Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Petter B

Pages: [1] 2 3 4
1
Ryddig skrevet.

Pluss til Administrator.

2
Igjen:

Telehiv mente i utgangspunktet Årthun bortforklarer at det er variasjon i hvor fort isen smelter. Jeg påpekte at Årthun forklarte dette på en grei måte.

At da Telehiv nekter for dette og trekker frem en kortvarig utflating viser at han er like på viddene som når Klimarealistene sier at temperaturen gikk ned fra 2016 til 2017 (2016 er et El Niño år) og sier at det derfor ikke finnes noe global oppvarming.

Om man bruker is-målinger fra mars, september eller snittet for året spiller ingen rolle, trenden er den samme. NASA sier minking på av isen 12,8 % per årtier. Som at Klimarealistenes kilde sier at temperaturen stiger med 1,3 grad per tiår (med det skjønner de ikke selv...)

Forstått nå?

3
Beklager å bryte inn her igjen.

Jeg snakket ikke om totalnivået av is. Jeg forsøkte å forklare hva Marius Årthun skrev

4
Tilbake til start: Du kan da umulig være seriøs! Slutt å trolle

Du forstår tydeligvis ikke at isen kan øke i en periode selv om trenden viser at den blir borte som Årthun skrev og jeg har forsøkt å formidle så godt jeg kan. har kommet NASA kommet til samme konklusjon og står fast på at isen blir borte med 12.8% per tiår selv med variasjoner.

Du sier Årthun er ung og uerfaren. Han har vett på å støtte seg på kilder som NASA, noe som høres fornuftig ut spør du meg.

Han forklarer også vet hjelp av tidligere forskning hvorfor dette kan skje, slik at man burde slippe slike tullete tinf som "HUB-kupongene letes fram igjen" fra de som ikke klarer å ta til seg informasjon.

Jeg skumleser det som står her inne. Det aller meste lar jeg ligge. Men da det ser ut til å komme noe helt på viddene leser jeg nøye gjennom og om jeg har tid så kommenterer jeg De er grunnen til at jeg skrev nå. Hvorfor du ikke legger ballen død og innrømmer at du ikke skjønner dette er for meg helt uforståelig.

Takk for meg for denne gang

5
Ok.

Da avslutter jeg med å si at NASA mener at isen minker med 12.8% hvert tiår, med alle satelittmålinger som er tilgjengelig som referansegrunnlag.

Så får du bruke det året som passer ditt syn som referansegrunnlag. God tur videre

6
Og så var det kildekritikk, da...
NSIDC/NASA - som de aller aller fleste mener er pålitelige kilder sier: https://climate.nasa.gov/vital-signs/arctic-sea-ice/

Du bør sjekke bakgrunnen til disse halvstuderte røverne som står bak WUWT. Når man bruker disse som kilder fortjener man så mye pepper man bare kan få.

En kjapp sjekk av bakgrunnsdataene til WUWT viser at isen forsvinner. Kilden din sjekker kildene sine dårlig.
7
Helt feil.

Sitatet sier at isen på sikt minker, det er ingen "spådommer" som slår feil. Det er empiri som har blitt bekreftet av tidligere modeller som er grunnlaget for det Årthun skriver. Akkurat på samme måte som temperatur-stigningen han refererer til. Empiri som bekrefter tidligere modeller

8
Vær litt seriøs da! Les hele artikkelen

F.eks: Sitat: "På samme måte som temperaturen på kloden stiger jevnt og trutt selv om noen år er kaldere eller varmere, varierer sjøisutbredelsen mye fra år til år selv om isen i det store bildet minker.
Det er menneskeskapte klimaendringer som i hovedsak har fått isen til å trekke seg tilbake, men vår forskning viser at naturlige klimavariasjoner gjør at vi kan få år der isen brer om seg igjen."


