Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Bebben

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Marcel Crok har utarbeidet en rapport sammen med tre andre forskere om hvordan KNMI har "forsvunnet" en stor del av hetebølgene i perioden 1901-1951 fra den offisielle statistikken.
Funnene ble lagt fram 7. mars, men jeg har ikke sett noen vie oppmerksomhet til denne rapporten i pressen eller bloggosfæren utenfor Nederland (her kan jeg godt ha gått glipp av det, følger ikke like godt med nå til dags som før).

Før "juksteringene" var det 23 hetebølger i perioden 1901-1951, og 19 hetebølger i perioden 1951-2018, som er et godt hakk lenger. Etter "juksteringene" hadde 16 av de tidligere 23 hetebølgene [blitt] forsvunnet, slik at det nå offisielt var 7 hetebølger i perioden 1901-1951 mot fortsatt 19 i perioden 1951-2018.

Endringene er begrunnet med flytting av en (1) målestasjon med 300 meter. Deretter foretas det en koking pasteurisering homogenisering av dataene, slik at klimaforskerne kan vite hva som egentlig skulle ha vært målt den gangen man altså målte noe annet. Dermed kan klimaforskerne fortelle, på grunnlag av data produsert av klimaforskerne, at det har vært en dramatisk økning i antall hetebølger i landet siden 1951.

De uavhengige granskerne gjorde en rekke funn som stiller KNMIs metoder i et noe underlig lys. De er heller ikke i stand til å reprodusere homogeniseringen fullt ut ved hjelp av de metodene KNMI har beskrevet. "Konklusjonen er at homogeniseringen av KNMI har resultert i en sterk overkorrigering av temperaturen på varme dager." og

Quote
Det faktum at tilsynelatende vilkårlig valg i metoden (percentilberegning, gjennomsnittlig, lengde av sammenligningsperioden) har stor innflytelse på resultatene av homogeniseringen, viser at denne metoden ikke er egnet til å korrigere daglige verdier med en pretendert nøyaktighet på 0,1 grader.


Quote
Forskerne anbefaler å reversere homogenisering og lage en ny start med et bredere team (inkludert forskere fra utenfor KNMI). KNMI bør for tiden avstå fra krav om en påstått økt trend i hetebølger i Nederland.


Bloggposten er på nederlandsk, men Google Oversetter gjør en nesten forbausende god jobb.

https://www.destaatvanhet-klimaat.nl/2019/03/07/persbericht-historische-hittegolven-ten-onrechte-geschrapt-door-het-knmi/

2
Generelt / Klimareligionen krever nok et offer
« on: 13.02.2019, 23:19:59 »
Professor Willam Helland-Hansen ved Universitetet i Bergen har fått vondt i klimaet og forteller proklamerer i Nettavisen at han slutter med forskning rettet mot å lete etter olje fordi det ikke er "etisk forsvarlig" og han "har ikke samvittighet" til å drive med det lenger.

Han sier blant annet at

Quote
- Vi må strupe tilbudet og slutte å lete. Noen må gå foran, og med så mye økonomisk, teknologisk og intellektuell kapital og mulighet for omstilling som vi har i Norge, så bør det være oss, sier Helland-Hansen.

Hva han skal drive med nå, og om han har sluttet i jobben, står det ikke noe om. Heller ikke hva slags "omstilling" han har tenkt å bruke sin økonomiske, teknologiske og intellektuelle kapital til. (Det er ikke spydig ment fra min side.)

Men hva er det med dette klimaklimaet som får folk til å bytte ut realistiske syn på verden med ønskedrømmer og luftspeilinger? Hvordan har for eksempel professoren tenkt at "vi" skal få med "oss" Russland, Kina, India og Saudi-Arabia på slike masochistiske selvskadingsøvelser? Vi er sikkert en noenlunde betydelig oljeprodusent, men bortsett fra det er vi ikke akkurat Goliat i verden. Noen tror sikkert fortsatt vi er hovedstaden i Sverige. Ikke fordi de er dumme eller uinformerte, de har bare konsentrert seg om hvem som er viktig og tatt lettere på dem som ikke er det.

