Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - PetterT

Sider: [1] 2 3 ... 21
1
Energi og miljø / Sv: Biofuel-bløffen
« på: 08.12.2017, 14:24:42 »

Trygve Hegnar: - Vi blir rundlurt

Hva skal vi gjøre med politikere som ikke skjønner dette?

Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen lørdag 10. desember 2016.
Norske politikere er enten dumme, kunnskapsløse eller frekke. Mange av våre lesere har spurt om det virkelig er sant at det på Stortinget er flertall for å putte mat og skog på tanken. Svaret er ja. I budsjettet for 2017 står det at det innen 2020 skal innblandes 20 prosent biodrivstoff i bensin og diesel. Forslaget ble presset frem av Venstre, men altså godtatt av miljøvernminister Vidar Helgesen (H) og regjeringen. Det er angivelig et grønt klimatiltak.
Vedtaket er dessverre verre enn vi trodde. Skulle innblandingen skje, må det båndlegges mellom ni og ti millioner mål med raps-produksjon bare for å få frem de nødvendige biodrivstoffliterne. Dette er ingen spøk. Ni til ti millioner mål med dyrket mark tilsvarer omtrent all dyrket mark i Norge!
Legger vi til grunn at norske bønder ikke har tenkt å legge ned all virksomhet, må denne rapsproduksjonen, som altså gir biodrivstoff, leies i utlandet.
10 millioner mål.
Det er så fantastisk og urealistisk at vi må ta detaljene.
Les mer her:
http://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2016/12/Trygve-Hegnar-Vi-blir-rundlurt

2
Energi og miljø / Biofuel-bløffen
« på: 08.12.2017, 09:41:53 »
Selv IPCC tviler nå på om biofuel har noe for seg:
It's final - corn ethanol is of no use
https://www.forbes.com/sites/jamesconca/2014/04/20/its-final-corn-ethanol-is-of-no-use/#5bd85c3867d3

3
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 06.12.2017, 23:17:18 »
Energiewende “Fundamentally A Disaster” …Germany To Miss CO2 Reduction Targets By A Mile
http://notrickszone.com/2017/12/06/energiewende-fundamentally-a-disaster-germany-to-miss-co2-reduction-targets-by-a-mile/#sthash.FAR9pdh9.dpbs
Overskriften sier det meste.

Denne unge studenten har skjønt det meste, men synes likevel å være negativ til plantenæringen CO2:
In Praise of GOP Tax Reform: Phasing Out Energy Subsidies
https://beinglibertarian.com/praise-gop-tax-reform-phasing-energy-subsidies/

4
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 05.12.2017, 21:24:39 »
Sitat Emeritus:
Sitat
Statlig (eller skal vi si Arbeiderpartiisk) styring av industri i Norge er i beste fall en blandet erfaring. Men hva med å tilby strøm til 5 øre kWt garantert i 30 år til den batteriprodusent som vil etablere seg i Årdal?


Selektiv subsidiering som Emeritus foreslår er i prinsippet lik Arbeiderpartiisk styring, og likt den konkurransevridende fordel dørfabrikken i Årdal fikk. Dårlig forslag.
Subsidiering og særbehandling fører til stagnasjon i næringslivet.  Dårlige bedrifter blir holdt kunstig i live.
All industri må behandles likt.  Da vil de innovative og kreative selskapene vinne i lengden med positivt bidrag til samfunnet.
 

5
En klok danske skal visstnok ha sagt at "det er vanskelig å spå, - især om  fremtiden".  Om det er Kumbel, Piet Hein eller Storm P vet/husker jeg ikke, men nok om det. 
Innen klimatemaet har det vært mange katastrofespådommer.  Noen har ikke slått til, og noen er stadig blitt utsatt slik Jehovas Vitner stadig utsetter Dommedag.  Vi gamle husker at konsensus på tidlig 1970-tall var global avkjøling og mulig ny istid.  Noen av datidens spå/trollmenn har kastet seg på klimahysteriet ettersom istiden uteble.

Her er noen feilaktige spådommer:
Some Failed Climate Predictions
https://wattsupwiththat.com/2017/10/30/some-failed-climate-predictions/

Motsatt av global oppvarming så er det mange tegn på at det i stedet kan bli kaldere tider:
7 Major Signs The Globe’s Surface Has Been Cooling, And Will Continue To Cool
http://notrickszone.com/2017/12/03/7-major-signs-the-globes-surface-has-been-cooling-and-will-continue-to-cool/#sthash.P6kFvLin.dpbs

Basert på at vi går inn i en tid med lav solaktivitet så holder jeg en knapp på avkjøling, men den er tidsforsinket i forhold til solen pga treghet i hovedsaklig avkjøling av havet. 
Nature Unbound VI – Centennial to millennial solar cycles
https://judithcurry.com/2017/12/02/nature-unbound-vi-centennial-to-millennial-solar-cycles/
Conclusion 5
5) In all cases a decadal or longer decrease in solar activity is associated with a decrease in temperatures and a change in precipitation patterns. A 10-year delay between solar changes and climatic changes is observed in some studies.

Den som lever får se.

