Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#1
Det er skikkelig kaldt i Arktis for tiden, på Grønlandmassivet er det f.eks. målt -57.9C.
Og når John Smits i Dagsrevyens værmelding begynner å stotre og flakke med blikket, og absolutt ikke retter noe entusiastisk blikk på Svalbard, vet vi hvordan det står til der: Selv langs kystene er det over 20 kuldegrader nå, langt kaldere enn normalt, og selvsagt enda kaldere i høyere strøk og i innlandet.

Paradokset med det pågående store, kalde høytrykket over Grønlandsmassivet er lite nedbør, og heller ikke noe særlig mer de første par ukene. Massivet smelter selvsagt ikke, men det vokser heller ikke særlig når det ikke kommer snø fra oven. Normalt er faktisk at april/mai bygger mer på massivet, ved å ha mer skiftende vær og dermed mer nedbør. 

I takt med kulden er imidlertid tallene for arktisk havis nå høyere enn for tilsvarende periode i 2023, 2022, 2021, 2020, 2019,, 2018, 2017, 2016, 2014, 2011, 2009, 2007, 2006, 2005 og 2004.



En del kalde områder i verden forøvrig
Det settes kulderekorder en rekke steder i USA for tiden.
Lenger sør sjokkeres ørkenfolk av snø i Saudi-Arabia, og Australia har en svært kald høst på gang. 
#2
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
18.03.2024, 11:57:16
Akkurat nå: Norges første havvind-auksjon i gang - Sørlige Nordsjø II



Det var innledningsvis 11 påmeldte tilbydere, men de fleste har etter hvert falt fra i takt med signalene om manglende lønnsomhet og lengre vei til mer sanseløst usikret subsidiering.
Som kjent har det vært spekulert i at ingen budgivere ville melde seg, da krav om enda mer subsidiering (utover de 23 sanseløse milliardene som allerede er lovet) ikke har fått det vanlige automatiske "ja" fra myndighetene (foreløpig). Men noen er tilbake, ser det ut som:
Equinor og Aker sammen med Statkraft angis pr. nå som kvalifiserte budgivere i dagens auksjon for retten til å bygge ut vindparken «Sørlige Nordsjø» i Nordsjøen.
Da skal det ikke mye fantasi til å tenke seg flg prosess videre:

a) myndighetene har underhånden signalisert til tvilrådige, men utvalgte, tilbydere at de vil øke subsidieringen uten at dette foreløpig er offentlig kjent. Dermed kan det bli flagget en tilbyder allerede i dag.

b) subsidiært vil myndighetene, hvis de ikke har rukket å selge tilstrekkelig inn en slik ny subsidieøkning, melde at beslutningen utsettes til man har fått vurdert "samlet konsesjonsramme". Der vil man så få banket økt subsidiering mer offisielt, og så åpne auksjonen igjen.

Siste: Det skal være kommet minst to tilbud
Auksjonen skulle formelt begynt kl. 0900. Men det drøyde med et offisielt startsignal. Men BT skrev akkurat nå at "Klokka 11:20 bekreftar Energidepartementet i ei melding til Europower at auksjonen på Sørlige Nordsjø II går føre seg. Det inneber at minst to aktørar har lagt inn bod."

Det vil neppe forbause om vi blir sittende med en statsbasert "løsning", for å redde auksjonsinnbyders ansikt:
- Statkraft og Equinor blir sluttfasit i en improvisert (og ikke konsekvensutredet, selvsagt) pakke som gjør at de stiller opp for å redde myndighetenes klimaforskrudde ansikt. Dvs. at de underhånden har blitt lovet "videre støtte" utover de offisielle 23 milliardene.

