Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ConTrari1

Pages: [1] 2 3 ... 42
1
Denne seansen er svært severdig -programverten Lubach demaskerer påstanden om at 69% av el-produksjon i Nederland er "grønn". Instruktiv!

Og jeg som trodde nederlenderne var gode forretningsfolk -vi nordmenn slår dem ned i støvlene med våre sertifikater!

https://rclutz.wordpress.com/2018/02/05/green-electrical-shocks/

2
Skråblikk / Re: Fra mappen "Klima galskap" #3
« on: Today at 09:36:25 »
En mappe som stadig får påfyll.

Men Extinction Rebellion var ikke død! Nå tyter de frem fra Corona-skjulet og planlegger blokkering av det britiske parlamentet, no less. Det skal visstnok skje "fredelig", og dersom de blir flyttet på når de bryter loven, er det selvsagt politivold. Jeg vil anta at man lett kan få en situasjon med jo mindre vold fra politiet, desto mer vold fra borgerne.

Extinction Rebellion has warned it will set up blockades in Westminster to prevent MPs from returning to work. A statement on its website said: "We’re not going to let them back in until they agree to start anew with justice, care and life at the heart of it. From September 1 we will peacefully blockade the UK Parliament in London until they promise that the first thing they’ll do is debate our three demands."

Extinction Rebellion said: "We are at an intersection of global crises. Climate breakdown, COVID-19, racial injustice – all are symptoms of a toxic system that is driving us to extinction – a system built on economic inequality, extraction, the destruction of nature, and exploitation.


Skal vi le eller gråte av dette sammensuriet (unnskyld, har Erna copyright?) av pandemi, klima og rasisme, de er ikke de første som gir uttrykk for dette, men kan det ligge så mye som et snev av tankevirksomhet bak? Det er vel heller et lønnlig håp om et politisk korrekt Kinderegg, tre emosjonelle knapper å  trykke på samtidig. Men er det så mange Pavlovske hunder blant folk?

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2020/07/03/xr-demand-net-zero-by-2020/


3
Godt vi har MDG, når både Juster, Einar Rose og Dag Frøland er borte.

Juster er vel den som har bedrevet den viktigste klimaforskningen her til lands så langt:
https://www.youtube.com/watch?v=GE-f3dy4zkM&t=165s

Juster ville nok ha blitt møtt med "no platforming" i dag. Bare å tenke mot normalt er en fare for klimaet, drømmen om det konforme folk er sterkere enn på lenge, og bildet på  det ideelle samfunn er bildet av morgendagens termometer der bare nullpunktet vises, +/- 0,1C. "Outliers" i forhold til dette, både tanke- og temperaturmessig,  er "liars" og "deniers" og "outed".

4
Ny forskning / Ingen oppvarming siden 1930 -tallet
« on: Today at 09:16:54 »
Det viser en studie om vekstforhold for trær i Nord-Finland; “the most suitable place in the world for temperature reconstruction”.

Tree density analysis, MXD, has a “more prominent association with temperature” than measuring tree ring widths because it can more clearly separate precipitation factors affecting tree growth from temperature-limiting factors (Bjorklund et al., 2020).

Northern Finland is characterized as “the most suitable place in the world for temperature reconstruction” because it sits on the edge of where trees can or cannot grow (or survive) due to clearly defined temperature limits on growth.


Pinus sylvestris (29 trees) from northeastern Finland indicate the warmest interval since 1876 occurred in the 1930s, and since then there has been no net warming. This is visible in both tree ring width (RW) and density (MXD) analysis.

Men så lenge det er politisk besluttet ved håndsopprekking at kloden koker, så kan jo ikke dette være riktig / sarcoff.

https://notrickszone.com/2020/07/02/new-study-the-most-suitable-place-in-the-world-for-temperature-reconstruction-shows-net-cooling-since-the-1930s/

5
Andre emner enn klima / Re: Dagens korte #12
« on: Today at 06:11:46 »
Relativismen er vel like gammel som europeisk kultur. Herodotus har en historie om møte mellom to religioner (ikke greske) der hver har en praksis som er anathema for den andre, og begge blir like moralsk opprørte. Konklusjonen er selvsagt at ingen religion er bedre enn en annen.

https://plato.stanford.edu/entries/moral-relativism/

6
Quote
Kan ikke være sant vel? De barna ser jo så snille og glade ut! Ikke er de radmagre heller. Det er ikke rettferdig å forsøke å gi elbil-eiere dårlig samvittighet, de har jo ofret så mye for å få god samvittighet! Moms og engangsavgift,  bompenger, parkeringsavgift, den trivelige plassen i morgenkøen, alt dette har de frivillig gitt slipp  på for å redde klodens klima, som ifølge  MDG-Hermstad er i ferd med å koke. Men sånn går det når man kjører fossil-biler! Jeg kan selv huske fosskokende radiatorer. Det var ingen spøk! Klart det skapte global oppvarming, der halvveis mellom Oslo og Drammen. Nei, regnbuebarn av kobolt og litium, det er hva som skal til for å redde Teslas økonomi!
Dette var så godt sagt at jeg har god lyst til å "stjele" teksten for å benytte i lokalavisa. Går det bra?

