Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Bebben

Sider: [1] 2 3
1
Haram kommune på Sunnmøre, rett nord for Ålesund, har besluttet å endre navn til Brattland, etter kommunesenteret Brattvåg.

Årsaken er at navnet "Haram" også er et arabisk ord som er sentralt i Islam, og betegner alt slikt som er forbudt innen religionen, slik som øl og svinekjøtt, utroskap og homofili.

Ordfører Vebjørn Krogsæter (Senterpartiet) sier til Sunnmørsposten at han tror navneskiftet er nødvendig for å tilpasse seg en ny virkelighet.

– Haram er en inkluderende kommune, og vi tar derfor grep for å unngå at mennesker med en annen trosretning ikke skal føle seg velkomne eller hjemme i den storartede kommunen vår.

Biskopen i Møre, Ingeborg Midttømme, gir sin fulle støtte til navneendringen, og sier at det er viktig å uttrykke respekt for [andre] religioner, også gjennom språk og navnevalg, og at endringen innebærer en utstrakt hånd og et ønske om dialog.

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug, som er fra nabokommunen Ørskog, er imidlertid kritisk:
– Jeg ser ikke poenget med at vi her i Norge skal tilpasse oss fremmede kulturer, det er da virkelig mer logisk at det er de som kommer hit, må tilpasse seg oss og lære seg å uttale kommunenavnet på norsk. Norske stedsnavn er et uttrykk for vår egen gamle kultur og språk, og en språklig tilfeldighet mellom norsk og arabisk kan ikke brukes som begrunnelse til å endre dem. Dette er misforstått godhetstyranni og reinspikka islamofili fra kommunestyrets side, sier hun til Sunnmørsposten.


2
Andre emner enn klima / Dagens korte #6
« på: 26.03.2018, 23:35:30 »
Earth Hour 2018 har visst vært, og det uten at jeg engang oppdaget at den skulle være.

Jeg antar at det må skyldes en vellykket mørkelegging fra medias side.  8)


3
Skråblikk / Fredagskrim!
« på: 09.03.2018, 23:53:51 »
Danskene var kanskje ikke helt fornøyd med samarbeidet om Broen, hva vet jeg.

En ny og betydelig kortere versjon av hvordan svensk-dansk politisamarbeid arter seg, ligger nå på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=IlzHh_MhW9w

Kim Bodnia trakk seg som kjent fra serien for noen år siden, grunnet det voksende jødehatet i Malmø, fra eh... mennesker, som bl.a. Dagbladet skrev om.


4
Skråblikk / Modern educayshun...
« på: 18.02.2018, 21:52:32 »
Hm. Kan se ut som om "klimakrisen" har havnet litt i skyggen av hva som er hottest blant den postmoderne identitetspolitikkens tallrike fanebærere.

Og det var den optimistiske observasjonen.

Edit/PS: På den andre siden kan denne matematikkundervisningen kanskje gi en liten innsikt i hvorfor klimarisen er blitt så institusjonalisert som den er.

5
Andre emner enn klima / Dagens korte #5
« på: 05.02.2018, 23:00:06 »

Jordan Peterson er en kanadisk psykologiprofessor, komplett med norsk oldefar, som har fått mye oppmerksomhet i det siste, ja så mye at man begynner å tenke på en ny rockestjerne. Mange i Norge har også blitt oppmerksom på ham, og Jørg Arne Jørgensen skrev en positiv kronikk i Stavanger Aftenblad.

Dette har falt en som heter Sturla Haugsgjerd tungt for brystet, og han skriver mellom annet i en kommentar i VG at Peterson er en "middelmådig tenker".

Nå skal ikke jeg gå inn på alt Peterson sier, noe er jeg enig i, noe ikke og noe er jeg ikke sikker på om jeg helt forstår, men den godeste Sturla begrunner blant annet den angivelige middelmådigheten med følgende (min utheving):

Sitat
Ingenting tilsier at morsinstinktet er et biologisk imperativ fremfor et kulturelt påfunn. (At det er et kulturelt påfunn passer bedre overens med spedbarn som er funnet gjenglemt i containere.)


