Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Telehiv

Sider: [1] 2 3 ... 76
1
Andre emner enn klima / Sv: Tragedien i Manchester
« på: 24.05.2017, 14:36:29 »
Vesten er dessverre totalt handlingslammet i å gjøre noe effektivt med dette: Uansett hva man vil prøve på, kommer kvasi-raddisene og selvskaderne og drar sine ulike kort. Alt ender i den vanlige sausen av "krav til forståelse", og at dem som vil sette foten i bakken er rasister, nazi, usiviliserte og alle de andre standardbegrepene man finner i bunken. Poenget er at våre samfunn har forstått lenge nok nå, og dessuten helt andre ting. Og denne forståelsen er tuftet greit og enkelt på folkevett: Nok er nok.

For hva er det vi står overfor videre?

Jo, når disse islamist-dævlene først har oppdaget at en liten andre- eller tredjegenerasjons taperfan - altså udetonerte femtekolonister midt i våre egne samfunn - hentet ut av en hvilken som helst dobbelt-moralsk moske/utklekningsanstalt kan omtrent uhindret kverke dusinvis av barn i slengen bør imidlertid disse høymoralske fjolsene snart begynne å tenke litt konstruktivt de også. Men de nøyer seg selvfornøyd med å fastslå at de er omgitt av krenkede islamister og halvfascistiske medborgere...

2
Andre emner enn klima / Sv: Tragedien i Manchester
« på: 23.05.2017, 20:45:33 »
Ja, da var det dessverre akkurat som ventet: En muslimsk mann med opprinnelse i Libya "kjent av politiet fra før".....
Da får vi bare håpe at han får hygge seg med de 72 jomfruene der han er nå, og at familien ellers føler seg lykkelig renset for skam og sosialt tap.3
Andre emner enn klima / Tragedien i Manchester
« på: 23.05.2017, 12:29:00 »
Så skjedde det altså igjen:Foreløpige offeroversikt er 22 døde og 60 skadde. Trolig er flertallet barn og ungdom.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om hvem som står bak. De mener å ha påvist en enkelt gjerningsmann så langt (omkommet), uten at identitet er diskutert offentlig.

Samme muslimske gjerningsmann-mønster igjen?
Her til lands har vi forhåpentligvis lært å være forsiktige med å trekke for tidlige konklusjoner, jfr. da det raskt ble bredt antatt at det var snakk om en muslimsk terroraksjon da Behring-Breivik slo til i Oslo og på Utøya. Men når det er sagt; ut fra modus operandi (å sprenge seg selv i lufta) vil det likevel ikke overraske om det (som i en rekke andre nylige tilfeller) er snakk om en andre- eller tredjegenerasjons muslim med innvandringsbakgrunn, dvs. en britisk statsborger, som er en sosial taper med kriminell fortid, men som på denne måten gjenvinner både egen og familiens tapte ære.

Som alle klassisk utdannede kulturanalytikere vet og som ikke har latt seg totalt overkjøre av kaffelatteslurperne rundt våre forkvaklede kvasi-radikale (egentlig stokk reaksjonære) media, så er tre generasjoner i et vestlig land ikke engang et musepiss i havet mht. å endre noe særlig på kulturelt signifikante styringskodekser i lillehjernen: ære/skam problematikk; fundamentale religiøse overbevisninger/hjernevaskinger; patriarkalske maktbilder, lave sperrer mot hevnmønstre, paradisillusjonene om 72 jomfruer, osv.

Siste:
Nå har IS kommet ut og sagt at de står bak angrepet. Samt at politiet har arrestert en mulig medskyldig.
   

4
Jaja, riktignok er Donalden en 3-åring mht atferdskontroll + 11-åring som max. intellektnivå, men nå får vi se hvordan de deler av det utarmede amerikanske folk som stemte på ham tar lekkasjene om hva de har i vente på økonomisiden, det er virkelig "voksent" materiale:

http://money.cnn.com/2017/05/22/news/economy/trump-budget-gift-to-rich/index.htmlHer hjemme har E24 en kommentar om det samme:
http://e24.no/makro-og-politikk/donald-trump/trump-foreslaar-velferdskutt-i-budsjettet/24004499

Som man ser vil Trump også kutte i utdanningsstøtten og studielånemulighetene. Ikke verst for et land der ca. 20% er funksjonelle analfabeter, dvs. ca. 60-70 mill. amerikanere. 

