Klimadebatt

Klimadebatt => Energi og miljø => Topic started by: Telehiv on 22.05.2023, 17:28:45

Title: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 22.05.2023, 17:28:45
Det ekstremt kostbare og ulønnsomme Equinor-prosjektet Trollvind ble planlagt for å gi energi til både Troll og Oseberg. To store felt som fungerer utmerket med egenprodusert og ikke minst kortreist gass som energikilde...som man i stedet tenker å sende til kontinentet for brennes der. Snakk om gjennomskuelig klimaposering som kun er til skade for norsk økonomi!

(https://www.document.no/wp-content/uploads/2023/05/trollvind-1-720x430.png)
SKRINLEGGES: Dette prosjektet, som ble lansert i fjor, blir nå utsatt.
FOTO: EQUINOR


Equinor melder imidlertid nå at de utsetter videre utvikling av Trollvind på ubestemt tid. Avgjørelsen skyldes flere ting sier Equinor, inkludert tilgjengelighet på teknologi, høy kostnadsinflasjon, og en stram tidslinje for å levere på det opprinnelige forslaget, skriver selskapet på sine nettsider.
Det man ikke snakker høyt om er selvsagt at projektet ville vært avhengig av massive støtteordninger for å ikke ødelegge feltenes nåværende utmerkede lønnsomhet. Equinor begynner kort og godt å lukte at staten ikke lenger er så villige til å pøse ut enorme støtteordninger til sin grønne stormannnsgalskap og tilhørende teknisk-økonomiske villfarelser og selvskadinger. 

Equinor ved leder for Fornybar i Norge i Equinor, Siri Espedal Kindem, leverer likevel denne håpefulle offisielle "grønnsaken" på sine hjemmesider:
– Vi setter pris på støtten om å realisere Trollvind fra politikere, myndigheter og leverandører. Trollvind var et viktig industrielt initiativ for å løse utfordringer knyttet til elektrifisering av olje og gass, bringe ny kraft til Bergensområdet og akselerere utviklingen av flytende havvind i Norge. Dessverre ser vi ikke lenger noen mulighet til å levere på vårt opprinnelige initiativ med å ha en flytende havvindpark i drift i god tid før 2030.

Det er flere utfordringer som har bidratt til beslutningen om å utsette utviklingen av Trollvind nå. Kraftig økende kostnader i hele verdikjeden for havvind har gjort det vanskelig å levere på det opprinnelige målet om at Trollvind skulle utvikles uten noen form for støtte, og man må nå altså innrømme: Prosjektet er ikke lenger kommersielt gjennomførbart.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2023/05/22/8010230/equinor-utsetter-gigantprosjekt
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 24.05.2023, 16:38:51
Equinor forstod etter hvert altså - takk og lov for det, bør alle Equinor-aksjonærer si - at Trollvind ville kreve svære subsidier for å bli lønnsomt, samtidig som staten ikke vil love noe. Det er rett og slett blitt så mange klare tegn på at havvind bærer galt av sted at Equinor kastet inn håndkleet når staten ikke ville bidra med et stort antall milliarder.

Men Equinors økonomiske realitetsoppdatering biter åpenbart ikke på Støre, som nå er på konferanse og lover enda mer satsing på havvind.
Dette mens stadig flere fagfolk prøver å snakke fornuft til Støre og hans havvind-megalomania.
Sist ute er lederen for Energikommisjonen Lars Sørgård som igjen tar dissens med nikkedukkene i kommisjonen og advarer om at "det må være en smertegrense", og "Jeg er bekymret for at dette kan bli et subsidiesluk".

Noen husker kanskje at Sørgård fikk kritikk tidligere i år for å fortsette å argumentere mot synet til flertallet i utvalget, etter at rapporten som anbefalte store mengder med ny kraftkapasitet var kommet ut. Den tidligere konkurransedirektøren og et mindretall i kommisjonen mente man ikke burde sette seg så hårete mål som skal nås til enhver pris. Nå mener han det er på tide med en ny debatt.

(https://www.document.no/wp-content/uploads/2023/05/store-havvind-23-1-scaled-720x430.jpg)
Den store havvindeksperten Støre liker ikke at noen stiller spørsmål ved hans energipolitiske selvskading

Støre er imidlertid raskt ute med å avvise fagmannens advarsel, samt strø rundt seg med store visjoner om at dette skal lønne seg "utpå 2030-tallet" - i såfall visjoner som kommer til å plage det norske folk i over et tiår til, sitat:

"Støre er forundret når han hører Sørgards budskap.
– Det er litt rart når han ledet en kommisjon som konkluderte med å etterlyse så mye kraft som mulig så raskt som mulig.
Han legger til at han kjenner Sørgard som en fornuftig mann, men sier han ikke er enig i hans vurdering.
– Pause er et dårlig svar. Det betyr at vi slutter med den utviklingen og samspillet mellom industri og myndigheter som er nødvendig. Denne konferansen viser at det er en dialog mellom hele bredden av industrien fra verft og leverandører, til forbrukere av strøm på land. Vi trenger å jobbe frem gode løsninger med aktive myndigheter til stede. Vår visjon er at dette må bli en lønnsom industri. DNV mener havvind vil være lønnsomt uten subsider utpå 2030-tallet. Det er naivt å tro at vi får denne industrien opp og stå uten en engasjert stat fra starten av. Men rundt hjørnet ligger en svært lønnsom industri som jeg håper vil skaffe inntekter og arbeidsplasser. Jeg tror svaret er mer kraft, mer nett og mer enøk."


Kjære folk, er det ikke noen som kan stanse denne selvskadende global-posøren før landet legges fullstendig i ruiner?!

