Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - frankolsen

#1
Quote from: translator on 21.07.2022, 20:08:23Som ny administrator på dette forumet (sammen med ContTrari1) vil jeg kommentere dette.

Du har nok rett i at den som vil krangle med de klimareligiøse vil finne lite "underholdning" her inne. Men hva er egentlig poenget med det? Vi vet jo alle sammen nå (slik var det ikke for ti år siden, i dette forumets begynnelse) at klimaproblemet er konstruert fra starten av krefter som verken har interesse for klima eller jordens fremtid. De som fortsatt lever eller later som de lever i den villfarelsen er fullstendig uinteressert i saklig kunnskap eller så er de frivillige eller betalte nettroll som er der for å provosere og avlede oppmerksomheten når du forsøker å få til en saklig debatt.

Vi har hatt slike på dette forumet også. Jeg kan jo bare nevne en viss Emeritus. Jeg husker han skrev i sitt aller første innlegg at han ønsket "å gi oss motstand" og motstand (hvis den hadde vært saklig) har jeg ingen problemer med, men mye av det var bare mobbing og hånd av andre medlemmer. Han fikk herje fritt i årevis slik at vi mistet kanskje 2/3 av forumets seriøse deltagere (og det var antagelig også hensikten).

Derfor, la oss ha et forum der vi kan ha en SAKLIG debatt hvor det er lov å respektere hverandre selv når vi er uenige. La oss jobbe for et forum hvor vi kan lære ting av hverandre, ikke slå hverandre i hodet med argumenter. Det er slett ikke noe ekkokammer.Hehe, ja jeg husker godt Emritus  ;D
Og ja, jeg skjønner tankegangen din, men jeg synes det blir litt kjedelig å bare presentere sannheten, som vi jo kjenner like godt alle her inne, uten å møte "motstand" i det hele tatt.
Men det er nå bare slik jeg føler det :-)
Nå har jeg ikke vært her inne på ei stund men stikker nok innom av og til for å se om det er noe "liv"  ;D
Lykke til videre !
#2
Bra fanget opp Telehiv  ;)
Oppfordrer deg Telehiv, og de andre her inne, igjen å delta i klimadiskusjonen på Diskusjon.no og Fridiskusjon.no  :)
Å skrive noe her på det som mer og mer minner om, unnskyld uttrykket, et ekkokammer har ingenting for seg. Det er veldig få brukere her inne og de som er her er stilltiende samtykkende i det dere skriver så det har veldig lite for seg.
På de to andre foraene, og særlig på Diskusjon.no, er det i alle fall et par håndfuller klimareligiøse som hadde hatt godt av litt fakta å bryne seg på  :D
Oppfordrer dere også til å bruke samme nick som her inne selv om jeg bare gjør det på Diskusjon.no selv  :D
På Fridiskusjon er jeg Xpoolman som jeg var på VGD som jo ble ødelagt og "lagt ned" for et år siden.   
#3
New research shows that fewer clouds result in greater, not less warming.
https://wjarr.com/sites/default/files/WJARR-2022-0478.pdf

Og:
"Radiative energy flux data, downloaded from CERES, are evaluated with respect to their variations from 2001 to 2020. We found the declining outgoing shortwave radiation to be the most important contributor for a positive TOA (top of the atmosphere) net flux of 0.8 W/m2 in this time frame."
https://www.mdpi.com/2073-4433/12/10/1297/htm
#4
Quote from: Telehiv on 13.12.2021, 11:26:51Vi noterer oss at Electroverse er på DMI-saken, og har rettet spørsmål til DMI om hva de har foretatt seg, og hvorfor (men uten å få noe svar utover tweeten de har sendt ut før):

DMI FAIL TO ANSWER A KEY QUESTION
Following the Danish Meteorological Institute's recent 'disappearance' of Arctic sea ice from their charts, the agency has done little to allay suspicions that this was yet more agenda-driving data tampering — far from it, in fact.

I have contacted the DMI, repeatedly, but the only response I've received has been the 'sciency' explanation copied & pasted from the their website — the same paragraph they (@PolarPortal) tweeted Dec 9:

"Many have asked us about the changes in sea ice thickness. We have a new version of our operational sea ice model HYCOM-CICE with higher resolution and improvements wrt salinity, thermodynamics, freshwater discharge and meltponds. Pls read disclaimer on the Polar Portal homepage!"
10:03 AM · Dec 9, 2021


The DMI have also said: "The complete period has been recalculated, beginning in 2004" — so not just 2021.

Comparing the graphs again (see below), if what the DMI says is indeed the case, then why haven't the averages –most notably at the beginning and end of the year– changed? How, if this new method of measuring sea ice has been recalculated back to 2004, has 2021 (the black line) managed to drop so significantly whereas all other years and the 2004-2013 average haven't...?

Electroverse legger deretter ut et bilde som viser hvordan isforholdene plutselig har blitt justert ned:Ikke rart at folk spør hva som skjer!

