Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Telehiv

#1
Er det noe mer å si om vår tid her på jorden?#4
Joda, dere husker riktig, Elsa Widding er ikke bare kommet inn som ny representant for Sverigedemokraterna i svenske Riksdagen fra 2022, men er også sivilingeniøren fra Chalmers Teknologiske Universitet med mer enn tjuefem års erfaring fra energibransjen. Hun har hatt flere stillinger for de tre hovedaktørene i Sverige, Norge og Finland, men har også jobbet for Industridepartementet i Sverige, samt for privateide selskaper. I dag driver hun sin egen virksomhet, et rådgivningsfirma med fokus på analyse og ekspertråd innen energi- og infrastrukturvirksomhet, men hun har også påtatt seg operative oppgaver som midlertidig leder. For tiden er Elsa Widding administrerende direktør i et svensk energiselskap som produserer og distribuerer kraft og varme. I tillegg har hun egen Youtube-kanal, holder foredrag for å spre kunnskap og informerer om vitenskapelige synspunkter på klimaspørsmålet. I tillegg gir hun ut og selger bøker knyttet til klimaspørsmålet i egen nettbutikk, og hun har 4 styreverv.

Opp mot denne brede kunnskapen står økonomen Markus Selin (S) og skriker i Riksdagen at "Det är bedrövligt – jag skäms!" og anklaget Widding for å dra "hela arbetet för att rädda vår planet i smutsen".

Lenke: https://www.document.no/2022/10/20/658739/

Elsa Widding har lagt ut en hel serie gode beskrivelser av klimaprosessene, der hun avslører den manglende vitenskapelige bakgrunnen for politikernes alarmistiske klimapåstander. Samtidig gir hun oss et innblikk i kompleksiteten i klimasystemet og mange av påvirkningsfaktorene. Hun gir også vindmølleentusiastene strykkarakter. Denne saklige snutten ble sensurert vekk av Nettavisen:

https://youtu.be/PBE1C5TBN4I

Nederst i denne artikkelen forfattet av Steinar Jakobsen allerede for et par år siden - lenge før hun ble aktuell i Riksdagen - finner dere en hel serie linker til andre foredrag av Widding:
https://www.an.no/elsa-widding-en-klimadebattant-med-relevant-bakgrunn/o/5-4-1259262
#5
Quote from: frankolsen on 04.12.2022, 11:53:58Arktis fryser nå kraftig til og snødekket på den nordlige halvkula er rekordhøyt.

Dette tyder på at vi går en kald og lang vinter i møte.
https://www.severe-weather.eu/global-weather/sea-ice-snow-extent-northern-hemisphere-grow-winter-rrc/

Masse bra info!
#6
Quote from: frankolsen on 03.12.2022, 10:45:21
Quote from: Telehiv on 02.12.2022, 11:22:55Jeg syns Samset har begynt å trå litt mer forsiktig med sin alarmisme, selvhenføringen har økt men han famler nå åpenbart etter nye krisetegn som ikke enkelt kan tilbakevises av kyndige kritikere.Vel, alarmismen lever visst i beste velgående fremdeles, sitat Samset:
"Han bekrefter at vi er forbi noen vippepunkter, som smelting av is i Antarktis..."
https://www.nrk.no/norge/klimaforskernes-dom_-_-verden-blir-ikke-ubeboelig-1.16203813

Som kjent har temperaturen i Antarktis sunket jevnt og trutt de siste 0 åra, så dersom det smelter is der nede nå så har det en helt annen årsak enn "Den katastrofale menneskeskapte globale oppvarminga"  ;D

Ja, det er jo å håpe at stadig flere ser for et syltynt narrativ klimaalarmister som Samset et al prøver å holde liv i, etter hvert som den ene alarmismen etter den andre har endt i grøfta.
Problemet er at disse villfarelsene er blitt så sterkt finansiert og institusjonelt forankret at vi har en hel bestand som lever fett på dette. Og de kjemper selvsagt like grådig som før for sine interesser så lenge det går, dvs. til de omkommer av en fallende istapp i hodet fra regjeringsbygget.
 