Det ser også ut til å ligge et mye oversett premiss til grunn for det professoren sier her, nemlig at dersom klimavitenskapen er sann, er også politikken det. Så enkelt er det neppe, men det snakkes det øredøvende lite om, og Bjørn Lomborg er en kjetter og hvis ikke vi klarer å brenne ham selv, så kommer nok klimaet og tar ham.3
Media og politikk / Om å utfordre makten
« on: 23.01.2019, 22:15:03 »
Et lite interessant intermezzo fant sted på Dagsrevyen i går kveld:

Nyutnevnt beredskapsminister Ingvil Tybring-Gjedde ble intervjuet på Dagsrevyen av NRKs Ingerid Stenvold.

Hun har tidligere vært skeptisk til journalister og kalt enkelte av dem ondsinnede, men glatter nå åpenbart over det og sier at hun har tillit til journalister og at de bør fortsette å "utfordre makten".

I intervjuet ble hun "utfordret" på om "klimaendringene" var menneskeskapt, og svarte relativt nyansert, i lys av sin rolle som beredskapsminister. Dette var imidlertid ikke godt nok for NRKs klimaprestinne, som enten ikke var villig til eller i stand til å forstå hva som ble sagt, og som dermed ikke ga seg før hun fikk avkrevd Tybring-Gjedde troserklæringen:

"Men er de [klimaendringene] menneskeskapt?"

"Ja, det er de",
svarte Tybring-Gjedde. Og da var prestinnen omsider fornøyd. Den mistenkte klimahedningen hadde krøpet til korset!

Så det er makt og det er makt, fru Blom. Det var ikke åpenbart i dette tilfellet og i denne saken at det er beredskapsministeren som innehar den, eller som utøver den.

Den ble i hvert fall ikke utfordret av ministeren.

Kan fortsatt ses her:
https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/201901/NNFA19012219/avspiller
ca. 14 minutter


4
Media og politikk / BT vil undervises av 15-Ã¥ringr
« on: 24.12.2018, 13:37:15 »
Bergens Tidende hyller på lederplass en svensk 15-åring som har gjennomført en såkalt "streik" for "klimatet", med begrunnelsen

Quote
Det er all grunn til å ha trua på ungdomen. Blant folk over femti er 24 prosent usamde i påstanden «klimaendringane er menneskeskapte», medan talet berre er 12 prosent for dei under 30 år, viste ei NRK-undersøking i fjor. Dei som skal vere her lengst, tek det største ansvaret.


Selv vil jeg likevel påpeke at 15-åringer hører hjemme på skolebenken, og at det er en grunn til det: De har mye å lære. Som påpekt av Jordan Peterson, uten en solid dose kunnskap, innsikt og forståelse nytter det ikke å ha et ønske om å gjøre verden bedre, du risikerer i stedet å gjøre den dårligere. 15-åringen skal ta ansvar for seg selv og sin utdannelse først og ha rommet sitt i orden. Hun har temmelig langt igjen før hun kan kalle seg voksen.

Men BT mener altså at det er 15-åringene (hvorfor ikke like gjerne fjortisene, når vi først er i gang?) som skal lære oss noe, og ikke omvendt:

Quote
Sjansen er stor for at det sit ein femtenåring ved bordet i eitt av årets juleselskap. Lytt og lær.


En mulig konklusjon på dette er selvfølgelig at BTs lederskribent intellektuelt befinner seg på 12-års stadiet, og dermed kan ha utbytte av å høre på en 15-åring.

En mer sannsynlig tankerekke er imidlertid at denne 15-åringen er et produkt av nettopp pressen. Hun har ikke blitt kjent på grunn av sin dype innsikt i naturvitenskap eller politikk, men fordi media har gjort henne til heltinne og talsmann for sine egne meninger.

Så når BT mener vi skal lære av 15-åringen, er selvfølgelig sirkelen sluttet: Det er i realiteten Journalistpartiet De Grønnes meninger de vil vi skal lære av.

