Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Emeritus

Pages: [1] 2 3 ... 195
1
Sitat Contrari:

Quote
"This week the Maldives, under new president Abdulla Yameen, apparently changed environmental tack, saying that mass tourism and mega-developments rather than solar power and carbon neutrality would enable it to adapt itself to climate change and give its young population hope for the future."

Hallo! Masseturisme (med flytransport, ikke kanoer) skal nå redde Maldivene. Stakkars Mathismoen må gråte sine bitreste tårer hvis han leser dette. (I det minste dersom han ikke blir invitert til åpningen av det neste luksus-hotellet) Og ikke nok med dette; selveste karbonbaronen selv, Saudi-Arabia, stormer inn på scenen

Dels for å trøste Mathismoen, men først og fremst for å opplyse de som leser dette kan jeg meddele at president Abdulla Yameen ikke lenger er president og heller ikke har vært det på en stund etter å ha lidt et knusende nederlag ved siste valg, derimot har han mye å slite med for tiden. Det er tatt store økonomiske beslag hos han, nettopp i forbindelse med disse planene om store utbygninger. 

2
Sitat Contrari1

Quote
Her linkes det også til rapporten (med Mann på laget) med den famøse grafen som viser økning av ocean heat content i zetajoule. Skikkelig skremmende! Men hva betyr det i mer forståelige tall?

"So here’s the hot news. According to these folks, over the last sixty years, the ocean has warmed a little over a tenth of one measly degree … now you can understand why they put it in zettajoules—it’s far more alarming that way."

Jeg har aldri forstått kritikken mot at OHC blir målt i Joule. Dette er vitenskap og ikke folkeopplysing, og temaet er klodens energiubalanse og i hvilke tidsskalaer dette skjer i. Og det vitenskapelige symbolet/målet for energi er altså Joule og da må man selvsagt benytte det. Og de fleste som skal benytte disse dataene har ikke noen vansker med å regne dette om til C.

Og hva er så famøst med OHC grafen? Jeg er enig i at dataene fra før ca. 2004 er høyst usikre, men etter at ARGO kom har vi nå glimrende data ned til 2000 meter og så vidt jeg forstår blir det flere og flere av de nye bøyene som går ned til 3000 meter.

https://www.nodc.noaa.gov/OC5/3M_HEAT_CONTENT/


Det Contrari1 benevner som famøst er utvilsomt den viktigste klimamåling vi i dag har og kommer til å spille en sterkere rolle fremover etter hvert som vi får mer data. Og dette er ikke noe "alarmistisk" standpunkt.

https://judithcurry.com/2014/04/28/an-alternative-metric-to-assess-global-warming/

I dette innlegget argumenterer bl.a. Roger Pielke sr. og John Christy for nettopp å benytte disse data:

Quote
We propose an alternate approach based on the analysis of the accumulation rate of heat in the Earth system in Joules per time. We believe the radiative imbalance can much more accurately be diagnosed by the ocean heat update since the ocean, because of the ocean’s density, area, and depth (i.e., its mass and heat capacity), is by far the dominate reservoir of climate system heat changes ( Pielke, 2003, 2005; Levitus et al. 2012; Trenberth and Fasullo 2013).


3
Aktører og hendelser / Re: Klimarealistene
« on: 18.01.2020, 12:45:01 »
To nye one liners uten et snev av vitenskapelig innhold fra Contrari1.

Du kan gjerne kalle mitt siste innlegg kjefting og smelling men der er også et åpenbart poeng. Når Translator hevder at innleggene eller disse "Klimanytt" kan karakteriseres som referanser er jo dette bare tull. Det jeg mener med referanser er henvisninger til fakta, påvisninger i ulike IPCC rapporter - som gjennomgående blir feilsitert - eller vitenskapelige artikler.

Disse Klimanytt brevene på KR er jo gjennomgående skrevet av folk som ikke har noen som helst klimafaglig bakgrunn:

https://www.klimarealistene.com/klimanytt/

Ellestad synes å være den mest aktive og har aldri drevet med noe i nærheten av klimaforskning. Til og med Geir Aaslid anses å være kvalifisert til å skrive "Klimanytt," Aaslids inkompetanse i klimaspørsmål er jo avdekket gang på gang, senest her:

http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=284.msg10829;topicseen#msg10829

Og dette imøtegås på den måte vitenskapelige spørsmål skal håndteres. At den nedre stratosfære skal kjøles mens troposfæren varmes er et av de mest kjente indikasjoner på AGW, det tilhører ABC. Og her har jeg både henvist til IPCC, som igjen har videre henvisninger, og en populærvitenskapelig fremstilling av NASA som igjen har henvisninger til fem vitenskapelige artikler.