Taperne her blir selvsagt strømkundene, som med en slik utbygging drives enda mer inn i den EU-drevne prisspiralen der norske strømkunder har alt å tape ved å bli koblet opp mot.
#3
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
17.03.2024, 10:10:19
En svensk studie er i kjømda som viser miljøraseringen, forurensningen og giftbruken rundt vindparker, og kan bli en bombe i energidebatten:

Forsøkene på å stanse publisering av studien er meget avslørende:
Studien har et særlig fokus på at "vindkraft är förenat med föroreningar i form av höga halter av farliga ämnen runt vindkraftparkerna".

"Den ännu inte publicerade studien höll på att inte se dagens ljus. Starka såväl politiska som ekonomiska krafter vill inte att bilden av vindkraften som det miljö- och klimatvänliga alternativet att producera el solkas av ytterligare negativ publicitet.
Därför utövades påtryckningar så att finansieringen av studien drogs in. Forskarna vid Göteborgs och Linköpings universitet lyckades emellertid hitta pengar på annat håll och nu är studien klar. Och innehållet skvallrar om varför vissa varit beredda att gå långt för att stoppa den."


Les denne artikkelen, den er skremmende!
Og følg gjerne Samnytts linker til tidligere videoer om samme problematikk.
Lenke: https://samnytt.nu/studie-visar-vindkraftverk-kan-vara-stora-miljobovar


#4
Ja, nå går det unna: Fakta360 har nå lagt ut youtube-lenke til filmen i en ny artikkel.
Filmen kan sees fra 21. juni.



Lenke: https://fakta360.no/2024/03/climate-the-movie-en-fullstendig-avkledning-av-klimahysteriet/

Fakta 360 sparer ikke på kruttet i sin omtale av "klimasvindelen":

Denne siste filmen til Martin Durkin går gjennom alle aspektene ved den verdensomfattende svindelen vi utsettes for gjennom den oppdiktede klimakrisen. Den klimatiske historien gjennomgås og her tilbakevises enhver påvirkning av klima via CO2.
- Korrupsjonen av vitenskapen er så omfattende og total at du vil ikke tro det.
- Forskere blir både utestengt og sparket om de ikke spiller på lag.
- Aktivistforskere som var tidligere kollegaer sender eposter og kontakter andre universiteter der de advarer mot å ansette bestemte vitenskapsfolk.
- Aktivismen og politikken bak er pill råtten og sjarlataner sitter nå ved det akademiske roret og styrer.
- De vitenskapelige journalene er infisert med portvoktere som sørger for at klimakritiske publikasjoner ikke blir publisert i deres journaler, og i mange sammenhenger er det karrieremord å forsøke seg med kritikk.
- Det er ikke før vitenskapsfolkene blir pensjonister at de kan snakke fritt, og da er det mange som står frem som såkalte «fornektere».
- Nobels prisvinner i fysikk, John Clauser, er en av mange som forteller at klimahysteriet er svindel.

Her er noen kraftsalver fra forskere og journalister som uttaler seg i videoen.
Patrick Moore: Klimakrise er en løgn. CO2 og temperatur har variert mye mer før
Steven Koonin: De offisielle data viser ingen klimakrise
John Clauser: Der er ingen kobling mellom CO2 og klimaendringer
Tony Heller: Det er intet i de historiske data som støtter en klimakrise
William Happer: Klimakrisen er nonsens, det er en bløff, det er en svindel
Willie Soon: Klimaforskerne er kjøpt og betalt
Roy Spencer: Folk som meg er avhengig av penger til klimaforskningen
Richard Lindzen: De vil ikke publisere noe som benekter klimaendringene
Mathew Wileicki: Det er slik man bygger konsensus. Ved å sparke ut de som motsier deg

Ellers så påviser filmen det som IPCC, Fakta360 og alle andre forskere sier om de virkelige data rundt klima og ekstreme værhendelser:

Det er en stabil eller nedadgående trend innen nesten alle parametere som vi har virkelige data for.
- Globale skogbranner er nedadgående
- USA: Orkaner er stabilt eller nedadgående siste 120 år
- Globalt: Orkaner er stabilt siste 40 år
- Temperatur i Antarktis siste 40 år har ingen endring
- Global tørke siste 70 år har ingen endring
- Antall Isbjørner siste 50 år har markant oppgang
- The Great Barrier Reef har ny rekord i tilvekst

#5
Energi og miljø / Klimakvoteskandalene
15.03.2024, 09:32:15
Det rabiate og dysfunksjonelle spillet rundt "klimakvoter" (ensidig basert på at CO2-hypotesen korrekt beskriver klimaregulerende forhold) har utviklet seg i de mest bisarre retninger, og har minst av alt noe med reelt miljøvern å gjøre. Håper flere av dere skarpinger som har bidratt med gode klimaskandalefunn her før, kan slenge inn både gamle og nye klimakvote-skandaler etter hvert.
Først: Hvordan Norge prøver å lappe på energipris-skandalen påført oss av EU:

En av mange Norgestrusler fra EU-systemet: EUs klimakvotesystem slår ut i økte kraftpriser i Norge.
Hva gjør regjeringen? Jo, basert på en stadig mer falsifisert CO2-antagelse har den nå "blitt enig med" LO, NHO, Fellesforbundet, Norsk Industri, IE & FLT om et forslag til en CO2-kompensasjonsordning ifølge en pressemelding i dag. Dvs. at regjeringen øser ut "klimakvotesubsidier" på fullstendig ukontrollerte og ikke konsekvensutredede områder. Ordningen tilfører (offisielt) industrien 6,4 milliarder kroner i år. De faktiske kostnadene er svært mye større, men skjules under en rekke andre paraplyer. Man vil jo ikke risikere at "vanlige folk" skjønner for mye av dette og får apoplektisk anfall.

Eksempel:
Norsk Hydro bøtter inn penger og lederne har sikret seg store millionbonuser. Men likevel har regjeringen latt Norsk Hydro tjene mye på ordningen. I 2022 fikk bare dette selskapet alene 2,1 milliarder kroner i støtte. Støtten var anslått å øke til rundt 4 milliarder kroner i 2023. 6. oktober la regjeringen frem forslag til statsbudsjett. Da ble kompensasjonen svekket, noe som reduserte støtten til Hydro med rundt én milliard kroner. Men denne ukontrollerte "CO2-subsidieringen" ender altså ut i svære milliardsummer i øst og vest til selskaper som tar milliardutbytter, penger som da naturligvis heller kunne gått til "vanlige folk" (husker dere dem i Aps valgtaler?) sin trygghet og velferd. 

Basis for den norske CO2-subsidieringen er altså at ordningen skal kompensere for at EUs klimakvotesystem slår ut i økte kraftpriser i Norge.
Formålet med ordningen er å motvirke karbonlekkasje, som vil si at kraftkrevende industri i Norge flytter produksjonen til land utenfor Europa som ikke har like streng klimapolitikk.

Siden den siste regnekyndige journalist døde med Jon Hustad vil vi heretter dessverre bare få uforståtte/ukritiske NTB-referater om slike saker i norske medier. Man kan jo begynne med å lese hva regjeringen får melde til ukritisk gjengivelse i norske medier:

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/03/15/8110654/enighet-om-co2-kompensasjonsordningen-ut-2030-fjerner-kvoteprisgulvet


ENIGHET (OM NOE MAN IKKE FORSTÅR NOE AV): Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. FOTO: NTB

E24 har forsøkt seg på en omtale utover NTB-infoen, men heller ikke her reises spørsmål rundt den manglende CO2-relevansen for klima, man bare prøver å vise at man klarer å lese regjeringens tall og forslag:

Dette foreslo regjeringen i 2024-budsjettet:
- Støre-regjeringen varslet i 2024-budsjettet at CO₂-kompensasjonen til industrien øker med nesten to milliarder kroner i 2024, til 6,4 milliarder kroner.
- Pengebruken hadde økt enda mer hvis regjeringen ikke hadde strammet inn ordningen. Det gjør den ved å gi støtte bare til den delen av CO₂-kvoteprisen som er over 375 kroner. I fjor var grensen på 200 kroner.
Dette grepet sparer regjeringen for 2,4 milliarder kroner årlig.
- Sparegrepet reduserer den samlede kostnaden for ordningen til 76 milliarder kroner i perioden 2021–2030.
- Med uendret støtte ville kostnaden ha vært hele 116 milliarder kroner i perioden, anslår regjeringen. Dermed går norsk industri glipp av 40 milliarder i kompensasjon samlet over perioden.
Elkem-sjef Helge Aasen sa i oktober til E24 at gulvet burde beholdes på 200 kroner inntil regjeringen og industrien hadde vært i nærmere dialog.
Med et kvotegulv på 200 kroner anslo regjeringen kostnaden for kompensasjonen til 8,8 milliarder kroner i 2024, og 94 milliarder totalt over perioden 2021–2030.
- «Regjeringen vurderer at dette nivået ikke er budsjettmessig bærekraftig», skrev den i 2024-budsjettet.


Lenke: https://e24.no/energi-og-klima/i/bg3zEg/kranglet-med-industrien-enighet-om-omstridt-ordning
#6
Energi og miljø / Batteriskandalene
14.03.2024, 21:29:12
"Staten gir ny milliardtildeling til batteriprosjekter: – Galskap, mener Spetalen"
Styret i Innovasjon Norge har besluttet å tildele Vianode, Morrow Batteries, Cenate og Beyonder til sammen 995 millioner kroner i tilskudd til batteriprosjekter.
Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, skryter av seg selv
– Med dette melder Norge seg for alvor på i den europeiske storsatsingen på batterier. Disse fire prosjektene vil bidra til innovasjon i ulike deler av både norsk og europeisk batteriverdikjede, sier han i en pressemelding.


Lenke: https://inyheter.no/14/03/2024/staten-gir-ny-milliardtildeling-til-batteriprosjekter-galskap-mener-spetalen/

Planen er å legge inn nye batteriskandaler etter hvert som de dukker opp.
Og evt. også referere utviklingen i allerede velkjente batteriskandaler.
#7
Massebalansen for Grønlandsmassivet bestemmes av forholdet mellom relativ tilvekst om vinteren og smeltegrad i sommerhalvåret
Dette høres selvfølgelig ut, men det trengs faktisk å klargjøre en typisk misforståelse i alarmistkretser: Perioder med lav tilvekst om vinteren skyldes ikke "global oppvarming", men tvert imot ekstra kalde og tørre høytrykksperioder. Det er nemlig mer enn kaldt nok hele vinteren til at massivet kan vokse, men det krever nedbør som kan avsettes på breen.

Det er nå i mars meget kaldt og nedbørsfattig oppe på Grønlandsmassivet; og det er meldt mellom 40-55 kuldegrader de neste par ukene.
Vi hadde en nedbørsperiode nylig som ga stor tilvekst til breen, men etableringen av et stabilt og omfattende høytrykk gjør at det knapt vil falle nedbør på massivet de neste ukene, slik at det heller ikke blir noen særlig bretilvekst.
Dette relativt lave tilvekstnivået er iht. historisk graf normalt for mars. Noen klimaalarmister har komisk nok flere ganger prøvd å bruke perioder med nulltilvekst i vinterhalvåret som tegn på global oppvarming. Vi må huske at "varmere vær" i vinterhalvåret fremdeles betyr mange kuldegrader og dermed selvsagt ikke økt smelting, tvertimot: Paradokset er at massivet vokser mer (om vinteren) ved mildere (og dermed mer nedbørsrikt) vær.