DNs omtale:
https://www.dn.no/energi/havvind/lars-sorgard/energikommisjonen/lederen-i-energikommisjonen-mener-regjeringen-ma-vurdere-a-pause-havvindsatsingen/2-1-1455453

Sørgårds egen artikkel i DN:
https://www.dn.no/kronikk/energi/havvind/fornybar-energi/mer-kraft-for-enhver-pris/2-1-1454736
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: translator on 24.05.2023, 23:44:42
(https://uploads.disquscdn.com/images/504138132a74ffb2044bf3328f96205dc3d4427aa076b28d037638f2f1912162.jpg)
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 25.05.2023, 10:02:58
Aftenposten kommenterer i dag hvordan regjeringens energimaniske lobby kjører på utenfor velgernes kontroll, i artikkelen "Bare timer før klimaforslag skal bankes gjennom i Stortinget, lanserer regjeringen sitt eget initiativ".
Dvs. at man i hastverket før vedtak kjører inn nye premisser for frislipp av mer utbygging på land av vind og sol. 

(https://premium.vgc.no/v2/images/fe728f95-56b8-4e68-9450-0669ceaf9573?fit=crop&format=auto&h=960&w=1440&s=c96abf8b336b3e7772be1e4870c4fb4d48a74516)
Olje- og energiminister Terje Aasland lanserer regjeringens nye plan for vind- og solenergi til Aftenposten: – Vi skal ha mer kraft. Raskt! Foto: Signe Dons

Aftenposten skriver:
"Olje- og energiminister Terje Aasland sier til tross for timingen, er dette noe regjeringen har sett på lenge.
– Vi skal ha mer kraft. Vi skal sørge for at det skjer raskt. Vi vil derfor bruke etablerte nærings- og industriarealer og legge til rette for enklere og raskere prosesser for etablering vindkraft, sier Aasland til Aftenposten.
Selv svært store solcelleanlegg vil nå få hurtigbehandling."


Etter min forstand er dette et forvaltningsteknisk prokuratorknep for å overkjøre og overrumple den stadige voksende motstanden mot overilt og ulønnsom utbygging. I kommentarspalten til artikkelen noterer vi en øyeåpnende kommentar fra Per Reber: 

Per Reber
"Det er et stort flertall i det norske folk som er mot mer utbygging av  naturødeleggende vindkraft på land. På motsatt side står norske rikspolitikere som ivrig samarbeider med vindkraftindustrien for å finne måter å få gjennomført mest mulig vindkraftutbygging mot folkeflertallets vilje.

Om Norge bygger ut store mengder landvindkraft, feks 20 eller 40 TWh mer og ødelegger enorme områder av norsk natur, vil ikke det ha noen ting å bety for norske strømpriser. Norske strømpriser bestemmes av den høyeste prisen på strøm i Europa.  Det europeiske strømmarkedet bruker 3300 TWh per år og er i behov for mye mer i overskuelig framtid. Kabelkapasiteten er også så stor mellom Norge og resten av Europa at den ikke danner noen begrensninger for denne eksporten.

Norge har fortsatt et betydelig overskudd med kraft, selv om kraftbransjen og vindkraftindustrien i samarbeide med en del politikere gjør sitt ytterste for å administrere bort dette overskuddet på tapsprosjekter og symbolpolitikk. Det er bare tre fylker i Norge som vanligvis forbruker mer kraft enn de normalt produserer, det er Oslo, Viken og Møre og Romsdal. Det er jo også folk i deler av Viken og Oslo som er minst negative til vindturbiner på land. Det er derfor både rimelig og fornuftig å plassere evt nye vindturbiner her. Rike kraftfylker som feks Agder, Rogaland, Vestland og Nordland har mer enn nok av disse vindturbinene.

Den eneste realistiske måten Norge kan få ned strømprisene på er å ta kontroll over egen kraftforsyning og eksport. Det er ingenting som skulle tilsi at Norge ikke da kunne lage en modell som optimaliserer produksjon, forbruk og eksport av strøm til beste for norske forbrukere.  Slik det er nå er det en modell som skal ivareta 16 land i det europeiske kraftmarkedet med helt ulike forutsetninger og kraftforsyning. Norges kraftforsyning er helt enestående god  i verdenssammenheng. Dette er norske politikere villige til å ofre for integrering i det dysfunksjonelle europeiske kraftmarkedet."


Lenke: https://www.aftenposten.no/norge/i/BWdk10/bare-timer-foer-klimaforslag-skal-bankes-gjennom-i-stortinget-lanserer-regjeringen-sitt-eget-initiativ
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 27.10.2023, 11:24:22
Equinor taper store penger på vindprosjekter her hjemme dersom de ikke får store subsidiepakker underveis (jfr. trådstart om sammenbruddet i bl.a. Trollvindprosjektet): Nå må de krype til korset og nedskrive svære tap i USA også, etter å ha erfart at amerikanske myndigheter ikke vil dele ut subsidier på samme måte som i Norge: 

Nå: Enorme tapsavskrivninger på vind i USA
Equinor har de siste årene jobbet med en rekke havvindprosjekter i USA, Empire Wind 1 og 2 og Beacon Wind 1. Nå kommer selskapet med dårlige nyheter i sin 3Q-rapport, etter at flere aktører har meldt om kraftig økte kostnader på havvind. Equinor skriver ned verdien av havvindprosjektene i USA med 300 millioner dollar (3,36 milliarder kroner) i tredje kvartal. 

(https://akamai.vgc.no/v2/images/182aaa19-0a3f-4932-9b0a-84c968224b23?fit=crop&format=auto&h=975&w=1300&s=7b2e771d10f201d04c9c495aa58a68af3c7ea2ac)
Equinor sliter med kostnadene på tre amerikanske havvindanlegg som selskapet har planer om å bygge ut. Dette er ett av USAs eksisterende havvindanlegg, Block Island. Foto: GE

Hovedbildet er altså som før i Equinor:
- selskapet tjener store penger på den tradisjonelle petroleumsdriften
- selskapet taper store penger på "grønne" omstillingsprosjekter

Lenke: https://e24.no/energi-og-klima/i/Kngqky/equinors-havvind-smell-i-usa-akkurat-naa-er-det-krevende


Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: translator on 27.10.2023, 15:23:16
Det samme gjelder tyske Siemens:

QuoteWindkraft bringt Siemens Energy Milliardenverlust

Siemens Energy geht wegen der massiven Probleme im Windgeschäft von einem Jahresverlust von mehreren Milliarden Euro aus. Verantwortlich für die hohen Kosten sind Mängel bei den Windrädern an Land und das Hochfahren der Offshore-Anlagen.

