Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Bebben

Sider: [1] 2 3 4
1
Aktører og hendelser / faktisk dot klima
« på: 09.12.2018, 22:34:56 »
Roger Andrews har faktasjekket del 2 av det siste trusselbrevet den den siste klimarapporten om klimaendringer i USA og resultatet må sies å være.... sørgelig.

Sitat
Clearly the Assessment was conducted with little regard for the facts. A disregard for the facts, however, is necessary if one wishes to get the climate change catastrophe message across.

Ouch, som Bishop Hill pleide å si.

2
Skråblikk / Spansk polit arresterte Mennesker fra Sted
« på: 27.11.2018, 00:16:15 »
En artikkel i Expressen forteller at spansk politi nå har arrestert et ettersøkt bandemedlem fra Stockholm, og forteller samtidig om en voldsbølge skapt av kriminelle svensker på den spanske Solkysten.

Sitat
Spansk polis larmar om en våldsvåg – med svenska gatugäng i spetsen

En spansk politimann forteller om et brokete kriminelt miljø fra mange land (min utheving):

Sitat
– Utan tvekan kan man säga att Marbella och dess omgivningar har den högsta koncentrationen i Spanien av kriminella gäng. Det är algerier från Marseille, bulgarer, danskar, colombianer och svenskar, säger polismannen

Så... har Janne og Patrik nå begynt å gå amok i utlandet? Vel, ikke akkurat Janne & Co, et minutt eller to med søking bringer kjapt opp en spansk avisartikkel om "Operasjon Dajir", der man kan lese om den arresterte at (min oversettelse og utheving):

Sitat
Den unge mannen inngikk i det som var tjent som "dødspatruljen", en voldelig kriminell organisasjon som består av svenske borgere av somalisk opprinnelse og som driver med narkotikahandel, hvitvasking og gjengoppgjør og er under etterforskning for sju drap i Stockholm, ifølge en pressemelding fra Guardia Civil.

Så det finnes altså algeriere fra Marseille, men ikke somaliere fra Stockholm. Who would of thunk.

Kanskje like greit å kalle dem Mennesker fra sted. Danskene har skjønt det.
 

3
I en sen nattetime blir Troll-plattformen tauet ut og senkes langsomt i havet på NRK2.
En side fra The Times vises, der en artikkel har overskriften "Kandidat til verdens 8. underverk".

Et bilde av Eiffeltårnet klippes inn sammen med plattformen for å illustrere høyden, som slås med god margin.

Så... jammen om vi ikke fikk månelandingen vår. Denne norske teknologiske triumfen var fullbyrdet da plattformen sto trygt på havbunnen og begynte å pumpe milliarder inn i det norske fellesskapets kasse.

Men merkelig nok er det ikke slikt som dette vi er stolte av. På lignende måte som at svenskene (offisielt, vel å merke) ikke ser ut til å være stolte av alt de har oppnådd i Volvo, Saab, AstraZeneca, Atlas Copco osv. I stedet er de mer stolte av fiaskoer som Rinkeby og Rosengård. De rådende elitekulturene ser ut til å ha snudd verden opp ned.

Jeg har en viss sympati for djervheten i Jensemann sin annonserte månelanding. Problemet er imidlertid at den var poengløs, og at den neppe hadde hatt noen tjangs til å matche Troll uansett. Månelanding? Kanskje snarere verdens, si, 34.416. underverk.

For 1000 år siden krysset våre forfedre de barske Nord-Atlantiske havstrekningene. I dag driver etterkommerne deres høyteknologisk utvinning av olje og gass der til beste for både oss landkrabber og verdens utvikling generelt. Til dels med spissteknologi som våpen - som for 1000 år siden.

