Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - translator

Pages: [1] 2 3 ... 25
1
Media og politikk / Miljøaktivist advarer mot diktatur
« on: 01.06.2019, 14:53:02 »
Da jeg var innom Dagens Næringsliv i forbindelse med et annet innlegg jeg skrev i dag, kom jeg over denne artikkelen av Kjetil B. Alstadheim. Alstadheim har bakgrunn fra Natur og ungdom og han var tidligere journalist i Klassekampen, så jeg har ingen problemer med å kalle ham miljøaktivist. Overskriften hans "Klimatrussel mot demokratiet. Et grønt diktatur blir ikke først og fremst grønt. Det blir først og fremst diktatur." fikk meg imidlertid til å betale 1 kr for å lese hele artikkelen. Her er den:

"
Enten må kongene bli filosofer, eller så må filosofene bli konger.»

Platon (427–347 før vår tidsregning)Det er de siste månedene skjedd noe som er bra, og noe som er skummelt, i klimadebatten. Det som er bra, er at engasjementet og oppmerksomheten er økt blant annet takket være klimaaktivisten Greta Thunberg. Det som er skummelt, er grønn lefling med autoritære tanker.

Så jeg skvatt litt da nasjonal talsperson Une Bastholm holdt tale på Miljøpartiet De Grønnes landsmøte sist helg. Hun sa at «vårt politiske system i Norge er veldig bra når en trenger kompromisser, men fungerer dårlig for kriser som ligger noen år frem i tid». Hun sa at økosystemene og klimaet «inngår ikke kompromisser». Og hun sa at «tiden for å spørre pent er forbi».

Bastholm er ingen antidemokrat. Men slike formuleringer leder en lett ut på farlige stier.

Mer eksplisitt er kampanjen «Extinction Rebellion», som har laget mye ståhei, særlig i London. Extinction Rebellion sier de vil ha et «ekte demokrati» som velter de «korrupte» interessene som undergraver dagens demokrati. Også her hjemme er denne gruppen dukket opp. Aktivister limte seg fast utenfor Norges Bank. Og 25 «kulturpersonligheter og akademikere» klistret ukritisk sine navn under et opprop i Aftenposten som etterlyste «opprør mot regjeringen» for å «gjenopprette et ansvarlig folkestyre» og med en påstand om at «samfunnspakten» er «brutt». Og et krav om «at det dannes et råd som skal føre tilsyn med at tiltakene som er nødvendige, blir gjennomført». Nærmere bestemt et ikke demokratisk valgt borgerråd som skal styre klimapolitikken.

Det er mye rart i disse resonnementene. Blant annet baserer de seg på at det korrupte demokratiet, som de ikke har tillit til, skal oppnevne et råd for å bli passet på. Men den greske filosofen Platon ville støttet tanken om en grønn junta. I boken «Staten» argumenteres det for at folket ikke er i stand til å velge ledere som tenker langsiktig og helhetlig. Derfor burde styringen overlates til filosofene. I dette tilfellet økofilosofene.

Også en mer sober stemme har luftet sin bekymring om klima og demokrati. Hans Petter Graver, jusprofessor og preses i Det Norske Videnskaps-Akademi, spurte på akademiets årsmøte om det er nødvendig med «justeringer i måten vi tenker demokrati» og om det er mulig å redesigne demokratiske institusjoner «uten å havne over i autokratiske systemer».

Bekymringen er forståelig. Selv om tegnene er der allerede, handler klimapolitikk om å begrense skader som blir virkelig alvorlige først om noen tiår. Irritasjonen over en ny bomstasjon eller lav pensjon er her og nå. Det er noe av det vanskelige med klimakrisen. Men den utfordringen gjelder ikke bare demokratier.

Noen romantiserer hvor effektivt Kina håndterer miljøproblemer. Men det er der utslippene har tatt av de siste par tiårene. Det er fortsatt uvisst når Kinas utslippskurve vil bøye nedover. For også et autoritært regime som Kina må levere noe av det samme til folk flest som demokratier i Vesten for å sikre stabilitet i samfunnet, nemlig økonomisk fremgang, arbeidsplasser, mulighet til å kjøpe nye dingser – og luft som ikke er helseskadelig å puste inn.

Den nye rapporten fra FNs naturpanel viser at én million arter er truet med utryddelse. Demokratiet bør ikke være blant dem. Hensikten kan være så god den bare vil. Men hvordan skal klimatiltak dyttes ned over en befolkning som ikke støtter dem, uten totalitære midler og begrensninger i ytrings- og pressefrihet? Hvor skal bompengeopprørere og dieseldissidenter interneres?

Autoritære fantasier, også om de er grønne, er en oppskrift på mindre frihet, mindre åpenhet og mindre kontroll av maktbruk. Og mer overgrep og sløsing.

