stærk en liten beskrivelse her:

Sitat
Jubileumsutgaven av Document viser hvorfor de er blitt et av Norges viktigste medier.

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Gar-alene-mot-strommen-101007b.html

En annen liten sak som er oppe i media for tiden er saken med Bryne-frisør Merete Hodne vs Venstre-politiker og drittsekk Per Inge Torkelsen. Hodne ble altså beskyldt for rasisme(!) for å nekte en etnisk norsk jente tilgang til salongen hennes i settingen at lissom-muslim Charlotte Antonsen (Malika Bayan) troppet opp for å fremprovosere en reaksjon. Etter denne episoden mener drittsekk Torkelsen at Hodne er fritt vilt og media er hjertens enig og løper jublende ved siden av.

Drittsekk Torkelsen er opptatt av ytringsfrihet og frihet til å sparke nedover. Så nå venter vi bare på at denne flatlusen skal lage en ny revy der han benytter ytringsfriheten sin til å gjøre narr av islamistene og deres ideologi...

At Hodne tapte saken er noe overdrevet. I disse dager med "fake news" så rapporterer jo mediefolkene som kaller seg journalister helst om verden slik de ønsker den skal være, ikke slik som verden faktisk er:

Sitat
«Fake news» i nazifrisør-saken

http://carlbore.blogg.no/1489200493_fake_news_i_nazifrisrsaken.html

Apropos flatlus:

Sitat
Konstnären Frida Klingberg vill rädda flatlössen från utrotning genom att låta frivilliga plantera in löss i till exempel pubishåret.
 – Det är inte farlig på något vis utan bara lite obekvämt, säger hon.

http://nyheter24.se/nyheter/udda/739987-hon-vill-radda-flatlossen-fran-utrotning

7
Ny forskning / UAH 6 publisert
« på: 07.03.2017, 23:19:59 »
Da er UAH v6 publisert. Og det viser seg at både kode og data for UAH v5.6 har vært tilgjengelig i årevis:

Sitat
At long last, our Version 6 dataset paper has been published, with the online version available as of today:

UAH Version 6 Global Satellite Temperature Products: Methodology and Results

We have been working with NCEI (old NCDC) to get the dataset and code archived there (contrary to some claims, our Version 5.6 dataset and code have been archived there for years). This takes time as NCEI has procedures, review meetings, etc., before they can host a dataset and code.

http://www.drroyspencer.com/2017/03/uah-version-6-dataset-paper-published-online/


8
Media og politikk / CO2 kost - nytte
« på: 06.03.2017, 23:44:03 »
CO2 hodene har etter 25 år og x antall milliarder ennå ikke kommet opp med en kost-nytte analyse av CO2. Her er noen som har gjort seg noen tanker rundt det:

Sitat
Fossil fuels created the modern world and lifted billions out of destitution and disease. They supply over 80 percent of the energy that powers the United States and other modern civilizations, and will continue doing so for decades to come. They generate up to $70 trillion in annual global gross domestic product.

Using readily available data on global living standards, economies, disease, nutrition, life spans and other benefits — and the government’s own SCC cost figures and methodologies — we estimate that carbon benefits exceed costs by orders of magnitude: at least 50 to 1 and as much as 500 to 1.

http://m.washingtontimes.com/news/2017/feb/28/war-on-fossil-fuels-depends-on-social-cost-of-carb/


Kilde:WUWT

9
Modeller eller observasjoner / Druer som proxy
« på: 06.03.2017, 12:00:01 »
Vin har alltid vært en sentral og viktig del av menneskets kultur og dagligliv. Det er derfor ikke så uventet at man finner mye og grundig historisk dokumentasjon rundt druer når det gjelder avlinger, lokasjoner, innhøsting etc.

Druer er svært følsom for dårlig klima så de burde være en god proxy for nordlig grensen av en temperaturterskel. Jeg er litt usikker på om vinranker tåler harde vintre, i tilfelle de ikke gjør det så burde vinranker også kunne si noe om tidligere forholdene om vinteren. Der finnes jo en del søppelstudier som baserer seg bl a på furutrær som proxy. Altså proxier som  forteller nada om temperaturen om vinteren og sannsynligvis lite om temperaturen om sommeren i tillegg.


