Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Telehiv

Pages: [1] 2 3 ... 147
1
Generelt / Re: Nye Freppere i regjering
« on: 24.01.2020, 14:29:09 »
Jeg har ikke noen vansker med å se en masse vansker og uklare grenselinjer også når det gjelder veiprising, men dagens bompengesystem er i hvert fall ikke noe ideeal.

Det de fleste frykter, er vel at en veiprising vil komme i tillegg til andre belastninger, jfr. sint debattants liste.
Sagt på en annen måte: Er det noen som har sett en kostnad bli fjernet her til lands, etter andre verdenskrig?

Jfr. at i dag har den nye regjeringen ikke snakket om annet enn klima i timesvis, og hvordan de skal satse store midler på det.
Skal de i tillegg kjøpe seg internasjonale (klima- eller freds- (les: krigs)relaterte) toppjobber når de endelig drar sin "Willoch" og det rakner mer rundt dem, må det ytterligere kreativitet til for å skaffe inndekning... :P


2
Generelt / Re: Nye Freppere i regjering
« on: 24.01.2020, 12:05:41 »
Med en slesk Hareide som samferdselsminister ser jeg for meg at veiprising raskt kan bli markedsført som en "klimavelsignelse".
På et debatt-nettsted er det akkurat nå en klimareligiøs PK-er som først ønsker seg noe sånt, hvorpå en fortørnet debattant leverer dette nevneverdige raserianfall:

"Vi har allerede bensinavgift, veiavgift, merverdiavgift, bompenger, CO2-avgift, NOx-avgift, hestekreftavgift, vektavgift, vrakpantavgift, engangsavgift, omregistreringsavgift, dokumentavgift, pikkdekkgebyr og trafikkforsikringsavgift og du mener det skal komme flere avgifter slik at du kan forsette å være en pestbyll på samfunnet din samfunnssnylter?!

Jo, det skal bli mye moro med denne regjeringen av nye hyperopportunistiske slesker før det hele bryter sammen. Jeg ser for meg en sprikende-staur-konstellasjon her også, og da har vi ennå ikke begynt å snakke om Abid Raja!!
Nå: Medisinskapet merket "desillusjonerte sosialdemokrater"

3
Generelt / Re: Nye Freppere i regjering
« on: 24.01.2020, 11:49:50 »
Den nye regjeringen:

Sveinung Rotevatn (V) - Klima- og miljøminister
Abid Raja (V) - Kultur- og likestillingsminister
Henrik Asheim (H) - Forsknings- og høyere utdanningsminister.
Tina Bru (H) - Olje- og energiminister
Knut Arild Hareide (KrF) - Samferdselsminister
Linda Hofstad Helleland (H) - Distrikts- og digitaliseringsminister
Geir Inge Sivertsen (H) - Fiskeriminister
Jan Tore Sanner (H) - Finansminister
Trine Skei Grande (V)  - Kunnskaps- og integreringsminister
Iselin Nybø (V) - Næringsminister
Torbjørn Røe Isaksen (H) - Arbeids- og sosialminister
Monica Mæland (H) - Justisminister
Nikolai Astrup (H) - Kommunalminister

Min største frykt ved trådstart slo til: WFM'er Jan Tore Sanner som finansminister. Nå blir bestemor privatisert og avnasjonalisert iht. internasjonal elite-standard - av en dyslektisk forskersønn som aldri klarte å ta en skikkelig akademikergrad selv og lever seg i stedet ut gjennom å snike i gangene til en udemokratisk internasjonal eliteklikk
Det hjalp kanskje også litt å jobbe med nedbrytingen av (skammelig lite internasjonalt) norsk lokaldemokrati? 8)