Oversatt:
Vindkraft påfører Siemens Energy milliardtap

Siemens Energy går på grunn av de massive problemene med vindkraft på et årlig tap på flere milliarder Euro. Grunner til de høye kostnadene er mangelen på vindturbiner på land og de økte prisene på Offshore-anlegg.

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/siemens-energy-windkraft-verlust-100.html
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: translator on 01.11.2023, 00:21:02
Quote from: translator on 27.10.2023, 15:23:16Det samme gjelder tyske Siemens:

Oppfølging:

QuoteDen tyske energigiganten Siemens Energy går med store tap og ber om opptil 16 milliarder euro i subsidier fra tyske myndigheter. Årsaken er store tap på vindturbiner.
https://www.document.no/2023/10/31/tyskland-vindturbingigant-ber-om-nye-milliardsubsidier-for-a-dekke-underskudd/
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 01.11.2023, 08:07:34
Quote from: translator on 01.11.2023, 00:21:02
Quote from: translator on 27.10.2023, 15:23:16Det samme gjelder tyske Siemens:

Oppfølging:

QuoteDen tyske energigiganten Siemens Energy går med store tap og ber om opptil 16 milliarder euro i subsidier fra tyske myndigheter. Årsaken er store tap på vindturbiner.
https://www.document.no/2023/10/31/tyskland-vindturbingigant-ber-om-nye-milliardsubsidier-for-a-dekke-underskudd/

Ja, som vi med nøkterne tall har advart om her på forumet i årevis, så vil alle offshore vindparker som ikke grovt subsidieres av det offentlige og/eller tillates å kaste de sanseløst høye kostnadene over på kundene, gå konkurs.
Vi ser nå at utbyggernes planer om å melke selv de mest "grønngærne" stater for mer subsidier møter stadig større motstand. Fordi "det grønne eventyret" allerede har ødelagt så mye av vestlig økonomi at det snart ikke er mer å hente i statskassene.

Nå er det danske Ørsted som med enorme tap gir opp havvind i USA
Ikke minst USA er nå i ferd med å skjønne at denne selvskadende galskapen må strupes ned, så i dag ser vi derfor at også det danske vindselskapet kaster kortene i USA, og opplyser at hittil i år er de totale nedskrivningene på 28,4 milliarder danske kroner:

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2023/11/01/8052684/orsted-tapte-22-mrd.-stanser-utviklingen-i-usa

(https://imaginary.finansavisen.no/resize?force=false&width=1366&aspectratio=16%3A9&nocrop=false&interlace=true&url=https%3A%2F%2Fsmooth-storage.aptoma.no%2Fusers%2Fhegnar%2Fimages%2F90811357.jpg%3Ft%5Bquality%5D%3D100%26%26accessToken%3D7aa7b5587dcfec88fb93bc4771401d3effaa6cc19b7bde619fac84bf4d71be6a)
KATASTROFETALL: Vindselskapet Ørsted har besluttet å stanse utviklingen i Ocean Wind 1 og 2. FOTO: MICHAEL DWYER


Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 04.11.2023, 23:59:03
Siste dagene har vi lært at BP, Ørsted, Equinor m.fl. trekker seg ut av ulike store offshore vindprosjekter. De klarer ikke å fiske nok ut av de ulike statskasser til å fortsette disse gigantiske tapsprosjektene.

Nå er det Shell som melder at de trekker seg ut av en stor offshore vindkontrakt utenfor Massachusetts:

Lenke: https://wattsupwiththat.com/2023/11/04/shell-pulls-out-of-us-offshore-wind-farm-contract/
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: translator on 08.11.2023, 00:12:51
Vi ser at også KORRUPSJON knyttet til den "grønne" industrien får hoder til å rulle nå:

QuoteFor første gang i Portugals historie må statsministeren gå på grunn av forestående efterforskning for kriminalitet. Landets sosialistiske statsminister António Costa har levert sin avskjedssøknad til republikkens president. Landet befinner seg i en alvorlig politisk krise efter rapporter fra riksadvokatens kontor om at Costa er mistenkt for alvorlige lovbrudd forbundet med «grønne» litium- og hydrogenprosjekter.

https://www.document.no/2023/11/07/korrupsjonsanklager-portugals-sosialistiske-statsminister-antonio-costa-er-innvilget-avskjed/

Jeg oppdaget først denne nyheten på tyske ARD i ettermiddag, der jeg oppfattet at korrupsjonen angikk litium- og hydrogenprosjekter, akkurat som Document skriver. NRK Dagsrevyen nevnte også at statsministeren måtte gå pga. korrupsjon, men ikke et ord om at den gjaldt "grønne" industrier. TV2 nevnte ikke saken i det hele tatt, typisk nok.
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 08.11.2023, 08:50:13
Quote from: translator on 08.11.2023, 00:12:51Vi ser at også KORRUPSJON knyttet til den "grønne" industrien får hoder til å rulle nå:

QuoteFor første gang i Portugals historie må statsministeren gå på grunn av forestående efterforskning for kriminalitet. Landets sosialistiske statsminister António Costa har levert sin avskjedssøknad til republikkens president. Landet befinner seg i en alvorlig politisk krise efter rapporter fra riksadvokatens kontor om at Costa er mistenkt for alvorlige lovbrudd forbundet med «grønne» litium- og hydrogenprosjekter.

https://www.document.no/2023/11/07/korrupsjonsanklager-portugals-sosialistiske-statsminister-antonio-costa-er-innvilget-avskjed/

Jeg oppdaget først denne nyheten på tyske ARD i ettermiddag, der jeg oppfattet at korrupsjonen angikk litium- og hydrogenprosjekter, akkurat som Document skriver. NRK Dagsrevyen nevnte også at statsministeren måtte gå pga. korrupsjon, men ikke et ord om at den gjaldt "grønne" industrier. TV2 nevnte ikke saken i det hele tatt, typisk nok.


På toppen av det hele er den korrupsjonsanklagede avgåtte statsminister Antonio Costa høyt oppe i New World Order-systemet (NWO), altså Schwabs WEF i Davos.
Sammen med Børge Brende, kronprinsen & de.
NB: Kronprins Haakon deltok på sitt første møte i 2005, og har siden vært en aktiv deltaker. At ingen på Stortinget, med Grunnlovens krav i hånd, finner å sette ned foten for det som (rimelig snart) skal bli landets neste konge er ikke til å tro.

