Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#1
Før helgen kom den knusende rapporten fra Finanstilsynet. Det kjente meglerhuset Arctic Securities har over flere år brutt reglene i finansforetaksloven i forbindelse med investeringen i det kriserammede vindmølleselskapet Emergy.

I årevis har meglerhuset slitt med at en altfor stor andel av selskapets egenkapital har vært bundet opp i vindmølleselskapet. Finanstilsynet konkluderer med at Arctic Securities har omgått de strenge kapitalkravene ved hjelp av terminkontrakter og kundekreditt.

Finanstilsynet kaller bruddene «alvorlige».

Lenke: https://www.dn.no/energi/arctic-securities/trond-mohn/mads-syversen/trond-mohn-matte-ta-stortap-i-vindmolleselskap/2-1-1245134

PS: Bl.a. Trond Mohn er et av ofrene for meglerfirmaets desperate forsøk på å skjule mislykket vindmøllesatsing
#2
Nå går det unna, dere, kanskje såpass at verden snart glemmer hele "klimakrisen"?
Litauen har som kjent satt ned foten for å la russiske tog passere gjennom litauisk territorium med forsyninger av sivilt og militært materiell til den russiske eksklaven Kaliningrad.
Med henvisning til dette truer nå en sentral mann i Russlands duma nå verden med at det går mot verdenskrig, og at London vil bli bombet først.

Lenke: https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/n%C3%A6r-putin-alliert-truer-nato-land-london-vil-bli-bombet-f%C3%B8rst/ar-AAYSp6u?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=1a624cca553346baadb4482141cff3f6

#3
Camilla Stoltenberg dukket opp på Dagsrevyen i går, med antydninger om at man planlegger å kjøre på igjen med en 4. vaksineringsrunde. Man har noen smittetilfeller ennå, sa hun.
Samtidig kommer stadig mer alarmerende innrømmelser om dødsfall og skader fra disse vaksinene.
Ikke godt for mannen i gata å velge hvilken type endelikt han ønsker? (grim latter)
#4
Vi ser det samme opportunistmønsteret igjen og igjen, og dette faller rett inn i folden:
Det sitter stadig flere "forskere" rundt om og velger seg ut noen "klimakriser" de kan få litt blest rundt med utsiktene til mer "forskningsmidler" som underliggende drivkraft.

For dette er blitt såre enkelt å observere:
Så lenge man har et nytt skremsel å melde er man garantert plass i MSM, og pengene klinger stadig mer lystig fra forskningsrådets tragikomiske vurderingshule.

Samtidig plukkes forskningsmidler og titler fra de som kan noe reelt vitenskapelig, jfr. Svensmarks skjebne som siste grelle eksempel nå:

https://www.document.no/2022/06/04/dansk-forsker-degradert-pa-sitt-eget-universitet/ 

 
#5
Den danske forskeren Henrik Svensmark kommer til Norge førstkommende tirsdag i regi av Klimarealistene for å holde foredrag på Litteraturhuset i Oslo. Klimarealistene har allerede omtalt at Svensmark angripes for sitt forskersyn:

"Gjennom 20 år som professor ved DTU har han gjennomført banebrytende klimaforskning med fokus på sol, kosmisk stråling og skydannelse, forskning som over tid har blitt stadig mer uønsket etter hvert som resultatene ble sikrere.

I dagens Europa forsker man ikke ustraffet på forhold hvor politikere og klimapanel har vedtatt at forskningsobjektene ikke har betydning for klimaendringer. Derfor er Svensmark nå forhenværende professor, og lønnet av DTU bare ut året. Han må muligens gå i eksil for å kunne fortsette sin forskning, akkurat som hans forskerkollega Tycho Brahe i 1597."


Dessverre har ikke norske medier så langt reagert på dette angrepet på ytringsfrihet, men nå har Document i dag tatt opp de samme angrepene på hans jobbsituasjon, bl.a. at han skal ha blitt strippet for både forskningsmidler og tittel.

Redaktør Hans Rustad skriver i denne forbindelse at:

"Det siste han fortalte meg var at han omkring 2005 fikk en årlig spesialbevilgning på 3 mill kr fra Folketinget til sin gruppes forskning, men at dette går gjennom DTU som nå bruker pengene til andre formål. Og at det nå ikke finnes penger til drift av laboratoriet og lønn til medarbeider. Og at han ikke lenger har professortittel men er blitt degradert til seniorforsker. Han har også blitt fortalt at han ved utgangen av dette året selv må skaffe sin lønn."

Lenke: https://www.document.no/2022/06/04/dansk-forsker-degradert-pa-sitt-eget-universitet/

Dette høres skremmende ut med tanke på den videre akademiske ytringsfrihet.
Jeg håper at vi får oppdatering/avklaring på dette ifm. foredraget hans i Oslo neste uke.
Regner med Klimarealistene kommer med mer oppfølging etter hvert.

#6
Flott at dere to tar tak!
Håper nye gode diskusjoner kommer i gang etter hvert.
Og håper eks-adm nå får bedre tid til å dyrke sine andre interesser også, ikke minst musikken!

PS: Det bær være nok å diskutere rundt den stadig eskalerende klimagalskapen: I dag kunne vi lese dette på E24: https://e24.no/teknologi/i/z7BWwK/her-vasker-de-havet-for-co2

Her snakker vi "forskning" på linje med han som begynte å tømme havet for vann ved å fylle en bøtte på den ene siden av et nes og tømme den ut på den andre...problemet er imidlertid at sånne ikke lenger anbringes på et trygt sted, men mottar stipender og ærestitler...