Ikke at jeg tror BTs lederskribent på noen måte er seg dette bevisst, en slik sluhet vil jeg ikke mistenke høn(s) for.

Dette mens vi venter på klimajulenissen. God jul!

5
Svenskene har i en tid nå vært opptatt av "Sverigebilden", hvordan Sverige oppfattes i andre land, blant annet etter Trumps utsagn om "last night in Sweden" og vårt eget vanlige "svenske tilstander".

Her forleden ble imidlertid seks portugisere kontrollert i Rødbyhavn i Danmark, på vei til Sverige. De hadde papirene i orden og kunne fortsette, men det de forklarte om formålet ved reisen fikk nok politifolkene til å klø seg litt i hodet:

Quote
Men til politiet forklarede de, at de var på vej til Sverige, hvor de skulle plukke bananer.

Så hvilket bilde er skapt av Sverige i Portugal... eller vent litt, det er jo klimaendringer på gang, må vite. Så fort som det går, ifølge forskere, aktivister og mediene, er det kanskje ikke så rart at de forventer å kunne plukke bananer i Sverige - i desember?

Eller kan de ha misforstått uttrykket "bananrepublikk"? For Sveriges del må det vel bli "bananmonarki"?

Se
http://www.lokalavisen.dk/112/2018-12-19/-Seks-personer-standset-i-R%C3%B8dbyhavn-Vi-skal-bare-til-Sverige-og-plukke-bananer...-3786330.html

6
Skråblikk / Lennart Bengtsson som klimadikter!
« on: 20.12.2018, 22:51:17 »
Den svenske klimaforskeren Lennart Bengtsson leverer en Limerick til Miljøpartiets (MP) talskvinne Isabella Løvin:

En skräckslagen kvinna från MP
som babblade på som en LP
Klimat ur balans
och helt utan sans
Och felet berodde på SD


Inte illa alls Lennart. De norske forfatternes klimaaksjon er likevel antakelig ikke noe for deg.  ;)


7
Skråblikk / Dagens korte #11
« on: 19.12.2018, 18:43:48 »
I en melding fra NTB i dag leser jeg at både Ap og Frp sier nei til visum til "klimaflyktninger", som foreslått av Flyktninghjelpen.

Det framgår ikke av meldingen hvorvidt de benyttet anledningen, når de først var inne på det, til også å si nei til visum til Bigfoot, Den avskyelige snømannen eller Julenissen.

8
Aktører og hendelser / faktisk dot klima
« on: 09.12.2018, 22:34:56 »
Roger Andrews har faktasjekket del 2 av det siste trusselbrevet den den siste klimarapporten om klimaendringer i USA og resultatet må sies å være.... sørgelig.

Quote
Clearly the Assessment was conducted with little regard for the facts. A disregard for the facts, however, is necessary if one wishes to get the climate change catastrophe message across.

Ouch, som Bishop Hill pleide å si.

9
Skråblikk / Spansk polit arresterte Mennesker fra Sted
« on: 27.11.2018, 00:16:15 »
En artikkel i Expressen forteller at spansk politi nå har arrestert et ettersøkt bandemedlem fra Stockholm, og forteller samtidig om en voldsbølge skapt av kriminelle svensker på den spanske Solkysten.

Quote
Spansk polis larmar om en vÃ¥ldsvÃ¥g â?? med svenska gatugäng i spetsen

En spansk politimann forteller om et brokete kriminelt miljø fra mange land (min utheving):

Quote
â?? Utan tvekan kan man säga att Marbella och dess omgivningar har den högsta koncentrationen i Spanien av kriminella gäng. Det är algerier frÃ¥n Marseille, bulgarer, danskar, colombianer och svenskar, säger polismannen

Så... har Janne og Patrik nå begynt å gå amok i utlandet? Vel, ikke akkurat Janne & Co, et minutt eller to med søking bringer kjapt opp en spansk avisartikkel om "Operasjon Dajir", der man kan lese om den arresterte at (min oversettelse og utheving):

Quote
Den unge mannen inngikk i det som var tjent som "dødspatruljen", en voldelig kriminell organisasjon som består av svenske borgere av somalisk opprinnelse og som driver med narkotikahandel, hvitvasking og gjengoppgjør og er under etterforskning for sju drap i Stockholm, ifølge en pressemelding fra Guardia Civil.

