Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - translator

Sider: [1] 2
1
Andre emner enn klima / Historier fra pottitlandet Norge
« på: 10.02.2018, 12:02:27 »
Her samles historier som gir en nordmann flau smak i munnen eller tenker at 'slikt kan bare hende i Norge'. Slike som denne:

Sitat
En svensk brøytebil på jobb hadde kjørt over Svinesundsbrua og blitt stanset av Vegvesenet på norsk side for teknisk kontroll. Der ble det avdekket av bilen var 4,7 tonn for tung og hadde et over fire meter bredt skjær som det skulle vært søkt dispensasjon for å kjøre i Norge med.

I tillegg manglet bilen bombrikke for å betale bompenger ved passering av Svinesund.

Nå snur Vegvesenet og frafaller gebyrene, skriver de en melding til NRK

https://www.nrk.no/ostfold/vegvesenet-snur-_-svensk-broytebilsjafor-slipper-forelegg-1.13907590

2
Andre emner enn klima / Er Kims atomprogram en bløff?
« på: 06.02.2018, 00:02:36 »
For de som er interessert (og behersker tysk sånn noenlunde) er en brennfersk dokumentar ute. Ifølge tyske eksperter er Nord-Koreas raketter "lånt" fra andre land, særlig Russland, med gammel teknologi og gjenbrukt på bilder, filmer og militærparader, det hele nøye regissert for å gi inntrykk av at landet har et atomarsenal det egentlig ikke har.

http://www.daserste.de/information/reportage-dokumentation/dokus/sendung/nervenkrieg-um-nordkorea-100.html

3
Her om dagen kom jeg over denne historien fra 2015 da Richard Lindzen besøkte Norge, og Aftenposten hadde i den forbindelse først takket ja til et innlegg fra MIT-professoren. Men da avisredaksjonen hadde fått innlegget oversatt var tonen plutselig en annen. Jan Erik Solheim var blant dem som undret seg over hvorfor det tok så lang tid å få artikkelen publisert i avisen. Dette var svaret han fikk på sin henvendelse:

"
Emne: SV: Om klimavitenskap av Prof. R. Lindzen
Dato: 18.09.2015 10:28
Fra: “Lauritsen, Eivind Nicolai”

Hei Jan-Erik,

Beklager veldig sent svar, her har vi hatt en rutinesvikt på vår side, og teksten er ikke blitt vurdert før nå.

Vi beklager å måtte si at vi ikke kan anta denne teksten.

Den tar opp et spennende tema, men poengene den kommer med er allerede grundig diskutert, også i Aftenposten. Det er bred enighet om at metodikken bak 97prosentkonsensusen har svakheter, men å snu det på hodet slik artikkelforfatteren gjør her virker uredelig. Siden 97 prosent ikke skriver at de mener dette i klartekst, så ber forfatteren oss om å tolke dette til at 99 prosent mener det absolutt motsatte?

Forutsetningen til Lindzen/Legates  er slik jeg forstår at det må kreves støtte til «CO2 var årsak til en overveiende del av temperaturstigningen», altså det som betyr aller mest. Det er stor usikkerhet så det er vel vanskelig å fastslå i så bastant grad. Men å konkludere med at forskerne dermed ikke mener menneskeskapte CO2-utslipp bidrar til temperaturøkning noe, er en altfor enkel oppsummering av feltet.

Alt godt,

Eivind Nicolai Lauritsen

Aftenposten Viten
"

Hele historien og artikkelen Lindzen skrev, men som Aftenposten altså nektet å trykke, står å lese her:

http://www.klimarealistene.com/2017/04/07/grov-klimaensretting-i-aftenposten/


 

4
Jeg legger ut denne artikkelen fra Nettavisen som viser med all tydelighet hvor glade vi kan prise oss over at de rødgrønne ikke fikk ta over styre og stell i hele landet 11. september.