PS: Bare noen stikkord til dem som vil ha hovedbildet i effekten av Trumps forslag til budsjett:
I dette ligger det kutt på 3600 milliarder dollar, som han mener kan forsvares med en antatt årlig vekst i amerikansk økonomi på 3% de neste 10 år. Edru økonomiske eksperter sier dette er det rene galskap, max. vekst antas å kunne bli 1,9% årlig. Det vil si at Trumps forslag styrer mot en brutal forverring av landets underskudd og statsgjeld, samt en dramatisk overføring av rikdom til de rike fra de fattige.

Trump vil kutte hardt i de, i sammenligning med europeisk standard, usle støtteordninger som fremdeles eksisterer i USA:
- matkuponger til de fattige (her vil enda flere folk kort og godt sulte i hjel hvis dette gjennomføres, slik det skjedde da Reagan gjorde det samme på 80-tallet)
- helseforsikringer (enda flere som ikke får livsreddende hjelp)
- bostøtte (enda flere som kastes ut av sine hjem)
- skattefradrag til de fattigste (mens de altså økes for de rikeste)
- bistand (dette vil sannsynligvis ikke skade andre enn korrupte diktatorer i u-land)
- utkjøring av mat til de eldre (igjen en trussel mot en del fattiges/hjelpeløses livstrygghet)5
Andre emner enn klima / Sv: Trump har fått Kamelprisen
« på: 20.05.2017, 20:47:21 »
Det hadde ett formål, å forsøke å redde USA's ansikt, og om det nødvendiggjorde drap av noen hundre tusen Gooks, så var det jo verdt det.

Noen gode forslag om det neste Trump finner på? Når han skal vise til det amerikanske folk hvordan Amerika skal bli "great again"?
En mann med et hevdelseskompleks større enn Kjell Magne Bondevik og 1000 ganger militærkapasiteten til å lage skandale?
Det er nok grunn til å frykte det verste.

6
Freakshowet er nå totalt:
Verdens største finansieringskilde for terror, Saudi-Arabia, tildeler sin høyeste utmerkelse for fredsarbeid til løskanonen Trump.
Fredsutmerkelsen til Trump er selvsagt basert på det utrolige fredsinitiativ at Saudi-Arabia skal få kjøpe inn våpen fra USA til en verdi på nesten 110 milliarder dollar. Vi nevner i farten at Saudi-Arabia står i spissen for en militærallianse som i over to år har bombet det lutfattige nabolandet Jemen, der millioner av mennesker står på randen av sultkatastrofe.

Er det noe som kan toppe dette?

 

7
Aktører og hendelser / Sv: Klimarealistene
« på: 20.05.2017, 15:37:18 »
Flott hvis dere klarer å holde en like konstruktiv og utredende profil videre på dette!
For det er lenge siden vi har hatt et skikkelig forsøk på å drøfte dette på en nøytral søkende måte.

8
Siste: Nord-Korea ber Trump komme med en fredsavtaleNord-Korea foreslår at USA erstatter dagens våpenhvileavtale for Koreahalvøya med en permanent fredsavtale.
- Trump-administrasjonen bør innføre ny politikk overfor Nord-Korea for å sikre varig fred på Koreahalvøya, sa Nord-Koreas viseambassadør til FN, Kim In-ryong, under en pressekonferanse i New York fredag.


Så får vi andre spekulere på hva som er strategien bak dette?
Skaffe seg litt sårt tiltrengt sympati utenfor den alliansen som i stadig tydeligere rigger en eller annen form for sanksjon mot Nord-Korea?

Link: http://www.dagbladet.no/nyheter/nord-korea-ber-trump-komme-med-en-fredsavtale/67614048

9
Andre emner enn klima / Sv: Eirik Jensen
« på: 19.05.2017, 21:25:47 »
Nå har man altså blottlagt Jensens korrupsjon i all sin langvarige pinlighet. Og mange spørsmål dukker uvegerlig opp:
- hvor mange flere i etaten måtte nødvendigvis vite noe om dette, men holdt tett? Les: Hvor mange flere er korrupte?
- og hvor dårlig må etatstyringen bak dette være? Les: Hva i alle dager slags katastrofal mangel på etatstyring er det faktisk snakk om her? Hadde sentrale personer i en vanlig bedrift holdt på på denne måten over så lang tid, hadde vi jo ikke hatt et fungerende næringsliv igjen
- Vil vi se noen forvaltningsmessige konsekvenser av denne saken, eller får denne etaten bare ture videre som en parodi på driftsprofesjonalitet?