Etter dette blir heller spørsmålet om Haugsgjerd, ikke Peterson, er en middelmådig tenker eller ikke. Eller altså hvor lavt listen for denne ikke altfor ettertraktede middelmådigheten skal legges. Uansett, noen burde fortelle ham om Darwin: Vår arts suksess skyldes neppe mangel på containere i en fjern fortid.6
Viktige klimatema / Klimadebatt hos Euan Mearns
« på: 17.01.2018, 00:01:23 »
Euan Mearns har på sin blogg Energy Matters kjørt i gang en debatt om fråsegna om klimaendringer til London geologiske selskap:

http://euanmearns.com/the-geological-society-of-londons-statement-on-climate-change/#more-20587

med velsignelse fra det samme selskapet. Slike "statements" har etter hvert blitt vanlige fra forskjellige vitenskapelige klubber. Hva som egentlig er poenget med dette, kan jo være et interessant spørsmål i seg selv, men den mer konkrete klimadebatten hos Mearns burde være interessant for leserne av vårt eget lilleputtforum. En del vektige innlegg, særlig Mearns' egne etter min mening, om sammenhengen mellom CO2 og temperatur i iskjernedata og mye mer.7
Media og politikk / Historiker vs hysteriker
« på: 14.09.2017, 11:51:33 »
Historiker Terje Tvedt har en artikkel i Dag og Tid som er vel verdt å lese (i likhet med den forrige artikkelen i serien, se link nedenfor). I artikkelen plukker han i småbiter analyserer han et tidligere innlegg av Erik Solheim, Jan Egeland og Børge Brende. Tvedt er imidlertid mest interessert i hva artikkelen forteller om forfatternes virkelighetsforståelse og forståelsen av sin egen rolle:

Sitat
Kva dominerande tenkjemåtar og systemtrekk ved norske verdsbilete og sjølvbilete gjorde det mogleg for tre av dei mest sentrale politikarane i landet, frå tre ulike parti, å gå saman om å skriva ein slik tekst?

Tvedt selv presiserer at det ikke er ment som et innlegg i klimadebatten:

Sitat
Når eg her analyserer ein kronikk om humanitære katastrofar, må ikkje det oppfattast som eit innlegg i klimadebatten. I kor stor grad klimaet vert påverka av CO2-utslepp, eller kor raskt klimaet har endra seg, er sjølvsagt eit heilt anna spørsmål enn kor mange klimarelaterte katastrofar det har vore dei siste åra.

De fleste av oss som debatterer her, vil vel likevel være enige i at klimadebatten omfatter mye mer enn bare CO2. Uansett, denne artikkelen gir innsikt i hvordan klimahypen og -aktivismen kan forstås ut fra verdensbildet til dagens "eliter" og fortjener flere lesere.

Når politikarar vil vere spåmenn
https://www.dagogtid.no/nar-politikarar-vere-spamenn/

Se gjerne også: Flyktar frå landet Noreg «skapte»
https://www.dagogtid.no/flyktar-landet-noreg-skapte/8
Andre emner enn klima / Sylvifobien har inntatt Sverige!
« på: 30.08.2017, 21:33:41 »
Strengt tatt burde jeg ta avstand fra min egen overskrift, siden disse spørsmålene ikke burde være så personfokuserte som de er. Men så var det dette med den ene politikeren som har baller nok til å snakke islamofile godhetsapostler midt i mot, da.

De fleste har vel fått med seg at Sylvi Listhaug har vært en tur i Sverige. Fra denne turen er det jo ikke all verden å fortelle, men statsminister Løfven stilte seg altså tidligere i år uforstående til uttrykket "svenske tilstander" og oppfordret Listhaug til å ta seg en tur til Sverige for å se selv. Og som sagt, så gjort.

Som sagt er det ikke all verden å fortelle fra selve turen. Det er reaksjonene på den som har gitt en popcorn-faktor som jeg ikke kan huske å ha vært så høy siden EU preget norske valgkamper. Det er alt fra falske meldinger i Aftonbladet om at norske myndigheter skulle ha "advart" svenskene om besøket, noe som er dementert av UD både her og i Sverige, til avlysning i siste sekund fra Listhaugs svenske kollega, til at Stockholms finansbyråd Karin Wanngård forlanger unnskyldning for framstillingen av Rinkeby som problemområde eller "no go-zone"... en svenske har lansert Wanngård som Stockholms svar på "Bagdad Bob":

Sitat
Bagdad Bob, eller Mohammed Said as-Sahaf som han egentligen heter, var Iraks informationsminister åren 2001 till 2003 när Saddam Hussein styrde landet. Han uppmärksammades för att under Irakkriget ihärdigt förneka att de USA-ledda trupperna var på väg att besegra de irakiska soldaterna.