6
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 03.12.2017, 22:47:54 »
Emeritus' sitat:
Sitat
The full of TrixZone formidler ikke noe annet enn et lokalt strømbrudd og har ikke peiling på hva de snakker om.

Det var ett -1- eksempel fra tysk media.  Du kan ikke forvente at alle de 172 000 tilfeller pr. år skal omtales i detalj.  Det er åpenbart at tyskerne er misfornøyd med antall utfall, selv om de er kortvarige, og antallet har sammenheng med kostbare, væravhengige, skjemmende, enerverende infralydstøyende og fugledrepende energikilder. Kostnadene fører til at flere fattige ikke har råd til å varme opp boligen sin.  Det er ikke noe "fremskritt" å være stolt av.

7
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 03.12.2017, 16:37:36 »
Emeritus har langt fra påvist noen feil i mitt innlegg over.
Tyskere selv er misfornøyd med alle strømbrudd og at de har Europas nest høyeste energipriser etter vindmøllelandet Danmark.
Raske bortfall og øking i ustabil sol- og vind-energi kan lett føre til svikt i transformatorer.  Bortfall kan godt være kortvarige, før back-up kull/gass/diesel-energi kobles inn, men er like irriterende og potensielt skadelig for det.
Det er realiteten notrickszone formidler.

Kull er slett ikke ut, selv i Tyskland:
https://www.thegwpf.com/first-poland-then-germany-now-spain-europe-rejects-coal-phase-out/
https://www.thegwpf.com/green-no-more-german-court-ancient-forest-can-be-cleared-for-coal-mine/

Når det gjelder publiserte artikler som omhandler naturlige årsaker til global temperatur og/eller klimaendringer så må det taes til inntekt for oss klimarealister ettersom klimahysterikere/IPCC kun mener at solen TSI er eneste naturlige klimaparameter og som varierer med 0,1 W/m2 siden lille istid, mens målinger/proxy data viser 3 W/m2, altså en faktor på 30.  Vi klimarealister tar selvfølgelig naturlige endringer til inntekt for vårt syn fordi "naturen styrer klima" som er klimarealistenes slagord.

8
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 02.12.2017, 09:09:03 »
Ha, ha, ha.  Emeritus er nesten morsommere enn Nils Arne Eggens utsagn om addvokata,
Sitat Emeritus:
Sitat
Det er sjelden en ser slike voksne, innsiktsfulle og drepende kommentarer nå til dags.

Vi som er blitt utsatt for Emeritus trakassering (klimadebatt.no's "metoo" parallell) om at vi er kullkuker og konspirasjonsfanatikere mm har ofte sett "slike voksne, innsiktsfulle og drepende kommentarer" fra Emeritus.

Konsekvensen av Energiwende:
Germany’s National Power Grid Mess…Country Seeing Whopping 172,000 Power Outages Annually!
http://notrickszone.com/2017/12/01/germanys-national-power-grid-mess-country-seeing-whopping-172000-power-outages-annually/#sthash.eR0rvb3a.dpbs

Litt om kull:
International Energy Agency (IEA) beretter om «kullboom» i Sørøst-Asia med installering av over 95 GW kullbasert kapasitet innen 2040 – en fordobling. Samlet for kull, gass og olje (nedgang) er omtrent det dobbelte av planlagt økning for fornybar energi der vannkraft er klart størst. Globalt planlegges kullfyrte kraftverk å vokse med 50 % i forhold til i dag. For andre energiformer angis: gass 90 GW, vannkraft 45 GW, sol 20 GW og vind 10 GW. Kina reduserer i antall anlegg, men hadde igjen største utslipp i 2017. Kina planlegger å bistå andre nasjoner med 700 kullkraftanlegg globalt.
http://www.klimarealistene.com/2017/11/30/klima-samling-i-bann-av-samfunnsutfordringene/

9
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 01.12.2017, 20:54:01 »
Alt man gjør er farlig.  Det er ikke sikkert å legge seg i senga å trekke dyna over hodet heller.  Det er den sikre død.
Her er de farligste yrkene i USA:
https://www.injurylawcolorado.com/legal-library/most-dangerous-professions.html
Ser ikke kullgruvearbeidere på listen.
I Norge er det sjøfolk og fiskere som har høyest dødelighet.
https://www.aftenposten.no/norge/i/EwpgP/Her-er-det-farligst-a-jobbe
Li og Co utvinning er helt sikkert ikke ufarlig.
Og en ting er sikkert: 
Flere dør av mangel på oppvarming i sine hjem pga kostbar "grønn" energi enn global oppvarming på tiendels grader, og dette skyldes grønnskollingenes politikk (energiwende mm).  Grønnskollinger er som vannmeloner: Grønne utenpå og røde inni.
Hvorfor bosetter mange pensjonister seg i varmere strøk?

