Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Telehiv

Pages: [1] 2 3 ... 172
1
Av og til er det litt morsomt å ikke bare høre på de faste Samset'ene som bræker bekymret over en varm dag de kan lage klimakrise om, men også på Olav Krogsæter, en ganske vanlig meteorolog i StormGeo når kulderekorder sprenges i to fylker:
– Det var nok den kaldeste natta på lenge, sier han om det siste døgnets kulderekorder.

Ja, ikke bare "på lenge"; faktisk over 20 kulderekorder som aldri har vært registrert før i meteorologiens arkiver.

Meteorologene på Twitter:
Meteorologene skriver på Twitter at over 20 målestasjoner satte ny minimumsrekord for juli.
Aller kaldest var det på Sognefjellshytta der det ble målt minus 7,2 grader. Dette er ny rekord for Innlandet fylke. Den gamle julirekorden til Oppland og Hedemark er -6,4 grader.
Også på Filefjell og ved Geilo har det vært minusgrader og uvanlig kaldt i natt.
– Det har vært veldig kald luft de siste dagene. I natt klarnet det helt opp og da blir det ekstra kaldt, sier Krogsæter.
De neste dagene skal det være mer overskyet og meteorologen tror ikke det vil være like kaldt de neste dagene.


Nei, vi får bare håpe...

TV2: Nå laver det ned: – Kjører du med sommerdekk her bør du tenkte deg om
Sommeren lar vente på seg også i helgen. I stedet advares det mot snø og kraftig nedbør.


Bilde tatt i går i Hardanger

Link: https://www.tv2.no/storm/11529330/

For å få litt balanse i sakene:
Nå venter vi på at seriøse klimaforskere dukker opp med bekymret mine og forteller at nå er det mye som tyder på en ny istid.
For dette kuldesjokket er jo faktisk verre enn når de oppdager en ny varm dag her og der.
Dette er jo forvarselet til selveste Fimbulvinteren.
2
Sørpol-historien avdekkes som et skoleeksempel på stegvis useriøs klimakriseproduksjon

Bl.a. hos klimanettstedet Climate Realism (se link nederst) er det nå kommet enda en avdekking av hvordan forskerne innledningsvis
 
a) klarte å modellere denne "3-gangeren" i Antarktis ved å se helt bort fra faktiske måledata, hvorpå
b) promoteringen av denne ny-modellerte "krisen" ble så overtatt av det komplett useriøse klimaskremselsorganet Treehugger (navnet sier sitt...) som kokte ytterligere suppe på dette fanteriet. Treehuggers medietilpassede og krisepopulariserte versjon ble så
c) overtatt og kjørt fram i alle de vanlige alarmismemediene; New York Times, selvsagt The Guardian, og her hjemme like selvsagt forskning.no, osv. osv. Selvsagt uten den ringeste kritiske holdning noen av disse stedene.

Det hele ble dermed en skikkelig mediejippo for medias mest notoriske klimavirkelighetsforvrengere. Før noen kikket under dynen...

Link til Treehugger: https://www.treehugger.com/the-south-pole-is-warming-three-times-faster-than-the-global-average-5070209

Faktiske måledata viser ikke det modellene hevder
Faktiske måledata viser som kjent at slike forhold ikke er registrert, men bare eksisterer i AGW-hypede modeller, jfr. hva UAH (satelittdata) viser siden målingene startet i des. 1978: http://yburbs.com/uah-temp-all/uah-temp-all.html?ga=0&spl

For som sagt, denne "forskningen" er basert på estimater som igjen er basert på estimerte inputs i en computermodellering.
Og den enda verre artikkelen i Trehugger (om mulig) følger uforstyrret opp med at:

“In the early decades after 1957, when measurements were first recorded at the South Pole, average temperatures remained steady or declined. Near the end of the 20th century, temperatures began to rise.”

Dette er løgn ifht faktiske måledata, sier forfatteren av artikkelen i Climate Realism linket til nederst:

"This is a lie. Actual data show just the opposite temperature trends occurred. In Antarctica, average temperatures as recorded at the weather locations across the continent rose fairly steadily from the 1950s through the late 1990s and then began to fall off. Indeed, recorded temperatures have significantly cooled since 1998. So, what the data show is for 20 of the 30 years the Nature study computer simulations show warming, actual temperature readings show either declining or steady temperatures across Antarctica." 