Lenker:
https://www.weforum.org/people/antonio-costa/ 

Kongehuset skryter til og med av kronprinsens grunnlovsbrudd: https://www.kongehuset.no/artikkel.html?tid=83549

 
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 12.11.2023, 17:43:15
Økonomiske og miljømessige skandaler rundt vindselskapene fortsetter å hope seg opp i finansinstitusjoner og rettssaler i hele den vestlige verden. Mens altså kineserne klukkler og leverer elendigheten for dyre penger til det samme Vesten. Produsert med basis i kullenergi...
Men her har den kinesiske staten også endt opp på eiersiden - trolig med region- og maktpolitiske motiver**, og taper stort:

**Den kinesiske staten eier 75 prosent av selskapet, som i flere år har gått med tap. Kina er ved sitt gigantiske Belt & Road-prosjekt tungt involvert i såkalt fornybar energi i Sverige. China General Nuclear Power Corporation (CGN) kontrolleres av det kinesiske kommunistpartiet. De har investert titalls milliarder kroner i svensk vindkraft. Selskapet er majoritetseier i seks vindparker, blant annet i Ljusdal, Gällivare og Piteå, og er den største utenlandske aktøren i vindkraftindustrien.

(https://imaginary.finansavisen.no/resize?force=false&width=1366&aspectratio=16%3A9&nocrop=false&interlace=true&url=https%3A%2F%2Fsmooth-storage.aptoma.no%2Fusers%2Fhegnar%2Fimages%2F76974623.jpg%3Ft%5Bquality%5D%3D100%26%26accessToken%3D400721d474dde28ef820e9266f0012121ea13dfb2f3b85f7965d8b5f6bd9a244)
I TRØBBEL: Vindparken Markbygden Ett taper stort på kraftavtale med Hydro Energi. FOTO: SVEVIND

Nå er det svenske Markbygden som har en av Sveriges største vindparker, Markbygden Ett, som i følge Dagens Industri (DI) , har søkt om konkursbeskyttelse. Årsaken skal være en veldig ulønnsom avtale som selskapet har inngått med Norsk Hydro-datteren, Hydro Energi, om kraftkjøp. Markbygden er i dag den største vindparken på land i Europa med over 500 vindmøller. Når den om noen år er fullt utbygget vil den produsere om lag 10 terrawattimer i året (den tiden den fungerer, vel og merke...), skriver avisen.
Deler av dette omfattes av Markbygden Ett som driver 179 vindmøller. Selskapet som har den kinesiske staten som største eier har gått med store underskudd over flere år, ifølge DI.
DI viser videre til et brev fra Markbygden Ett til Umeå tingrett, hvor det skrives at selskapets betalingsvansker skyldes en veldig ulønnsom kraftavtale selskapet har inngått med Hydro Energi.

Taper stort
I 2017 omtalte E24 avtalen mellom Hydro og Markbygden Ett. Den gang var det snakk om kjøp av årlig kraftproduksjon på 1,65 terrawattimer for perioden 2021 frem til 2040.
Når vindparken ikke produserer tilstrekkelig med kraft så er selskapet tvunget til å dekke underskuddet ved å kjøpe kraft i markedet.
Det er nettopp dette som har skjedd det siste året, og selskapet har derfor måttet kjøpe strøm dyrt, og solgt det billig til Hydro Energi.
For å klare å levere på kontrakten måtte Markbygden Ett kjøpe kraft for 61,6 millioner euro i fjor – tilsvarende 730 millioner norske kroner regnet etter dagens eurokurs.

Utsiktene for 2023 er at utgiftene kommer til overstige inntektene. Selskapets omsetning ventes til 40 millioner euro med et tap på 52 millioner euro.

Ifølge DI vil Makrbygden Ett si opp avtalen med Hydro Energi i forbindelse med restruktureringen av selskapet, og vil i stedet selge kraft på det åpne markedet. Gjelden ligger i dag på om lag 6 milliarder svenske kroner.
Avisen skriver videre at Hydro Energi har motsatt seg beslutningen om konkursbeskyttelse.

Vi må bare spørre igjen:
- Hvor lenge skal vestlige politikere få lov å fortsette å drive fram denne sanseløse selvskadingen?
- Eller: Hvor langt ned skal Vesten kjøres før andre enn de sittende politikerne må gripe inn?

Lenke: https://www.di.se/nyheter/stor-vindkraftspark-i-kris-ansoker-om-rekonstruktion/
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 12.11.2023, 19:15:33
(https://uploads.disquscdn.com/images/7479f28bb39620362c41cafd0f256bbede2e83c754dc3949cb66d5b2ca6c2806.jpg?w=800&h=455)
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: translator on 13.11.2023, 23:51:21
Ørsted trekker seg også fra norsk sokkel:

QuoteDen danske havvind-giganten Ørsted, som har store problemer i USA, ønsker å prioritere annerledes. Flere andre aktører har trukket seg fra Norges første store prosjekt. Vindkraft både på land og til sjøs er tikkende økonomiske bomber.

https://www.document.no/2023/11/13/enda-en-vindkraftkrise-orsted-trekker-seg-fra-havvind-i-norge-to-dager-for-frist/
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: frankolsen on 14.11.2023, 18:49:44
Quote from: translator on 13.11.2023, 23:51:21Ørsted trekker seg også fra norsk sokkel:

QuoteDen danske havvind-giganten Ørsted, som har store problemer i USA, ønsker å prioritere annerledes. Flere andre aktører har trukket seg fra Norges første store prosjekt. Vindkraft både på land og til sjøs er tikkende økonomiske bomber.

https://www.document.no/2023/11/13/enda-en-vindkraftkrise-orsted-trekker-seg-fra-havvind-i-norge-to-dager-for-frist/

Finansdirektøren og driftsdirektøren i danske Ørsted går av med umiddelbar virkning, melder selskapet.