Så det finnes altså algeriere fra Marseille, men ikke somaliere fra Stockholm. Who would of thunk.

Kanskje like greit å kalle dem Mennesker fra sted. Danskene har skjønt det.
 

10
I en sen nattetime blir Troll-plattformen tauet ut og senkes langsomt i havet på NRK2.
En side fra The Times vises, der en artikkel har overskriften "Kandidat til verdens 8. underverk".

Et bilde av Eiffeltårnet klippes inn sammen med plattformen for å illustrere høyden, som slås med god margin.

Så... jammen om vi ikke fikk månelandingen vår. Denne norske teknologiske triumfen var fullbyrdet da plattformen sto trygt på havbunnen og begynte å pumpe milliarder inn i det norske fellesskapets kasse.

Men merkelig nok er det ikke slikt som dette vi er stolte av. På lignende måte som at svenskene (offisielt, vel å merke) ikke ser ut til å være stolte av alt de har oppnådd i Volvo, Saab, AstraZeneca, Atlas Copco osv. I stedet er de mer stolte av fiaskoer som Rinkeby og Rosengård. De rådende elitekulturene ser ut til å ha snudd verden opp ned.

Jeg har en viss sympati for djervheten i Jensemann sin annonserte månelanding. Problemet er imidlertid at den var poengløs, og at den neppe hadde hatt noen tjangs til å matche Troll uansett. Månelanding? Kanskje snarere verdens, si, 34.416. underverk.

For 1000 år siden krysset våre forfedre de barske Nord-Atlantiske havstrekningene. I dag driver etterkommerne deres høyteknologisk utvinning av olje og gass der til beste for både oss landkrabber og verdens utvikling generelt. Til dels med spissteknologi som våpen - som for 1000 år siden.

Uansett, den innbilte månelandingen på Mongstad kan kanskje tjene som en god illustrasjon av hva det grønne skiftet egentlig handler om: � bytte ut velfungerende, velprøvde og effektive ting med uprøvde og ineffektive drømmer. Og helst i stor skala, så alle de grønne konsulentene kan få betalt sine honorarer fra fellesformuen vår. For det var vel ikke alle som ble noe merkbart blakkere av at månelandingen buklandet? Eller hva?11
Media og politikk / Stjakobs med innlegg på Resett
« on: 12.11.2018, 22:34:32 »
Steinar Jakobsen har et fint lite innlegg om forskeraktivistene i NASA GISS på Resett:

https://resett.no/2018/11/12/nasas-aktivistiske-klimaforskere/

... og mens jeg husker det, Kent Andersen fillerister Høyre og deres "grønne skifte" så den benskjøre ryggraden bytter plass med ørene:

https://www.document.no/2018/11/12/nei-hoyre-bla-klimapolitikk-virker-like-darlig-som-rod-og-gronn-klimapolitikk/

12
Andre emner enn klima / Dagens korte #10
« on: 21.10.2018, 20:02:11 »
Tenkte jeg bare skulle sjekke inn, i det minste med en kort melding:

Vedrørende analogier mellom klima og medisin, har jeg kommet til at klimahypokonderne forlanger at verden skal beskyttes mot en sykdom som ingen har hatt, ved hjelp av en vaksine som aldri har vært prøvd, på grunn av noen modeller som aldri har blitt validert og en "effekt" som aldri har blitt observert!

Bra jobbet, eller hva.

13
Andre emner enn klima / Dagens korte #9
« on: 26.08.2018, 23:22:33 »
Det nærmer seg valg i Sverige, og sittende statsminister Stefan Löfven har blitt intervjuet av svensk radio P3. Alex Schulman i Expressen er ikke særlig imponert, blant annet fordi Löfven synes å ha en litt underlig forkjærlighet for å trekke frem pølse med brød i debatten (halvfet i original).