Artikkelen taler for seg selv.

http://www.nettavisen.no/nyheter/dette-er-en-historie-om-hvordan-oslo-kommune-bruker-skattepengene-dine-pa-kjp-av-leiligheter/3423377375.html

5
For de som ikke så (det litt bortgjemte) programmet "Algen som kan drepe" på NRK2 i kveld, er det en ny muligheten i morgen klokken 12.45 på samme kanal. Eller det kan ses her:

Svensk dokumentar. Blågrønne alger er en cyanobakterie. Forskere vet at denne bakterien produserer giftige stoffer, men spør seg om det er disse stoffene som forårsaker sykdommer som ALS, Alzheimer og Parkinsons. Cyanobakterier finnes mange steder i naturen og forskere spør hvordan kan vi beskytte oss mot disse.

https://tv.nrk.no/program/KOID22008616/algen-som-kan-drepe

ANBEFALES!

6
Media og politikk / Sint Al Gore med ny film
« på: 28.05.2017, 23:51:43 »
Dette kommer sikkert norske medier til å kaste seg over etter hvert (når de får det med seg), men for en som ser på et såpass bortgjemt program som ttt - Titel Thesen Temperamente på tyske ARD var dette nyheten i kveld.

http://www.daserste.de/information/wissen-kultur/ttt/sendung/al-gore-cannes-100.html

Det er selvfølgelig intet nytt utover det vi har hørt tidligere, Gore raser over Trump som vil trekke USA fra Paris-avtalen (Go for it, Trump!), og han mener nå er vippepunktet kommet, klokken er ikke lenger fem på tolv, den er tolv. Du verden. No vart je skremt.


7
Sitat
Metan som bobler opp fra bunnen ser ut til å dra med seg næringsrike stoffer fra sjøbunnen, som fungerer som næring for algene i vannet. Dette er svært gode nyheter, for dette er alger som har fotosyntese. Med andre ord, de absorberer CO2 og slipper ut oksygen.

Så stor var effekten av metanutslippene, at vannet over slike metansutspring absorberte dobbelt så mye CO2 som vannet rundt.

Absorbering av CO2 er vel og bra, men hva hjelper det om metanen slipper ut i luften?

Også her var forskerne overrasket: Deres målinger tyder på at rundt 1900 ganger mer CO2 blir absorbert, enn metan som slippes ut.

Om en kompenserer for hvor potent metan er, er det likevel snakk om en 230 ganger mer "kjølende" effekt fra CO2-opptak enn varmende effekt fra metan.

http://www.side3.no/vitenskap/ny-oppdagelse-far-forskere-til-a-gni-seg-i-ynene-metan-reduserte-co2-kraftig/3423339029.html


8
Aktører og hendelser / Det gjennomkorrupte IPCC
« på: 18.01.2017, 00:43:03 »
Litt vanskelig å finne en passende overskrift. Jeg vil si denne nesten er for mild. Den alltid aktive Emeritus her på forumet har (riktignok meget ufrivillig!) sporet meg inn på kilder som Bergsmark, Laframboise osv. og hva de sier om IPCC. I det siste har jeg sett mange foredrag i ledige øyeblikk. Det er flere av dem jeg kan anbefale, håper å komme tilbake til det siden.

Nå vil jeg ha fokus på Tim Ball, som selvfølgelig er godt kjent på dette forumet. I dette lange foredraget (ca. 2 timer) for et alment publikum med tittelen "The Deliberate Corruption of Climate Science" fra 2014 bekrefter han det Bergsmark/Laframboise sier om IPCC. Men han forklarer også (under spørsmålsrunden helt på slutten) hvordan de CO2-trofaste forskerne så lett får en lang liste fagfellevurderte rapporter å skilte med: det er CO2-trofaste redaktører rundt i tidsskriftene som fremmer "sine" forskere, slik at de får navnene sine på flest mulig rapporter. Omtrent som norske næringslivsledere blir styreledere i hverandres selskaper, eller fastlegene får en rekke pasienter på listen som aldri besøker dem. Men mest interessant er det som kommer etter ca. 1 time og 14 minutter, der Ball forklarer hele historien til IPCC som begynte med Maurice Strong og som er tillagt følgende utsagn:

Sitat
Isn't the only hope for the planet that the industrialized nations collapse? Isn't it our responsibility to bring that about?