Kenneth Richard ved NoTricksZone har samlet opp noen publiserte studier rundt bruk av druer som proxy her:

http://notrickszone.com/2017/03/06/historical-grape-harvest-dates-show-modern-temperatures-no-warmer-now-than-most-of-the-last-1000-years

Det som ikke så klart er hvordan druer reagerer på gunstigere betingelser når det gjelder kombinasjoen mer CO2 og bedre temperatur. To av verdens ledende resurser på området, Craig og Sherwood Idso, har laget eminente database over studier rundt dette og det er helt klart at druer reagerer svært positivt på gunstige forhold med økt CO2 innhold:

http://www.co2science.org/data/plant_growth/dry/v/vitisv.php

http://www.co2science.org/data/plant_growth/photo/v/vitisv.php

http://www.co2science.org/data/plant_growth/photo/v/vitish.php

Så da spørs det om ikke dagens vandring nordover av grensen for å dyrke druer er et resultat av en kombinasjon av et gunstigere klima sammen med gunstigere forhold med CO2. Under MWP så var det kun et gunstig klima som tillot at man kunne dyrke vin så langt nord som man gjorde. Med andre ord så kan dette tyde på at MWP var vesentlig varmere på nordlige halvkule i forhold til i dag.

Mon tro om der finnes tilsvarende studier om dyrking av druer på sørlig halvkulen under MWP? Jeg har ikke akkurat hørt om vin laget av aboriginere i Australia eller indianere fra Sør-Amerika, men man vet aldri.

10
En liten påminnelse av hva som er et gunstig klima og hva som er et ugunstig klima helsemessig:

Sitat
Disse turene har alt å si for helsen, sier klimaflyktningene Gerd Gustavsen (81) og Riborg Olsen (83) etter topptur på Gran Canaria
.

http://www.aftenposten.no/reise/De-er-81-og-83-ar-og-gar-milevis-hver-uke-pa-sydenturen-9778b.html


11
Ny forskning / Ny type gasskraftverk
« på: 05.03.2017, 14:40:25 »
Her er en ny type gasskraftverk som er under bygging. Det blir påstått at man produserer elektrisitet til samme pris som vanlige kraftverk og 100% av CO2 kan fanges og brukes til oljeutvinning. Dette burde være noe som kunne brukes i Nordsjøen hvis det virker:

Sitat
Allam's cycle doesn't use steam. Instead, the so-called working fluid that turns the turbine is carbon dioxide itself. The CO2, under pressure and heated to a manageable 1,000 degrees, is kept in a supercritical state, in which it can expand to fill its container like a gas, yet has the density of a liquid. Instead of pouring into the sky, that CO2 gets cycled in a loop, spinning the turbines that power the generators. Combustion continually adds additional CO2, while excess CO2 is directed off into a pipeline.

https://www.forbes.com/sites/christopherhelman/2017/02/21/revolutionary-power-plant-captures-all-its-carbon-emissions-at-no-extra-cost/#10560265402d


Kilde: Curry


12
Modeller eller observasjoner / Søkbar database Havnivå
« på: 01.03.2017, 21:55:47 »
Dave Burton har satt opp en side der en kan søke opp historisk utvikling av havnivå. Her er f.eks Bergen:http://www.sealevel.info/MSL_graph.php?id=bergen

Her er siden hvis man vil søke selv:

http://www.sealevel.info/data.psp

Kilde: Homewood

13
Media og politikk / NRK og konspirasjonsteorier
« på: 01.03.2017, 19:45:38 »
NRK, der hvor 25% av norges journalister er ansatt og en mediabedrift som svømmer i tvangsinnkrevd penger, tar den helt ut med konspirasjonsteorier og aktivisme. Har alle redaktørene der gått hjem for dagen?

Sitat
Shell visste om de alvorlige konsekvensene av global oppvarming. Likevel har oljegiganten drevet aktiv lobbyvirskomhet mot klimatiltak.

https://www.nrk.no/norge/video-avslorer_-shell-har-visst-om-klimaendringene-siden-1986-1.13403448


Dette konspirasjonstøvet er også omtalt her:

Sitat
The sooner The Guardian and other greens stop embarrassing themselves with their nonsense conspiracy theories, the better.

https://wattsupwiththat.com/2017/02/28/claim-shell-tried-to-hide-global-warming-research-by-releasing-a-public-documentary/


14
Media og politikk / The Unscience Guy
« på: 28.02.2017, 09:52:47 »
Bill Nye, "The unscience guy", blir valset over av en ekte journalist. Slik går det gjerne når pseudoscience møter ekte journalister og ikke bare et mikrofonstativ slik som de vanligvis er vant med fra media:


Kilde: Watts

Sider: [1] 2 3 ... 14