Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Energisk

#1
Det er nesten umulig å si noe fornuftig om Ivermectin eller andre av disse såkalte medisiner som er "luftet" på nettet. Årsaken er den du har postulert: Det er ikke mulig å få verifisert påstandene. Det er dog likevel merkelig at FHI eller andre ikke kommenterer dette når Phizer nå har kommunisert at de snart har en medisin klar som har ca. 90 % effekt.

Det er uansett ett spørsmål som har dukket opp som må være litt spesielt: -Statistikken over nye smittetilfeller og døde i Japan siste tiden. Fallet av slike tilfeller i Japan er oppsiktsvekkende og kan ikke forbigås i stillhet av vestlige myndigheter.
#2
Det blir stadig lansert nye betegnelser som skal overbevise "folket" om bløffen. Global oppvarming, klimaendringer, kriser på løpende bånd. Men ingenting harmonerer med realitetene. Begrepet "klimakrise" eksisterer ikke i noen av IPCC`s synteserapporter ( på tusenvis av sider ). Det er politikere og media som åpenbart mener at IPCC ikke tar hardt nok i, og derfor har lansert begrepet. Så mye for troverdigheten til disse.
#3
Etter flommen kom det mange bilder på nettet. Ett av bildene var ganske avslørende ( finner det ikke igjen etter å ha lett mye ). Det viste hovedgaten i en by der hovedledningen for overvann var lagt rett under gatelegemet i hovedgata. Ingen sikkerhetsløsninger som kunne ta over dersom ledningen gikk tett ( noe som åpenbart hadde skjedd ). Ledningen var tilsynelatende 2 meters betongrør ca. 1000-1200 mm diameter. Etter mitt syn en alvorlig konstruksjonsfeil. Også her i landet har slike feil ved broer, kulverter og stikkrenner i ettertid sluppet ansvaret for flomskader. Det er alltid klimaet !
#4
re frankolsen

Jeg savner snittemperaturen for april i forhold til hva som har vært tidligere. Det blir som regel vist til at en temperatur er høyere enn normalt. Men ikke dersom den er betydelig lavere, -hvilket jeg har mistanke om nå for april.
#5
Hvis noe klarer å lime inn værmeldingen 1.05 med Wahl vil de finne noe interessant.
#6
Har YR offentliggjort snittemperaturene for April ?
#7
Viktige klimatema / Re: Abiotic petroleum
04.05.2021, 18:50:09
re Telehiv :  "De finner olje fordi de vet hvordan den lages, og dermed har de kritiske reservoarindikatorer å gå etter.. "    Nettopp ! Påstanden om abiotic olje  har levd i mange år, -først servert av russere. Men det har ikke blitt mer enn en hypotese.
#8

Utsagn fra Statsforvalteren i området :

"– Klimaendringer vil gi stadig lengre tørkeperioder på vinteren." 

https://www.nrk.no/nordland/lite-nedbor-og-kulde-skaper-vannkrise-i-nordland-og-troms-og-finnmark-1.15364789
#9
Leste et sted at neste normalperiode bare skulle være 10 år ? Kan det være riktig ? Det er vel WMO som avgjør det ?
#10
Sjøfolkene på Hustadvika

Der kom en melding fra Bjørnsund:Inatt var det gått et skip på grunn. Skøiter og fiskebåter gikk ut. Havet lå som en rykende grut. Skibet sto på ved Galdeskjær. Umulig å komme inntil der. Bølgene brøt over hele vraket. Det spurtes om det var liv tilbake. Båtene red i rokk og stormmot havets fresende Midgardsorm,vaktet og krysset dagen tilende; men da det mørknest måtte de vende.
Enda mørkere blev det ombord. Stormen stod som en foss fra nord. Folkene satt i lugaren på dekk og så den siste båten bli vekk. Det var ikke råd å få gitt nogen tegn. Det var bare å sitte som daumannsbein og vente, vente for hvert minutt på bølgene som skulle ta dem tilslutt. Og når bølgene sank, men vraket stod,da tendtes en liten gnist av tro,og når skibet sluktes av neste sjø,da tenkte de: Nu skal vi dø!
Det grånet ennu engang av dag. Da så de skøiten, den gikk over stag! En mann springer ut for å gi seg tilkjenne,kanhende de ser ham – det kunde jo hende! Han redder seg inn før neste brott, og nu ser det ut som de har forstått! Nærmere kommer de, skøite og kutter.Men stormen øker, det gjelder minutter! Skroget knaker, det kaster og vrir sig, det svikter, det legger sig over og gir sig!
Da er de der, hele fiskeflåten,redningsskøiten og føringsbåten! De gjorde den nesten umulige ting å seile tvers gjennom bråttenes ring og fiske opp av det skumgrønne kavet menn som var tatt av havet! Men bølgene tar de liv de vil: to redningsmenn satte livet til: Knut Løvås og Otto Tendø. De gav oss den enkle lære om sjømenns plikt og ære.
Helter? – Hvem snakker om helter her? Det er jo folk som vi kjenner! Det er Peder og Eilert og Lars og Johan, det er naboer, skyldfolk og venner! Og har de sin æres uskrevned lov, er det den, deres arbeid gir: De vet at havet tar sine menn, men de vet ikke hvem det blir. Men den som ikke våger sig ut, når skib er i ytterste fare, han kan vel være et hederlig skind, han er ingen sjømann, bare.
Heltene går i uniform, så man kan se, de er helter, på skulderstropper og ærestegn og mange snorer og belter. Heltene ofrer andre liv, om ikke de gir sitt eget.  De brer sig og trives i naboens land; der «ofrer» de nokså meget. Vi sjøfolk fra Norges og Danmarks kyst, vi kan ikke tenke sån. Vi våger liv for å frelse liv, og dette er nordisk ånd! 
Arnulf Øverland Samlede dikt (1911-1940, bind 1, Aschehoug, 2011
#11
Linken er ikke fremoverskuende.
#12
For den som er opptatt av det er dette en link for daglige hendelser :
https://rsoe-edis.org/eventMap
#13
Ny forskning / Hvor kommer varmen fra ?
09.09.2020, 21:24:09
I våre lange veitunneler, -ikke undersjøiske, er der sjelden kuldegrader. Hvor kommer denne varmen fra ?

https://wattsupwiththat.com/2020/09/09/part-of-the-heat-is-coming-from-beneath-our-feet/
#14
Andre emner enn klima / Re: Corona igjen
01.09.2020, 22:04:25
Kan denne "Dry Tinder" teorien ha noe substans ? I tilfelle kan vel nedstenging og "meteren" ha mindre betydning for utbredelsen av Covid-19 ?


https://www.zerohedge.com/medical/swedens-high-covid-death-rates-among-nordics-dry-tinder-other-important-factors
#15
Jeg var faktisk i Chania på Kreta under dette skjelvet i 2013. Det gikk raskt over, men det var en del rystelser. Vannet i et badebasseng vi satt ved ble turbulent og betongsøyler ved siden av oss beveget seg flere cm. Men det gjorde ikke særlig inntrykk på de faste beboerne. De var vel vant til det, selv om vi fikk info om at det var 6,4 på Richters skala.