Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Telehiv

Sider: [1] 2 3 ... 90
1
80- og 90-årene var midt i en varmere 30-års periode, med mange år med lite snø både her til lands og mange steder i Europa. Trenden synes å ha begynt å snu:
Vi har hatt flere snørike vintre de siste 8-10 årene som i økende grad har begynt å ligne de vi hadde på 50-60-tallet. Her et eksempel fra Valdres for tiden:"Aldri vært i nærheten av å se så mye snø"

Link: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zLlog5/aldri-vaert-i-naerheten-av-aa-se-saa-mye-snoe


2
Ole Torp har "intervjuet" professor Terje Tvedt på statskanalen i forbindelse med Tvedts mye solgte og mye omtalte bok "Det internasjonale gjennombruddet" der han søker å forklare sentrale trekk ved norsk historie de siste 50 år, med særlig fokus på vår "bistandsindustri" og tilhørende knefall for multikulturalismen og inkonsistent omgang med menneskerettighetstanken. Hoveddelen av intervjuet preges av en sedvanlig kunnskapsløs og forutinntatt Ole Torp, som ikke klarer stort mer enn å betegne Tvedt med de vanlige arrogante merkelappene om "brunfarge" og assosiasjon med "ytre-høyre-kretser". Dette kombineres med avbrytelser hver gang Tvedt begynner å korrigere Torps meningsløse fortolkninger rundt dette.NRK må snart bestemme seg: Hvor lenge kan statskanalen fortsette å fronte dette skammelige neket i beste sendetid, en fyr som er så kronisk mye dummere enn sine intervjuobjekter at han stort sett bare klarer å hevde seg ved bruk av pinlig forutinntatte og forenklede kallenavn på langt mer komplekse problemstillinger?

Her kan dere se intervjuet: https://tv.nrk.no/serie/torp/NNFA52021418/14-02-2018 
Her er en kommentar til saken på Document: https://www.document.no/2018/02/14/torp-banaliserer-og-brunskvetter-terje-tvedt-du-appellerer-til-ytre-hoyre-kretser/

PS: Selv Aftenposten ble forskrekket over Torps lavmål denne gangen: https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/21V1yG/Si-meg_-Terje-Tvedt_-hva-synes-du-egentlig-om-innvandring--Therese-Sollien

3
Media og politikk / Sv: Klimapolitikk
« på: 15.02.2018, 11:18:34 »
PetterT,
der leverte du en rekke gode mot-poenger til enda en søppelrapport.
Forskning.no har akkurat nå høytidelig presentert en "studie" i samme klasse: https://forskning.no/2018/02/forskere-teknologien-kan-ikke-redde-oss-fra-klimakatastrofe/produsert-og-finansiert-av/nmbu

Jaja, de får holde på så lenge det går. 

4
translator,
har du glemt at dersom politiet stanset deg med bare 1 (en) skvettlapp fikk du mangellapp og bot?
Politiet syntes var veeeldig viktig å slå ned på.

5
Viktige klimatema / Sv: Adiabatisk temperaturendring
« på: 12.02.2018, 15:06:47 »
For det første: fast stoff (bowlingkule) kan ikke sammenlignes med gass

Ifølge de som mener at adiabatiske temperaturendringer skjer ved at potensiell energi blir gjort om til kinetisk energi, og motsatt, så skal det jo være AKKURAT det samme om det gjeldende systemet er av gass eller fast stoff. Ifølge din logikk, dersom man hever et legeme/system i et tyngdefelt, det vil si flytter det lenger unna gravitasjonssenteret, så får det mer potensiell energi som så går på bekostning av den kinetiske energien, og det blir kaldere. Ifølge deg blir legemet/systemet kaldere FORDI kinetisk energi blir gjort om til potensiell. Det blir lavere omkringliggende trykk på bowlingkula akkurat som på gassvolumet idet du hever det opp i luftlagene, men gassvolumet blir kaldere av det, mens bowlingkula IKKE blir det. Fordi førstnevnte utvider seg, mens sistnevnte ikke gjør det. Og det er i utvidelsen at nedkjølingen skjer. En KLAR indikasjon på at temperaturfallet i gassvolumet nettopp IKKE har noe med konvertering fra kinetisk til potensiell energi å gjøre. Gassvolumet avgir (overfører) rett og slett indre energi til sine omgivelser etter hvert som det utvider seg på vei oppover luftlagene, mot stadig lavere eksternt trykk. Nei, det avgir ikke energi i form av VARME, men i form av ARBEID. Når gassvolumet presser den omkringliggende lufta til side, utfører den arbeid (W) på denne lufta, og arbeid utført er lik energi overført.