Det eneste de oppnår ved å vise til seg selv er jo at de aldri kommer opp av den hengemyra de har plassert seg i.

 

4
Aktører og hendelser / Re: Klimarealistene
« on: 17.01.2020, 20:32:59 »
Jeg gadd ikke å telle til lengre enn til 10, og da fant jeg ut at nesten alle referansene var til tidligere KN (Klimanytt) som er skrevet av den samme gjengen tullinger.

Dette er ikke referanser, den vitenskapelige betegnelsen på dette er incest, ekteskap mellom søskenbarn og glimrende eksempler på hvor skadelig innavl er.

5
Sitat Telehiv:

Quote
Jeg fatter forresten ikke norske anmelderes ukritiske skryt av tyske og østerrikske hvitviner

Her har vi et problem. Jeg har i dag benyttet deler av min kapasitet til å forberede morgensdagens samling der temaet er:

RIBBE MED ASIATISKE SMAKER

Allerede kl 11.00 bestilte jeg en fersk side på Solheim Kjøtt (for utenforstående Bergens beste kjøttforretning,) deretter var jeg på Asian Food Depot i Christian Michelsens gate og kjøpte en del ingredienser jeg ikke en gang greidde å uttale. Jeg unnskyldte meg med at jeg hadde glemt brillene og ga lappen til damen som fant det meste. Den utbenete og svorflådde ribben ligger allerede på verandaen i en lett saltlake. I morgen skal jeg fikse de to - tre ingrediensene seg ikke fikk fatt i dag. Så skal jeg lett brenne noen av kryderiene på denne måten:Nå sier jeg ikke stort mer om maten, men det skal ende opp omtrent slik:Men så var det problemet der du ikke vil ha frostveske til middag. Jeg har allerede bestemt meg for en riesling med litt rest-sødme, og det finner jeg kun i enkelte deler av tysk terroir, etter mye omtanke har jeg satset på en håndplukket Riesling Kabinett fra Kloster Eberbach, kan du tilgi meg?
6
Her på KD har der vært en rekke debatter om Antarktis, om massebalansen øker eller minker og om der er noe risiko for utglidning av deler av isdekket. Min konklusjon har vært at massebalnsen øker i deler og minker i andre deler. Om massebalansen netto øker eller minker på hele kontinentet gir også svaret på om Antarktis netto bidrar til GMSL, dette under forutsetning av at en legger til grunn at nedbørsmengden er konstant - noe vi vel neppe vet.

Vel, her er i hvert fall en melding de selv betegner som "Alarmerende:"

https://www.dagbladet.no/nyheter/forskere-slar-alarm/72029682

7
Aktører og hendelser / Re: Klimarealistene
« on: 17.01.2020, 11:26:44 »
Sitat Tufsen:

Quote
  Vel, hva annet kan man forvente fra "Emedrittussen"?   

Nei men er Tufsen tilbake. Etter at du har dritt deg ut om bankgarantier, statsråders konstitusjonelle ansvar når de avgir svar fra Stortingets talerstol, hvilke reserver der er i norsk vannkraft og stort sett alt du uttaler deg om stakk du i kjent "skeptiker"stil av for en periode men dukker opp igjen og begynner på nytt vrøvl? Les hva jeg skriver og ta konsekvensen av det. Denne strengen - "Klimarealistene" - er full av dokumentasjon som nettopp beviser at Klimarealistene sprer en masse dritt. Prøv å bidra litt mer til den vitenskapelige debatten, og forsøk å begrens alle disse one line smart ass kommentarene dine.

8
Mens vi snakker om Michelin:

https://www.dagbladet.no/mat/bocuse-restaurant-mister-stjerne/72037756

Dette var ingen bombe for meg. Det er enighet blant virkelige kjennere (jeg anser ikke meg selv blant en av de) at stjernene henger høyere utenfor Frankrike enn i dets opprinnelsesland. Bl.a. fikk den danske NOMA aldri mer enn to stjerner, og det samtidig som den i andre kåringer flere ganger ble kåret til verdens beste. Når det gjelder Bocuse har han den hovedrestauranten som er omtalt i Dagbladinnslaget, der har jeg aldri vært, men jeg har to ganger vært på en av de mange avleggere Bocuse etablerte i Lyon for å dra mest mulig ut av varemerket. Og short story; det var noe dritt, bl.a. ble det servert "Le Skrei," altså Lofottorsk, og den var gått ut på dato for lengst. Det var flotte restauranter med hyggelig betjening men maten var av en kvalitet som lå under norske restauranter i samme prisleie. Hovedrestauranten L'Auberge du Pont de Collonges har utviklet seg svært lite. De har servert stort sett gamle klassikere som ble utviklet for lenge siden, kanskje det skjer noe etter at de har mistet en stjerne, her er menyen for de som vil prøve seg:

https://www.bocuse.fr/media/original/autumn-carte-2019.pdf

Hva med å begynne med en suppe til 950 kroner, deretter kan en fortsette med en filet av sjøtunge (finnes i norske farvann helt opp til Trøndelag) til 900 kroner. Deretter må man jo ha en liten kjøttbit, jeg anbefaler en Bresse kylling kokt i svineblære til 2700 kroner, så avslutter vi med et lite ostefat til 370 kroner.

