Klimadebatt

Klimadebatt => Generelt => Topic started by: Emeritus on 18.12.2019, 13:32:42

Title: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 18.12.2019, 13:32:42
Så kom Søviknes tilbake, og det var bra. Og nå fikk vi også bekreftet at grunnen til at han trakk seg sist var at regjeringen ikke ville ta sjansen på at det ble besluttet å iverksette ny etterforskning mot en sittende statsråd. Selv om de fleste jurister forstod at muligheten for at Riksadvokaten skulle iverksette ny etterforskning var helt minimal, tok de likevel ikke risikoen.

Men hvor blir det av Solvik Olsen? Han er vel ferdig med USA oppholdet?

Og staaakars Sylvi Listhaug, hun får ikke lenger mene hva hun egentlig mener. Ikke en gang i Fremskrittspartiet er det nå rom for å stille spørsmål om klimaendringene i det minste er delvis menneskeskapte, i hvert fall hvis en skal bli statsråd, dette utelukker med andre ord at Carl I. Hagen kan få noen sentral politisk rolle i regjeringssammenheng.

https://finansavisen.no/nyheter/politikk/2019/12/18/7483024/solberg-avviser-at-listhaug-er-klimafornekter

Et tillegg: Populisten Listhaug kommer til å få et par dører i trynet, her er den første:

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/olje-og-energiminister-listhaug-–-vindmøller-er-noe-svineri/ar-BBY7rJ4?ocid=spartanntp

Der er argumenter mot vindkraft på land, men ikke sterkere enn der i sin tid var argumenter mot vannkraft. Men å kalle havvind noe "svineri," er selvskadernivå på linje med MDG og oljen. Jeg er usikker på hvilket departement som skal ta stilling til klagen over den allerede innvilgede konsesjonen til vindkraft på Haramsøya. Der var Listhaug på turnè i høst:

https://www.tv2.no/a/10798643/

Og uansett departement som skal avgjøre denne klagen vil Listhaug ha et enormt problem basert på sine uttalelser fra august i år. Her er etter mitt syn to alternativer:

- anlegget på Haramsøya blir bygget og Listhaug gjenstår med liten troverdighet
- anlegget blir ikke bygget og staten må ut med titalls millioner i erstatning til både grunneiere og konsesjonsinnehavere for å redde ansiktet til Listhaug

Så spørs det om de andre regjeringspartiene går med på det siste alternativet, de begynner vel etter hvert å bli lei av at hun slenger med kjeften i øst og vest og ber andre ta regningen.

Enda et tillegg: Så hun tok den?

https://e24.no/energi/i/Vb2676/listhaug-skal-faa-vurdert-habiliteten-i-sak-om-vindkraftutbygging

Hun synes å forsøke å inhabilisere seg bort fra avgjørelsen. Der er helt andre habilitetsregler for statsråder som statsråder enn for dommere og andre tjenestemenn. At en politiker har gitt uttrykk for generelle synspunkter om eksempelvis vindkraft gjør henne ikke inhabil. Det vil i så fall innebære at ingen MGD'er noensinne kan bli oljeminister. Men kanskje hun redder seg unna ved at hun har forhåndsuttalt seg i enkeltsak, dette kan redde henne og vindkraftanlegget på Haramsøya blir bygget.

JIPPI!

 

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: translator on 18.12.2019, 18:34:50
Du får godte deg så lenge du kan, Emeritus. Klimasaken er snart død, også politisk. Det siste klimatoppmøtet (som for øvrig betegnes som fiasko) viser at det er omtrent kun de vesteuropeiske landene som fortsatt er fanget i klimafolden. Når de meget upopulære lederne der blir kastet og mer innvandringskritiske og klimarealistiske krefter kommer til makten, forsvinner også pengene til håpløse prosjekter, og klima rykker tilbake til rekken av emner for spesielt interesserte.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 18.12.2019, 21:50:37
Sitat Translator:

Quote
Du får godte deg så lenge du kan, Emeritus. Klimasaken er snart død, også politisk. Det siste klimatoppmøtet (som for øvrig betegnes som fiasko) viser at det er omtrent kun de vesteuropeiske landene som fortsatt er fanget i klimafolden. Når de meget upopulære lederne der blir kastet og mer innvandringskritiske og klimarealistiske krefter kommer til makten, forsvinner også pengene til håpløse prosjekter, og klima rykker tilbake til rekken av emner for spesielt interesserte.

Hvor har jeg hørt en slik total mangel på realitetssans tidligere, kan det ha noe med Der Angriff Steiners å gjøre?

https://www.youtube.com/watch?v=Q8A6V40LLrITitle: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: translator on 20.12.2019, 00:14:07
Hva prater du om? SD er nå Sveriges største parti. Og i Paris fortsetter de med streiker og demonstrasjoner (og dette er ingen klimastreikere).

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/partisekreteraren-valdigt-allvarligt-lage-for-oss
https://www.tv2.no/a/11074858/
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 20.12.2019, 07:52:19
Og hva er det du snakker om? Du har limt inn en sak om S/SD og innvandring og en annen sak om Frankrike og pensjonsreformen til Macron, ikke et ord om klima i noen av de.

Antyder du at alle politiske bevegelser som er drevet av andre saker enn klima, også er en klimaprotest?

Og du skriver at:

Quote
Klimasaken er snart død, også politisk.     

Og det skriver du dagen før en av de siste "klimaskeptiske" norske politikere, Sylvi Listhaug, fremstår som en nyfrelst tilhenger av IPCC?

Disse spådommene om klimasakens snarlige død begynner å bli like komiske som Humlums et als spådommer om at temperaturene snart skal ned. Og bare så det er nevnt, SD er ikke noe klimafornekterparti, 99% av deres politiske suksess skyldes ett spørsmål, det er ikke nødvendig å gjenta hva det spørsmålet dreier seg om. Og her er SD's programerklæring om klima:

Quote
Klimat och växthusgaser
Sverige bör minska sitt oljeberoende och sina utsläpp av växthusgaser. Den enskilt viktigaste åtgärden är att bevara och utveckla kärnkraften.

https://sd.se/a-o/


Realitetsbristen er jo total. Til og med The Mother of alle innvandringsskeptiske partier, Front National har begynt å smøre seg grønt:

https://www.france24.com/en/20190420-le-pen-national-rally-front-environment-european-elections-france

Og noe tilsvarende er i ferd med å skje i deler av de øvrige høyrepopulistiske partier, selv om bildet er mer broget:

https://www.greeneuropeanjournal.eu/nationalising-the-climate-is-the-european-far-right-turning-green/Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: translator on 20.12.2019, 19:27:08
Begge linkene viser hvor upopulære de europeiske lederne er. La meg ta Frankrike først. Macron var den outsideren som etter manges mening "reddet" Frankrike fra å få en mer nasjonalistisk regjering ved forrige presidentvalg. Men hvem er han? Ingen klassisk politiker iallfall, han har bakgrunn fra finansverdenen (Rotschild) og vært iherdig talsmann for klimaalarmismen. Tilfeldig? Antagelig ikke, og reformene hans, for å tilgodese et problem som ikke finnes, griper inn i franskmennenes lommebøker. Det finner de seg ikke i, og ved neste valg blir han antagelig kastet. Da får National Front en ny sjanse.

Sverige: Statsminister Stefan Löfven raser i popularitet på meningsmålingene. Han har ikke egentlig flertall i Riksdagen, og lederen av søsterpartiet i regjeringen, Per Bolund fra Miljøpartiet, ligger aller lavest med kun 3 prosent oppslutning. Klima har falt ned til det 4. viktigste temaet blant svenske velgere. Så det raser ingen grønn vind over Sverige for tiden, selv om sankt Greta fortsatt er populær blant ungdommen. Folk er opptatt av migrasjon, lov og orden. Og ethvert forsøk på å stenge SD ute fra debatten gjør at de stiger enda et hakk på meningsmålingene. Innvandring er selvsagt det viktigste temaet, men partileder Åkesson snakker også om klima
https://www.expressen.se/nyheter/qs/klimat/akesson-det-ar-obehagligt-med-alarmism-i-debatten/


Vi kan se litt på Tyskland også. Angela Merkel sitter på oppsigelse og er ikke lenger populær, og det er ikke hennes utpekte etterfølger AKK (Annegret Kramp-Karrenbauer) heller. Regjeringspartner SPD taper velgere i alle retninger og ble kun med i regjeringen fordi det ikke fantes andre løsninger. De grønne vokser, men ikke like mye som AfD. Dette partiet startet som en protest mot EU, men har gradvis blitt mer innvandringskritisk, og særlig etter migrasjonsåret 2015 da Tyskland tok imot over en million flyktninger og Merkel hadde sagt "Wir schaffen das!". Ifølge tysk Wikipedia er AdD det eneste partiet i Forbundsdagen som avviser prognosene fra IPCC: CO2 sei kein Schadstoff, sondern „unverzichtbarer Bestandteil allen Lebens“ (CO2 er ikke noe skadestoff, derimot en ufravikelig bestanddel i alt levende).

