Klimadebatt

Klimadebatt => Andre emner enn klima => Emne startet av: Telehiv på 04.01.2018, 01:35:12

Tittel: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv04.01.2018, 01:35:12
Resett legger i dag ut artikkel om Trine Skei Grande som skal ha hatt seg i fylla med en 16 års gutt under et bryllup i Trøndelag i 2008, der "hendelsen skjedde utendørs og ble observert av flere".

(https://pbs.twimg.com/media/DSpU7zmV4AA7BUT.jpg:small)

Link: https://resett.no/2018/01/03/nok-en-sak-om-upassende-atferd-rammer-norsk-politikk-denne-gang-er-det-trine-skei-grande/

Ja, hvis dette er korrekt blir det fort et folkekrav at Grande får samme eksponering i media som Giske. Hvis ikke snakker vi omvendt kjønnsdiskriminering så det holder. For det må jo ikke bli slik at metoo-ister og feminister for øvrig får henge ut mannfolk som det passer dem, og la kvinner slippe unna?

PS: Denne saken var velkjent i journalistkretser da det skjedde, men ble dysset ned. Men siste ord i saken er neppe sagt denne gangen, for Resett avslutter dagens artikkel med: "Resett kommer med mer". Jeg frykter derfor mye stygg drivhusgass vil slippes ut i kjølvannet av dette.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv04.01.2018, 01:48:55
Resetts oppslag om Grande har for øvrig allerede skapt reaksjoner i andre media, for eksempel i Document:

Link: https://www.document.no/2018/01/03/metoo-gar-av-hengslene/

En grøssende ettertanke siger på:
Når noen kvinner i metoo-ismens navn for lengst har begynt å trekke fram episoder helt tilbake til 70-tallet der de mente at de ble ubehagelig behandlet av en mann de gjerne skulle tatt rotta på nå, er vi selvsagt over i freakshowet for seksuelt frustrerte med hevdelsesbehov som nå har fått fripasset de har drømt om siden pubertetskrisen. Og rekylen lot altså ikke vente lenge på seg: Nå henges kåte kvinner ut til tørk av menn som vil balansere bildet litt.
 
Så dermed: Hvor skittent, nedverdigende og hyklerisk moralsk skal dette bli før de ivrigste uthengerne oppdager at også de har blitt skapt gjennom ren puling - ja, kanskje til og med utagerende puling der far skal ha rautet brunstig og høylydt i ekstasens øyeblikk, trolig en sjokkerende opplevelse for mor som han bør straffes for nå, vil jeg tro? Angsten har kanskje allerede tatt de mest overivrige moralistene som har skjønt hvor dette kan bære hen også for dem til slutt?? For nå sitter det revansjelystne bak hver busk og tenker: "Bare pass deg selv, for jeg lurer på om jeg ikke så hva som skjedde da du ble unnfanget, og at den ene part var BETYDELIG mindre villig enn den andre....joda, husker det så godt - media bare venter på min historie!"
 
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv04.01.2018, 09:51:58
Opptil flere tanker kan ikke unngå å snike seg inn, gitt at de store medieredaksjonene slutter å dekke over denne saken:
- Var det tilfeldig at Resett slapp denne saken nå, midt under Venstres forhandlinger for å komme i regjering?
- Kan Erna våge å ta inn Grande/Venstre i regjering hvis dette blir en gaplatter-sak de nærmeste ukene?
- Kan denne saken uansett medføre at Grande legger av seg sin høymoralske attityd mot alle som ikke er like høyverdige som henne i samfunnsetiske spørsmål?

Kan Grandes håp være at hun ikke har noen Yssen i sine rekker?
Må bare minne om hvordan - og hva som skal til - for å ødelegge folk (menn) i norske media, dvs. når de rette aktørene beslutter at noen skal ødelegges: Da må mediemakt-kvinneregimet (i dag identisk med metoo-basen i norske redaktørstoler) aktiveres fullt ut.
Jfr. Gerd Liv Valla-saken (der Valla sluttet å jatte med Marie Simonsen et al og måtte tas), der Yssen viste sin fulle ryggstikkingsverdi for første gang:

Valla sa selv i den anledning: «En framtredende pressemann sa til meg at det ikke var til å tro at Mosveen i VG kunne ha den rollen han hadde når han samtidig hadde dette forholdet til Ingunn Yssen. De sier det i personlige samtaler, men lar det hele gå upåaktet hen i mediene uten å kommentere»

Her luktet de våkne en konspirasjon, og norske mediers høymoralske sladrehank nummer 1, Svein Egil Omdal, kunne ikke vente med å fortelle hvor godt informert han var: «Kjetil Try (Jens Stoltenbergs gode venn, red.anm.) har vært gift med Ingunn Yssen. Yssen er venninne med Dagbladets Marie Simonsen. Simonsen deler hage med Erik Mosveen. Og Mosveen ledet den legionen av VG-reportere som felte Gerd-Liv Valla. Inhabil, anyone?»

Yssen er sentral også i kvistingen av Giske fra innsiden i AP.
Når det gjelder å redde Grande fra en ellers urkomisk hekseprosess i media nå, har vi sett at hele femi-kostebinderiet rundt Marie Simonsen et al for lengst er på pletten og holder Grandesaken  utenfor de store mediereaksjonene.
Lille Resett har altså likevel klint til, og like lille Document har reagert med å fordømme det.
De største mediene (NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, osv., nå gjennomgående ledet av kvasiraddisene fra gruppen "reformerte/selvhumaniserte AKP-ere") kan imidlertid ikke rykke ut og fordømme saken, for da er jo saken offentlig! Dvs.: Oppslag om muligheten for at en kvinne kan også bryte metoo-reglene!!!

Stålsett dere på noen kommende dager med offentlig mediehykleri og tildekkingsprosesser som kommer til å sette det meste av norsk mediefeighet i norsk etterkrigstid i forlegenhet.

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick04.01.2018, 12:47:28
Sitat
Erna Solberg: – Jeg unnskylder aldri det Terje Søviknes gjorde.

http://www.tv2.no/a/9513496/

Jeg forventer at Erna Solberg tar tilsvarende avstand fra Skei Grandes overgrep på Leinstrand.

Om det ikke var noe i saken, ville den blitt saksøkt, dementert og dissekert for lenge siden.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv04.01.2018, 20:29:52
Nettavisen har nå lagt ut de kjente varslene mot Giske. Jeg må si jeg er overrasket hvor lite kjøtt det er på disse anklagene:
https://www.nettavisen.no/politikk/her-er-giske-varslene/3423403011.html

Trine Skei Grandes samvær med en 16 år gammel gutt synes da å være av et langt alvorligere kaliber?
Som sagt, hvis hovedmediene fortsetter å dekke over Grande mens man hamrer løs på Giske, så har vi en alvorlig (og åpenbart kjønnsrelatert) slagside i det norske personvernet for tiden.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus04.01.2018, 20:42:54
Sitat Telehiv;

"Opptil flere tanker kan ikke unngå å snike seg inn, gitt at de store medieredaksjonene slutter å dekke over denne saken:
- Var det tilfeldig at Resett slapp denne saken nå, midt under Venstres forhandlinger for å komme i regjering?
- Kan Erna våge å ta inn Grande/Venstre i regjering hvis dette blir en gaplatter-sak de nærmeste ukene?
- Kan denne saken uansett medføre at Grande legger av seg sin høymoralske attityd mot alle som ikke er like høyverdige som henne i samfunnsetiske spørsmål?"

Jeg har utover dagen fulgt litt med på avisene, VG, Dagbladet, Adressa, Aftenposten etc. Jeg har ikke sette denne saken omtalt, men kan selvsagt ha gått glipp av noe.

Foreløpig fremstår dette som en total skivebom av Resett. De siste par dagene har flere og flere fremhevet rettssikkerhetsrisikoen for det som er i ferd med å skje. Andre har fremhevet den anklagedes rett til å forklare seg, men først og fremst har alle med en smule rettferdighetssans fremhevet at dommer først skal avisies etter mest mulig komplett kunnskap om fatum og de rettsregler som regulerer den aktuelle opptreden.

Selv om noe er juridisk tillatt, kan det lett tenkes situasjoner der dette likevel er så uskjønnsomt av en politiker at han ikke er tilliten verdig. Og dette kan i noen situasjoner fremstå som ekstremt strengt. Der er tilfeller både i norsk og andre vestlige lands praksis der politikere som bare er helt alminnelig utro med jevnaldrende damer ikke har blitt sikkerhetsklarert, og dermed utelukket for en rekke viktige poster, med basis i utpressningsfare.

Det jeg ikke forstår med dette Resett oppslaget er at en samtidig som å utrykke bekymring over denne #metoo bevegelsen og den rettssikkerhetsmesige konsekvenser den kan ha, selv velger å gå inn i samme rollen med det kanskje dårligst begrunnede ekesempelet som hittil har kommet opp.

Luråas begrunner dette med noe som han forsøker å fremstille som et likhetsprinsipp og at nå må Erna vurdere hele samarbeidet og regjeringssammensetningen, er det noe som tyder på at Erna vil gjøre det? Og enda viktiegere; er det noe som tyder på at Erna bør gjøre det? 

For å ta Giske så er dette enklere enn en skulle tro. Han har selv innrømmet å ha oppføt seg - var det ufordragelig eller var det enda værre - og at mange av de klager som var sendt inn var realitetetr uten at han gikk i detaljer, og at han ikke hadde vært sin egen rolle bevisst. Han hadde lært noe av dette og ba tynt om unnskyldning.

Vel, da er det etablert, med mindre han da ikke mente dette og så først i ettertid at det var en tabbe siden han nå begynner å snakke om falske anklager. For Giske har bordet allerede fanget, det som gjenstår, er å ta stilling til om han er helt alminnelig gris, en skikkelig gris eller en skikkelig god gammeldags hestkuk som i årtier har blit værnet av partiet, og der flere og flere fikk nok.

Så jeg spør igjen; hva er det TSG har gjort galt her?

- Vi ser alle i vårt indre hvor udelikat dette fremstår, men det er et dårlig argument som ikke kan nevnes offentlig, da får TSG umiddelbar sympati.
- Han var 16 år, hun var langt opp i trettiårene - so what - vel og merke isolert sett, det må nemlig mer til. Kommenterte ikke Stoltenberg ordførerens samkvem med 15 åringen i Våga som noe i retning av; "kjærligheten kjenner ingen alder?" (Stoltenberg viste da ikke at hun var mindreårig)
- Var ikke dette i et bryllup? Altså ikke noe partiarrangement der tillitsvalgte bl.a. er ansvarlig for ungdommens alkoholinntak - i den grad dette besørges av partiet?
- Var der noe avhengighets eller annet overordnet/underordnet forhold mellom de som kunne åpne for utilbørlig press i en seksualisert situasjon?
- Var der noe tvang eller uønsket opptreden fra TGS inne i bildet?

Med mindre noen av disse vilkårene var til stede - og det greier jeg ikke å lese at Resett påstår var til stede - er dette bare en sladrehistorie, sikkert med mange sanne elementer, men en historie som demokratiet taper på og tar fokus fra politikken. Selv om TGS har gjort dette i dritfylla, er det ikke en større tabbe enn de fleste voksne mennesker har gjort en eller mange ganger i livet, og som ikke bør virke diskvalifiserende.

Med det forbehold med begrenset kunnskap om saken, er dette en total skivebom av Resett. Lurås avslører at han ikke har forstått hva #meetoo dreier seg om, og at han tenker digitalt enten eller.

Det er ikke griseriet som er problemet, men at griseriet ikke er gjensidig.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus04.01.2018, 20:54:26
Sitat Telehiv;

"Trine Skei Grandes samvær med en 16 år gammel gutt synes da å være av et langt alvorligere kaliber?"

Vel hva var det som skjedde?

For øvrig la jeg inn mitt innlegg uten å ha lest ditt siste der du bl.a. viser til Nettavisen. Jeg er enig i at dette er tynt hvis dette er det hele, men vi får se. Slik Giske kjører nå, vil sannsynligvis detaljene begynne å komme.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv04.01.2018, 21:04:43
Sitat Telehiv;

"Trine Skei Grandes samvær med en 16 år gammel gutt synes da å være av et langt alvorligere kaliber?"

Vel hva var det som skjedde?

For øvrig la jeg inn mitt innlegg uten å ha lest ditt siste der du bl.a. viser til Nettavisen. Jeg er enig i at dette er tynt hvis dette er det hele, men vi får se. Slik Giske kjører nå, vil sannsynligvis detaljene begynne å komme.

"Hva var det som skjedde"?
Resett skriver at: "Det har etter det Resett kjenner til vært kjent blant politikere og journalister over lang tid at hun under et bryllup i Trøndelag i 2008 var i en seksuell situasjon med en den gang 16-år gammel gutt. Skei Grande var da 38 år, 1. nestleder i Venstre og stortingsrepresentant. Begge de to var under påvirkning av alkohol, hendelsen skjedde utendørs og ble observert av flere".

Resett skriver altså rett ut at Grande hadde en "seksuell situasjon" (andre kilder, bl.a. et påstått øyenvitne på en blogg som jeg tror ble raskt slettet, sier rett ut samleie) med en 16 år gammel gutt med mange vitner til stede. Er det ikke mulig at den gutten kan ha hatt alvorlige ettervirkninger av denne eksponeringen OPP MOT EN AV LANDETS MEST PROFILERTE PERSONER, selv om han på typisk bygdetrøndersk vis selvsagt først vil spille tøff og uberørt? Kan vi ikke forlange at han stiller i Venstres sentralstyre og forteller hvordan dette har vært for ham i ettertid?

For la oss snu på flisa: Hva om Giske hadde hatt et slikt samleie med en 16 år gammel jente med mange vitner til stede? Ville det nå vært lagt ut i HOVED-mediene? Er stygt redd for det. Slik man gjorde med Søviknes. Og like redd for at Grande dekkes over. Min mening er at skal man drive og grave opp seksualmøkk rundt politikere får man ta alle - av begge kjønn, og ikke bare en som en hel flokk #metoo-legitimerte kvinnelige partikolleger vil ta rotta på/posisjonen til. Dette lukter vondt - studer de framlagte eksempler på Giskes forsøk på sjekking og snarlig tilbaketrekking hvis han ikke fikk napp, og still deg spørsmål om mannen skal offentlig henrettes for dette? Det som enhver mann som har klart å føre slekta videre må ha gjort for å i det hele tatt komme i avlingsposisjon? Giske synes ikke engang å ha fått dem til sengs i disse eksemplene! Grande derimot....
 
PS: Resett har lovet å komme tilbake med mer i Grandesaken. Foreløpig stille, vi får evt. se om de har fått besøk av advokater med trusler og trekker seg.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv04.01.2018, 21:57:46
Nå har for øvrig tidligere tidligere redaktør i BA Olav Terje Bergo funnet det nødvendig å rykke ut med et brev til Norsk presseforbund og påpeke risikoen for at media, i strid med flere vær varsom-punkter, har stilt seg som ensidig støttestativ for en indre gjeng i AP som vil kvitte seg med Giske.

Link: http://gjest.blogg.no/1515087623_pressens_behandling_av_trond_giske_og_varslingssakene_mot_ham.html

Jeg noterer med interesse bl.a. dette ankepunktet hos Bergo mot medias framferd i denne saken:

"Vær varsomplakatens punkt 1.2 andre ledd er også aktuell:

Pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk.

Slik det ser ut, samarbeider noen varslere med noen nyhetsmedier på en slik måte at deltakelsen i den offentlige diskusjonen begrenses. Særlig alvorlig er det at Trond Giske avskjæres fra å forsvare seg konkret, fordi det konkrete innholdet i varslene er fortrolig og varslerne er lovet fortrolighet fra partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng. Trond Giske er informert om innholdet i varslene, har forklart seg for partileder Gahr Støre og partisekretær Stenseng, beklaget sin handlemåte i en av sakene, omtalt andre varsler som falske og fratrådt som nestleder inntil videre. Hans mulighet for å forsvare seg offentlig, er imidlertid sterkt begrenset. Det skaper en informasjonssituasjon som gir grobunn for rykter om og en hekseprosess mot Trond Giske"

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus04.01.2018, 22:06:54
Sitat Telehiv;

" (andre kilder, bl.a. et påstått øyenvitne på en blogg som jeg tror ble raskt slettet, sier rett ut samleie)"

Du mener en som også har lest at de bare hadde 10 soltimer i Tyskland i desember og at det er helt sant altså!!!