https://www.finansavisen.no/energi/2023/11/14/8058347/to-toppsjefer-i-orsted-gar-av-pa-dagen?zephr_sso_ott=faFqKn
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 14.11.2023, 20:29:07
Quote from: frankolsen on 14.11.2023, 18:49:44Finansdirektøren og driftsdirektøren i danske Ørsted går av med umiddelbar virkning, melder selskapet.

https://www.finansavisen.no/energi/2023/11/14/8058347/to-toppsjefer-i-orsted-gar-av-pa-dagen?zephr_sso_ott=faFqKn

Men politikerne som står bak denne enorme selvskadingen, de "tar ansvar" ved å bli sittende....
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: translator on 15.11.2023, 00:10:57
Quote from: Telehiv on 14.11.2023, 20:29:07
Quote from: frankolsen on 14.11.2023, 18:49:44Finansdirektøren og driftsdirektøren i danske Ørsted går av med umiddelbar virkning, melder selskapet.

https://www.finansavisen.no/energi/2023/11/14/8058347/to-toppsjefer-i-orsted-gar-av-pa-dagen?zephr_sso_ott=faFqKn

Men politikerne som står bak denne enorme selvskadingen, de "tar ansvar" ved å bli sittende....

Det er jo dette som er å ta ansvar... "på norsk"
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 15.11.2023, 10:04:10
Quote from: translator on 15.11.2023, 00:10:57Det er jo dette som er å ta ansvar... "på norsk"

Apropos å ta ansvar, se Vestres eskapader under batteri-tråden!
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 15.11.2023, 19:10:28
Hogne Hongset, rådgiver i Motvind Norge, har levert en heidundrande harselas over vindkraft-mafiaen i dagens Nettavisen.
Les her, og bestem deg for om du vil le eller gråte:

Hongset starter artikkelen sin med å adressere de typiske argumentene fra skremselsklubben par exellence:

"Ola og Kari kan måtte se langt etter lys i lampa om få år. Det har Åslaug Haga, leder av Fornybar Norge, Hilde Tonne, konsernsjef for Statnett, avtroppende Rynning Tønnesen i Statkraft og en lang rekke vindbaroner av ulik bonitet lenge gitt stadig sterkere advarsler om."

Hongset ender med å vise til NVE-sjefen Kjetil Lund, som tok seg en farlig frihet på NVEs Energidager 19.–20. oktober: Direkte fra scenen, foran en samlet (og sjokkert) kraftbransje, kritiserte Lund de alarmerende advarslene om den kommende kraftkrisen, fra både energistatsråden, Statnett og Åslaug Haga. Kjetil Lund og hans folk i NVE tror rett og slett ikke på at det blir noen krise.

Ergo fastslår Hongset dypt ironisk:
"Dette kan ikke Energiministeren leve med. Vekk med Lund.
For Åslaug Haga trenger kraftkrisen. Uten den blir det svært vanskelig for henne å begrunne nye vindkraftverk på land!"


Lenke: https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/dette-kan-ikke-aasland-leve-med-vekk-med-nve-sjefen/ar-AA1jYaqQ?ocid=msedgntp&cvid=561cf62e0e004abd9ea5be2876ff2630&ei=12
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 15.11.2023, 19:30:49
Og da rakner det enda mer for havvind-prosjektene; når selskapene ser at de ikke får så mye subsidier som de trodde hopper de av.
Nå gjelder det Brigg Vind som har trukket seg fra havvind-prosjektet Sørlige Nordsjø II.
Vårgrønn, Å Energy og Corio, som står bak Brigg Vind, sier at de ikke finner tilstrekkelig lønnsomhet i prosjektet.

- men det kunne vi jo fortalt dere her for mange år siden!

Lenke: https://inyheter.no/15/11/2023/enda-en-gruppe-trekker-seg-fra-havvind-i-nordsjoen/
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 20.11.2023, 11:28:54
"Vindkraft: 100 prosent absurd penge- og arealbruk"
Rainer Prang har lagt ut en kommentarartikkel om vindkraftens økonomiske og miljømessige elendighet, men foreløpig bak betalingsmur (den kan leses fritt om et par dager).
Artikkelen starter med et helt sentralt spørsmål:

"Har du tatt deg tid til å studere nærmere hvilke formidable arealer som beslaglegges til vindkraft på toppen av alle subsidiene? Det snakker man helst ikke om blant vettløse besserwissere i LO, NHO, på Stortinget, i vindkraftbransjen og i miljøorganisasjonene."

(https://www.document.no/wp-content/uploads/2023/11/italy-2098343-1280.jpg)
Vindkraftenergien gir lite strøm, men okkuperer og ødelegger enorme områder. Foto: Pixabay

Lenke: https://www.document.no/2023/11/20/vindkraft-100-prosent-absurd-penge-og-arealbruk/

Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 21.11.2023, 18:53:22
Kraftbransjen ut mot vindkraftskatten: Blir avhengige av høye strømpriser
Over nyttår begynner effekten av grunnrenteskatten å sige inn over vindselskapene på land, og nå innrømmer de selv at uten fjerning av skatter og helst mer tildeling av subsidier også, så vil strømprisen forbli varig høy.
Alternativt vil vindselskapene gå konkurs.

(https://akamai.vgc.no/v2/images/68a48147-6f30-4da1-9787-148036864582?fit=crop&format=auto&h=867&w=1300&s=506342e980890c90908cb4854d1de8890672c544)
KAN FÅ GRUNNRENTESKATT: Regjeringen har varslet at den vil innføre grunnrenteskatt på vindkraft på land fra og med 1. januar. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Lenke: https://e24.no/energi-og-klima/i/zEB17K/ut-mot-vindkraftskatten-blir-avhengige-av-hoeye-stroempriser
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 26.01.2024, 12:20:46
Som vi har tatt opp i tråden foran har Equinor måttet gi opp vindparkprosjekter i Norge siden staten ikke vil gi dem alle milliardene de forventet. Men selskapet fortsetter å jage nederlagsdømte vindmøller andre steder, som om de hadde Don Quijote til mellomnavn:

Equinors havvindsmell bikker fem milliarder – frykt for utbyttet
Equinor kjemper nå for å gjøre havvindsatsingen i New York lønnsom, og har skilt lag med partneren BP. Analytikere frykter endringene kan gå ut over utbyttet.