Link: https://climaterealism.com/2020/07/south-pole-warming-claims-contradicted-by-actual-temperature-measurements/
Antarktis ligger der kaldt og stabilt som før....


3
Godt å se at det begynner å demre andre steder enn på Haramsøya  8)
Og ikke minst, godt å se i kommentarspalten at Jack Broughton ikke så lett kan hundses rundt av sin tydeligvis klimakonforme kone lenger heller:

Jack Broughton · February 6, 2018
This almost convinced my wife that I am not just a denier.4
Nå har FN uttrykt uro for følgevirkningene av gruvedrift til bilbatterier, herunder helseskader ved ubeskyttet barnearbeid og noen steder rent slaveri:

UN Warns Electric Automobile Rush is Causing Human Rights Abuses

"The United Nations has issued a belated warning that soaring demand for raw materials for the electric vehicle revolution is creating dangerous conditions for children working in toxic mines."Link: https://wattsupwiththat.com/2020/07/03/un-warns-electric-automobile-rush-is-causing-human-rights-abuses/

5
Kan legge til at grunnen til at Frankrike bare har 3 prosent kull er fordi de dekker over 70 prosent av sitt energibehov med kjernekraft. Men tyskerne vil verken ha kullkraft eller kjernekraft, og ikke er det særlig muligheter der for vannkraft heller, så da så...

https://snl.no/Kjernekraft_i_Frankrike

Det vil vel ikke overraske om en del land etterhvert begynner å snakke kjernekraft igjen, for alle nøytrale regnestykker tilsier rene sammenbrudd i infrastrukturer om man bare legger ned fossil energi og tror dagens "grønne" energiformer kan holde samfunnene i gang.
Man kan ikke bare øke skattene på befolkningen i all evighet for å dekke inn budsjettene, når samfunnets produksjon svikter pga. redusert tilgang på konkurransedyktig energi. Den kabalen går ikke opp.

 

6
NTB melder også om andre lands beslutninger om utfasinger av fossil energi for tiden, der vi kjenner igjen den gamle rivningen mellom dem som mener dette går for sakte mens andre mener det motsatte:

TYSKLAND VIL FASE UT KULL INNEN 2038
Planer om å fase ut kull i Tyskland innen 2038 ble fredag vedtatt av Tysklands nasjonalforsamling. Miljøvernere raser og mener 18 år er for lenge til.
Nasjonalforsamlingen vedtok i samme forbindelse å bevilge 40 milliarder euro til regioner som blir berørt av utfasingen.
Tyskland er sterkt avhengig av kull som står for rundt en tredel av landets energibehov. Til sammenligning står kull bare for 3 prosent av Frankrikes behov.
Økonomiminister Peter Altmaier sa under debatten at fossilalderen nærmer seg en ugjenkallelig slutt med denne beslutningen.
De grønnes leder Annalena Bärbock sa imidlertid at planen gir blaffen i framtiden og utfasingen må være sluttført innen 2030, og Greenpeace demonstrerte utenfor riksdagsbygningen mot planen.
(NTB)

7
Apropos Green New Deal som vil "avkarbonisere" USA i løpet av det neste tiåret (utfasing av all fossil energi), så er EU i gang med noe som synes å være en ganske parallell prosess, men her er det snakk om litt lengre tidsperspektiv (med hovedmål satt til 2050) og heller ikke full utfasing. Men også her frontes avkarboniseringen med at det vil være et sentralt virkemiddel for å løfte Europa ut av koronakrisen.
Onde tunger vil ha det til at man tross alt ikke kan servere den samme galskap til europeere som til amerikanere som vil slite med den lille gangetabellen også i det neste tiåret...

 
EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen mener grønne satsinger vil bli avgjørende for å løfte europeisk økonomi ut av koronakrisen.
Onsdag legger EU-kommisjonen fram en ny strategi for energimarkedene som skal vise vei til en klimanøytral økonomi.


Det er NTB som melder dette nå, og som skriver:

"EU-kommisjonen anslår at fossil naturgass vil utgjøre bare 20 prosent av gassen som forbrukes i EU i 2050.

