Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Bebben

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Andre emner enn klima / "Don't go to Sweden"
« on: 23.07.2019, 15:05:05 »
Freelance youtube-journalist Tim Pool leverer et sterkt innlegg om svenske tilstander i anledning fengslingen av rapperen ASAP Rocky etter en episode i Stockholm der de ble plaget av et par typer som CNN kaller "svensker", og som ifølge noen vitner snakket den svenske dialekten dari. Til slutt sprakk det for rapperen og han ga den ene eh... svensken en passelig dose bank. Episoden har ikke gått upåaktet hen i USA, som kjent har selveste The Donald kontaktet den "very talented" svenske statsministeren.

Tim Pool var selv i Rinkeby for et par år siden og sjekket stoda etter Trumps kjente "look what happened in Sweden last night". I denne videoen sier han nå blant annet at

"Sweden, however, is a nightmarish Place, that I recommend no one goes to".

og

"You know the groupthink in that country is creeeepy, creeepy, creeeepy."

Ouch. Noen kommer til å få vondt i Sverigebilden sin.

https://www.youtube.com/watch?v=M06w0xoJguA


2
Ross McKitrick minner oss i Financial Times om at ekspertene i Klimapanelet har konkludert med følgende:

- Det er ingen trend i oversvømmelser på global skala, ikke engang fortegnet er kjent.
- Det er ikke observert noen trend i tørke globalt siden midten av det 20. århundre. I det sentrale Nord-Amerika er det i stedet en fallende trend.
- Nedbør: Et blandet bilde globalt, ikke signifikante langsiktige trender.
- "Ekstrem" nedbør: Stor regional og subregional variasjon, noen regioner har signifikant økning, mens noen enten ikke har en signifikant trend eller de har en nedgang.
- Tornadoer: "Low confidence" i observerte trender. De vet ikke om det har noe med "drivhusgasser" å gjøre, siden noen endringer kan tenkes å øke antallet tornadoer mens andre kan redusere det.
- Tropiske orkaner og sykloner viser ingen trend.
- Hetebølger: Maksimumstemperaturer har steget litt, men mindre enn minimumstemperaturer. For Nord-Amerika er det muligens ("medium confidence") noen flere områder som har hatt en økning enn det er områder som har hatt en nedgang.

Og dett var omtrent dett.

For å finne klimakrisen må man nok lete i modellene. Eller i Hollywood eller på Kongsberg.


3
Media og politikk / Vinklinger, vinklinger og forvinklinger
« on: 10.06.2019, 18:51:52 »
Reuters melder om en rapport laget for NVE som viser at det "sannsynligvis" vil trenges investeringer på 11 milliarder kroner for å oppgradere strømnettet til å kunne møte etterspørselen fra den økende elbilparken i Norge, med overskriften:

Quote
Electric vehicle push in Norway could add $1.3 billion to power bills by 2040: study


Dette må betales av strømkundene (min utheving):

Quote
OSLO (Reuters) - Norway’s power grid is likely to need an 11 billion crown ($1.27 billion) upgrade over the next 20 years to meet demand from the country’s growing fleet of electric cars, with consumers likely to have to foot the bill, a study has shown.

Henvisningen til at kundene må betale, kommer fra et intervju med en av rapportskriverne:

Quote
“If nothing is done, charging every afternoon to evening seems most likely. In that case, the 11 billion ... grid cost is paid by all customers,” Poyry’s Norway director Kjetil Ingeberg told Reuters.

Artikkelen fra Reuters

Dette er altså hvis ingen ting blir gjort for å endre forbrukeratferden.

NTB refererer til den samme undersøkelsen med overskriften

Quote
Rapport: Smart lading av elbil kan spare 11 milliarder kroner

Hvis lading av elbiler skjer når strømforbruket er lavt, trengs det ikke investeringer i ekstra kapasitet i nettet, ifølge en rapport laget for NVE.

Det sies også at

Quote
Rapporten anslår også behovet for investeringer dersom ladingen skjer når kapasiteten i strømnettet allerede er anstrengt. Anslagene viser at det da vil være behov for investeringer i strømnettet på om lag 11 milliarder kroner.

...men verken kunder eller strømregninger nevnes. Vi er kanskje ikke så interessante for NTB.