Helt ok, St.jakobs :-) Kanskje du kan ta med link til saken om fiskeolje-Hermstad?
https://resett.no/2020/07/02/mdgs-talsperson-slo-alarm-om-oljeutslipp-etter-grunnstoting-men-gikk-glipp-av-en-viktig-detalj/

7
Kan ikke være sant vel? De barna ser jo så snille og glade ut! Ikke er de radmagre heller. Det er ikke rettferdig å forsøke å gi elbil-eiere dårlig samvittighet, de har jo ofret så mye for å få god samvittighet! Moms og engangsavgift,  bompenger, parkeringsavgift, den trivelige plassen i morgenkøen, alt dette har de frivillig gitt slipp  på for å redde klodens klima, som ifølge  MDG-Hermstad er i ferd med å koke. Men sånn går det når man kjører fossil-biler! Jeg kan selv huske fosskokende radiatorer. Det var ingen spøk! Klart det skapte global oppvarming, der halvveis mellom Oslo og Drammen. Nei, regnbuebarn av kobolt og litium, det er hva som skal til for å redde Teslas økonomi!

8
Skråblikk / Krise for sjøfugl -fare for oljeutslipp!
« on: 03.07.2020, 06:59:27 »
Mens denne saken definitivt hører inn under klimahumor, ufrivillig sådan:

På mikrobloggtjenesten Twitter slo Miljøpartiet De Grønnes nasjonale talsperson Arild Hermstad alarm om en grunnstøtt tanker utenfor Røst i Nordland.

«Denne grunnstøtingen kan bli katastrofalt for sjøfugl og natur. Det er på tide å planlegge avslutningen på oljens tidsalder, da unngår vi ikke bare å koke livet på kloden, men vi unngår også å gamble med mistelige naturverdier», skrev Hermstad.

Det viste seg imidlertid raskt at det kun var fiskeolje ombord i skipet. Det er heller ikke meldt om at noe av oljen har lekket ut til havet, der den opprinnelig kom fra.


Godt dette ble oppklart før Bellona gikk til aksjon. Det kunne blitt for mye tran selv for Frederic Hauge.

https://resett.no/2020/07/02/mdgs-talsperson-slo-alarm-om-oljeutslipp-etter-grunnstoting-men-gikk-glipp-av-en-viktig-detalj/

9
Skråblikk / Fra mappen "Klima galskap" #2
« on: 02.07.2020, 19:29:09 »
Her var det skarp konkurranse mellom mappene "Klima galskap " og "Klima humor"  men galskapen vant til slutt.

Politisk redaktør i Dagsavisen Lars West Johnsen føler klimaendringer i sommerværet. Mens andre ser glede, ser han et mareritt.

– Som en usynlig fare i vannet, sniker klimaendringene seg innpå oss. Klare for å bite mens vi er svimeslåtte av varme, lykkelige og fulle av tilværelsens letthet, skriver han.

West Johnsen skriver videre at supersommer er dessverre ingen velsignelse. Det er et rødglødende faresignal om at noe er galt.


West Johnsen må snarest oppsøke en klimapsykolog. Men har han ikke fått med seg de siste dagenes regn og kjøligere vær i Oslo? Nei det er sant, sommerregn er vår skyld, kaldere vær er vår skyld, alt vær er skyldbetont og galt. Han kommer også med et spark til Sps nestleder, som har våget å angripe det grønne skiftet:

I Borten Moes øyne skal alt være rasjonelt, regningsbærende og konkurransedyktig. Borten Moe er haien i vannet, mener West Johnsen. En stor, farlig hvithai med mangel på reell forståelse av hvor akutt problemet vi står overfor er.

– Trist å måtte mase om disse klimaendringene, nå som vi hadde det så hyggelig, avslutter han.


Tja, hva skal man si? Kanskje Borten Moe trives med å se seg selv som hvithai? Det finnes verre skapninger på jorden. Som f.eks. redaktør i Dagsavisen.
Og overskriften?
Dagsavisen: Ola Borten Moe minner om Stutum

Stutum Hvithai? West Johnsen er ikke den skarpeste haikjeften i havet. Men man kan jo sy sammen et dramatisk bilde: – Som en usynlig fare i vannet...Borten Moe er haien i vannet....en stor, farlig hvithai...klar(e) for å bite mens vi er svimeslåtte av varme, lykkelige og fulle av tilværelsens letthet.