Du fremstår som fullstendig prinsippløs. Du har limt inn et innlegg fra document.no, har du lest det? Document.no har skjønt det, du har ikke skjønt det.

Nedenfor har jeg limt inn et knippe kommentarer fra Resett.no. Les de, og prøv i det minste å hev deg litt over dette gaptrastnivået;

SITAT BEGYNNER;

Roald Bentzen • for en dag siden
Her ligger kanskje hennes "sug" etter voksne Oktoberbarn?

Del ›
Snabelsatan  Roald Bentzen • for en dag siden
En innertier!

John Magne Trane  Roald Bentzen • for 12 timer siden
Det er dessverre alt for mange av "de gode" som reiser på regelrette sex-ferier, når de skal "hjelpe". Se bare på avsløringene bl.a Daily Mail har kommet med, når det gjelder de på venstresiden som "hjelper" "migrantene" i Calais.

Svar

1velger1234  Roald Bentzen • for 13 timer siden
Hun øyner kanskje mange gode muligheter.

Svar

Del ›
Balder Vonbrot  Roald Bentzen • for 2 timer siden
Fyyyy skam seg.
:-DDD


mikon • for 21 timer siden
Kudos til Helge Lurås. Trine har stått i front for oktoberbarna og har fremstått som moralsk høyverdig.
Synes det er helt på sin plass att dette kommer frem. Hennes dobbeltmoral skinner gjennom. Og hun bør fra nå av nektes å uttale seg om innvandring.
#metoo!!! who's next?

SITAT SLUTT.

Det som er hevdet, med basis i en uttalelse fra Hustad, som Hustad ikke en gang har bekreftet, men der Lurås legger dette ut slik;

"Den andre saken Hustad nevnte, var at «kjente norske kvinnelige politikere har misbrukt unge, ja relativt veldig unge menn. Vi i media kjenner til dette.»
Deretter ble det stille. Hustad nevnte ikke navn, men det er sannsynlig at den han pekte på var Venstres nåværende leder Trine Skei Grande. Det har etter det Resett kjenner til vært kjent blant politikere og journalister over lang tid at hun under et bryllup i Trøndelag i 2008 var i en seksuell situasjon med en den gang 16-år gammel gutt."

Vel, Hustad snakker om unge menn - i flertall - og han snakker om misbruk, alstå om seksuelt misbruk av flere unge (menn,) noe som er en beskrivelse av straffbar virksomhet.

Vi får se. En eller annen hestkuk har nettopp stillet redaktør Lurås i Resett følgende spørsmål (står fortsatt under moderering);

"Jeg har et enkelt spørsmål som redaktør Lurås sikkert kan svare på. Har Trine Skei Grande fått uttale seg om denne saken før den ble publisert?"

Og Gud hjelpe Resett og Lurås hvis svaret på det er nei og det viser seg at denne historien ikke holder vann. Du har selv påpekt at Lurås nå i over 12 timer har bebudet at det kommer mer, uten at noe nytt har kommet til. Og du har i den anledning nevnt noe om besøk av advokater. Av og til er advokater jævlig kjekt å ha, og av og til er det virkelig meningsfylt å være advokat. Hvis mine værste mistanker i denne saken slår til, vil Lurås - når advokatene er ferdig med han - føle seg tatt i ræva av en 12 tonns afrikansk elefant.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv04.01.2018, 22:20:36
Emeritus,
det er noen faktorer som må presiseres her:

Grandesaken:
1) Jeg står ikke ansvarlig for kommentarene under Resetts oppslag om saken, jeg har primært opplyst om at Grande-saken er tatt fram igjen av Resett etter å ha ligget skjult i mange år nå. Og også vist til at Document ikke likte at saken ble tatt fram. Og for egen del tillagt at jeg er bekymret over at MSM synes å ville dekke over Grande mens de har løpt beina av seg for å oute Søviknes og Giske, jfr. tilsvarende bekymringer for de to sistnevnte hos tidligere redaktør i BA Olav Terje Bergo rettet til Norsk presseforbund.
PS: Jeg ser at mitt framtidige handlingsmønster som mann trolig nå må sterkt begrenses til å kun utveksle høflige og skriftlige søknader på minst 2 m avstand fra kvinner jeg egentlig kan tenke meg å berøre m.m. Som en annen Giske....

Solsaken:
2) Jeg står ikke ansvarlig for hva andre sier om antall soltimer i desember i Tyskland, jeg har kun lett fram det som synes å være korrekt statistikk. Jeg kan forstå at du ikke liker de begredelige fakta for solsaken der, men det er heller ikke min skyld.

 
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus04.01.2018, 23:30:49
Telehiv skjerp deg!

Pkt 1;

"Jeg står ikke ansvarlig for hva andre sier om antall soltimer i desember i Tyskland, jeg har kun lett fram det som synes å være korrekt statistikk. Jeg kan forstå at du ikke liker de begredelige fakta for solsaken der, men det er heller ikke min skyld."

Jeg har ikke uttalt meg om de "begredelige fakta" om tysk solienergi. Jeg har påpekt den grenseløse omtrentelighet med fakta som synes å gå ufiltrertret uten påtale elller kommentarer fra andre enn meg. Jeg vet svært lite om tysk solenergi og har ikke lest meg opp på det. Men med basis i at du og svært mange andre på dette forumet ukritisk synes å sluke enhver NO FUCK ZONE artikkel om det meste, er jeg langt mer bekymret for ditt og andres kunnskapsnivå om disse temaene, personelig driter jeg i tysk solenergi.

Pkt 2.

Du roter med det prinsipielle og hvem som værner hvem. TGS og Giske er ikke bare begge trøndere men tilhører begge den samme politiske elite som MSM må foreholde seg til. Du fremstiller det som om Giske skulle være mer utsatt for avsløringer enn TSG - hvorfor? Begge er i samme leiren og beskyttet/ikke bekyttet av MSM, jeg ser overhodet ingen forskjell her.

Pkt 3;

Kaoset blir komplett når du blander Bergo opp i dette. Du er altså enig med Bergo i at Giske kan ha blitt utsatt for en indre gjeng i AP som vil kvitte seg med han, mens du berømmer Resett for å ha spredd rykter, og endog sitterer en blogger (som nå er slettet) som mener å vite at der foregikk et Grandiost samleie der halvsmeltet Norvegia og små paprikabiter ble blandet med Bodily Fluids i et episk storknull under dette bryluppet i Trøndelag for ni år siden, og dette skjedde faktisk i kirken midt under vielsen? (det siste har jeg lest i et blogginnlegg som nå sikkert er slettet)

Pkt 4;

Du trekker frem Søviksnes. Jeg tør påstå at Søviknes på en måte er totalt irrelevant opp i dette, men på den annen side høyrelevant likevel. Og hvorfor denne selvmotsigelsen?

Jeg kjenner litt til Søviknes, hovedsaklig gjennom arbeid, men også bittelitt privat. Han er egentlig en pragmatisk sosilademokrat. Han er omsorgsfull, gir faen i politiske konvensjoner og tenker nytt. Han var litt over tretti år da han pulte en 16 åring på en eller annen partisamling i 2001. Begge var dritings, men Søviknes var partimann og medansvarlig og fy faen som han har betalt for det. Han var i praksis bannlyst fra nasjonal partipolitikk i nær 15 år, noe Os kommune nytte godt av, der han var og fortsatt er ordfører, nå med permisjon som energiminister.

Men så kommer jeg til det relevante; Hva har Trond Giske og eventuelt TGS lært av dette? Hvilken læringskurve skal vi akspetere av Giske som har hatt klage på klage gående og som har hatt et langt sterkere støtteapparat for å kverke disse klagene enn Søviknes i sin tid hadde.

Det enste jeg greier å lese ut av disse innleggene er at du - i likhet med Leif Sande - liker Giske og forsvarer han. Men at du missliker Trine Skei Grande og lar alle sluser åpne seg mot henne.

Jeg ser kort og godt ingen metode her.

 https://www.youtube.com/watch?v=Pw7w3fSZ7Yc

Og bare så det er nevnt; spørsmålet en eller annen hestkuk stilte til redaksjonen i Resett om hvorvidt Grandiosa fikk tilsvarsrett, står fortsatt under moderasjon.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Bebben04.01.2018, 23:56:38
Jeg ser Nettavisen forteller litt mer om disse varslene om Giske og må tilstå at jeg er heller skuffet, hadde ventet meg atskillig mer saftige saker, det pirrer jo selve dagbladisten i meg. Alstadhaug et al - ikke Giske - fremstår jo her som det reneste skuffejern*. Spøk til side, tiden vil vel vise om dette er et oppgjør med en "kultur" i kjølvannet av #metoo eller om det faktisk er et trekk i en intern maktkamp slik noen mener. Det er vel helst en blanding?

For Lurås sin del ser det ut til at poenget er at media ikke behandler alle politikere, og ikke alle kjønn, likt. Men et eller annet sted må det da gå en grense for å grafse i folks under- eller privatliv. Har det politiske implikasjoner? Jeg husker Clinton-affæren(e), som fikk politisk betydning da nærgående spørsmål fra granskere fikk det til å regne bomber i land langt borte og noen varslere ble utsatt for nokså utvetydige trusler. I dag støtter visstnok konen hans #metoo, men gjør et unntak for sin mann. Prinsipper må man jo ha, som kjent.

Så hva er relevansen i tilfellet TSG? Og er det i det hele tatt sant, og burde hun ikke fått kommentert saken før den ble publisert? Jeg for min del tror ikke resett blir et bedre nettsted av å konkurrere med Sæd & Hor. På den annen side kan man i fremtiden kanskje bruke det som parodi på hvordan kampanjer som #metoo blir når de utarter.

emeritus: Nå når vi vet det, skal det bli interessant å se om du får svar. Men ble spørsmålet stilt i kommentarfeltet? Da vil det jo være enda mer interessant om det aldri dukker opp. Hva med å ta en screendump? Kommentaren er synlig for deg - men ikke for andre, mens du venter på moderasjon.

* Skuffejern - dansk uttrykk, den mannlige versjonen av "narrefisse". Ingen skal si at ikke danskene er både frisinnet og likestilt!

PS: Det fins et langt men lesbart blogginnlegg fra en eh, ufeministisk, og sikkert tradisjonell, mann med noe avvikende synspunkter på läget, #metoo og forholdet mellom kjønnene i dagens samhëlle her:

http://snaphanen.dk/2018/01/03/broncologi-notme/

uten at jeg nødvendigvis er enig i rubbel og bit. Men det er noe tiltrekkende ved det politisk ukorrekte om dagen...

PPS: Hadde Tyskland virkelig 10 soltimer i desember? Jævla heldiggriser!

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Administrator05.01.2018, 00:25:53
Sitat
Bland annat ska han under ett dopp i en badtunna i samband med en fest på sitt sommarresidens på Mjölkö för nio år sedan flyhänt ha kört sina valkiga snickarfingrar rätt upp i klykan på en kvinnlig badgäst – något som hon upplevde som extremt kränkande.
Noget langt utpå kanten han her, men dette er jo poesi!
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Administrator05.01.2018, 00:52:32
Et par menn har forsøkt å balansere metoo-debatten. Han her var dømt fra starten: Hvor er de kvinnelige svina? (https://www.nrk.no/ytring/hvor-er-de-kvinnelige-svina_-1.13772953)
Sitat
Under en tv-produksjon kom en regissør inn til meg på kontoret, og sa at hun var så kåt at jeg måtte skaffe vadestøvler før hun skulle sprute ned skrivebordet mitt.

Men Bård Standal skriver så bra at det lukter svidd: Krise kommunikasjon (https://www.dagbladet.no/kultur/krise-kommunikasjon/69213007) (sic)
Sitat
Jeg hadde vært medlem i ungdomspartiet i litt over seks måneder da jeg dro på mitt første fylkesårsmøte.

15 år og partipolitisk relativt ukyssa gikk jeg inn på Scandic Hotell i Tromsø fredag formiddag. Da jeg kom tilbake til mamma på søndag hadde jeg både tatt min første sigarett, blitt spandert på i baren for første gang, vært på mitt første nachspiel og mistet min uskyld til en tyve år eldre partikollega med perleøredobber og ektemann vel plassert i hjembyen.

I dagens tidsånd ville muligens mitt moderpartis snart førti år gamle arrangementstansvarlige reagert på det som jo var en straffbar handling fra perleøredobbenes eier. Da var det imidlertid ikke tid for slikt. Han var alt for opptatt med å underholde en yndig og jevnaldrende meddelegat, så jeg ikke skulle bli den eneste til å score den kvelden.(Og om noen vil bli flaue i en hittil uant potens, sjekk denne, som presterte å irritere ALLE sider i debatten. Kanskje fordi den åpenbart ikke er noe annet enn en bønn om å få seg et ligg: Tida er inne for bra menn (https://www.nrk.no/ytring/tida-er-inne-for-bra-menn-1.13799430))
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus05.01.2018, 01:01:52
Bebben etterlyser en screendump.

Her er den;

Diskusjon på Resett  441 comments
Nok en sak om upassende atferd rammer norsk politikk – denne gang er det Trine Skei Grande
 
Rxxx Vcccccc (Emeritus min tilføyelse)  for 3 timer siden
Jeg har et enkelt spørsmål som redaktør Lurås sikkert kan svare på. Har Trine Skei Grande fått uttale seg om denne saken før den ble publisert?

 
 
Rediger
Vis i diskusjonen

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus05.01.2018, 01:51:00
Sitat Telehiv;

"Nettavisen har nå lagt ut de kjente varslene mot Giske. Jeg må si jeg er overrasket hvor lite kjøtt det er på disse anklagene"

Og jeg sier som alltid;

Kildekritikk, kildekritikk, kildekritikk;

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/arbeiderpartiet/ap-ledelsen-slaar-tilbake-mot-varsler-notat-dette-er-fabrikkert/a/24223636/

Og nå dukker hun også opp, dere vet "hun" som har vært en av Giskes mest trofatse i makthierarkiet;

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/01/04/195360628/huitfeldt-han-tok-handen-sin-opp-under-genseren-min

Hør på denne;

"Huitfeldt forteller at hun i ungdommen ble utsatt for seksuell trakassering av en politisk motstander under et møte.
– En deltager tok hånden sin opp under genseren min mens jeg argumenterte. Den gang tenkte jeg at dette var en beinhard hersketeknikk, som jeg må stå opp mot, men i dag ser jeg at dette var seksuell trakassering, sier Huitfeldt til TV 2."

Og dette er våre fremtidige politiske ledere? Dama er 48 år og forstår først i dag at hvis noen tar deg på puppene så vil de pule?

Hva om noen erklærer krig? Er det en hersekteknikk, eller kan det hele unngås ved et lite nyp?


Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Bebben05.01.2018, 02:27:53
Sitat Telehiv;

"Nettavisen har nå lagt ut de kjente varslene mot Giske. Jeg må si jeg er overrasket hvor lite kjøtt det er på disse anklagene"

Og jeg sier som alltid;

Kildekritikk, kildekritikk, kildekritikk;

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/arbeiderpartiet/ap-ledelsen-slaar-tilbake-mot-varsler-notat-dette-er-fabrikkert/a/24223636/

Og nå dukker hun også opp, dere vet "hun" som har vært en av Giskes mest trofatse i makthierarkiet;

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/01/04/195360628/huitfeldt-han-tok-handen-sin-opp-under-genseren-min

Hør på denne;

"Huitfeldt forteller at hun i ungdommen ble utsatt for seksuell trakassering av en politisk motstander under et møte.
– En deltager tok hånden sin opp under genseren min mens jeg argumenterte. Den gang tenkte jeg at dette var en beinhard hersketeknikk, som jeg må stå opp mot, men i dag ser jeg at dette var seksuell trakassering, sier Huitfeldt til TV 2."

Og dette er våre fremtidige politiske ledere? Dama er 48 år og forstår først i dag at hvis noen tar deg på puppene så vil de pule?