«Dyp avkarbonisering av alle sektorer».
Det er hovedmålet i EU-kommisjonens ferske strategi for integrering av energisystemene.

NTB har nå fått tilgang til en hemmeligstemplet versjon av planen, som har fått tittelen «Powering a climate-neutral economy».
Dokumentet skal legges fram onsdag og kan fortsatt bli endret fram mot publisering.
Men i det lekkede utkastet kommer retningen tydelig fram: De fossile brenslene skal fases ut, og det inkluderer naturgass.

Fornybare erstatninger
I utkastet understreker EU-kommisjonen at brensler i gassform fortsatt vil spille en viktig rolle i energimarkedet.
Men det vil da i større og større grad være snakk om fornybare gasser som grønt hydrogen, biometan og syntetisk gass.
Innen 2050 er det ifølge strategiutkastet ventet at fossil naturgass vil utgjøre bare 20 prosent av gassen som forbrukes i EU, mens fornybare gasser vil utgjøre størstedelen av de resterende 80 prosentene.

Det å erstatte importert naturgass og andre importerte petroleumsprodukter med lokalt produsert fornybar kraft og fornybare gasser og flytende brensler «vil redusere importregningen og skape en mer motstandsdyktig europeisk økonomi», skriver EU-kommisjonen."8
Her er i alle fall et innspill fra en som mener å se "hvorfor rasistiske hvite folk ikke vil bekjenne seg til reell klimahandling":
Open Democracy-forfatteren Sulaiman Ilyas-Jarrett sier at dette er fordi rasistiske hvite folk er så velholdte at de ikke utsettes for klimaendringenes fulle virkning. Det må vel nesten være en materialistisk (marxistisk) analysetilnærming?
I tillegg angriper forfatteren også de aktive klimaaksjonistene for å være "too white", som jeg ikke helt vet hvilken analyseteori vi kan henføre til.
Men her har vi i alle fall konkrete anklager i koblingsfeltet mellom rasisme og klima å forholde oss til.


Former Cambridge Isaac Newton Scholar Sulaiman Ilyas-Jarrett

Ellers er også kommentarene i vedlagte artikkel verdt å få med seg, det er tydelig at det også her er stor uenighet om hvor rett og viktig denne kritikken er.

https://wattsupwiththat.com/2020/07/02/open-democracy-why-dont-we-take-climate-change-seriously-racism-is-the-answer/

9
Det som i USA trolig best kan sidestilles med Europas "grønne skifte" er kampanjen "Green New Deal" med største partipolitiske støtte hos Demokratene, herunder miljøet rundt Alexandria Ocasio-Cortez. Kampanjens hovedmål er å ta USA helt bort fra fossil energi i løpet av et tiår.


Ed Markey speaks on a Green New Deal in front of the Capitol Building in February 2019

Begrepet "Green New Deal" mynter selvsagt på Roosevelts legendariske New Deal i mellomkrigstiden, en keynesiansk-inspirert motkonjunkturpolitikk som bidro enormt til å gjenreise USA etter det store krakket i 1929 og de påfølgende harde 30-årene med årelange varmebølger og tørke i Midt-Vestens jordbruksområder som bl.a. resulterte i store folkegruppers vandring vestover ("The Dust Bowl Refugees").

Men stadig mer urovekkende miljøproblematikk ved disse "grønne" alternative løsninger var det altså som fikk Michael Moore et al til å lage den sterkt kritiske filmen Planet of the Humans. For spørsmålene som har dukket opp i kjølvannet av teknologivalgene bak dette påståtte grønne skiftet er bl.a.:
- er dette virkelig "grønt", eller er det like mye - eller mer - miljøskadelig som tradisjonell fossil energi?
- hva med den økonomiske bærekraften?
- hva med stabiliteten i energinettverkene?
- hva med leveringssikkerhet og framtidig ressurstilgang på kritiske råvarer og andre innsatsfaktorer, osv.?
 
Motstanderne: The Empowerment Alliance’s Declaration of Energy Independence
Pga. denne usikkerheten kom det i 2019 raskt opp et tilsvar på Green New Deal, nemlig The Empowerment Alliance’s Declaration of Energy Independence som påberopte seg å ta bedre vare på USAs energisikkerhet og -uavhengighet. Sentrale støttespillere bak etableringen var bl.a. den republikanske Texas-senatoren Ted Cruz og en rekke andre senatorer, guvernører og attorneys general.   


