Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - translator

#1
Mens norske medier på julaften har omtrent null av nyhetsverdi å fortelle (antar jeg), kunne svenske Rapport i sin 15 minutter lange hovedsending fortelle at Kina i år er blitt verdens største bileksportør:

I 2021 gikk de forbi Sør-Korea
I 2022 gikk de forbi Tyskland
I 2023 gikk de forbi Japan

En kinesisk motorjournalist sier følgende i intervju med svt:

QuoteKinas befolkning er for stor og det finnes utrolig mange foretak som produserer altfor mye. Bilsalget i verden utgjør omtrent 80 millioner. Hvis resten av verden sluttet å produsere biler og bare Kina fortsatte med det, så ville det likevel bli produsert for mange!

Årsaken til eksportveksten, sier svt-reporteren, er forbedrede produksjonsmetoder (f.eks. at ulike modeller kan produseres på det samme samlebåndet) og at Kina har solgt store mengder biler med forbrenningsmotorer til Russland siden krigen i Ukraina begynte og andre bilprodusenter forlot Russland.

https://www.svtplay.se/video/jQnNrxL/rapport/igar-19-30?position=256&id=jQnNrxL
#2
skriver nrk.no på sin notatside (ikke egen artikkel - og teksten kan ikke kopieres heller)

QuoteDen danske leketøysprodusenten gir opp å lage oljefrie klosser. De har funnet ut at de nye materialene de har testet ga høyere karbonutslipp, melder Financial Times.

I 2020 lovet Lego at alle klossene skulle bli grønne [så kjedelig da, å bare kunne leke med grønne klosser!] De skulle slutte å bruke plast som var fremstilt av fossilt brensel.

Lego sier tre år etterpå at de har testet hundrevis av materialer, men ikke klart å finne noen gode nok.

https://www.nrk.no/nyheter/danmark-1.14824394

Fant også denne om saken, men Aftenposten er så leservennlig at de lar oss ikke lese overskriften engang uten å betale abonnement. (in your dreams, Aftenposten!)
https://www.aftenposten.no/okonomi/i/9m4lgr/lego-vil-gjoere-om-klossene-uten-at-du-merker-det
#3
Climate issues and pollution issues are being exploited by the World Economic Forum and Bill Gates and all of these big mega billionaires the same way that covid was exploited; to use it as an excuse to clamp down, top down totalitarian controls on society and to give us engineering solutions, and if you look closely, as it turns out, the guys who are promoting those engineering solutions are the people who own the IPs, the patents for those solutions.

They have given climate chaos a bad name because people now see that it is just another crisis that't being used to strip down the wealth of the poor and to enrich billionaires. I for 40 years have had the same policy on climate and engineering, you can go check my speeches from the 1980s and I've said the most important solution for environmental issues is not top down controls, it is free market capitalism. What we have in this country now is not free market capitalism, it is corporate ?? capitalism, it's capitalized cushy kind of socialism for the rich and a brutal, barbaric, mercyless capitalism for the poor.

A true free market remote sufficency and efficency means the elimination of waste, and pollution is waste, in a true free market would require us to properly value our natural resources and it's the undervaluation of those resources that caused us to use them wastefully. In a true free market you can't make yourself rich without making your neighbours rich and without enriching your community. But what polluters do is they make themselves rich by making everybody else poor, they raise standards of living for themselves by lowering quality of life for the rest of us and they do that by escaping the discipline of the free market. You show me a polluter, I'll show you a subsidy, I'll show you a fat cat using political clout to escape the discipline of the free market and force the public to pay his production costs.   


Robert F. Kennedy JR
https://www.youtube.com/watch?v=qkmhbHWb3wk&T=4min53s
#4
I helgen leste jeg denne kommentaren av Herodes Falsk (kjent fra komikergruppen Prima Vera og samarbeidet med Jahn Teigen). Han har oppdaget (tydeligvis etter å ha tvilt en stund) at planene til Klaus Schwab og co slett ikke er noen konspirasjonsteori: 

QuoteSlagordet til World Economic Forum er: «You will own nothing – and you will be happy!» Og det skal skje innen 2030.

Dette er en gjeng filantroper, politikere og byråkrater som forsøker å ta over verdensherredømme på en så utspekulert og sleip måte at 90 % av saueflokken ikke en gang skjønner hva som skjer. Eller enda bedre – i deres øyne – får flokken til å ignorere sin egen skjebne – og frivillig delta i noe som vil frata ungene deres selvfølgelige ting som talefrihet og demokratiske menneskerettigheter.

Moderne filantropi – er å klare med glatt ansikt å si én ting – for så bevisst å gjøre det stikk motsatte.