Hva om noen erklærer krig? Er det en hersekteknikk, eller kan det hele unngås ved et lite nyp?


Mer og mer ubegripelig, altså. Hvem eller hva skal egentlig beskyttes her... noen har sagt A, vi venter på B, men i stedet får vi X. Eller er det "Liker De musik"?

Det hele begynner å minne faretruende om de første minuttet eller så av en nyhetssending på samisk for en del år siden:

https://www.youtube.com/watch?v=bbi961-8zqs

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv05.01.2018, 08:19:39
Denne tråden har utviklet seg i mange retninger, med mange slags innspill, noen til dels sterkt oppmuntrende for livsgleden opp i alle disse dystre hekseprosessene. Må innrømme at gjensynet med Heide-Steens nyheter på samisk reddet frokoststemningen :-)

Likevel: Det er vanskelig å holde en etisk klar linje når så typisk opportunistiske og karrieresugne mennesker skal kommenteres - som i tillegg synes å inneha en naturlig utagerende kåthet og som dermed passer dårlig innenfor det nye religiøse mantra: #metoo-ismen. For vi er vel ikke helt sikre på hvor mye folk skal beskyttes, som selv har brukt store deler av sitt voksne liv til å trampe over opponenter mot deres topposisjoner i lurendreieriets absolutte høyborg: Politikken.

Jeg forlanger nå borestopp i leverstampen!

PS: MSM overgår seg selv i tvilsom forvirring nå om hvem som har rett om hva som egentlig er feil og omvendt, denne artikkelen er fornøyelig i all sin journalistiske elendighet:
https://www.nettavisen.no/politikk/stenseng-avkrefter-vg-oppslag-om-fabrikkert-notat/3423403295.html
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus05.01.2018, 09:18:40
Dette interne notatet finnes nok, jeg tviler på at noen tørr å bare fabrikkere et notat for så å spre det. Men jeg tror også at dette notatet på langt nær er fullstendig og er ikke ment å være fullstendig, men ment for et begrenset formål for en begrenset krets.

Det som vekker min interesse, er at dette sannsynligvis er lekket av Giskes støttespillere som et ledd i Giskes kamp for å overleve politisk, en kamp han har full rett å kjempe, men der jeg er redd for at denne kampen kan sette han varig utenfor norsk politikk og gjøre det umulig med et come back. Eller ser han at han i en alder av 51 år ikke har noe valg, der er ikke noen come back muligheter for en 51 åring, dette i motsetning til den da 31 år gamle Søviknes?

Konsekvensen av dette vil sannsynligvis bare bli at varslerne og de i partiet som støtter den linjen Jonas og de fleste synes å gå mot, nå vil komme med mer detaljer som ytterligere vil svekke Giske - og dette uavhengig av om det som hevdes er rett eller galt. Arbeiderpartiet har jo allerede på generelt grunnlag fastslått at varslerne snakker sant. Ja, de har faktisk åpent og utilslørt innrømmet at de i disse sakene har innført omvendt bevisbyrde - en bastard i ethvert rettssamfunn.

Men problemet til Giske er og blir;
- der har opp gjennom årene vært mange varsler og rykter
- Søviknessaken for 15 år siden burde fortelle Giske at han bør være uhyre forsiktig, en regel som bare skjerpes til lengre opp i systemet han kommer, og til eldre han blir
- Giske har allerede innrømmet å ha gjort en del, han har innrømmet flere tilfeller og har bl.a. uttalt;

"Jeg tror nok at jeg må innse at jeg ikke har vært meg min oppførsel bevisst nok. Det kan dreie seg om ulikhet i maktforhold, aldersforskjell og sosiale sammenhenger med mye alkohol. Jeg har ikke opptrådt på en måte som er i tråd med de verdiene jeg ønsker å opptre etter. Det må jeg ta innover meg og ta selvkritikk på, sier Giske."

- han får således aldri tannkremen inn i tuben igjen, og risikerer bare å gjøre vondt verre ved å bagatellisere denne oppførselen, eller enda verre; å beskylde varslerne for falske anklager
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus05.01.2018, 21:00:41
Nytt innlegg fra Lurås;

https://resett.no/2018/01/05/derfor-er-skei-grande-saken-viktig/

"Her har en 38-år gammel kvinne og toppolitiker vært initiativtaker til et høylytt samleie i en åker med en beruset 16-årig gutt. Flere personer er vitne til det. Hun tar ikke ansvar for hendelsen, benekter det i ettertid, og inntar senere rollen som den som andre varslere om hendelser i partiet Venstre skal forholde seg til."
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus06.01.2018, 00:49:49
Her er et glimrende innlegg på Resett som jeg ønsker å dele:


Grande saken er viktig først og fremst fordi Resett forsøker å flyttet grensen mellom det politisk relevante og det private. Jeg ser at MSM har visst om denne historien lenge, og at VG endog har konfrontert Grande med historien.

Norsk og europeiske presse, med unntak av GB, har hatt en rimelig grei grensegang mellom hva som er privat og hva som er offentlig. Alle gjør dumme ting en gang i blant, og dette gjelder særlig hvis en går tilbake i tid når en som i dette tilfellet omtaler en 49 år gammel person.

Jeg ser at Resett forsøker å surre dette inn i en sikkerhetspolitisk kontekst og fremstiller Grande som en risiko. Det mer enn antydes at Grande har en trang etter yngre menn, og at dette endog er hennes motivasjon for å være opptatt av Oktoberbarna og 16 års stemmerettsalder.

Eier Lurås ingen skamfølelse selv? Tror en virkelig at Grandes politiske engasjement i disse spørsmålene er det minste motivert av at der skal være flere lekre 16 - åringer for å dra ut på åkeren for å ha høylytte samleier med? Har Lurås fullstendig gått fra sans og samling i et forsøk på å flytte grensen mellom privat og offentlig som norske medier etter mitt skjønn har håndtert på en god måte.

Lurås; du dyrker en stråmann hvis du innbiller deg at Erna, NSM og de øvrige som tar seg av dette ikke håndterer det på en akseptabel måte. Ved å benytte honningfelleargumentet er det fritt frem å omtale en hvilken som helst skavank og tabbe en politiker har begått i løpet av livet. Og den utviklingen ønsker i hvert fall ikke jeg.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv06.01.2018, 12:03:22
Arbeiderpartiet imploderer i stadig mer ukontrollerbar skittentøyvask:
Denne farsen utvikler seg fortløpende gjennom Resetts nye lanseringer av nye bomber under arken: I dag skriver Lurås at Giske har noe på Støre, noe Støre vet og som derfor forklarer hvorfor Støre må ta på Giske med silkehansker. Samtidig blir det stadig tydeligere at Hadia har mobilisert sin egen kampanje som går ut på å eliminere BÅDE Giske og Støre, for så å ansvarsfullt stige på Napoleonstronen selv til slutt.
Huitfeldt kom på sin side for sent inn med at også hun har hatt en hånd under genseren for mange år siden, og har falt fullstendig av kvinneløpet her og havner rett i "Arkivkroken for feilposisjonerte kvinner" når det nye regimet overtar.

(http://kampanje.com/contentassets/0698b18791e34e73bd7ea6b624a8c561/marie_simonsen_og__3819155a.jpg)

Mitt store spørsmål er nå: Hvor blir det av Yssen!? Og hennes våpendragere i kvinneredaksjonene? Nå trenger MSMs kvinneallianse nytt bakholdskrutt fra innsiden av AP før dette renner ut i bare selvskading, dette også. Som om det skulle vært klima som var tema, og nedlegging av norsk oljeindustri.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv07.01.2018, 16:53:20
De indre intrigene i AP begynte lenge før #metoo og Giske-varslene

Kortsvaret: Vi snakker om en råtten, indre maktkamp drevet av (hovedsakelig kvinnelige) undergrupper, utro karrierister som ikke er en ekte del av en arbeiderbevegelse, men urban-borgerlige Oslo-opportunister som forakter vanlige arbeidsfolk og like godt kunne kjørt et karriereløp hos kaffelatte-snobbene i SV, Venstre og MDG, alt etter hvor de først ville fått en ønsket posisjon. De vil kort og godt overta makten i partiets tomrom etter Giskes tafse-fall og en patetisk Støre som Frognertante av feil kjønn.

Jeg må opplyse om at jeg i sin tid meldte meg ut av et 30-årig medlemskap i AP fordi partiet allerede under Jens åpenbart hadde glemt sin samfunnsoppgave: Holde samfunnshjula i gang til glede for enker og faderløse på en kraftfull og verdig måte uten å degenere til å lefle med de bortskjemte drittungene i selvskadings- og regresjonspartiene SV, Venstre, og MDG. Dette er ikke folk man tar med i en regjering.

Og minst like viktig: Hvis AP ikke skjønner rimelig raskt hva slags folk av samme type som driver og undergraver partiet fra innsida nå så er partiet historie før Yssen går av med pensjon. Man kan jo starte oppryddingen med å følge edderkopptrådene ut derfra.
 
Bilde av Yssen da hun etter LO-intrigene ville bli likestillingsombud:
(https://www.dn.no/incoming/image96800.ece/ALTERNATES/fullwidth/LB%20Ingunn%20Yssen.jpg)

Har ikke AP lært av Yssens LO-historie?
Les dette notatet fra Valla der hun forklarer Yssens rolle i komplottet mot henne for drøyt 10 år siden:
https://www.nrk.no/norge/--yssen-skulket-jobb-1.1629150

En ren kopi av undergravingsarbeidet i LO som i sin tid senket Valla utfolder seg nå internt i AP, der Yssen nå kan titulere seg "klubbleder". Yssen var som kjent ubrukelig i jobben i LO og ville - da Yssen skjønte at der var et internt LO-krav om å tuppe henne ut for notorisk intrigering og svikt i å utføre pålagte oppgaver - at Valla skulle ringe utenriksministeren (i Jens' regjering) og skaffe henne en jobb der. Tull? Neida, dette bekrefter også Valla i notatet jeg linker til. Og det forteller litt om hvordan denne nye kvinneeliten sitter i Oslogryta og deler ut toppstillinger og offentlige midler til hverandre. Utenfor ethvert søknadsformalia. Og så klarte partiet å ta denne arbeidsløse figuren inn midt i intrigerommets akse. 

Her er forresten en rimelig visjonær artikkel om de påfølgende AP-intrigene av Magne Lerø i Dagens Perspektiv så tidlig som 10. okt 2017:
http://www.dagensperspektiv.no/leder/2017/ansatte-mot-giske

Først kom de politiske undergravingsprosessene, så kom #metoo-hjelpen etterpå:
Angrepet på Giske var altså i gang lenge før det ble snakk om "seksuell trakassering", og da fordi partiet har en (hovedsakelig kvinnelig) femtekolonnegruppe som prøver å overta partiet. Det skal ikke hindre noen i å rapportere Giske for tafsing, men de som kjører prosessene i AP nå er ikke de samme som har meldt at de har blitt Giske-betafset. Så her kan det være snakk om to separate prosesser:
1) Hadia-fløyen og dens kvinnelige edderkoppnett for å snu opp-ned på hele sentralledelsen i partiet (uavhengig av om det kan være fornuftig, her prøves bare å påvise at det faktisk skjer)
2) Riggingen av de spesifikke Giske-anklagene (selv om de kan være sanne for det, det bare passer å dra dem nå), samt den kommende undergravingen av Støre også for å få frie hender i et "reformert" og "modernisert" AP. Her har Hadia neppe vært sporbart aktiv, hun har hatt intern "profesjonell" intrigehjelp til det.

Kort sagt: Nå er tiden for opportunister som vil profitere på regimeskiftet å melde seg. Yssen kontrollerer billettsalget ved bakdøren.

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Bebben07.01.2018, 23:52:25
Men.
Tenk nå om ting av og til faktisk er akkurat det de ser ut som. Det som går som en and, ser ut som en and og kvekker som en and, pleier nå oftest å være en and.

Så bør en høytstående representant for Norges største parti, og for den norske regjeringen, systematisk drikke seg full i offentligheten og plage unge kvinner? Eller bør han faktisk heller forsøke å oppføre seg som en gentleman, som Kjetil Rollnes foreslår?

https://www.dagbladet.no/kultur/alkoholen-er-elefanten-i-giske-saken/69312700

(Innlegget forsvant forbløffende fort fra Dagbladets nettside, uten at jeg ser noen grunn til det.)

Joda, det er intriger, og det er sikkert et forferdelig press å være i den situasjonen Giske er i nå, osv., noe han nettopp begrunnet sin avgang med, men ikke engang nå klarer visst denne mannen å innse at han har falt for eget grep. Hva med å tenke at elementære sosiale ferdigheter er viktig for høytstående representanter for det største norske partiet, slik sterke kafffemager er det for KRF-politikere. Litt mer ublandet kaffe hadde gjerne gjort både Giske og AP godt.

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv08.01.2018, 06:25:04
Men.
Tenk nå om ting av og til faktisk er akkurat det de ser ut som. Det som går som en and, ser ut som en and og kvekker som en and, pleier nå oftest å være en and.

Så bør en høytstående representant for Norges største parti, og for den norske regjeringen, systematisk drikke seg full i offentligheten og plage unge kvinner? Eller bør han faktisk heller forsøke å oppføre seg som en gentleman, som Kjetil Rollnes foreslår?

https://www.dagbladet.no/kultur/alkoholen-er-elefanten-i-giske-saken/69312700

(Innlegget forsvant forbløffende fort fra Dagbladets nettside, uten at jeg ser noen grunn til det.)

Joda, det er intriger, og det er sikkert et forferdelig press å være i den situasjonen Giske er i nå, osv., noe han nettopp begrunnet sin avgang med, men ikke engang nå klarer visst denne mannen å innse at han har falt for eget grep. Hva med å tenke at elementære sosiale ferdigheter er viktig for høytstående representanter for det største norske partiet, slik sterke kafffemager er det for KRF-politikere. Litt mer ublandet kaffe hadde gjerne gjort både Giske og AP godt.

Helt enig, Bebben.
Din type andeklokskap her vil nesten alltid trumfe en mer spekulativ gåsehypotese. Ketil Rolness (Allah velsigne ham) gir meg dessuten alltid et nytt lite håp om at det fremdeles finnes folk bosatt i Oslofjordgrytebotnen som kan HUSKE hvordan det var å leve i en sivilisert tid. Men for oss som bare sitter utmeldte og ringside med popcornposen blir det litt kjedelig å bare gjengi det mest åpenbare. En ting er at selv ikke notoriske karrieretrøndere kan oppføre seg når villdyret våkner i underetasjen drevet av en karsk i neven, man må også ha med Oslofjordgrytebotnens muligheter for uverdig karriereposisjonering - ofte uten hjelp av den minste kaffelatte men alltid tuftet på resten av landets skattepenger.

Den absolutte Oslo-analysen:
Jeg minner igjen om en gammel venns løsning på debatten for noen år siden, da noen snudde litt rundt på landets verdiskapnings-regnemåte for å kunne triumfere med det sensasjonelle at verdiskapningen i Oslo - dvs. flere hundre tusen som ikke lager en eneste salgbar vare annet enn å leve på oljeoverføringer som de så vil legge ned - var den høyeste i landet pr. innbygger:

"For å få svar på sannheten rundt Oslos selvstendige verdiskapning kan jeg ikke se annen råd enn å bygge en mur rundt hele Oslo. Så sjekker vi året etter på hvilken side kloremerkene er".

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick08.01.2018, 09:10:01
Ingen må tro at Giske trekker seg fordi han er dårlig til å sjekke eller har strøket noen på ryggen.

Giske trekker seg for å unngå at det vi fortsatt ikke har hørt skal komme frem i media.

AP har sin egen sharialov, og ordner opp i lovbruddene internt.

Tomrommet etter Giske er nok planlagt overtatt av landets eldste "ungdomspolitiker".
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv08.01.2018, 16:24:51
Tomrommet etter Giske er nok planlagt overtatt av landets eldste "ungdomspolitiker".

Hvem er landets eldste ungdomspolitiker?
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus08.01.2018, 18:01:46
Sitat Telehiv;

"Hvem er landets eldste ungdomspolitiker?"

Trond Giske.