Uansett, den innbilte månelandingen på Mongstad kan kanskje tjene som en god illustrasjon av hva det grønne skiftet egentlig handler om: Å bytte ut velfungerende, velprøvde og effektive ting med uprøvde og ineffektive drømmer. Og helst i stor skala, så alle de grønne konsulentene kan få betalt sine honorarer fra fellesformuen vår. For det var vel ikke alle som ble noe merkbart blakkere av at månelandingen buklandet? Eller hva?4
Media og politikk / Stjakobs med innlegg på Resett
« på: 12.11.2018, 22:34:32 »
Steinar Jakobsen har et fint lite innlegg om forskeraktivistene i NASA GISS på Resett:

https://resett.no/2018/11/12/nasas-aktivistiske-klimaforskere/

... og mens jeg husker det, Kent Andersen fillerister Høyre og deres "grønne skifte" så den benskjøre ryggraden bytter plass med ørene:

https://www.document.no/2018/11/12/nei-hoyre-bla-klimapolitikk-virker-like-darlig-som-rod-og-gronn-klimapolitikk/

5
Andre emner enn klima / Dagens korte #10
« på: 21.10.2018, 20:02:11 »
Tenkte jeg bare skulle sjekke inn, i det minste med en kort melding:

Vedrørende analogier mellom klima og medisin, har jeg kommet til at klimahypokonderne forlanger at verden skal beskyttes mot en sykdom som ingen har hatt, ved hjelp av en vaksine som aldri har vært prøvd, på grunn av noen modeller som aldri har blitt validert og en "effekt" som aldri har blitt observert!

Bra jobbet, eller hva.

6
Andre emner enn klima / Dagens korte #9
« på: 26.08.2018, 23:22:33 »
Det nærmer seg valg i Sverige, og sittende statsminister Stefan Löfven har blitt intervjuet av svensk radio P3. Alex Schulman i Expressen er ikke særlig imponert, blant annet fordi Löfven synes å ha en litt underlig forkjærlighet for å trekke frem pølse med brød i debatten (halvfet i original).

Sitat
Enda gången han tänder till är när det handlar om korv med bröd. Det återkommer han till gång på gång. Korv är gott! Korv med bröd! Den är fin, korven. Han har rätt till den, om han vill ha en korv med bröd, då ska han få det. Korv.

Jau. Men best er nok svenskenes statsminister når han får spørsmål om han kan være selvkritisk:

Sitat
Alltså, under lång tid, om man ser, under längre tid, det är därför jag har bestämt mig att under den här mandatperioden måste vi på riktigt påbörja en förändring så att människor känner ja, jag är med i framtidsprojektet, men under för lång tid tror jag nog att man negligerar lite det här. När jag var fackligt, jobbade fackligt, så kunde jag ju se också ute på arbetsplatserna en oro i ögonen på människor, vad är det som händer, kan vi styra det här på något sätt eller är det bara utan, utom kontroll? Så där vill jag nog påstå att vi politiskt under en längre tid underskattade den där risken som människor känner, det är nog helt uppenbart.


Alex Schulman spør seg selv om Löfven "går på noe". Jeg for min del finner det mer betimelig å spørre hvorvidt det er Svenske Tilstander som har rammet Löfven, eller om det er denne dype selvinnsikten til Löfven og resten av det svenske etablissementet som har rammet Sverige.


7
Andre emner enn klima / Dagens korte #8
« på: 02.08.2018, 21:40:32 »
Johan Westerholm rapporterer vedrørende skogbrannene i Sverige (uthevet i original):

Sitat
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig förvaltningsmyndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. MSB sorterar under Justitiedepartementet och tillhör inrikesministerns ansvarsområde.

MSB ersatte 2009 Krisberedskapsmyndigheten, Statens räddningsverk och Styrelsen för psykologiskt försvar.
 

Hybriden av olika verksamheter skapade dock en myndighet utan egentligt fokus. En del av verksamheten, som syftar till att stödja bland annat polis och andra myndigheter om kunskap om radikal islamism, motarbetas aktivt av Ibn Rushd-sfären samtidigt som myndigheten, i sin brist på fokus, blivit ett lätt offer för postmoderna teorier. Sedan 2008 har myndigheten satsat mer än 26 MSEK på olika utredningar och forskningsprojekt inom säkerhetsormådet för att tillföra intersektionalitet, normkritik och genderperspektivet inom bland annat brandförsvaret.

