Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - frankolsen

#1
Quote from: Telehiv on 15.06.2024, 12:18:55WUWT har idag lagt ut artikkelen "BBC Hails Green Election Letter From '408 Climate Scientists' signed by Psychologists, Accountants and Landscape Designers".

WUWT viser lett ironisk til et overbegeistret BBC som kjører heie-kampanje på at 408 "climate scientists" har signert et opprop for et enda mer "ambitious" program for grønn politikk, en åpenbar motild for å stanse den økende kritikken som strømmen av mislykkede grønne satsinger har fostret. 
Problemet med oppropet er imidlertid flersidig:
- bare et fåtall av de 408 påståtte "climate scientists" kan anses som klimaforskere, en nærmere titt viser at de fleste er psykologer, regnskapsførere, landskapsdesignere, osv.
- likevel holdes disse fram som vitenskapelig bekreftelse på at "humans control the climate"
- det unnlates forøvrig behendig å snakke om alle miljøproblemene i nettopp de grønne satsingenes kjølvann

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2024/06/14/bbc-hails-green-election-letter-from-408-climate-scientists-signed-by-psychologists-accountants-and-landscape-designers/


Dr. Roy Clark har et tredvetalls klimapublikasjoner, har utgitt bl.a. boken "Dynamic Greenhouse Effect", og publiserte nylig paperet "A Nobel Prize for Climate Modeling Errors"

Dr. Roy Clark har et interessant innspill i kommentarspalten, der han gir en mer enn tydelig beskrivelse av "The modern climate modeling fraud". Dette startet med Manabe and Wetherald i 1967, skriver han. Og videre:

"They claimed an increase in 'equilibrium surface temperature' of 2.9 °C for a doubling of the CO2 concentration from 300 to 600 ppm. There were three main errors in this paper:

1) They used a steady state air column and forced the model to equilibrium
2) They imposed a fixed relative humidity distribution that created a water vapor feedback
3) They used a time integration algorithm on a CO2 warming signal that does not accumulate over time.

These errors were never corrected and provided the foundation for the pseudoscience of radiative forcings, feedbacks and climate sensitivity that is still used in the climate models today.
Later as computer technology improved, the original 1-D steady state models were replaced by atmospheric GCMs and then by coupled ocean-atmosphere GCMs. Starting with the Third IPCC Assessment Report in 2001, the radiative forcings were split into 'natural' and 'anthropogenic' contributions. A dubious statistical argument was used to claim that the anthropogenic forcing could cause an increase in 'extreme weather'. This provided the argument for Net Zero. Little has changed since 2001.

Manabe got part of the 2021 Nobel Prize for climate modeling fraud.
I have discussed this fraud in detail in the recent paper 'A Nobel Prize for Climate Modeling Errors' published in the open access on-line journal Science of Climate Change 4(1) pp. 1-73 (2024)  https://doi.org/10.53234/scc202404/17
This may help counter some of the lies and propaganda from Grantham."


Som man vil se av linken rett ovenfor, så leverer Roy Clark i dette paperet ("A Nobel Prize for Climate Model Errors") en svært avslørende kritikk av en feilaktig tildeling av Nobelpris i fysikk.


Vet du om dette dokumentet er sendt ut til andre forskere for vurdering @telehiv ?
#2
Jeg pleier alltid forholde meg til Piomas, som beregner is-VOLUMET, ikke utstrekning.
Utstrekning kan variere ganske mye på grunn av vind- og strømforhold mens volumet ikke er berørt av strømmer og vind.
Volummessig endte juni opp med det 12. laveste volumet registrert, sitat:

"June 2024 Monthly Update

Average Arctic sea ice volume in June 2024 was 17.4 103 km3. This value is the 12th lowest on record for June,  about 2.0 103 km3 above the  low record set in 2017.   Monthly  ice volume was 41% below the maximum in 1979 and 22% below the mean value for 1979-2023
.
Ryktet om den Arktiske iskappens nære død er altså igjen avslørt som falskt  ;D

Graf:
#3
Energi og miljø / Re: Batteriskandalene
07.07.2024, 10:02:05
Quote from: Telehiv on 06.07.2024, 11:24:12Dette er bak betalingsmur, men bare overskriften bør være nok til å minne om også denne skandalen:

Batterieventyret som brast
Batteriene ble omtalt som den nye oljen. Etter et par år med satsing i Europa er fasit milliardunderskudd, konkurser og kinesisk dominans.Lenke: https://www.finansavisen.no/industri/2024/07/05/8150118/batterieventyret-som-brastJa nå venter vi bare på hva som skjer med Beyonder i Sandnes.
Også et pengesluk uten like, og nå permitterer de folk.
De lager batterier basert på sagflis (!) og skal være det neste store Soria Moria :-)
De har planer om en stor fabrikk på Haugalandet, men foreløpig produseres battereriene i Kina, selvfølgelig :-)
https://www.beyonder.no/
#4
Quote from: Telehiv on 02.07.2024, 08:40:09Korrekt, øyene synker ikke. Men Zhong tar feil når han sier at dette faktum bare har blitt oppdaget "i det siste." For hans artikkel refererer til en studie publisert i 2018, som fant at 89 prosent av øyene i Stillehavet og Det indiske hav økte i areal eller var stabile, og bare 11 prosent viste noen tegn til å trekke seg sammen.Her er link til studien fra 2018:
https://wires.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/wcc.557
#6
Quote from: Telehiv on 05.06.2024, 09:34:53Her hjemme?
Med utsikter til et par uvanlig kalde uker framover, kan mange glede seg til å slippe å se John Smits' personlige klimarevy på Dagsrevyen i denne perioden; han ryktes å allerede ha tatt tilflukt i NRKs klimabøttekott med hermetikk og klimanøytral drikke for de neste par ukene, m/bitepinne og alt. 
 