Husk at Giske fortsatt er politiker selv om han ikke var den politikeren han en gang var. Men Giske er en ekstrem representant for broilerne der det faktisk ikke var AP, men Høyre som introduserte den første, og det var Kåre W. Jeg vet faktisk ikke om at Trond Giske har utført noe som helst som hverken har skadet landet eller gavnet landet, han har gått rundt som en lang slåp i 30 år og tatt seg ut som faen til kar.

Arbeiderpartiet holdt seg i mange år med arbeidere som hadde vokst frem, dels i organisasjonslivet, dels gjennom næringslivet, de hadde erfaringer, de forstod helt elementære behov og hvordan det var å mangle disse resursene og kunne holde en tale som 75% av befolkningen kjente seg igjen i, og tenkte; dette er en av oss.

Einar Gerhardsen var veiarbeider. Håkon Lie var tømmerhugger. Til og med Reiulf Steen og Torbjørn Berntsen kunne påberope seg en mangeårig praksis blant vanlige folk og var fullt i stand til å formidle hva vanlige folk var opptatt av.

Har Trond Giske noensinne vært i denne kategorien? Og jeg gidder ikke engang å spørre om Jonas Gahr Støre har vært i denne kategorien, en mann som sutrer over at;

"selv om jeg ikke er fra arbeiderklassen må jo alle forstå at når jeg arver NOK 60 mill. kan jeg ikke bare sette dette i banken, pengene må jo vokse. Og selv om jeg har benyttet disse pengene inn på et byggeprosjekt som blir gjennomført av underbetalte Litauere så er det jo helt urettferdig (ALTSÅ) og belaste meg for det"*

Vel hvor var vi? Jo politikeres bakgrunn. Av de statsministere vi har hatt de siste 40 år er sannsynligvis Erna den mest folkelige vi har hatt. Hun kommer fra et helt vanlig hjem i Bergen. Hun har det visst veldig rotete hjemme og av alle partiledere som hadde anledning foran siste valg, var Erna noen av de få som inviterte NRK på hjemmebesøk. Hun har et helt vanlig hus i Bergen med en kjøkkeninnredning av fure fra ca. 1982, en grei sofa og en mann som forteller oss at hvis Erna kommer hjem og virkelig er sliten og utblåst, hva vil hun da ha?

Mannen svarer diplomatisk og taktisk; "en pose lakrisbåter er i hvert fall en begynnelse."

Vel Telehiv, jeg forstod jo at svaret du ønsket var Hadia Tajik. Hvorfor har hun skutt gjennom AP som en rakett? Og la det være sagt. Jeg hater tanken på en muslimsk statsminister. Men har TH egenskaper og potensiale som kan gjøre henne til noe stort? Intellektet kan ingen tvile på. Hun har også en prinsippfasthet som en enten skal være konspirasjonsteoretiker eller ekstrem Giske venn for ikke å anerkjenne.

Hva er det hun representerer som får blant annet meg til å beundre henne, og selv om jeg hater tanken, likevel ikke er fremmed for å bare gi etter? 


* dette er ikke ordrett gjengitt, men innholdsmessig to the point
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus08.01.2018, 23:08:59
Mitt foreløpig siste innlegg i Grandiosa historien;


Sitat
    [/Rxxx Vcccccc  • for 10 minutter siden
⏲ Kommentaren venter på godkjenning av Resett.

Dette er vel femte artikkelen/innlegget fra Resett i Grandiosa serien uten at MSM synes å ha forstått alvoret.

Når Resett om et par uker har innsett at vi egentlig ikke ønsker noen bekreftelse på at Grandiosa har hatt seg med en 16-år gammel trøndersk storokse i åkeren mens kålbladene og de kroppslige væsker ble spredt omkring, kanskje Lurås kan begrunne denne samfunnsviktige virksomheten med at vi jo ikke vet hvilke bakterier som ble spredd under denne hendelsen.

Må alle landbruksprodukter fra Trøndelag heretter skannes for en mulig Trinebakterie, og er ikke det i det offentliges interesse? Skal vi av hensyn til Trines privatliv og Storokesens behov for å legge dette bak seg, virkelig la folkehelseperspektivet komme i bakgrunnen?

Dette må jo være like viktig som at FSB kan utnytte dette episke knullet - som nå hele verden vet om - i en utpresningssak mot det norske folk. Vi vil jo ikke kunne finne oss i noe så ufjølgt som en feit 39 år gammel kvinne har hatt seksuell omgang med en 16 år gammel trøndersk storokse - den norske selvfølelsen og endog nasjonalfølelsen står jo på spill.

Så Lurås, stå på, du synes å inneha alle de nedrige egenskaper vi borgere forbinder med "journalisme," nemlig en tilsynelatende god fantasi, i kombinasjon med dårlige kildekritiske ferdigheter, en svak utdannelse og manglende forståelse for begrepene "rettsikkerhet" og "privat."
quote]
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv08.01.2018, 23:28:30
Jeg har kjøpt inn mer popcorn og satser på at Luråsen har mer!
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus09.01.2018, 01:34:32
Og jeg tror du satser feil. Lurås synes etter hvert desperat, at det skjedde noe i denne kålåkeren er for lengst et tilbakelagt stadium.

Først angrep Lurås Grandiosa for at hun ikke vile svare - og hvorfor i helvete skulle hun det. 

Så angriper han VG og resten av MSM, for at de ikke har fulgt opp saken. Han har endog skrevet en e-post til redaksjonen i VG og bedt om en forklaring på hvorfor de ikke har fulgt opp. Jeg har ikke verken hørt om eller lest svaret, men hvis jeg skulle ha svart på vegne av VG, hadde svaret blitt noe i retning av;

"Lurås; dine spørsmål synes veldig relevante i norsk politikk og samfunnsliv, men jeg sitter nå på dass og har kvittet meg med mye av julehøytiden i en enkel operasjon og vurderer nå om jeg skal tørke meg bak med høyre eller venstre hånd. Jeg beklager, men den avgjørelsen (tørkeavgjørelsen) anser jeg som langt mer prekær og styrende for det norske velferdssamfunnet de neste 100 år. Men stå på Lurås, jeg vet at din gjerning er aldeles uselvisk og edel, at du i alminneliget er en tosk som ikke forstår hva et prinsipp er, kan du skylde på din mor."   
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick09.01.2018, 10:08:35
(https://scontent.ftrd3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/26196402_1974362112821307_3238103102885233366_n.png?oh=26d5d19d5148388c762e8572992aec58&oe=5AB67980)

Egentlig skal man ikke spøke med overgrep, men denne synes jeg var fornøyelig.  ;D
Burde sikkert følt meg krenket siden jeg er trønder, men jeg ser ut til å ha en høyere krenkningsterskel enn mange andre.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick09.01.2018, 10:14:15
Hvem er landets eldste ungdomspolitiker?

Mani Hussaini, leder av AUF.

Han er jevnaldrende med mange "16-åringer" som kom til Europa i fjor.

(https://www.allkunne.no/prod_images/doc_85631_2.jpg)

(http://www.informationskriget.se/wp-content/uploads/2015/11/barn-n%C3%A4r-de-inte-star-infor-svenska-myndigheter-000.jpg)

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick09.01.2018, 23:57:41
Norske medier med unntak av Resett nekter fortsatt å kommentere Skei Grandes planering av landbruksareal på Leinstrand.
Som Venstre selv sier på forespørsel, "det er bare rykter, eller...?" Og rykter trenger man tydeligvis ikke verken forholde seg til eller bruke spalteplass på.

Verken når det gjelder overgrep eller sykdom.

Men et stadig tilbakevendende fokus på den amerikanske presidentens mentale helse tar de seg tid til. Jeg tar dermed for gitt at disse spekulasjonene rundt mental helsetilstand hos en av de mest produktive amerikanske presidentene gjennom tidene, er basert på en dokumentert og velbegrunnet diagnose uten rom for tvil, og som har blitt presentert for allmennheten i forkant av dette mediekjøret. Noe annet ville jo sagt veldig mye om pressen...
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Bebben10.01.2018, 00:27:27
emeritus har rett (i dette tilfellet), fordi det ikke eksisterer noen troverdig begrunnelse for å henge ut TSG i mediene på grunn av noe dumt hun gjorde i fylla en eller annen gang. Bare avholdsfolk har aldri gjort eller sagt noe dumt i fylla. Skulle vi tatt rubbel og bit, ville Stortinget bestå av Krf og lite annet, bortsett fra at det går an å gjøre noe dumt selv uten å ha noen promille. Jeg er absolutt ingen tilhenger verken av "vingleflokken" eller TSG - de utnytter sin vippeposisjon som politisk mygg for å skape en helsikes masse støy uten å tjene noe som helst på det i form av økt oppslutning - men vi må ha noen prinsipper og ikke snu kappen etter vinden fordi vi liker noen meninger og ikke andre.

Kommentariatets trumpofobi er en annen og ubeslektet sak. Robert de Niro kalte Trump for en "hund" og en "gris" og ble bredt sitert på det blant annet i The Guardian, uten at det ble klart for meg hvordan eller hvorfor de Niros kognitive og språklige evner, eller hans modenhetsnivå og dannelse, i dette tilfellet overgår Trumps.

Jeg er selvfølgelig enig i at en tilsvarende utskeielse i et bryllup fra en 38 år gammel the Donald og en 16 år gammel bondejente ville ha blitt behandlet annerledes i media. Men at media fremstår som prinsippløse, betyr ikke at andre voksne folk trenger å være nettopp det: prinsippløse.

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 01:54:32
Sitat
I et lukket sentralstyremøte gikk partisekretær Kjersti Stenseng til frontalangrep på Jonas Gahr Støre, ifølge VGs kilder.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/arbeiderpartiet/kilder-til-vg-stoere-forsvarte-varslere-ble-skjelt-ut-av-stenseng-i-ap-moete/a/24227252/

Araberfløyen lykkes sannsynligvis med å kvitte seg med Støre også. Dette kan bli stygt.  :o
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 02:03:53
emeritus har rett (i dette tilfellet), fordi det ikke eksisterer noen troverdig begrunnelse for å henge ut TSG i mediene på grunn av noe dumt hun gjorde i fylla en eller annen gang. Bare avholdsfolk har aldri gjort eller sagt noe dumt i fylla.

Men ble ikke Søviknes tatt rimelig grundig i mediene på grunn av et engangstilfelle med elendig dømmekraft i fylla? Hvorfor denne forskjellen?
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus10.01.2018, 02:50:08
Sitat BBS;

"Men ble ikke Søviknes tatt rimelig grundig i mediene på grunn av et engangstilfelle med elendig dømmekraft i fylla? Hvorfor denne forskjellen?"

La det innledningsvis være sagt at Søviknes etter mitt syn ble tatt for hardt, men forskjellen er følgende ;

1. Søviknes episoden skjedde i partiets regi, ungdommene var sendt på hotell under partiets oppsyn og kontroll.

2. Det var under oppholdet en ukontrollert skjenking på partiets regning, der var i følge avisene og ryktene ekstrem fyll uavhengig av alder

3. Søviknes var selv med på denne skjenkingen ved at han serverte henne øl vitende om hennes alder

4. Men kanskje det viktigste, partiet håndterte det på en elendig måte, først benektet de enhver påstand, i ettertid er det klart at hele partiledelsen hadde full innsikt lenge før det sprakk og både Søviknes og Siv Jensen ble tatt i en serie løgner. Partiets benektelse og anklager mot jenten, som Søviknes var en del av, ble snudd mot partiet med voldsom kraft etter at de måtte innrømme at jentens historie var riktig. 

https://www.vg.no/rampelys/bok/fremskrittspartiet/alvheim-alle-loey-i-soeviknes-saken/a/291810/

5. I Søviknes saken var der et "offer" som ble bistått av en advokat som visste akkurat hvilke strenger han skulle spille på, partiets innledningsvise benektelse av episoden og den rollen Søviknes spilte i den, var politisk minst like alvorlig som selve episoden. I Grande saken hevdes det at hun angivelig skal ha benektet noe uten at noe som helst er offentliggjort eller on the record, og "offeret" er totalt fraværende og ansiktsløst
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 08:27:46
forskjellen er følgende ;

1. Søviknes episoden skjedde i partiets regi, ungdommene var sendt på hotell under partiets oppsyn og kontroll.

2. Det var under oppholdet en ukontrollert skjenking på partiets regning, der var i følge avisene og ryktene ekstrem fyll uavhengig av alder

3. Søviknes var selv med på denne skjenkingen ved at han serverte henne øl vitende om hennes alder

4. Men kanskje det viktigste, partiet håndterte det på en elendig måte, først benektet de enhver påstand, i ettertid er det klart at hele partiledelsen hadde full innsikt lenge før det sprakk og både Søviknes og Siv Jensen ble tatt i en serie løgner. Partiets benektelse og anklager mot jenten, som Søviknes var en del av, ble snudd mot partiet med voldsom kraft etter at de måtte innrømme at jentens historie var riktig. 

https://www.vg.no/rampelys/bok/fremskrittspartiet/alvheim-alle-loey-i-soeviknes-saken/a/291810/

5. I Søviknes saken var der et "offer" som ble bistått av en advokat som visste akkurat hvilke strenger han skulle spille på, partiets innledningsvise benektelse av episoden og den rollen Søviknes spilte i den, var politisk minst like alvorlig som selve episoden. I Grande saken hevdes det at hun angivelig skal ha benektet noe uten at noe som helst er offentliggjort eller on the record, og "offeret" er totalt fraværende og ansiktsløst

Det ser nok en gang ut til at Emerutiss har sin egen virkelighetsoppfatning.

1. Nei, helt feil. Du burde få en ekte advokat til å gå gjennom tankerekken din. Argumentasjonen henger ikke sammen i det hele tatt. På samme måte som AP ikke står ansvarlig for verken det ungdommene eller ABB foretar seg på sine landsmøter på Utøya, står heller ikke FrP ansvarlig for det folk foretar seg på FrPU-møter. Du må gjerne henvise til statuetter, paragrafer eller hva som helst annet som kan støtte opp under din påstand om at overgrep har skjedd i partiregi?
2. Nei, dette er rent oppspinn. Om alkohol var dekket av partiet, ville ikke jenta beskyldt Søviknes for å spandere på henne. Det forstår de aller fleste.
3. Nei, dette er nok en påstand som kun hører hjemme i en forvirret persons alternative virkelighetsoppfatning. Alt du sier er forlengst tilbakevist, dementert og frafalt.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/fremskrittspartiet/jeg-var-dritings/a/3990536/
4. Delvis riktig, saksbehandlingen i partiapparatet kunne vært bedre. Men dette var noe helt nytt. FrP hadde aldri hatt en sånn sak, så de prøvde å gjøre samme fortielse som AP hadde lyktes med ved denne type hendelser flere ganger tidligere. Det viste seg imidlertid at man må ha pressen på sin side om dette skal lykkes slik det gjør hos AP, og det hadde ikke FrP. Verken den gang eller senere.
Vi kan sammenligne med Øygard-saken i AP. Der ble alt fornektet til tross for at hele partiledelsen visste at Øygard alltid delte hotellrom med jenta på partiturene sine, hele partiet og halve kjendis-Norge gikk likevel god for Øygard, partiet stilte PR-apparat og advokater til fri disposisjon og la ned en innsats som kostet åttesifret beløp for å diskreditere jenta som person, alle medier fungerte som vanlig som rene mikrofonstativer uten kritiske spørsmål til Øygard underveis, og Øygard ble oppfordret av Stoltenberg direkte til å gå for gjenvalg i hjemkommunen. Der kan vi snakke om et parti som er vant med å tåkelegge denne type ting.
Det var ikke FrP da Søviknes-saken eksploderte, og det har de heller ikke blitt i ettertid. Tvert i mot, FrP fremstår som langt mer troverdige enn AP i denne type spørsmål. Eller mener du at Giske-saken er godt håndtert?  ;D
5. Halve Trøndelag vet hvorfor saken ønskes lagt død fra offerets side uten at offerets identitet blir publisert i Grande-saken. Likevel vet halve Trøndelag også at det burde være åpning for at politiet åpner saksbehandling uten anmeldelse, grunnet sannsynlig lovbrudd. Og hele landet vet etter hvert at saken utmerket godt fortjener medieomtale uten at offerets identitet lekkes. At dette ikke skjer, likestiller Norge med Russland, Nord-Korea og delvis Kina.