Resultatet av detta är, rent konkret, att bland annat Södertörns brandförsvar numera har en toalett och duschutrymme anpassat för rullstolsbundna icke-binära rökdykare på brandstationen efter att ha inspirerats av MSB:s forskningsresultat.

Vel... hvor mange ikke-binære, rullestolbundne røykdykkere finnes i Sverige? Johan Westerholm tror tallet er 0. Og at man kunne ha fått en god del km etterlengtede skogbrannslanger for 26 millioner svenske ståler. Men han er riktignok halvt finlandssvensk og visstnok ikke PK-sertifisert av Aftonbladet.

Uansett - jeg som trodde svenskevitsene var nettopp det.

Altså vitser.


8
Gerhard Kramm, Ralph Dlugi og Nicole Mölders publiserte i fjor en artikkel med tittelen "Using Earth’s Moon as a Testbed for Quantifying the Effect of the Terrestrial Atmosphere", men som i realiteten synes å inngå som det siste innlegget i debatten om drivhuseffekten som sprang ut av Gerlich og Tscheuschners "falsifiseringsartikkel" i 2009.

Artikkelen er fritt tilgjengelig på denne nettsiden.

Jeg har ikke rukket å lese den, så ingen kommentar fra meg foreløpig. Jeg bare minner om at Gerhard Kramm først ble kjent i "klimakrigen" da han forsvarte GT-artikkelen i diverse nettdebatter, og at han tidligere har publisert artikler sammen med Dlugi om den såkalte drivhuseffekten. Eller i hvert fall om et par av drivhuseffektene, for å alludere til GT.


9
Andre emner enn klima / Dagens korte #7
« på: 10.06.2018, 15:15:04 »
Det tok britiske myndigheter opptil flere tiår bare så mye som å begynne å etterforske og rettsforfølge ringene av voldtektsforbrytere og barnemisbrukere som har operert og antakelig fortsetter å operere i engelske byer i industriell skala, med tusenvis om ikke titusenvis av ofre ned i 11-årsalderen.

Tommy Robinson klarte de derimot å arrestere, dømme og fengsle i løpet av minutter, så ingen kan påstå at britiske myndigheter er ineffektive når det gjelder å sørge for lov og orden.

Når de bare vil.


10
Generelt / Lennart Bengtsson
« på: 05.06.2018, 22:24:49 »
Mange vil huske den svenske klimaforskeren Lennart Bengtsson, som for noen år siden ble med i det vitenskapelige panelet til tankesmien Global Warming Polcy Foundation. Etter det ble han utsatt for en slik hets fra "miljøet" at han valgte å trekke seg, ifølge ham selv ville han begynne å bekymre seg både for egen helse og sikkerhet hvis han fortsatte.

"Forskersamfunnet" er ikke noen barnehage, altså. Eller kanskje det er nettopp det det er, hvem vet.

Uansett, Lennart Bengtsson lever i beste velgående og skriver på den svenske anti-PK-bloggen Det goda samhället. I siste innlegg snakker han litt om varmen i mai, som også har gledet svenskene. Bengtsson er drivhusist av en eller annen avskygning, men synes å mene at "klimatrusselen" er overdrevet. For noen år siden uttalte han til Jyllandsposten at de klimaendringene som har vært, er så små at ingen hadde lagt merke til dem hvis det ikke hadde vært for klimaforskerne.

Noe som unektelig høres riktig ut. Men det er nok mye annet som også kan passes inn i setningen:

"Hvis det ikke hadde vært for klimaforskningen, .... (fyll ut det som mangler)"11
Haram kommune på Sunnmøre, rett nord for Ålesund, har besluttet å endre navn til Brattland, etter kommunesenteret Brattvåg.

Årsaken er at navnet "Haram" også er et arabisk ord som er sentralt i Islam, og betegner alt slikt som er forbudt innen religionen, slik som øl og svinekjøtt, utroskap og homofili.