Tilsvarende utvikling ser vi i mindre betydningsfulle vesteuropeiske stater i større eller mindre grad (nei, jeg har ikke glemt Storbritannia). Derfor er det ingen grunn til å bli overrasket om vi om noen år får se et helt annet EU som har et vesentlig annerledes syn på både migrasjon og meningsløs klimapolitikk.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 20.12.2019, 19:59:48
Den generelle politiske utviklingen i Europa tror jeg lar ligge, jeg vil snakke om klima.

Lederen for SD har jo for pokker omtrent samme klimasyn som meg. Hvor mye det haster å legge om energipolitikken er usikker, men vi kan i hvert fall sette i gang med det vi kan gjøre i dag og som ikke koster nevneverdig. Mer fornybar der dette er hensiktsmessig slik som vind, og skift ut kull ut med gass. Så er jeg helt enig med Åkesson at de land som ikke er i Norges situasjon - og det gjelder i praksis nesten alle - burde satse massivt på eksisterende og ny kjernekraft. Grunnen til at kjernekraft i dag er så kostbart skyldes bl.a. at der ikke er ens internasjonale sikkerhetsstandarder og at det har blitt bygget så lite de siste 30 årene at att mye må finnes opp igjen på nytt. Både russerne og kinesere er nå foran vestlige land med reaktortyper som benytter utbrent brensel fra 1. og 2. generasjonsverk, disse gamle teknologiene utnytter bare et par prosent av den potensielle energien.

Der er snart ingen stemning for den hard core denialismen som bl.a. Klimarealistene representerer, dette er et tapt standpunkt og helt i periferien for hva de fleste politiske partier gidder og engasjere seg i, og er overhodet ingen god kampsak. Tvert i mot så bare ødelegger et slikt standpunkt partiets troverdighet på andre felter. Sylvi Listhaug mener sannsynligvis det samme i dag som i 2011, og verken i dag eller i 2011 har hun den fjerneste forståelse for hva drivhuseffekten og karbonsyklusen er for noe. Men hun har forstått at å være "klimafornekter" utelukker henne fra å inneha sentrale posisjoner i norsk politikk. 
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: translator on 21.12.2019, 20:18:11
Den generelle politiske utviklingen i Europa tror jeg lar ligge, jeg vil snakke om klima.

Lederen for SD har jo for pokker omtrent samme klimasyn som meg.

Hvis Åkesson har det samme synet på klima som deg, så betyr det at du har omtrent det samme synet på klima som meg. Og det finner jeg litt merkelig  8)

Jeg tror jeg flere ganger her på forumet har skrevet at Merkel har gjort to megatabber i sin regjeringstid; det ene var "Wir schaffen das", og det andre var å nedleggelsen av kjernekraft etter Fukushima-ulykken i Japan i 2011. Den hendelsen var alvorlig nok og et problem Japan må ta alvorlig, men hvor ofte er det jordskjelv med påfølgende tsunami i Tyskland?

Du er da antagelig enig med Åkesson i dette også:

Quote
Larmrapporter som har svagt vetenskapligt underlag leder till panikbeslut, onödigt dyr och ineffektiv politik. Vi står för i princip noll av världens utsläpp i Sverige.

Alla forskare inom IPCC säger inte samma saker. IPCC har haft fel förut. Att bygga klimatpolitik på larmrapporter som syftar till att vi ska vidta panikåtgärder är väldigt dåligt. Det får enorma konsekvenser för samhällsekonomin och världsekonomin.

SD har motsatt sig Sveriges klimatmål om nettonollutsläpp 2045 och var skeptiska till Parisavtalet. Varför?

– Man kan fråga sig om vi ska sätta upp mål som ingen tror att vi kommer uppnå. Jag tycker inte det. Det är också symbolpolitik. Vi kommer inte komma dit. Vi har inte kommit en millimeter närmare det målet sedan det sattes.

(om Greta Thunberg:) Jag såg en ung tjej som har ångest och verkligen tror på det hon säger, att världen kommer gå under snart. Det oroar mig lite, för det är inte så.

Jeg kan legge til at de forskere i IPCC som ikke er enig med det budskapet som er bestemt av kapittelforfatterne, får valget mellom å holde kjeft eller finne seg noe annet å gjøre. Orkaneksperten Chris Landsea er et slikt eksempel. Da han i 2004 skulle skrive om orkaner, skrev han blant annet "Det er ingen kjente vitenskapelige studier som konkluderer med at det er noen fysisk sammenheng mellom global oppvarming og orkaners hyppighet eller omfang." Men da Landsea skulle delta i en pressekonferanse om konklusjonene sine, fikk han beskjed av kapittelforfatteren, Kevin Trenberth, at konferansen skulle handle om at ekspertene tror global oppvarming vil fortsette å føre til økt orkanaktivitet. Etter pressekonferansen og en hektisk korrespondanse som også omfattet IPCC-sjefen Pachauri, valgte Landsea å trekke seg fra IPCC. Som det står på Wikipedia:
Quote
In January, 2005, Landsea withdrew from his participation in the IPCC Fourth Assessment Report, criticizing it for using "a process that I view as both being motivated by pre-conceived agendas and being scientifically unsound." [3] Landsea claimed the IPCC had become politicized and the leadership ignored his concerns
https://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Landsea   
Title: Re: Nye Freppere i regjering og stakkars Listhaug
Post by: Emeritus on 07.01.2020, 11:49:16
Vår nye olje og energiminister er som kjent en sterk motstander av vindkraft, og det både på land og sjø. Til nød aksepterer hun Statoil sine flytende prosjekter siden dette kan selges til utlandet og at de kan teste det ut på norsk sokkel, men dette "svineriet" skal vi ikke ha i Norge.

Men så kommer dette:

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/Op272k/en-forlengelse-av-oljealderen

En mer eller mindre samlet oljebransje vil nå elektrifisere bortimot hele sokkelen.

Quote
Norges fremste energipolitikere og de djerveste oljelobbyistene var alle til stede i NHOs lokaler i Oslo da de mandag stolt fortalte om rørende enighet.

Norsk oljeindustri skal slutte å slippe ut CO2. Frem mot 2050 skal Equinors utslipp ned i null her hjemme.
– Den viktigste dagen siden konvensjonen om klima ble utviklet i Rio, sa Norsk Industris Stein Lier Hansen.

– Vi viser med dette at vi er «klimaløsere», sa LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen.

– Det gjør meg nesten emosjonell, sa Akers Solutions konsernsjef Linda Aase.

– Dette er riktig, klokt og lønner seg, sa Aps Espen Barth Eide. Stefan Heggelund i Høyre var enig. 
 

I 2019 var Norge nettoimportør av elektrisk kraft, vanligvis er det omvendt, men fra år til annet skjer det. Elektrifisering av bilparken vil kreve ca. 12 ekstra TWh. Fergetrafikken, en del av kysttrafikken ellers, og deler av tungtransporten vil sannsynligvis følge etter når der etter hvert blir alternativer til diesel for distribusjonsbiler og tyngre kjøretøyer. Elektrifisering av busstrafikken er allerede i gang.

Vindkraft som er utbygget (ca. 4 TWh) og der det er gitt konsesjoner og som antas utbygget i løpet av 2021, vil gi rundt regnet 12 TWh. Elektrifiseringen av sokkelen vil etter sigende alene spise opp dette.

Og da har vi folk her på bloggen som mener vi ikke har bruk for mer kraft!? Det er forskjell på å ønske seg ting og å møte realitetene.

Personlig finner jeg denne elektrifiseringen av sokkelen som noe av de mest meningsløse klimatiltak som finnes da vi alle vet at karbonet som ellers kunne ha gitt strøm til plattformene uansett vil bli til CO2 et annet sted på kloden. Men det ser altså ut til at verden er sammenskrudd slik at den som selger olje og gass ikke er ansvarlig for hva det benyttes til, og at prisen for å fortsette med oljeproduksjon i verste fall kan bli å gjennomføre dette, nasjonaløkonomisk kan det altså lønne seg.