Og slik fant de opp CO2 som syndebukken, ikke fordi det var noe vitenskapelig som tydet på at CO2 var et miljømessig problem, men fordi det ble vurdert som DEN MEST EFFEKTIVE måten å stanse den økonomiske veksten i den vestlige verden på! Deretter begynte man å bygge opp "bevisene". Dette er sterke saker.

https://www.youtube.com/watch?v=Owm25OHGglk

9
Andre emner enn klima / 9/11 - den egentlige forklaringen
« på: 06.09.2016, 23:53:32 »
Så akkurat denne dokumentaren på dansk tv om hvorfor tvillingtårnene kollapset i 2001. Det skjedde en eksplosjon, slik mange har påpekt - ikke fordi noen hadde plassert bomber i tårnene - men fordi smeltet aluminium fra flyene reagerer eksplosivt ved gitte betingelser. Her i Norge finnes det mange eksperter på aluminium, og derfor er det kanskje ikke så overraskende at en nordmann har vært med på å finne det som ser ut til å være løsningen på gåten. Det ironiske er at de som står bak denne nye teorien ikke får tilgang på vrakgods fra tårnene for å sjekke om det finnes spor av eksplodert aluminium i materialet, og dermed får de heller ikke sin forklaring gjort kjent. Og slik lever konspirasjonsteoriene videre...

9/11 : The Missing Evidence - Secret Explosion in the Towers
https://www.youtube.com/watch?v=jZ_A3j7gqeE

 

10
Generelt / Til dere som vet hvorfor denne siden ble opprettet
« på: 07.12.2015, 23:10:36 »
Det handlet jo egentlig ikke om klima, men om det Jostemikk skrev om bl.a 911 på http://klimaforskning.com som flere av oss reagerte på, og som etter hvert førte til at denne siden ble opprettet. I kveld sendte NRK en norsk(!) dokumentar  som inneholder ny relevant informasjon og opplysningene er etter min mening godt dokumentert. Anbefaler de som er engasjert i dette spørsmålet om å se denne. Det begynte med at amerikanerne ville bygge en oljerørledning gjennom Afghanistan...

https://tv.nrk.no/program/MDDP10000015/taliban-i-texas

11
Media og politikk / (Et snev av) klimadebatt på TV
« på: 25.10.2015, 11:00:00 »
Oppretter en ny samletråd om tv-programmer og programserier der klimadebatten berøres eller viser vitenskapelige paralleller som kan relateres til klimadebatten:

12
Forleden kom jeg over foredraget "Orbits and Ice Ages: The History of Climate" av Dan Britt.
https://www.youtube.com/watch?v=Yze1YAz_LYM

Dan Britt (Professor of Astronomy and Planetary Sciences at the Department of Physics, University of Central Florida) er utvilsomt en warmist i dette foredraget, men det er saklig og han kommer med noen momenter jeg ikke har sett tidligere.

Det interessante på videoen skjer mellom 15 og 20 minutter, der Britt forklarer årsaken til istidene. Han sier kollisjonen mellom India og Asia for 50 millioner år siden, som dannet Himalaya, sugde enorme mengder CO2 ut av atmosfæren. Britt mener at så lenge CO2-nivået var så høyt som før Himalaya, hadde ikke Milankowitch-effektene (middelavstand til solen osv.) noen effekt for klimaet på jorden. Men da CO2-nivået ble mye lavere, fikk Milankowitch-effektene betydning. De andre faktorene vi diskuterer, som endringer i solens aktivitet, El Nino, vulkaner osv., er ikke annet enn støy i dataene, sier han.