En adiabatisk prosess defineres som en hvor det ikke avgis eller tilføres energi I FORM AV VARME. Q=0. For en slik prosess skrives Termodynamikkens 1. hovedsetning: ΔU = Q - W, Q=0 -> ΔU = -W.

Arbeid har ingenting med potensiell energi å gjøre. Arbeid er kraft ganger distanse.

Hvis vi skal holde oss til leksikale definisjoner, så snakker vi altså om at forholdet mellom endringen av høyden og endringen av temperaturen er gitt ved en lapserate. Generelt kan vi si at en lapserate gir hvor mye en atmosfærisk variabel (vanligvis temperatur) minker med høyden. Den er uttrykt som det negative forholdet mellom temperaturendringen og endringen av høyden:

y= - T2 - T1
        z2 - z1

der
γ = lapserate er gitt i antall grader delt på antall meter
T = temperatur
z = høyde, og
1 og 2 angir to forskjellige høyder.

6
Skråblikk / "A thing of the past" knuste frontruta på bil
« på: 12.02.2018, 12:11:13 »
Det er jevnlig for mye grinebiting og for lite humor i klimaspalter. Vel, moro skal vi ha det, vi fritenkere:
- Nå har vi akkurat fått høre at Peter Stott har greie på klima fordi han er "nobel laureate" iht. sin CV. Er det ikke straffbart å jukse med CV'er?! Vel, bare han ikke nå mister CV'en i snøen der han bor, kan han gjøre karriere på det så lenge det går.
- Vi blir stadig også minnet om både David Parker og David Viner (begge Hadley CRU) sine famøse utsagn allerede i år 2000 om at "snow will soon be a thing of the past".
Spørsmålet er da: Hvor snart er "soon" i CRU-kalenderen?

Som overskriften sier: En bil på Østlandet har, tross disse kloke klimaforskernes prognoser, likevel fått frontruta knust av snø (snakker vi forsøk på forsikringssvindel her, siden det MÅ være snakk om imaginær snø?): https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/e18-sn-fra-brytebil-knuste-frontruta-pa-bil/3423415226.html

Her er forresten bildet Nettavisen brukte for å illustrere brøytebilsaken - vel, alt hjelper når hodet er fastlåst i et dogme:


Men virkeligheten utenfor klimamodellene er altså slik for tiden:


Eller slik, sånn som i Oslo (der Cicero holder til):


Vet dere hva?
Hvis dette været fortsetter lenge nok, blir det klima til slutt!
Vel, ikke i klimamodellene da, der kommer dere om et par års tid til å lete forgjeves etter denne vinteren som har herjet store deler av verden i månedsvis nå....

Men i mellomtiden driver altså denne forbaskede virkeligheten og mobber de 97% sikre modellene: Sahara, vinter-OL og store deler av Asia, Europa, og ikke minst USA har vasset rundt i snø og kulde i månedsvis og lurer på hva disse "thing of the past"-folka røyka da de skrudde på modellene sist.


7
Apropos hvordan "fakta" framkommer i klimamodeller, så var det for en del år siden på forskning.no faktisk tilløp til reelle vitenskapelige vurderinger rundt klimamodellenes betydelige usikkerhetsforhold. Her et eksempel på en vitenskapsteoretiker som fikk lov å bli sitert litt på sånne forhold:

https://forskning.no/klima-geofag-vaer-og-vind/2009/10/vanskelig-teste-klimamodeller

PS: Antar Michael Mann på en bra dag ville nøyd seg med et mindre erstatningskrav her så lenge hans egen forskning ikke ble innblandet i slikt kjetteri om de egentlig ufeilbarlige klimamodellene.
 