Men nå venter jeg på Listhaugs metamorfose. Vi vet alle at det ikke er mulig å dra stort mer ut av norsk vannkraft uten en helt ny politisk enighet siden nye store vannkraftutbygninger vil ha langt større miljøkonsekvenser enn alle verdens vindmøller og til om med blir dyrere. Bølgekraft er foreløpig bare en våt drøm, sol i Norge er en vits og jeg ser ikke for meg norske atomkraftverk i nær fremtid.

Så jeg er nok redd for at Listhaug må sleikje* vindkraftbransjen oppetter ryggen hvis hun har planer om å fortsette.

*sleikje; den riktige uttalen på Listhaugs dialekt av "sleike," ref. hennes uttalelse der hun beskylte Hareide for "Å sleikje imaner oppetter ryggen."
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: PetterT on 07.01.2020, 12:13:50
Sitat Emeritus:
Quote
Personlig finner jeg denne elektrifiseringen av sokkelen som noe av de mest meningsløse klimatiltak som finnes da vi alle vet at karbonet som ellers kunne ha gitt strøm til plattformene uansett vil bli til CO2 et annet sted på kloden.

Her har Emeritus en meningsfelle i akkurat det:

En Frepper som kritiserer PK-Equinor:

50 milliarder skal sløses bort på meningsløs elektrifisering av sokkelen
Av Kent Andersen  6. januar, 2020
https://www.document.no/2020/01/06/50-milliarder-skal-sloses-bort-pa-meningslos-elektrifisering-av-sokkelen/

Galskapen rundt «elektrifisering av sokkelen» skyter utrolig nok fart. Søndag annonserte en samlet norsk olje- og gassindustri nye klimamål for 2030 og 2050, som innebærer at 50 milliarder skal brukes på å gjøre norsk sokkel tilnærmet utslippsfri. Men siden gassen som brukes i gasskraftverkene på plattformene vil bli sendt til lands og brent der i stedet, blir utslippskuttene i praksis på temmelig nøyaktig null. Hele «satsingen» er altså bare narrespill for publikum, men et lukrativt pengespill for Equinor.
Title: Re: Nye Freppere i regjering - og det varte en måned
Post by: Emeritus on 20.01.2020, 15:19:53
Så var det slutt for denne gang:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2020/01/20/195642977/frp-gar-ut-av-regjering

De fleste kommentatorer tror dette er mer motivert av FrP's galluptall enn denne IS - kvinnen. Jeg har for øvrig en mistanke om at det ikke er helt sikkert at denne fem - åringen er syk, jeg understreker at jeg ikke vet, men reagerte på en del av advokatens uttalelser der han brått ikke vil snakke om sykdom. I så fall blir det et skikkelig smell.

Nå skal FrP ta opp kampen mot den største narrefissen i norsk politikk, nemlig Sp. Med FrP i regjering har Vedum blitt den store populisten der han møker på med bompenger, fergetakster og alt det FrP ikke kunne snakke om siden de satt i regjering, Vedum er tilsynelatende på folkets side i alle mulige saker, sannheten er at så lenge det er gode smørpriser og at de får tatt livet av noen ulver i ny og ne, så er de med på det aller meste. Håpet til FrP er at de nå står langt friere med å kjøre svenske tilstander, ta livet av mer ulv, klima er noe tull, u -hjelp er noe tull og til og med bompengene kommer de nå til å kaste seg over, og det vil Sp få merke på meningsmålingene.

Jeg er temmelig sikker på om det var Siv Jensen, Listhaug og Søviknes som hadde fått bestemt så hadde dette ikke skjedd. De trives alle som ministere. Siv Jensen synes totalt å ha undervurdert kraften i saken, og endog den parlamentariske lederen Limi måtte lese at IS - kvinnen var på vei mot Norge i avisene.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: translator on 20.01.2020, 16:02:03
Det var på tide for FrP å gå ut av regjering nå. Jeg har egentlig tenkt det lenge, at FrP burde forlate regjeringen i løpet av stortingsperioden, men vente lenge nok til at de andre stortingspartiene rekker å gjøre minst mulig "skade" før neste valg samtidig som det er tid til å bygge opp partiet igjen og få tilbake gamle velgere, og samtidig vinne nye. Et fornuftig valg, av FrP-ledelsen, og som har full dekning nedover i partiet.

Saken med denne IS-kvinnen kunne muligens gått igjennom isolert sett, men kom på toppen av alt det andre. Erna Solberg har på en måte snakket FrP ut av regjering, både med pratet om moral forrige uke, og ikke minst nyttårstalen der hun hørtes mer ut som en talsmann for FNs bærekraftsmål enn som Norges statsminister. En sak som også har blitt debattert på dette forum.

Med et Sp som ser ut til å ha nådd toppen, og anti-bompengepartiene som har gått mer eller mindre i oppløsning eller gjemt seg i skyggenes dal, ligger mulighetene til rette for at FrP kan komme tilbake til gamle høyder. Potensialet er enormt. I vårt nærmeste naboland har Jimmi Åkesson gjort SD til Sveriges største parti, et parti som ble sett på som nazister da han overtok! Og i Sverige er ikke bompenger et tema engang.

Så de som jubler høyt MOOORNA SIIIIIV!!!!! i dag (ja, slik sto det skrevet), gleder seg muligenes for tidlig hvis H og FrP vinner rent flertall i 2021. Uansett er jeg temmelig sikker på at det blir morna-KrF og morna-Venstre. Sistnevnte parti er jo kun representert på Stortinget i dag takket være taktiske stemmer fra Høyre- og FrP(!)-velgere.
Title: Re: Nye Freppere i regjering - er det mulig at fem åringen ikke er syk?
Post by: Emeritus on 20.01.2020, 21:08:48
Jeg fulgte "DEBATTEN" med Solvang. Først, Solvang begynner å markere seg som en av de skarpeste hoder som har jobbet i NRK evah! Han synes ikke opptatt av partilinje, han fremstår som journalist og besitter et usedvanlig raskt og logisk intellekt.

Men så til saken: Det stinker nå av at fem åringens mor har bløffet seg tilbake, sannsynligvis for andre gang. Først bløffet sannsynligvis hennes forfedre seg inn ved å hevde at de hadde asylrett, og nå har de hjelp av en mulig bløff satt himmel og jord i bevegelse for ta inn femåringen som "angivelig" lider av Cystisk fibrose, en svært alvorlig sykdom:

https://www.cfnorge.no/a-leve-med-cf/cf-hva-hvem-hvordan/

Som diagnostiseres slik:

Quote
Forekomst og hvordan diagnosen settes
Hvert år fødes det 8-10 barn med CF i Norge, og det er nå rundt 370 personer (2018) som har sykdommen. Voksne mennesker med CF over 18 år representerer circa 60 prosent av populasjonen. Utredning av symptomer med ulike undersøkelser kan ta tid, og diagnosen kan fastsettes både i barne- og voksenalder. Fra 2012 er CF inkludert i det utvidete programmet for nyfødtscreening i Norge. Diagnosen baseres på genetisk analyse, svettetest og symptomer. Les mer om årsaker og arvegang hos Norsk senter for cystisk fibrose.

Eller sagt på en annen måte, hadde gutten som nå er fem år ha blitt født i Norge i hadde han automatisk blitt screenet.

Jeg nekter å tro at det var umulig for norske myndigheter å fastslå om gutten reelt var syk før han ble hentet, eller om vi står overfor en aksjon der en påberoper seg medisinrettslig taushetsplikt og "konsulær diskresjon" for å skjule sannheten.

Her tror jeg sannheten til slutt kommer frem. Og jeg håper både for FrP's del, men først og fremst for Erna Solbergs del, at guttens helsetilstand var avklart før de fattet noen som helst beslutninger.
 
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: translator on 20.01.2020, 21:44:08
Jeg så det samme programmet, og er her helt enig med Emeritus. Da Sanner ble grillet av Solvang om "det angivelig syke barnet" fremsto høyremannen som enda vagere enn vanlig. Jeg reagerte også på Une Bastholm, MDGs eneste representant på Stortinget, som tydeligvis har startet det hele. Da hun ble spurt av Solvang hvordan hun visste at barnet var sykt, svarte hun at hun hadde lest de medisinske journalene(!) Hvordan henger dette sammen?