Mer orker jeg ikke å spørre om, er redd bare Forsvaret klarer å framvise mer slabbedaskkultur enn dette.
 

10
Sitat Telehiv;

"presidentvalg, det er utelukkende et monetært suksessfenomen og som sådan så langt fra demokrati man kan komme"

Hadde det vært så vel, var det mindre grunn til bekymring. Men Hillary hadde en langt større krigskasse enn Trump.

Mitt poeng er ikke hvem som har mest penger av disse rike, men at ingen vanlige folk uten tilgang på milliardbeløp har mulighet til å kjøpe rollen som presidentkandidat. Som da selvsagt blir et kritisk demokratisk problem, ikke minst hvis finansieringsmulighetene av valgkampanjene for hvert valg som skjer overtrumfer politikken mer og mer. Utlagt: Siste presidentvalg ble (igjen) kapret av to rikinger, men nå var det ytterligere tydelig at et flertall av befolkningen helst ikke ville stemt på noen, man snakket om å velge mellom pest og kolera. Til slutt tvinger samfunnet seg til å tro at dette ikke er helt meningsløst, der nok politikkforvalterorganer (media, republikansk parti, osv.) av respekt for eget politisk system ("the greatest democracy on Earth") hjelper en tulling som Trump til å konstruere noe som kan ligne på "funksjonell politikk", selv om en virkelighetsanalyse tilsier noe annet.

Den som vil forstå enda bedre hvorfor en slik åpenbar retardant kunne bli valgt, må i tillegg studere Kurt Vonneguts kritiske essays noen tiår tilbake, der hans grusomme credo "Losers may vote" er nøkkelen til å forstå det hele: Ingen tapere vil innerst inne innrømme at deres tap er selvforskyldt, det er menneskelig å i stedet klynge seg til et mål om at "somebody's gonna pay for my misery". Dermed stemmer man ned slimålen Hillary som erkerepresentant for The Establishment, selv om idioten og motkandidaten Trump ikke har levert en klar løsning på noe som helst, bare at han tilsluttet seg gatens parlament med å bytte ut "my" med "our": "Somebody's gonna pay for our misery", for eksempel meksikanerne, jfr. videreføringen til slagordet "Make America great again", altså helt analogt til Hitlers jødeanklager, Lebensraum og Tredje Rike-fantasier. 

Pionerer i å observere slik "hypervirkelighet"
Når det gjelder medias virkelighetsforvrengning og samfunnets stadig mer manglende evne (eller vilje) til å skille mellom virkelighet og fantasi, så var den franske sosiologen Baudrillard på denne ballen allerede i 1981 med sin postmodernitetskritikk om "hyperrealitet" eller "hypervirkelighet", basert på semiotisk analyseteori. Særlig pekte Baudrillard mot hvordan postmoderne medier skapte en virkelighet som passet deres egen agenda og ikke nødvendigvis den faktiske virkelighet.

Ti år senere i 1991 kom hans etter hvert legendariske postulat om at "Golfkrigen har egentlig aldri funnet sted" fordi "ingen av sidene vant og ingenting ble heller endret" (i Irak). På dette tidspunkt feiltolket media igjen Baudrillard på pinligste ulærde vis, fordi de ikke skjønte hans ironisering over medias puerile telegramstil av typen "Blodet flyter i Irak" som om det etablerer en ny global-politisk virkelighet.

Et drøyt nytt tiår senere var det atter nye ulærde i media som ikke forstod hans essay «Terrorismens ånd: Requiem for tvillingtårnene», fordi han der definerte det nye terrorbildet som et uttrykk for «triumferende globalisering i kamp med seg selv». Som han presiserte til: "Dette er ingen krig mellom sivilisasjoner eller religioner, og det dreier seg om langt mer enn islam og Amerika. Noen ønsker imidlertid et slikt fokus på konflikten for å kunne skape en illusjon av synlig konfrontasjon og en løsning basert på bruk av militærmakt".

Både dumme mediafolk og militærhaukene hadde dermed hver sine grunner for å avfeie dette:
- Kommersielle media vil rett og slett ikke etablere en realitetsbasert virkelighetsoppfatning hvis denne virkeligheten i neste omgang skygger for opplagstallene.
- Og haukene mister sin moralske legitimitet for å komme unna med en ny invasjon man finner maktpolitisk gunstiig.