Sommerens årlige kalving kan få anerkjente WEF-skolerte klimaforskere som kronprins Haakon til å melde hjem at de ser på en "klimakrise"

I tidligere vekstsykluser (jfr. de 30 kalde årene etter andre verdenskrig) så vi en kombinasjon av stabil tilvekst på vinteren, men først og fremst redusert smelting på sommeren pga. kaldere vær. Dvs. at massivet år for år hadde mer is å bygge på når vintertilveksten startet igjen.
Utlagt: Skal vi se en signifikant vekst i massivet i årene framover vil det være et kaldere "sommervær" som vil være viktigste forutsetning for det.   
   
#8
Filmen slippes i London i dag!



Det er som nevnt Fakta360 som følger dette arbeidet og har skaffet seg rettigheter. De skriver i dag at:

"Produsent Tom Nelsen og filmskaper Martin Durkin smiler godt på premieren av deres siste film som har verdenspremiere i London den 13.3.2024. Martin Durkin var filmskaperen bak den første klimafilmen som gikk verden rundt under navnet: The Great Global Warming Swindle. Tom Nelson som er produsent i denne filmen har laget YouTube kanalen Tom Nelsen hvor han har intervjuet 200 klimaforskere og andre aktuelle som vet at klimahysteriet er svindel.
Denne siste filmen går til roten av hysteriet og avkler dagens klimaforskning som ren svindel og en gigantisk pengemaskin. Fakta360 har fått en tidlig kopi av filmen og den vil lanseres her på Fakta360 sine nettsider og vår YouTube kanal Fakta360 når den blir sluppet fri til offentligheten den 21. mars 2024.
I mellomtiden får vi bare vente på mer informasjon og anmeldelsen som kommer her på Fakta360.no. Følg med, følg med!"


Lenke: https://fakta360.no/2024/03/verdenspremiere-for-filmen-climate-the-movie/

PS: Tom Nelson er som nevnt produsent for den nye klimafilmen. Hans omfattende serie av klimaintervjuer på youtube er en gullgruve å søke i:
Lenke: https://www.youtube.com/@tomnelson2080
#9
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
13.03.2024, 08:52:34
Quote from: stjakobs on 12.03.2024, 16:55:30
QuoteVindkraften har gått med brakförlust under de senaste åren i Sverige. Ändå fortsätter subventionerna och upplåtelserna till det så kallade "gröna" energislaget oavbrutet. Riks har pratat med forskaren Christian Sandström, som inte är nådig mot den så kallade förnybara tekniken: Vindkraften är objektivt en förlustaffär, har han kommit fram till.

Så stor förlustaffär är vindkraften — Forskaren Christian Sandström förklarar -->



stjakobs,
fabelaktig video du legger ut!
Denne må alle se som har mistanke om hvor ille de faktiske forhold rundt vindkraftskandalen er:
Sandstrøm legger fram meget avslørende og viktig forskning om vindkraftens enorme tapsbilde. Myndighetene skjuler med kreativ bokføring og subsidier at det faktiske netto marginaltap for Sveriges vindparker er ca 40% over tid(!). Samtidig viser hans tall at det ikke er sant som det hevdes, at økonomien i vindparkene blir bedre over tid. "Det kan vi ikke se i våre tall", sier Sandstrøm.

Sandstrøm sier han snart kommer med en bok om dette også.
Flere forskere og energispesialister har vist til de samme skandaletallene for norsk vindkraft også (og mye, mye verre blir det jo med havbaserte vindparker), men våre politikere overser dette totalt, og kommer unna med det i media:
Etter Jon Hustads nylige dødsfall er det vel ikke en eneste journalist igjen i kongeriket som kan engang den lille gangetabellen. Og de som sitter og sutter på det norske klimajuret sier selvsagt ikke et ord så lenge subsidiene fortsetter å strømme friskt nedover dem.
#10
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
12.03.2024, 09:55:21
Steigan.no har en oppfølgende og utdypende artikkel på denne elendigheten nå, en nedsabling av verneverdig skog som er heiet fram av bl.a. De Grønne:


Det er til å gråte av, spør man meg

Lenke: https://steigan.no/2024/03/deler-av-eventyrskogen-reinhardswald-hogges-for-a-gjore-plass-til-vindkraftverk/

#11
Fakta360 har akkurat nå en artikkel oppe som viser med tydelige grafer hvordan det jukses med data for å få fram argumenter for "menneskeskapt ekstremvær", i kontrast til den seriøse vitenskapsdelen i IPCC og Roger Pielke Jr. i trådstarten:



Påstandene i National Climate Assessment i 2014, en mye og lenge brukt kilde for amerikansk klimaalarmisme, blir f.eks. ved nærmere gjennomgang tatt i simpel kirsebærplukking, vel, egentlig ren juks når de snekrer en graf for å vise koblingen mellom "klimaendringer" og ekstremvær:


Figur II-31: kirsebærplukket trend i den Nord Atlantiske orkaners styrke

Men oopps, hva om man ikke starter og kutter tidsserien så "beleilig", og heller ser på hele perioden man har like sikre data for:


Figur II-32: Den virkelige trenden i den Nord Atlantiske orkaners styrke

Hva om man så ser "Frekvensen av alle globale orkaner, samt de sterkeste orkaner":



Men hva da med "Frekvensen av globale tropiske stormer og orkaner" - der må det da være noe alarmerende å melde? Dessverre, der er trenden tydelig fallende siden 1970:



Det var da som pokker - da må det vel finnes noe de siste par hundreårene, dvs. i takt med utslippene ifm. den industrielle revolusjon? Vi må se på "Frekvensen av orkaner de siste 250 årene":



Nei, skulle man sett! Her må man nok starte ny etterforskning mot både den ene og andre...
Man kan ikke forvente at obsternasige og sannhetssøkende klimaforskere får sitte i jobbene sine og holde på med slikt stort lenger nå.

Lenke: https://fakta360.no/2024/03/fakta-50-nedadgaende-frekvens-i-orkaner-de-siste-250-arene/

#12
Roger Pielke Jr. har nå ute en meget informativ artikkel om det skitne og uvitenskapelige spillet bak påstandene om "menneskeskapt ekstremvær":

"How Extreme Weather Became A Climate Change Symbol, Contradicting The Science"



Starten av artikkelen er forøvrig en skremmende introduksjon til hvordan det ble satt i gang prosesser mot Pielke Jr. - fordi han holdt seg til hva som står i IPCCs rapporter om hva som vitenskapelig FAKTISK kan tilskrives menneskeskapte utslipp og de påståtte "klimaendringer" sin betydning for ekstremvær. Som i praksis er omtrent ingenting.

Han forteller om hvordan han ble etterforsket (!!) og anklaget for å være kjøpt av Exxon (motbevist) fordi han ikke var villig til å henge seg på media, aktivisters og de vanlige lurverforskernes påstander om menneskeskapt ekstremvær. Men holdt seg til hva IPCC har sagt i de vitenskapelige delene av rapportene sine. Det er som kjent ikke godt nok for dem som jakter den store klimakaken.

Hele artikkelen bør leses grundig av alle som fremdeles tror at klimaindustriens lurveforskere og deres medlallende aktivister i media, politikken og NGO-miljøene driver redelig omgang med fakta.

Lenke: https://climatechangedispatch.com/how-extreme-weather-became-a-climate-change-symbol-contradicting-the-science/
#13
Energi og miljø / Vindkraftskandalene
10.03.2024, 11:49:58
Det trengs en generell tråd som tar opp de nye vindkraftskandalene etter hvert som de dukker opp, verden rundt.