At gutten skal ha cystisk fibrose reagerer jeg også på. Det er en alvorlig, men slik jeg har forstått det ikke livstruende sykdom. Den brukes ofte som et skoleeksempel på arvelig sykdom, fordi den er det genetikerne kaller recessiv (i genetikken har vi recessive (vikende) og dominante gener) og viser seg derfor kun når barnet arver sykdomsgenet fra begge foreldrene. Det burde derfor være tilstrekkelig å genteste moren for å kunne ta stilling til om sønnen kan ha cystisk fibrose.

 
Title: Re: Nye Freppere i regjering og logikk fra helvete
Post by: Emeritus on 21.01.2020, 08:31:58
Hva er det som er omfattet av taushetsplikten?

https://www.dagbladet.no/nyheter/derfor-holdes-guttens-sykdom-hemmelig/72047701

Nå har denne "mora" indirekte forårsaket regjeringskrise, deretter har hun påført den norske stat millionutgifter og muligens utsatt norsk personell for sikkerhetsrisiko, og alt dette fordi hun tror eller mener at hennes sønn har en alvorlig lidelse.

Altså: Offentliggjøringen av guttens angivelige sykdom og endog hvilken diagnose det dreier seg om er allerede offentlig kjent. Så skal det være undergitt taushetsplikt om denne aksjonen utelukkende er et resultat av at "mora" har bløffet norske myndigheter?

Jeg håper dette blir problematisert i Stortinget, det jeg vil vite er:

- prislappen på denne aksjonen
- hvilke medisinske undersøkelser tok norske myndigheter initiativ til for å fastslå at denne smale unntaksregelen, nemlig at Norge har en humanitær plikt til å hjelpe syke barn med norsk statsborgerskap og det i en slik grad at også "mora" som er terrorist også må hentes

Det er på tide at den nå fastsettes retningslinjer for når den norske stat skal benytte resurser på å hente hjem norske statsborgere. Det ble benyttet enorme resurser på tullingene i Kongo. Når folk frivillig melder seg som leiesoldater midt i det verste Afrika bør de ta risikoen selv. Når folk blir tatt for narkosmugling i Sør Amerika og det ikke fremkommer klare indikasjoner på at saken er fikset, bør de ta konsekvensene selv. Og slik kunne en fortsette, der sitter en rekke norske statsborgere rundt omkring i verden der det ikke løftes en finger. Der synes kort og godt ikke å være noen retningslinjer, hvorvidt en får hjelp eller ikke synes styrt av hvilken politisk påvirkning og pressedekning en kan sørge for i den enkelte sak.

Så tilbake til denne saken: Er det likegyldig, og skal det ikke kunne la seg etterprøve, at de som får hjelp faktisk har gitt riktig informasjon når de har utsatt samfunnet for slike utgifter? Eller sagt på en annen måte, det er OK å påberope seg og herunder offentliggjøre medisinske opplysninger, herunder diagnosen, men forbudt å opplyse at gutten likevel var frisk?

At en fem åring ikke er syk, er det en medisinsk opplysning som er undergitt taushetsplikt?


Title: Re: Nye (Freppere) Høyrefolk i regjering
Post by: Telehiv on 21.01.2020, 10:38:23
Nå går det rykter om at Jan Tore Sannner kan bli finansminister.
Jeg må innrømme at jeg nå derfor, etter erfaringene med fylkesvirvaret & de, kaster lange blikk etter medisinskapet.
For kommer Sanner i den stolen vil norsk økonomi bli styrt direkte fra globalistenes røkfylte møterom*

*Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er medlem av foreningen Én verden*, som arbeider for en verdensregjering, og som ser norsk selvråderett og Norge som uavhengig nasjon som sterkt uønsket.

n Verden er den norske avdelingen av World Federalist Movement (WFM). WFM er en internasjonal, tverrpolitisk og uavhengig organisasjon med 23 medlemsorganisasjoner i 21 land. WFM har konsultativ status i FNs økonomiske og sosiale råd. Én Verden har som formål å bygge og styrke FN med mål om å skape én verdensføderasjon. Slagordet til foreningen er «Fred gjennom verdenslov».
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: PetterT on 21.01.2020, 20:49:21
Innlegget ovenfor fra Emeritus fortjener et større og mer innflytelsesrikt publikum.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Boris den nye on 22.01.2020, 06:50:39
Dere får unnskylde min uvitenhet i denne IS-kvinne saken, men hvor mange og hvilke statsborgerskap har hun egentlig?
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 22.01.2020, 10:29:29
Dere får unnskylde min uvitenhet i denne IS-kvinne saken, men hvor mange og hvilke statsborgerskap har hun egentlig?

Resett har identifisert kvinnen, hun er av pakistansk opphav, og vokst opp i Oslo øst. Ut fra det jeg forstår har hun norsk og pakistansk statsborgerskap.
Link: https://resett.no/2020/01/20/derfor-identifiserer-resett-is-kvinnen-sumaira-ghafoor-29/
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: ConTrari1 on 22.01.2020, 11:36:43
Alt dette styret med IS-kvinnen..helt unødvendig! Hun skulle ha gjort det enkelt for seg, og rett og slett erklært seg for klimaflyktning, da kan ingen nekte henne å komme tilbake, selv ikke til kalifatet. Og har vi ikke hørt mye allerede om klimakrisen i Syria?

"It is unlawful for governments to return people to countries where their lives might be threatened by the climate crisis, a landmark ruling by the United Nations human rights committee has found.

The judgment – which is the first of its kind – represents a legal “tipping point” and a moment that “opens the doorway” to future protection claims for people whose lives and wellbeing have been threatened due to global heating, experts say."

https://wattsupwiththat.com/2020/01/21/kiribati-man-is-back-un-rules-climate-refugees-cannot-be-rejected/

Tenk det -en komite! Det er vel en slik menneskerettighets-komite der bl.a. Saudi Arabia er tungt inne i bildet i FN-systemet?

"While the judgment is not formally binding on countries, it points to legal obligations that countries have under international law."

Det er bare å åpne dører, hjerter, statsbudsjetter og alt annet som disse ofrene for varmen trenger.

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 22.01.2020, 11:55:20
...threatened due to global heating, experts say."

Jeg ser at de kan ha begått en taktisk feil her, ved i overmot å bruke begrepet "global heating" (i stedet for det uangripelige "climate change"), slik at vedkommende terrorist dermed kan jages ut igjen så snart det nye hjemsted er på vei inn i en ny "global cooling"!

Ufrivillig komikk er ikke å forakte  8)

PS: Min mest bunnløse angst nå er at Erna setter inn en ny oljeminister fra V eller KrF. Da MÅ jeg i alle fall medisineres - tungt.
Title: Re: Nye Freppere i regjering - og snart muslimer i Sverige?
Post by: Telehiv on 22.01.2020, 12:47:26
(https://samnytt.se/wp-content/uploads/2019/11/nyans-valmyndigheten-1.jpg)

Svenskenes (kommende) mest bunnløse angst kan kanskje bli relatert til dette?

Partiet Nyans, som enligt SVT "vänder sig till Sveriges muslimer", satsar nu på att etablera sig över hela landet, rapporterar den statliga kanalen i ett inslag idag.

Partiet Nyans
- Valmyndigheten har godkänt islamistparti
- Pro-islamskt parti vill värva kontroversiella muslimer
- Nytt parti vill främja muslimers intressen – siktar på riksdagen

Mikail Yüksel uteslöts ur Centerpartiet sedan han haft kontakt med den turkfascistiska organisationen Grå Vargarna.

I november förra året fick han grönt ljus av Valmyndigheten att etablera ett nytt parti i Sverige, som går under namnet Partiet Nyans.


Link: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nytt-parti-med-muslimer-i-fokus

Document kommenterte forøvrig dette allerede i sept i fjor, og deretter i nov:
https://www.document.no/2019/09/29/islamister-starter-eget-politisk-parti-i-sverige-onsker-at-muslimer-far-samme-status-som-samer-i-grunnloven/
https://www.document.no/2019/11/07/sverige-har-fatt-sitt-islamistiske-parti-stiller-i-2022/
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: ConTrari1 on 22.01.2020, 13:20:00


PS: Min mest bunnløse angst nå er at Erna setter inn en ny oljeminister fra V eller KrF. Da MÅ jeg i alle fall medisineres - tungt.