Som gjengitt i Dagens Næringsliv

Der det også vises til NVEs egen nyhetssak, der det sies at det er "endringer i nettleien" som skal få kundene til å endre atferd slik at disse økte kostnadene ikke blir nødvendige.

Så spørs det vel om strømforbruket fortsetter å være lavt om natten hvis det er da alle skal lade elbilene sine, særlig hvis det er elbil alle har. Eller hvis det hele sammenfaller med stabilt kaldt vintervær? Ikke vet jeg, men jeg har da litt erfaring på hva "endringer i nettleien" betyr.

4
Viktige klimatema / John Christy om forfeilede klimamodeller
« on: 25.05.2019, 23:37:46 »
John Christy har skrevet en både kort og lettfattelig rapport om hvordan de fleste klimamodellene feiler og finner for mye oppvarming i kaffegruten sin simuleringene sine.

Det berømte tropiske troposfæriske "hotspottet" som ifølge Klimapanelet (2007) skulle være "fingeravtrykket" for menneskeskapt global oppvarming, later til å glimre med sitt fravær.. fremdeles.

Rapporten er som sagt kort, konsis og lettfattelig og kan finnes på sidene til GWPF.

5
Media og politikk / Dagens klimalink
« on: 18.05.2019, 22:33:36 »
Siden det er litt laber aktivitet her, tenkte jeg at det kunne være OK å rett og slett dele noen linker til interessante ting man finner på nettet...

Jeg begynner denne tråden med Paul Homewood, som gjør oppmerksom på at redaktøren i den britiske avisen The Guardian har gitt journalistene noen nye retningslinjer for hvordan klima skal beskrives, slik som

"Use climate emergency, crisis or breakdown in stead of climate change"

... nokså trøtt altså, klimakrise noen? *gjesp*, noe på TV? mer kuriøst er

"Use fish populations in stead of fish stocks"

... for mer empati med torsken kanskje? Hvem vet...

... og sa jeg klima? Det er en instruks om å omtale medmennesker også:

"Use climate science denier or climate denier in stead of climate sceptic"

Bombe... dette har jo vært terminologien til Klimate Konsensus Kommunity i mange, mange år allerede.

se

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2019/05/17/guardian-hacks-told-to-use-scary-language/6
Marcel Crok har utarbeidet en rapport sammen med tre andre forskere om hvordan KNMI har "forsvunnet" en stor del av hetebølgene i perioden 1901-1951 fra den offisielle statistikken.
Funnene ble lagt fram 7. mars, men jeg har ikke sett noen vie oppmerksomhet til denne rapporten i pressen eller bloggosfæren utenfor Nederland (her kan jeg godt ha gått glipp av det, følger ikke like godt med nå til dags som før).

Før "juksteringene" var det 23 hetebølger i perioden 1901-1951, og 19 hetebølger i perioden 1951-2018, som er et godt hakk lenger. Etter "juksteringene" hadde 16 av de tidligere 23 hetebølgene [blitt] forsvunnet, slik at det nå offisielt var 7 hetebølger i perioden 1901-1951 mot fortsatt 19 i perioden 1951-2018.

Endringene er begrunnet med flytting av en (1) målestasjon med 300 meter. Deretter foretas det en koking pasteurisering homogenisering av dataene, slik at klimaforskerne kan vite hva som egentlig skulle ha vært målt den gangen man altså målte noe annet. Dermed kan klimaforskerne fortelle, på grunnlag av data produsert av klimaforskerne, at det har vært en dramatisk økning i antall hetebølger i landet siden 1951.

De uavhengige granskerne gjorde en rekke funn som stiller KNMIs metoder i et noe underlig lys. De er heller ikke i stand til å reprodusere homogeniseringen fullt ut ved hjelp av de metodene KNMI har beskrevet. "Konklusjonen er at homogeniseringen av KNMI har resultert i en sterk overkorrigering av temperaturen på varme dager." og

Quote
Det faktum at tilsynelatende vilkårlig valg i metoden (percentilberegning, gjennomsnittlig, lengde av sammenligningsperioden) har stor innflytelse på resultatene av homogeniseringen, viser at denne metoden ikke er egnet til å korrigere daglige verdier med en pretendert nøyaktighet på 0,1 grader.


