Klimadebatt

Klimadebatt => Energi og miljø => Topic started by: Emeritus on 02.02.2020, 13:15:34

Title: Elektrisk traktor
Post by: Emeritus on 02.02.2020, 13:15:34
Jeg leser på OVF sine hjemmesider at der er 236.000 traktorer i Norge, praktisk talt alle går på diesel, så stilte jeg meg spørsmålet, hvor blir det av den elektriske traktoren, så viser det seg at den er her allerede!!!

https://www.fendt.com/no/e100-vario

Nå jeg jeg frem til neste jordbruksforhandling. Selvsagt skal Vedum (Vedum er for meg synonymt med hestehandlende landbruksapparatchiks) ha traktorene uten avgifter og moms. Men hva mer skal han ha? Han skal helt sikkert ha en innpantingsordning der statens skal kjøpe de gamle dieseltraktorene. Staten må sikkert dekke kostnadene til ladestasjoner på alle bruk med mer enn to høner og fem sauer. 

Så må bøndene selvsagt få kompensasjon for el - avgiften som nå blir en ny og langt større kostnad enn tidligere. Men vent nå et øyeblikk, en slik kompensasjon har jo allerede bøndene fått, det var jo en av betingelsene for at Sp gikk med på el - avgiften, så lenge andre betaler er el - avgiften OK for SP. Da ser jeg ingen annen utvei at bøndene både må få redusert nettleie og at staten direkte subsidierer strømregningen, da ordner nok alt seg.
Title: Re: Elektrisk traktor
Post by: stjakobs on 02.02.2020, 14:08:00
Elektrisk traktor med omkring 50 hestekrefter.

John Deere-traktorer får du i området 75 til 400 hestekrefter.
Title: Re: Elektrisk traktor
Post by: Emeritus on 02.02.2020, 16:19:28
Og det til og med uten batterier;

https://www.ivtinternational.com/news/agriculture/john-deere-develops-fully-electric-autonomous-tractor.html

Her med 1000 meter kabel. Det minner meg om disse gressklipperne som ble drevet via elektrisk kabel før i tiden, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg kuttet ledningen før vi gikk over til bensin igjen, men akkurat det problemet synes de å ha funnet en løsning på. For øvrig kjøpte jeg ny Stihl batteridrevet klipper i fjor, denne kommer med en separat høykvalitets lader. Batteriet holder ca. en halv time, og det er tilstrekkelig vår del. En får også kjøpt ekstra batteri for noen hundre kroner og det tar omtrent like lenge å lade opp som å tømme det.