Grip heller til popcornet, og nyt seansen når Ap skal forsvare fortsatt oljeleting. Men Erna setter nok foten ned lenge før noe radikalt forslag kommer til Stortinget, det blir skutt ned øyeblikkelig, og Erna vil ikke ha oppnådd noe som helst, annet enn et inntrykk av å forsøke å "gå til sengs" med MDG og SV. Det kan bli trangt, når Trine er der allerede. Og Grande er nå dypt bekymret for at de nye overførings-kablene for strøm blir stanset, etter at Frp oppsøkte friheten.
https://resett.no/2020/01/22/trine-skei-grande-frykter-miljofiendtlig-allianse-mellom-ap-sp-og-frp/

NB. I morgen faller klimadommen om oljeleting. Skal bli gøy -uansett hvilken vei det går.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: ConTrari1 on 22.01.2020, 13:56:32
Er barnet som visstnok var "døende" for noen måneder siden, nå sykt, eller ikke?
Det er en "statshemmelighet".
Har barnets mor, som er norsk-pakistaner, et navn? Det må ingen få vite.

"Går rettens vei for å hindre Resett i å identifisere IS-kvinnen"

"Advokaten mener blant annet det er hensynet til barna som gjør at Resett må stanses i å identifisere kvinnen og viser til at de er i en sårbare fase i nyetableringen i Norge."

Nøyaktig hvordan en 5 -åring skal bli plaget av at noen kjenner navnet til moren hans, når han angivelig er alvorlig syk, se det krever en god porsjon fantasi. Men det er det nok av, når det skal mobiliseres for alle pengene (og det er neppe en gratis advokat her) for å skape en emosjonell situasjon med medynk og gråt på denne kvinnes vegne.

https://resett.no/2020/01/22/gar-rettens-vei-for-a-hindre-resett-i-a-identifisere-is-kvinnen/
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 22.01.2020, 16:01:02
Er barnet som visstnok var "døende" for noen måneder siden, nå sykt, eller ikke?
Det er en "statshemmelighet".
Har barnets mor, som er norsk-pakistaner, et navn? Det må ingen få vite.

"Går rettens vei for å hindre Resett i å identifisere IS-kvinnen"

"Advokaten mener blant annet det er hensynet til barna som gjør at Resett må stanses i å identifisere kvinnen og viser til at de er i en sårbare fase i nyetableringen i Norge."

Nøyaktig hvordan en 5 -åring skal bli plaget av at noen kjenner navnet til moren hans, når han angivelig er alvorlig syk, se det krever en god porsjon fantasi. Men det er det nok av, når det skal mobiliseres for alle pengene (og det er neppe en gratis advokat her) for å skape en emosjonell situasjon med medynk og gråt på denne kvinnes vegne.

https://resett.no/2020/01/22/gar-rettens-vei-for-a-hindre-resett-i-a-identifisere-is-kvinnen/

Vi må vel bare innrømme det, de gamle norske dyder er i ferd med å glippe fra oss i økende tempo.

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Administrator on 24.01.2020, 11:41:27
Den nye regjeringen:

Sveinung Rotevatn (V) - Klima- og miljøminister
Abid Raja (V) - Kultur- og likestillingsminister
Henrik Asheim (H) - Forsknings- og høyere utdanningsminister.
Tina Bru (H) - Olje- og energiminister
Knut Arild Hareide (KrF) - Samferdselsminister
Linda Hofstad Helleland (H) - Distrikts- og digitaliseringsminister
Geir Inge Sivertsen (H) - Fiskeriminister
Jan Tore Sanner (H) - Finansminister
Trine Skei Grande (V)  - Kunnskaps- og integreringsminister
Iselin Nybø (V) - Næringsminister
Torbjørn Røe Isaksen (H) - Arbeids- og sosialminister
Monica Mæland (H) - Justisminister
Nikolai Astrup (H) - Kommunalminister
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 24.01.2020, 11:49:50
Den nye regjeringen:

Sveinung Rotevatn (V) - Klima- og miljøminister
Abid Raja (V) - Kultur- og likestillingsminister
Henrik Asheim (H) - Forsknings- og høyere utdanningsminister.
Tina Bru (H) - Olje- og energiminister
Knut Arild Hareide (KrF) - Samferdselsminister
Linda Hofstad Helleland (H) - Distrikts- og digitaliseringsminister
Geir Inge Sivertsen (H) - Fiskeriminister
Jan Tore Sanner (H) - Finansminister
Trine Skei Grande (V)  - Kunnskaps- og integreringsminister
Iselin Nybø (V) - Næringsminister
Torbjørn Røe Isaksen (H) - Arbeids- og sosialminister
Monica Mæland (H) - Justisminister
Nikolai Astrup (H) - Kommunalminister

Min største frykt ved trådstart slo til: WFM'er Jan Tore Sanner som finansminister. Nå blir bestemor privatisert og avnasjonalisert iht. internasjonal elite-standard - av en dyslektisk forskersønn som aldri klarte å ta en skikkelig akademikergrad selv og lever seg i stedet ut gjennom å snike i gangene til en udemokratisk internasjonal eliteklikk
Det hjalp kanskje også litt å jobbe med nedbrytingen av (skammelig lite internasjonalt) norsk lokaldemokrati? 8)

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 24.01.2020, 12:05:41
Med en slesk Hareide som samferdselsminister ser jeg for meg at veiprising raskt kan bli markedsført som en "klimavelsignelse".
På et debatt-nettsted er det akkurat nå en klimareligiøs PK-er som først ønsker seg noe sånt, hvorpå en fortørnet debattant leverer dette nevneverdige raserianfall:

"Vi har allerede bensinavgift, veiavgift, merverdiavgift, bompenger, CO2-avgift, NOx-avgift, hestekreftavgift, vektavgift, vrakpantavgift, engangsavgift, omregistreringsavgift, dokumentavgift, pikkdekkgebyr og trafikkforsikringsavgift og du mener det skal komme flere avgifter slik at du kan forsette å være en pestbyll på samfunnet din samfunnssnylter?!

Jo, det skal bli mye moro med denne regjeringen av nye hyperopportunistiske slesker før det hele bryter sammen. Jeg ser for meg en sprikende-staur-konstellasjon her også, og da har vi ennå ikke begynt å snakke om Abid Raja!!
Nå: Medisinskapet merket "desillusjonerte sosialdemokrater"
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Administrator on 24.01.2020, 12:50:13
"Pikkdekk" :-D
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 24.01.2020, 14:17:00
Sitat en sint debattant via Telehv:

"Vi har allerede bensinavgift, veiavgift, merverdiavgift, bompenger, CO2-avgift, NOx-avgift, hestekreftavgift, vektavgift, vrakpantavgift, engangsavgift, omregistreringsavgift, dokumentavgift, pikkdekkgebyr og trafikkforsikringsavgift og du mener det skal komme flere avgifter slik at du kan forsette å være en pestbyll på samfunnet din samfunnssnylter?!

Hvis vi lener oss tilbake og stiller spørsmålet: Er veiprising en mulig løsning? Da slipper vi alle disse avgiftene. Vi skal snart alle kjøre elektrisk og det som bør prises er jo hvor mye den enkelte benytter veiene og til hva. Det bør være gratis når en far eller mor må oppsøke to forskjellige barnehager og deretter kjøre til sin egen jobb for å få hverdagen til å strekke til. Men det bør koste flesk når en slask som meg ikke gidder å ta bussen eller å gå til jobb der tilbudene finnes i massevis. Tilsvarende bør det bli billig å benytte bilen i strøk med dårlig offentlig kommunikasjon og vise versa. Det virker som om uansett hvor mye veier som bygges rundt byene blir det alltid for lite, dette er kort og godt ikke bærekraftig på lang sikt.

Jeg har ikke noen vansker med å se en masse vansker og uklare grenselinjer også når det gjelder veiprising, men dagens bompengesystem er i hvert fall ikke noe ideeal.

PS: Siv er sur bl.a. på grunn av at Hareide ble minister:

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/siv-jensen-slakter-utnevnelsen-av-hareide-og-raja/ar-BBZhPGq?ocid=spartanntp

Hva er det hun prøver på her? Flere Freppere har allerede vært frempå å varslet omkamp om saker som ble vedtatt mens FrP satt i regjering, alt jeg vet om norsk parlamentarisk praksis tilsier at dette ikke er god folkeskikk, en reverserer ikke det standpunkt en hadde i enkeltsaker siden alle saker i en flerpartiregjering er et kompromiss der mange saker trekkes inn. Og hvordan Solberg setter sammen en regjering  når FrP ensidig har trukket seg ut er da ikke FrP sitt anliggende. Ved siden av at de har varslet omkamp om enkeltsaker har de også sagt at de ikke lenger er bundet av Granavollserklæringen mens både H, V og KrF har sagt at de vil fortsette å styre etter den, nettopp som en invitasjon til FrP.

