Klimadebatt

Klimadebatt => Aktører og hendelser => Topic started by: Telehiv on 09.07.2015, 12:21:10

Title: CNN skylder på "endringer i natur og klima" for ødeleggelse av kulturminner
Post by: Telehiv on 09.07.2015, 12:21:10
Alle medier synes å ha "klima" som hovedinntektskilde for useriøse oppslag for tiden. I hvert eneste tilfelle - når man går nærmere inn på saken - viser det seg at at det er useriøse og bevisst manipulerte påstander det er snakk om, jfr. Dagbladets hårreisende feilopplysninger i dagens oppslag om det "synkende" Tuvalu (se annen tråd her på forumet om dette: http://klimadebatt.com/forum/index.php?topic=273.msg1588;topicseen#msg1588 ).

CNN har en annen vri, der de ifm. med katastrofepåstanden "Ti sever­dig­he­ter det snart er for sent å se" hevder at årsakene er "endringer i natur og klima" (samt at "andre er utdaterte").

Skal vi ta en titt pÃ¥ sannhetsgehalten i dette ogsÃ¥? Blir dere veldig forbauset hvis INGENTING av de 10 eksemplene har med "klima" Ã¥ gjøre?   

Vi tar for oss listen for "Ti sever­dig­he­ter det snart er for sent å se" sak for sak, og ser om "klima" har noe med saken å gjøre i det hele tatt:

1. Y-blokka i Oslo sentrum
Blokka ble besluttet revet i forbindelse med byggingen av nytt regjeringskvartal.
Klima?!

2. Pompeii, Italia
Den gamle romerske byen sør for Napoli på Italias vestkyst forfaller. Dårlig vanndrenering og ustabile jordmasser gjør at deler av murer og hus raser ut. I 2011 ble det bevilget 105 millioner euro til restaurering av byen, selv om det ved tidligere bevilgninger har endt i korrupsjonsetterforskninger.
Klima?!

3. Petra i Jordan
Oldtidsbyen Petra er delvis hugget ut av fjellet av sandstein, og delvis bygget opp. Sandstein er en myk bergart som forvitrer og slites ned av vindens sandgnaging og regn over tid, og ikke minst av den enorme mengden av turister.
Klima?!

4. Gamlebyen i Jerusalem
Gamlebyen har vært på UNESCOs liste siden 1982, men planer for bevaring lar vente på seg på grunn av politiske spenninger mellom UNESCO og Israel.
Klima?!

5. Yemrehanna kristos-kirken, Etiopia
Nord i Etiopia ligger en kirke i en naturlig hule. Kirken får plass på CNNs liste fordi det nylig er påvist svakheter i konstruksjonen.
Klima?!

6. Nakagin-tårnet, Tokyo
Det karakteristiske tårnet, bygget i 1972, består av 140 frittstående enheter. På grunn av manglende vedlikehold de siste 33 årene har det oppstått skader i vannrør, og tårnet trenger også generell oppussing.
Klima?!

7. Hasankeyf, Tyrkia
Byen med flere tusen år med historie skal etter tyrkiske myndigheters planer legges under vann når et digert vannreservoar skal bygges. Ifølge National Geographic Channel vil de århundre gamle minaretene og tårnene legges under 60 meter med vann.
Klima?!

8. Teufelsberg, Berlin
Den gamle avlyttingsstasjonen til britene og amerikanerne i det vestlige Berlin ligger på en kunstig høyde. Stasjonene var i bruk før Berlin-muren falt, men siden tidlig på 1990-tallet har den stått ubrukt og forfalt.
Klima?!

9. Union terminal, Cincinnati
Togstasjonen i Cincinnati stod ferdig i 1933 og er et monument innen art deco-stilen. Bygget har i lengre tid trengt renovasjon, og i vår ble det bevilget penger, ifølge nyhetsnettstedet Cincinnati.com.
Klima?!

10. Berlins gasslamper
�rlig forsvinner 1000 av Berlins 40.000 gasslamper som har fått et eget utendørs museum i Berlin, hvor originale lamper fra perioden 1825 til 1956 er bevart.
Klima?!

Dette var bare ett av en meningsløs mengde artikler og påstander i media om at "klimaendringer" er skyld i alt vondt. Nærmere gransking viser ALLTID at det er snakk om helt andre faktorer. Men det er åpenbart opportunt og salgsøkende å vinkle alt i denne form for alarmistisk retning for tiden?

Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at denne strålende "vitenskap" velvillig har blitt viderebrakt til norsk presse av ABC Nyheter:
http://www.abcnyheter.no/reise/2015/07/06/194409281/ti-severdigheter-det-snart-er-sent-se