#7
Quote from: translator on 02.12.2022, 00:39:52Elendig program, men Solvang hadde en god innledning (som kan fortelle om hans eget syn): "Al Gore sa at vi hadde ti år på oss i 2006", altså 2016 var alt håp ute. "I 2022 har vi igjen ti år på oss for unngå klimahelvete, ifølge FN-sjefen."

Den som er interessert kan studere kommentarene:

https://www.nrk.no/fredriksolvang/

Jeg syns Samset har begynt å trå litt mer forsiktig med sin alarmisme, selvhenføringen har økt men han famler nå åpenbart etter nye krisetegn som ikke enkelt kan tilbakevises av kyndige kritikere. Men de har jo ikke adgang til NRK da, så Debatten ble jo det dusteforetaket man måtte frykte.

PS: De fleste noterte seg vel at Extinction Rebellion-hysterikeren (med tvilsom ungdomsskole før han begynte å rasere kunstverker o.l.?) fortsatte å feilsnakke om at "68% av verdens arter vil dø ut innen 50 år", selv etter at Hessen presiserte at denne påstanden gjaldt antall individer. Som er dustete nok, i seg selv. Men dessverre får vel ingen av oss 50 år til her i "klimahelvetet" så vi kunne ledd oss skakke når de 50 årene var gått...men vi har vel ledd nok av det isfrie Arktis og den snøfrie verden i flere tiår allerede, så noe mer kan vi vel ikke kreve i våre liv?


Stemningsrapport fra Grønland i november 2022: YESTERDAY, GREENLAND GAINED ENOUGH MASS TO BURY CENTRAL PARK UNDER 9,000 FEET OF ICE

#8
De fleste har vel sett den velkjente illustrasjonen av hvor langt ute på jordet IPCCs klimamodeller har vært - og er - i forhold til faktiske observasjoner:IPCC-miljøenes modeller feiler altså grovt over hele fjøla. De eneste klimamodellene som har vært i nærheten av å treffe den observerte temperaturtrenden de senere tiårene (men ikke tatt med i IPCCs beslutningsgrunnlag!) og dermed ligger langt under IPCC-miljøenes overopphetede grafer, er russernes framskriving av - nettopp - de observerte naturlige variasjoner/sykluser.

Tungvektere som Oxfordprofessoren Tim Palmer kommenterer dette slik:

"A highly nonlinear system where you have biases which are bigger than the signals you're trying to predict is really a recipe for unreliability."

Tunge forskere innrømmer nå at en rekke av fysikkens klimarelevante lover og ligninger ikke lar seg håndtere datateknisk i klimamodeller. Björn Stevens ved Hamburgs Max Planck Institute for Meteorology (MPI-M) forklarer modellsviktene på dette området med at "We were somehow forbidden to use this understanding by the limits of computation."

Han legger til en kommentar om modellenes avstand til/brudd med den virkelige utvikling:
"People sometimes forget how far away some of the fundamental processes in our existing models are from our physical understanding."

Stevens beskriver hvordan dette ikke bare gjelder lokale forhold, men hele makrobildet som ikke fanges opp iht. det man egentlig skulle bygd på i fysikken:
"After all, we keep hearing that the models represent "the physics." They obviously do not, even for large scale phenomena."

IPCC siste statusrapport måtte innrømme at modellene ikke står til troende
Disse tvungne erkjennelsene har gjort at IPCCs siste statusrapport (AR6) for første gang IKKE lenger refererer til de tidligere spesialdesignede modellene for å trumfe faktiske observasjoner (CMIP6 familien). De som har lest seg opp på dette vil vite at IPCC nå baserte seg på forskning (dog egentlig bare ett paper) som kombinerte ulike anslag (estimates) UTEN å bruke modeller.
Men selv dette paperet viste seg ved nærmere ettersyn å ha grove feil med behov for betydelige rettelser, jfr. bl.a. Lewis' studie (2022) som reduserte IPCCs anslag i AR6 for "mest sannsynlig CO2 klimasensitivitet" med over 30%.

Men alle disse feilene er det altså policymakerne (ikke forskerne i IPCC) likevel fortsetter å dra med seg ut til media og politikerne, slik at verden kan fortsette med de samme feilaktige og selvskadende "klimakrisereduserende" tiltakene. Jaja.