Problemet for hylekoret er selvfølgelig at Listhaug har gjort leksen sin og har sitt på det tørre - hun baserer seg på rapporter fra svenske politimyndigheter. Men man skal ikke følge alt for mye med i svensk presse for å forstå at søta bror har virkelige problemer som følge av masseinnvandringen. Når svenske politikere påstår at dette er "nonsens" eller "løgn", sier de med andre ord at det svenske politiet og det Brottsførebyggande rådet (BRÅ) - deres egne myndigheter - farer med tøv!

Dagens Sverige må være noe av det mest utsøkte eksempelet på det nye regressive venstre som er å få tak i. En innoverskuende identitetspolitisk tilnærming basert på "godhet" og "verdivalg", supplert med brunbeising og knebling av eventuelle dissidenter som totalitær og intolerant maktstrategi, med media som maktens forlengede arm i stedet for som korrigerende vaktbikkje.

Knebling av kritikere fører til dårlig tenkning, som fører til dårlig politikk. Dette måtte nødvendigvis gå galt, som de fleste utenfor de svenske makthaverne klarer å få øye på. Men som det heter, ingenting er så galt at det ikke kan bli verre.  8)

Selv sier Listhaug at hun bare kaller en spade for en spade. Et av hennes poenger er at problemer ikke forsvinner bare fordi man blånekter å erkjenne dem. Noe svenske politikere og medier har vært hysterisk opptatt av å bekrefte de siste par dagene.

Listhaug har fortid fra PR-bransjen og var nok svært bevisst på sin egen opptreden og formålet ved den. Men selv hun hadde vel neppe turt å håpe på en så formidabel suksess. Jeg er tom for popcorn.


9
Andre emner enn klima / Dagens korte #4
« på: 17.08.2017, 17:29:03 »
Jeg ser at det siste nettverket av pedofile voldtektsforbrytere som nylig ble tiltalt i Newcastle, en såkalt "grooming"-bande, består av personer med bangladeshisk, pakistansk, indisk, irakisk, iransk og tyrkisk bakgrunn.

I tidligere avsløringer har det bortimot utelukkende dreid seg om personer med pakistansk bakgrunn.

Vi kan med andre ord notere oss for nok en seier for det multikulturelle prosjekt.

10
Ifølge Universitetsavisen På høyden har forskere ved Bjerknessenteret utviklet en statistisk modell basert på havtemperaturer lenger sør i Atlanteren som gjør at de kan forutsi, grovt sett, utviklingen de neste 7-10 årene.

Varselet er nå at vi får litt kjøligere forhold fram mot 2020, og voksende vinterisdekke i Arktis. Sommerisdekket sies det ikke noe om.

Så gjenstår det selvfølgelig bare å se om dette slår til. Se

http://pahoyden.no/2017/06/marius-kan-varsle-klimaet-om-ti-ar

11
Skråblikk / Dagens korte #3
« på: 08.04.2017, 15:52:12 »

Terrorangrepet i Stockholm har gjort mange svensker urolige.

Det de frykter mest, er ikke flere forrykte islamistiske mordere, men at Sverigedemokratene kan stige ytterligere på meningsmålingene.

Det minner meg vagt om en gammel finskevits om den stora olyckan på Enaresjøn.


12
Skråblikk / Dagens korte #2
« på: 29.03.2017, 01:17:51 »
I anledning den nyansatte kommunikasjonsmedarbeideren i Islamsk Råd så mener generalsekretær Mehtab Afsar at det er viktigere hva man har i hodet enn på hodet.

Sant nok, men paradokset er jo at aldri har vel et tildekkende plagg vist på mer ekshibisjonistisk maner nettopp hva det er man har i hodet.

Eller ingen ting er mer avslørende enn det tilslørende, for å si det slik.
 8)
------

13
Skråblikk / Dagens korte
« på: 23.03.2017, 01:39:20 »
Jeg leser på nettet at Dagbladet, VG og NRK nå skal begynne med noe de kaller faktasjekk.

https://www.nrk.no/kultur/historisk-samarbeid-om-faktasjekking-1.13438305

Det både kan og bør applauderes at VG, Dagbladet og NRK nå har avtalt å begynne med journalistikk.