Vi kan begynne med Tyskland, der man ett sted nå bl.a. vil hogge ned 120.000 trær for å rydde plass til vindmøller.
Som kjent er vindmøller en så ineffektiv og vilkårlig leverende ressurskilde at det trengs enorme landområder bare for å dekke deler av en moderne nasjons kraftbehov. I tillegg til at vindparker som kjent trenger 100% backup som kan slå inn når vindparkene står stille.
Hvor denne backupen-kraften skal hentes fra - og hvilken type kraft det er snakk om - er ikke lett å få sikker informasjon om her heller....

 

WUWT har en interessant omtale både av denne saken, og den generelle miljøherpingen og selvskadingen rundt vindparker:

https://wattsupwiththat.com/2024/03/09/germany-begins-felling-120000-trees-from-fairy-tale-forest-to-make-way-for-wind-turbines/


NEDHUGD SKOG FOR Å GI PLASS TIL VINDPARK - MILJØVENNLIG?!
#14
Quote from: Telehiv on 05.03.2024, 09:24:04PS: Fjorårets vårperiode brøt sterkt med trenden; vintertilveksten tok liksom aldri slutt:
- massivet fortsatte å vokse sterkt langt inn i den perioden smeltingen forlengst skulle begynt
- det kan bli interessant å se om dette gjentar seg i år, "lang vinter" på Grønland var nemlig et flerårig mønster da massivet begynte å vokse kraftig igjen etter andre verdenskrig, etter den varme mellomkrigstiden med en omfattende smelting i Arktis
- iht de historiske 30/60-års syklene kan vi være opp mot en sånn situasjon igjen nå - "time vil sjåv" som Wesenlund pleide å si :-)

Om Grønland kan være på vei mot å repetere den kalde etterkrigstiden i tiårene framover avhenger som nevnt av om de historiske 30/60-årssyklene fortsetter, dvs. om en ny kaldere periode nå begynner å slå inn iht. dette. Kjente solforskere hevder f.eks. at vi er på vei inn i en kald "Eddy Minimum" (jfr. omfattende omtale av dette her på forumet tidligere). 
Uansett vil det som et første signal bli interessant å se om man nå begynner å se sterkere tilvekst i mars enn det typisk flate mønsteret vi har sett de siste tiårene. Jeg vil legge ut utviklingen framover våren, her er status pr. igår:


#15
I 2007 kom Martin Durkin med den mye omtalte filmen The Great Global Warming Swindle som åpnet manges øyne om det massive maktapparatet og det forsknings-politiske spillet bak den påståtte "klimakrisen". Det var forøvrig på dette tidspunkt, etter mange år med utflating i "global warming" etter 1998 (the hiatus - "pausen") at klimaaktivistene begynte å bruke det mer uangripelige begrepet "climate change" i stedet. Det hevdes fra enkelte hold at Durkins film var en bidragsyter til dette begrepsskiftet.

Burkin klarte den gangen å hente inn tungtveiende synspunkter fra en rekke høyt rangerte fagfolk, bl.a.:
Tim Ball, Nir Shaviv, Ian Clark, Piers Corbyn, John Christy, Philip Stott, Paul Reiter, Richard Lindzen, Patrick Moore, Roy Spencer, Patrick Michaels, Syun-Ichi Akasofu, Fred. Singer, Eigil Friis-Christensen, Nigel Calder, Nigel Lawson, Bert Boling, Paul Driessen.

Fakta360 melder i dag at snart kommer Durkin med en ny versjon av kritikken han lanserte i 2007: Filmen "Climate: The Movie" og som vil ha premiere i USA den 19. mars. Fakta360 skriver at de vil få tilgang til filmen før den slippes i Norge og vil lage en lanseringsomtale på sin nettside side ca. en uke før den slippes internasjonalt.
Det skal bli interessant å se hvem av det opprinnelige panelet som vil delta denne gangen, samt hvilke nye som vil uttale seg.

I lenken nedenfor vil dere også finne lenke til den opprinnelige 2007-filmen.

Lenke: https://fakta360.no/2024/03/the-great-global-warming-swindle-full-documentary/