Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Bebben

Sider: [1] 2 3 4
1
Andre emner enn klima / Dagens korte #9
« på: 26.08.2018, 23:22:33 »
Det nærmer seg valg i Sverige, og sittende statsminister Stefan Löfven har blitt intervjuet av svensk radio P3. Alex Schulman i Expressen er ikke særlig imponert, blant annet fordi Löfven synes å ha en litt underlig forkjærlighet for å trekke frem pølse med brød i debatten (halvfet i original).

Sitat
Enda gången han tänder till är när det handlar om korv med bröd. Det återkommer han till gång på gång. Korv är gott! Korv med bröd! Den är fin, korven. Han har rätt till den, om han vill ha en korv med bröd, då ska han få det. Korv.

Jau. Men best er nok svenskenes statsminister når han får spørsmål om han kan være selvkritisk:

Sitat
Alltså, under lång tid, om man ser, under längre tid, det är därför jag har bestämt mig att under den här mandatperioden måste vi på riktigt påbörja en förändring så att människor känner ja, jag är med i framtidsprojektet, men under för lång tid tror jag nog att man negligerar lite det här. När jag var fackligt, jobbade fackligt, så kunde jag ju se också ute på arbetsplatserna en oro i ögonen på människor, vad är det som händer, kan vi styra det här på något sätt eller är det bara utan, utom kontroll? Så där vill jag nog påstå att vi politiskt under en längre tid underskattade den där risken som människor känner, det är nog helt uppenbart.


Alex Schulman spør seg selv om Löfven "går på noe". Jeg for min del finner det mer betimelig å spørre hvorvidt det er Svenske Tilstander som har rammet Löfven, eller om det er denne dype selvinnsikten til Löfven og resten av det svenske etablissementet som har rammet Sverige.


2
Andre emner enn klima / Dagens korte #8
« på: 02.08.2018, 21:40:32 »
Johan Westerholm rapporterer vedrørende skogbrannene i Sverige (uthevet i original):

Sitat
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig förvaltningsmyndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. MSB sorterar under Justitiedepartementet och tillhör inrikesministerns ansvarsområde.

MSB ersatte 2009 Krisberedskapsmyndigheten, Statens räddningsverk och Styrelsen för psykologiskt försvar.
 

Hybriden av olika verksamheter skapade dock en myndighet utan egentligt fokus. En del av verksamheten, som syftar till att stödja bland annat polis och andra myndigheter om kunskap om radikal islamism, motarbetas aktivt av Ibn Rushd-sfären samtidigt som myndigheten, i sin brist på fokus, blivit ett lätt offer för postmoderna teorier. Sedan 2008 har myndigheten satsat mer än 26 MSEK på olika utredningar och forskningsprojekt inom säkerhetsormådet för att tillföra intersektionalitet, normkritik och genderperspektivet inom bland annat brandförsvaret.

Resultatet av detta är, rent konkret, att bland annat Södertörns brandförsvar numera har en toalett och duschutrymme anpassat för rullstolsbundna icke-binära rökdykare på brandstationen efter att ha inspirerats av MSB:s forskningsresultat.

Vel... hvor mange ikke-binære, rullestolbundne røykdykkere finnes i Sverige? Johan Westerholm tror tallet er 0. Og at man kunne ha fått en god del km etterlengtede skogbrannslanger for 26 millioner svenske ståler. Men han er riktignok halvt finlandssvensk og visstnok ikke PK-sertifisert av Aftonbladet.

Uansett - jeg som trodde svenskevitsene var nettopp det.

Altså vitser.


3
Gerhard Kramm, Ralph Dlugi og Nicole Mölders publiserte i fjor en artikkel med tittelen "Using Earth’s Moon as a Testbed for Quantifying the Effect of the Terrestrial Atmosphere", men som i realiteten synes å inngå som det siste innlegget i debatten om drivhuseffekten som sprang ut av Gerlich og Tscheuschners "falsifiseringsartikkel" i 2009.

Artikkelen er fritt tilgjengelig på denne nettsiden.

Jeg har ikke rukket å lese den, så ingen kommentar fra meg foreløpig. Jeg bare minner om at Gerhard Kramm først ble kjent i "klimakrigen" da han forsvarte GT-artikkelen i diverse nettdebatter, og at han tidligere har publisert artikler sammen med Dlugi om den såkalte drivhuseffekten. Eller i hvert fall om et par av drivhuseffektene, for å alludere til GT.