Vinen kan KD.com's lesere plukke ut selv, jeg er allerede blakk.


9
Aktører og hendelser / Re: Klimarealistene
« on: 17.01.2020, 08:53:53 »
Sitat Translator:

Quote
  Hvis dette innlegget var ment for å gi 'balanse' her på forumet, så gjør det ikke særlig inntrykk når du skriver "den dritten som spres av Klimarealistene". Mitt inntrykk er at Klimarealistene sprer saklig Hvis dette innlegget var ment for å gi 'balanse' her på forumet, så gjør det ikke særlig inntrykk når du skriver "den dritten som spres av Klimarealistene". Mitt inntrykk er at Klimarealistene sprer saklig informasjon som hver enkelt kan etterprøve ikke minst med de referansene og linkene de oppgir. 

Nå må du merke deg hvilken streng du skriver dette på.

Her kan hver enkelt etterprøve ikke minst med de referansene og linkene vurdere kvaliteten av den informasjon Klimarealistene gir. Begynn på begynnelsen.10
Ny forskning / Re: Klimasvindelelens historie
« on: 16.01.2020, 11:00:47 »
Og denne videoen er om mulig en enda større svindel. Jeg har aldri brydd med om disse 97% undersøkelsene, men en ting vet jeg. Ingen av de konkluderer med at 97% av klimaforskerne hevder vi står overfor en akutt klimakrise. Det som har vært temaet er om oppvarmingen vi har sett de siste tiårene helt eller delvis er et resultat av utslipp av CO2 og andre klimagasser.

De presenterer altså en stråmann og argumenterer mot den. For øvrig har jeg lenge trodd at det var nær 100% av de oppegående atmosfærefysikerne som var av den oppfatning, jeg kommer i farten ikke på en eneste atmosfærefysiker som mener at mer CO2 i atmosfæren ikke har noen effekt.

Det hadde vært mer interessant å finne ut hvem som står bak denne bloggen, det eneste som mangler er glossy papir.


https://climatediscussionnexus.com/about-us/


11
Sitat Telehiv:

Quote
Nå synes det å være Abid Raja som kan være i ferd med å fyre av en bombe under Høyre-arken, for han vil ikke bare ha disse barna hjem, men også alle mødrene.

Dette er en glimrende anledning for Frp til å markere sitt standpunkt på en måte som det norske folk vil forstå. Til tross for at AR snakker rent norsk og må antas å ha lært seg noen norske kulturelle trekk, forstår han likevel ikke at det er uønsket og ikke i vår interesse å ta tilbake en masse folk som har bodd i Norge i kort tid og har nytt godt av de rettigheter det gir, men på den annen side utviser en slik total forakt for norsk kultur at de reiser til Syria for å tilslutte seg IS.

Si det rett ut; en slik uttalelse kan kun komme fra en person som sliter med en føydal ballast og som fortsatt er i en innlæringsfase av hvilke verdier norsk kultur står for. Hvis han er bekymret for velferden til alle disse IS kvinnene og deres barn, så kan han henvende seg til sine Pakistanske kontakter og forespørre om de ikke kan få innreisetillatelse til Pakistan, der vil de også møte en kultur de forstår og som helt sikkert er mer i overensstemmelse med det verdisett disse kvinnene har. Altså en vinn vinn.

Det hadde blitt et helvetes ramaskrik, men et slikt angrep hadde satt problemstillingen på spissen, og AR hadde blitt tvunget til å redegjøre for hvorfor han vil at landet skal importere terrorister og hvorfor han ikke er opptatt av å verne om den norske levemåte og verdier.

12
Jeg har stor sans for FrP, jeg har aldri stemt på de, men hvis FrP hadde greidd å aksentuere hvorfor de har blitt så store som de var og fått dette formidlet på en bedre måte enn Listhaug og Tybring- Gjedde, har de en fremtid. Jeg har tidligere snakket varmt om ordføreren på Os, Terje Søviknes som er en ypperlig pragmatist og har noe av det klassiske Venstre i seg. Jeg er imponert av kjøttskjæreren fra Austefjorden, Jon Georg Dale, som kan møte hvem som helst i en debatt og uten annen utdannelse enn som kjøttskjærer kan sette seg inn i de mest kompliserte spørsmål og møte en hvilken som helst professor eller "fagperson" og se han rett inn i øynene og spørre om mora hans vet hva han holder med. Jeg savner kort og godt ekte folk som Reiulf Steen, Gunnar Berge og Erling Norvik som dukker opp på arenaen som "vanlige folk" men vet hva det dreier seg om.