9
Klimakvoter er fullstendig idioti!

10
Det er ikke veldig rart at dere klimadissidenter ikke blir tatt alvorlig når slike uttalelser som dette er offentlig tilgjengelig...

Først vil jeg si jeg kan kun basere meg på min 8.-klassing med venner som var i Oslo under streiken.

Det var ingen begeistring for å få "gaule i flokk". Min skoleelev sammen med tre andre elever hadde samlinger på forhånd for å lage plakater til demonstrasjonen. De skulle ut for å demonstrere som oppegående mennesker med engasjement.

Å koble Maran Ata, AKP-ML og klimaaktivistorganisasjoner på samme måte til TRO og ikke fakta er ganske utrolig. Det vitner ikke akkurat om fakta-kunnskap...

Det var ingen glede over å komme på TV, heller motsatt. De jeg kjenner som var der uttrykte heller motsatt at de IKKE ville på TV.

De skulle heller ikke "vase rundt i gatene men heller sette seg på skolebenken for å lære". Vasing var det ikke og skolebenken har de satt seg på. De lærer og gir uttrykk for hva de har lært seg så langt. Jeg kan ikke forstå noe annet utifra det utsagnet at du er utlært i klimafaget siden du har rett til å uttale deg. Kan du konkretisere hva "klimakrisen" er, kunne skille elendig forskning fra god, årsak versus virkning, miljøforurensing versus irreelle klimaskremsler (at CO2 er på linje med cyanid står ikke i kjemi-pensumet deres, så kjemitimene skulle foreløpig dekke behovet ditt)? Jeg kan overbringe din kunnskap du skriver her til de dårlig utdannede lærerne jeg har kontakt med - om de skjønner noe av det.

Barna (i alle fall ikke de jeg kjenner) tror ikke klima og miljø er det samme. De fant det betimelig å også nevne miljøet da den ene tanken ikke er så langt unna den andre. F.eks. er en klimanøytral EL-bil også en fordel for det lokale miljøet i for av støy og luftforurensing.

Jeg kan igjen snakke for de jeg kjenner: Disse gikk 1,5 km til toget (det er ikke lenger, beklager) og tok dette ca 20 km til Oslo. De hadde med seg matpakke (selvsagt i en matboks for gjenbruk) og alt ble tatt med hjem igjen for gjenbruk og kildesortering. De satt på med EL-bilen til en av foreldrene hjem da denne allikevel skulle samme vei hjem fra jobb på samme tidspunkt fra ca samme sted.

Familien vår har bestilt sommerferie med fly til sommeren. Men vi har fått klar beskjed om å finne annen type ferie ved neste korsvei. Du skal ikke se bort ifra at klimakonferanser blir gjort med Skype e.l. når dagens barn er gamle nok til å bestemme. Dette at verdensledere (i alle bransjer) bruker fly i tide og utide blir nok mer og mer borte.

Vi kan trygt stole på at dagens barn tar vare på både miljøet og klimaet så godt det lar seg gjøre i fremtiden til tross for alt våset som blir lirt av seg på slike ekko-kamre som dette.

Heia heia.


11
Generelt / Re: Gjett fagfeltet til taxiprofessoren
« on: 13.03.2019, 09:24:10 »
Mener du at alle som jobber med klima er drittsekker? Svensmark, f.eks.?

Stenseth er ikke snau:
"Professor Nils Chr. Stenseth kjørte drosje for ein halv million på UiOs rekning, avslørte VG sist helg. No refsar professoren UiO-administrasjonen for ikkje å ha åtvara han tidlegare mot å bruka taxikortet til Oslo taxi."

https://forskning.no/om-forskning-uniforum/stenseth-refsar-uio-administrasjonen-etter-avsloringa-av-drosjeturar-for-ein-halv-million/1310996

Ser ut som om alt galt han gjør, er andres skyld. Kan det være hans arbeid med klima som har skapt et slikt forvrengt virkelighetsbilde, Petter B?
Jeg tror du må lese gjennom innleggene som er skrevet her. Jeg avslutter denne tråden nå.