Du minner veldig om han advokaten som fikk saker avvist på formalia, siden ankene ikke oppfylte formelle krav til prosesskriv?
Er du sikker på at ikke hele karrieren din er basert på at du har alle episoder av "Lov og rett i LA" på VHS-opptak?

 ;D
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus10.01.2018, 09:37:31
Fy faen for et komplett rævhøl du må være. Her gir jeg nøktern fem årsaker, ikke årsaker jeg har funnet på, men forhold som er kjent fra pressen. Men du svarer som om dette skulle være min subjektive oppfatning og begynner å argumentere mot meg.
"
1. "... står heller ikke FrP ansvarlig for det folk foretar seg på FrPU-møter." Jo vist faen gjør de det dersom ledelsen i partiet er involvert i dette.

2 og 3. "Nei, dette er rent oppspinn. Om alkohol var dekket av partiet, ville ikke jenta beskyldt Søviknes for å spandere på henne. Det forstår de aller fleste." og
"Nei, dette er nok en påstand som kun hører hjemme i en forvirret persons alternative virkelighetsoppfatning. Alt du sier er forlengst tilbakevist, dementert og frafalt."

Sitat fra den da 16 år gamle jenta FRA DIN EGEN KILDE;

"- Søviknes visste at jeg var 16 allerede på sommerleiren i Grimstad. Jeg blir ikke 18 i løpet av et halvt år, sier hun til NRK-journalist Astri Thunold.
I TV-intervjuet hevder 17-åringen også at Terje Søviknes spanderte øl på henne på puben.
- Vi danset, satt rundt samme bord, pratet og hadde det gøy. Men at Terje Søviknes sier at jeg var betatt og forelsket i ham, er helt på trynet. Det er ekkelt, sier hun.
Terje Søviknes benekter i programmet at han visste hvor gammel hun var og at han skal ha spandert øl på henne."

Hvordan kan du hevde at påstanden om at  jenta ble servert alkohol av partiledelsen "for lengst (er) tilbakevist, dementert og frafalt." Fordi Søviknes - som allerede var tatt i bløffing - hevder det?

4. Du trekker inn Øygard saken og Giske saken som eksempler på hva AP holder på med og spør om Giskesaken er godt håndtert, svaret på det er åpenbart nei, men hva faen har det med saken å gjøre, Øygard havnet i fengsel og Giske er skjøvet ut i mørket i overskuelig fremtid - hva vil den forvirrede hjernen din med disse eksemplene?

5. Hva "halve Trøndelag" vet og føler har jeg ingen oppfatninger om, du kan når som helst troppe opp på nærmeste politistasjon å anmelde dette selv, saken er undergitt offentlig påtale om der skulle være noen "sak." Men det er jo symptomatisk dersom "halve Trøndelag" mener noe og bare sitter stille og ser på, "halve Trøndelag" bygget jo med største vellyst flyplasser for tyskerne som tyskerne benyttet til å bombe general Fleischers styrker rundt Narvik med, altså intet nytt under solen. 
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 09:52:13
Fy faen for et komplett rævhøl du må være.

De fleste har heldigvis blitt tildelt et rævhøl fra naturens side. Rævhølet er rett og slett en nødvendighet for å unngå at dritten hoper seg opp innvortes inntil det punkt at den spruter ut av kjeften, slik man ofte observerer hos bergensere.

(https://drp-images.nettavisen.no/images/article/2017/11/10/3423388779/1/w1024/4397158.jpg)
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus10.01.2018, 10:01:03
"Trenering, avsporing, fornektelse og fordumming."

Hvordan kan du hevde at påstanden om at  jenta ble servert alkohol av partiledelsen "for lengst (er) tilbakevist, dementert og frafalt." Fordi Søviknes - som allerede var tatt i bløffing - hevder det?

For øvrig er jeg ikke bergenser.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 10:04:51
Hvordan kan du hevde at påstanden om at  jenta ble servert alkohol av partiledelsen "for lengst (er) tilbakevist, dementert og frafalt."

Fordi Søviknes-saken ble etterforsket av politiet, og saken ble henlagt grunnet mangel på straffbare forhold.

Skjenking av mindreårige er, som de aller fleste vet, straffbart.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus10.01.2018, 11:05:41
Sitat BBS:

"Fordi Søviknes-saken ble etterforsket av politiet, og saken ble henlagt grunnet mangel på straffbare forhold."

Feil, Søviknes saken ble etterforsket som en sedlighetssak, ikke som en skjenkesak, og deretter henlagt.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/fremskrittspartiet/statsadvokaten-henlegger-soeviknes-saken/a/2207854/

Men jeg forstår at du og halve Trøndelag er opprørt over denne saken. Forsøk nå å vis dere som menn og ikke mus, slik som under 2. verdenskrig.

Vis litt handlekraft og moralsk styrke!

Jeg antar at lovbruddet Grande skal ha gjort seg skyldig i, er omfattet av en eller annen bestemmelse  i kap. 19 i straffeloven av 1902, dette siden denne forbrytelsen ble begått før den nye  straffeloven av 2005 trådte i kraft;

https://lovdata.no/dokument/NLO/lov/1902-05-22-10

Du gjør følgende:

Du finner et brevpapir - eller du kan benytte e-post -  setter inn adressen til politiet, det spiller ingen rolle hvilken politistasjon du leverer det inn på, politiet er forpliktet til å tilordne saken riktig jurisdiksjon, men du kan jo begynne her;

Trøndelag Politidistrikt
Telefon 73 89 90 90
E-post: post.trondelag@politiet.no
Besøksadresse: Gryta 4, 7005 Trondheim
Postadresse: Postboks 2475 Torgarden, 7005 Trondheim

Deretter beskriver du forbrytelsen så detaljert du kan. Du trenger ikke selv å peke på noen bestemt paragraf i sedlighetskapitelet, det er Påtalemyndighetens oppgave å subsumere dette under riktig straffebestemmelse. Deretter oppgir du navn på vitner som kan ha opplysninger, så avslutter du med;

"Jeg begjærer ovenstående forhold etterforsket av politiet."

Sted............ dato 10. januar 2018.

Med hilsen

BBS 

Sett gjerne inn ditt telefonnummer også, slik at politiet lettere kan komme i kontakt med deg.

Politi og Påtalemyndighet er da etter straffeprosesslovens kap. 18 forpliktet til å vurdere saken, de kan ikke bare henlegge saken uten et minimum av undersøkelser, herunder avhør av de vitner som har bevitnet denne forbrytelsen. Og disse vitner er forpliktet til å forklare seg, de kan ikke unnskylde seg med at de er fra samme parti som Grande, eller at de er venner med Grande med mindre de er familiemessig nærstående til Grande, men det forstår jeg ikke er tilfellet. De kan heller ikke unnskylde seg med at "familien ønsker saken lagt død," tvert i mot, i sedelighetssaker skal politiet se bort fra "familien ønsker dette lagt dødt" betraktninger, da dette underliggende kan skjule omsorgssvikt og barnemishandling, det er i allmennhetens interesse at slike forhold blir etterforsket og iretteført. 

Siden "halve Trøndelag" vet noe om denne forbrytelsen skulle det ikke være noe problem å skaffe vitner. Og siden halve Trøndelag endog er opprørt av denne saken, vil Påtalemyndigheten ikke ta sjansen på å behandle saken med harelabb.

Jeg kommer nå til å følge nøye med i pressen, og når jeg leser at;

"GRANDE SAKEN ER ANMELDT OG POLITIET STARTER ETTERFORSKNING."

Så vil jeg tenke; ikke alle trøndere er feige rævhøl som bare har det i kjeften, der er faktisk en og annen med moralsk kompass og handlekraft også!

Jeg er stolt av deg BBS.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 11:21:22
Intet straffbart forhold ble avdekket under etterforskningen.

Enten må du akseptere dette faktum, eller fremlegge dokumentasjon på motsatte. Det burde jo være enkelt å forholde seg til for deg som "fagperson"?  ;D

I Trøndelag kan man oppleve at politietterforskere som driver med drapsetterforskning tar seg tid til å skrive fartsbøter på åstedet. Om en sak etterforskes, så ser man etter straffbare forhold. Det blir som om en HMS-ansvarlig overser at folk ikke bruker hjelm når han inspiserer bruken av vernesko, hvilket aldri kunne skjedd i Trøndelag.

Men trøndere er som kjent driftige, iherdige og behersker multitasking bedre enn de fleste. Og tar man Trøndelag ut av Norgeshistorien, så sitter man som kjent igjen med bare permene.

Dine mindreverdighetskomplekser blir etter hvert så tydelige at du kanskje burde prate med fagfolk om dem? Innimellom alt det andre, selvsagt.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 12:09:06
Sitat
Spetalen ble varamedlem i PFU i 2015, og spørsmålet om hans habilitet er omdiskutert. Nå hevdes det at investoren ikke kan representere allmennheten i utvalget, fordi han har interesser i flere medier. Dette har imidlertid ikke vært problematisert tidligere, før det ble kjent at Spetalen investerte i Resett.

https://resett.no/2018/01/10/spetalen-merkelig-at-forslaget-om-ekskludering-ikke-kom-da-jeg-investerte-i-klassekampen/

Tydelig at Resett har gjort seg bemerket mellom Pravdagbladet og Putinposten.  ;D
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv10.01.2018, 12:09:48
Jeg antar at lovbruddet Grande skal ha gjort seg skyldig i, er omfattet av en eller annen bestemmelse  i kap. 19 i straffeloven av 1902, dette siden denne forbrytelsen ble begått før den nye  straffeloven av 2005 trådte i kraft;

https://lovdata.no/dokument/NLO/lov/1902-05-22-10

Emeritus,
minner om at Grandes åker-eksesser skal ha funnet sted i 2008, og omfattes vel da av den nye straffeloven av 2005?
Eller, forstår at den ble vedtatt av stortinget i 2005, men ikke iverksatt før i 2014 eller noe sånt?
Så dermed gjelder 1902 likevel for åkerorgier i 2008, altså?
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 14:39:11
Det kan se ut for at en bløffmaker av en fjott ble ettertrykkelig avslørt.

 ;D
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv10.01.2018, 14:59:01
Det kan se ut for at en bløffmaker av en fjott ble ettertrykkelig avslørt.

 ;D

Vel, når det gjelder Emeritus og hva som er gjeldende lov så skriver jeg vel egentlig avslutningsvis at han har rett? Mulig du ikke så min tilføyelse før etter du skrev ditt? Tidspunktene kan tyde på det.
Så akkurat der må man nok vente med noen "avsløring"  :o
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus10.01.2018, 16:49:15
Sitat BBS;

"Intet straffbart forhold ble avdekket under etterforskningen.

Enten må du akseptere dette faktum, eller fremlegge dokumentasjon på motsatte. Det burde jo være enkelt å forholde seg til for deg som "fagperson"?"

Hva er det du roter med nå? Jeg sa allerede fra dag en i 2001 at dette var en hekseprosess mot Søviknes som ikke hadde noe i politiet å gjøre, dårlig skjønn OK, men ingen straffesak.

Og hvis du med dette mener at siden Søviknes ikke ble tiltalt for brudd på Alkoholloven og at det er grunnen til at du hevder;

at han sjenket jenten "for lengst (er) tilbakevist, dementert og frafalt" og ytterligere;  "Fordi Søviknes-saken ble etterforsket av politiet, og saken ble henlagt grunnet mangel på straffbare forhold.

Skjenking av mindreårige er, som de aller fleste vet, straffbart."

Så er denne forutsetningen feil. Sjenking av mindreårige (under 18 år) er generelt ikke straffbart, det forbudet gjelder de med offentlig tillatelse til salg og servering av alkohol - Alkohollovens § 1 - 5, og regulær langing, Alkohollovens § 8 - 8.

Om jeg sjenker min 16 årige nevø ett glass øl på julaften så er det ikke straffbart.

Ikke ta mitt ord for det, nedenfor har jeg limt inn note 358 til kommentarene til Alkohollovens § 8 - 8 i Gyldendal Rettsdata. 

Legg til i juridisk utdrag Note (358)

Ved Lilly Sofie Ottesen. Noten er sist hovedrevidert 21.10.2016.
Bestemmelsen rammer det forhold at alkohol kjøpes inn med henblikk på å overlates til mindreårige (i alkohollovens forstand, se § 1-5). Dette kalles gjerne for «langing». Det kreves ikke at den mindreårige betaler for varen.

Skjenking av mindreårige er ikke forbudt etter alkoholloven, men kan etter omstendighetene rammes av straffelovens bestemmelser om legemskrenkelser.

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus10.01.2018, 16:56:14
Sitat BBS;

"Det kan se ut for at en bløffmaker av en fjott ble ettertrykkelig avslørt."

Disse smilefjesene dine er totalt malplassserte og hører overhodet ikke hjemme når du åpenbart synes å mene at du har avslørt en bløffmaker og fjott.

Blir du ikke lei av å ta feil hele tiden?

Straffeloven av 2005 ble vedtatt av Stortinget - ja nettopp i 2005. Ved alle større lovrevisjoner tar det lang tid mellom vedtaksdato og ikrafttredelsesdato. Den "nye" straffeprosessloven ble vedtatt i 1981, men ble ikke satt i verk før flere år senere, så vidt jeg husker i 1985. Straffeloven av 2005 ble ikke iverksatt før i 2015, noe som er ekstremt lenge og skyldes surr i Justisdepartementet. Hovedforklaringen var at den nye loven stillte andre og strengere krav til dataføring og at disse systemene ikke var på plass før 10 år etter at loven var vedtatt.

At jeg fremhevet at Grande affæren skulle bedømmes etter 1902 loven og de straffebestemmelser som gjalt i 2008, var jo egentlig en lisspassning til "halve Trøndelag" som er så opprørt. Den eneste bestemmelse jeg kunne tenke meg å vurdere Grandes angivelige opptreden etter. Måtte være den nå avviklede strl. § 194 som gjorde det straffbart å skaffe seg seksuell omgang ved "særlig underfundig adfærd." Jurister har i hundre år lurt på hva "særlig underfundig adfærd" er for noe, men Grandsaken kunne kanskje etter over hundre års usikkerhet og tvil, endelig avgjøre dette.

Så i min uendelige godhet overfor halve Trøndelag kan jeg endog tilby meg å skrive tiltalebeslutningen;

"TSG settes herved under tiltale for brudd på straffelovens § 194 som gir opp til 4 - fire - års fengsel for den som skaffer seg seksuell omgang ved særlig underfundig adfærd.

Grunnlaget for tiltalen er;

Den 6. juli 2008 under et bryllupp på Leinstranda, grep hun fatt i kjønnsorganet det den 16 årige Ola Storoksåsen mens han latet vannet, dro han  etter kjønnsorganet inn i en kålåker, og gjennomførte et samleie med Storoksåsen så intenst og grandiost at kålbladene føk omkring og avslutett det hele med et klimaks som utløste et jordskjelv med styrke 6,9 på Richters skala."   

Så nå BBS har du ingen unnskyldninger, hvis "halve Trøndelag" ikke nå kjenner sin besøkelsestid, er det ikke mye futt i dere.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick10.01.2018, 19:22:14
For meg ser det ikke ut til at kladden din oppfyller formelle krav til en tiltalebeslutning. Så det er nok ingen tvil om at et fjottejuksemakerrævhøl er ettertrykkelig avslørt.
Du får Google litt før du prøver igjen.

 :)
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Bebben10.01.2018, 22:33:28
Var visst livat her sjø!

Skal ikke ha sagt noe om verken trøndere eller lovens bokstav, men fikk bare lyst til å påpeke at Lurås' argument om at TSG kan være en sikkerhetsrisiko fordi hun kan utpresses av en fremmed makt pga den rapporterte episoden - enten det nå har noe for seg eller ikke - nå effektivt er nøytralisert av Lurås selv. Katta er ute av sekken, tannkremen er ute av tuben og ingen hund ligger lenger begravet i en åker i Trøndelag som russere, svensker eller andre kan true med å grave opp!