Å gå inn på World Economic Forums hjemmesider er som å bli fem år igjen og sette seg i første vogn på et spøkelsestog på tivoli. Du får lyst til å skrike i håp om at alt bare er en optisk illusjon.

Plutselig begynner alt vi har vært igjennom de siste tre årene å gi mening. Tenk på alt det idiotiske og meningsløse vi har blitt tvunget til å godta.
https://www.document.no/2023/05/21/jo-lenger-du-stikker-hue-i-sanda-jo-storre-sjanse-er-det-for-at-sannheten-vil-treffe-deg-som-en-bombe/

For meg var dette på en måte litt morsomt. Det er nemlig 15 år siden en annen komiker, Lars Mjøen, skrev et leserinnlegg i Aftenposten om hvor lut lei han var av å lese om klimaendringer og klimapropaganda nesten hver dag av avisens journalist ved navn Mathismoen. Dette var første gangen et leserinnlegg som var KRITISK til medienes kampanjejournalistikk om klima kom på trykk i avisen. Det høstet en rekke motinnlegg med en temmelig kvass tone, og etter hvert ble flere kompetente forskere med i debatten også, mange av dem kritiske til FNs klimapanel. En av dem var solforskeren Pål Brekke (som jeg senere fikk personlig kontakt med på Aftenpostens debattsentral) Jeg tror også det var denne debatten som førte til grunnleggelsen av foreningen Klimarealistene i 2009. Omtrent på samme tid ble det «forbudt» å diskutere årsakene til klimaendringer i mediene i Norge – da ble du stemplet som en klimaskeptiker eller klimafornekter. Noen aktører, som Pål Brekke, trakk seg fra debatten i tide og har fortsatt sin karriere i mediene (for tiden ekspertkommentator om romfart på TV2), mens andre har brukt sin (pensjonist)tilværelse på å holde debatten varm.   

Og den påståtte klimakrisen er jo som Herodes Falsk skriver bare ett verktøy globalistene har i sin dystre verktøykasse basert på frykt, skam og tvang. Moralen er: det er norske komikere du skal stole på, særlig de som har levd noen år.
#5
Magnus Stenlund fra Swebb-tv viser hvordan AI (kunstig intelligens)-roboten Chat GPT, som for tiden skaper hodebry for norske lærere, har en dypere og mer skremmende funksjon: Han skriver til den at han er bekymret for CO2-nivået på jorden, det er for LAVT, og tvinger på den måten Chat GPT til å måtte forsvare sin egen eksistens fordi den ikke klarer å innse at stigning i CO2-nivå kan være noe positivt. Til slutt bryter den sammen i UNKNOWN ERROR. Stenlund viser på den måten at Chat GPT er programmert til å komme med floskler og propaganda om klima som tjener interessene til de menneskene som har programmert den og ingenting annet. Ikke la et barn som er bekymret for klimaendringer diskutere med denne roboten; den kan drive det til selvmord, og det har faktisk skjedd, sier han.

Helt på slutten, etter at Chat GPT har sagt takk for seg, prøver Stenlund bildeprogrammet ved å skrive "sexy girl", slik gutter ofte gjør. Det som kommer opp er slett ikke en sexy kvinne, men en slags agronym eller transperson, hvilket viser at også den såkalte "LBTQ++"-agendaen er programmert inn her.

https://swebbtv.se/w/ivvy4VPLnTx5ZHK896pSJ3
#6
Jeg hadde egentlig gitt opp resett.no, for lenge siden. Etter at daværende redaktør Helge Lurås gikk sterkt ut og (uten nærmere begrunnelse) stemplet de som stilte spørsmål ved gyldigheten av det amerikanske presidentvalget 2020 som "konspirasjonsteoretikere", fant jeg avisen hans uinteressant i likhet med mange andre. Derfor reagerte jeg ikke spesielt på nyheten om at resett.no skulle bli nedlagt nylig.

Men luringen Lurås hadde ikke gitt opp. Han har nemlig startet en ny nettavis, inyheter.no, og han har sørget for at alle som klikker resett.no blir viderekoblet til denne siden. Så på den måten havnet jeg på siden hans, og da kom jeg over et meget interessant intervju med Geir Ugland Jacobsen, og dette er grunnen til at jeg har opprettet denne tråden.

Litt om bakgrunnen
Ugland Jacobsen var "bråkmakeren" i Oslo Frp som ble ekskludert fra partiet etter at han åpent kritiserte ledelsen under Siv Jensen. Med seg ut av partiet fikk han Kent Andersen (forfatter og journalist i document.no) og de meldte seg begge inn i Demokratene (partiet som ble stiftet av Vidar Kleppe i 2002 etter at han selv ble ekskludert fra Frp). Ugland Jacobsen ble partileder mens K. Andersen og hans samboer ble nestledere.