8
WUWT klarer ikke å la være å legge ut - og det kan man godt forstå - en infam kommentar når ett av de store selvoppnevnte Nobelklimafjolsene melder seg på IGJEN i rekken av pinlig og komisk Nobelnarsissisme: Dr Peter Stott "the scientific strategic head of climate monitoring in Britain’s Met Office" har (etter gjentatte korrigeringsforsøk om sånt fra IPCC; se videre) fremdeles ført på sin CV at han er "Co-recipient of Nobel Peace Prize awarded to the IPCC". Sic.Problemet er at IPCC for lengst har måttet rykke ut og stoppe disse fjolsene, ikke minst da Michael Mann dro til med tidenes argument for hvorfor det ikke var legitimt å motsi ham på noe som helst: I forbindelse med en av rettssakene hans fastslo han at det var en ting å involvere seg i en debatt med ham om debatterbare emner, men at det var “quite another to attempt to discredit consistently validated scientific research through the professional and personal defamation of a Nobel Prize recipient”.

Den vitenskapelige verden lo jo nesten på seg brokk her, så dermed måtte IPCC rykke ut med følgende erklæring før folk måtte legges inn med klimaindusert bukhinnebetennelse:

“The prize was awarded to the IPCC as an organization, and not to any individual associated with the IPCC. Thus it is incorrect to refer to any IPCC official or scientists who worked on IPCC reports, as a Nobel laureate or Nobel Prize winner”.


Hvordan framkommer "globale temperaturrekorder"?
Avslutningsvis leverer forfatteren av denne påminningen (om hvor latterlig pompøse og direkte barnslige disse "forskerne" er) en ekstremt talende beskrivelse av hvordan "globale temperaturrekorder" framkommer i disse folkenes hender (og modeller):

"....these records consist mainly of
- imprecise temperature measurements
- mixed with copious amounts of “proxy” data and
- stirred with a great deal of smoothing and man-made guesses....."


Har ikke sett en bedre oppsummering på lange tider.

Link: https://wattsupwiththat.com/2018/02/11/trust-me-i-am-a-nobel-laureate/

 

9
Den trans-adriatiske gassrørledningen: Viser den at EU ikke tror på egen fornybar-politikk?Vi har tidligere på denne tråden tatt opp problematikken rundt de senere års utflating i satsingen på fornybare ressurser, særlig forårsaket av at dette er kraft som foreløpig ikke kan konkurrere med tradisjonell fossilkraft når subsidiene svekkes/faller bort. At EU nå tar opp lån for å få på plass gassrørledningen over Hellas og Albania og over Adriaterhavet til Italia er et klart tegn på at man anser at man ikke klarer seg uten fossilkraft en ganske lang periode ennå.

WUWT har kommentert de økonomiske underliggende forholdene rundt både gassledning og fornybart. Det er jo interessant å fabulere rundt de relative kostnader her:
 
https://wattsupwiththat.com/2018/02/10/claim-300-4-billion-far-short-of-required-investment-in-renewables/

10
Flere ukers kuldeperiode på gang på Vestlandet?

En "klimaforsker" fra Uni Research i Bergen (hadde det kanskje vært bedre med en "meteorolog" her, men dog?) mener et "sjeldent værfenomen" vil treffe Vestlandet de neste ukene: Det skal rett og slett bli veldig kaldt og tørt - lenge!
Dette i sterk kontrast til de vanlige utgytelsene fra "klimaforskerhold" om hvordan denne vinteren skulle bli, som var standardpåstanden om "ny varm vinter". Men nå altså: Blåkulde i ukesvis. Fortsetter det på denne måten må det nok redigeres hardt i værdataene som skal inn i modellene.NB: BT har betalingsmur med et par lesinger gratis per uke, men er dere heldige er dere innenfor kvoten her:
https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/yv4zbg/Dette-sjeldne-varfenomenet-treffer-Vestlandet-neste-helg

11
Eller vi har en misfit, en som ikke har gått inn i miljøet, som ikke har fått de posisjonene han mener å hatt krav på og som stiller langt strengere krav enn det som ellers anses som en god vitenskapelig standard.