4
Først ad trådens tema:
Jeg anser meg selv som en demokratifokusert (dog partiuavhengig) sosialdemokrat i de store spørsmål, og har ikke noe sterkt ønske om å bruke forumet til omfattende islam-kritikk per se. Men forumet har tross alt denne åpningen for å ta opp "andre emner enn klima". Og det vil kanskje trenges i større grad fremover: Det er nemlig interessant å notere at det i skremmende stor grad er de samme aktivistiske krefter i medias mest kvasiradikale og retningsforvirrede venstreside (som egentlig oppfører seg stokk reaksjonært med sitt sneversyn) som a) notorisk prøver å tone ned/bortsnakke de alvorlige integrerings- og demokratiproblemene knyttet til islam i Norden ("Marie Simonsen/Hege Ulstein-syndromet") og som b) også erklærer seg "klimaeksperter" ("Kjetil Alstadheim/Ole Mathismoen-syndromet").
Begge disse PK-gruppene utgir seg for å ha et viktig og legitimt samfunnsoppdrag med å håne og utestenge "rasister" respektivt "klimafornektere", og utgjør slik et uvitenskapelig og hyperopportunt ekkokammer holdt i gang i redaktørklubbene etter modell av Gros "det er umoralsk å tvile".

Ytringsfrihets-paradokset Bergens Tidende
BT har lenge oppført seg som de samme vulgære idioter på klimaområdet og har som kjent erklært, uten egen klimakunnskap til å vurdere saken profesjonelt i det hele tatt, at de ikke akter å slippe til "klimafornektere" i sine spalter. Kort og godt et pinlig brudd på ytringsfriheten, verken mer eller mindre og en stor skam for den tidligere liberale Venstre-avisen.

At de fremdeles ikke har gått over til å stenge ute også "islamkritikere" må bero på en blanding av:
a) reiseavstanden til hovedstadens redaksjonelle PK-ere (les: at Bergensplasseringen gjør at de ennå ikke har blitt hånet nok på Theatercafeen for sin "slapphet" av Simonsen-banden) og
b) eget behov for leserklikk for å unngå en langsom økonomisk død.

Uansett har de enn så lenge klart å levere en både tankevekkende og islamkritisk artikkel nå:   

"Å kreve at muslimer skal akseptere demokrati, er like ille som å be dem drikke alkohol, mener islamistpartiet Hizb ut-Tahrir"
Det er skremmende perspektiver som åpnes når Bergens Tidende har bedt representanter for dette "partiet" (som blir et absurd begrep når de egentlig ikke aksepterer representativt demokrati) kommentere sitt syn på demokrati.

BT skriver at partiet er aktivt i en rekke europeiske land, og:
"En kongress i København tidligere i høst samlet hundrevis av tilhengere fra Norge, Sverige og Danmark.
– Det skjer en kraftig islamisering i Europa. Islam blir sterkere og mer rotfestet blant muslimer for hvert år som går. Til tross for forsøk på å forby oss, og til tross for press og trusler fra mediene og myndighetene, så er vi fast bestemt på å beskytte muslimenes identitet i Europa. Det er en plikt fra vår skaper, sier talsmann for Hizb ut-Tahrir i Skandinavia, Chadi Freigeh"


Iht. BT går nå partiet direkte ut med at "hele det demokratiske samfunnssystemet er i strid med islam".

BT skriver videre at "Partiets kritikk av Vesten er som et ekko av erklæringen fra Taimour Abdulwahab, som sprengte seg selv til døde i Stockholm i forrige uke. Invasjonen av Afghanistan, Muhammed-karikaturene, og vestlig imperialisme i Midtøsten er i realiteten en krigserklæring mot alle muslimer, mener Hizb ut-Tahrir."


KOMPROMISSLØS: Kun Guds lov - Sharia - er gyldig, mener Hizb ut-Tahrir. Partiet er også tilhenger av steining og amputasjoner i den islamske straffeloven.
- Men slik straff skal bare brukes under helt spesielle og begrensede forutsetninger, sier partiets talsmann, Chadi Freigeh.


Les resten her:

Link: https://www.bt.no/utenriks/i/yg1bK/demokratiet-er-i-strid-med-islam?fbclid=IwAR1XxBm0E_SyLpMA-cy8uXtVfcZBGsuZbLRUcJ7-RmB6Ui5mJeJfYKgTmwI

5
Jeg begynte i sin tid å svare på spørsmål i quora.com

På quora er det god del klimarelaterte spørsmål. I den sakens anledning har jeg merket meg en særdeles
aktiv person ved navn Paul Noel med tittelen "Former Research Scientist 6 Level 2 UAH Huntsville Al.
2009-2014".