 
 
#7
Jeg ser forresten at Klimarealistene tar et betimelig oppgjør med den samme teaterforestillingen på sin hjemmeside nå med den dessverre altfor treffende artikkeltittelen "Vårslepp for klimaklovner":

https://www.klimarealistene.com/2022/05/20/varslepp-for-klimaklovner/
#8
Jeg hørte en kvinnelig representatnt for NRKs klimaredaksjon på radioen tidligere i dag, som dro en ellevill jeremiade utledet fra FN-sjefens tilsvarende ifm. enda en ny "klima delrapport".
Så vidt jeg kunne registrere var alle forhold som ble omtalt som del av en "klimakrise" - bl.a. havtemperatur, havstigning, CO2-nivå og PH i havet - en suppe av tendensiøse forvrengninger til ren løgn.

FN må ha snekret voldsomt om på faktiske observasjonsdata vi ellers er kjent med i andre infokanaler hvis de faktisk har hevdet alt dette våset i den nye rapporten. Det var uansett åpenbart at NRK-damen også smurte godt på for å få litt journalistisk schwung over "krisen" sin. Jaja, NRKs halsløse klimakor kan man vel kanskje ikke klandre FN for...

 

#12
Quote from: Bebben on 03.04.2022, 15:20:34
I tilfelle forumet blir lagt ned, takker jeg for innsatsen til alle som har vært aktive.

Selv har jeg glidd bort fra klimadebatten de siste årene. Ikke at det fortsatt er interessant, men det er liksom ikke så mye mer å si som ikke allerede er sagt. Og så langt jeg kan se, har det heller ikke skjedd noe avgjørende i klimavitenskapen som reiser nye spørsmål eller forandrer på noe. I stedet står det på stedet hvil, og det er selvfølgelig fortsatt verre enn vi trodde, kode rød osv. osv. Klima synes like institusjonalisert i riket som kristendommen var det den gangen vi pugget salmevers på skolen.

Men nå begynner klimaideologien å svi for "vanlige folk". Alle fantasifostrene skal betales, så debatten kan sies å være i en ny fase. Tallet på motstemmer i mer vanlige medier ser ut til å være økende, både med hensyn til klimapolitikken og den angivelige vitenskapen generelt. For alle vet jo hvor regningen havner og hvem som skal detaljstyres, like til når det passer byråkratene at jeg skal dusje eller vaske klær.

Debatten fortsetter uansett andre steder. Det er behov for (minst) et opprør...

Godt sagt og tenkt, Bebben!
Har landet på de samme konklusjoner; det nytter fremdeles ikke å diskutere vitenskap med "klimavitenskapen", der bare øker man vekten på trosbekjennelsene dess mer observasjonene viser fram villfarelsene.
Men graden av selvskading på både miljø, samfunn og økonomi er nå kommet så langt at det kan ikke gå mange årene før noen en råkald vinterdag tar tak i bukseræva på denne kvasiforskningen og hiver den ut i bakgården til selskap for det siste juletreet.

Og til slutt: Takk til alle dere som har holdt temperatur og meningsytringer i gang her på forumet i mange, mange år.
Det har vært godt å ha et sted å finne noen korrigerende røster når massemedia og selvoppnevnte "klimaforskere" har fått fritt løpepass til å veksle mellom tragikomikk og ren hersing med folks forstand.

Sic transit gloria mundi...
 

#13
VGs "sensasjonsavdeling for useriøse klimanarrativ" utkonkurrerer med dette Dagbladet, og begynner kanskje snart også å konkurrere med NRKs nobelnivå i deres "klimaredaksjon", les bare her:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/dn0z8A/usas-klimaflyktninger-ferdige-med-california

For denne artikkelen må da være vanskelig å overgå:
Samtlige vær- og klimaforhold som omtales er fordreid og tilpasset det typiske alarmismenarrativet, samtidig som man unngår å omtale at Californias infrastrukturproblemer er relatert til selvskading og energikrise påført nettopp av "det grønne skiftet".

Artikkelens omtale av stigende havnivå som årsak til "klimaflukt" er f.eks. så useriøst at man må gi seg ende over: Californias kyst hever seg fremdeles i forhold til havnivået siden siste istid. For å holde trusselen om havinntrenging gående har amerikansk klimaindustri dermed laget noen narrativer om MULIGE platetektoniske forskyvninger som KAN ramme staten i framtiden. Og vipps har man skremslene på plass igjen. Uten at dette dermed har noe med "klimakrise" å gjøre....der har man ikke klart å koke noe suppe ennå.

Uten at jeg mistenker VG for å ha lest noe av dette, de har åpenbart bare kokt sammen noe fra det verste av sine aviskolleger rundt om hjemme og ute, og tror at California er i ferd med å oversvømmes.
#14
Ola Borten Moe var, i opposisjon, godt i gang med et oppgjør med klimaposørene sommeren 2020, men så kom jo åpningen for  regjeringsmakt etterhvert og både han og resten av Sp måtte legge sterke bånd på sin sunne fornuft om man ville inn på parnasset.

Lenke: https://www.document.no/2020/06/28/ola-borten-moe-sp-tar-et-knusende-oppgjor-med-gronn-svada/

Men nå er altså Marit Arnstad klar til å stå i tåpenes spyttklysebyger og si fra.
Vi kan bare håpe at dette er begynnelsen på en gjeninnføring av noenlunde vett og forstand i norsk energipolitikk.


#15
Document har en artikel om Arnstads utspill i dag, der de ytrer et håp om at flere partier vil tilslutte seg fornuften i dette:
https://www.document.no/2022/03/28/har-vaknet-til-virkeligheten-senterpartiet-apner-for-a-utsette-klimamalene/

Nå er det å håpe at Sp eksploderer på meningsmålingene på dette, da blir det ikke lenge før selv de edleste klimaposører lusker etter...