Quote
Forskerne anbefaler å reversere homogenisering og lage en ny start med et bredere team (inkludert forskere fra utenfor KNMI). KNMI bør for tiden avstå fra krav om en påstått økt trend i hetebølger i Nederland.


Bloggposten er på nederlandsk, men Google Oversetter gjør en nesten forbausende god jobb.

https://www.destaatvanhet-klimaat.nl/2019/03/07/persbericht-historische-hittegolven-ten-onrechte-geschrapt-door-het-knmi/

7
Generelt / Klimareligionen krever nok et offer
« on: 13.02.2019, 23:19:59 »
Professor Willam Helland-Hansen ved Universitetet i Bergen har fått vondt i klimaet og forteller proklamerer i Nettavisen at han slutter med forskning rettet mot å lete etter olje fordi det ikke er "etisk forsvarlig" og han "har ikke samvittighet" til å drive med det lenger.

Han sier blant annet at

Quote
- Vi må strupe tilbudet og slutte å lete. Noen må gå foran, og med så mye økonomisk, teknologisk og intellektuell kapital og mulighet for omstilling som vi har i Norge, så bør det være oss, sier Helland-Hansen.

Hva han skal drive med nå, og om han har sluttet i jobben, står det ikke noe om. Heller ikke hva slags "omstilling" han har tenkt å bruke sin økonomiske, teknologiske og intellektuelle kapital til. (Det er ikke spydig ment fra min side.)

Men hva er det med dette klimaklimaet som får folk til å bytte ut realistiske syn på verden med ønskedrømmer og luftspeilinger? Hvordan har for eksempel professoren tenkt at "vi" skal få med "oss" Russland, Kina, India og Saudi-Arabia på slike masochistiske selvskadingsøvelser? Vi er sikkert en noenlunde betydelig oljeprodusent, men bortsett fra det er vi ikke akkurat Goliat i verden. Noen tror sikkert fortsatt vi er hovedstaden i Sverige. Ikke fordi de er dumme eller uinformerte, de har bare konsentrert seg om hvem som er viktig og tatt lettere på dem som ikke er det.

Det ser også ut til å ligge et mye oversett premiss til grunn for det professoren sier her, nemlig at dersom klimavitenskapen er sann, er også politikken det. Så enkelt er det neppe, men det snakkes det øredøvende lite om, og Bjørn Lomborg er en kjetter og hvis ikke vi klarer å brenne ham selv, så kommer nok klimaet og tar ham.8
Media og politikk / Om å utfordre makten
« on: 23.01.2019, 22:15:03 »
Et lite interessant intermezzo fant sted på Dagsrevyen i går kveld:

Nyutnevnt beredskapsminister Ingvil Tybring-Gjedde ble intervjuet på Dagsrevyen av NRKs Ingerid Stenvold.

Hun har tidligere vært skeptisk til journalister og kalt enkelte av dem ondsinnede, men glatter nå åpenbart over det og sier at hun har tillit til journalister og at de bør fortsette å "utfordre makten".

I intervjuet ble hun "utfordret" på om "klimaendringene" var menneskeskapt, og svarte relativt nyansert, i lys av sin rolle som beredskapsminister. Dette var imidlertid ikke godt nok for NRKs klimaprestinne, som enten ikke var villig til eller i stand til å forstå hva som ble sagt, og som dermed ikke ga seg før hun fikk avkrevd Tybring-Gjedde troserklæringen:

"Men er de [klimaendringene] menneskeskapt?"

"Ja, det er de",
svarte Tybring-Gjedde. Og da var prestinnen omsider fornøyd. Den mistenkte klimahedningen hadde krøpet til korset!

Så det er makt og det er makt, fru Blom. Det var ikke åpenbart i dette tilfellet og i denne saken at det er beredskapsministeren som innehar den, eller som utøver den.

Den ble i hvert fall ikke utfordret av ministeren.