Klimaproblemet er foreløpig løst hverken av demokratier eller autoritære regimer. Det må løses i en verden der det finnes begge deler. I demokratiske land som Norge er løsningen ikke å engasjere seg mot demokratiet.

Løsningen er å engasjere seg i det.
"

https://www.dn.no/uten-filter/klimatrussel-mot-demokratiet/2-1-611703

2
Denne debatten gikk på Dagsnytt 18 i går, noe for de virkelig klimafrelste:

https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/201905/NNFA56053119/avspiller

(nr 4, Endrer språkbruken om klima)

Ifølge ansvarlig redaktør i Morgenbladet, Anna B. Jensen, skal det hete

ikke 'klimaendringer', men 'klimakrise'
ikke 'økologutfordringer', men 'økologisk sammenbrudd'
ikke 'klimaskeptiker', men 'klimavitenskapsfornekter'

Når Kjetil B. Alstadheim fra Dagens Næringsliv er den som skal gi henne motstand, så kan man jo tenke seg resten...

3
Media og politikk / Klimadebatt på tysk
« on: 19.05.2019, 14:48:58 »
Et meget godt foredrag som også sier mye om den tyske klimadebatten holdt av Prof. Dr. Werner Kirstein. "Der politogene Klimawandel" kan oversettes med 'De politogene klimaendringene' som antyder det som er poenget i foredraget, nemlig at det er politikken som står i førersetet og ikke vitenskapen. Vitenskapen er blitt irrelevant! Foredraget starter med en grundig akademisk presentasjon av foredragsholderen. Verdt å se for de som skjønner litt tysk.

https://www.youtube.com/watch?v=zT5MR8SEvyc4
Det er så langt mellom disse blant alle alarmistinnleggene (fra grønne drømmere, bekymrede besteforeldre osv.) i min nære, men ikke fullt så kjære, lokalavis, så jeg tar det med her:

Quote
Nå har jeg forstått at faktisk ikke alle vitenskapspersoner er enig med IPCC. Noen har funnet feil i en del rapporter og beregninger. Noen av disse feilene er innrømmet, og noen ikke. Noen vitenskapspersoner har valgt å tre ut av IPCC-«familien», fordi de føler seg utmanøvrert. Er det faktisk slik at den ene forskeren ikke kan godta den andre forskerens motsatte konklusjon? Er det slik at det her i verden bare er en eneste sannhet (religion)? HC Andersen pekte også på denne ene sannheten om keiserens nye klær!

https://www.dt.no/meninger/nyheter/miljo/skal-jorda-oppfore-seg-akkurat-slik-vare-nalevende-generasjoner-er-vant-til-a-oppleve/o/5-57-1137151
5
Mer NRK-propaganda:
https://www.nrk.no/jakten-pa-klimaendringene-1.14375177

Legg merke til nederst under rubrikken "Les mer":

Quote
Tviler du på at klimaendringene er menneskeskapte?
Se Folkeopplysningen

Ha ha

6
Desse dagar
11:03 - 12:00
I programmet Desse dagar, tek programleiar Håkon Haugsbø eit steg tilbake for å sjå på aktuelle saker frå nye ståstader. Fenomenet "flyskam" breier seg i vårt naboland Sverige, der fleire og fleire skammer seg for å flyge på grunn av klimaet. Kor skamfulle er nordmenn som nett er tilbake frå flyferie og i gang med å bestille neste? Skal vi skamme oss for å flyge? Eller er flyskam berre nok eit tomt nyord?

https://radio.nrk.no/direkte/p2

7
Til det siste, så er han faktisk i godt selskap:

Quote
Du er en grønn fascist, og det har jeg sagt mange ganger

Sagt av FrPs Ulf Erik Knudsen til MDG-politiker Ståle Sørensen i en debatt om innføring av bompengering i Drammen bestående av 40 bommer. (Heldigvis ser det ut til at vi har klart å stanse den.)

https://www.dt.no/se-den-store-bomdebatten-her-du-er-en-gronn-fascist-og-det-har-jeg-sagt-mange-ganger/v/5-57-1130521

8
For at jeg skal klare å holde en viss orden i mine egne innlegg, henter jeg frem igjen denne tråden. :)

Tom Segalstad har nylig holdt et foredrag som er knusende for klimaalarmismen og samtidig både artig og lærerikt. Dere kjenner antagelig til de fleste poengene, men kanskje ikke alle?

https://www.youtube.com/watch?v=BaaxQPdgs4Y


9
Skråblikk / Die perfekte Klimaaktivistin
« on: 14.03.2019, 23:47:54 »
Etter å ha sett kveldens NRK Debatten om og med skråsikre ungdommer som streiker for klima, svitsjet jeg over til tysk tv, og hva fikk jeg se:

DIE PERFEKTE KLIMAAKTIVISTIN

https://www.youtube.com/watch?v=NKm8b5HR97E

Viel Spaß  8)

10
Quote
Hvis han ikke hadde nevnt klima så hadde han fått sparken.

Trygve Hegnar i Dagsnytt Atten som svar på et spørsmål fra programleder Sverre Tom Radøy om sentralbanksjefen hadde nevnt klima i talen han holdt i dag.

https://www.nrk.no/norge/sentralbanksjef-oystein-olsen-advarer-mot-tidlig-avvikling-av-oljenaeringen-1.14431205

11
Media og politikk / Sv: BT vil undervises av 15-Ã¥ringr
« on: 28.01.2019, 16:42:41 »
Denne 15-åringen setter seg imidlertid grundigere inn i sakene (typisk for diagnosen Asperger) enn mange av de andre klimaklovnene media trykker til seg. På Skavlan redegjorde hun (uoppfordret fra programlederen som ikke skjønte bæret) for Keeling-kurven på en måte som viste at hun visste hva hun snakket om. Det gir håp om at når hun blir litt eldre og mer moden så vil hun kanskje selv komme frem til at ting ikke er fullt så enkelt, iallfall hvis hun skulle treffe på noen utenfor "menigheten".

12
Media og politikk / Sv: Om å utfordre makten
« on: 24.01.2019, 23:52:26 »

I intervjuet ble hun "utfordret" på om "klimaendringene" var menneskeskapt, og svarte relativt nyansert, i lys av sin rolle som beredskapsminister. Dette var imidlertid ikke godt nok for NRKs klimaprestinne, som enten ikke var villig til eller i stand til å forstå hva som ble sagt, og som dermed ikke ga seg før hun fikk avkrevd Tybring-Gjedde troserklæringen:

"Men er de [klimaendringene] menneskeskapt?"

"Ja, det er de",
svarte Tybring-Gjedde. Og da var prestinnen omsider fornøyd. Den mistenkte klimahedningen hadde krøpet til korset!NÃ¥ innrømmer jo ogsÃ¥ alarmistene (jf. NRK-serien om oversvømmede byer) at en vesentlig grunn til oversvømmelsene ved stormflo eller sterk nedbør er at byenes overflate er blitt tildekket av asfalt, betong osv. slik at vannet renner rett ut i avløp og elver. Og urbaniseringen er jo menneskeskapt, sÃ¥ i den forstand synes jeg hun har sine ord i behold  ;)

https://tv.nrk.no/serie/synkende-byer/2019/KOID24009818/avspiller

13
Media og politikk / Sv: Folkeopplysningen om klima
« on: 13.01.2019, 15:47:53 »
Helge Lurås har en kommentar på resett.no (som er i ferd med å bli den nye Nettavisen, etter at kommentarfeltet ble fjernet der) som går direkte på dette seneste propagandautspillet fra NRK.

https://resett.no/2019/01/13/nrk-tar-klimaaktivismen-til-nye-hoyder/

14
Tysk TV har kjørt ekstrasendinger hele uken om snøkaoset.

http://www.tagesschau.de/multimedia/video/video-492083.html

Klimawandel? Nein, das Wort wurde nie genannt  ;)

15
Jeg har akkurat fått følgende epost fra min strømleverandør:

Quote
Informasjon om elsertifikater, prisutsikter og varsel om prisendring.
Elsertifikatordningen inngått mellom Norge og Sverige skal bidra til økt produksjon av kraft fra fornybare energikilder. Målsettingen er 28,4 TWh ny fornybar årlig kraftproduksjon fra 2020.
Myndighetene legger gjennom elsertifikatloven en plikt på strømleverandørene til å kjøpe elsertifikater til sine strømkunder, tilsvarende en viss prosentandel av kundens årlige strømforbruk. Andelen i 2018 var satt til 15,3 %. For 2019 har myndighetene økt andelen til 17,1 %.
Andelen vil øke til 18,9 % i 2020 for deretter å falle til null mot 2035.
Prisen på elsertifikater har steget den senere tiden, men vi har holdt prisen uendret gjennom hele 2018. Engrosprisene er forventet å stige utover vintern.
Hva betyr dette for deg som kunde?
Variabel Goo 15 vil fra 01.01.2019 øke til 89,90 øre/kWh inkl. mva. Av dette utgjør elsertifikatprisen 4,5 øre/kwh inkl. mva.
Du kan også lese mer om dette på www.energinorge.no og www.nve.no

Andre nyheter om kraftmarkedet finner du på www.geavisa.no.

Pages: [1] 2 3 ... 25