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus10.01.2018, 22:50:46
Sitat BBS;

"For meg ser det ikke ut til at kladden din oppfyller formelle krav til en tiltalebeslutning."

Det har du helt rett i, kladder gjør ofte ikke det. Og den vikttigste formelle mangelen ser du knapt, jeg er ikke lenger ansatt i Påtamyndigheten og kan derfor ikke utstede tiltaler. Men jeg har jo nå gitt halve Trøndelag noe å samles om, slik at dere vet hva dere er enige om og hva som faktsik skjedde, jeg synes du viser en ekstrem grad av utakknemmelighet for denne tjenesten.

Kanskje det hadde vært på sin plass å kommentere;

1. Påstanden om at "skjenking av mindreårige er forbudt"

2. At jeg er avslørt som en bløffmaker av en fjott knyttet til min omtale av hvilke straffelov som var gjeldende i 2008

Disse burde du i hvert fall forstå, men du barer durer i vei i blinde mot neste knock out.

Tittel: Sv: Skittentøyvasken og enda mer griseri fra politikerkretser
Skrevet av: Emeritus10.01.2018, 23:53:02
I dag har vi fått to nyheter om politikere som angivelig har manglende styring på kjønnsdriftene.

Tidligere fiskeriminister Svein Ludviksen (H) er siktet og varetektsfengsel for noe sedelighetsgreier. FrP's parlamentariske nestleder Leirstein har innrømmet å ha sendt pornografisk materiale til en 14 - åring.

La meg begrunne hvorfor den første offentliggjøringen - Ludviksen - er feil, og hvorfor den andre, Leirstein, er uproblematisk. Og vennligst spar meg for at jeg mener dette og hint fordi jeg har politiske sympatier.

Problemstillingen om når pressen skal offentligjøre mistanker og siktelser, har vært gjenstand for omfattende debatt i norsk presse i årtier. Den generelle regelen har vært at siktelser ikke offentliggjøres. En siktelse er anklagedokumentet i etterforskningsfasen, og er regulært av midlertidig art, saken er under etterforskning og Påtalemyndigheten har ikke noen avklart oppfatning av om vedkommende er skyldig eller ikke.

Denne avklaringen kommer ikke før Påtalemyndigheten har tatt ut en tiltale, da mener de at den tiltalte er skyldig og det skal bevises i retten. I disse tilfeller er det generell enighet om at politikere og andre kjendisers identitet kan offentliggjøres, mens tiltaltes identitet hvis dette er en alminnelig borger ikke offentliggjøres, dette skjer først etter at rettskraftig dom foreligger.

Denne praksisen synes jeg er helt OK. I den innledende del av etterforskningen er skyldspørsmålet ofte høyst usikkert, og da er det ikke nødvendig å utsette den siktede for den belastning det er å bli hengt ut.

Fra dette generelle prinsippet er det gjort unntak i MSM, bl.a. ble Treholt flagget umiddelbart, og det var det Kåre Willoch som gjorde i en egen innkalt pressekonferanse. Men at en tidligere statssekretær som er i aktiv tjeneste for UD blir arrestert og siktet for spionasje er heller ikke dagligdags kost. Likeledes outet TV2 Eva May Larsen, sykepleieren som var siktet for massedrap på Landås sykehjem, en outing TV2 fikk sterk kritikk for*, og Eva May Larsen ble heller aldri tiltalt og saken ble henlagt.

Men nå har Lurås igjen brutt en presseetisk regel som det har vært bred enighet om i norsk presse i mange år, en enighet som jeg ikke kan se har hatt noen annen begrunnelse enn å verne mennesker i en svært vanskelig situasjon lenge før det er grunnlag for å hevde at de har gjort noe galt. Og Luråas' begrunnelse for dette er like tåpelig og syltynn som honningfelleargumentet knyttet til Grande. Jeg begynner etter hvert å mislike dette Resett, de overtrer presseetiske retningslinjer som har virket godt og har vært godt begrunnet.

Så var det Leirstein. Her er så vidt jeg vet ingen politisak. NRK har blitt tipset og matet med informasjon som er forelagt Leirstein der påstanden er at han har sendt pornografisk materiale til et medlem i ungdomspartiet på 14 år. Og dette har Leirstein bekreftet, lagt seg flat og trukket seg fra alle verv.

Forskjellen på disse sakene er åpenbar. I det ene tilfellet er det snakk om en påstand, i det andre tilfellet er det snakk om et omforent faktum som den "skyldige" har erkjent, og da er der ikke de samme grunner for pressen til å holde kjeft som i et tilfelle der skyldspørsmålet er uavklart. 

* Tilføyet senere; HR fant TV2' publisering akseptabel, mens bl.a. Bergens Tidende utbetalte henne 250.000,- i erstatning for offentliggjørelsen;

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/tv-2-frikjent-i-landaas-saken/a/7757098/

Jeg er usikker på hva som hadde skjedd i dag. På 20 år har der vært store endringer i europeisk injuriepraksis. På den ene side har pressens spillerom når det gjelder å avsløre korrupsjon, maktmisbruk og offentlige sløserier blitt utvidet, dette gjelder særlig norsk praksis siden vi hang etter det øvrige Europa. På den annen side har enkeltindividets rett til privatliv og vern om dette blitt styrket. En har altså slått ned på Se og Hør, men styrket den egentlig samfunnskritiske og undersøkende journalistikken.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick11.01.2018, 10:03:40
At jeg er avslørt som en bløffmaker av en fjott knyttet til min omtale av hvilke straffelov som var gjeldende i 2008

Jeg har vanskelig for å ta advokater som foreslår tiltalebeslutning uten lovbrudd seriøst.

Det har derimot ikke du. Altså er det forskjell på oss.

Der også.

Heldigvis.

 
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus11.01.2018, 19:56:04
Det blir spennende å se om dette innlegget som en bekjent av meg la inn på Resett får stå;

https://resett.no/2018/01/11/frp-politiker-som-sender-porno-slas-opp-med-krigstyper-mens-trine-skei-grande-saken-forties/

"Jeg har et forslag til hvordan Resett's redaksjon kan holde denne saken gående i det uendelige. For hver ekte nyhetssak som dekkes av det såkalte MSM, kommer Resett med en ny artikkel, eksempelvis slik;

"VG slår i dag stort opp enda en rakettoppskytning fra Nord - Korea, men svikter sin samfunnsoppgave når det kommer til Trine Skei Grande"

"Aftenposten omtaler i dag Brexit forhandlingene og det de kan bety for Norges handelspolitiske stilling, men tier fortsatt feigt om Venstres partileder"

"Dagbladet har den siste uken hatt en serie artikler om kosthold og at gulrøtter i abnorme mengder kan være kreftfremkallende, hvor blir det av Trine Skei Grande aspektet opp i dette?"

Skulle dere gå tom for idèer har dere e-post adressen min.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus11.01.2018, 22:54:36
Enda et nytt innlegg fra min bekjente;

https://resett.no/2018/01/11/anne-holt-na-ma-noen-gjore-noe-med-resett-de-oppforer-seg-som-en-gjeng-drita-tenaringsgutter-som-plutselig-fikk-lage-avis/


Hei Anne, long time no see. Endelig en offentlig person som tar til motmæle mot denne Lurås typen som tror at norsk og verdenspressen for øvrig, ikke har hatt presseetiske tanker og debatter i - ja skal vi si 100 år.

Resett synes ikke å ha et snev av prinsipiell tenkning knyttet til begrepene offentlig interesse, personvern, forholdsmessighet og anstendighet.
Eksempelvis presterer Resett å finne forklaringen i Trine Skei Grandes og Venstres innvandringspolitikk og engasjement for Oktoberbarna, motivert av Grandes enorme trang etter 16 - åringer. Dess mer 16 - åringer, til mer er det for Grande å forsyne seg av.

De forsøker å innføre en helt ny praksis knyttet til offentliggjøring av siktelser og hvem som er siktet. Som om Lurås har tenkt helt nye tanker om dette, og som om pressen for øvrig ikke har sett på denne problemstillingen tidligere.

Hadde vi sett noe nytt i Resett's vurderinger skulle jeg ha vært lydhør. Men Lurås' begrunnelse for å tyte om Grandesaken i innlegg etter innlegg etter innlegg er altså dette; Hun er en sikkerhetsrisiko, for hvis FSB kan benytte dette mot henne kan hun selge landet billig, derfor er det viktig at dette blir offentlig kjent.
Med andre ord; et hvert rykte om en politiker kan, og ikke bare kan, men bør flagges av den samlede norske presse. Noe annet ville jo sette nasjonen i fare. Og siden FSB driter i Vær Varsom Plakaten må selvsagt Resett komme FSB i forkjøpet. Noe annet ville jo være direkte unasjonalt.

Vel Lurås, jeg gir deg følgende utfordring; hvordan har disse oppslagene - Grande og Ludviksen - påvirket antall oppslag på Resett og hvilken konsekvens har dette for Resett sin økonomi og din personlige økonomi. Kan det tenkes at disse forhold har stor innflytelse på den redaksjonelle linje du fører, dette i motsetning til den tilsynelatende uselviske offerrollen du har påtatt deg for å representere den egentlige fjerde statsmakt?
Jeg antar at du er enig i at dette har det norske folk rett til å vite absolutt alt om.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv12.01.2018, 16:24:52
Det er ikke menneskelig mulig å la være å legge ut denne, midt i en prosess som kan ende med Grande i regjering:

(https://uploads.disquscdn.com/images/46f673d6460909b04d4b7641e78c8b11dfa13c4987f3413b738c27cf384be3bd.png?w=600&h=389)
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus12.01.2018, 19:19:04
Jeg blir mer og mer overbevist at Trines eskapader i åkeren kommer til å ha langt større betydning for den norske seksuelle folkloren enn norsk politisk historie. Jeg greier ikke å få bildet ut av hodet. En velvoksen - på alle måter - 16 - årig storokse fra Trøndelag som Trine kommer over mens han slår lens. Trine griper tak i snabben, drar han med ut i åkeren og setter i gang. Hvilken episk film kunne dette ikke ha ha blitt, dette er jo von Trier materiale av høyeste klasse.

Og skal en først blande politikk inn i dette, er jo Trines eskapader av en langt høyere kvalitet enn denne typen fra Troms som har - ja hva har han bedrevet med, tukling med psykisk utviklingshemmede? Eller denne FrP typen, som er parlamentarisk nestleder og FORMANN I JUSTISKOMMITEEN som benytter Stortingets e-post system til å sende porno til 14 - åringer og invitere til trekanter med 15 - åringer.

Gi meg heller den handlekraftige og resolutte Trine.

Jeg kan for øvrig opplyse at det innlegget jeg har limt inn over Telehivs siste innlegg - i går kl. 22.54 - som var skrevet av en nær bekjent av meg. Skapte slik åtgaum i Resetts redaksjon at min nære bekjente kl. 23.58 mottok en e-post fra Elisabeth Sørli i Resett slik;

"Hei!

Du har en lengre kommentar under saken på Sakset fra Facebook om Anne Holt.

Vi kunne tenke oss å publisere teksten som et  meningsinnlegg, med deg som forfatter.

Er det noe du kunne tenke deg?

Med vennlig hilsen
Elisabeth Sjølie
Nyhetsredaktør
Resett"

Vi får se, min nære bekjente har allerede meldt tilbake at han synes innlegget blir hengende litt i løse luften, men har halveis lovet et innlegg i løpet av helgen.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv13.01.2018, 09:58:27
Heller ikke denne illustrasjonen av dagens #metoo-kataklysmer er det menneskelig mulig å la være å legge ut:

(https://bt.mnocdn.no/drfront/images/c6282aaa1fc9d952365b99afb19908dc.jpg)
Tittel: Sv: Skittentøyvask går ikke like fort over som en skittensøndag
Skrevet av: Telehiv14.01.2018, 13:57:26
Skittensøndag versus skittentøyvask

1) Skittensøndag er tradisjonelt siste søndag før jul, da man pga. juleforberedelsene tillot seg da å ha det litt mer shabby enn hva som var regelen for gode hjem på en søndag.
- Ulempen med en skittensøndag er ikke lett å se.
- Fordelen med en skittensøndag er at den er kortvarig og er rigget for å unngå skam og offentlig skjensel for å slippe seg litt nedpå. Fornuften tilsier at et slikt "pustehull" er noe samfunnet slett ikke har vondt av.

2) Skittentøyvask er et (offentlig) oppgjør eller krangel som angår mer eller mindre tarvelige, snuskete personlige forhold.
- Ulempen med en skittentøyvask er at den kan bli svært langvarig for dem det går utover og svært ofte dukker opp i forbindelse med at noen har en agenda - der offeret for "vasken" skal rammes av skam og offentlig skjensel for å ha feilet - og der rettssikkerheten ofte er den tapende part.
- Fordelen med en skittentøyvask er at man får kastet lys på forhold som ikke bør fortsette, noe samfunnet under ett normalt vil tjene på. Fornuften tilsier at et slikt "ryddehull" er noe samfunnet slett ikke har vondt av

Men hva med skittentøyvask som går ut av kontroll?
#metoo-bevegelsen har passert dette kritiske punktet for lengst:
- vi ser riktignok en del eksempler på høyst forsvarbar oppvask med de som altfor lett har drevet med uakseptabel, maktbasert seksualisert atferd - i den sammenheng er #metoo-bevegelsen et gjennombrudd mot det man kan kalle "synliggjøring av asymmetrisk maktutøvelse"
- samtidig ser vi at bevegelsen fokuserer så ensidig på kvinners premisser at nesten utelukkende menn outes, mens man provoserende tydelig prøver å dekke over kvinner som begår de samme overgrep (her hjemme; jfr. Grande-saken)
- vi ser samtidig at blodlukta lokker fram altfor mange uønskede bakspillere med karriere- eller hevnmotiv (typisk i politikken; jfr. Giske-saken), slik at mange av de utpekte for lengst sjangler som et punchdrunk og rettsløst ringvrak rundt i manesjen, mens den ene ubetydelighet etter den andre spilles ut i ulike medier: bare man får meldt inn nok saker er vedkommende skyldig til evig fortapelse uavhengig av alvorlighetsgrad.
- problemet med å slippe til opportunistene, de oppmerksomhetspatologiske, og de rent hatefulle i dette, er at "den gode sak" undermineres tilsvarende: Jeg hører og ser allerede et økende krav fra begge kjønn om at nå må vi ikke kjøre oss ut i en høymoralsk åker der man ikke tør å leve lenger.

Oppsummert:
Hvis #metoo-bevegelsen ikke skal ende på historiens skraphaug for en annen type maktmisbruk, nemlig å bli stående som representant for den generiske og uhyrlige påstand at kvinner per definisjon er edlere enn menn (i stedet for bare vanlige like mennesker på godt og vondt), så må først og fremst nok ansvarlige/saklige kvinner stå opp og melde at også kvinner må forsvare det samme nivå for rettssikkerhet som (i hovedsak) menn har vært utøvende pådrivere for siden opplysningstiden.

PS: En ærlig tilståelse om mine egne onde hensikter
Jeg har her på forumet omtalt Trine Skei Grandes etisk tvilsomme omgang med en full 16 år gammel gutt for ca. 10 år siden (nå nyopptatt av Resett.no), selv om øvrig MSM mener at slikt ikke skal kommenteres før bedre grunnlag foreligger. Jeg mener likevel det kan forsvares siden hun står for en så påtatt høymoralsk bedrevitenhet om hva som gagner verden, hvor mindreverdige vi vanlige mennesker er i næring og gjerning, og at hun er grenseløst freidig mht. å lansere det ene nasjonsskadende kravet etter det andre inn mot regjering og storting. Jeg håper derfor like fekt og freidig at hennes åkerutskeielser (selv før vi vet om det vil komme mer) burde være nok til at vi slipper å få henne spesifikt, og Venstres bornerte sludder og retningsforvirring generelt, inn i noen regjering.   

PS2: Det meldes nå i VG at "Venstre har sagt ja til regjering"

(https://i2.wp.com/resett.no/wp-content/uploads/2018/01/Skei-Grande-1.jpg?resize=980%2C400&ssl=1)
Æ ha vunnj i lotto sjø!!