Det synes nå klarere og klarere at FrP skal slippe alle blodhundene løs og posisjonere seg til valget neste år. Det kommer til å vises på meningsmålingene, men jeg tviler på at det øker muligheten for FrP i regjering fra 2021. Der i mot har jeg en voksende mistanke om at SP vil gli sakte over mot "sentrum." Overlever enten V eller KrF sperregrensen vil en H/sentrumsregjering med SP på laget, være et like attraktivt alternativ for SP som et halvsvakt Ap støttet av SV, Rødt og MDG. 
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 24.01.2020, 14:29:09
Jeg har ikke noen vansker med å se en masse vansker og uklare grenselinjer også når det gjelder veiprising, men dagens bompengesystem er i hvert fall ikke noe ideeal.

Det de fleste frykter, er vel at en veiprising vil komme i tillegg til andre belastninger, jfr. sint debattants liste.
Sagt på en annen måte: Er det noen som har sett en kostnad bli fjernet her til lands, etter andre verdenskrig?

Jfr. at i dag har den nye regjeringen ikke snakket om annet enn klima i timesvis, og hvordan de skal satse store midler på det.
Skal de i tillegg kjøpe seg internasjonale (klima- eller freds- (les: krigs)relaterte) toppjobber når de endelig drar sin "Willoch" og det rakner mer rundt dem, må det ytterligere kreativitet til for å skaffe inndekning... :P

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 24.01.2020, 20:08:31
Sitat Telehiv:

Quote
Sagt på en annen måte: Er det noen som har sett en kostnad bli fjernet her til lands, etter andre verdenskrig?

Jfr. at i dag har den nye regjeringen ikke snakket om annet enn klima i timesvis, og hvordan de skal satse store midler på det.
Skal de i tillegg kjøpe seg internasjonale (klima- eller freds- (les: krigs)relaterte) toppjobber når de endelig drar sin "Willoch" og det rakner mer rundt dem, må det ytterligere kreativitet til for å skaffe inndekning...

Kjøp av internasjonale posisjoner har hittil stor sett vært et AP - foretak. Der er riktignok unntak, men match denne listen:

Verdens dårlige samvittighet, også kjent som Jan Egeland - har levd på og suget ut den norske stat i 30 år

Mona Juul - ett eller annet i FN og det hele tiden

Terje Røed Larsen - FN boy i en hel rekke roller

Gro HB: WHO, FN, Bærekraft osv.

Espen Barth Eide - bl.a. spesialrådgiver for FN's generalsekretær for Kypros

Jonas Gahr Støre - WHO, Røde Kors og drømmer om mer

Thorvald Stoltenberg - er det tvil?

Jens Stoltenberg - er det tvil?

Men merk deg dette. Jeg påstår ikke at dette er et rent AP fenomen. De andre har også lært. Vi har jo den mest forhatte mann på Sri Lanka der de fortsatt brenner norske flagg; Erik Solheim.

Vi har prestefaen fra Molde, også kjent som fredsfyrsten som tok opp konkurransen med Nobelinstituttet og etablerte "Oslosenteret," ja det heter det nå, før het det Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, eller «The Oslo Center» - kiss me twice sier nå jeg

Så har vi tåkefyrsten fra Lier, Jagland, også en AP - mann, som Norge benyttet hundrevis av millioner for å slippe mer snakk om det "Norske Hus" og alt det der.

Men for balansens skyld: Hadde Carl I. Hagen blitt tilbudt en FN - jobb som generalsekretær for UN International Sugar Council hadde han tatt jobben på flekken.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: translator on 24.01.2020, 21:49:18
Sett bort fra usakligheten helt på slutten, så har du rett i denne listen. Men den går lenger: Erna Solberg har allerede blitt FNs "bærekraftsminister" og det mens hun fortsatt er Norges statsminister! Andre i Høyre kan nok også tenkes å gå i hennes spor. Og der faller også "analysen" din om at Senterpartiet går til partiet Høyre. Mens Høyre (og Ap) er de mest globalistiske partiene i norsk politikk, representerer Senterpartiet det motsatte. Derfor vil neppe Senterpartiet nærme seg Høyre i overskuelig fremtid selv om Senterpartiet også er norgesmester i hestehandel.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 25.01.2020, 06:52:59
Sitat Translator:

Quote
Men den går lenger: Erna Solberg har allerede blitt FNs "bærekraftsminister" og det mens hun fortsatt er Norges statsminister!

Hvor har du det fra?
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 25.01.2020, 09:32:40
Jeg håper at Sylvi Listhaug ikke får den sentrale plass FrP hun tydelig ser for seg:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/01/25/195644288/listhaug-kaller-det-provokasjon-mot-frp-at-raja-ble-statsrad

De fleste er enige om at Abid Rajas brunbeisings utspill var tåpelige, han innså det til slutt selv og avgav en slags unnskyldning. En unnskyldning som var litt mer en unnskyldning enn alle de forsøk på ikke unnskyldninger Lishaug forsøkte seg på etter det minst like idiotiske innlegg der hun hevdet Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet, noe hun gjorde mens hun var justisminister. Nå er planen å plage Abid Raja i Stortinget:

Quote
– Det er en provokasjon mot Fremskrittspartiet, som det vil bli reagert veldig sterkt på. Han kan sette av onsdagene i Stortingets spørretime: Vi kommer til å gi ham mye arbeid i tiden som statsråd. Det kan jeg love. Han kommer ikke til å bli arbeidsledig, sier den tidligere olje- og energiministeren.   

Hva faen er dette? Skal Listhaug bli interessert i kultur? Eller har hun planer om å kaste bort kostbar Stortings og statsrådstid på å spille furten drittunge?

Hvis FrP ikke gir god plass til dyktige folk som Solsvik Olsen og Jon Georg Dale, som er blant de i FrP som faktisk har vist at de kan å styre, vil de sikkert score bra på meningsmålingene, men det blir bare et nytt missnøyeparti slik de var i flere tiår.

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 25.01.2020, 13:05:25
Sitat Translator:

Quote
Men den går lenger: Erna Solberg har allerede blitt FNs "bærekraftsminister" og det mens hun fortsatt er Norges statsminister!

Hvor har du det fra?

(https://www.bistandsaktuelt.no/globalassets/bilder/nyhets-og-illustrasjonsbilder/2017/mai-2017/solberg-og-gueterres-un.jpg?preset=Fluid1199)

Jeg kan gjerne svare: Dette vervet kjøpte Erna/Norge for våre skattepenger allerede i 2016, og ved hjelp av mer norske penger i 2019 fikk hun da en fornyet periode. Foretaket er et fullstendig spradeforetak, som en rekke andre av FNs metoder for å fiske inn penger fra maktkåte politikere (og godhetsposerende rikinger og kjendiser; les linkede artikkel).

Til slutt: Det bør snart gjøres svarkrevende undersøkelser på hvordan Norge misbruker våre felles midler som en av de mest notoriske innhandlere av internasjonale topposisjoner som fallback for fallerte politikere, mens Marthe på gamlehjemmet får boksemat.   

Link: https://www.bistandsaktuelt.no/nyheter/2019/solberg-far-fornyet-fn-tillit-i-toppverv/
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 25.01.2020, 13:36:27
En våken debattant på et annet nettsted følger med på en del av de pengene Erna/Norge øser ut for å hanke inn disse internasjonale posisjonene, et eksempel her:

---------------------------------------------
Erna gir nå bort nok en halv milliard. Etter de 3 milliarder hun tidligere har avgitt for å rense alle verdens hav.
https://www.nrk.no/norge/solberg-lovet-bort-500-millioner-kroner-i-superstjerneshow-i-new-york-1.14722054

Det er faktisk det norske folkets sine penger som hun gir bort og slett ikke sine egne. Dette er penger avkrevd - avpresset og utpresset oss - angivelig for å betale for veier, skoler og sykehus. Så gir hun bort, våre penger til andre som hun mener er viktig? Merkelig.

https://www.document.no/2019/09/30/norges-formue-forsvinner-i-stadig-nye-hull-erna-gir-bort-nok-en-halv-milliard/

Plastpose Erna Solberg trår til. https://www.nrk.no/urix/solberg-ba-g7-om-krafttak-for-verdenshavene-1.14076517
-------------------------

Uten våre alternative medier som resett og document de siste årene hadde det norske folk svevd i uvitenhet om mye. Men når skal våre mest sentrale medier (MSM) begynne å informere skikkelig om hva som bedrives?
Og da i en sammenfattet, utgiftsdokumentert presentasjon, i stedet for disse små lekkasjene som gjør at folk ikke får med seg hele bildet av denne norske utplyndringen.
Jfr. at en ellers opplyst person som Emeritus ikke var kjent med bærekraft-posørposisjonen Erna har hatt i FN siden 2016.
Som indikerer at det er altfor ansvarsfritt spillerom for norske opportunist-politikere til å fortsette å øse ut norske surt innsparte penger på alt dette globalisttøvet uten at nok nordmenn ser bildet og kan slå i bordet.