Lenke: https://electroverse.net/snow-austria-turkey-cold-wave-scandinavia-zombie-fires-disparity-russia-dmi-fail/

 

Nå er jo snart havisvolumet oppe igjen på referansen så da er det vel snart på tide med en ny jukstering  ;D
http://ocean.dmi.dk/arctic/icethickness/thk.php
Det hadde vært interessant å se hvordan utviklingen ville vært med den gamle modellen.
#5
Høyesterett gir medhold til reineierne i Fosen.
Både Storheia og Roan vindkraftverk er satt opp i strid med urfolksrettighetene, slås det fast.
https://e24.no/naeringsliv/i/9Kov1w/reineiere-paa-fosen-vant-over-vindkraftutbyggerne-i-hoeyesterett

Nå blir det spennende å se om dritten virkelig blir revet eller om Staten på ett eller annet vis klarer å sno seg ut av det  :D
#6
Opec mener i sine nyeste prognoser at etterspørselen etter olje vil øke fram til år 2045.
https://www.dn.no/olje/opec/oljeproduks ... -1-1074615
Det ser med andre ord ut til at Parisavtalen igjen får seg en nesestyver  ;D
#8
Britene har også fyrt opp igjen sine gamle kullkraftverk:
https://www.framtidinord.no/ntb/utenriks/2021/09/23/Britene-tyr-til-kullkraft-24624296.ece
"Det Grønne Skiftet" går altså fortsatt så det griner  ;D
#9
Jøss, hva skal vi egentlig tro om denne rekordtidlige tilfrysinga i nord ?

#10
Mærsk har bestilt 8 nye kontainerskip med motorer som skal gå på grønn metanol.
Skipene skal leveres en gang i 2024 og vil samlet ha et forbruk på 360000 tonn grønn metanol i året.

For å produsere all denne metanolen vil det kreves mer grønn strøm enn det som i dag produseres i Danmark,
altså omtrent halvparten av hele Danmarks strømproduksjon.
Pr. i dag finnes det ikke nok produksjon av grønn metanol i verden til å forsyne disse skipene med det de trenger og rederiet har klokelig nok valgt dual fuel-motorer som også kan kjøres på tradisjonell bunkersolje.

Det heter jo som kjent at man skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt  ;D
Men det er vel akkurat det de gjør her, så det gjenstår å se om verden har nok grønn strøm i 2024 til å sløse vekk enorme mengder på produksjon av grønn metanol.
Jeg tror det ikke 😄

https://shippingwatch.dk/Rederier/Container/article13232216.ece?fbclid=IwAR3cgWhaqLkxytWkWXGQ-l2OBsYHSfBZD2reJj1e2ABThOqgwiPtlm8AlcQ
#11
Quote from: stjakobs on 01.09.2021, 14:18:20
Jeg har tatt meg den frihet å kopiere noe av det som er skrevet om smelteforholdene her + lagt til en del for egen hånd.

Jeg sendte det først til lokalavisa (Avisa Nordland) - men der ser det ut som de for tiden prioriterer alarmistvinklingene i samband med all valgpropagandaene som strøymer på i media ellers. Derfor har jeg latt Resett ta hånd om skriveriet. Det ser ut til at det blir tatt inn der.

Fine greier  ;D

Og i dag kan vi se hvordan smeltesesongen på Grønland endte etter at det for en måned siden ble meldt om at det smeltet 17 milliarder tonn is på en uke.
Fasit for sesongen 2020-21 viser en positiv massebalanse på ca 35 GT.


#12
Det er jo egentlig en veldig begrenset aktivitet her inne, og etter at en velkjent debattant ble kastet ut for et års tid siden eller noe slikt så er det rimelig lite diskusjon igjen her vil jeg si  ;D
Kanskje det ville være en ide at brukerne heller finner veien til VG Debatts arvtaker fridiskusjon der "alle" de tidligere engasjerte debattantene fra VGD har funnet veien ?
https://fridiskusjon.no/index.php
Da kan vi virkelig få fart på diskusjonene angående klimaet og klimaløgnene igjen.
Eventuelt er jo også Diskusjon.no et alternativ.
https://www.diskusjon.no/forum/759-klima-naturfenomen-og-naturvern/
#13
Quote from: Telehiv on 22.07.2021, 09:33:15
...for å holde videre liv i CO2-narrativet, dvs. å fortsette å illudere et nytt "hottest year ever":Link: https://electroverse.net/nasa-caught-adjusting-global-temperature-graph/

Som kjent er alle (ikke-manipulerte) rådata før 1979 - ikke minst den svært varme mellomkrigstiden - for lengst fjernet fra narrativet, og ferskere grafer av denne informasjonstype er det bare "fornektere" som ønsker å løfte fram nå:Ja gisstemp ble endret for et par måneder siden.
Tidligere var 2016 og 2020 lik på J-D (Januar-Desember) med 1,02 grader.
Nå ligger 2016 på 1,01 og vil sikkert falle videre framover :-)
https://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata_v4/GLB.Ts+dSST.txt
#14
I følge Dagbladet så har havet steget 500 meter i Tyskland, opptil flere ganger.

I området ved Nürnberg, som ligger 500 meter over havet, var det i dag nemlig for tredje gang på tre uker STORMFLO !!!

Det må jaggu stå dårlig til i journaliststaben hos Dagbladet når de presterer journalistikk på dette nivået.
Ikke rart de biter på all skremselspropagandaen de kommer over og formidler den videre :-)

https://www.dagbladet.no/nyheter/ekstremvaer-100-nodanrop/74001030