Quote
Enda gången han tänder till är när det handlar om korv med bröd. Det återkommer han till gång på gång. Korv är gott! Korv med bröd! Den är fin, korven. Han har rätt till den, om han vill ha en korv med bröd, då ska han få det. Korv.

Jau. Men best er nok svenskenes statsminister når han får spørsmål om han kan være selvkritisk:

Quote
Alltså, under lång tid, om man ser, under längre tid, det är därför jag har bestämt mig att under den här mandatperioden måste vi på riktigt påbörja en förändring så att människor känner ja, jag är med i framtidsprojektet, men under för lång tid tror jag nog att man negligerar lite det här. När jag var fackligt, jobbade fackligt, så kunde jag ju se också ute på arbetsplatserna en oro i ögonen på människor, vad är det som händer, kan vi styra det här på något sätt eller är det bara utan, utom kontroll? Så där vill jag nog påstå att vi politiskt under en längre tid underskattade den där risken som människor känner, det är nog helt uppenbart.


Alex Schulman spør seg selv om Löfven "går på noe". Jeg for min del finner det mer betimelig å spørre hvorvidt det er Svenske Tilstander som har rammet Löfven, eller om det er denne dype selvinnsikten til Löfven og resten av det svenske etablissementet som har rammet Sverige.


14
Andre emner enn klima / Dagens korte #8
« on: 02.08.2018, 21:40:32 »
Johan Westerholm rapporterer vedrørende skogbrannene i Sverige (uthevet i original):

Quote
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig förvaltningsmyndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. MSB sorterar under Justitiedepartementet och tillhör inrikesministerns ansvarsområde.

MSB ersatte 2009 Krisberedskapsmyndigheten, Statens räddningsverk och Styrelsen för psykologiskt försvar.
 

Hybriden av olika verksamheter skapade dock en myndighet utan egentligt fokus. En del av verksamheten, som syftar till att stödja bland annat polis och andra myndigheter om kunskap om radikal islamism, motarbetas aktivt av Ibn Rushd-sfären samtidigt som myndigheten, i sin brist på fokus, blivit ett lätt offer för postmoderna teorier. Sedan 2008 har myndigheten satsat mer än 26 MSEK på olika utredningar och forskningsprojekt inom säkerhetsormådet för att tillföra intersektionalitet, normkritik och genderperspektivet inom bland annat brandförsvaret.

Resultatet av detta är, rent konkret, att bland annat Södertörns brandförsvar numera har en toalett och duschutrymme anpassat för rullstolsbundna icke-binära rökdykare på brandstationen efter att ha inspirerats av MSB:s forskningsresultat.

Vel... hvor mange ikke-binære, rullestolbundne røykdykkere finnes i Sverige? Johan Westerholm tror tallet er 0. Og at man kunne ha fått en god del km etterlengtede skogbrannslanger for 26 millioner svenske ståler. Men han er riktignok halvt finlandssvensk og visstnok ikke PK-sertifisert av Aftonbladet.

Uansett - jeg som trodde svenskevitsene var nettopp det.

Altså vitser.


15
Gerhard Kramm, Ralph Dlugi og Nicole Mölders publiserte i fjor en artikkel med tittelen "Using Earthâ??s Moon as a Testbed for Quantifying the Effect of the Terrestrial Atmosphere", men som i realiteten synes Ã¥ inngÃ¥ som det siste innlegget i debatten om drivhuseffekten som sprang ut av Gerlich og Tscheuschners "falsifiseringsartikkel" i 2009.

Artikkelen er fritt tilgjengelig på denne nettsiden.

Jeg har ikke rukket å lese den, så ingen kommentar fra meg foreløpig. Jeg bare minner om at Gerhard Kramm først ble kjent i "klimakrigen" da han forsvarte GT-artikkelen i diverse nettdebatter, og at han tidligere har publisert artikler sammen med Dlugi om den såkalte drivhuseffekten. Eller i hvert fall om et par av drivhuseffektene, for å alludere til GT.


Pages: [1] 2 3 ... 5