Først, du skisserer greit den skyttergravskrigen som er etablert her. Men jeg har problemer med å tro at Ridds kritikk kan skyldes misnøye med at han ikke har fått gode nok posisjoner, han er jo på toppen av det fagfeltet han representerer som sjef for The Marine Geophysical Laboratory ved universitetet. Den fallhøyden dette representerer og den karriereknekk han risikerer ved å stå fram med dette, ville jeg tro underbygger hans oppriktighet og bekymring over utviklingen i de fagene han angriper. Eller sagt på en annen måte: Ville en "misfit" nådd disse forskernivåene og fått utgitt over 100 fagfellevurderte arbeider? Hans "misfitness" synes heller å bestå i at han med sin kritikk truer midlene koblet til klimamakt-konsensusen som alle andre ved universitetet ellers synes å livnære seg av - og er livredde for å miste.

Uansett, dette er en sak å følge med på for hele den globale forskerelite, for her står store prinsipielle spørsmål om forskerfrihet til doms. 
 

12
Viktige klimatema / Sv: Adiabatisk temperaturendring
« på: 08.02.2018, 21:06:09 »
Selvsagt. Det er slik et luftvolum som synker i den troposfæriske luftsøylen varmes opp. Er dette ukjent for deg? Det er rimelig elementær termodynamikk. pV-arbeid.

Ukjent for meg?! Jeg skriver jo nettopp om dette lenger framme i tråden - jeg ville bare forsikre meg om at du er innenfor de samme rammeverk  ;)

13
Professor Peter Ridd er sjef for The Marine Geophysical Laboratory ved James Cook University, Australia, og har over 100 publiserte arbeider.Han har imidlertid rettet sterk kritikk både mot rekken av feilaktige krisepåstander rundt Australias Store barriererev, samt pekt på at fagfellevurderingene rundt denne alarmismen er under enhver kritikk: Alt passerer bare det har rette vinklingen. Ridd påpeker bl.a. at man overser elementære krav til reproduksjon av resultater, basiskravet for å kunne snakke om "vitenskap". Slik vi dessverre har sett i klimaforskningen generelt der rett holdning applauderes mer enn rett forskning.

Great Barrier Reef


Universitetet har satt inn en rekke sanksjoner mot ham for dette, som dere kan lese om i dagens personlige brev i saken:

http://www.foxnews.com/opinion/2018/02/08/science-or-silence-my-battle-to-question-doomsayers-about-great-barrier-reef.html

Frie forskningsmiljøer i en rekke land har satt i gang en innsamlingsaksjon for å dekke Ridds utgifter til juridisk hjelp ifm. angrepene mot ham.
Første runde ble fulltegnet på rappen. Frie forskere står klare over hele kloden dersom det blir bruk for mer midler.
Mye tyder på at angrepene på professor Ridd blir en ny klassisk skamplett i klimarelatert forskningsatferd.

WUWT har omtalt saken i kveld her:
https://wattsupwiththat.com/2018/02/08/peter-ridd-hits-back-at-jcu-james-cook-university-hard/

14
Viktige klimatema / Sv: Adiabatisk temperaturendring
« på: 08.02.2018, 12:52:19 »
Okular, alle,
spenstig debatt her, men noen ganger synes det som man glir bort fra selve definisjonen på adiabatiske prosesser, som er et termisk isolert system uten verken tap eller tilføring av energi.

Okular avslutter for eksempel med at:
"Lufta varmes opp adiabatisk ved at arbeid (W) blir utført på den synkende lufta, av de omkringliggende luftmassene. Energi overføres med andre ord fra disse omkringliggende luftmassene til den synkende luftpakken. Den overførte "trykkarbeids"(pV)-energien dukker så opp i luftpakken som økt innhold av indre (kinetisk) energi (U) -> +T"

Slik jeg forstår Okular her må jeg nesten spørre om han holder seg innenfor dette i sin argumentasjon? Men det avhenger selvsagt av hva som (her) omfattes av et "termisk isolert system" iht. grunndefinisjonen.
Så hvis den godeste Okular kan berolige meg på det, så er det fint  8)

15
Vinteren og våren som atter skulle bli "varmere enn normalt" utviser ikke mye lydighet til modellene:

 

Dagsrevyen meldte akkurat nå (siden Jon Smits ikke var på vakt) at nå har vi jublende akebakker på gang langs hele den vestlige Middelhavskysten. Godt jeg ikke kastet bort sparepengene på en kvikk "sommertur" dit nå i februar...

Sider: [1] 2 3 ... 90