Lenke: https://kaltesonne.de/was-leisten-die-gegenwaertigen-klimamodelle-wirklich/#more-71389

 
#9
India har hatt det kaldeste novemberværet på over 10 år:Lenke: https://climatechangedispatch.com/worldwide-record-cold-challenges-climate-rhetoric-risks-lives-by-complacency/

Og hvis noen fremdeles ikke har fått med seg hva som truer menneskeheten mest av varme og kulde - ikke minst i de fattige landene som her i India, kan vi gjenta denne figuren:#10
På WUWT kan de ikke dy seg for å levere en syrlig kommentar til alarmistenes påstander om "The End of Snow":

Just a quick note about those predictions and projections of "The End of Snow" (You remember that, don't you?  I mentioned another such nonsensical media-meme here.)
According to post at Severe Weather Europe: "Snow Extent in the Northern Hemisphere now Among the Highest in 56 years Increases the Likelihood of Cold Early Winter Forecast both in North America and Europe"
Her var det jaggu mye av "no more snow" dere!
Og hva med denne:PS: Det skulle bli tørke overalt også (drought everywhwere), ikke sant?Det er nesten så man kan begynne å tvile på hele "klimaforskningen", hva?#11
Nordkalotten har mange kulderekorder for tiden, men Electroverse forteller nå også om kuldesjokk flere steder på den sørlige halvkule:
- N. CHINA ENDURES HARSHEST 'COLD WAVE' SINCE 1987;
- CANADA'S COLDEST NOVEMBER READING SINCE 1989;
- MONTHLY LOWS CHALLENGED ACROSS SUB-SAHARAN AFRICA;

I sum altså: GLOBAL COOLINGKina trenger nok de kullkraftverkene de har + de planlagte:

N. CHINA ENDURES HARSHEST 'COLD WAVE' SINCE 1987
Extreme cold conditions are gripping a large portion of China this week, while warmth prevails in the far South.
A harsh 'cold wave' has engulfed the Xinjiang region where a low of -48.6C (-55.5F) was observed on Monday.
This is the coldest reading since 1987, and one not far off the lowest November temperature ever recorded in China — the -50.7C (-59.3F) set at Keketuohai, Xinjiang on Nov 26, 1987 (solar minimum of cycle 21).
Lenke: https://electroverse.co/china-harshest-cold-wave-since-1987-canadas-coldest-nov-temp-cold-sub-saharan-africa-global-cooling/

#12
Jeg ser at Nederland nå skal legge ned 3000 gårdsbruk med fjertende dyr, for å redde kloden fra den sinte klimaguden. Men det er jo bare en start; snart må man jo drepe alle verdens dyr som fjerter.
Alle wokede barn vet jo dette mye bedre enn konspirerende middelaldrende hvite menn med doktorgrad i fysikk. 
Denne illustrasjonen av hva man har narret folk til å tro er derfor nesten for god til å gjemme bort:

 
#13
Ja, og hos WUWT har Eschenbach lagt ut en artikkel som viser at isen i Arktis har vokst siden 2015:https://wattsupwiththat.com/2022/11/27/sea-ice-mysteries/

PS: Ellers tar også translators artikkel opp det "morsomme" MSM- og klimaaktivistfenomenet at når det er 1 (en) ekstra varm dag i London er det "dramatiske klimaendringer" på gang, mens når Antarktis og andre steder setter kulderekorder over flere måneder er det "vær". Også kjent som "moderne klimaforskning".... ;)
 

#14
To masterkandidater ved NHH har analysert analysert den fremtidige lønnsomheten til første fase av Sørlige Nordsjø II (SNII), hensyntatt lokale forhold, med et datasett basert på regnskapstall fra operative havvindparker i Storbritannia. Nordsjø II (SNII) er utpekt som en av de med størst potensial for bunnfast havvind i Nordsjøen.
Men analysen ender med urovekkende funn om det motsatte; ingen lønnsomhet selv med høye fremtidige strømpriser:

"Havvind i Nordsjøen – et dyrt eventyr"


– DEBATT PÅ GALE PREMISSER: Vi trenger beviselige kostnadsreduksjoner eller vedvarende høye strømpriser dersom havvind skal ha mulighet til å konkurrere mot andre energikilder, skriver artikkelforfatterne. FOTO: NTB

Regjeringen annonserte i våres en ambisiøs satsing på havvind. Totalt 30 gigawatt havvind skal bygges ut innen 2040, hvilket tilsvarer hele dagens kraftproduksjon i Norge. Det forventes store kostnadsreduksjoner i utbygging og drift. Men i denne analysen konkluderes det at den forventningen er i beste fall et håp.