Equinor sendte melding i går kveld om betydelige endringer i den kriserammede havvindsatsingen i New York. Selskapet tar nå et nytt tap på 200 millioner dollar, eller 2,1 milliarder kroner. Det kommer på toppen av tidligere nedskrivninger, og gjør at smellen som er kommet i kjølvannet av inflasjon, høyere renter og leverandørkjede-utfordringer nå bikker fem milliarder kroner.
NB: Det er våre skattepenger som svis av på det (spy)grønne skiftet her også

(https://images.dngroup.com/image/eyJ3IjoxMzIzLCJrIjoiYWQ5ZmUwMDM4NDJkMzE3YzQwODFlZWFjMTQyMmFiNGYiLCJmIjoid2VicCIsImNyb3AiOlswLDAsMTU5OSwxMDY2XSwiciI6MS41LCJvIjoiZG4ifQ==)
Lover å jobbe til krampen tar ham: Equinors fornybarsjef Pål Eitrheim. Foto: Petter Berntsen

Lenke: https://www.dn.no/energi/equinor/pal-eitrheim/havvind/equinors-havvindsmell-bikker-fem-milliarder-frykt-for-utbyttet/2-1-1589110
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 31.01.2024, 08:45:53
Nå begynner analytikerne å regne inn den økonomiske selvskadingen Equinor påføres ved å fortsette å forfølge dysfunksjonelle, ulønnsomme og miljøproblematiske vindmølleprosjekter både i Norge og utlandet:

(https://imaginary.finansavisen.no/resize?force=false&width=1366&aspectratio=16%3A9&nocrop=false&interlace=true&url=https%3A%2F%2Fsmooth-storage.aptoma.no%2Fusers%2Fhegnar%2Fimages%2F82420267.jpg%3Ft%5Bquality%5D%3D100%26%26accessToken%3De56f2f783d7cdfcb479db3fd94b72d6088c81068c7d6ca50bf813c30b10ea652)
HELOMVENDING: Analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier har vært imponert over Equinors kapitaldisiplin. Det er han ikke lengre, etter selskapets store investeringer i prosjekter knyttet til nye energikilder. FOTO: THOMAS BJØRNFLATEN

EQNR: ABG SUNDAL COLLIER DOBBELTNEDGRADERER, KURSMÅL 275 (400)
Oslo (Infront TDN Direkt): ABG Sundal Collier nedgraderer Equinor til selg fra kjøp, med et kursmål på 275 kroner, ned fra tidligere 400 kroner.

Dette fremgår av en analyse onsdag.
Equinor har nylig levert et bud på Empire Wind I-prosjektet på 800 MW med en ventet internrente på kun 4-5 prosent. Dette, sammen med bekymringer om aggressive bud i kommende vindauksjoner i Norge og mulig gjenopptakelse av det risikofylte Bay du Nord-prosjektet utenfor Canada, har ført til reduserte estimater for fri kontantstrøm (FCF) og ventede utbytter og tilbakekjøp i 2025-estimater, står det i analysen.

Ved å inkludere Empire Wind økes meglerhusets driftsinvesteringsestimat med 13 prosent i 2024 og 15 prosent i 2025. Påvirkningen på fri kontantstrøm er negativ i området 23 prosent og 27 prosent. Videre ventes det at den totale kapitaldistribusjonen i 2024 opprettholdes på 17 milliarder dollar, men det legges til at "det er en klar risiko for at denne vil bli nedjustert på kapitalmarkedsdagen 7. februar". Fra 2025 antar ABG Sundal Collier ingen aksjetilbakekjøp og et utbyttekutt på 22 prosent i 2025.

«Equinor-aksjen ser attraktiv ut på multiplene både i forhold til sammenlignbare selskaper og i forhold til sin egen historikk. Vi tror imidlertid investorene vil bekymre seg om avtagende avkastning på nye prosjekter», skriver meglerhuset.
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 07.02.2024, 10:00:36
Equinor raser i dag på Oslo Børs etter framleggelsen av Q4-tallene.
I dag viser markedet en knallhard mistillit til at Equinor fortsetter å holde på satsing på "alternative energikilder", og da særlig de store og stadig mer urovekkende vindfarmene:

(https://imaginary.finansavisen.no/pipe?&url=https%3A%2F%2Fsmooth-storage.aptoma.no%2Fusers%2Fhegnar%2Fimages%2F101031852.jpg%3Ft%5Bcrop%5D%5Bx%5D%3D0%26t%5Bcrop%5D%5By%5D%3D189%26t%5Bcrop%5D%5Bwidth%5D%3D5628%26t%5Bcrop%5D%5Bheight%5D%3D3374%26t%5Bquality%5D%3D85%26t%5Bresize%5D%5Bwidth%5D%3D316%26accessToken%3Dd6e40227d206a9d205a96d9b5c7b88097b372264b608f1e5da0dbeea21497218)
Equinor må komme seg ut av vind-miserene før det går enda verre

Analytiker Tom Erik Kristiansen i Pareto Securities peker på flere grunner til aksjefallet:
- Aksjen er svak, drevet av høyere enn forventende investeringer fremover og fortsatt vilje til å putte mer penger inn i fornybart med lav avkastning, sier han til E24.

Andre store oljeselskaper har begynt å ta til vett og rygger ut av vind
Pareto viser her f.eks. til at europeiske selskaper som Shell og BP har kraftig redusert sine satsninger, og markedet nå straffer Equinor for å ikke gjøre det samme gitt utfordringene industrien nå opplever med relativt lav lønnsomhet (egentlig svære tap uten store offentlige subsidier) på vindprosjektene.

Equinor melder at «forventet total kapitaldistribusjon», som inkluderer utbytter og tilbakekjøp av egne aksjer, er på 14 milliarder dollar i 2024. Det er ned fra 17 milliarder dollar i fjor.