Ordfører Vebjørn Krogsæter (Senterpartiet) sier til Sunnmørsposten at han tror navneskiftet er nødvendig for å tilpasse seg en ny virkelighet.

– Haram er en inkluderende kommune, og vi tar derfor grep for å unngå at mennesker med en annen trosretning ikke skal føle seg velkomne eller hjemme i den storartede kommunen vår.

Biskopen i Møre, Ingeborg Midttømme, gir sin fulle støtte til navneendringen, og sier at det er viktig å uttrykke respekt for [andre] religioner, også gjennom språk og navnevalg, og at endringen innebærer en utstrakt hånd og et ønske om dialog.

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug, som er fra nabokommunen Ørskog, er imidlertid kritisk:
– Jeg ser ikke poenget med at vi her i Norge skal tilpasse oss fremmede kulturer, det er da virkelig mer logisk at det er de som kommer hit, må tilpasse seg oss og lære seg å uttale kommunenavnet på norsk. Norske stedsnavn er et uttrykk for vår egen gamle kultur og språk, og en språklig tilfeldighet mellom norsk og arabisk kan ikke brukes som begrunnelse til å endre dem. Dette er misforstått godhetstyranni og reinspikka islamofili fra kommunestyrets side, sier hun til Sunnmørsposten.


12
Andre emner enn klima / Dagens korte #6
« på: 26.03.2018, 23:35:30 »
Earth Hour 2018 har visst vært, og det uten at jeg engang oppdaget at den skulle være.

Jeg antar at det må skyldes en vellykket mørkelegging fra medias side.  8)


13
Skråblikk / Fredagskrim!
« på: 09.03.2018, 23:53:51 »
Danskene var kanskje ikke helt fornøyd med samarbeidet om Broen, hva vet jeg.

En ny og betydelig kortere versjon av hvordan svensk-dansk politisamarbeid arter seg, ligger nå på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=IlzHh_MhW9w

Kim Bodnia trakk seg som kjent fra serien for noen år siden, grunnet det voksende jødehatet i Malmø, fra eh... mennesker, som bl.a. Dagbladet skrev om.


14
Skråblikk / Modern educayshun...
« på: 18.02.2018, 21:52:32 »
Hm. Kan se ut som om "klimakrisen" har havnet litt i skyggen av hva som er hottest blant den postmoderne identitetspolitikkens tallrike fanebærere.

Og det var den optimistiske observasjonen.

Edit/PS: På den andre siden kan denne matematikkundervisningen kanskje gi en liten innsikt i hvorfor klimarisen er blitt så institusjonalisert som den er.

15
Andre emner enn klima / Dagens korte #5
« på: 05.02.2018, 23:00:06 »

Jordan Peterson er en kanadisk psykologiprofessor, komplett med norsk oldefar, som har fått mye oppmerksomhet i det siste, ja så mye at man begynner å tenke på en ny rockestjerne. Mange i Norge har også blitt oppmerksom på ham, og Jørg Arne Jørgensen skrev en positiv kronikk i Stavanger Aftenblad.

Dette har falt en som heter Sturla Haugsgjerd tungt for brystet, og han skriver mellom annet i en kommentar i VG at Peterson er en "middelmådig tenker".

Nå skal ikke jeg gå inn på alt Peterson sier, noe er jeg enig i, noe ikke og noe er jeg ikke sikker på om jeg helt forstår, men den godeste Sturla begrunner blant annet den angivelige middelmådigheten med følgende (min utheving):

Sitat
Ingenting tilsier at morsinstinktet er et biologisk imperativ fremfor et kulturelt påfunn. (At det er et kulturelt påfunn passer bedre overens med spedbarn som er funnet gjenglemt i containere.)


Etter dette blir heller spørsmålet om Haugsgjerd, ikke Peterson, er en middelmådig tenker eller ikke. Eller altså hvor lavt listen for denne ikke altfor ettertraktede middelmådigheten skal legges. Uansett, noen burde fortelle ham om Darwin: Vår arts suksess skyldes neppe mangel på containere i en fjern fortid.Sider: [1] 2 3 4