Ved å se noen tiår tilbake på analytikere av dette kaliber (i tillegg til Baudrillard finner vi bl.a. Daniel Boorstin og Albert Borgmann) kan vi kanskje komme litt nærmere hvordan begrepet "hypervirkelighet" i neste omgang "muliggjør studiet av hvordan bevisstheten definerer hva som er «virkelig» i en verden der et mylder av media har mulighet for radikalt å forme og filtrere hendelsen eller opplevelsen som formidles", som Baudruillard typisk siteres på.

I de senere år har man begynt å skille ut "Virtuell virkelighet" (VR) som en egen form for hypervirkelighet. For mens virtuell virkelighet er skapt og oppleves innenfor et digitalt miljø, kan samfunnsforskernes "hypervirkelighet" både skapes og oppleves utenfor et digitalt skapt miljø. Det som kjennetegner hypervirkelighet - og som er spesielt interessant her - er opplevelsen av det kunstig skapte som virkelig, ikke hvordan det er skapt eller formidlet.

PS: Og gitt at Baudrillard er rett på spikerhodet her (hvilket jeg mener), da er vi straks tilbake til trådens hovedtema:
Er dagens former for hypervirkelighet i media (i typisk samspill med politikerretorikken) en ren rigginghjelp til å skape et internasjonalt alibi for å angripe Nord-Korea?
Det er vel ingen tvil om at slik rigging fungerte svært effektivt i opinionen forut for den siste (og folkerettsstridige) invasjonen av Irak.
 
Som Baudrillard så elegant påviser, det mangler ikke på nyttige idioter i media og tilhørende opportunister i politikken til å bistå når noe dirty skal gjøres (man kan f.eks. bombe seg til ny sjef for NATO).

11
Jaja, nå har Trump beklaget seg til noen skolelever om at det er ingen president man har vært så stygge med som ham:

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/donald-trump/trump-ingen-politiker-har-blitt-behandlet-daarligere/a/24000227/

Statsmannskunst på høyt nivå igjen  :P

12
Noen og enhver må jo begynne å stille spørsmålet om demokrati egentlig er en så god idè.

Jeg er som man sikkert har forstått fra mine tidligere innlegg i saken, sterkt i mot at Trump får fortsette sin ufrivillige tragikomikk for åpen scene: Det er helt uakseptabelt å la dette stakkars retarderte vesenet få  fortsette å sette ikke bare USA, men hele den siviliserte verden i forlegenhet med sin pinlige pottetrening i langt framskreden alder. Og dette er før vi begynner å snakke om hvilke militærpolitiske tragedier en barnlig krenket/politisk truet Trump kan sette i gang og da selvsagt uten den ringeste konsekvensforståelse (eller konsekvens-respekt; han hører jo åpenbart ikke på det som måtte finnes av kompetente rådgivere heller).

Samtidig tror jeg ikke at vi skal trekke parallell mellom det amerikanske valgsystemet og demokrati som politisk styringsinstitusjon:
USA har riktignok for lengst passert det stadium der "demokrati" gjelder ifm.
a) presidentvalg, det er utelukkende et monetært suksessfenomen og som sådan så langt fra demokrati man kan komme: Den som har pengene tildeles embetet og dermed også vettet - til det motsatte er bevist. Trump har allerede overbevist om at tilstrekkelig forstand til å fylle embetet ikke finnes.
Mht.
b) den demokratiske praksis mellom valgene har imidlertid USA fremdeles en del verneverdige trekk. Som en uvettig liten unge i presidentstolen allerede har gjort en rekke forsøk på å underminere for å skrike seg til viljen sin. Hva nå den måtte være; den skifter jo fra dag til dag og uke til uke....

Trump er erketypen for "Odelsgutten på Evenstad":
Har dere sett Harald Heide Steen Jr. i filmen "Storfolk og småfolk" fra 1951, i hans fabelaktige gestalting av "odelsgutten på Evenstad"?
Den lille bortskjemte drittungen som tramper i gulvet og huserer med tjenestefolkene i foreldrenes fravær (overført til Trump: I fravær av demokratiets regulerende normaltilstand inntil han stoppes) var et prakteksemplar av ufyselighet:
"Gir du meg hverdagslefse?!", irettesetter han en av tjenestejentene, nei, han skal ha ”hæljelefse”!   