- Utbyttet er bra og høyere enn forventet. Men med høyere investeringer kommer selskapets kontantstrøm under press og da vil utbyttekapasiteten også falle framover, sier Kristiansen.
- Equinor er også høyt priset mot peers i Europa. Med et svakere gassmarked er det da få grunner til å kjøpe Equinor på relativen, sier han.
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 07.02.2024, 10:33:13
Her er det markedet har sluttet å tro på når det gjelder Equinors satsinger på "fornybar energi":

"Skal tjene over 30 milliarder kroner på grønne investeringer i 2030"
LONDON: Equinor regner med en kontantstrøm på rundt 30 milliarder kroner fra fornybarinvesteringene i 2030. Fem år senere kan det være dobbelt så mye.

(https://images.dngroup.com/image/eyJ3IjoxMzIzLCJrIjoiZGY0MGFlMjMyZDZlNTNiZTgxZjgyYmQ5NzQwYWJlNzUiLCJmIjoid2VicCIsImNyb3AiOlswLDEsMTYwMCwxMDY3XSwiciI6MS41LCJvIjoiZG4ifQ==)
Storkarer med våre penger: Equinors fornybarsjef Pål Eitrheim (til høyre) kommer til London med ferske tall for når selskapet skal tjene penger på fornybarinvesteringene. Her kommer han onsdag morgen til lokalene i London sammen med konserndirektør Geir Tungesvik.Foto: Jeff Gilbert

Joda, de kan snakke, men foreløpig har milliardene bøttet ut av vårt statseide oljeselskap.
Og markedet mister nå trua i samme tempo.
Og som sagt foran i tråden: Andre oljeselskaper hopper av den dysfunksjonelle og ulønnsomme fornybar-karusellen i takt med svikten i videre offentlige subsidier.
Vil Statoil ta til vett før kassa er tom?

Lenke: https://www.dn.no/energi/equinor/fornybar-energi/pal-eitrheim/skal-tjene-over-30-milliarder-kroner-pa-gronne-investeringer-i-2030/2-1-1595005
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 07.02.2024, 11:14:47
For å avklare noe sentralt med en gang:

Jeg kjenner ingen seriøse kritikere av "det grønne skiftet" som er mot "fornybar energi".
Derimot er man mot de ULØNNSOMME, DYSFUNKSJONELLE og faktisk også MILJØFIENDTLIGE løsningene innen vind og sol som foreløpig foreligger.

De eneste som fremdeles pusher disse "løsningene" er opportunistiske kapitalgrupper som har posisjonert seg for store subsidier fra en inkompetent og "klimahjernevasket" politikergruppe som i dag dessverre får lov å overstyre fornuftig energipolitikk.
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 13.02.2024, 21:47:02
Nå begynner Equinors pinlige posering for det grønne skifte-tyranniet å koste skremmende mye:
Dagens Næringsliv påpeker at 111 Equinor-milliarder er skylt bort på børsen på syv dager, etter at markedet ser at såkalte "grønne" prosjekter blir økonomiske katastrofer i tur og orden.

Lenke: https://www.dn.no/bors/oslo-bors/olje/equinor/ny-nedtur-for-equinor-aksjonarene/2-1-1597523

"Kaster bort eiernes penger"
ABG-analytiker John Olaisen sier i dag at "eiernes penger sløses bort på grønn moralisme", og at "uten oljen må Equinor si opp 5 til 10 prosent av sine 20.000 ansatte hvert år fremover".

(https://imaginary.finansavisen.no/resize?force=false&width=1366&aspectratio=16%3A9&nocrop=false&interlace=true&url=https%3A%2F%2Fsmooth-storage.aptoma.no%2Fusers%2Fhegnar%2Fimages%2F82420267.jpg%3Ft%5Bquality%5D%3D100%26%26accessToken%3De56f2f783d7cdfcb479db3fd94b72d6088c81068c7d6ca50bf813c30b10ea652)
KRITISK: John Olaisen har vært kritisk til Equinors fornybarsatsing. Nå mener han selskapet tvinges til å investere i nye energikilder. FOTO: THOMAS BJØRNFLATEN

Er det de økonomiske konsekvensene - og ikke feige forskere - som vil stoppe klimaalarmismen?
Flere finansanalytikere stikker nå hodet fram med en advarsel om at de økonomiske skadevirkningene av "det grønne skiftet" vil tvinge påstanden om "klimakrise" og dens falsifiserte CO2-hypotese stadig mer ut av markedet etter hvert som de vestlige samfunns eksistensgrunnlag knekkes stadig mer ned.

Lenke: https://www.finansavisen.no/energi/2024/02/13/8096187/equinor-slakt-kaster-bort-eiernes-penger



Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 15.02.2024, 09:21:29
Quote from: Telehiv on 13.02.2024, 21:47:02Er det de økonomiske konsekvensene - og ikke feige forskere - som vil stoppe klimaalarmismen?
Flere finansanalytikere stikker nå hodet fram med en advarsel om at de økonomiske skadevirkningene av "det grønne skiftet" vil tvinge påstanden om "klimakrise" og dens falsifiserte CO2-hypotese stadig mer ut av markedet etter hvert som de vestlige samfunns eksistensgrunnlag knekkes stadig mer ned.

(https://imaginary.finansavisen.no/resize?force=false&width=1366&aspectratio=16%3A9&nocrop=false&interlace=true&url=https%3A%2F%2Fsmooth-storage.aptoma.no%2Fusers%2Fhegnar%2Fimages%2F95588788.jpg%3Ft%5Bquality%5D%3D100%26%26accessToken%3D5e4e9a14bc7fdae37ead0bb6d495a9daf97a359c81eb2c9fe1904b876337aa16)
STOREIER: Øystein Stray Spetalen er største eier i Saga Pure som tapte rett under 100 millioner kroner i fjor. FOTO: IVÁN KVERME

De som posisjonerte seg for å høste av myndighetenes grønne subsidierings-idioti rømmer nå skuta
Endret handlemønster hos kyniske børs-spekulanter er nå en god indikator på at markedskreftene skjønner når leken er slutt: Omtrent alle "grønne" børsnoteringer, som ennå ikke har gått konkurs etter at statens innledende subsidieorgier har tørket inn, står nå med enorme tap og  investorene flykter over hals og hode.