Kan fortsatt ses her:
https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/201901/NNFA19012219/avspiller
ca. 14 minutter


9
Media og politikk / BT vil undervises av 15-Ã¥ringr
« on: 24.12.2018, 13:37:15 »
Bergens Tidende hyller på lederplass en svensk 15-åring som har gjennomført en såkalt "streik" for "klimatet", med begrunnelsen

Quote
Det er all grunn til å ha trua på ungdomen. Blant folk over femti er 24 prosent usamde i påstanden «klimaendringane er menneskeskapte», medan talet berre er 12 prosent for dei under 30 år, viste ei NRK-undersøking i fjor. Dei som skal vere her lengst, tek det største ansvaret.


Selv vil jeg likevel påpeke at 15-åringer hører hjemme på skolebenken, og at det er en grunn til det: De har mye å lære. Som påpekt av Jordan Peterson, uten en solid dose kunnskap, innsikt og forståelse nytter det ikke å ha et ønske om å gjøre verden bedre, du risikerer i stedet å gjøre den dårligere. 15-åringen skal ta ansvar for seg selv og sin utdannelse først og ha rommet sitt i orden. Hun har temmelig langt igjen før hun kan kalle seg voksen.

Men BT mener altså at det er 15-åringene (hvorfor ikke like gjerne fjortisene, når vi først er i gang?) som skal lære oss noe, og ikke omvendt:

Quote
Sjansen er stor for at det sit ein femtenåring ved bordet i eitt av årets juleselskap. Lytt og lær.


En mulig konklusjon på dette er selvfølgelig at BTs lederskribent intellektuelt befinner seg på 12-års stadiet, og dermed kan ha utbytte av å høre på en 15-åring.

En mer sannsynlig tankerekke er imidlertid at denne 15-åringen er et produkt av nettopp pressen. Hun har ikke blitt kjent på grunn av sin dype innsikt i naturvitenskap eller politikk, men fordi media har gjort henne til heltinne og talsmann for sine egne meninger.

Så når BT mener vi skal lære av 15-åringen, er selvfølgelig sirkelen sluttet: Det er i realiteten Journalistpartiet De Grønnes meninger de vil vi skal lære av.

Ikke at jeg tror BTs lederskribent på noen måte er seg dette bevisst, en slik sluhet vil jeg ikke mistenke høn(s) for.

Dette mens vi venter på klimajulenissen. God jul!

10
Svenskene har i en tid nå vært opptatt av "Sverigebilden", hvordan Sverige oppfattes i andre land, blant annet etter Trumps utsagn om "last night in Sweden" og vårt eget vanlige "svenske tilstander".

Her forleden ble imidlertid seks portugisere kontrollert i Rødbyhavn i Danmark, på vei til Sverige. De hadde papirene i orden og kunne fortsette, men det de forklarte om formålet ved reisen fikk nok politifolkene til å klø seg litt i hodet:

Quote
Men til politiet forklarede de, at de var på vej til Sverige, hvor de skulle plukke bananer.

Så hvilket bilde er skapt av Sverige i Portugal... eller vent litt, det er jo klimaendringer på gang, må vite. Så fort som det går, ifølge forskere, aktivister og mediene, er det kanskje ikke så rart at de forventer å kunne plukke bananer i Sverige - i desember?

Eller kan de ha misforstått uttrykket "bananrepublikk"? For Sveriges del må det vel bli "bananmonarki"?

Se
http://www.lokalavisen.dk/112/2018-12-19/-Seks-personer-standset-i-R%C3%B8dbyhavn-Vi-skal-bare-til-Sverige-og-plukke-bananer...-3786330.html

11
Skråblikk / Lennart Bengtsson som klimadikter!
« on: 20.12.2018, 22:51:17 »
Den svenske klimaforskeren Lennart Bengtsson leverer en Limerick til Miljøpartiets (MP) talskvinne Isabella Løvin:

En skräckslagen kvinna från MP
som babblade på som en LP
Klimat ur balans
och helt utan sans
Och felet berodde på SD


Inte illa alls Lennart. De norske forfatternes klimaaksjon er likevel antakelig ikke noe for deg.  ;)


12
Skråblikk / Dagens korte #11
« on: 19.12.2018, 18:43:48 »
I en melding fra NTB i dag leser jeg at både Ap og Frp sier nei til visum til "klimaflyktninger", som foreslått av Flyktninghjelpen.

Det framgår ikke av meldingen hvorvidt de benyttet anledningen, når de først var inne på det, til også å si nei til visum til Bigfoot, Den avskyelige snømannen eller Julenissen.