Det finnes ingen nedre grense for vulgaritet og banalitet når man lever av pressestøtte.

https://resett.no/2020/07/02/dagsavisen-ola-borten-moe-minner-om-stutum/

10
Skråblikk / Fra mappen "Klima galskap" #1
« on: 02.07.2020, 09:35:56 »
En mappe som stadig får påfyll. Sist inn er Elling Tufte Bere, professor i folkehelsevitenskap ved universitetet i Agder og seniorforsker ved FHI. På propaganda nettstedet forskning.no få han boltre seg fritt i formaninger om hvordan vi skal trene og ikke trene, spise og ikke spise.

All bevegelse er utslipp av CO2

Klimautfordringen er omfattende, og alle sektorer må bidra. Trim er viktig for helsa, men fysisk aktivitet kan ikke slippe unna klimaregnskapet.

Vi holder pusten av spenning (hvis Bere holder pusten lenge nok, sparer han kloden for store co2 utslipp), hvilke gullkorn venter?

Om syklisten kun spiser biff, så gir det et utslipp av CO2 på 163 g/km – altså nesten tilsvarende en vanlig bil, mens spiser syklisten kun soya gir det et utslipp på skarve 6 g/km.

Halle-Hallesby-luja! Nå kommer sikkert alle kineserne til å kutte kjøttrasjonen, look to Agder! Dette er norsk forskning anno 2020. Det er bare så trist at offentlige midler skusles bort på dette.

https://forskersonen.no/kronikk-meninger-trening/du-blir-sprek-av-a-spinne-pa-et-treningssenter-men-sykler-du-til-jobb-er-du-ogsa-med-pa-a-redde-verden/1704327

11
Generelt / Re: Krenkokratiet
« on: 01.07.2020, 21:08:45 »
Det sies mye - både vist og gale - om krenkeproblematikken nå for tiden.
Av alle steder gløttet jeg akkurat innom Vi Menn-redaktør Alexander Øystås lille leder denne uken, og der tar han opp nettopp krenkespørsmålet.
Jeg tillater meg å gjengi det han skriver:

Frihet til å krenke
Bystyret i Trondheim har vedtatt at det skal være forbudt å demonstrere hvis temaet har "rasistisk budskap". Jeg tror flertallet i bystyret har de beste intensjoner. Men et bystyre kan ikke innskrenke Grunnlovens bestemmelser om ytringsfrihet. Å forby en demonstrasjon er det samme som forhåndssensur.

Rasisme er egentlig det samme som mobbing. Folk skal tas bare fordi de skiller seg ut. Det er forkastelig Jeg mener vi alle har en plikt til å gripe inn hvis vi ser at noen er utsatt for rasisme eller mobbing. Vi skal ikke stå og se på at enkeltmennesker knuses og samfunnet ødelegges innenfra. Men fordi vi lever i et fritt land, må vi tåle å høre og se ytringer vi ikke liker. Hvis ytringene er ulovlig, kan politiet følge opp. Men vi skal ikke ha et samfunn hvor politikere eller byråkrater skal sitte og godkjenne hva som skal stå på parolene.

Friheten er ikke en gave. Det er en verdi mange har stupt i døden for. Men den verdien er ikke gratis: Den betyr at vi ikke kan påregne å gå gjennom livet ukrenket.


Syns det ble sagt mye fornuftig her, jeg?

Så vidt jeg har forstått, så har politiet i Trondheim kontaktet bystyret og forklart dem at det ikke er tillatt å forby demonstrasjoner fordi man mistenker at det kan forekomme ulovlige ytringer. Dette er helt i mot rettsstatens prinsipper, og dersom en slik politikk vinner frem, må man regne Trondheim som utmeldt av det norske samfunnet.

12
ConTrari1,
ja, her leverer du den ene gode demaskeringen av forsknings- og alarmisehumbuget etter den andre. 
 
MDG får satse på at de rettenkende får revet statuen av salig Holberg slik at ikke verden blir for mye minnet på hans uforlignelige beskrivelser av den hjemvendte student Erasmus Montanus, som er som tatt ut av biografien for MDG.


Behøver ikke rive ned Holberg, litt metallurgisk jukstering av hans kontrafei og vips står Montanus der og skuler mot Universitetet. (i Oslo, det er vel ingen i Holberg-byen Bergen som har slike ideer?)

13
Stoknes hevder at et av de mest påfallende klimapsykologiske fenomenene er fornektelse. Det er fremdeles mange som ikke vil tro på at klimaforandringene faktisk skjer og at menneskelig aktivitet medvirker til oppvarming av atmosfæren.