Venstre/Grande sikler nå: Enighet om at Frp skal få lov å stramme inn på familiegjenforening, mens Venstre skal få gjennomslag for flere kvoteflyktninger. Trøste og bære: Har det slått noen at kvoteflyktninger vil stille med enda bedre argumenter for saftige familiegjenforeninger enn noen andre grupper når de først er kommet hit?!?

Dette kommende regjeringsscenariet er derfor ikke hyggelig å tenke på:
(https://vgc.no/drfront/images/2018/01/12/c=253,0,665,453;w=654;h=446;379272.jpg)
Jeg får vondt i magen av å tenke på alle dem som med selvskader-Venstre i regjeringsposisjon blir redd for
videre jobbtrygghet og framtidig respekt for egne yrker, på alle jentene som ikke tør å gå ut etter mørkets frembrudd lenger, osv., der Venstre vil skrike:
- legg ned oljen (altså det omtrent alle klimaslyngler lever av at the end of the day)
- mer klimaskatter og avgifter, "det må svi"
- bompenge-bomb ærlige arbeidsfolk som prøver å forflytte seg til arbeid og barnehager for å betale for klimaslynglenes jetflyreiser
- fyll opp med mer 28 år gamle "16-åringer" fra ikke-integrerbare kulturer og bruk rasismekortet på alle som spør om dette kan gå bra
- gjenta og gjenta fortellingen om at det er vi heimføinger som er barbarene og "ikke forstår kultur"
- betal for flere diktatorer ute i verden på klimagalskapens alter
- kast noen nye milliarder inn i regnskogssvindelen
- osv.Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus14.01.2018, 17:41:37
Var dette så ille?

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/G1QwXl/regjeringen-apner-for-okt-dieselavgift

Selvfølgelig er her litt til alle, det jeg merker meg - og som jeg anser som det viktigste enkelttema i norsk og europeisk politikk - så har Venstre ikke fått noe på innvandringsområdet, tilsynelatende tvert i mot. Det betyr at KRf er isolert, både AP og Sp ligger egentlig på en streng linje, med mindre de skal lage kortsiktig faenskap.

Lofoten og Vesterålen er neppe noe stort offer, det er uansett ikke flertall for dette i Stortinget. For øvrig kan tempoet og størrelsen av norsk oljevirksomhet gjerne dempes. De usunne arbeids og lønnsforholdene i oljebransjen har allerede ødelagt mer enn nok i annen norsk industri.

Så var det bensin og dieselavgiftene, vi får se hva som skjer. Jeg synes fortsatt det er billig å kunne kjøre bil fra Ålesund til Bergen med et dieselforbruk på 300 kroner, fergebillettene koster like mye.   

 
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv14.01.2018, 21:10:48
Selvfølgelig er her litt til alle, det jeg merker meg - og som jeg anser som det viktigste enkelttema i norsk og europeisk politikk - så har Venstre ikke fått noe på innvandringsområdet, tilsynelatende tvert i mot.

Venstre ikke fått noe på innvandring? Tja, det tolkes litt ulikt rundt om, men VG mener noe helt annet, på forsiden skriver de nå at "Venstre fikk innvandringsseier", herunder at flere av de såkalte oktoberbarna får opphold. Men artikkelen inne i avisen er ikke så veldig klar på dette:
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/7l5RzK/ny-regjeringsplattform-folk-i-jobb-far-snarvei-til-a-bli-norske

Ellers snakker vi vel bare mest blå Venstre-sminke litt rundt om, og som sådan verdiløst som politisk bidrag til det som allerede foreligger i regjeringen. Det "grønne" Venstre slår rundt seg med er jo i beste fall noe misforstått kvasi-klimatøv.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus14.01.2018, 22:41:39
Denne innvandrings"seieren" er sminke.

1. Familiegjenforening er en langt større faktor enn kvoteflykninger, det kom knappe 15.000 inn gjennom familiegjenforening i 2017, det kom i overkant av 3000 kvoteflykninger.

2. Regjeringen foreslo for 2018 1120 kvoteflyktninger, dette måtte de gi seg på under budsjett forhandlingene og tallet for 2018 er 2120. Et tall som skal gjelde videre, og dette antallet er lavere enn 2015, 2016 og 2017.

3. Asylsøkere under 18 år kan nå sendes tilbake til norskdrevne omsorgssenter i Kabul og resten av verden, dette er langt billigere enn å ha de på asylmottak i Norge, men det viktigste er signaleffekten - det er ikke lenger noe poeng på å benytte titusenvis av kroner for å sende sin 19 år gamle sønn utkledd som 15 åring for så å håpe på familiegjenforening om fire år.

4. Familiegjenforeningsordningen skal ytterligere innstrammes. Bl.a. har Venstre akseptert at DNA prøver skal være rutine. Dette kan åpne for at de tusenvis av allerede innvilgede familiegjennforeningssaker kan prøves på ny. Dette ligger ikke i forliket men der er en gryende erkjennelse om at på dette felt har der vært mye fusk;

https://www.udi.no/aktuelt/tilbakekall-av-tillatelser/

Jeg tipper at pressen de neste årene begynner å ta tak i dette;

- asylsøkere som årlig reiser på ferie til de land de måtte rømme fra på grunn av forfølgelse
- asylsøkere som har oppgitt en langt høyere alder enn reelt for å posisjonere seg for tidlig pensjon
- asylsøkere som har oppgitt feil opphavsland, det er kjent at svært mange hiver alle ID i dass før de ankommer Norge
- dette kommer i tillegg til at fremmedkulturelle generelt har en langt lavere terskel enn etniske nordmenn til å gjennomføre systematiske velferdsbedragerier, vi kommer etter hvert til å få forskning på dette, denne forskningen blir selvsagt møtt med avsky og forakt, men den kommer, særlig etter at Meyer er ute av SSB

Hvis en legger til grunn at det å få opphold i Norge med de rettigheter dette har som et økonomisk gode, så står vi sannsynligvis samlet sett overfor den største økonomiske forbrytelse som er begått. Endog på enkeltindividnivå blir de økonomiske verdiene enorme, en somalisk kvinne på 20 år vil i løpet av livsløpet statistisk koste statsbudsjettet ca. NOK 8 mill i 2014 kroner.
 
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick15.01.2018, 11:32:05
Sitat
Hagen mener Regjeringen ikke har noe å vinne på å få med Venstre, så lenge KrF står utenfor.

I forrige stortingsperiode kunne Høyre og Frp danne flertall med bare ett av de to samarbeidspartiene. Men etter høstens valg trenger regjeringspartiene støtte fra både KrF og Venstre for å ha flertall i Stortinget.

– Med fire partier har Regjeringen flertall og kan ta alle diskusjoner innad i Regjeringen. Men Høyre og KrF bør ikke forhandle videre med bare ett parti. Da oppnår de ingenting, bare problemer, sier han.

https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/Rvy6J/Carl-I-Hagen-advarer-sine-egne-mot-a-slippe-Venstre-inn-i-regjering

I dag er det på sin plass å minne om Carl Ivars bevingede ord.

Carl I Hagen tar sjelden feil. Men vi får håpe han tok feil denne gangen, til beste for Norge.

Skjønt, jeg tviler.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus16.01.2018, 22:05:45
Hun har tilstått;

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/trine-skei-grande-jeg-er-ingen-overgriper/ar-AAuMFUQ?li=AAb27D5&ocid=spartandhp

Og greier sannsynligvis alt i alt å bli ansett som et offer.


"Quo vadis Resett?

Hittil har dere fortalt om seksuell omgang mellom en frivillig 16 åring og en 39 år gammel kvinne. Dere har riktignok forsøkt å sprite det opp med at kvinnen var den pågående, at den nå 26 år gamle guttens "foresatte" ("alle" vet at 26 åringer ikke har foresatte) hadde noe tanker om dette. Dere har endog fortalt at der var mange vitner til dette overgrepet og mishandlingen, men dere er i realiteten totalt uten dekning for "overgrep," og "misbruk av mindreårige" som begge er karakteristikker av kriminell virksomhet.

Og tenk litt selv. Hvis der var mange vitner til dette overgrepet, hvorfor i all verden grep disse ikke inn? En kan jo hevde at dette skjedde med trøndersk modus operandi som lot store deler av befolkningen bygge flyplasser for tyskerne slik at de kunne bombe general Fleischer i Narvik, og dette mens resten av trønderne stod og heiet, men den blir vel litt for drøy.

Så lenge 26 -åringen ikke kommer på banen er dere rettslig sett hjelpeløse og impotente. Og dette har de langt mer erfarne MSM forstått for minst fem år siden.

Case lost and closed.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus17.01.2018, 03:18:49


Nina Karin Monsen
14. januar kl. 20:59 ·

I følge Trygve Hegnar har AUF lansert uttrykket: man puler ikke nedover. Men hvis den ene puler nedover, puler den andre oppover. Trine Skei Grande hadde en 16 års gammel gutt med Downs syndrom - når går hun av, slik de andre lederne har gjort? Er det andre regler for kvinner - som fremdeles av AP, Høyre og FrP, visstnok ansees for å være det svake kjønn. Er ikke kjønnene likestilte allikevel?
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv17.01.2018, 08:28:47


Nina Karin Monsen
14. januar kl. 20:59 ·

I følge Trygve Hegnar har AUF lansert uttrykket: man puler ikke nedover. Men hvis den ene puler nedover, puler den andre oppover. Trine Skei Grande hadde en 16 års gammel gutt med Downs syndrom - når går hun av, slik de andre lederne har gjort? Er det andre regler for kvinner - som fremdeles av AP, Høyre og FrP, visstnok ansees for å være det svake kjønn. Er ikke kjønnene likestilte allikevel?

Downs syndrom?! Enten vet Monsen noe vi andre ikke har fått høre ennå (og hvis det er sant er det bare for Trine å pakke ministereska si på rappen), eller så er det faktisk verre stilt med Monsen enn selv en atferdspessimist som meg har fryktet. La oss håpe det siste er tilfelle.

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus17.01.2018, 09:44:00
Dette med Downs er selvsagt bare tøv. Resett fikk spørsmål om denne 26 - åringen var psykisk utviklingshemmet siden de omtalte hans "foresatte" - noe 26 - åringer som kjent ikke har. Noe Resett umiddelbart svarte benektende på.

Men Monsens innlegg på Sit on my Facebook er benyttet som eksempel på alle ryktene som har oppstått. Og her har jo faktisk TGS sitt på det tørre. Der var en episode ja, vi har alle gjort noe dumt ja, og hva som skjedde har jeg fortalt Erna og resten av verden har ingenting med å blande seg opp i det. Og jeg kan heller ikke se at resten av verden har noen berettigede forventninger om å få vite det. 

Og at hun har blitt utsatt for en barrage av falske rykter er jo Monsens innlegg et glimrende bevis på, det er heller ikke grenser for hva som stått på nettet rundt omkring.

Denne Monsen damen er jo rimelig kjent og omstridt;

https://no.wikipedia.org/wiki/Nina_Karin_Monsen

Hun har beveget seg fra en klassisk feminist til noe enda verre.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Administrator17.01.2018, 15:31:32
Trine vrir saken umiddelbart og setter seg selv som offer, ved å fokusere på trusler, rasisme og ytre høyre. Ikke akkurat tillitsfremmende, spør du meg: Skei Grande kommenterer sexrykter (https://www.dagbladet.no/nyheter/skei-grande-kommenterer-sexrykter---jeg-er-ingen-overgriper/69348760)

Sitat
Til Aftenposten forteller hun om å ha blitt utsatt for ryktespredning i forbindelse med en fest som ble arrangert for ti år siden i Trøndelag.
- Jeg kan sikkert ha gjort noen dumme ting, men jeg er ingen overgriper, understreker politikeren til avisa.
Ifølge politikeren er det ikke uvanlig at kvinnelige politikere blir utsatt for rykter.
Skei Grande mener at hennes ønske om en mer liberal innvandringspolitikk har ført til at hun har fått gjennomgå ekstra fra folk på ytre fløy på høyresida.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv17.01.2018, 19:39:07
Har sett litt på Skei Grandes avledningsmanøvre i både TV2 og NRK, og det er en nå helt gjennomskinnelig strategi: Framstå som offer for onde mennesker i sosiale media. Dette skal oppnås ved å fokusere så sterkt på det onde hun utsettes for at man vil fordømme journalisten som spør: "Ja men, Grande, vi vet jo alle at det ER snakk om en faktisk hendelse her?", osv.
 
Skei Grande har i den sammenheng åpenbart blitt rådet om ikke å blånekte for alt, men bare kjøre sirkelen på nytt: "Æ mått si fra når det kom så mye stygt på sosiale media", osv.

Jeg blir litt forbanna over medias feighet, som da ikke tør å spørre: "Hvorfor skal du få lov å smyge deg unna, når en rekke menn har blitt styrtet fra alle verv for ting som synes mindre alvorlig enn din historie?"

Vi snakker om en himmelropende forskjellsbehandling på basis av kjønn her, det kan ikke lenger benektes.

Så kort sagt: Hvor lenge skal dette feige narrespillet få fortsette før noen (f.eks. troverdige vitner) får nok og synger ut?
     
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus17.01.2018, 21:34:52
Sitat telehiv;

"Jeg blir litt forbanna over medias feighet, som da ikke tør å spørre: "Hvorfor skal du få lov å smyge deg unna, når en rekke menn har blitt styrtet fra alle verv for ting som synes mindre alvorlig enn din historie?"

Vi snakker om en himmelropende forskjellsbehandling på basis av kjønn her, det kan ikke lenger benektes."

Jeg synes denne saken er enkel. TSG har valgt en aldeles fantastisk strategi, dristig men uhyre effektiv.

"Alle" forstår at det har skjedd noe på denne festen (det har blitt en fest nå) for 10 år siden. Men Grande har ikke en gang innrømmet det, det har heller ikke Solberg, de har bare begge bekreftet at dette er det snakket ut om, og som Solberg sa i dag på spørsmål fra en journalist om hun hadde vurdert dette osv;

"Ja, hun sitter nå i regjeringen."

Og fikk journalisten til å se ut som en tosk som ikke hadde fått med seg det.

Og hva gjør Grande, jo hun benekter ryktene der ute og gjentar at jeg er ingen overgriper og holder klokelig kjeft om hva som skjedde, det sier hun ikke ett ord om - noe heller ingen kan forlange. Så hun benekter ikke at noe har skjedd, men benekter alle disse onde ryktene som det nå er så mange av at hun med full troverdighet kan benekte disse ryktene som hennes politiske motstandere sprer. Hun har til om med etablert et troverdig motiv.

Og dette 100% riktig fordi hun sier ikke et ord om hvilke rykter hun benekter annet enn overgrepspåstanden, og den er det ikke en kjeft som er i stand til å føre bevis for så lenge offeret er fraværende.

PS; han har blitt 17 år nå, alle bekker små...

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/trine-skei-grande-om-rykteflommen-–-mener-at-jeg-ikke-gjorde-noe-galt/ar-AAuPkwH?li=AAb27D5&ocid=spartandhp
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande -Nettet strammes
Skrevet av: Telehiv18.01.2018, 21:38:57
Det kan virke som Grande har gått rundt og fortalt at det var denne guttungen som hoppet på henne, og at det også kan være det hun har fortalt Erna.
For nå har guttungen nemlig gått ut og fortalt at han ble sjokkert da han fikk høre dette, les hva VG skriver idag:

Link: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/a2Wp1M/han-var-17-skei-grande-var-38-na-forteller-han-sin-historie

PS: Jaggu klarte NRK som pågår akkurat nå å stille kritiske spørsmål til Grande om VGs nye opplysninger. Og Grande svarte meget skjelvende og svakt.
Nettet strammes? Det synes som hun har løyet i sin redegjørelse for statsministeren slik at Erna tror det var guttungen som var den pågående part, men han sier at "det var frivillig fra begge sider". Det kan synes som at guttungen ikke finner seg i at Grande snur bordet og kaller ham en slags overgriper, og derfor nå ikke vil skjerme henne lenger?
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus18.01.2018, 22:05:48
Sitat Telehiv;

"Det kan virke som Grande har gått rundt og fortalt at det var denne guttungen som hoppet på henne, og at det også kan være det hun har fortalt Erna."