Synspunkter? Jeg har ikke hatt tid til å sjekke noe bakgrunnsmateriale.


13
Media og politikk / Mediene knebler meningsmangfoldet
« på: 26.02.2015, 18:18:35 »
Dette er tittelen på en kronikk av FrP-politiker og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde i dagens Aftenposten.
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kronikk-av-Christian-Tybring-Gjedde-Mediene-knebler-meningsmangfoldet--7914296.html

Kronikken omhandler medienes ensidige behandling av aktører i en rekke ulike saker, der den ene siden representerer sannheten og den "riktige lære", mens motparten representerer ytterlighetene. Tybring-Gjedde nevner en rekke aktuelle saker, som innvandring og integrering, bistand og tigging. Om klimasaken skriver han:

Sitat
De som våger å antyde at klimatiske endringer skyldes naturlige variasjoner er som klovner å regne i debatt mot de mange offentlige finansierte aktører innenfor feltet. De som ikke kontinuerlig snakker om et grønt skifte og grønne arbeidsplasser, har mistet all legitimitet og er satt på sidelinjen.

Og videre:

Sitat
Synspunkter utenfor den medieskapte rammen blir raskt fremstilt som ytterliggående og gjerne etterfulgt av analyser og kommentarer hvor motivene trekkes i tvil. Deretter følger ofte en lettvint latterliggjøring av budbringeren støttet oppunder av talspersoner for ulike offentlig finansierte organisasjoner.

Medienes ensretting skaper avstand mellom folket og folkets representanter, og slik knebles mangfoldet.

I Norge er debatten om vår tids store spørsmål i realiteten avgjort før den er begynt. Man inviteres gjerne med, men er tiltenkt dissidentens rolle: den uregjerlige sjarlatanen som ennå ikke har krøpet opp i konsensusens og konformitetens trygge favn. En som på ubegripelig vis utfordrer sannheter som ble vedtatt for lenge siden.

Noen som kjenner seg igjen?


14
Aktører og hendelser / Nigel Calder er død
« på: 09.08.2014, 15:33:42 »
Dette er en trist melding. Nigel Calder, mangeårig britisk vitenskapsjournalist og redaktør, forfatter av en rekke bøker, døde 25. juni i år.

Sitat
He was editor of New Scientist magazine in its early days, and pioneered the popularisation of science through television documentaries. He is survived by his wife, Liz, and their five children and seven grandchildren.

Nigel Calder was born in London on 2 December 1931. He was educated at Merchant Taylors’ School and, after National Service, the University of Cambridge. He became editor of New Scientist in 1962, and later left to write flagship science documentaries for BBC Television. The first, in 1969, was Violent Universe, in which he wrote: “We live in a relatively peaceful suburb of a quiet galaxy of stars, while all around us, far away in space, events of unimaginable violence occur.” The Wall Street Journal review read: “It outstrips all kinds of fictional adventure. It is hard to conceive of a more exciting book.”

He went on to interpret genetics in The Life Game, climate science in The Weather Machine and relativity in Einstein’s Universe. He was awarded the Unesco Kalinga Prize for the Popularization of Modern Science in 1972.

Restless Earth provided the first proper explanation for lay people of plate tectonics. He wrote: “All geology and all life are a continual re-ordering of the same atomic ingredients, battened down by gravity on a small planet of an undistinguished star.”

Nigel Calder was sceptical of the consensus on global warming. He said:

“Science and politics do not mix except in nasty emulsions that can send geneticists to the gulag or blow up the world”.