10
Klimahysterikerne/aktivistforskerne har bevisst hatt som mål å bli kvitt den varme middelalder og 1940-tallets "blip".  Dette er avslørt i "climategate".  Juksteringen av de historiske temperaturdata er et middel for disse aktivistene for å opprettholde klimaskremslene.  Basert på aktivistforskernes selvavslørte motiv så er de simpelthen ikke troverdige.
De er også i stand til å
Sitat
lage de største vrengebilder ved å endre litt på verdiene i y og x aksen. Og skal en være virkelig avansert endrer en på  X year mowing average og alt ser annerledes ut.


Vi klimarealister har ingen økonomiske motiv, bare et ønske om å finne ut hva som er riktig (trodde selv på IPCC, Al Gore og IEA inntil jeg begynte å sjekke deres påstander gjennom andre kilder). 

Naturen styrer klima:
http://www.klimarealistene.com/2017/11/26/naturen-styrer-klima/
Nytt hefte forfattet av professorer og dr-ing-er helt uten økonomisk motiv.  Kun med ønske om å komme til bunns i klimasaken. 
Aktivist-klimaforskere (som M. Mann, J. Hansen, Benestad, Samset mmfl) har et økonomisk motiv, og det er å få mer forskningsmidler og å opprettholde jobben.  De er rett og slett ikke objektive.  Forskere er også mennesker, og har sine fordommer. Ville man stolt på slike i en jury som skal være "uhildet"? 

11
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 01.12.2017, 16:28:20 »
Jeg har ingen sans for Trump som person, som jeg synes opptrer like usympatisk som Emeritus i nettdebatter, men jeg er enig i en del av hans meninger og handlinger om den islamske fare og klimahysteriet.
Så: hvor har Trump uttrykt seg positivt om URENSET kullenergi?  Han går inn for "clean coal" som dette:
https://realclimatescience.com/2015/12/clean-coal/

Fra klimahysteriske og Trump-fiendlige Bloomberg:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-02/trump-may-have-found-paths-to-save-coal-and-hobble-clean-energy

Risikoen til kullgruvearbeidere må forbedres globalt etter norsk og US standard, men det må også risikoen til arbeidere som jobber i gruver for mineraler og metaller som er nødvendige for væravhengig energi (f.eks. Li og Co), som også utvinnes i land med manglende HMS.

12
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 01.12.2017, 08:58:51 »
For å gjenta meg selv om småbekker på Vestlandet:
Sitat
I en annen diskusjonstråd ser Emeritus stort på det: "i det store bildet".....
I det store bildet, Emeritus, så spiller små vannkraftverk neglisjerbar rolle for å "redde verden fra AGW", som er motivet for dagens satsing på naturødeleggende og ressurssløsende væravhengig energi som sol og vind.

Emeritus skriver:
Sitat
Vind kan komme i en tilsvarende situasjon under noen forutsetninger;

1. I områder som allerede har høye kraftpriser slik som England og Tyskland
2. At levetiden på anleggene er vesentlig lengre enn nedskrivningsperiodene. Dette vet vi litt om, det første anlegget som er revet, et sjøbunnsbasert dansk anlegg, produserte fortsatt strøm men teknologien var så gammel at det ikke lenger var noe poeng å fortsette å vedlikeholde og drifte de.

"Energiwende" er jo nettopp årsaken til dyr energi i Tyskland, England, m. fl.  Mer av det samme vil ikke redusere totalkostnadene, subsidiering inkludert.

Statoil er bare ute etter å utnytte subsidier.  Faller subsidiene bort så er ikke vindkraftutbygging lønnsomt for Statoil.  Statoil er også politisk påvirket av klimahysteriske politikere og NGO press(terror)-organisasjoner (meningsterror).

13
Energi og miljø / Sv: Utviklingen i sol- og vindenergi
« på: 30.11.2017, 11:16:11 »
Her er en del tall å tygge på:
Comparing Weather Dependent Renewables in Europe: 2016 + USA
https://edmhdotme.wordpress.com/lifetime-costs-for-renewable-energy-in-europe/

og mer her: https://principia-scientific.org/comparison-of-electricity-production-in-six-major-nations/

Analysen viser at væravhengig energi er vannvittig sløseri.

14
Generelt / Sv: Kunstig intelligens
« på: 17.11.2017, 09:20:18 »
Selverkjennelse fra Emeritus:
Sitat
siden mennesker knapt nok forstår en meitemark og på langt nær hundene, og i hvert fall ikke seg selv.

Snakk for deg selv Emeritus!
Emeritus' Sannhetspris går selvfølgelig til den som har drukket mest sannhetsserum.  Det er antagelig premien i enn drikkekonkurranse. Slik kan det virke på skriveriene i sene nattetimer. Sannheten får man fra barn og fulle folk.  ;D

15
Ingen tvil om at temperaturhistorien er tvilsomt justert:
https://realclimatescience.com/history-of-nasanoaa-temperature-corruption/
da vil overdrevne modeller tilsynelatende stemme.

IPCC undervurderer variasjon i TSI som de har på < 0,1 W/m2 i sine rapporter og modeller, mens historiske undersøkelser viser +3 W/m2 siden Lille Istid, altså en faktor på 30 som sammen med solflekkaktivitet (solvind av ladede partikler/Svendsmark) kan sammen forklare øking av global temperatur.

Sider: [1] 2 3 ... 21