Hvor henter politikerne pengene fra til å kjøpe seg internasjonale prestisjeposisjoner?
Mye kan nokså enkelt kamufleres gjennom den tradisjonelle u-hjelpen, der man nå har kommet seg opp i nesten 40 millarder kroner å trikse med. Som er blitt pinlig demonstrert over flere tiår, forsvinner mesteparten av disse pengene i lomma til en blanding av lokale diktatorer, norske NGO-opportunister, og generell politikerposering. Svært lite ender opp som reelle forbedringstiltak for dem som midlene ideelt var rettet mot. Flertallet av prosjektene har vist seg å være direkte skadelige for "mottakerne", eksemplene er legio.
I tillegg har man de senere åpnet opp nye og svære konteringsmuligheter innenfor det berømte klimakomplekset, der omtrent ingen involverte synes å stllle kritiske spørsmål lenger, jfr. f.eks. Ernas innkjøpte posisjon som "bærekraftminister" i FN som har glidd diskret forbi sammen med en hel strøm av annen pengeøding på meningsløs internasjonal posering.
     
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 25.01.2020, 15:52:42
Sitat Telehiv:

Quote
Jfr. at en ellers opplyst person som Emeritus åpenbart ikke var kjent med bærekraft-posørposisjonen Erna har hatt i FN siden 2016.
Som indikerer at det er altfor ansvarsfritt spillerom for norske opportunist-politikere til å fortsette å øse ut norske surt innsparte penger på alt dette globalisttøvet uten at nok nordmenn ser bildet og kan slå i bordet.

En rask gjennomlesing av de to siste innlegg viser at Telehiv bare har rett på ett punkt, og det er der det beskrives at Emeritus vanligvis er opplyst.

La vi begynne ved utgangspunktet.

Erna Solberg har aldri vært "minister" for noe som helst i FN, det nærmeste en kommer en slik stilling er det dansken Inger Andersen som har. Dette er en heltidsstilling direkte underlagt generalsekretæren og med tittelen Under-Secretary-General of the United Nations and Executive Director of the UN Environment Programme, forkortet UNEP.

https://www.unenvironment.org/

Denne FN organisasjonen har på vanlig FN vis både en Deputy Executive Director og et Senior Management Team, alle heltidsansatte, dette er kort og godt FN's "miljødepartement" med bærekraft som en av hjørnestenene:

https://www.unenvironment.org/about-un-environment/sustainability

Erna Solberg er en av 17 såkalte "advocates" i FN programmet Sustainable Development Goals. En posisjon hun har hatt ikke siden 2016, men siden 2013. Ett av målene til dette programmet er: Conserve and sustainably use the oceans, seas and marine resources. Noe som må være midt i smørøyet for å ivareta norske interesser.

https://www.unsdgadvocates.org/members

Hva angår harseleringen og Stuttum/Resett tilnærmingen til plast i havet så er det til orientering et enormt miljøproblem og bare de som har lagt i koma, kan ha unngått at Norge har en særlig stor interesse for problemet. Problemet kan kan kun løses via internasjonalt samarbeid og herunder øke den globale bevisstheten omkring problemet, der har Solbergregjeringen tatt en rekke initiativ. At en skal være avhengig av å lese Resett eller Document.no for å ha fått med seg at Norge benytter store resurser på dette er det rene tøv, det har vært massivt omtalt i norsk presse.

Der foregår en rekke prosjekter knyttet til problemet, Verdensbankens PROLUBE prosjekt er et av de viktigste:

https://www.worldbank.org/en/programs/problue

Til og med privatpersoner har engasjert seg tungt:

https://e24.no/naeringsliv/i/Qo87aP/kjell-inge-roekke-faar-erik-solheim-med-paa-laget-i-kampen-mot-plastforsoepling

Og når Fremskrittspartiet anser dette som et miljøproblem, da kan en banne på at det er alvorlig:

https://www.aftenposten.no/norge/i/ngbQna/frp-vil-bruke-bistandspenger-mot-mikroplast-i-sjoeen

TILLEGG:
Og at "Ernas innkjøpte posisjon som "bærekraftminister" i FN som har glidd diskret forbi sammen med en hel strøm av annen pengeøding på meningsløs internasjonal posering."  Har sannsynligvis glidd diskret forbi siden dette er et rent påfunn av Translator som Telehiv slukte rått.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 25.01.2020, 16:10:22
En rask gjennomlesing av de to siste innlegg viser at Telehiv bare har rett på ett punkt, og det er der det beskrives at Emeritus vanligvis er opplyst.

Å lese seg opp i ettertid, og så spille inn flere forhold som Norge deltar i og som kan være bra for verden, er ikke noe å si på.
Men det blir samtidig en viss avsporing fra hovedtemaet i min kommentar: At norske politikere nokså uhindret får kjøpe seg inn i all slags posisjoner der ute (jfr. Emeritus' egen opplisting i et innlegg foran på tråden), er ikke automatisk noe som gagner verken verden eller Norge eller miljøet.
Plutselig synes Emeritus å glemme alle de meningsløse milliardødslingene han selv har rettet pekefingeren mot foran, og velger heller å trekke fram det som ikke har vært spørsmålet her? Og man kan da ikke mene at denne posørklubben med kjendiser Erna har fått fornyet lederskap for er fornuftig pengebruk for å redde miljøet? 
Og hva med regnskogsfondets reelle verdi for "klimaet", noe snart ingen andre enn Norge har fortsatt å kaste vekk penger på? Hvor er den faglige dokumentasjonen på at dette er vel anvendte penger, tatt rett ut av den norske statskassen. Hva kunne vi i stedet gjort med veldokumenterte miljøproblemer med alle disse milliardene istedet for å la dem forsvinne i den korrupte kassen i Brasil? 
Og en rekke andre pengesluk som skal gi norske politikere goodwill der ute, men der verken miljø eller "klima" synes å profitere.
Det som er udiskutabelt er våre politikeres tverrpolitiske suksess med å kjøpe seg stillinger, mens skoleunger sendes i fjæra etter plastflasker fra land der våre penger aldri har nådd fram til vettug miljøvern.

PS: Jeg brukte forøvrig "bærekraftminister" i anførselstegn som henspilling til translators ordbruk, for å svare på Emeritus' innledende spørsmål om hva dette gjaldt. Min link til Ernas nyutnevnelse i 2019 skulle imidlertid godt forklare hva dette gjaldt.

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Emeritus on 25.01.2020, 17:06:37
Sitat Telehiv:

Quote
Å lese seg opp i ettertid, og så spille inn flere forhold som Norge deltar i og som kan være bra for verden, er ikke noe å si på.
Men det blir samtidig en viss avsporing fra hovedtemaet i min kommentar: At norske politikere nokså uhindret får kjøpe seg inn i all slags posisjoner der ute (jfr. Emeritus' egen opplisting i et innlegg foran på tråden), er ikke automatisk noe som gagner verken verden eller Norge eller miljøet.

Som generell regel vil jeg alltid anbefale å lese seg opp før en legger inn et innlegg på KD.com.

Nå har denne strengen aldri hatt kjøp av FN - stillinger som hovedtema, det begynte med en liten kommentar fra Telehiv der jeg fulgte opp og påviste at her har AP stått i fremste rekke. Men for å tilbakevise Translators påstand om at SP ikke driver med den slags kan jeg jo anbefale KD.com's lesere å sjekke hva Åslaug Haga har drevet med de siste årene.

Og jeg aksepterer overhode ikke at Solbergs posisjon er "kjøpt." Hun er en av 17 "advocates," posisjoner jeg vil tippe er ulønnet og der Solberg sammen med en Vest Afrikansk president er en av to "co -chairs." Resten er en salig blanding skuespillere, kongelige og litt av hvert. Og hvorfor Norge eller Solberg skulle måtte kjøpe seg denne posisjonen er uforståelig, Solberg er jo utvilsomt det tyngste medlemmet i denne gruppen så FN's generalsekretær bør heller være takknemlig for at hun påtar seg oppdraget. Jeg antar at hun har tatt rollen, og opprettholder den, nettopp for å styrke Norges posisjon knyttet til plastproblemet.