Han har en god del interessant informasjon som kan være verd å lese.

Lenke: https://www.quora.com/profile/Paul-Noel-5

Flott at du minner oss om Quora!
Jeg var litt innom da dette nettstedet startet opp en ti års tid siden, men må innrømme at jeg datt av etter en stund.
Det var morsomt å bli linket til denne Paul Noel, som bl.a. tar tak i en del uholdbare alarmistfloskler.


 

6
Borgarting lagmannsrett har i dag offentliggjort sin dom i runde to av «Norges første klimasøksmål», hvor miljøorganisasjonene saksøkte staten for brudd på Grunnloven.
Lagmannsretten mener, i likhet med Oslo tingrett, at tildelingen av letelisenser i 23. konsesjonsrunde ikke strider med Grunnlovens paragraf 112.
«Ved den konkrete vurderingen kom lagmannsretten, som tingretten, til at vedtaket ikke innebar brudd på Grunnloven § 112», skriver lagmannsretten i sin pressemelding.

Det betyr et nytt nederlag for Greenpeace, Natur og Ungdom og partshjelperne, som siden 2016 har ment at tildeling ødelegger fremtiden til kommende generasjoner.Ville stanse runden
Konkret ønsket miljøvernerne at retten skulle stanse 23. konsesjonsrunde fra 2016, hvor Statoil, Conoco og flere andre selskaper fikk tilgang til 40 nye blokker i ti utvinningstillatelser, den første åpningen av helt nye områder på sokkelen siden 1994.
Krangelen i rettssalen har handlet om hvor langt Grunnlovens vern av fremtidige generasjoner og miljøet egentlig strekker seg.

Som faglig alibi anførte saksøkerne bl.a. Greta Thunberg, Leonardo DiCaprio, Emma Thompson, Jostein Gaarder, Hanne Sørvaag, Knut Nærum og Karl Ove Knausgård. Jamen rart ikke lagmannsretten knelte under all denne overveldende fagkunnskap....

Link: https://e24.no/energi/i/VbB56d/ingen-thunberg-effekt-i-lagmannsretten-leteboring-i-barentshavet-bryter-ikke-med-grunnloven


8
Aktører og hendelser / Re: Årets Davos-konferanse
« on: 22.01.2020, 16:18:34 »
Ellers noterer vi at de største US bankene ikke vil begynne noe "klimaløp" av den type aktivistene har forlangt under Davos-samlingen:

https://edition.cnn.com/2020/01/22/investing/davos-american-banks-climate/index.html

9
Ny forskning / Re: Atmosfæreeffektens størrelse
« on: 22.01.2020, 16:09:01 »
Nikolov og Zeller (Volokin og Rellez) hevder at den er hele 90 C.

Claes Johnson benytter velkjent og grunnleggende strålingsfysikk og tar utgangspunkt i veldokumenterte observasjoner. Han kommer fram til at atmosfæreeffekten er beskjedne 9 C. Basert på dette estimerer han så klimafølsomheten til ca 1 C eller mindre.

Flott at du spiller inn dette, for dette er selvsagt interessant stoff. Men vanskelig, det er ikke uten grunn at en rekke antatt sterke fagfolk er dundrende uenige her. Som igjen indikerer hvor kort "klimavitenskapen" er kommet foreløpig.
Har planer om å lese Nikolov og Zellers artikkel, som altså hevder 90 C. For jeg får ikke ro i sjelen før jeg i alle fall har prøvd å forstå hvordan de argumenterer  ???


10
Generelt / Re: Nye Freppere i regjering
« on: 22.01.2020, 16:01:02 »
Er barnet som visstnok var "døende" for noen måneder siden, nå sykt, eller ikke?
Det er en "statshemmelighet".
Har barnets mor, som er norsk-pakistaner, et navn? Det må ingen få vite.