Sen. Ted Cruz

The Daily Caller News Foundation har referert fra sin eksklusive kopi av initiativet, som peker på “four principles that will help power America’s economy for everyone over the next century and beyond”. Og disse fire prinsippene er:

1. Affordable energy for families;
2. Clean energy for the environment;
3. Abundant energy for the future; og
4. Domestic energy for national security.

Man hevder at fordelene med å styrke USAs energiuavhengighet vil inkludere bl.a.:
1. Decreasing utility bills,
2. Cleaner air,
3. “a continuous 100-year supply of natural gas", og at
4. økt egenkontroll med energien vil sikre at USA “is no longer dependent on rapidly changing global markets and unstable or hostile countries.”

Republikanske senatorer klarte som kjent å slå tilbake "Green New Deal" i nasjonalforsamlingen da den ble introdusert, men Rep. Alexandria Ocasio-Cortez og andre Demokrater håper å få initiativet på banen igjen. Derav de mange rivningene i Senatet for tiden rundt disse spørsmålene.

De som vil ha stanset den dramatiske omleggingen fra fossil til "grønn" energi viser til at det er knapt ett år siden USA ble nettoeksportør av gass. I sept 2019 eksporterte USA iht. EIA ca 89.000 fat fossilt brennstoff pr. dag. Det var den første hele måneden USA har hatt nettoeksport siden man begynte å føre data for dette i 1949.

COVID-19 med stor påvirkning på energifordelingen
I år er det optimistiske energibildet raskt blitt truet av COVID-19 utviklingen, med en sterk svekkelse i enkelte samfunnssektorer og tilhørende overtilbud av råoljepriser der en rekke skiferselskap har måttet slå seg konkurs. Republikanerne svarer med at det grønne initiativet bare vil forsterke effektene av pandemikrisen og at tradisjonelle virkemidler er eneste løsning med den teknologi man råder over så langt. Cruz uttaler f.eks.
 
“In the midst of the global COVID-19 pandemic, it’s become even more important to support America’s energy producers to spur economic growth, lower energy costs, help employ thousands of hardworking men and women, and increase America’s energy independence.

Dessverre er amerikansk politikk blitt så preget av to partier som ligger i hver sin grøft og kaster stein og skjellsord til hverandre at det er vanskelig å se om noen av partene klarer å komme forbi disse nivåene til nytte for det folk de representerer - og det miljø de begge sier å ville ivareta.
Det er svært vanskelig å se at en rent kunnskapsbasert og fremtidsrettet energikurs kan stakes ut, når begge parter er mest opptatt av å spenne bein på hverandre.

Link: https://dailycaller.com/2020/07/02/ted-cruz-energy-dominant-natural-gas/ 

   

10
Skråblikk / Re: Fra mappen "Klima galskap" - mot normalt
« on: 03.07.2020, 09:34:43 »
Godt vi har MDG, når både Juster, Einar Rose og Dag Frøland er borte.

Juster er vel den som har bedrevet den viktigste klimaforskningen her til lands så langt:
https://www.youtube.com/watch?v=GE-f3dy4zkM&t=165s


11
Forskning.no har lagt ut en artikkel som prøver å gruppere litt rundt hvordan media framstiller demonstrasjonene vi snakker om på denne tråden.

Link: https://forskning.no/media-nyheter-sosiale-relasjoner/hvordan-framstiller-mediene-demonstrasjoner/1705303


12
Basen der er sikkert en Urban Heat Island...

Og hovedgaten heter Cherrypicking Street...

Spøk til side: Dette er selvsagt bare enda et ikke-representativt eksempel på de faktiske temperaturstilstander i Antarktis. De som leter, de finner.
Men "vitenskap" mht. gyldig utvalg? 
Skal man få et saklig overblikk over Antarktis må man selvsagt operere med både gyldige tidsintervaller og regional spredning for målingene.
Grunnet det enorme området og de få bakkestasjonene er det derfor trolig mest etterrettelig å holde seg til UAH (satelittmålingene).