Ja det snødde jo i Sør-Norge også i dag da  :D
https://sol.no/nyheter/snovaer-i-sor-norge/81502512

#8
Kulda brer om seg i Sør-Amerika, i Paraguay, Argentina og ikke minst i Chile der det har vært den kaldeste mai måned så langt på 74 år:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2024/05/18/196003115/kaldeste-mai-pa-74-ar-i-chile
#9
Du kan velge Celsius øverst til høyre :-)
#10
Velkommen til Kreta og Gratulerer med dagen !
Min erfaring med Yr her nede er dårlig, like dårlig som den lokale greske Meteo som bommer så det griner med både vind, nedbør og temperatur 8)
Etter 17 år her nede er jeg ikke i tvil; Weatherunderground er best på vær selv om de er lokalisert i USA.
Følg litt med på denne  :)

 https://www.wunderground.com/weather/gr/rethymno
#11
Hyggelig å se Isfjorden fullstendig dekket av tjukk is for første gang på mange år, såpass at lasteskipet som kom med forsyninger trenger isbryterassistanse fra MS Polarsyssel :-)https://lns-spitsbergen.kystnor.no/

#12
Energi og miljø / Re: Vindkraftskandalene
13.03.2024, 17:40:06
Norges nye "industrieventyr" og løsningen på strømkrisa, Sørlige Nordsjø 2, vakler.
Kommende mandag åpner auksjonen som vil vise om noen i det hele tatt er interessert i å bygge ut feltet, med 23 milliarder kroner i subsidier.

Som kjent var det sju konsortier som søkte om prekvalifisering.
Fem av disse ble godkjent, men nå står bare fire igjen etter at Norsemann Wind trakk seg i forrige uke.

Ordføreren i Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal uttaler:
"– Jeg må si at jeg er litt bekymret med tanke på det som skal skje neste uke. Flere konsortium søkte om å by på Sørlige Nordsjø II, nå er det knapt fire igjen. Det er også stor usikkerhet om noen av dem kommer til å levere inn et tilbud under auksjonen. Det er klart at om ingen ser lønnsomhet eller ser seg tjent med å gå inn i dette, så sliter vi".

Industrikoordinator for havvind i Equinor sier:
"– Jeg vil ikke bruke ordet trøbbel. Havvind er i utvikling, jeg vil heller se på det slik, sier han og fortsetter:
– I enhver industri går det opp og ned, det kjenner vi godt fra olje og gass. På mange måter skal det også være slik, for det er det som driver utvikling, kostnadsforbedringer, teknologiutvikling og så videre. Så ser vi på denne reisen, så er det en utviklingsreise. Det er det jeg vil kalle det
."

Det blir spennende å se på mandag hva som skjer  ;D

https://www.aftenbladet.no/okonomi/i/VPKVKp/2023-var-et-rekordaar-men-stavanger-ordfoereren-er-bekymret
#13
Litt om havisen i Arktis:
Gjennomsnittlig utbredelse av arktisk havis for desember 2023 var 12,00 millioner kvadratkilometer, det niende laveste i den 45-årige satellitt-måleserien. Utbredelsen av havis økte med gjennomsnittlig 87 400 kvadratkilometer per dag, markant raskere enn gjennomsnittet fra 1981 til 2010 på 64 100 kvadratkilometer per dag.

Graf over isutbredelsen i Arktis:
#14
Beyonder er nå i gang med å utvikle natium-ion-batterier basert på bordsalt.
Men dette koster selvfølgelig penger å utvikle. mange penger.

"– Batterier med natrium – fra bordsalt - er en av mulighetene til å bøte på Europas utfordringer. Vi jobber med å bygge opp en europeisk verdikjede for denne teknologien som kan akselerere sjølråderetten i Europa, sier Svein Kvernstuen, sjef i teknologibedriften Beyonder.

Men legger til dette: Han trenger noen hundre millioner kroner i risikoavlastning fra staten for å kunne «dundre på og komme i mål
»."

Dessverre (selvfølgelig) bak betalingsmur:

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/P4Qr36/utvikler-batteri-som-ikke-maa-ha-mineraler-fra-kina-batterier-fra-bordsalt-kan-erstatte-litium-batterier
#15
NRK har nå regnet ut hvor høye vinteridrettsutøvernes "klimautslipp" er.

"En større kartlegging NRK har gjort av landslagene i ni vinteridretter gir dystre tall for klimaet.

De slipper årlig ut 1600 tonn CO₂, fordelt på 110 utøvere, i forbindelse med konkurranser og treningssamlinger
".

Scroll deg videre for å se nøyaktig det betyr."

https://www.nrk.no/sport/xl/sperret-opp-oynene-av-nrks-kartlegging_-_-oi_-sa-mye_-1.16627396

Hva i all verden skal være vitsen med slikt ?
Få utøverne til å legge opp ?
Få oss publikummere til å boikotte konkurransene og TV-sendingene ?

Nei vet dere hva NRK !
Fei for egen dør og regn ut hvor mye deres egne journalister og reportere slipper ut i året !