Deretter har du limt inn VG's scoop of the year (muligens litt tidlig å erklære det) men det sentrale er følgende som du har limt inn;

– Vi hadde begge drukket. Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, hvor vi lå sammen. Frivillig, sier han.

– Grande og jeg utvekslet flere sms-er og hadde flere samtaler hvor jeg var klar på at dette var en sak jeg ikke ønsket omtale av, og at hverken jeg eller familien hadde bidratt til eller ville bidra til det. Vi var helt enige, sier han.

-– Det oppleves som ekstremt påtrengende; Resett har sågar tilbudt meg 400 000 kroner for min historie, sier han.
Mannen bak nettstedet, Helge Lurås, bekrefter at de har tilbudt penger mot intervju, men vil ikke bekrefte beløpet.
- Vi mener det er en viktig sak og en belastning involvert for vedkommende, sier Lurås til VG.
Selv om ingen av de store mediene skrev noe, ringte de ham stadig oftere.
Torsdag 11. januar hadde han og Grande igjen kontakt, forteller 26-åringen.
I en SMS spurte han om det greieste ville være å fortelle sannheten. Da ringte Grande.
– Mitt utgangspunkt for vår enighet om å ikke si noe, var at jeg opplevde at vi var enige om hva som hadde skjedd. Men i den samtalen spurte jeg hva som var hennes versjon, sier han.
– Da fikk jeg sjokk. Hun fortalte at hennes versjon var at det hadde vært en fest hvor venner koste seg og hvor jeg hadde dratt med henne bak et hus og hoppet på henne, sier mannen.
VG vet at denne versjonen av historien er noe Grande også har formidlet til andre.
«De fleste redaksjoner vet»
På NRKs Dagsnytt Atten onsdag kveld svarte Grande også dette:
– Er du sikker på at det er over, da? Du sier du har fortalt statsministeren om innholdet i det som skjedde, men vi andre får altså ikke vite det, spurte programleder Fredrik Solvang.
– Jeg tror de fleste redaksjoner faktisk vet, svarte Grande til NRK.
Gutten reagerer på Grandes aktive fremstilling av saken.


Det var frivillig, Grandiosa har i ti år unnskyldt seg med at hun ble forført, han tar ansvar; vi var begge to om det.

Vi skal ha 100% kvinnelig Regjering i ca. 100 år før noen kvinner vil hevde at de var den aktive part. Nå er temaet; hvem viste tissen først, det er jo morsomt, men får neppe politiske konsekvenser.

OG PS; denne "gutten" må ha en rimelig rank holdning, nei til 400.000,- fra Resett og ja til VG gratis. Det siste vet jeg ikke men kan nok om presseetikk og VG's forståelse av denne til å tro at hvis de har betalt, så opplyser de om det. 

 
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv18.01.2018, 23:05:17
(https://uploads.disquscdn.com/images/fc8df596b3558a59c127a73ee6e2bb1c11ddaee18687f9ccc17342458b2ce09e.png?w=600&h=386)
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus18.01.2018, 23:36:58
Er du fullstendig ute av stand til å se denne saken i en prinsipiell og faktuell modus?

Du har limt inn;

"Han sier at noen er en overgriper og burde ha skyldfølelse."

Nå har jeg lest VG - artikkelen tre ganger, jeg finner ikke spor av en slik uttalelse.

Er du i ferd med å bli en del av KD.com's fake news musketerer;

StjAthos, TelePortos og PAramisTittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus19.01.2018, 00:48:10
Min bekjente ba om lov til å benytte KD.com som skjermdump:

"Resett sin gjengivelse av artikkelen er så mangelfull og misvisende et det går over til mot klart uredelige og løgnaktige;

Resett sin versjon:

– Vi hadde begge drukket, gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, der vi lå sammen, sier han.

VG's versjon;

– Vi hadde begge drukket. Vi gikk en tur og havnet i kanten på en kornåker, hvor vi lå sammen. Frivillig, sier han.

Mener du Elisabeth Sjølie som for noen dager siden ba meg om å skrive et innlegg i Resett, at du har gitt en riktig gjengivelse av hva "gutten" har uttalt til VG?"

Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Baseballstick19.01.2018, 08:47:56
En solid argumentasjonsrekke på gårsdagens møte overbeviste kunden om beste vei for måloppnåelse fremover. Jeg følte selv at dette gikk kjempefint, og var veldig fornøyd inntil kundens tekniske sjef avrundet besøket med å takke i plenum for et konstruktivt og avklarende møte, og en spesiell takk til meg for å virkelig belyse problemstillingene på en Skei-Grandeaktig måte.

Jeg innrømmer glatt at jeg slet med å ta dette som et kompliment, så jeg ba ham utdype.

"Skei-Grandeaktig er et kompliment. Det betyr rett og slett å ta ting på kornet..."

Jeg synes den var bra.  ;D
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Administrator19.01.2018, 15:52:42
Emeritus, kan du klare opp noe juridisk for meg:

Er det like lovlig for en person over 18 år (for eksempelets skyld 38 år) å:
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Telehiv19.01.2018, 17:21:11
Frithof Jacobsen i VG går nå ganske langt i å hevde at Grande har framstilt guttungen som mer pågående enn henne (sitat: "fordreid hendelsen, og fremstilt mannens handlinger på gal måte"), og at hun i så fall "har et problem", sitat:

"Mannen forteller sin versjon fordi han frykter at det som skjedde beskrives på en helt annen måte av Grande. Etter det jeg erfarer er det riktig. En annen versjon, der mannen og hendelsen kommer dårligere ut, verserer i ulike miljøer som har befatning med saken.

Grande var den som brakte saken ut i offentligheten da hun valgte å kommentere ryktene og påstandene som ble fremsatt på nettstedet Resett og i sosiale medier. Grande har også gitt sin versjon av hendelsen til statsminister Erna Solberg før hun ble utnevnt til kulturminister. Spørsmålet er om den skiller seg fra det mannen har fortalt i VG? Hvis den gjør det, er det en av de to som ikke sier det som det var.

Hvis Grande har fordreid hendelsen, og fremstilt mannens handlinger på gal måte, så har hun et problem. Vi kjenner nå hans versjon av det som skjedde, den inneholder ingen kritikk av Grande, ingen skyldfordeling eller anklage. Den handler om noe som skjedde mellom to mennesker på en fest, og som de begge kanskje skulle ønske at ikke hadde skjedd. Men noe mer er det ikke. Deler Grande denne oppfatningen? Og hva har hun egentlig sagt om saken til statsminister Erna Solberg?"


Link: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/oR6BpW/forklaringsproblemer

Utlagt: Hvis noen dokumenterer at Grande overfor andre (inkludert statsministeren?) faktisk har gjort det Jacobsen mer enn antyder her ("fordreid hendelsen, og fremstilt mannens handlinger på gal måte"), så er vi over i en annen problemstilling enn likeverdig sex mellom to parter. Nemlig at den ene (Grande) har brutt deres gjensidige avtale om at dette var likeverdig og frivillig, og framstilt ham i et dårligere lys enn som sant er. Det er i så fall "et problem" for Grande, som Jacobsen sier - og ikke noe lite heller når det er nasjonal politisk tillit det er snakk om her og ikke "lovbrudd",   
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus19.01.2018, 18:32:40
Sitat Administrator;

"Emeritus, kan du klare opp noe juridisk for meg:

Er det like lovlig for en person over 18 år (for eksempelets skyld 38 år) å:
ligge med en person under 18 år (f.eks. 17) som er påvirket av alkohol, i større eller mindre grad
ligge med en EDRU person på 17"

Først, jeg svarer basert på rettstilstanden etter Straffeloven av 1902, men på de felt vi er nå, er der ikke vesensforskjeller.

Skal jeg svare generelt på spørsmålene så er det i alle tilfeller ja, samtlige tilfeller er like lovlig.

I Norge har vi en seksuell lavalder på 16 år, denne er forøvrig høy i forhold til mange andre europeiske land, Spania har 13 år, Sverige og Dannmark har 15 år. Det har lenge vært argumentert for at den i Norge også burde reduesres til 15 år slik at den blir samsvarende med den kriminelle lavalder. Det er jo et faktum at svært mange debutterer før 16, dette er i prinsippet straffbart, men politiet reagerer ikke med mindre den ene part er vesentlig eldre enn den mindreårige. Om to på 15 år og seks måneder har seg, blir det ingen sak.

At en er over den seksuelle lavalder betyr kort og godt at alle andre over 16 år lovlig kan ha seksuell omgang med 16 åringen.

Jeg tar et forbehold knyttet til "påvirket av alkohol." Det må nyanseres, vi er påvirket av alkohol også ved 0,2 promille.

Strl. § 192 Voldtekt) har følgende bestemmelse;

b) har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen, eller...

Det er et stort praktisk problem at sværet mange samleier skjer der en eller begge er påvirket av alkohol. Og voldtektsanmeldelser der særlig kvinner mener seg misbrukt for de de var pære fulle er ikke uvanlig. Men det skal det svært mye til noe som ordlyden peker på, en må nærmest være i en tilstand der en går ut og inn av bevissthet, og som en forstår vil bevisproblemene i disse sakene være store.

Og denne bestemmelsen sier ikke noe om alder, den er generell. Når det er sagt, vil en 38 åring som har sjenket en 16 åring og deretter hatt seksuell omgang med henne, i praksis langt lettere bli dømt enn om begge er på samme alder og utviklingstrinn.

PS; Jeg har ikke omtalt tilfeller der en av personene står i et overordningsforhold eller ligende til den yngre. Det er her noen mener at Søviknes i dag kunne ha blitt dømt. Jeg limer inn den nye §295;


§ 295. Misbruk av overmaktsforhold og lignende
Med fengsel inntil 6 år straffes den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang, eller får noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved
a)misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, eller
b)å utnytte noens psykiske lidelse eller psykiske utviklingshemming dersom forholdet ikke rammes av § 291, eller
c)å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

På samme måte straffes den som ved forhold som nevnt i første ledd bokstav a til c får noen til å ha seksuell omgang med hverandre.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken - fra Grande til Bjørg Eva Jensen
Skrevet av: Telehiv19.01.2018, 19:18:44
#metoo-temperaturen stiger nå så mye - på så mange områder, og synes å få så langtrekkende konsekvenser, for eksempel hele liv ødelagt og dermed passeres 30 års kravet for "klima" - at vi kan begynne å snakke om at det er klimarelatert:

(https://i2.wp.com/resett.no/wp-content/uploads/2018/01/Bjørg-Eva-Jensen-1.jpg?resize=980%2C400&ssl=1)
Bjørg Eva Jensen på catwalken under Oslo Fashion Week. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Nå får vi vite (på Resett, gett) at Bjørg Eva Jensen har politianmeldt en av deltakerne på NRKs storsatsing Mesternes mester - for seksuell trakassering.
Larvik politikammer har visst lagt vekk saken, så nå får vi bare følge med på om saken blir kjørt i andre fora/andre politikamre.

Men ikke minst: Hvem er sex-trakassøren? Her må vi bare vente på at navnet outes ganske raskt, for jeg antar det er en mann. Det blir noe annet i MSM-media hvis det var en kvinne som prøvde seg på en mann, vil jeg tro?
 
Det blir ellers en selsom opplevelse å følge programmet på NRK, for Bjørg Eva forteller at hun måtte tilbringe en og halv uke til i denne gruppen (og da også sammen med ham hun nå har politianmeldt) før hun kom seg derfra.

Her trengs mer popcorn.

Link: https://resett.no/2018/01/19/bjorg-eva-jensen-jeg-ble-seksuelt-trakassert-under-innspillingen-av-mesternes-mester/
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus19.01.2018, 19:45:25
Sitat Telehiv;

"Utlagt: Hvis noen dokumenterer at Grande overfor andre (inkludert statsministeren?) faktisk har gjort det Jacobsen mer enn antyder her ("fordreid hendelsen, og fremstilt mannens handlinger på gal måte"), så er vi over i en annen problemstilling enn likeverdig sex mellom to parter. Nemlig at den ene (Grande) har brutt deres gjensidige avtale om at dette var likeverdig og frivillig, og framstilt ham i et dårligere lys enn som sant er. Det er i så fall "et problem" for Grande, som Jacobsen sier - og ikke noe lite heller når det er nasjonal politisk tillit det er snakk om her og ikke "lovbrudd","

Mener du i fullt alvor at noen nå ti år senere skal begynne å vurdere hvem som var den aktive og passive av disse turtleduene? Med mindre Grande hevder at hun har blitt utsatt for noe slags overgrep eller ble voldtatt ser jeg ikke denne diskusjonen komme.

Ser du for deg noe slikt;

Erna; si meg nå Trine, hva var det som egentlig skjedde

Trine: Erna, du må tru mæ, æ vill itj, men hanj hadd en så stor pæs at æ greidd itj å styyr mæ, kan du tillgje mæ Erna?

Erna; ja jeg har full forståelse med deg Trine, jeg var sammen med Ousman fra Gambia i tre år, jeg prøvde gang på gang å gå i fra han, men jeg var helt hjelpeløs, burde vi vurdere et tillegg i straffelovens kap. 26?
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: translator20.01.2018, 12:37:48
I Dagsnytt 18 fredag ble Lurås fra Resett intervjuet av Fredrik Solvang om denne saken. Første innslaget.
https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/NNFA56011918/19-01-2018#t=52m20s
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Emeritus21.01.2018, 10:03:42
Resett skryter av at de får støtte fra kvinnegruppen Ottar - for øvrig den eneste feministiske gruppering som støtter Resett;

https://resett.no/2018/01/20/resett-splitter-norske-feminister/

En stort mer drepende dom over sin virksomhet kunne vel Resett neppe ha fått, men forstår Lurås det?
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande
Skrevet av: Bebben23.01.2018, 18:56:15

[...]
Selvfølgelig er her litt til alle, det jeg merker meg - og som jeg anser som det viktigste enkelttema i norsk og europeisk politikk - så har Venstre ikke fått noe på innvandringsområdet [...] 

Tenkte at jeg skulle tipse interesserte om at Douglas Murrays mye omtalte bok "The Strange Death of Europe" ligger som lydbok på YouTube, i sin helhet og i super kvalitet.

https://www.youtube.com/watch?v=1c_009J0hRw

Mulig det er en piratutgave, hva vet jeg, kanskje greit å få med seg mens den er der. Profft innlest.
Tittel: Sv: Skittentøyvasken kan nå innhente Trine Skei Grande - eller....
Skrevet av: Emeritus15.04.2018, 12:48:51
De siste dagers opplysninger om at Grande og ledelsen i Venstre har spredd uriktig informasjon om 26 - åringen, og har gjort dette "anonymt" og tildekket til en rekke aktører, er langt verre enn den innledende batalje i kornåkeren. Og dette selv om det skulle være riktig det som står i Reset at hun gikk rundt på festen og skulle "ha sæ kar" og i den anledning grep en rekke mannlige festdeltagere på kronjuvelene.

De såkalte MSM har helt riktig dekket dette, både NRK, VG, Aftenposten og flere har hatt oppslag om hva som er sagt og ikke sagt av Venstrefolk etter at saken først ble kjent under Jeløy forhandlingene. Hva hun gjorde på festen er fortsatt en privatsak, men en kan jo begynne å lure hvor langt "privat" rekker hvis hun har gått omkring og grabbet en serie ufrivillige mannfolk i skrittet.

Men som så ofte før; "it's not the crime, but the coverup" som feller folk, hva hun har sagt til Erna, og hva som er formidlet anonymt om 26-åringen er en tjenestesak, dette gjorde hun i kraft av potensiell statsråd og senere som statsråd i et forsøk på å legge saken død. Kornåkeren er privat, hva hun gjør som statsråd for å løse et politisk problem er offentlig.

Så får vi se, hun ble i dag enstemmig gjenvalgt, så har hun igjen fått hjelp av andre trøndere;

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/XwBJgo/giske-dukket-opp-paa-auf-fest-dette-er-rystende

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/bKoe0g/navarsete-fikk-grov-melding-fra-partikollegas-telefon-skuffet-over-partiets-haandtering