Analysen avslører den "offisielle" bløffingen som kjøres fram for å få startet prosjektene, og sier at "Investerings- og driftskostnadene er høyere enn hva som publiseres i media. Debatten føres på gale premisser. Vi trenger beviselige kostnadsreduksjoner eller vedvarende høye strømpriser dersom havvind skal ha mulighet til å konkurrere mot andre energikilder. Alternativt risikerer samfunnet å subsidiere en næring med store tap og utfordrende utsikter."

Kort sagt: De som har lurt våre uvitende og klimasleikende myndigheter trill rundt så langt, ser ikke ut til å slutte med det nå heller. Regningen vet vi hvor havner: Hos enker og faderløse som før.

Hele historien finner dere i Finansavisens debattartikkel her:
https://www.finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2022/11/27/7962862/havvind-i-nordsjoen-et-dyrt-eventyr
#15
Studien stiller klimaalarmistenes påstander om at jorden snart har nådd et klimatisk "tipping point" og beslektede påfunn i et grelt lys: For en drøy uke siden smalt MIT i bordet en analyse som trolig vil sende skjelvinger gjennom den påståtte konsensus om en CO2-indusert "klimakrise".
Overskriften i MITs eget organ MIT News lyder nemlig slik:

Earth can regulate its own temperature over millennia, new study finds
Scientists have confirmed that a "stabilizing feedback" on 100,000-year timescales keeps global temperatures in check.


En ny studie fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) viser at Jorden har mekanismer som regulerer mengden av CO2 i atmosfæren, slik at klimaet stabiliseres og planeten ikke blir ubeboelig. Foto: Christine Daniloff, MIT / NASA

Jorden har sin egen måte å nøytralisere CO2 på. En ny studie fra det prestisjefylte Massachusetts Institute of Technology (MIT) viser at vår planet har en «stabiliserende tilbakekobling" mekanisme som virker over hundretusener av år, og som hindrer at jorden blir ubeboelig.

Studien bygger på paleoklimatiske data om temperaturene på Jorden de siste 66 millioner år.
MIT skriver:

"A likely mechanism is "silicate weathering" – a geological process by which the slow and steady weathering of silicate rocks involves chemical reactions that ultimately draw carbon dioxide out of the atmosphere and into ocean sediments, trapping the gas in rocks.

Scientists have long suspected that silicate weathering plays a major role in regulating the Earth's carbon cycle. The mechanism of silicate weathering could provide a geologically constant force in keeping carbon dioxide – and global temperatures – in check. But there's never been direct evidence for the continual operation of such a feedback, until now."


Document omtaler saken nå med en norsk oversettelse:
"En sannsynlig mekanisme er «silikatforvitring» – en geologisk prosess der den langsomme og jevne forvitringen av silikatbergarter involverer kjemiske reaksjoner som til slutt trekker karbondioksid ut av atmosfæren og inn i havsedimenter, noe som dermed fanger gassen i bergarter.

Forskere har lenge mistenkt at silikatforvitring spiller en viktig rolle i å regulere jordens karbonsyklus. Mekanismen for forvitring av silikat kan gi en geologisk konstant kraft for å holde karbondioksid – og globale temperaturer – i sjakk. Men det har aldri vært direkte bevis for kontinuerlig drift av en slik tilbakekobling, før nå. (MIT)
"

Legg merke til siste setning, uthevet i rødt.

Lenke MIT:
https://news.mit.edu/2022/earth-stabilizing-temperature-1116?fbclid=IwAR2RHB1Xfd8qYEeDI1H4eE6FdsHOMzaWlHDmiLx0s4FSL5RWbvpSInr1ng4

Lenke Document:
https://www.document.no/2022/11/27/ny-studie-viser-at-jordens-klima-er-selvregulerende/