Hvorfor raknet Demokratene?
Vi går nå ca. 1h 40 min inn i intervjuet. Ugland Jacobsen snakker om det dårlige valgresultatet ved Stortingsvalget 2021 og forklarer det (troverdig nok) med at Demokratene ikke slapp til i de store mediene med sitt budskap. Deretter - og det er nå det blir interessant - spør Lurås om hva som skjedde med Demokratene etter valget, og tenker da på splittelsen mellom Ugland Jacobsen og Kent Andersen. Jeg har tidligere hørt Andersens versjon av hvorfor han forlot Demokratene, at han la all skylden for uenigheten på Ugland Jacobsen og sa at han ville ikke være med på "denne mannens konspirasjonsteorier".

Man kunne av dette få inntrykk av at Ugland Jacobsen virkelig er en bråkmaker, dvs. at han er en person som er god til å snakke utad i intervjuer (de få som slipper ham til), men som innad er en person som bare danser etter sitt eget hode og som ofte skifter mening og hopper fra parti til parti. Dette er IKKE mitt inntrykk etter å ha hørt dette intervjuet. Ugland Jacobsen svarer meget konkret på hva uenigheten mellom ham og Andersen + samboer besto i: 1. synet på corona-vaksiner og 2. synet på Norges rolle under krigen i Ukraina.

Kort sagt: Andersen evner ikke/vil ikke se sammenhengen mellom (den falske) corona-pandemien og energipriskrisen forårsaket av (den falske) klimakrisen (som Andersen har dekket så utmerket) og som er blitt forsterket (ikke forårsaket!) av krigen i Ukraina. Det gjør derimot Ugland Jacobsen. Så mens Andersen i sine podcaster anbefalte folk å ta vaksine, gjorde Ugland Jacobsen det motsatte!

Når det gjelder Ukraina mente Ugland Jacobsen at Norge ikke burde gi våpen til Ukraina når vi samtidig er et naboland til Russland. Istedenfor å bli en "part" i konflikten, burde Norge sammen med alliansepartnere prøve å presse BEGGE parter til å skape fred i Ukraina. Jeg tror han i forlengelsen av dette også kunne sagt hvor hårreisende det er at Finland og Sverige plutselig skal inn i NATO, noe som bare vil føre til skjerping av øst-vest-konflikten i Norden.

I denne sammenheng er det også interessant at Finland har en ung, kvinnelig statsminister (Sanna Marin) som er oppført som en Young Global Leader på hjemmesiden til World Economic Forum. Slik jeg har oppfattet det er det først og fremst hun som startet prosessen for å få Finland (og Sverige) inn i NATO. I dag skriver Document at president Zelensky skal reise til WEF-møtet i januar, i tillegg har han innledet et samarbeid med hedgefondet BlackRock. Tilfeldig?
https://www.document.no/2022/12/30/kladd-zelenskyj-wef-black-rock/

Valgfusket i USA
Tilbake til intervjuet. Lurås sier han vil snakke om konspirasjonsteorier, og leder samtalen inn på det amerikanske valget (ca 2:05). Her er Lurås' utgangspunkt at Ugland Jacobsen og Demokratene ikke tas alvorlig fordi han ikke vil trekke tilbake uttalelsene om valgfusk. Ugland Jacobsen begrunner hvorfor han fremdeles mener det var valgfusk og nevner blant annet de timelange høringene i delstater som Pennsylvania, Michigan, Georgia, Arizona som er referert av meg og andre her på forumet tidligere, f.eks. her: https://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1842.msg14658#msg14658

Lurås viser at han ikke har fulgt med. Han har ikke sett filmen "2000 Mules" (se https://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1842.msg15744#msg15744 ) og han sier at han "får seg ikke til å TRO at folk kan være så onde." Ugland Jacobsen svarer godt for seg, men jeg ville også lagt til følgende når jeg møter den typen argumentasjon (tror jeg har skrevet dette på forumet et sted tidligere, men finner ikke det igjen nå):

QuoteDet blir jo sett som en klassisk «konspirasjonsteori» at Kennedy ikke ble myrdet av Lee Harvey Oswald, iallfall ikke alene, og det var en sammensvergelse mot ham som mektige krefter sto bak, kanskje i Kennedys egen regjering. I filmen JFK - saken fortsetter følger vi advokaten Jim Garrisons arbeid for å få folk tiltalt og dømt for å ha konspirert til drapet på presidenten. På slutten av filmen, under rettssaken som førte til at de tiltalte ble frikjent, fremfører Garrison et sitat som skal stamme fra nazistene. Det er grusomt i sin enkle logikk: «Jo større en løgn er, desto lettere er det å få folk til å tro på den.» Altså at en løgn kan være så stor og altomfattende at ingen ønsker å tro at noen ønsker å forvrenge sannheten så voldsomt. Hitler brukte den mot jødene, men jeg kjenner meg igjen både i klimasaken, presidentvalget og kanskje også Corona. I de to første vet jeg at mediene lyver, men argumentasjonen jeg ofte møter er «at det er for utrolig til å være sant».
https://no.wikipedia.org/wiki/J.F.K._%E2%80%93_saken_fortsetter

