Klimadebatt

Klimadebatt => Andre emner enn klima => Topic started by: Telehiv on 27.01.2021, 08:58:08

Title: Big Pharmas sanne ansikt - og EUs?
Post by: Telehiv on 27.01.2021, 08:58:08
Det er NRK som i morgentimene nå melder at det seiler opp til en skikkelig batalje mellom vaksineprodusent AztraZeneca og EU:
- EU får ikke avtalt vaksinemengde, og mistenker at AztraZeneca (som i hovedsak produserer vaksinen i Belgia) holder tilbake vaksiner opprinnelig reservert for EU og selger dem i stedet til andre verdensdeler for bedre betaling
- EU utber seg et svar og vil ha "transparens" om hva som faktisk er produsert, og hvor utsendelsene har gått
- EU på sin side har avslørt planer om å blokkere leveranser til UK til saken er avklart og avtalt leveransenivå er på plass

Kort sagt: Det svirrer av anklager og taktiske disposisjoner fra alle leire her.

Nå får vi bare håpe at rapportene om alvorlige bivirkninger (herunder en rekke dødsfall) ved de foreløpige vaksinene ikke baller på seg samtidig. Vi trenger ikke en reprise på skandalene rundt vaksinene mot svineinfluensaen.

I det hele tatt, dette synes å bli en mangesidig og het potet i tiden framover?
Det er lite det blir mer trøbbel av enn når maktmiljøer ikke får viljen sin (eller pengene sine).

Her en liten intro til debatten ute i verden: https://www.euronews.com/2021/01/25/covid-19-vaccine-eu-puts-pressure-on-astrazeneca-over-delivery-delays


Title: Re: Big Pharmas sanne ansikt - og EUs?
Post by: Telehiv on 27.01.2021, 17:34:56
Trådtittelen indikerer at EUs handlekraft ikke akkurat har imponert i coronaprosessen.
I Tyskland er mange observatører opprørt over EUs byråkratiske og langsomme tempo for å skaffe vaksiner til medlemslandene. Mens EU-utmeldte Storbritannia godkjente og bestilte vaksiner tidlig, så har EU blitt hengende etter. EU brukte mange måneder på å få summet seg til å bestille vaksiner.

Over 7 millioner briter har fått minst en dose av covid-vaksine, mens Tyskland ikke engang har fått vaksinert 2 millioner. Selv Tyrkia gjør det bedre enn de fleste EU-landene. Vi noterer forøvrig at Norge er absolutt på bunn av alle...den historien får vi følge opp etter hvert.

(https://i.dailymail.co.uk/1s/2021/01/27/10/38536178-9191873-image-a-30_1611744056026.jpg)

Tyske aviser skriver at dette er "den beste reklame brexit kan få", og normalt saklige Die Zeit fnyser derfor på forsiden og skriver at EU har handlet "langsomt, byråkratisk og proteksjonistisk… og hvis noe går galt, så er det alle andres feil".

Link: https://www.document.no/2021/01/27/vaksineringen-gjor-brexit-til-en-vinner-tyske-medier-klager-pa-tregt-eu/