13
Aktører og hendelser / faktisk dot klima
« on: 09.12.2018, 22:34:56 »
Roger Andrews har faktasjekket del 2 av det siste trusselbrevet den den siste klimarapporten om klimaendringer i USA og resultatet må sies å være.... sørgelig.

Quote
Clearly the Assessment was conducted with little regard for the facts. A disregard for the facts, however, is necessary if one wishes to get the climate change catastrophe message across.

Ouch, som Bishop Hill pleide å si.

14
Skråblikk / Spansk polit arresterte Mennesker fra Sted
« on: 27.11.2018, 00:16:15 »
En artikkel i Expressen forteller at spansk politi nå har arrestert et ettersøkt bandemedlem fra Stockholm, og forteller samtidig om en voldsbølge skapt av kriminelle svensker på den spanske Solkysten.

Quote
Spansk polis larmar om en vÃ¥ldsvÃ¥g â?? med svenska gatugäng i spetsen

En spansk politimann forteller om et brokete kriminelt miljø fra mange land (min utheving):

Quote
â?? Utan tvekan kan man säga att Marbella och dess omgivningar har den högsta koncentrationen i Spanien av kriminella gäng. Det är algerier frÃ¥n Marseille, bulgarer, danskar, colombianer och svenskar, säger polismannen

Så... har Janne og Patrik nå begynt å gå amok i utlandet? Vel, ikke akkurat Janne & Co, et minutt eller to med søking bringer kjapt opp en spansk avisartikkel om "Operasjon Dajir", der man kan lese om den arresterte at (min oversettelse og utheving):

Quote
Den unge mannen inngikk i det som var tjent som "dødspatruljen", en voldelig kriminell organisasjon som består av svenske borgere av somalisk opprinnelse og som driver med narkotikahandel, hvitvasking og gjengoppgjør og er under etterforskning for sju drap i Stockholm, ifølge en pressemelding fra Guardia Civil.

Så det finnes altså algeriere fra Marseille, men ikke somaliere fra Stockholm. Who would of thunk.

Kanskje like greit å kalle dem Mennesker fra sted. Danskene har skjønt det.
 

15
I en sen nattetime blir Troll-plattformen tauet ut og senkes langsomt i havet på NRK2.
En side fra The Times vises, der en artikkel har overskriften "Kandidat til verdens 8. underverk".

Et bilde av Eiffeltårnet klippes inn sammen med plattformen for å illustrere høyden, som slås med god margin.

Så... jammen om vi ikke fikk månelandingen vår. Denne norske teknologiske triumfen var fullbyrdet da plattformen sto trygt på havbunnen og begynte å pumpe milliarder inn i det norske fellesskapets kasse.

Men merkelig nok er det ikke slikt som dette vi er stolte av. På lignende måte som at svenskene (offisielt, vel å merke) ikke ser ut til å være stolte av alt de har oppnådd i Volvo, Saab, AstraZeneca, Atlas Copco osv. I stedet er de mer stolte av fiaskoer som Rinkeby og Rosengård. De rådende elitekulturene ser ut til å ha snudd verden opp ned.

Jeg har en viss sympati for djervheten i Jensemann sin annonserte månelanding. Problemet er imidlertid at den var poengløs, og at den neppe hadde hatt noen tjangs til å matche Troll uansett. Månelanding? Kanskje snarere verdens, si, 34.416. underverk.

For 1000 år siden krysset våre forfedre de barske Nord-Atlantiske havstrekningene. I dag driver etterkommerne deres høyteknologisk utvinning av olje og gass der til beste for både oss landkrabber og verdens utvikling generelt. Til dels med spissteknologi som våpen - som for 1000 år siden.

Uansett, den innbilte månelandingen på Mongstad kan kanskje tjene som en god illustrasjon av hva det grønne skiftet egentlig handler om: � bytte ut velfungerende, velprøvde og effektive ting med uprøvde og ineffektive drømmer. Og helst i stor skala, så alle de grønne konsulentene kan få betalt sine honorarer fra fellesformuen vår. For det var vel ikke alle som ble noe merkbart blakkere av at månelandingen buklandet? Eller hva?Pages: [1] 2 3 ... 5