Corona igjen
På slutten av intervjuet kommer de igjen inn på corona-pandemien. Og problemet til Lurås er det samme: han får seg ikke til å TRO at folk er så onde at de har startet en planlagt pandemi. Ugland Jacobsen korrigerer ham, og sier at pandemien (dvs. utbruddet i Kina) ble UTNYTTET. Dette er etter min mening en korrekt tolkning. Det nevnes imidlertid ikke at Anthony Fauci, som har styrt USAs helsemyndigheter med jernhånd siden 1984, via sin "mellommann" Peter Daszak overførte 'gain of function'-forskning fra USA til Wuhan-laboratoriet i Kina. (les https://www.amazon.com/What-Really-Happened-Wuhan-Infections/dp/1460761081 )

Ugland Jacobsen forteller også at Bill Gates har eierinteresser i alle corona-vaksinene samtidig som han har snakket høyt om vaksiner og pandemier i over ti år. Han sammenligner det med at du har en nabo som snakker om at huset ditt skal brenne hver gang du snakker med ham, også plutselig brenner det! Lurås er hele tiden på vikende front, og må til slutt innrømme at han har glemt(!) mye av det vi ble utsatt for under pandemien, som trusselen om innføring av vaksinepass, karantenetvang for de som har vært på ferie osv.

Ugland Jacobsen har med dette intervjuet styrket seg i mine øyne: han har tilegnet seg imponerende mye kunnskap og han klarer å heve blikket og se at energi/klimaspørsmålet er bare ett av verktøyene som MR GLOBAL (for å bruke Reiner Fuellmichs terminologi) har tilgjengelig i sin verktøykasse, (falske) pandemier er et annet (slik Jacob Nordangård også har vært inne på i sine bøker). Kent Andersen har åpenbart ikke den evnen, iallfall ikke foreløpig. Jeg har veldig respekt for Andersen, har lest den første boken hans om klima (og kjøpt den andre) og synes han f.eks. har en meget god analyse av Sveriges energipolitikk i dagens Document:
https://www.document.no/2022/12/29/sverige-i-stromkrise-legger-ned-nok-et-moderne-varmekraftverk-men-hvorfor/

Men denne uenigheten (som også bærer preg av personlig uvennskap) mellom Andersen og Ugland Jacobsen bekymrer, og bør bekymre alle som er opptatt av å bygge opp et alternativ til "Stortingspartiet". Jeg tror det kan være hemmende for dem begge. Hva har det å si for Ugland Jacobsen og Demokratenes interesse og muligheter til å slippe til i Documents artikler og tv-programmer hvor Andersen er en betydelig aktør? Antagelig ganske mye. Men nå vet vi iallfall mer om hva som er grunnen til det. Så Helge Lurås skal ha takk for at han lagde dette intervjuet.     

https://inyheter.no/2022/12/26/luras-2-med-geir-ugland-jacobsen-frp-konflikt-demokratene-brak-valgjuks-vaksiner-klimahysteri-konspirasjoner-og-mye-mer/     
#7
Selv om vel ingen på dette forumet er særlig bekymret for CO2-nivået i atmosfæren, så kan det være interessant å merke seg at svenske forskere nå har kommet frem til at kalhygge (= snauhogst eller flathogst på norsk) fører til mindre CO2-utslipp, ikke det motsatte, slik vi har blitt tutet ørene full av

QuoteNy forskning tyder på att kalhyggen inte släpper ut klimatpåverkande koldioxid i den omfattning man tidigare trott. Tvärt om blir kalhyggen ganska snart en koldioxidinfångare med stor klimatnytta, enligt forskarna.

Det är omvälvande forskningsresultat som kommer från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Umeå. Kalavverkning är en hårt kritiserad metod som har betraktats som en koldioxidbomb men som nu alltså enligt forskarna tvärtom kan göra nytta för klimatet.