Det eneste selskapet som fremdeles har oppsamlet pluss siden børsnoteringen er Øystein Stray Spetalens Saga Pure. Men det er bare et tidsspørsmål her også:

Saga Pure tapte 99 millioner i 2023
Tap på gjenværende grønne investeringer gjorde at Øystein Stray Spetalens børsnoterte investeringsselskap Saga Pure gikk 99 millioner i minus i fjor. Dette er selvsagt småpenger mot de virkelig store tapene, jfr. Equinors bortsøling av mange hundre milliarder allerede. Hvor mye det blir før Equinor klarer å luske seg ut av det verste gjenstår å se.

Men Saga Pure er et godt eksempel på regjeringens anføring for grønn dårskap, som har ført en strøm av selskaper ut i tap og konkurs: Saga Pure ble nemlig, som mange andre, opprettet med formål om å ri den grønne bølgen i aksjemarkedet, men har vridd seg over til å investere i kriserammede selskaper etter at investorsentimentet rundt fornybarinvesteringer surnet.

Men dette er et vanskelig spill når de fleste av disse fallerte selskapene fortsetter mot bunnen:
- Saga Pure økte tapet til 99 millioner kroner i fjor fra 24 millioner året i forveien. Ved slutten av fjerde kvartal hadde investeringsselskapet kortsiktige investeringer til en verdi av rett over 93 millioner kroner, og investeringer i assosierte selskaper med en bokført verdi på 73 millioner kroner.

Lenke: https://www.finansavisen.no/finans/2024/02/15/8097667/saga-pure-tapte-99-millioner
 
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 15.02.2024, 10:25:33
Røkke har vært en av storaktørene i å spekulere i myndighetenes inkompetente utdeling av grønne subsidier de senere årene. Spørsmålet er når noen vil se nærmere på hvilket faglig grunnlag FOLKETRYGDFONDET har hatt for å kaste inn store investeringssummer her?!? Og i andre "grønne" selvskadingsselskaper, for den del.
Husk at det er VÅRE skattepenger de spiller bort!

Aker Horizons fungerer som et paraplyselskap for Kjell Inge Røkke-kontrollerte Akers grønne investeringer.
Aker er største eier med 67 prosent av aksjene, mens Folketrygdfondet (!!) er nest største eier med rett over tre prosent.

Her er den grelle utvikling i verdiene: Over 90 prosent kursfall fra toppen
At aksjemarkedet ikke tror på de regnskapsførte verdiene gjenspeiles i at Aker Horizons kun er priset til 2,7 milliarder kroner på Oslo Børs etter et kursfall på over 90 prosent fra toppen. 

Bakgrunn
Akers fornybarselskap Aker Horizons fløy høyt da den grønne bølgen skyllet over Oslo Børs for noen år siden, men de to siste årene har vært et rent mareritt for aksjonærene. Økte renter på gjeld i kombinasjon med fallende verdier har altså senket aksjekursen med over 90 prosent fra toppen.
Men fortvil ikke; regjeringen "følger saken nøye", og vil sikkert ta de nødvendige grep når nødvendig (ironitegn unødvendig).
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 15.02.2024, 12:24:43
I kommentaren foran skrev jeg lett ironisk at regjeringen hevder at den "følger disse sakene nøye".
Som vi har sett: Markedskreftene og finansmarkedet har forlengst begynt å rygge ut av "fornybar", og ikke minst vindsatsingene. Vi må jo da anta at også regjeringen vil hensynta at storstilt utbygging av vindmølleparker er:
- ulønnsomt,
- krever svære subsidier for i det hele tatt å få noen til å delta,   
- landskaps- og dyre- og fuglelivsraserende
- komposittbaserte møllevinger er ikke gjenvinnbare; de må brennes eller graves ned.
- strømleveransene er så ustabile og virkningsgraden så lav at det må kjøres et fullt løpende back-up nettverk basert på andre energikilder for å unngå sammenbrudd i spredningsnettet, som dobler basiskostnadene i utgangspunktet
- osv.

Men her er hva Støre - vindmøllenes siste heroiske Don Quijote - fremdeles presterer å si:

"Støre vil ikke ha kjernekraft i Norge – vil satse på vindmøller"

(https://premium.vgc.no/v2/images/e68ab49f-e77c-4520-9061-34fdc757cb89?fit=crop&format=auto&h=837&w=1500&s=79309734a7d4e92865ceab0f9e4c65201c649bce)
Støre demonstrerer vindmølleprinsippet i Oslos gater


Les her og bli fortvilt:
Lenke: https://www.document.no/2024/02/15/store-vil-ikke-ha-kjernekraft-i-norge-vil-satse-pa-vindmoller/
Title: Re: Innhentes av realitetene: Equinor utsetter gigantprosjektet Trollvind
Post by: Telehiv on 04.03.2024, 12:07:14
Denne artikkelen i dagens E24 er et lærestykke i hvordan vindlobbyen på sleskeste vis prøver å penetrere alle åpninger inn i statens milde klimakasse:

"Vil ha fem milliarder i året til havvind-fond"
Norske havvindsatsinger trues av høye kostnader. Nå foreslår bransjeaktører å bruke avgiftsinntekter fra sokkelen til et fond som finansierer havvind.

(https://akamai.vgc.no/v2/images/3387db33-306d-4ca0-a60b-a7c2e6815172?fit=crop&format=auto&h=828&w=1300&s=a6cec11c1ec01b36f26a8ad02a2e0f505e245c4c)
Kraftaktører foreslår å opprette et fond som skal bruke avgiftspenger fra oljebransjen til å bygge ut havvind. Fra venstre: Øyvind Stakkeland i Å Energi, Per Lund i Odfjell Oceanwind og Geir Ramnefjell i Deep Wind Offshore. Foto: Kjetil Malkenes Hovland, E24

Lenke: https://e24.no/energi-og-klima/i/q12L9O/vil-ha-fem-milliarder-i-aaret-til-havvind-fond

PS: Er det noen som tror 5 ekstra milliarder/år (utover de sanseløse milliardsubsidiene de allerede mottar) er grensen for hva denne bransjen vil etterspørre etter hvert som det grønne sammenbruddet forsterkes?