4
Andre emner enn klima / Dagens korte #7
« på: 10.06.2018, 15:15:04 »
Det tok britiske myndigheter opptil flere tiår bare så mye som å begynne å etterforske og rettsforfølge ringene av voldtektsforbrytere og barnemisbrukere som har operert og antakelig fortsetter å operere i engelske byer i industriell skala, med tusenvis om ikke titusenvis av ofre ned i 11-årsalderen.

Tommy Robinson klarte de derimot å arrestere, dømme og fengsle i løpet av minutter, så ingen kan påstå at britiske myndigheter er ineffektive når det gjelder å sørge for lov og orden.

Når de bare vil.


5
Generelt / Lennart Bengtsson
« på: 05.06.2018, 22:24:49 »
Mange vil huske den svenske klimaforskeren Lennart Bengtsson, som for noen år siden ble med i det vitenskapelige panelet til tankesmien Global Warming Polcy Foundation. Etter det ble han utsatt for en slik hets fra "miljøet" at han valgte å trekke seg, ifølge ham selv ville han begynne å bekymre seg både for egen helse og sikkerhet hvis han fortsatte.

"Forskersamfunnet" er ikke noen barnehage, altså. Eller kanskje det er nettopp det det er, hvem vet.

Uansett, Lennart Bengtsson lever i beste velgående og skriver på den svenske anti-PK-bloggen Det goda samhället. I siste innlegg snakker han litt om varmen i mai, som også har gledet svenskene. Bengtsson er drivhusist av en eller annen avskygning, men synes å mene at "klimatrusselen" er overdrevet. For noen år siden uttalte han til Jyllandsposten at de klimaendringene som har vært, er så små at ingen hadde lagt merke til dem hvis det ikke hadde vært for klimaforskerne.

Noe som unektelig høres riktig ut. Men det er nok mye annet som også kan passes inn i setningen:

"Hvis det ikke hadde vært for klimaforskningen, .... (fyll ut det som mangler)"6
Haram kommune på Sunnmøre, rett nord for Ålesund, har besluttet å endre navn til Brattland, etter kommunesenteret Brattvåg.

Årsaken er at navnet "Haram" også er et arabisk ord som er sentralt i Islam, og betegner alt slikt som er forbudt innen religionen, slik som øl og svinekjøtt, utroskap og homofili.

Ordfører Vebjørn Krogsæter (Senterpartiet) sier til Sunnmørsposten at han tror navneskiftet er nødvendig for å tilpasse seg en ny virkelighet.

– Haram er en inkluderende kommune, og vi tar derfor grep for å unngå at mennesker med en annen trosretning ikke skal føle seg velkomne eller hjemme i den storartede kommunen vår.

Biskopen i Møre, Ingeborg Midttømme, gir sin fulle støtte til navneendringen, og sier at det er viktig å uttrykke respekt for [andre] religioner, også gjennom språk og navnevalg, og at endringen innebærer en utstrakt hånd og et ønske om dialog.

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug, som er fra nabokommunen Ørskog, er imidlertid kritisk:
– Jeg ser ikke poenget med at vi her i Norge skal tilpasse oss fremmede kulturer, det er da virkelig mer logisk at det er de som kommer hit, må tilpasse seg oss og lære seg å uttale kommunenavnet på norsk. Norske stedsnavn er et uttrykk for vår egen gamle kultur og språk, og en språklig tilfeldighet mellom norsk og arabisk kan ikke brukes som begrunnelse til å endre dem. Dette er misforstått godhetstyranni og reinspikka islamofili fra kommunestyrets side, sier hun til Sunnmørsposten.


7
Andre emner enn klima / Dagens korte #6
« på: 26.03.2018, 23:35:30 »
Earth Hour 2018 har visst vært, og det uten at jeg engang oppdaget at den skulle være.

Jeg antar at det må skyldes en vellykket mørkelegging fra medias side.  8)


8
Skråblikk / Fredagskrim!
« på: 09.03.2018, 23:53:51 »
Danskene var kanskje ikke helt fornøyd med samarbeidet om Broen, hva vet jeg.

En ny og betydelig kortere versjon av hvordan svensk-dansk politisamarbeid arter seg, ligger nå på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=IlzHh_MhW9w

Kim Bodnia trakk seg som kjent fra serien for noen år siden, grunnet det voksende jødehatet i Malmø, fra eh... mennesker, som bl.a. Dagbladet skrev om.


9
Skråblikk / Modern educayshun...
« på: 18.02.2018, 21:52:32 »
Hm. Kan se ut som om "klimakrisen" har havnet litt i skyggen av hva som er hottest blant den postmoderne identitetspolitikkens tallrike fanebærere.