He championed the work of the Danish physicist, Henrik Svensmark, in The Manic Sun: Weather Theories Confounded and The Chilling Stars.
http://www.thegwpf.org/nigel-calder-1931-2014/
15
Jeg lar meg stadig vekk fascinere av Richard Muller. Denne fysikkprofessoren på Berkeley University of California har blitt kalt en omvendt klimaskeptiker. Mer treffende mener jeg det ville vært å si at han er en reinkarnasjon av Steve McIntyre og Bjørn Lomborg i samme person, fordi han avviser ikke bare statistisk juks som hockeykøllegrafen osv., men han helt andre løsninger på "problemet" enn  kvotehandel etc. Dette kommer jeg tilbake til.

Litt bakgrunn om Muller
Første gangen jeg skrev om Muller (på Aftenpostens debattsentral i 2008) var fordi han åpent gikk ut med McIntyres/McKittrics kritikk av hockeykøllegrafen i forelesninger for sine studenter som også ble lagt ut på youtube. Men Muller hadde en viktigere rolle enn det: McIntyre og McKittric sin rapport om hockeykøllegrafen ble publisert i 2003, og allerede samme år og året etter skrev Muller, som da var spaltist i tidsskriftet Technology Review, to artikler om funnene deres (http://muller.lbl.gov/TRessays/23-MedievalGlobalWarming.html og http://www.technologyreview.com/news/403256/global-warming-bombshell/ )

Denne kritikken førte til at det ble opprettet en komite som skulle undersøke kritikken av Manns hockeykølle og de ga ut en rapport, kalt Wegman-rapporten, med knusende kritikk av Mann. Dette førte igjen til at den amerikanske vitenskapskomite NAS (National Academy of Science) utarbeidet en egen rapport om kontroversen der de konkluderte med at de ikke kunne gi Mann medhold i hockeykøllegrafens form, bortsett fra for de siste 300 årene. Muller var et av medlemmene i denne komiteen.

Senere kom også Climategate-affæren som avslørte at Mann og co hadde byttet ut treringsdata med temperaturdata for de siste 20-40 årene. Muller kalte dette svindel i den grad at han ikke ville ha noe som helst med disse folkene å gjøre.

Dette timelange intervjuet fra 2012 går rett på sak. Muller forklarer både de opprinnelige feilene i hockeykølla og Climategate-affæren. Så går han over til å snakke om hans institutts egne målinger og hvilke konklusjoner han trekker av det. Legg merke til hvordan Muller hele tiden setter intervjueren (som tydeligvis er en overbevist og temmelig ignorant AGW-tilhenger) på plass. Noen eksempler: Etter 10 min forteller han intervjueren at det ikke er tidsskriftene som skal bestemme hvilke rapporter som er peer reviewed, ved 16 min om hvordan IPCC fungerer. Virkelig morsomt blir det ved 28 min når intervjueren stolt erklærer at han kjører elbil:

Intervjuer: So I have an electric car. I pay much less for power than I used to.
Muller: You don't. Let me correct you on that.
I: People come up to me and say no gas...that's cool.
M: When you include in the cost of the battery replacement, the expence per mile...
I:  I'm not planning on owning it till the battery will have to be replaced.
M: Are you gonna sell it as a used car?
I: Well... yeah.
M: You're not going to get much money for it because the battery needs to be replaced. I go through the numbers in my book. A typical gasoline car costs 10 cents per mile to drive, the electric cars cost between 50 cents and 70 cents per mile to drive when you include the fact that the batteries are only good for 500 recharges. So you don't save any money.
I:  I don't think it is fair to include the cost of the replaced battery by a subsequent owner of that car.
M: Ow. Your battery will have to be replaced after 500 recharges, that is about 30 000 miles. To think that this is way into the future. You gonna keep your car for how long? I keep mine for 10-15 years. You need several replacements for that time and that will drive up the cost.

Richard Muller at Climate One

https://www.youtube.com/watch?v=DOfsSYsvQnI

Richard Muller, professor of physics at the University of California Berkeley and co-founder of the Berkeley Earth Science Temperature project, appeared at Climate One at the Commonwealth club in San Francisco on June 21 to discuss his recent climate research and his thoughts on addressing global warming.

Sider: [1] 2