Klimadebatt

Klimadebatt => Energi og miljø => Topic started by: Telehiv on 30.11.2021, 23:32:48

Title: Prof. Einar Sletten synger ut om Langskip-galskapen
Post by: Telehiv on 30.11.2021, 23:32:48
Karbonfangstprosjektet Langskip er en ufattelig sløsing med energi og penger som bare Kjell Inge Røkke kommer til å tjene på, hevder professor emeritus i fysikalsk kjemi, Einar Sletten i en artikkel i Finansavisen nå.

Han summerer opp galskapen så presist at man må være troende klimaidiot for ikke å skjønne det:

"Komprimert CO2 fra Klemetsrud skal kjøres på lastebiler gjennom Oslos gater, overføres til tankskip, transporteres til mellomlagring i Øygarden og deretter i rørledninger til borehull i Nordsjøen. En ufattelig sløsing med energi og penger! Det er bare Kjell Inge Røkke som kommer til å tjene på dette."

PS: Kred til Hegnar og Finansavisen som slipper til reell kritikk av CO2-dårskapen. Bergens Tidende har jo gjentatte ganger, som omtalt her tidligere, sensurert bort Sletten, etter at de vedtok at ingen "klimafornektere" skulle få spalteplass der. Jeg oppfordrer som før til å ikke tenke på å kjøpe denne avisen med slike grove brudd på ytringsfrihetsprinsippene.

https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/11/30/7781890/langskip-en-ny-manelanding?internal_source=sistenytt

Sletten har forøvrig gitt beskjed i andre fora enn Bergens Tidende om hvor landet ligger på dette området. Og ikke minst den vanligvis lavmælte Erik Tunstad har også dundret løs på BT med et betimelig oppgjør med sensurtrangen deres, men selvsagt IKKE i BTs utestengende spalter:
https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/mRn1Vq/nedrig-lavmaal-fra-bergens-tidende-om-klima-og-forskning

Det var for øvrig dette journalistiske griseriet som fikk Tunstad til å ta fram storslegga mot BT:
https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/Ad560n/derfor-trykker-vi-i-bt-sjelden-klimaskeptiske-innlegg