Og det var den optimistiske observasjonen.

Edit/PS: På den andre siden kan denne matematikkundervisningen kanskje gi en liten innsikt i hvorfor klimarisen er blitt så institusjonalisert som den er.

10
Andre emner enn klima / Dagens korte #5
« på: 05.02.2018, 23:00:06 »

Jordan Peterson er en kanadisk psykologiprofessor, komplett med norsk oldefar, som har fått mye oppmerksomhet i det siste, ja så mye at man begynner å tenke på en ny rockestjerne. Mange i Norge har også blitt oppmerksom på ham, og Jørg Arne Jørgensen skrev en positiv kronikk i Stavanger Aftenblad.

Dette har falt en som heter Sturla Haugsgjerd tungt for brystet, og han skriver mellom annet i en kommentar i VG at Peterson er en "middelmådig tenker".

Nå skal ikke jeg gå inn på alt Peterson sier, noe er jeg enig i, noe ikke og noe er jeg ikke sikker på om jeg helt forstår, men den godeste Sturla begrunner blant annet den angivelige middelmådigheten med følgende (min utheving):

Sitat
Ingenting tilsier at morsinstinktet er et biologisk imperativ fremfor et kulturelt påfunn. (At det er et kulturelt påfunn passer bedre overens med spedbarn som er funnet gjenglemt i containere.)


Etter dette blir heller spørsmålet om Haugsgjerd, ikke Peterson, er en middelmådig tenker eller ikke. Eller altså hvor lavt listen for denne ikke altfor ettertraktede middelmådigheten skal legges. Uansett, noen burde fortelle ham om Darwin: Vår arts suksess skyldes neppe mangel på containere i en fjern fortid.11
Viktige klimatema / Klimadebatt hos Euan Mearns
« på: 17.01.2018, 00:01:23 »
Euan Mearns har på sin blogg Energy Matters kjørt i gang en debatt om fråsegna om klimaendringer til London geologiske selskap:

http://euanmearns.com/the-geological-society-of-londons-statement-on-climate-change/#more-20587

med velsignelse fra det samme selskapet. Slike "statements" har etter hvert blitt vanlige fra forskjellige vitenskapelige klubber. Hva som egentlig er poenget med dette, kan jo være et interessant spørsmål i seg selv, men den mer konkrete klimadebatten hos Mearns burde være interessant for leserne av vårt eget lilleputtforum. En del vektige innlegg, særlig Mearns' egne etter min mening, om sammenhengen mellom CO2 og temperatur i iskjernedata og mye mer.12
Media og politikk / Historiker vs hysteriker
« på: 14.09.2017, 11:51:33 »
Historiker Terje Tvedt har en artikkel i Dag og Tid som er vel verdt å lese (i likhet med den forrige artikkelen i serien, se link nedenfor). I artikkelen plukker han i småbiter analyserer han et tidligere innlegg av Erik Solheim, Jan Egeland og Børge Brende. Tvedt er imidlertid mest interessert i hva artikkelen forteller om forfatternes virkelighetsforståelse og forståelsen av sin egen rolle:

Sitat
Kva dominerande tenkjemåtar og systemtrekk ved norske verdsbilete og sjølvbilete gjorde det mogleg for tre av dei mest sentrale politikarane i landet, frå tre ulike parti, å gå saman om å skriva ein slik tekst?

Tvedt selv presiserer at det ikke er ment som et innlegg i klimadebatten:

Sitat
Når eg her analyserer ein kronikk om humanitære katastrofar, må ikkje det oppfattast som eit innlegg i klimadebatten. I kor stor grad klimaet vert påverka av CO2-utslepp, eller kor raskt klimaet har endra seg, er sjølvsagt eit heilt anna spørsmål enn kor mange klimarelaterte katastrofar det har vore dei siste åra.

De fleste av oss som debatterer her, vil vel likevel være enige i at klimadebatten omfatter mye mer enn bare CO2. Uansett, denne artikkelen gir innsikt i hvordan klimahypen og -aktivismen kan forstås ut fra verdensbildet til dagens "eliter" og fortjener flere lesere.

Når politikarar vil vere spåmenn
https://www.dagogtid.no/nar-politikarar-vere-spamenn/

Se gjerne også: Flyktar frå landet Noreg «skapte»
https://www.dagogtid.no/flyktar-landet-noreg-skapte/13
Andre emner enn klima / Sylvifobien har inntatt Sverige!
« på: 30.08.2017, 21:33:41 »
Strengt tatt burde jeg ta avstand fra min egen overskrift, siden disse spørsmålene ikke burde være så personfokuserte som de er. Men så var det dette med den ene politikeren som har baller nok til å snakke islamofile godhetsapostler midt i mot, da.