"Går rettens vei for å hindre Resett i å identifisere IS-kvinnen"

"Advokaten mener blant annet det er hensynet til barna som gjør at Resett må stanses i å identifisere kvinnen og viser til at de er i en sårbare fase i nyetableringen i Norge."

Nøyaktig hvordan en 5 -åring skal bli plaget av at noen kjenner navnet til moren hans, når han angivelig er alvorlig syk, se det krever en god porsjon fantasi. Men det er det nok av, når det skal mobiliseres for alle pengene (og det er neppe en gratis advokat her) for å skape en emosjonell situasjon med medynk og gråt på denne kvinnes vegne.

https://resett.no/2020/01/22/gar-rettens-vei-for-a-hindre-resett-i-a-identifisere-is-kvinnen/

Vi må vel bare innrømme det, de gamle norske dyder er i ferd med å glippe fra oss i økende tempo.


11


Svenskenes (kommende) mest bunnløse angst kan kanskje bli relatert til dette?

Partiet Nyans, som enligt SVT "vänder sig till Sveriges muslimer", satsar nu på att etablera sig över hela landet, rapporterar den statliga kanalen i ett inslag idag.

Partiet Nyans
- Valmyndigheten har godkänt islamistparti
- Pro-islamskt parti vill värva kontroversiella muslimer
- Nytt parti vill främja muslimers intressen – siktar på riksdagen

Mikail Yüksel uteslöts ur Centerpartiet sedan han haft kontakt med den turkfascistiska organisationen Grå Vargarna.

I november förra året fick han grönt ljus av Valmyndigheten att etablera ett nytt parti i Sverige, som går under namnet Partiet Nyans.


Link: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nytt-parti-med-muslimer-i-fokus

Document kommenterte forøvrig dette allerede i sept i fjor, og deretter i nov:
https://www.document.no/2019/09/29/islamister-starter-eget-politisk-parti-i-sverige-onsker-at-muslimer-far-samme-status-som-samer-i-grunnloven/
https://www.document.no/2019/11/07/sverige-har-fatt-sitt-islamistiske-parti-stiller-i-2022/

12
Generelt / Re: Nye Freppere i regjering
« on: 22.01.2020, 11:55:20 »
...threatened due to global heating, experts say."

Jeg ser at de kan ha begått en taktisk feil her, ved i overmot å bruke begrepet "global heating" (i stedet for det uangripelige "climate change"), slik at vedkommende terrorist dermed kan jages ut igjen så snart det nye hjemsted er på vei inn i en ny "global cooling"!

Ufrivillig komikk er ikke å forakte  8)

PS: Min mest bunnløse angst nå er at Erna setter inn en ny oljeminister fra V eller KrF. Da MÅ jeg i alle fall medisineres - tungt.

13
Generelt / Re: Nye Freppere i regjering
« on: 22.01.2020, 10:29:29 »
Dere får unnskylde min uvitenhet i denne IS-kvinne saken, men hvor mange og hvilke statsborgerskap har hun egentlig?

Resett har identifisert kvinnen, hun er av pakistansk opphav, og vokst opp i Oslo øst. Ut fra det jeg forstår har hun norsk og pakistansk statsborgerskap.
Link: https://resett.no/2020/01/20/derfor-identifiserer-resett-is-kvinnen-sumaira-ghafoor-29/

14
Aktører og hendelser / Re: Årets Davos-konferanse
« on: 21.01.2020, 19:15:08 »
Redaktør Helge Lurås på Resett syns at Trump godt kunne ha spart seg litt av selvskryten i Davos:
https://resett.no/2020/01/21/litt-for-mye-av-det-gode-selvskrytet-donald/

Enig idet, men det er jo litt morsomt når Trumpen kliner til med amerikansk halleluja og store visjoner når andre bare ser klimaproblemer, som jeg ikke er sikker på er så mye mer konstruktivt  ;D