Dette er noe ordentlig lureri, ingen skeptiker sier at det ikke finnes klimaendringer, dette er en så uttværet anklage at det er pinlig av Stoknes å repetere den. Og at menneskelig aktivitet bidrar til oppvarming? De fleste vil vel si ja til dette også, -bare det faktum at befolkningen er økt fra rundt 1 til over 7 mrd på et drøyt århundre tilsier det- det er bare snakk om hvor mye og om det er et problem. Dette vesentlige poenget glir Stoknes behendig unna. Disse to forholdene er rett og slett det som startet dogmet om 97% konsensus, Doran & Zimmerman i 2009:

Another widely cited source for the consensus view is a 2009 article in “Eos, Transactions American Geophysical Union” by Maggie Kendall Zimmerman, a student at the University of Illinois, and her master’s thesis adviser Peter Doran. It reported the results of a two-question online survey of selected scientists. Mr. Doran and Ms. Zimmerman claimed “97 percent of climate scientists agree” that global temperatures have risen and that humans are a significant contributing factor.

The survey’s questions don’t reveal much of interest. Most scientists who are skeptical of catastrophic global warming nevertheless would answer “yes” to both questions. The survey was silent on whether the human impact is large enough to constitute a problem. Nor did it include solar scientists, space scientists, cosmologists, physicists, meteorologists or astronomers, who are the scientists most likely to be aware of natural causes of climate change.

The “97 percent” figure in the Zimmerman/Doran survey represents the views of only 79 respondents who listed climate science as an area of expertise and said they published more than half of their recent peer-reviewed papers on climate change. Seventy-nine scientists—of the 3,146 who responded to the survey—does not a consensus make.


...and the rest is history. Linken gir forøvrig en god oversikt over hele konsensus temaet.

https://climatechangedispatch.com/wsj-the-myth-of-the-climate-change-97/

14
Dersom du skulle tvile på alle påstandene om menneskeskapt klimakrise, så er det ikke et resultat av din kritiske sans og evne til selvstendig tenkning, nei, da har du mentale problemer. Gå til en klimapsykolog og lær hvor syk du er.

Stoknes hevder at et av de mest påfallende klimapsykologiske fenomenene er fornektelse. Det er fremdeles mange som ikke vil tro på at klimaforandringene faktisk skjer og at menneskelig aktivitet medvirker til oppvarming av atmosfæren. Blant forskere og andre har global oppvarming vært kjent i over 30 år, men det har vært vanskelig å skape konsensus om at dette faktisk er et problem og at menneskeheten må forenes om å få løst det,

Noen vil ikke forholde seg til klimaproblemet fordi det er mer behagelig å benekte det. Slike ser på det som noe fjernt fra sin tilværelse, og de vil ikke tenke negativt når livet fremstår positivt.


Dette er ikke annet enn en ny type hersketeknikk, der alarmistene benytter en ny variant av "refer to authority" på egne vegne. Nå er det altså vår psyke som det er noe feil med. Alarmistene vet de har tapt den faglige debatten (og derfor vil de ikke ta del i den) og forsøker stadig nye innfallsvinkler for å presse folket til lydighet. Det er tragisk at noen faktisk kan tjene penger på dette vrøvlet. Og det er utrolig frekt av Stoknes et al å postulere mentale lidelser hos store deler av befolkningen.

Peter Wessel Zappfe skrev en gang (etter hukommelsen) at troen på frelse er som å kaste et barn i sjøen for å få redningsmedalje. En kunstig skapt krise, akkurat som klimakrisen.

https://resett.no/2020/07/01/klimapsykologer-hvorfor-benekter-noen-klimaproblemet/

15
Telehiv; det er svært mye viktig stoff du bidrar med her, som det er verdt å fordype seg i. Jeg antar at du også har fulgt med på de samme temaene i GWPF og hos Paul Homewood, her er sitat fra sistnevnte:

Like Critical Theory, they are activist and political. They lead with their conclusions. Embedded within them is the central tenet of postmodernism, a philosophical movement of the mid- to late 20th century. Postmodernism challenges the premises of Enlightenment reason, particularly the claim that observation and rationality can identify objective truth, whether moral or scientific.

The argument has merit: neither morality nor the scientific premise that what we perceive is real are capable of proof. Postmodernism’s Achilles heel is not its central thesis but its failure to follow it. If there is no truth, then no universal conclusions can be reached, and therefore all questions must be left to individuals.

Postmodernism embraces Critical Theory and vice versa. Progressives are apt to insist that truth is relative and subjective when they encounter facts that they do not like, but otherwise eagerly enforce “truths” that they prefer. There is no truth. […]


https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2020/06/28/apocalyptic-science-how-the-west-is-destroying-itself/

Pages: [1] 2 3 ... 42