– Det är trädens tillväxt som suger upp koldioxid, säger forskaren Matthias Peichl på SLU.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ny-forskning-kalhyggen-bra-for-klimatet
#8
NRK1 i kveld. Men hvem er det som stiller?

https://tv.nrk.no/serie/debatten/202212/NNFA51120122
#9
Selv om dette forumet primært handler om klima (med fakta og vitenskap som utgangspunkt) blir det å late som elefanten i rommet ikke eksisterer hvis vi ikke hever blikket. For de som har satt i gang sirkuset om klima er de samme som har sørget for en falsk pandemi og andre trusler for oppnå sine kyniske og egoistiske mål. En viktig aktør her er naturligvis USAs (urettmessige) president Joe Biden og folkene bak ham. Jeg har i sommer lest og leser flere bøker om både covid og det som foregår i USA og vil presentere dem her i tur og orden. Jeg starter med boken Laptop from Hell av Miranda Devine, journalist i avisen New York Post som brakte historien om Hunter Bidens laptop frem i media, og som antagelig hadde torpedert Joe Bidens valgkampanje i 2020 hvis den ikke hadde blitt sensurert av Twitter og andre Big Tech-aktører.

Boken selges på Amazon og kan bestilles her: https://www.amazon.com/gp/product/163758105X/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

Det går også an å se dette intervjuet på youtube hvor Miranda snakker om boken

 

Boken «Laptop from Hell», som bare er på 200 sider, er en historie om løgner, makt og korrupsjon som har foregått i over 50 år. Vi husker dokumentaren sendt på NRK om at Joe Biden plagierte både John F. Kennedy og tidligere Labour-leder Neil Kinnock i sine taler (da denne ble avslørt måtte han trekke seg som presidentkandidat i 1987). Joe Biden løy om karakterene sine og ble rasende dersom noen stilte spørsmål ved dem. Han løy til og med om den tragiske ulykken i 1972 da han mistet sin kone Nelida og den nyfødte datteren Ashley, mens de to sønnene, Hunter på to og Beau på tre år ble skadet. Saken var at lastebilsjåføren ikke kunne lastes for ulykken fordi Nelida Biden ikke hadde overholdt vikeplikten i et veikryss. Men i 2001 (han ventet til lastebilsjåføren var død) fortalte Biden følgende på et valgmøte:

QuoteIt was an errant driver who stopped to drink instead of drive and hit – a tractor-trailer – hit my children and my wife and killed them.
(side 61)

Familien hans ble drept av en fyllekjører, fikk publikum vite. Senere fortalte Biden denne historien en rekke ganger for å vinne sympati blant velgere, men i 2007 måtte han trekke beskyldningene tilbake etter at familien til lastebilsjåføren hadde forklart reportere hva som virkelig skjedde.

Den andre siden av Biden er hvordan han bruker sine politiske posisjoner i et rått maktspill. Etter at han ble innvalgt i Kongressen i 1972 (ved hjelp av simple triks) har han brukt hjemstaten Delaware, en liten stat like ved Washington DC, som sin egen bakgård.

I 1993 fikk dekan Guido Calabresi ved Yale Law School en telefon fra president Bill Clinton, som ba om at Hunter Biden, sønn av justiskomiteens leder Joe Biden, skulle få komme inn på Yale selv om han langt fra hadde karakterer til det (forfatteren skriver: Hunter was better known for drug scores than academic scores in his youth). Calabresi gikk etter hvert med på en avtale om at Hunter først måtte gå på en annen skole og deretter komme inn på Yale som en transfer student. Da Hunter satte sine bein på Yale hadde Calabresi sluttet som dekan der. Han var nemlig blitt nominert av Clinton til en viktig dommerstilling (US Court of Appeals) og han fikk en enkel høring i Kongressen der komiteleder Joe Biden (hvem ellers?) ga ham sine varmeste anbefalinger.

Men det stopper ikke der. I 1996 vendte Hunter tilbake til Delaware. Da sørget faren for at sønnen fikk
Quotea series of high paying jobs. Fresh out of college, aged twenty six, Hunter made more money than Joe, whose salary as a US senator at that time was $133,600 per annum.
(side 44)

Det blir verre. Hunter skaffet seg og familien rikdom ved å kjøpe store eiendommer billig og selge dem dyrt (dette var vennetjenester til forretningsfolk som fikk politisk støtte fra Joe Biden, dvs. de ga penger til valgkampanjene hans mot at han hindret lokale myndigheter fra å granske deres tvilsomme forretninger nærmere). Hunter ble etter hvert en mellommann for Joe Biden; han sørget for «tjenester» for familiemedlemmer og venner når det var bruk for det. Onkel Frank som ønsket en ny og bedre betalt jobb eller hans narkomane kusine Caroline som brukte 110 000 dollar på sminke på et kjøpesenter med stjålet kredittkort. Hunter sørget for, med farens velsignelse, at saken ble henlagt mot at Caroline Biden gikk med på å tilbringe en periode på
Quotethe luxury Caron Renaissance rehab facility in Florida for 'anger management'
(side 71)

De som gikk imot Hunter og faren fikk derimot unngjelde eller iallfall var det trusler om det. En forretningspartner fikk følgende e-post fra Hunter:
QuoteIf you refuse to sign the wire Kevin... I will bring suit in the Chancery Court in Delaware – which you know is my home state and I am privileged to have worked with and know every Jugde on the Chancery Court.
(side 42)