Og jada, der er en masse tull og tøys og pengesløseri både knyttet til regnskogsfondet, u - hjelp og en masse annet Norge har benyttet penger på, noe jeg også en rekke ganger har omtalt her på KD. Men at det er et stort problem, leder ikke automatisk til den ytterliggående motsatte Stuttum/Resett konklusjonen der alt FN og andre internasjonale organer driver med leder til "verdenssosialisme" og "globalisering." Å redusere plastforsøplingen av verdenshavene er på alle måter en riktig oppgave Norge kan benytte både penger og innflytelse på, og kan åpenbart kun løses ved internasjonalt samarbeid og mye tyder på at Solberg gjør en god jobb i den sammenheng. Så gi henne heller litt ros, det kan jo tenkes at noe i FN regi faktisk har noe for seg. 
Title: Re: Nye Freppere i regjering - intern Høyre-uro
Post by: Telehiv on 27.01.2020, 11:05:31
Jeg er nok ikke alene om å adressere ikke bare de tradisjonelle rødgrønne oppkjøpene av internasjonale statusposisjoner (Jagland, Solheim, Stoltenbergerne, osv.), men også den sittende regjerings tilsvarende. Og av og til blir man behagelig overrasket selv av folk fra Høyre når det gjelder dette.

(https://www.document.no/wp-content/uploads/2020/01/preben-dimmen.jpg)

Jeg tenker selvsagt på Preben Dimmen, sunnmøringen som illsint meldte seg ut av Høyre etter å ha notert en uholdbar oppsamling av lignende øvelser, beskrevet av ham selv i denne artikkelen:
Link: https://www.rights.no/2020/01/hoyres-kvantefeilsteg/

Her skriver han spesifikt om nåværende regjerings pengeødende innhandling av internasjonale posisjoner (der han også adresserer min tidligere henvisning til å trikse med bistandsbudsjettene for å dekke inn personlige investeringer), sitat:

"Jeg regner ikke med at den kostbare jakten etter en plass i FNs Sikkerhetsråd vil opphøre. Den krever jo bare at vi bruker mange millioner kroner fra bistandsbudsjettet for å kjøpe oss stemmer i småstater rundt omkring. Så må vi selvfølgelig selge sjelen vår mens vi ber på kne om støtte fra noen av verdens verste diktaturer."

Det første jeg spør meg selv etter å ha lest denne artikkelen, er hvordan Dimmen i det hele klarte å rote seg inn i Høyre innledningsvis?
Her er litt om Dimmens ankepunkter i en annen artikkel:
Link: https://www.document.no/2020/01/22/preben-dimmen-melder-seg-ut-av-hoyre/

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 27.01.2020, 11:12:44
Apropos en annen diskusjon her på forumet: Den godeste Dimmen var forøvrig ute i Aftenposten i oktober i fjor, der han reiste store betenkninger rundt konsekvensbildet av veiprising.
Link: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/WbWjjd/veiprising-kan-i-verste-fall-foere-til-statlig-overformynderi-og-storebrorskontroll-preben-dimmen

Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: ConTrari1 on 27.01.2020, 11:18:58
Dimmen er vel på vei til Frp. Når det gjelder Solberg, var det interessant å se at selv gammelkommunisten Steigan steiler over nyttårstalen hennes:

"Var det Norges statsminister eller FNs «bærekraft»sjef som talte?

Og som FNs «bærekraftsjef» lover hun folket i Norge tøffere tider etter 2021. Da vet hun at hun ikke kommer til å være statsminister, men tvert om være blant dem som sender ordre til Norges neste statsminister om hva FN krever.

«Mange er bekymret for arbeidsplassen sin.

Jeg kan ikke love at alt skal bli som før.»

«Norges rikdom setter oss i stand til å hjelpe andre land med å nå sine bærekraftsmål.»

Denne setningen er veldig dyr. Veldig, veldig, veldig dyr, som kronprinsessen kunne ha sagt, og da med rette. "

https://steigan.no/2020/01/var-det-norges-statsminister-eller-fns-baerekraftsjef-som-talte/
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: ConTrari1 on 27.01.2020, 11:25:00
Apropos en annen diskusjon her på forumet: Den godeste Dimmen var forøvrig ute i Aftenposten i oktober i fjor, der han reiste store betenkninger rundt konsekvensbildet av veiprising.
Link: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/WbWjjd/veiprising-kan-i-verste-fall-foere-til-statlig-overformynderi-og-storebrorskontroll-preben-dimmen

Takk for interessant link. Veiprising er en meget "slippery slope" å begi seg ut på. Er det virkelig noen som et øyeblikk tror at avgifter og skatter blir fjernet med veiprising? De vil garantert bli videreført, eller komme tilbake i ny drakt. Og hvorfor i all verden skal man betale for å bevege seg rundt i landet? Alt av "utgifter" til veiformål blir betalt av dagens avgifter, og mere til. Skal man ha et slags "regnskap" for bilkjøring, må selvsagt også den positive siden komme frem. Da ville vi kanskje få betalt for hver kilometer bak rattet?
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: Telehiv on 27.01.2020, 11:32:58
Denne Dimmen er ikke snau, serru serru. Her harver han over tendensen til "partikaniner":
Link: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Ond7xl/partikaninene-gnager-demokratiet-i-stykker-preben-dimmen
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: ConTrari1 on 27.01.2020, 12:06:55
Denne Dimmen er ikke snau, serru serru. Her harver han over tendensen til "partikaniner":
Link: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/Ond7xl/partikaninene-gnager-demokratiet-i-stykker-preben-dimmen

Takk for enda en god Dimmen-link! Han hører helt klart ikke hjemme i det partiet som Høyre har utviklet seg til.
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: ConTrari1 on 27.01.2020, 12:10:56
"Pikkdekk" :-D

Vel, det er iallfall ikke så ille som "Dekkpikk" :-)
Title: Re: Nye Freppere i regjering
Post by: translator on 27.01.2020, 18:17:32
Apropos en annen diskusjon her på forumet: Den godeste Dimmen var forøvrig ute i Aftenposten i oktober i fjor, der han reiste store betenkninger rundt konsekvensbildet av veiprising.
Link: https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/WbWjjd/veiprising-kan-i-verste-fall-foere-til-statlig-overformynderi-og-storebrorskontroll-preben-dimmen

Takk for interessant link. Veiprising er en meget "slippery slope" å begi seg ut på. Er det virkelig noen som et øyeblikk tror at avgifter og skatter blir fjernet med veiprising? De vil garantert bli videreført, eller komme tilbake i ny drakt. Og hvorfor i all verden skal man betale for å bevege seg rundt i landet? Alt av "utgifter" til veiformål blir betalt av dagens avgifter, og mere til. Skal man ha et slags "regnskap" for bilkjøring, må selvsagt også den positive siden komme frem. Da ville vi kanskje få betalt for hver kilometer bak rattet?

Veiprising blir som å ha et taksameter som går hele tiden og uansett hvor man kjører, altså som å kjøre taxi i sin egen bil.
Title: Re: Nye Freppere i regjering and the truth at last
Post by: Emeritus on 03.02.2020, 17:22:23
Frem mot neste valg vil vi få en populismekonkurranse mellom SP og FrP. I regjering har FrP vært noe bundet, og FrP har alltid hatt populisme stempelet på seg, men etter at de slapp ut fra fengsel er det gloves off. Men nå har noen endelig hengt halen på den egentlige grisen;

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2020/02/03/195646411/dyktigere-pa-manipulasjon-enn-pa-kommunikasjon

På 1800 - tallet var der en italiensk lege ved navn Lombroso som mente at en ved hjelp av hodeform og andre fysiske kjennetegn kunne si mye om vedkommendes karakter og tilbøyeligheter. Han hevdet bl.a. å kunne peke ut potensielle drapsmenn, tyver og bedragere utelukkende på slike fysiske kjennetegn. Læren fikk en hvis utbredelse men er vel i dag stort sett glemt, men jeg er personlig ikke helt avvisende. Kan dette være tilfeldig?

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5c/Kim_Il_Sung_Portrait-2.jpg)

(https://www.klartale.no/image/policy:1.1538063:1560406373/image.jpg?f=16x9&w=980&$p$f$w=06ef47e)