12
Generelt / Re: Gjett fagfeltet til taxiprofessoren
« on: 12.03.2019, 21:13:59 »

Så du er ikke lenger uenig i kritikken?

Jo. Det har akkurat blitt understreket at han er drittsekk kun fordi han jobber med klima.

13
Generelt / Re: Gjett fagfeltet til taxiprofessoren
« on: 12.03.2019, 17:52:50 »
Vel, det står i artikkelen at han er en av de 14 norske hovedforfattere i FNs klimapanel.

Og her var det ikke snakk om til og fra flyplassen 4 ganger i året, men opptil flere turer daglig mellom jobb og hjem.

Da er vi vel mer eller mindre enige da :-)

14
Generelt / Re: Gjett fagfeltet til taxiprofessoren
« on: 12.03.2019, 07:38:31 »
Her trengs et par presiseringer:
Stenseth er ikke klimaforsker, han er en biolog som trekker midler fra klimaforskningen og fra en rekke andre kilder til forskningsmidler. Dette har han vist gode evner til å få til. Stenseth har særlig drevet med hvordan dyrebestander svinger over tid og på gaupas kår i Canada. Han har her en likesinnet i den like klimaopportunistiske biologen Dag O. Hessen som driver i krysningsfeltet mellom biologi, miljø og filosofi og som også har vist en utpreget evne til å plassere seg i klimamatfatet selv om han mangler realfaglig utdannelse i de sentrale klimafagene. 
Og ikke minst: Uavhengig av hva Stenseth driver med er han kjent som en god gammeldags selvsentrert drittsekk i det akademiske miljø. Jeg har selv forskningsfaglig bakgrunn og historiene om Stenseths stormannsgalskap har løpt foran ham i mange år. Diagnosen hadde vært den samme om han drev med maurstudier (gudene vet om han ikke holder på med det også?).

Og for å kutte bort alt unnskyldende tullprat om Stenseths stormannsgale taxieksesser: Hvis alle professorer skulle holdt på på den måten, hadde våre universiteter vært konkurs for lenge siden. Denne mannens egotripper skulle vært stoppet for mange år siden.

Jeg har også sett at han er biolog i utgangspunktet. Men nå er nå dette engang en klimaside og vi diskuterer "Gjett fagfeltet til taxiprofessoren" så jeg tror jeg har mitt på det tørre når jeg melder at han er drittsekk grunnet at han er klimaforsker (e.l.) I dette forumet hadde man neppe brydd seg om det i VG hare hadde stått biolog.

Og uavhengig av det så - utifra hva jeg leser - kan han være litt "Odd Nerdrum" i måten han lever på. Altså litt utenfor vår andres virkelighet (ok, jeg tar også som sagt taxi fra flyplassen til kontoret de 2-3-4 gangene i året jeg reiser i jobben)

15
Generelt / Re: Gjett fagfeltet til taxiprofessoren
« on: 11.03.2019, 20:44:43 »
Tok taxi for hundretusener på universitetets regning. Fordi han var så travel at han aldri hadde tid til å ta trikk. Husk nok en gang: Reglene om moderasjon gjelder aldri eliten.

https://www.vg.no/i/21LV4B

Jeg må si meg uenig i kritikken. Jeg er noen ganger ute og reiser i jobben. Da tar jeg som regel taxi for å komme meg fra A (flyplass) til B (lokalt kontor) raskest mulig. Og da velger jeg gjerne å jobbe litt i taxien i stedet for å glane tankeløst ut i veikanten. Det er kanskje ikke billigst, men definitivt mest effektivt. Slik som professoren. Men fordi han er klimaforsker blir han visst en drittsekk i dette forumet. Heldigvis er jeg kun en hardtarbeidende IT-konsulent jobbende på gølvet så da er jeg ikke drittsekk.

Pages: [1] 2 3 4