14
Johnny Håvik i fagforbundet Energi og industri rapporterer fra en klimamiljøkonferanse i Oslo:

Sitat
Nylig ble miljøkonferansen «Broen til fremtiden» avholdt i Oslo. Konferansen markedsføres som et samarbeid mellom miljøbevegelse, fagbevegelse og kirken – derav en bro. En sannhet som krever en betydelig mengde nyansering. Broen er nemlig ikke for folk flest, og den er definitivt ikke for de flere hundre tusen som sysselsettes av petroleumsnæringen i Norge. Per i dag er den egentlig bare for de som ønsker å legge ned disse arbeidsplassene.

Og 

Sitat
Synspunktet om at det er en god idé å tømme fellesskapets sparekonto, øke skattene, og redusere velferdsnivået, for å legge ned flere hundre tusen arbeidsplasser, fikk stå helt uimotsagt. Ikke rart vanlige folk føler større og større avstand til klimadebatten. Den handler nemlig ikke om å redusere verdens klimagassutslipp, men om å gjøre livene vanskeligere for folk flest. Og den er blitt en ensidig kamp for å legge ned arbeidsplassene til de som jobber i petroleumsnæringa.

Deretter følger en rekke argumenter, der premisset om at EUs klimamål, Paris-avtalen, kvotesystemet osv. er riktige og viktige tiltak, er intakt. Til og med at det "haster". Kanskje det er riktig taktikk for den som kjemper for bransjen, hva vet jeg.

Men det slår meg at det er noe han ikke vektlegger nok: At olje er bra for verden. Fossilt brensel har muliggjort en verden med 7 milliarder mennesker og gi store deler av dem bedre helse, mer velstand, betydelig økt forventet levealder, frihet og bevegelsesfrihet, kort sagt svært mye av det vi forbinder med et godt, rikt og langt moderne liv. Han er riktignok inne på sosial rettferdighet og at store deler av verden mangler strøm, men her jo ikke norsk olje og gass svaret: Det er for dyrt.

Med tanke på at dette er et valgår, funderer jeg på om man burde laget et godt slagord som uttrykker veldig kort noe av dette. Forutsett at man er enig med premisset om at norsk olje og gass fortsatt vil være vår viktigste næring lenge ennå, selvfølgelig. Så hva med å slipe de verbale knivene litt allerede nå fram mot valget? Leke litt PR-byrå?

Drill baby drill blir nok litt for trumpsk... forslag?15
Den norske REDD+ satsingen ble føyset igjennom på rekordtid som et resultat av grønn lobbyvirksomhet. Lykkelige klimabesatte forskere feiret dette som en suksess:

Sitat
– Dette er et eksempel på en stor seier for en miljøstiftelse. Farten på det politiske gjennomslaget er oppsiktsvekkende, det samme er størrelsen på bidraget. Norge er verdensledende giver og det ble bestemt i løpet av et par måneder, sier forsker Erlend Hermansen ved Cicero senter for klimaforskning, til forskning. no.

Norge var initiativtaker til REDD+ og betaler 40 prosent av gildet. Det totale gildet er på en 50-60 milliarder kroner.

Men så viser det altså at det etter ti år ikke har ført til noe som helst. Dvs. ett eller annet sted har vel pengene blitt av? Vel, noen har fått jobb og fine kontorer.

En dansk forsker har besøkt Vietnam og Indonesia for å se på effekten av REDD+. Konklusjonen er ganske enkelt at der ikke er noen. Effekt, altså.

Sitat
»Det var deprimerende. Mens jeg sad på det her hotel, som var helt affolket, begyndte tingene at gå op for mig. Jeg begyndte at kunne se igennem det her røgslør, som var blevet lagt ud med det fine REDD+-kontor og de mange ansatte. Det var jo bare kulisser. Der var ingenting bagved, for der foregik ingenting hos lokalbefolkningen,« fortæller han.

I ni år havde REDD+ kørt i Lam Dong-provinsen, men lokalbefolkningen havde ikke modtaget en krone.

Danskene er med på et prosjekt som skal undersøke effektene av REDD+. Prosjektet er døpt "The Forest Grab of All Times". Jeg går ut fra at tittelen sier noe om hva de forventer å finne.

Beslutningstakerne våre burde være forsiktigere med å kaste seg over råd fra grønne drømmere og lobbyister. Eller kanskje problemet er at det er bortimot umulig å se forskjell på enkelte forskere, aktivister, journalister, byråkrater og politikere. De holder jo alle innbitt på med å redde verden, må vite.


Sider: [1] 2 3