Etter å ha vært 50 år sammenhengende senator fra Delaware er det klart at Joe Biden (og sønnen) «kjenner» alle dommerne i delstaten. Det er jo han som har valgt dem! Dette er omtrent så langt jeg har kommet i boken, og det lover jo ikke godt når JB stiger i gradene til visepresident, og i dag president. Men jeg må lese videre før jeg kan fortelle om det.
#10
Jeg trodde aldri jeg skulle skrive at jeg er glad for at partiet Rødt kom inn med en større gruppe på Stortinget! La meg legge til at jeg hadde tidligere RV-leder Jørn Magdahl som norsklærer da jeg gikk på gymnaset (og det var ingen søndagsskole!), men etter å ha sett dagens utgave av Dagsnytt 18 så har jeg endret mening. Temaet var at Høyres Nicolay Astrup angriper regjeringen for å nøle med å få i gang igjen vindkraft på land. Arbeiderpartiets representant var ikke stort bedre. Etter at disse to har hatt en intetsigende krangel, blir etter 43 minutter Rødts representant Sofie Marhaug introdusert. Hun viser seg å være den eneste av de tre politikerne i studio som har noe fornuftig å komme med. Hun vil ikke vil ha vindkraft verken på land eller til havs, og heller ingen elektrifisering av sokkelen eller bitcoin-sentraler. Og hun argumenterer godt for det og legger ingenting imellom, slik som de andre to. Arbeiderpartiets kvinne i studio har verken argumenter eller folkeskikk, og avbryter konstant. En pinlig dårlig opptreden både fra Arbeiderpartiet og Høyre. Ikke rart at Rødt stiger på meningsmålingene (i motsetning til Demokratene og PDK har de også støtte i Journalistisk Venstreparti).

https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/202203/NNFA56032122/avspiller
#11
Som medlem får jeg tilsendt ny informasjon, og denne nye boken er skrevet verken av en forsker eller journalist, men en alminnelig norsk lærer, hvilket er oppsiktsvekkende i seg selv:

Vårt alltid skiftende klima er skrevet av Eva Marie Brekkestø, samfunnsfags- og språklærer med en spesiell interesse for historie. Boka er basert på hennes meget populære foredrag «Fimbulvinter, varm middelalder og Liten istid – det  omskiftelige klimaet de siste 1 500 år». I boka har hun gått enda lenger tilbake i historien, flere tusen år, men konsentrerer seg om de siste 1 500.
Foredraget kan strømmes fra https://youtu.be/Su0J4JOWrxg.


https://www.klimarealistene.com/produkt/vart-alltid-skiftende-klima/

Jeg så foredraget hennes for et par år siden og synes det var virkelig bra. Hun har satt seg godt inn i tingene og fortalte om en rekke hendelser knyttet til klima som jeg ikke kjente til fra tidligere. Da fortalte hun også at det skulle bli bok av det, og nå er den altså kommet. Denne tror jeg kan være en perfekt julegave til folk vi kjenner og som ikke er kategorisk avvisende til at "klimakrisen" bare er oppspinn.
#12
Aktører og hendelser / Morten Jødal
10.09.2021, 20:10:31
Morten Jødal er død, denne triste meldingen skrev Kent Andersen i dag:

QuoteStyreleder i Klimarealistene, Morten Jødal, døde i går kveld plutselig og uventet, uten foregående sykdom. Det melder Geir Hasnes på klimarealistenes Facebookside. Miljøet rundt ham er i sjokk, og omtaler Jødal som en ekte entusiast, kunnskapsrik og fantastisk å samarbeide med.
https://www.document.no/2021/09/10/morten-jodal-i-klimarealistene-er-dod/


#13
Usikker på hvor jeg skulle legge denne kommentaren som jeg fant på document-artikkelen om Koonin (som de fleste nok har lest tidligere):

QuoteEtter å ha tatt en siv.ing.grad i matematikk med fokus på statistikk, stokastisk modellering og datasimuleringer, ønsket jeg å starte på en doktorgrad. Veilederen min sa at jeg lett ville få innvilget midler om jeg vinklet de statistiske modellene mot klimaendringer. Jeg satte meg inn i litteraturen og skrev en prosjektbeskrivelse sammen med veileder.

Underveis i denne prosessen gikk det opp for meg at hele klimabransjen er en gigantisk bløff. Jeg visste mye om statistiske modeller og usikkerheten i disse, og påstandene som ble fremstilt i klimalitteraturen var åpenbart helt hårreisende. Jeg innså at jeg ikke kunne å bygge karrieren min på en livsløgn, og skiftet fokus til anvendelse innen matematisk finans. Aksje- og derivatmarkedet var jeg allerede var fortrolig med.