Og her er hva UAH viser siden målingene startet i des. 1978: http://yburbs.com/uah-temp-all/uah-temp-all.html?ga=0&spl

Ved å klikke på de ulike regionale parametrene på høyre side i grafen, vil man raskt se at påstandene om tredoblet temp-stigning på Sørpolen i beste fall er ren dumskap, i verste fall ren og bevisst løgn.

 

13
Det har tatt meg mange år å delta i noen form for spekulasjoner om at solaktiviteten (og kosmisk stråling) kan ha betydning for jordas vulkanske aktivitet, rett og slett fordi jeg ikke syns det har vært troverdig - litt for "far fetched". Etterhvert har det imidlertid kommet forskning (jfr. flere av innleggene foran i denne tråden) som hevder dette, der man legger fram sammenfallende tidspunkt for lav solaktivitet og uvanlig mye/sterk jordskjelv- og vulkanaktivitet.
En venn av meg i det geofysiske/astrofysiske forskningsmiljøet nevnte til meg for noen dager siden, siden jeg har tatt opp disse temaene her på forumet, at nå burde man følge godt med på hva som skjer av jordskjelvsaktivitet på Island og ikke minst om dette kan påvirke vulkanen Katla: Det ser ut til å være urovekkende aktivitet på gang. 

Electroverse.net er nå et av flere fora som omtaler mulig kobling mellom lav solaktivitet og økt vulkanaktivitet:
 
"ALL of the powerful, climate-altering volcanic eruptions of the past have been linked to low solar activity. Worringly, the Sun is currently going through its deepest solar minimum of the past 100+ years, and looking forward, NASA has revealed the next cycle (25) will likely be “the weakest of the past 200 years” — a return to Dalton Minimum conditions."


Katlas utbrudd i 1918

Om et spesifikt tidfestet sammenfall mellom lav solaktivitet og vulkanisme skriver electroverse.net:

"The Dalton Minimum (1790-1830) was a solar-driven period of global cooling that included the famine-inducing eruption of Mt. Tambora in 1815. The eruption was the one of the most powerful of the past 2,000 years, and resulted in some of the harshest climatic conditions of the modern era: 1816’s “the year without a summer”


Jordskjelvsområder på Island

Link: https://electroverse.net/iceland-is-rocking-9000-earthquakes-in-10-days/


14
Generelt / Re: Krenkokratiet
« on: 01.07.2020, 20:12:56 »
Det sies mye - både vist og gale - om krenkeproblematikken nå for tiden.
Av alle steder gløttet jeg akkurat innom Vi Menn-redaktør Alexander Øystås lille leder denne uken, og der tar han opp nettopp krenkespørsmålet.
Jeg tillater meg å gjengi det han skriver:

Frihet til å krenke
Bystyret i Trondheim har vedtatt at det skal være forbudt å demonstrere hvis temaet har "rasistisk budskap". Jeg tror flertallet i bystyret har de beste intensjoner. Men et bystyre kan ikke innskrenke Grunnlovens bestemmelser om ytringsfrihet. Å forby en demonstrasjon er det samme som forhåndssensur.

Rasisme er egentlig det samme som mobbing. Folk skal tas bare fordi de skiller seg ut. Det er forkastelig Jeg mener vi alle har en plikt til å gripe inn hvis vi ser at noen er utsatt for rasisme eller mobbing. Vi skal ikke stå og se på at enkeltmennesker knuses og samfunnet ødelegges innenfra. Men fordi vi lever i et fritt land, må vi tåle å høre og se ytringer vi ikke liker. Hvis ytringene er ulovlig, kan politiet følge opp. Men vi skal ikke ha et samfunn hvor politikere eller byråkrater skal sitte og godkjenne hva som skal stå på parolene.

Friheten er ikke en gave. Det er en verdi mange har stupt i døden for. Men den verdien er ikke gratis: Den betyr at vi ikke kan påregne å gå gjennom livet ukrenket.


Syns det ble sagt mye fornuftig her, jeg?


15
ConTrari1,
ja, her leverer du den ene gode demaskeringen av forsknings- og alarmisehumbuget etter den andre. 
 
MDG får satse på at de rettenkende får revet statuen av salig Holberg slik at ikke verden blir for mye minnet på hans uforlignelige beskrivelser av den hjemvendte student Erasmus Montanus, som er som tatt ut av biografien for MDG.
 

Pages: [1] 2 3 ... 172