Ellers er det flere som har sett "Evenstad-poenget", og trekker det fram til debatt
Link: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11674454-odelsgutten-pa-evenstad?side=5#svar-11675119
 

13
Først snakker Trump indiskret med russerne, så dukker Symantec og Kaspersky opp i unison harmoni:
Jeg syns Trump jobber fabelaktig ivrig med å henge tauet over grenen han skal henge seg i etter hvert, merk at møtet med russerne der han skal ha lekket hemmeligstemplet info til russerne før USAs allierte fikk vite noe, fant sted på det Ovale kontor dagen etter den omstridte sparkingen av FBI-sjef James Comey, som ledet etterforskningen av de påståtte båndene mellom presidentens folk og russiske myndigheter. Og altså i god tid før den siste hackingen der både amerikanske og russiske IT-løpegutter peker unisont mot Nord-Korea. Jeg kan ikke huske å ha fått bedre støtte for en konspirasjon noen gang  8)
 
Trumps lekkasje til russerne:
VG skriver at ifølge kilder var det Trump og russerne snakket om en IS-trussel som er relatert til forbudet mot elektroniske gjenstander i håndbagasjen på flyreiser til USA, og at Trump skal ha avslørt den hemmeligstemplede informasjonen. I et intervju på BBC sier en Washington Post-reporter at de står bak saken. Trump unnskylder seg med at han ikke hadde oppgitt kilder, Men reporter Karoun Demirjian i WP parerer med at:
"Vi meldte ikke at Trump har avslørt kilder og metoder. Vi meldte at han ga identifiserende informasjon om denne kodenavn-kilden. Det inkluderer byen som kilden er i". Demirjian sier også at "Trump ga informasjon som kan identifisere kilden".

Løkken strammes rundt Trump?
VG skriver videre at etter at nyheten sprakk melder flere medier at de har fått bekreftet opplysningene, deriblant Reuters og Buzzfeed. En kilde med kjennskap til saken sier til sistnevnte at «det er mye verre enn det som er skrevet». Merk dere: Nyhetsbyråer som tidligere var notoriske mik-stativ for USA synes nå å våge å kommentere kritisk - ny indikasjon på at Trump har totalt mistet grepet på MSM?
 
Jeg gjentar meg selv: Hvor lenge kan USA leve med denne løse kanonen på dekk?
Og kommer Trump til å gjøre noe skikkelig overilet for å gjenreise sitt 3-års ego når han oppdager at den opplyste verden gapskratter av ham?
Jeg sier som Toivo Pekkanen da han så russerne invadere det karelske nes: "Her behøvs mera sprit"!


14
Siste er at det ikke bare er amerikanske Symantec som mener å spore Nord-Korea som bakspiller for hackingen, det samme gjør det store Moskvabaserte selskapet Kaspersky der bakgrunn og eierforhold ikke er åpenbare: Kaspersky Lab  er et russisk multinasjonalt "cybersecurity and anti-virus provider", altså med hovedkvarter i Moskva men operert av et holdingselskap i UK.....hm hm.Jo, jeg syns min konspirasjonsteori holder seg bra foreløpig (at Trump med allierte rigger seg for å ta Nord-Korea ++++ på et eller annet vis). Om dette er tenkt å føre til rene håndgripeligheter på koreansk jord, eller vil bestå i en mer koordinert maktallianse-front mot Nord-Korea som samtidig vil danne en (vestlig-politisk) front mot kinesisk ekspansjon på Koreahalvøya (som trolig er det egentlige motiv) gjenstår å se.

Noe ligger uansett i lufta her nå, når alle de vanlige invasjonspartnerne + russerbaserte foretak har meldt seg på i koret..


15
I kveld dukket det opp en interessant konstellasjon i nyhetene: Parallelt med at bl.a. briter og franskmenn retter anmodninger til FN om å gjøre noe med Nord-Koreas stadige provokasjoner og lek med atommissiler, kommer plutselig "amerikanske kilder" med at Nord-Korea (!!) synes å stå bak de siste dagers globale hacke-angrep. En av kildene er Symantec, et programvareselskap i USA som utvikler og selger sikkerhetsprogramvare. Det mest kjente produktet er Symantec AntiVirus. Det er fra før hevdet at Symantec er en av kildene/redskapene til USAs omfattende overvåkning av andre stater, jfr. wikileaksinformasjonen. Jeg tar det derfor for gitt at Symantec sier det de får instruks om.

Vi kan kort og godt stå overfor et scenario med klare linjer til da USA rigget sine Irak-konspirasjoner og påfølgende folkerettslige overgrep. Vi er vel mange som sitter og lurer på hvor Trump vil kjøre sin endelige militære dick extension, og kanskje får vi svaret her?

Interessant å høre om noen andre har gjort seg noen tanker her?Sider: [1] 2 3 ... 76