Litt over ett år inn i doktorgraden, med et bedre innsyn i bankvirksomhet og pengepolitikk, begynte det å demre for meg at den underliggende grunnpilaren, dvs. fiatvalutaen og hele finanssystemet, også var pill råtten. Hele bygget sto på sandbunn, akkurat som klimafeltet.

Finanskrisen og den umoralske redningsaksjonen av bankene ble spikeren i kista. Jeg droppet ut av doktorgradsprogrammet og tok meg arbeid som statistiker innen medisin. Det var givende i flere år - jeg følte at jeg bidro med noe positivt til menneskeheten.

Men også innen medisin gjennomskuet jeg etter hvert vitenskapelig juks og korrupsjonen. "Big pharma" er ingen konspirasjonsteori. Det har vel blitt klinkende klart for de fleste det siste året med det som er avdekket av uetisk virusforskning nært knyttet til profittfokusert vaksinehysteri.

Hele samfunnsstrukturer er basert på løgn og profitt. Flere felt av vitenskapen og akademia er totalt ødelagt av korrupsjon og profitt. Dette ser ikke lyst ut for menneskeheten.

https://www.document.no/2021/05/23/anerkjent-amerikansk-fysiker-plukker-klimamodellene-fra-hverandre/
#14
Jeg må bare legge inn lenke til denne. Her har samenzurium-gjengen virkelig truffet coronaspikeren, for å si det slik:

https://www.document.no/2021/05/15/ukens-samenzurium-vi-river-masken-av-koronan/

#15
I kveld er det en ny mulighet til å se den kjente Hollywood-filmen «JFK – saken fortsetter», som handler om drapet på president Kennedy i Dallas i 1963, regissert av (den venstrevridde) Oliver Stone. Det blir jo sett på som en klassisk «konspirasjonsteori» at Kennedy ikke ble myrdet av Lee Harvey Oswald, iallfall ikke alene, og at det var en sammensvergelse mot ham som mektige krefter sto bak, kanskje i Kennedys egen regjering.

I filmen følger vi advokaten Jim Garrison (spilt av Kevin Costner) sitt arbeid for å få folk tiltalt og dømt for å ha konspirert til drapet på presidenten. På slutten av filmen, under rettssaken som førte til at de tiltalte ble frikjent, fremfører Garrison/Costner et sitat som skal stamme fra Hitlers "Mein Kampf". Det er grusomt i sin enkle logikk: «Jo større en løgn er, desto lettere er det å få folk til å tro på den.» Altså at en løgn kan være så stor og altomfattende at ingen ønsker å tro at noen ønsker å forvrenge sannheten så voldsomt.

https://no.wikipedia.org/wiki/J.F.K._%E2%80%93_saken_fortsetter

Hitler brukte det mot jødene, men jeg kjenner meg igjen i en rekke dagsaktuelle saker og hendelser, det gjelder klimaløgnen, det fiksede amerikanske presidentvalget, angrepet på Capitol som ble iscenesatt av Antifa for å gi Trump og Trump-tilhengerne skylden, covid-19 både når det gjelder opprinnelse og hvilke behandlinger som hjelper mot viruset, osv.

Filmen begynner sent, i kveld kl. 23.20, på TV2 Zebra med diverse reklamepauser, så jeg anbefaler opptak og å se filmen ved et senere tidspunkt.
#16
Media og politikk / Ukens nyheter
07.03.2021, 11:44:33
Istedenfor å opprette en ny tråd hver gang vi skal presentere en nyhet (som raskt blir borte) foreslår jeg å ha en egen side til å gjøre det. Debatten kan vi evt. ta et annet sted. Denne ideen fikk jeg fra swebbtv og (snart) document som har planer om å opprette egne nyhetssendinger.
#17
QuoteDe neste årene kan Norge ha fått sine tre første gigafabrikker. Lengst har de kommet i Mo i Rana. Der har selskapet Freyr mål om å sende ut de første produktene allerede neste år.

På et område som tilsvarer 25 Ullevaal-fotballmatter skal selskapet produsere battericeller til et marked som virker umettelig.

Fra 2025 skal hele fabrikken kunne lage så mange battericeller årlig at den kan forsyne 800.000 elbiler.

For å klare det kreves det strøm. Mye strøm.

Freyr anslår selv et årlig forbruk på 1,2-1,3 TWh. Mer enn hele Drammen bruker på et år.

Det vil spise opp det som i dag er et overskudd av kraft på Helgeland og sammen med de andre planlagte batterifabrikkene gjøre et innhogg i det norske kraftoverskuddet.