15
Aktører og hendelser / Årets Davos-konferanse
« on: 21.01.2020, 15:03:54 »
I pakt med tiden har man forsøkt å gjøre også denne konferansen til "klimakonferanse", vel vitende om klimabingens bunnløse potensiale.
Det har derfor vært en skjellsettende opplevelse å følge Davos-konferansen i to hovedfaser i dag, der a) klima-Greta dro sine forventede jeremiader, mens b) Trump fulgte opp med en heidundrande tale uten spor av klimagnål i det hele tatt. a) Først Greta:
Gretas innledende tale var en velregissert, behershet og innstudert tale som skulle få folk til å glemme desperasjonsskrikene fra forrige gang (som fikk Sveriges barnevern til å oppta undersøkelser), før de klimaanalfabetiske snikksnakkerne i storkar-panelet begynte å uttale seg fullstendig innholdsløst om "the climate crisis", der ikke en eneste konkret sak om hva denne går ut på kom fram - annet enn destruktivt og skampåførende sludder om alt vi ikke har gjort av edel dåd. Selvsagt et panel PK-korrekt rigget med en komplett klimauvitende kvinne fra Afrika som "hadde sett klimakrisen med egne øyne". Det hele akkompagnert med en imponerende bakvegg med bilder av værrelaterte hendelser av typen en hoppende kenguru foran en skogbrann, og en afrikansk jente med ei krukke på hodet gående på sprukken jord, osv. Jeg savnet forresten den sultne isbjørnen på det bittelille isflaket. Uansett, salens multi-millardærer og skattepengefråtsende politikere syntes nok de hadde fått mye deilig og nødvendig skam servert, og klappet ivrig.
Link: https://www.borsen.no/nyheter/jeg-har-blitt-advart/72051755b) Og så Trump:
En øredøvende stillhet fulgte imidlertid da Trump holdt sin halvtimes tale, siden han stort sett bare holdt seg til konkrete faktaopplistinger om USAs utvikling under ham (som hans motstandere selvsagt bare vil kalle "skryt" og "løgn"- men tenk om mye av denne faktastrømmen er sann?!), helt til han fortalte at USA ville delta i et "1 trillion dollar" skogplantingsprosjekt. Da ble det selvsagt klapping, for mange i salen har jo tenkt å leve fett på det prosjektet, forretningsfolk som politikere som NGO'ere (ikke minst!).
De første 20 min. av Trumps tale var et vedvarende bombardement av rene kvantitative oppramsinger av hva som faktisk er gjort og oppnådd i USA i hans presidentperiode, hvorpå slutten av talen ble en mer universell sak, med en generell oppmoding til verdenssamfunnet om å slutte å dramatisere rundt mer eller mindre konstruerte problem, og heller komme i gang med å gjøre noe for folk flest.
Det mest påfallende ved Trumps tale var at han i hovedsak framstod som en blanding av Roosevelts New Deal-program og en norsk sosialdemokratisk motkonjunktursatser på 1960-70-tallet:
- han adresserte den elendige utviklingen småfolket og minoritetene hadde hatt under de foregående presidentene, og den tilsvarende samfunnsmessige verdi av å bygge opp igjen "ordinary people" og "blue collars", der han trakk fram den ene spesifikke svake gruppen og ulike minoriteter etter den andre som har fått bedret sine kår. "Rasist"?!

Dermed gjenstår bare standardøvelsen for den måpende MSM-pressen som sikkert kaldsvettet seg gjennom denne talen, siden alt de har skremt med rundt Trump synes å ha slått feil. De vil derfor nå måtte begynne å sjekke fakta i de hundrevis av skrytesakene Trump ramset opp, og håpe å finne noe de kan arrestere som "løgn". Det klarer de sikkert.
For det er klart at hvis bare halvparten av det han hevdet er sant, ligger jo den øvrige vestlige verdens ledere i ruiner etter hans "achievements" de siste 3 år.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=ezAZEzLMp44

Dette var forfriskende, og mer inspirerende enn Merkel og Macron, for å si det sånn.Pages: [1] 2 3 ... 147