Jeg tør påstå at 97% av forklaringen på at Erna fortsatt sitter, er at folk flest forstår at Erna faktisk blir lykkelig av en kopp varm kakao og en pose lakrisbåter, og at hun innrømmer det. Stiller en samme spørsmålet til Støre eller Willoch blir svaret noe i retning av en fjelltur i Rondane kombinert med en overture av Harald Sæverud.     

13
Siv og resten av regjeringen har visst at den norske stat har arbeidet med denne saken i fire - fem måneder, men Siv forstod først i dag hvilken symbolverdi denne saken har.

Hva angår bompenger er det et par refleksjoner vi kan gjøre oss. Fremskrittspartiet har siden Solberg I ble etablert for fem og et halvt år siden sammenhengende hatt både Finansministeren og Samferdselsministeren og hvis FrP ikke vil ta noe ansvar for bompengene så har vi ikke bruk for de.

14
Aktører og hendelser / Re: Klimarealistene
« on: 15.01.2020, 22:00:29 »
For balansens skyld og for å styrke mine klimaskeptiske credentials limer jeg inn min nå nettopp sendte e-post til Helge Drange:

Quote
Jeg så intervjuet der temaet var stormfloen i deler av landet, og der du av en eller annen grunn hadde blitt innkalt som spesialist. Stormfloer og klimaendringer som følge av økende mengder av klimagasser i atmosfæren er en av mine hobbyer, du er fagmann og professor. I dagens intervju fikk du spørsmålet om tilstanden på Bryggen i Bergen i dag var et utslag av klimaendringer. Etter noen flakkende blikk svarte du «litt.,» før du fortsatte med utviklingen frem mot 2100 og andre fremtidige prediksjoner som jeg ikke har noe å plukke på, disse vurderinger synes å være innenfor IPCC’s usikkerhetsintervall, og min personlige oppfatning er at havstigningen kan bli høyere nettopp som følge av de endringer vi forårsaker i atmosfærens komposisjon, jeg er med andre ord usikker og søkende, vi har i realiteten ikke peiling bl.a. på hvordan Antarktis vil reagere de neste 100 år.

Men hvorfor svarer du «litt» på spørsmålet om AGW kan forklare det vi så på Bryggen i dag? Dette strider jo mot all empiri vi pr. i dag har om havstigning i Bergen, dels fordi Bryggen synker av andre antropogene årsaker en CO2, bl.a. at grunnvannet i hele Fjellsiden er lagt i rør og at Bryggen er bygget på trepeler som er i ferd med å råtne. Men empirien hevder jo at Bergen har en landhevning som nesten matcher de ca. 3 mm økning vi har GMSL, en verdi som åpenbart ikke automatisk kan overføres på et hvilken som geografisk punkt. Du kan ikke en gang utelukke de dekadale naturlige fluktasjonen i dette «litt» bildet ditt.

Dette holder ikke, dette er kort og godt feilinformasjon som er like plagsom og kontraproduktiv som den dritten som spres av Klimarealistene, du bidrar til å svekke den vitenskapelige metode som rettesnor for politiske handlinger.

Med hilsen

Emeritus (det var avsendt med fullt navn)
Møhlenpris


15
Sitat Telehiv:

Quote
Hvis man vil ta en titt på Oslotilstandene som de er foreløpig, er dette ganske opplysende

Du er ikke følsom nok. I dag var jeg tom for nikotin (snus,) og gikk ca. 87 meter T/R kontoret på den kiosken jeg av og til benytter, dette er en kombinert pølse/tobakk/Fishermann's Friend kiosk som i tillegg har en stor avdeling med alle mulige slags lykkespill. Lotto, Tipping og en masse pnegespillautomater. Og der - bakerst i kiosken - satt det minst ni flerkulturelle typer i sin beste alder, dette midt på dagen og de stinket av at de ikke hadde gjort er ærlig stykke arbeid på minst tre år. Dette er jeg neppe alene om å registrere, og jeg forstår at med mindre jeg blir belastet med en jævlig masse skatt så hadde dette ikke vært mulig.

Det er slike eksempler den sunne og rasjonelle innvandringsmotstanden må bygge på. Hvis jeg hadde hatt større baller hadde jeg bare innledet en samtale og spurt hva de holder på med, har de noe arbeid, og hvorfor sitter ni menn i sin beste alder og surrer på en kiosk midt i Bergen midt i arbeidstiden.

Pages: [1] 2 3 ... 195