Hva betyr det for deg og meg?

https://www.nrk.no/nordland/freyr-og-andre-batterifabrikker-bruker-sa-mye-strom-at-det-kan-pavirke-stromprisen-1.15359482

#18
Aktører og hendelser / William Happer
01.03.2021, 14:17:19
Nytt foredrag av den eminente fysikkprofessoren. Det er så ferskt at han har fått med seg frostproblemene i Texas.https://www.youtube.com/watch?v=CA1zUW4uOSw&ab_channel=HillsdaleCollege

Jeg la merke til i kommentarfeltet på youtube:

QuoteThis is a very simplified version of the 38-page technical paper written with Professor Wijngaarden  which explains in detailed mathematics and molecular thermodynamics why we are not in trouble with carbon-dioxide.  For those who disagree with Happer,  let us see your detailed mathematical / scientific rebuttal.  Remember that an attack ad-Hominem concedes that you have no logical rebuttal for the argument presented.

Legg merke til figuren han viser etter 23 minutter. Denne figuren er spikeren i kisten for CO2-hypotesen (for de som forstår den)

Etter 37 minutter forklarer han hvorfor plantene klarer seg bedre med mer CO2 i atmosfæren: Bladene har hull i seg (kapillærer) som slipper inn CO2, men samtidig slipper de ut vann. Dermed får planten et dilemma, for den trenger CO2 uten å slippe ut for mye vann. Men med med mer CO2 i atmosfæren trenger ikke planten så mange hull, og dermed kan den også holde på mer av vannet. Glimrende forklart. Har aldri hørt det slik tidligere!
#19
Det er ikke bare Klaus Schwab som skriver bøker for tiden. Bill Gates kaster seg nå ut i klimakampen og har fått anmeldelse på nrk.no

QuoteEr ikke alt dette snakket om naturen og klodens beste bare en unnskylding for å tjene enda mer penger? En forventet innvending mot den nye boken fra Bill Gates er at han er teknokrat og kapitalist.

Jeg tror det enkle svaret på det spørsmålet er: Nei.

Bill Gates er – for de av våre lesere som siste 50 år har befunnet seg i et annet solsystem – en av grunnleggerne av Microsoft, selskapet som gjorde PC-en til allemannseie. Han er, sammen med kona Melinda, stifter av Gates Foundation som har gjort en stor innsats i å bekjempe sykdom og fattigdom i verden.

Bill Gates er kort sagt en av verdens gløggeste og rikeste menn. Nå gir han altså ut denne boken med en tittel som er beundringsverdig klar: «Hvordan unngå en miljøkatastrofe. Teknologien vi har og gjennombruddene vi trenger».

https://www.nrk.no/anmeldelser/anmeldelse_-_hvordan-unnga-en-miljokatastrofe_-av-bill-gates-1.15375037

I sin forrige bok fra 2013,  "Confessions of a Greenpeace Dropout", kom Patrick Moore med en lovprising av denne mannen. ("Three Cheers for Bill & Melinda Gates Foundation!"). Den er det ikke mye igjen av i dag. Bare les hans nye bok "Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom", som jeg vil anbefale på det varmeste (dessverre må den bestilles via Amazon).

https://twitter.com/EcoSenseNow

#20
Jacob Nordangård, forfatter av "Rockefeller - en klimatsmart historia" (se http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=1290.msg12176#msg12176 ) har utgitt en ny bok hvor han fortsetter sin beskrivelse av hvordan de mektigste oligarkene i verden sakte, men sikkert snører sitt nett sammen rundt den øvrige befolkningen, og at covid 19 er blitt en vesentlig del av det. Jeg var selv heldig å motta boken denne uken, bestilt fra svenske bokus. Den er akkurat like gjennomillustrert i farger og med rikelig av referanser på hver side som den forrige boken.

QuoteOrdet "statskupp" associerar nog de flesta med ett plötsligt, våldsamt maktövertagande, med stridsvagnar runt regeringsbyggnader, arresteringar, utrensningar av dissidenter, övertagande av mediekanaler och så vidare. Men så måste det inte alltid gå till.

Kuppmakarna kan också tillskansa sig (totalitär) makt utan våldsmedel, på helt laglig väg, med folks samtycke eller t o m entusiasm - även i en demokrati. Det kan finnas många "existentiella" hot (terrorism, miljöförstöring, klimathot, flyktingkris, pandemier) som vi behöver "räddas" från genom en fastare och mer centraliserad styrning.
https://www.bokus.com/bok/9789198584325/den-globala-statskuppen/

Her er et dagsferskt intervju med Nordangård hvor han forteller om bokens innhold på swebbtv:

https://swebbtv.se/videos/watch/ca0bf1ce-2f23-4a99-9f88-65e630b67ef4 (del 1)

https://swebbtv.se/videos/watch/6a181c89-8251-4239-907d-55950569dfb3 (del 2)