De fleste har vel fått med seg at Sylvi Listhaug har vært en tur i Sverige. Fra denne turen er det jo ikke all verden å fortelle, men statsminister Løfven stilte seg altså tidligere i år uforstående til uttrykket "svenske tilstander" og oppfordret Listhaug til å ta seg en tur til Sverige for å se selv. Og som sagt, så gjort.

Som sagt er det ikke all verden å fortelle fra selve turen. Det er reaksjonene på den som har gitt en popcorn-faktor som jeg ikke kan huske å ha vært så høy siden EU preget norske valgkamper. Det er alt fra falske meldinger i Aftonbladet om at norske myndigheter skulle ha "advart" svenskene om besøket, noe som er dementert av UD både her og i Sverige, til avlysning i siste sekund fra Listhaugs svenske kollega, til at Stockholms finansbyråd Karin Wanngård forlanger unnskyldning for framstillingen av Rinkeby som problemområde eller "no go-zone"... en svenske har lansert Wanngård som Stockholms svar på "Bagdad Bob":

Sitat
Bagdad Bob, eller Mohammed Said as-Sahaf som han egentligen heter, var Iraks informationsminister åren 2001 till 2003 när Saddam Hussein styrde landet. Han uppmärksammades för att under Irakkriget ihärdigt förneka att de USA-ledda trupperna var på väg att besegra de irakiska soldaterna.

Problemet for hylekoret er selvfølgelig at Listhaug har gjort leksen sin og har sitt på det tørre - hun baserer seg på rapporter fra svenske politimyndigheter. Men man skal ikke følge alt for mye med i svensk presse for å forstå at søta bror har virkelige problemer som følge av masseinnvandringen. Når svenske politikere påstår at dette er "nonsens" eller "løgn", sier de med andre ord at det svenske politiet og det Brottsførebyggande rådet (BRÅ) - deres egne myndigheter - farer med tøv!

Dagens Sverige må være noe av det mest utsøkte eksempelet på det nye regressive venstre som er å få tak i. En innoverskuende identitetspolitisk tilnærming basert på "godhet" og "verdivalg", supplert med brunbeising og knebling av eventuelle dissidenter som totalitær og intolerant maktstrategi, med media som maktens forlengede arm i stedet for som korrigerende vaktbikkje.

Knebling av kritikere fører til dårlig tenkning, som fører til dårlig politikk. Dette måtte nødvendigvis gå galt, som de fleste utenfor de svenske makthaverne klarer å få øye på. Men som det heter, ingenting er så galt at det ikke kan bli verre.  8)

Selv sier Listhaug at hun bare kaller en spade for en spade. Et av hennes poenger er at problemer ikke forsvinner bare fordi man blånekter å erkjenne dem. Noe svenske politikere og medier har vært hysterisk opptatt av å bekrefte de siste par dagene.

Listhaug har fortid fra PR-bransjen og var nok svært bevisst på sin egen opptreden og formålet ved den. Men selv hun hadde vel neppe turt å håpe på en så formidabel suksess. Jeg er tom for popcorn.


14
Andre emner enn klima / Dagens korte #4
« på: 17.08.2017, 17:29:03 »
Jeg ser at det siste nettverket av pedofile voldtektsforbrytere som nylig ble tiltalt i Newcastle, en såkalt "grooming"-bande, består av personer med bangladeshisk, pakistansk, indisk, irakisk, iransk og tyrkisk bakgrunn.

I tidligere avsløringer har det bortimot utelukkende dreid seg om personer med pakistansk bakgrunn.

Vi kan med andre ord notere oss for nok en seier for det multikulturelle prosjekt.

15
Ifølge Universitetsavisen På høyden har forskere ved Bjerknessenteret utviklet en statistisk modell basert på havtemperaturer lenger sør i Atlanteren som gjør at de kan forutsi, grovt sett, utviklingen de neste 7-10 årene.

Varselet er nå at vi får litt kjøligere forhold fram mot 2020, og voksende vinterisdekke i Arktis. Sommerisdekket sies det ikke noe om.

Så gjenstår det selvfølgelig bare å se om dette slår til. Se

http://pahoyden.no/2017/06/marius-kan-varsle-klimaet-om-ti-ar

Sider: [1] 2 3 4